17. kolo
22.12.2012 16:00 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Real Betis - RCD Mallorca 1:2

Těsně před Vánoci se Mallorce podařilo ukončit patnáctizápasovou sérii zápasů bez výhry, když venku dokázala porazil 2:1 Real Betis, který bojuje o příčky Ligy mistrů. Ostrované tak ukončili letošní rok úspěšněji, celkově však byli mnohem úspěšnější Andalusané, kteří se drží na 5. příčce.

Trenér Betisu Pepe Mel varoval své hráče, že se nesmí opakovat podcenění papírově slabšího soupeře, jak tomu bylo v této sezóně již v prohraných zápasech s Rayem Vallecano a Granadou. Hráči si jeho slova očividně vzali k srdci a úvod zápasu patřil zcela jim.

Jejich projevu nechyběla dravost a rychlost, a tak nebylo divu, že úvodní gól přišel velmi rychle, a to už v 5. minutě, když se k přímému kopu zleva postavil záložník Beňat. Ten poslal míč před bránu, kde se ho ovšem nikdo nedotkl, ani brankář, a tak míč zapadl ke vzdálenější tyči.

Joel Campbell a Jorge Molina měli následně obrovské šance ke zdvojnásobení svého vedení, jenže ani jeden z ideální pozice nedokázal trefit bránu, což mohlo Betis v následných minutách velmi mrzet. Sevillský klub totiž postupně začal ubírat na tempu, jak mu docházel dech, a otěže zápasu začali přebírat hosté.

Ve 30. minutě se dočkali vyrovnání, když centr Kevina Garcíi našel hlavu Víctora Casadesuse. Domácí brankář Adrián totiž na hlavičku, směřující k jeho levé tyči, nedosáhl. Betis se ale ještě do konce poločasu mohl opět dostat do vedení, to by ale nesměl brankář hostí Dudu Aouate vytáhnout perfektní zákrok na Canasovu střelu z voleje a Rubén Castro odvrátit Núňesův pokus z následného rohu.

Druhý poločas nepřinesl pro domácí diváky nic dobrého. Už ve 47. minutě se totiž Mallorca dostala do vedení. Mario fauloval Víctora a, ačkoli ke kontaktu došlo ještě před pokutovým územím, byla nařízena penalta. K té se postavil Márquez a přízemní střelou doprostřed brány vsítil svůj vůbec první gól v dresu Mallorcy.

Betis se poté celý zbytek zápasu snažil vyrovnat, ale nejblíže k tomu měly jen dva dalekonosné pokusy Javiho Chicy a Beňata, které Aouate bez větších problémů odvrátil na roh. Domácí tak ze zápasu vyšli bodově naprázdno, kvůli čemuž se neposunuli na vytoužené 4. místo v tabulce, zatímco hosté získali tři body, díky kterým poskočili na 15. příčku.

Autor: Jan Michálek / soccernet.com, goal.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele