17. kolo
20.12.2012 20:00 CET
3 : 0
(0:0)

Reportáž

Rayo Vallecano - Levante UD 3:0

Perfektně zakončilo kalendářní rok 2012 Rayo Vallecano, které v závěrečném podzimním klání bez větších potíží zdolalo Levante 3:0 a zajistilo si tak přezimování na pozicích v první desítce. Po bezbrankové první polovině zápasu domácí přidali a odměnou jim byla rozhodující trefa Martíneze z devětapadesáté minuty. V závěru pak ještě výhru Raya potvrdili Piti a Vázquez...

Hosté přitom vstupovali do čtvrtečního předehrávaného utkání z pozice mírného favorita, z posledních deseti kol šestkrát zvítězili, dvakrát uhráli bod a jediné dvě porážky přišly od Barcelony a Realu Madrid. Proto se Levante vyskytovalo na šestém místě ligové tabulky, a to jim muž na podzim nikdo nevezme. Rayo se po tříbodovém zisku dostalo o dva body za svého protivníka a je momentálně osmé.

Iniciativy se hned od úvodního hvizdu chopili domácí, kteří si také vypracovali první příležitost v zápase, když se po centru Bangoury propracoval k hlavičce Baptistao, na Munúu si však nepřišel. V desáté minutě se brazilský útočník neohroženě probíjel do šestnáctky, kde byl následně nevybíravě sražen k zemi, píšťalka sudího Vitienese ovšem zůstana k nelibosti domácích příznivců němá.

Za dalších sedm minut dostalo příležitost rozehrávky zajímavé standardní situace Levante, a proměnilo jí ve slušnou možnost, Barkerovu hlavičku ale výborným zákrokem vyrazil Rubén. Na opačné straně hřiště už se zase cpal před Munúovu svatyni Trashorras, místo zakončení se však ještě snažil najít některého ze svých spoluhráčů a tato myšlenka se s úspěchem nesetkala.

Rayo bylo i nadále aktivní - Piti pálil vysoko nad branku, Leo z otočky našel pouze rukavice připraveného Munúy a další Pitiho rána, tentokrát mnohem přesnější, proletěla těsně vedle pravé tyče. Hosté zahrozili zásluhou hlavičky Navarra, ani ta však v síti neskončila. Závěr prvního poločasu se nesl v rytmu střídání šancí na obou stranách - zahrozili postupně Baptistao, Barkero, znovu Baptistao a Míchel, do kabin se ovšem šlo za stavu 0:0.

Ani po přestávce se obraz hry příliš nezměnil, domácí i nadále ovládali střed pole a byli jasně aktivnější, ve druhé půli se ale přeci jen mnohem více tlačili do koncovky a v padesáté deváté minutě prolomili své střelecké trápení. A byl to vskutku nádherný gól - Trashorras předal balón doleva Nachovi, ten se odhodlal ke střele z dálky a krásně o tyč překonal bezmocného Munúu.

Rayo ovšem ani po uklidňující vstřelené brance nepolevilo, naopak stále více a více přidávalo pod kotel. Ve velmi dobré palebné pozici se ocitl Trashorras, jenže z hranice šestnáctky těsně minul. Po rohovém kopu zase hlavičkoval Amat, ani on ale neměl potřebné štěstí, a tak se domácí o své vedení stále museli strachovat. Ovšem jen do osmdesáté minuty, kdy se perfektní ranou do šibenice z volného přímého kopu prezentoval Piti a bylo hotovo.

Přesto přidalo Rayo ještě jednu trefu. Teprve několik málo minut byl na trávníku střídající Franco Vázquez, když si v nastaveném čase počíhal na Baptistaaovu ránu vyraženou Munúou, dorazil jí do opuštěné klece a upravil tak skóre na konečných 3:0 pro Rayo.

Autor: Michal Hruška

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele