17. kolo
20.12.2012 22:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Espanyol Barcelona - Deportivo La Coruña 2:0

Espanyol se alespoň na chvíli může opět nadechnout a po dlouhé době oslavit tři body. Ty mu zajistily prozatím nesestupovou šestnáctou příčku. Hostující Deportivo naopak bodová ztráta odsouvá na poslední místo.

Souboj posledního s předposledním týmem zdánlivě nemohl být atraktivní. Na druhou stranu, právě tyto celky zoufale potřebují body a tak jsme byli svědky napínavého souboje. Po jeho skončení se může více radovat domácí Espanyol, který díky jedné brance v každém poločase vyhrál.

Na domácím stadionu se Deportivu právě nedaří a když opustí Riazor, je to ještě horší. Z osmi venkovních zápasů získalo Deportivo pouhé čtyři body. Nepříznivý stav se rozhodl ukončit záložník Abel Aguilar, který postupoval sám na brankáře Casillu, ale kvůli nedůrazné střele jej nepřekonal. S rychlou odpovědí přispěchal Sergio Garcia, ale Germána Luxe nepřekonal.

To se povedlo až Portugalci Simaovi. Po půlhodině hry se ke zkušenému záložníkovi dostal odražený centr ghanského spoluhráče Mubaraka a Simao hlavou překonal obranu i brankáře - 1:0 pro domácí.

A domácí Periquitos byli při chuti - před koncem poločasu se ke střele v pokutovém území odhodlal zkušený útočník Sergio Garcia a brankář Lux musel předvést parádní zákrok. Do druhé půle se již nepodíval domácí záložník Victor Sanchéz, nahradil jej Raul Baena. La Coruňa se snažila o vyrovnání a pomoci jí v tom měl mladý Nelson Oliveira, který vystřídal Rikiho. Žádnou zásadní šanci si ale Depor nevypracoval.

Ta přišla až po hodině hry, kdy se Carlos Marchena ujal míče, proběhl s ním po straně a nacentroval. Jeho pokus našel před bránou méně obsazeného Bruna Gamu, ale jeho hlavičce scházela přesnost. A tak opět udeřili domácí. Uruguayský útočník Christian Stuani pobyl na hřišti deset minut a přesto se prosadil. Po Baenově nahrávce už mu zbývalo pouze přesně zamířit a oslavit druhou branku svého týmu. I díky tomu Deportivo utkání zvládlo a posouvá se tabulkou vzhůru.

Autor: Ondřej Pražák / soccernet.com, goal.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele