Premier League - souhrn 15. kola

02.12.2017, 15:22, aktualizováno 03.12.2017, 18:58
Komentáře a souhrny
Manchester City dostál role favorita proti West Hamu. Bournemouth se rozešel smírně se Southamptonem. Parádní šlágr na Emirates Stadium nabídl všechno možné včetně nádherných gólů, červené karty a výhry Manchesteru United. Liverpool veze body z Brightonu. Uspěl také městský rival Everton. Chelsea naplnila roli favorita proti Newcastlu United...

Manchester City - West Ham United 2:1

03.12.2017 17:00

Góly: 57. Nicolás Otamendi, 83. David Silva - 44. Angelo Ogbonna

Manchester City otočil duel s West Hamem a připisuje si třináctou ligovou výhru v řadě, čímž vyrovnal počin loňského šampiona Chelsea. Vítězství se však pro Citizens nerodilo lehce, na konci první půle poslal hosty do vedení Ogbonna a až díky brankám Otamendiho a Silvy ve druhém poločase domácí skóre otočili.

První poločas nabídl zřejmě nejslabší výkon Manchesteru City v celé sezóně. Guardiolovi svěřenci sice měli územní převahu, jenže jejich kombinace byly pomalé, nepřesné a snadno předvídatelné, defenziva hostujících Kladivářů tak jejich ataky dokázala poměrně spolehlivě zachytávat. Hammer navíc tu a tam zahrozili z rychlých protiútoků a dá se tvrdit, že v prvním dějství měli ty větší šance.

Do té první se po rohovém kopu natlačil Antonio, na zadní tyči však na dlouhou nohu míč do sítě nenasměroval. Na druhé straně napřáhl za vápnem Silva a tečovanou střelou pořádně protáhl Adriana. Ederson po půl hodině hry vystrašil Lanzini, který se z velkého úhlu opřel do míče a domácí brankář jeho projektil jen nejistě vytěsnil na rohový kop.

Minutu před koncem první půle přišel pro vedoucí celek tabulky šok - hosté rozehráli rohový kop nakrátko, Cresswell pak do vápna poslal nadýchaný centr, na který si nejvýše naskočil Ogbonna a tvrdou hlavičkou hosty poslal do senzačního vedení.

Do druhé půle učinil Pep Guardiola jednu změnu - nevýrazného Danilla nahradil útočník Jesus - a na trávník jako kdyby vyběhl zcela jiný tým. Citizens od prvních minut rozjeli pořádný kolotoč, obranu svého soupeře zaměstnávali jedním nebezpečným nájezdem za druhým a šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Nejprve pálil z volného přímého kopu De Bruyne, Adrian však byl pozorný a jeho prudký projektil vytěsnil. O chvíli později již ale bylo srovnáno - to do vápna vtrhl Jesus, stříleným centrem před brankou našel Otamendiho, který přetlačil nedůrazného Rice a dotlačil míč do sítě.

Další nebezpečí přišlo z kopačky Saného, německý křídelník si pohrál se Zabaletou, navedl míč doprostřed a parádní ranou na zadní tyč donutil Adriana k dalšímu akrobatickému zákroku. Brankář West Hamu byl skutečně v ráži, jen o chviličku později musel likvidovat gólovou střelu Jesuse, dorážku z jasné pozice pak hrubě nezvládl Sterling.

Tlak nejlepšího celku ligy však byl neudržitelný a sedm minut před koncem přišel rozhodující zásah. De Bruyne našel precizním centrem nabíhajícího Silvu, který se v akrobatické pozici opřel do míče a trefil naprosto přesně - Adrian tentokráte neměl sebemenší šanci jakkoliv zasáhnout.

V nastaveném čase pak mohl Etihad zmrazit Sakho, jenže ve výhodné pozici vůbec netrefil branku, a tak všechny tři body opět připadly Manchesteru City.

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Southampton FC 1:1

03.12.2017 14:30

Góly: 42. Ryan Fraser - 61. Charlie Austin

Bournemouth nakonec na domácí stadiónu uhrál remízu se Southamptonem, když na branku Ryana Frasera odpověděl v druhé půli Charlie Austin.

První vážnější příležitost měl po rohovém kopu Van Dijk, tvrdou hlavičkou však branku těsně minul. Na druhé straně předvedl úchvatný reflexivní zákrok Forster, který vytáhl tečovanou střelu Smithe na rohový kop. Další práci měl brankář Southamptonu po hlavičce Akého, i s tou si ovšem dokázal poradit.

Na druhé straně musel Begovič krotit hlavičku Austinu, dorážku Tadiče potom obrana domácích úspěšně zablokovala. Krátce před pauzou šli domácí do vedení - Yoshida se nechal lacině obrat o balón, Bournemouth rozjel rychlý kontr, na jehož konci stál Ryan Fraser, který přízemní střelou překonal Forstera.

Na začátku druhé půle zahrozil Boufal, jeho křižnou střelou ale Begovič s vypětím všech sil zneškodnil. V druhé půli byli hosté jasně lepším celkem a po hodině hry se dočkali zaslouženého vyrovnání - zpětná přihrávka totiž našla na penaltě osamoceného Charlieho Austina, který z prvního doteku míč poslal nekompromisně do sítě.

Na druhé straně mohl domácím vrátit vedení King, jeho nebezpečnou střelu však Forster dalším tygřím skokem vyrazil. A když se po centru Bertranda neujala ani nebezpečná hlavička Austina, dospělo utkání ke spravedlivé dělbě bodů.

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Manchester United 1:3

02.12.2017 18:30

Góly: 49. Alexandre Lacazette - 4. Antonio Valencia, 11. Jesse Lingard, 63. Jesse Lingard

Letošní bezchybná domácí bilance Arsenalu je u konce. První porážku londýnskému klubu uštědřil Manchester United, který trefou Valencii a dvěma góly Lingarda chladnokrevně vytrestal každé zaváhání obrany soupeře a nakonec zvítězil 3:1. Přesto hlavní zásluhu na tomto triumfu nese brankář United David de Gea, jenž vynikajícím výkonem udržel svůj tým ve vedení a celkově si v tomto utkání připsal stěží uvěřitelných čtrnáct zákroků. Kaňkou na výhře Manchesteru je pak vyloučení klíčového záložníka Paula Pogby, jenž kvůli nešetrnému zákroku na Bellerína přijde o nadcházející derby s vedoucím Manchesterem City.

Přestože obrana Arsenalu v posledních kolech sbírala jedno čisté konto za druhým, úvod zápasu jí katastrofálně nevyšel a hosté chladnokrevně trestali. Ve čtvrté minutě špatná přihrávka Laurenta Koscielného založila útok Antonia Valencii, jenž si na hranici šestnáctky vyměnil míč s Pogbou a propálil přízemní ranou vyběhnuvšího Čecha. Ještě hůře bylo pro Kanonýry o šest minut později, kdy pro změnu selhal s míčem u nohy Shkodran Mustafi a rychlý brejk United zakončil po výjimečné práci Martiala Jesse Lingard.

Manchester tak měl zničehonic po jedenácti minutách nahráno a bylo na Arsenalu, aby vrhnul všechny síly kupředu. Výsledkem byla bláznivá první půle, kdy se domácí hnali proti zataženému soupeři za zdramatizováním zápasu, ovšem zároveň tak otevírali prostor k rychlým protiútokům a dalším gólům ve vlastní síti. Přesto podstatně víc šanci připadlo Arsenalu, který povedenými kombinacemi opakovaně zdolával defenzivu United, jenže znova a znova narážel na poslední překážku v podobě Davida de Gey.

Španělský gólman již v první půli přinejmenším třikrát potvrdil, proč se řadí k nejlepším brankářům světa, neboť špičkovými zákroky držel čisté konto proti střelám Lacazetta, Bellerína či vlastního spoluhráče Lukakua. Když sudí Marriner neposoudil zákrok Roja na Lacazetta v hloubi šestnáctky jako provinění proti pravidlům, poločasový stav tak navzdory masivní dominanci domácích ukazoval dvoubrankové vedení United.

Arsenal po změně stran navázal přesně tam, kde v první půli skončil, a hned po třech minutách se dočkal zaslouženého snížení. Alexis Sánchez našel výtečným pasem za obranou linií Manchesteru Aarona Ramseyho, jenž místo vlastního zakončení přiťukl míč Alexandru Lacazettovi, pro nějž už nebyl problém zabořit míč do sítě.

Atmosféra na Emirates Stadium byla v tu chvíli neutišitelná a domácí mocně sahali po vyrovnání. Nejblíže k tomu bylo záhy duo Lacazette, Alexis, jenže oba opět narazili na neuvěřitelného De Geu, který nejprve zastavil kvalitní ránu prvního jmenovaného a Alexisovi pak zabránil v gólové dorážce rychle vytrčenou nohou.

Místo vyrovnání se tak znovu projednou potvrdilo známé rčení "nedáš, dostaneš". Do otevřené obrany Arsenalu naběhli Pogba s Lingardem, francouzský záložník suverénně obkroužil osamoceného Koscielného a ideálním pasem našel před prázdnou brankou Lingarda, jenž snadno vsítil svůj druhý zásah večera.

Třetí gól United poslal Kanonýry do kolen a zdálo se, že zbytek zápasu již hosté budou mít bezpečně pod kontrolou. Místo toho však čtvrthodinu před koncem základní hrací doby uviděl Paul Pogba červenou kartu za ošklivé šlápnutí na Héctora Bellerína a kromě oslabení svého týmu bude také Manchesteru chybět v očekávaném městském derby s Manchesterem City.

Přestože manažer Arséne Wenger nasadil na trávník forvardy Welbecka s Giroudem, závěrečný tlak Arsenalu již žádný další gól nepřinesl, přestože zákrok střídajícího Darmiana na Welbecka volal po odpískání pokutového kopu. Manchester United si tak z Londýna odváží velecenné vítězství 3:1, díky němuž upevnil své postavení na druhém místě a nadále zůstává nejblíže vedoucímu rivalovi City.

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Liverpool FC 1:5

02.12.2017 16:00

Góly: 51. Glenn Murray (pen.) - 30. Emre Can, 31. Roberto Firmino, 48. Roberto Firmino, 87. Philippe Coutinho, 89. Lewis Dunk (vl.)

Liverpool potvrdil vynikající formu a nováčka z Brightonu deklasoval poměrem 5:1. Hostům se vyvedla pasáž hry okolo 30. minuty, ve které se dostali do dvoubrankového vedení, a od té doby již měli průběh utkání plně pod kontrolou.

Do první vážnější šance se po šesti minutách protlačil Firmino, jeho hlavičku však domácí stopeři se štěstím zablokovali na roh. Na druhé straně zahrozil po centru Browna Murray, z hranice malého vápna však branku soupeře vysoko přestřelil. První branka tak přišla po třiceti minutách - na rohový kop si nejvýše naskočil Can a nekompromisně míč poslal do sítě.

Po dalších dvou minutách hry bylo vedení Liverpoolu již dvoubrankové. Salah proběhl středem hřiště, předložil míč doleva na Coutinha, ten první dotekem parádně zakroutil míč za stoperskou dvojici, kam si naběhl Firmino a zblízka podruhé rozvlnil síť.

Zkraje druhé půle mohl Brighton snížit, po levé straně pláchl Izzy Brown a parádním centrem našel na malém vápně volného Murrayho, kterého ale perfektním zákrokem vychytal Mignolet. Z protiútoku navíc hosté udeřili potřetí. Opět to byl Salah, který potáhl rychlý protiútok středem hřiště, u vápna domácích na sebe navázal tři obránce a parádní kolmicí vyslal Firmina, který trefil přesně a v podstatě tak rozhodl o osudu celého utkání.

Domácí se však nevzdali a o pár minut později jim pomohl také hlavní rozhodčí, který zapískal nesmyslnou penaltu. K té se postavil Murray a počínal si chladnokrevně. Brightonu se však již zápas zdramatizovat nepodařilo, naopak v posledních deseti minutách inkasoval ještě dvakrát.

Nejprve se z volného kopu prosadil Coutinho, když skákající zeď velmi chytře podstřelil, tentýž hráč pak v nastaveném čase vnikl do vápna a před brankou poslal centr, který si do vlastní sítě srazil nešťastník Dunk.

Více informací k zápasu

Everton FC - Huddersfield Town 2:0

02.12.2017 16:00

Góly: 47. Gylfi Sigurdsson, 73. Dominic Calvert-Lewin

Everton poprvé v tomto ročníku zaznamenal dvě ligové výhry za sebou, když po West Hamu na domácí půdě zdolal také Huddersfield Town.

Debut Sama Allardyce na domácí lavičce začal pěkně zhurta a již po pár minutách pálil nebezpečně Martina, hostující brankář však byl připraven. Hosté zahrozili po rohovém kopu, ve velké skrumáži před brankou Pickforda však míč vypadl před domácí obránce, kteří jej následně dopravili do bezpečí. První půle již nic zajímavějšího nepřinesla a do kabin tak oba týmy odcházely za bezbrankového stavu.

Hned na začátku druhé půle ale přišla krásná akce, která vyústila v úvodní branku zápasu. Calvert-Lewin našel parádní zadovkou volného Sigurdssona, který se z hranice vápna prosadil přesnou střelou k vzdálenější tyči.

Dvacet minut před koncem se pak po kolmici Rooneyho před brankáře dostal Calvert-Lewina s přispěním teče vracejícího se obránce upravil na 2:0. A protože se Huddersfield již na žádný další odpor nezmohl, dospělo utkání k pohodlné výhře domácích 2:0.

Více informací k zápasu

Leicester City - Burnley FC 1:0

02.12.2017 16:00

Góly: 6. Demarai Gray

Leicester doma nakonec uhájil těsnou výhru nad Burnley, i když festival ofenzivních šancí divákům ani jeden z týmů nenabídl. Museli se tak spokojit s jedinou brankou, o kterou se už v 6. minutě postaral domácí záložník Demarai Gray.

Leicester City měl sice před utkáním několik vážnějších absencí a jeho celkové umístění není příliš pozitivní, ale doma se Liškám daří. Proti Burnley má Leicester tradici, že pokaždé vítězí domácí celek, což chtěl dnes odpoledne podpořit. Defenzivní práci hostí měli vyzkoušet především Gray, Mahrez a Vardy. Clarets spoléhali na Corka, Defoura, Wooda nebo Meeho.

V prvních pěti minutách se jednou do zakončení dostal Chris Wood, na opačné straně pak na dlouhý nákop těsně nedosáhl útočící Jamie Wardy. V šesté minutě se už ale domácí dočkali a pro Burnley to byla hodně studená sprcha. Ndidi roztáhl hru na Mahreze, který centroval. Míč ve snaze o vyražení poslal brankář Pope nechtěně jen do dobíhajícího Demaraie Graye, který balon ve skluzu dostal do sítě - 1:0.

Hosté samozřejmě nehodlali hodit ručník do ringu a Leicester se na chvíli ocitl pod velkým tlakem. Brady nejprve kroutil z levé strany dobrý balon za obranu a Chris Wood na jeho centr jen těsně nedosáhl. Zmatky v domácím vápně pak nakonec musel hasit Danny Simpson, protože jinak by byl brankář Schmeichel asi překonán.

Po třiceti minutách se hostům zranil Brady a musel být střídán, což bylo trochu oslabení. Přesto se Burnley nevzdávalo a Gudmundsson po individuální akci našel krásným pasem Chrise Wooda. Ten už hodlal zakončovat, jenže na poslední chvíli k němu přispěchal obránce Morgan. První půli tak zakončil dvěma povedenými pokusy Riyad Mahrez, ale ani jednou netrefil přesně.

Alžírský tahoun ofenzivních linií Lišek byl nadále aktivní také po změně stran, jenže jeho schopností si hosté byli velmi dobře vědomí, takže Mahrez měl u sebe často až dva nepříjemně bránící nohsledy. Ke gólu nevedla ani jeho kombinace s Vardym, protože jeho zaseknutí a úmysl nahrát Grayovi obránce Clarets pochopili. O pár minut později pálil Ndidi pohotovým volejem, ale nemířil přesně.

Ani druhá půle nepřinesla nijak zázračný či rychlý fotbal, naopak se zdálo, že oba týmy jsou s dosavadním vývojem utkání spokojené. Záložník Ndidi se pokoušel o kombinaci s Vardym, ale té nakonec učinili přítrž spolupracující obránci hostí. Po něm se na opačné straně pokusil zakončit islandský záložník Gudmundsson, jehož pokus však Iborra na poslední chvíli zastavil.

Hbitý Albrighton hledal stříleným centrem z pravé strany Vardyho, který sice nebyl nikým strážen, ale když si myslel, že má dost času, přilétl k němu Tarkowski a míč odklidil. Lišky si tak doma připsaly velmi cenné tři body.

Více informací k zápasu

Watford FC - Tottenham Hotspur 1:1

02.12.2017 16:00

Góly: 13. Christian Kabasele - 25. Heung-min Son

Trápení Tottenhamu zatím nezná konce. Svěřenci Mauricia Pochettina ztrácí další cenné body, když na půdě Watfordu uhráli jen remízu 1:1. Na vedoucí branku Kabaseleho sice odpověděl Son, ovšem dokonat obrat se již hostům nepodařilo.

V úvodní pasáži sice byli lepší hosté, jenže skóre se poprvé měnilo na druhé straně. Na rohový kop Cleverleyho si totiž nejvýše naskočil Kabasele a přesnou hlavičkou na zadní tyč rozjásal domácí příznivce. Druhou branku mohl přidat po pětadvaceti minutách Richarlison, který skoro protlačil k zakončení v malém vápně, nakonec jej ale hostující stopeři zvládli zpacifikovat.

Z následného protiútoku navíc přišlo vyrovnání. Trippier našel za obranou Eriksena, který na nic nečekal a okamžitě poslal před branku střílený centr, který si našel Sona, jenž už zblízka dopravil balón na místo určení. Chvilku před pauzou pálil nebezpečně ze střední vzdálenosti Doucoure, Llorisovu branku však o kousek minul. Na druhé straně mohl vedení na stranu hostů strhnout Davies, jeho ráně však pár decimetrů také scházelo.

Klíčový moment druhého poločasu přišel v 52. minutě. Rozběhnutého Richarlisona totiž hostující Sanchez zastavil loktem v obličeji a sudí Atkinson tak rezolutně vytasil rovnou červenou kartu. Po hodině hry mohl přesilovou hru zužitkovat Doucoure, ovšem jeho střelu nakonec zastavila levá tyč francouzského brankáře ve službách Spurs.

Patnáct minut před koncem hlavičkoval v nebezpečné pozici Richarlison, jeho zakončení však ještě zvládl zablokovat bránící Trippier. NA konci nastavení se odehrál ještě jeden sporný moment - Richarlison totiž svým centrem zjevně trefil ruku Diera a podle všeho se měla kopat penalta. Sudí Atkinson však danou situaci neviděl dobře a nezapískal, a tak si oba celky rozdělily po bodu.

Více informací k zápasu

West Bromwich Albion - Crystal Palace 0:0

02.12.2017 16:00

Góly: -

Spravedlivou dělbou bodů skončil duel mezi trápícím se West Bromwich Albionem a o nic lépe hrajícím Crystalem Palace. Oba celky si vytvořily nějaké ty příležitosti na vstřelení branky, a byť The Baggies nově vedeni koučem Alanem Pardewem byli možná o malinko lepším týmem, jeho soupeř za ním určitě výrazněji nezaostával.

Domácí začali o něco aktivněji, v 8. minutě se mohl po přihrávce z levé strany od Gibbse prosadit Robson-Kanu, nicméně jeho střela, vyslaná z míst těsně za brankovým územím, skončila pouze nad bránou. Z dálky se snažil zacílit rovněž jeho spoluhráč Rondón, ovšem jeho nepříliš razantní pokus gólman Speroni snadno zkrotil.

V 17. minutě po rohovém kopu Barryho hlavičkoval na zadní tyči stoper Ahmed Hegazi, jenže míč do brány neusměrnil. Pak ovšem hned dvakrát zahrozili hosté. Nejprve si situaci ve vlastním vápně úplně zbytečně zkomplikoval brankář Foster, jenž si hrál s balónem, jako by byl na tréninku, nakonec však napadající Zaha nedokázal trestat.

Ve 21. minutě již Zaha dokázal slušně zakončit, jeho pokus se otřel o bránícího Evanse a skončil těsně vedle Fosterovy svatyně. Závěr půle pak jednoznačně patřil hostujícímu útočníkovi Bentekemu. Nejprve ho z úhlu musel vychytávat s obtížemi Foster a následně si musel poradit také s jeho hlavičkou po rohovém kopu Townsenda.

Ve druhé půli se do střeleckých příležitostí propracovával pouze WBA. Že by však svého protivníka dostával pod nějaký permanentní tlak, to se říci určitě nedá. Tři minuty po změně stran se na zadní tyči zjevil slušně postavený Field, jeho pokus však stačil zablokovat obránce Ward. V tutovce pak nevyzrál na Speroniho osamocený Rodriguez.

Po hodině hry to z pravé strany zkoušel na hostujícího gólmana Rondón, avšak Speroni se nenechal nachytat na švestkách, a ani Field se pak z dorážky neprosadil. Dvacet minut před koncem pálil po pěkné kombinaci Robson-Kanu, i tady však Speroni nezaváhal, a následně po centru Nyoma hlavičkoval těsně mimo naskakující si Rondón.

Více informací k zápasu

Stoke City - Swansea City 2:1

02.12.2017 16:00

Góly: 36. Xherdan Shaqiri, 40. Mame Diouf - 3. Wilfried Bony

Stoke City zvládl především závěr prvního poločasu, ve kterém otočil nepříznivý vývoj utkání na svou stranu, a radoval se po dvou porážkách v řadě ze tří bodů, vítězství přitom naposledy slavil na konci října. Swansea naopak i nadále pokračuje ve výsledkové mizérii, prohrála už totiž pošesté během posledních sedmi ligových utkání.

Loni skončily vzájemné duely obou těchto protivníků vítězstvím domácích a ani tentokráte tomu nebylo jinak. The Swans alespoň konečně prolomili sérii bez zaznamenaného přesného zásahu, na který čekali dlouhých 431 minut, avšak ani trefa Wilfrieda Bonyho ke kýženému úspěchu nevedla, jelikož soupeř udeřil Xherdanem Shaqirim a Mamem Dioufem.

Velšský klub nevstoupil do tohoto střetnutí vůbec špatně. Už ve 3. minutě se na levé straně dokázal uvolnit Martin Olsson, který nacentroval do pokutového území na sbíhajícího si Bonyho, a ten v poměrně nesnadné pozici překonal brankáře Butlanda. Diouf, Allen a Shaqiri se snažili záhy odpovědět, nicméně jejich pokusy nebyly přesné.

I nadále bylo jinak dění na hřišti hodně vyrovnané. Ve 32. minutě se znovu osměloval Bony, avšak tentokráte mezi tři tyče nezamířil. Pak jako by zapnuli domácí na vyšší obrátky a soupeř na tuhle skutečnost nedokázal reagovat. Už Crouch mohl skórovat, chytře chtěl přelobovat gólmana Fabiaňského, ale neuspěl.

Nemuselo mu to ovšem tolik vadit, protože ve 36. minutě The Potters přece našli cestu ke vstřelené brance. Chatrné rozehrávky ze strany Swansea využil Allen ke kolmé přihrávce na Shaqiriho, a ten pohodlně zacílil. O čtyři minuty později byl obrat dokonán, protože Diouf využil účelného sklepnutí balónu hlavou od vysokého Crouche.

Druhé dějství další gól nenabídlo, hosté nebyli směrem dopředu vůbec produktivní a šancí si tvořili poskrovnu. Snad jen Martin Olsson svého soupeř vystrašil po rohovém kopu, s jeho střelou si však Butland poradil. Naopak Stoke City nebyl daleko od navýšení stavu, avšak hlavička Dioufa skončila v 67. minutě mimo.

Více informací k zápasu

Chelsea FC - Newcastle United 3:1

02.12.2017 13:30

Góly: 21. Eden Hazard, 33. Álvaro Morata, 74. Eden Hazard (pen.) - 12. Dwight Gayle

Chelsea v předehrávce patnáctého kola zdolala Newcastle United a alespoň dočasně se dotáhla na druhý Manchester United. Po slabším vstupu do utkání se o branky domácího celku postarali Hazard, Morata a po pauze opět Hazard, čímž svému celku zajistili vítězství v poměru 3:1.

Třetí tým tabulky však do zápasu nevstoupil vůbec dobře, v úvodních minutách byl zejména v defenzivě dost laxní a po dvanácti minutách za to byl po zásluze potrestán. To Gayle přetlačil Christensena a sklepl dlouhý míč pro Murphyho, ten mu pobídku vrátil, načež forwardovi Newcastlu ve skrumáži odkopl míč Alonso tak nešťastně, že tím Murphyho našel osamoceného před vlastním brankářem. Courtois sice tygřím skokem pod nohy tuto šanci zmařil, jenže balón se odrazil zpět ke Gaylovi, který jej následně velmi pohodlně dopravil do sítě.

Domácí však odpověděli tím nejlepším možným způsobem, značně zvýšili úsilí a vytvořené šance na sebe nenechaly dlouho čekat. O pár minut později našel Fabregas svým pasem Hazarda, kterého však v samostatném nájezdu brankář hostí precizně vychytal. O minutu později našel Rüdiger dalším balónem za obranu v ofsajdu stojícího Moratu, praporek asistenta však zůstal dole a španělský útočník byl následně faulován Darlowem, ovšem sudí Friend penaltu neodpískal.

Po dvaceti minutách po centru Kantého orazítkoval Christensen tyč, o pár vteřinek později se však domácí dočkali zaslouženého vyrovnání. To nadýchaný balón za obranu odvrátili stopeři hostí jen k Hazrdovi, který si v pokutovém území věděl rady a z prvního doteku propálil vše, co mu stálo v cestě.

Krátce po půlhodině hry již byl dokonán obrat ve skóre. Dlouhý míč totiž Ritchie odvrátil jen k Mosesovi, ten na nic nečekal a do vápna poslal prudký centr, který v malém vápně našel Moratu, který již měl velmi snadnou úlohu. Do konce poločasu zahrozil ještě střelou ze střední vzdálenosti Drinkwater, branku hostujícího celku však netrefil.

Hned zkraje druhé půle vyslal Christensen za obranu Moses, jehož střílený centr odvrátil na poslední chvíli na rohový kop Clark. Po dalších deseti minutách pálil ze střední vzdálenosti Hazard a jeho tečovaná střela prosvištěla jen těsně vedle pravé tyče. Dvacet minut před koncem se po narážečce s Drinkwaterem dostal za obranu hostů opět Hazard, v krkolomné pozici však zakončit nedokázal. Patnáct minut před koncem už přišlo definitivní rozhodnutí - Fabregas perfektně načasoval kolmici na Mosese, ten byl u míče dříve než Ritchie, kterým byl v pokutovém území faulován - a tak se kopala penalta. K té se postavil Eden Hazard a precizním obloučkem poslal Chelsea do dvougólového vedení.

Tentýž hráč mohl později dovršit i hattrick, v samostatném nájezdu však hostujícího brankáře nepřehodil, a tak utkání dospělo k výsledku 3:1 pro Chelsea.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Manchester City15141046:1043
2.Manchester United15112235:935
3.Chelsea FC15102328:1232
4.Liverpool FC1585233:1929
5.Arsenal FC1591529:1928
6.Tottenham Hotspur1574423:1325
7.Burnley FC1574414:1225
8.Watford FC1564525:2622
9.Leicester City1555520:2020
10.Everton FC1553719:2818
11.Southampton FC1545615:1817
12.Brighton & Hove Albion1545614:1917
13.Stoke City1544718:3016
14.AFC Bournemouth1543813:1715
15.Newcastle United1543814:2215
16.Huddersfield Town154389:2615
17.West Bromwich Albion1527612:2113
18.Crystal Palace152498:2510
19.West Ham United1524913:3210
20.Swansea City1523108:189

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1459)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele