15. kolo
02.12.2017 16:00 CET
2 : 1
(2:1)

Reportáž

Stoke City - Swansea City 2:1

Stoke City zvládl především závěr prvního poločasu, ve kterém otočil nepříznivý vývoj utkání na svou stranu, a radoval se po dvou porážkách v řadě ze tří bodů, vítězství přitom naposledy slavil na konci října. Swansea naopak i nadále pokračuje ve výsledkové mizérii, prohrála už totiž pošesté během posledních sedmi ligových utkání.

Loni skončily vzájemné duely obou těchto protivníků vítězstvím domácích a ani tentokráte tomu nebylo jinak. The Swans alespoň konečně prolomili sérii bez zaznamenaného přesného zásahu, na který čekali dlouhých 431 minut, avšak ani trefa Wilfrieda Bonyho ke kýženému úspěchu nevedla, jelikož soupeř udeřil Xherdanem Shaqirim a Mamem Dioufem.

Velšský klub nevstoupil do tohoto střetnutí vůbec špatně. Už ve 3. minutě se na levé straně dokázal uvolnit Martin Olsson, který nacentroval do pokutového území na sbíhajícího si Bonyho, a ten v poměrně nesnadné pozici překonal brankáře Butlanda. Diouf, Allen a Shaqiri se snažili záhy odpovědět, nicméně jejich pokusy nebyly přesné.

I nadále bylo jinak dění na hřišti hodně vyrovnané. Ve 32. minutě se znovu osměloval Bony, avšak tentokráte mezi tři tyče nezamířil. Pak jako by zapnuli domácí na vyšší obrátky a soupeř na tuhle skutečnost nedokázal reagovat. Už Crouch mohl skórovat, chytře chtěl přelobovat gólmana Fabiaňského, ale neuspěl.

Nemuselo mu to ovšem tolik vadit, protože ve 36. minutě The Potters přece našli cestu ke vstřelené brance. Chatrné rozehrávky ze strany Swansea využil Allen ke kolmé přihrávce na Shaqiriho, a ten pohodlně zacílil. O čtyři minuty později byl obrat dokonán, protože Diouf využil účelného sklepnutí balónu hlavou od vysokého Crouche.

Druhé dějství další gól nenabídlo, hosté nebyli směrem dopředu vůbec produktivní a šancí si tvořili poskrovnu. Snad jen Martin Olsson svého soupeř vystrašil po rohovém kopu, s jeho střelou si však Butland poradil. Naopak Stoke City nebyl daleko od navýšení stavu, avšak hlavička Dioufa skončila v 67. minutě mimo.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele