Premier League - preview 15. kola

02.12.2017, 08:56, aktualizováno 03.12.2017, 08:31
Previews
Manchester City si počíná velmi suverénně a pokud v souboji s West Hamem splní roli velkého favorita, bude mít na čele tabulky znovu osmibodový náskok. Bournemouth se zatím pohybuje těsně nad hranicí sestupu, případná výhra nad Southamptonem ho ovšem posune do středu tabulky...
AFC Bournemouth - Southampton FC  (neděle 14:30)
V neděli si Premier League pro své příznivce nachystala dva souboje, od 14:30 vypukne ten první z nich, kdy Bournemouth na svém stánku přivítá hostující Southampton.

Domácí celek se po bídném vstupu do sezóny zmátořil a díky nedávné sérii tří výher ve čtyřech zápasech se vyhoupl na šestnáctou příčku tabulky s čtyřbodovým náskokem na první sestupové místo. V týdnu svěřenci Eddieho Howea nezvládli souboj s Burnley, když na vlastním hřišti podlehli 1:2, proti Southamptonu tak jistě plánují tuto porážku odčinit.

To Southampton ve středu pořádně potrápil vedoucí Manchester City, na jehož hřišti až do 96. minuty držel remízu 1:1, jenže pak defenziva Svatých za vápnem nepokryla Sterlinga, který parádní ranou strhl vítězství na stranu Guardiolova celku. Minulý víkend však Saints deklasovali Everton, čímž ukončili třízápasové čekání na výhru. Současná dvanáctá pozice sice není ničím, nad čím by na jihu Anglie skákali radostí do výšky, na druhou stranu by Southampton ani letos neměl mít starosti se záchranou a stále tak může být v relativním klidu.

Při pohledu do statistik vzájemných duelů je jasné, že více se daří hostům - Bournemouth totiž vyhrál jen jedno z posledních osmi utkání, přičemž rovnou pětkrát odešel jako poražený tým. Ona jediná výhra se urodila v březnu 2016.

Co se absencí týče, Eddie Howe už může počítat s Juniorem Stanislasem, který se vrací po dvou měsíční absenci. Tyrone Mings a Brad Smith však zůstávají mimo hru kvůli problémům s kyčlí, respektive zády. Southamptonu určitě nepomůže Cedric Soares, jeho start je vyloučen kvůli svalovému poranění, které si odnesl z utkání s Manchesterem City. O startu Shane Longa se rozhodne až před zápasem, momentálně jej totiž sužují potíže s lýtkovým svalem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.16 - 3.31 - 2.46
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Manchester City - West Ham United  (neděle 17:00)
Manchester City si může připsat již třináctý vítězný zápas v řadě a může tak vyrovnat loňský počin Chelsea. V cestě bude Guardiolovým svěřencům stát londýnský West Ham, který se prozatím mimořádně trápí a na výhru čeká již sedm zápasů.

Citizens už své soky neválcují způsobem, jakým se jim to dařilo v září či říjnu, navzdory tomu na to se historie neptá - důležité pro ně je, že vítězství si na své konto připisují stále s železnou pravidelností. O osudu posledních dvou duelů sice museli rozhodovat až v samotném závěru, jenže díky fantastickému Sterlingovi si vždy odnesli tři body. Nejprve anglický křídelník poněkud šťastně donesl míč do sítě na půdě Huddersfieldu, to se psala 84. minuta, čímž rozhodl o výhře svého celku. O pár dní později si stejným stylem podal i Southampton - akorát že proti Saints svůj vítězný zásah načasoval doslova až do poslední sekundy, když se precizní střelou zpoza vápna trefil v čase 95:03.

Zato Kladiváři prožívají katastrofální ročník. Kdo by to byl býval jen řekl před sezónou - West Ham totiž zajímavě posílil, do svých řad přivedl i zvučná jména v podobě Joa Harta či Javiera Hernandeze a očekával se atak na první šestici týmů. Místo toho se týmu z východu Londýna hrubě nedaří, na výhru čeká od 30. září a momentálně se krčí až na osmnácté pozici. Z posledních sedmi duelů Hammers třikrát remizovali, ve zbylém počtu utkání svým sokům podlehli.

West Hamu se navíc na Manchester City prostě a jednoduše nedaří, z posledních dvaceti zápasů v rámci Premier League vyhrál jen třikrát, čtyřikrát remizoval a hned třináctkrát odešel poražen, v loňské sezóně se pak oba celky potkaly třikrát a Citizens vyhráli všechny tři s výsledným skóre 12:1.

Celku z Manchesteru se vrací Leroy Sane, který již vyležel chřipku, která ho v týdnu trápila. Otazník se vznáší nad stavy kapitána Vincenta Kompanyho a záložníka Fernandinha. West Ham se bude muset obejít bez Andyho Carrolla a Javiera Hernandeze, start obránce Winstona Reida je pak krajně nejistý kvůli zranění, které si odnesl z duelu s Evertonem.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.11 - 11.50 - 25.60
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Chelsea FC - Newcastle United  (sobota 13:30)
První duel patnáctého kola bude k vidění na Stamford Bridge, kde domácí Blues přivítají Newcastle United pod vedením Rafaela Beniteze. Fotbalisté Chelsea si zaváhání nepřipouští, naopak doufají, že díky třem bodům se tentokráte přiblíží vedoucím Manchesterům.

První dvě měsíce tohoto ročníku Chelsea nezastihl v optimální formě, Antonio Conte se snažil najít nejvhodnější systém a pramenily z toho výkony jako na houpačce. K vidění tak byla třeba nečekaná zaváhání s Burnley či Crystal Palace, ale i vítězství v těžkých zápasech s Tottenhamem či Manchesterem United. V poslední době se ale výkony loňského mistra ustálily a momentálně se může pyšnit již šestizápasovou sérií neporazitelnosti, když navíc hned pět utkání zvládl vyhrát.

To na Straky padla pořádná deka a posledních pět ligových zápasů naopak na výhru čeká. Naposledy na svém stánku přehrál Crystal Palace, což už je nějaký ten pátek zpátky - tehdy se totiž psal 21. říjen. V posledních týdnech navíc svěřencům Rafaela Beniteze trochu kolabuje defenziva, ta totiž v posledních třech duelech inkasovala hned devětkrát, což je pro celky španělského kouče rozhodně jev netypický.

Chelsea na vlastním hřišti na Newcastle opravdu umí, prohrála s ním totiž jen jediný z posledních 22 zápasů. Jinak si na své konto připsala patnáct výher a šest remíz, což je bilance vskutku jednostranná.

Loňskému šampionovi by stále mělo chybět kvarteto hráčů v podobě Davida Luize, Michyho Batshuayie, Charlyho Musondy a Kenedyho. Hosté se budou muset obejít bez trojice Jamaal Lascelles, Christian Atsu a Paul Dummett.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.25 - 6.56 - 13.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Brighton & Hove Albion - Liverpool FC  (sobota 16:00)
Liverpool se v posledních týdnech dostal do velmi solidní formy a po výhře na Stoke ji bude chtít potvrdit i v dalším venkovním utkání, kdy zavítá na půdu Brightonu. Ten si po těsné porážce na Old Trafford bude chtít konečně připsat nějaký ten bodík i v souboji s gigantem.

Brighton patří určitě k těm nejpříjemnějším překvapením, které letošní Premier League nabízí. Nováček soutěže vstoupil do sezóny bez bázně a hany a momentálně uzavírá první polovinu tabulky, když se nachází na desátém místě. Zejména od poloviny října mají svěřenci Chrise Hughtona velmi dobrou formu - podlehli totiž v jediném zápase, když minulý víkend nestačili na Manchester United těsně 1:0, jinak si připsali dvě výhry s West Hamem a Swansea a také čtyři další body za čtyři remízy - a to s Evertonem, Southamptonem, Stoke a Crystal Palace.

To Liverpool sezónu nezahájil příliš šťastně a do půlky října se spíše trápil, tím spíše když pak přišel naprostý výbuch ve Wembley, kde svěřenci Jürgena Kloppa podlehli Tottenhamu vysoko 4:1. Následovala však série tří výher v řadě, kdy Reds zdolali nejprve Huddersfield, West Ham a nakonec i Southampton, přičemž tuto sérii narušila až londýnská Chelsea, která na Anfield Road uhrála alespoň bod. Liverpool si však z tohoto drobného zaváhání pranic nedělal a v týdnu opět vyhrál, když smetl na venkovní půdě Stoke vysoko 3:0.

Datum posledního vzájemného střetnutí těchto týmů v nejvyšší anglické soutěži je již značně vousaté, naposledy spolu totiž změřily síly v roce 1983, kdy se tehdy rozešly smírně po výsledku 2:2. V pohárových soutěžích se od té doby potkaly celkem šestkrát a Liverpool zvítězil ve čtyřech případech, včetně výhry 6:1 z roku 2012.

Domácím se vrací levý obránce Gaetan Bong, který již vyléčil bolavé koleno. Mimo hru však i nadále zůstává Steve Sidwell, který se zotavuje po operaci zad. Liverpool nemůže využít služeb Joela MAtipa, který si v zápase se Stoke přivodil zranění svalového charakteru.Do hry pak nezasáhne ani Nathaniel Clyne, zatímco nad zdravotním stavem Ragnara Klavana se vznáší otazník.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.67 - 4.36 - 1.54
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Everton FC - Huddersfield Town  (sobota 16:00)
Everton v týdnu konečně zvítězil, díky hattricku Rooneyho na vlastním stánku deklasoval West Ham 4:0 a připsal si teprve čtvrtou ligovou výhru v sezóně. To Huddersfield teď zažívá menší útlum, když prohrál tři poslední ligová utkání, to poslední navíc na půdě Arsenalu vysoko v poměru 5:0.

Další dobrou zprávou pro Toffees je, že v týdnu konečně jmenovali nového manažera - na lavičku celku z Liverpoolu usedl starý známý Sam Allardyce, který tak tým převzal po dočasném trenérovi Davidu Unsworthovi. Úkolem nového kouče bude stabilizovat situaci v týmu a vytáhnout Everton do vyšších pater tabulky, tedy do míst, kam po letních nákupech tento tým podle předpokladů patří.

Huddersfield si stále vede až nad očekávání dobře - okupuje čtrnáctou příčku a na sestupovou pozici má náskok slušných pěti bodů. V posledních třech duelech však ani jednou nebodovali, což se na druhou stranu při pohledu na soupeře dá pochopit. Nejprve sice prohráli vysoko 4:0 na půdě Bournemouthu, nutno ale dodat, že v tomto utkání neměli příliš štěstí a nepřidali mu ani chyby hlavního rozhodčího. Následovaly souboje se dvěma jasnými favority - Manchesterem City a Arsenalem. A zatímco první jmenovaný tým dokázali svěřenci Davida Wagnera potrápit a prohráli jen díky brance Raheema Sterlinga ze závěru zápasu, na Arsenal nestačili a z Emirates si odvezli pětibrankový příděl.

Statistika mluví jasně ve prospěch Evertonu - ten totiž na vlastním stánku s Huddersfieldem neprohrál od roku 1937. Od té doby ze třinácti měření sil jedenáctkrát vyhrál a dvakrát zápas dospěl k dělbě bodů.

Sam Allardyce již může využít útočníka Oumara Niasseho, ten se vrací po odpykání dvouzápasového disciplinárního trestu. K dispozici již je také Michael Keane, ovšem Yannick Bolasie, Leighton Baines a Phil Jagielka do utkání nezasáhnou. Huddersfieldu i nadále chybí trojice fotbalistů v podobě Michaela Hefeleho, Jona Stankoviče a Philipa Billinga.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.90 - 3.48 - 4.69
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Leicester City - Burnley FC  (sobota 16:00)
Fotbalisté Leicesteru City si před týdnem pochutnali na silném Tottenhamu a zdá se, že by se mohlo konečně blýskat na lepší časy. Vždyť Leicester prohrál za osm kol jen s Manchesterem City. Lišky se znovu představí doma, proti jednomu z největších překvapení letošního ročníku Premier League Burnley FC.

Burnley tak trochu připomíná Leicester z doby jeho překvapivé sezony, kdy se nakonec stal anglickým mistrem. S hosty se spíše počítalo někam do druhé poloviny tabulky, jenomže všechno je jinak a The Clarets prohánění špičku v bojích o evropské poháry. Při pohledu na ligovou tabulky se mnozí zastaví pohledem, však sami posuďte - Manchester City, United, Chelsea, Arsenal, Liverpool, Burnley a Tottenham. Ano přesně tak, Burnley na šestém místě je něco neočekávaného.

The Clarets povedenou sezonu potvrdili v minulém kole výhrou na půdě Bournemouthu. Celkově šlo už o sedmé vítězství v sezoně, což je mimochodem stejný počet výher, kterých dosáhl Liverpool.

Tabulkově stoupá i Leicester City, který ještě před nedávnem bojoval o záchranu. Lišky se ale konečně zvedly a poskočily už na deváté místo. K dalšímu postupu tabulkou by jim mohlo výrazně pomoci poslední velké vítězství nad Tottenhamem. Leicester porazil jistého osmifinalistu Ligy mistrů 2:1, a to díky brankám staré dobré dvojice - Jamie Vardy a Riyad Mahrez.

Leicester se s Burnley dlouhá léta utkával ve druhé nejvyšší soutěži a celkově z toho vycházel jako úspěšnější z týmů. V Premier League se oba týmy začaly potkávat v roce 2014 a opět můžeme říci, že lepším z dvojice je Leicester. Například loni prohrálo Burnley na King Power Stadium vysoko 0:3.

Liškám bude chybět stoper Roberth Huth a není to jediná ztráta, protože zdravotní potíže má i Matty James. Hosté jsou na tom prakticky stejně, mimo hru je dvojice Tom Heaton a Jonathan Walters.
Leicester City - pravděpodobná sestava:
Schmeichel - Fuchs, Maguire, Morgan, Simpson - Gray, Iborra, Ndidi, Albrighton - Mahréz - Vardy
Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Pope - Bardsley, Tarkowski, Mee, Ward - Gudmundsson, Defour, Cork, Brady - Hendrick - Wood
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.04 - 3.36 - 4.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Watford FC - Tottenham Hotspur  (sobota 16:00)
Tottenhamu se od reprezentační pauzy opravdu hrubě nedaří. Zatímco po výhře nad Realem Madrid v táboře Spurs zavládla euforie a tiše se začalo mluvit o ataku na vedoucí Manchester City, na začátku prosince se na vedoucí celek dívají s šestnáctibodovou ztrátou a okupují až 7. pozici v tabulce. Watford svému sobotním soupeři dýchá na záda, s tříbodovou ztrátou se nachází jen o příčku za ním a má tak velmi dobrou příležitost, aby se na něj dotáhl.

Watford si podobný výpadek formy připsal na konci října a začátku listopadu, kdy prohrál tři duely v řadě. Po dobrých výkonech tehdy podlehl Chelsea a Evertonu, zatímco doma nezvládl duel se Stoke. Hornets však tuto černou šňůru dokázaly prolomit, na Vicarage Road sestřelily West Ham, zatímco na severu Anglie si hravě poradily s domácím Newcastlem a jejich opětovný rozlet tak zastavil až Manchester United, který ve středu Sršně porazil 4:2.

Od prohry na Old Trafford to se Spurs jde od desíti k pěti. O týden později sice ještě londýnský celek po nepřesvědčivém výkonu přehrál Crystal Palace, jenže po reprezentační přestávce na tým ze severního Londýna padla pořádná deka. Po nevydařené první půli Kohouti v derby nestačili na Arsenal, o týden později přišla nečekaná ztráta s West Bromwichem, který ve Wembley uhrál remízu 1:1. V úterý pak svěřencům Mauricia Pochettina opět nevyšel první poločas, ve kterém inkasovali dvakrát, a i přes zlepšený výkon v druhé části se jim již tuto ztrátu smazat nepodařilo. Další zaváhání si tak již Tottenham nemůže dovolit a na půdě Watfordu potřebuje za každou cenu zvítězit.

Hostům se proti Watfordu dlouhodobě daří, v rámci Premier League s ním totiž ještě neprohráli ani jediný zápas - šestkrát se Kohouti radovali z vítězství, dvakrát si na své konto připsali bod za remízu.

Marco Silva nemůže počítat se záložníkem Hughesem, ten si v duelu s Manchesterem United přivodil svalové zranění a pro sobotní duel tak bude mimo. Vrátit by se však mohl obránce Miguel Britos. Tottehamu bude i nadále chybět Victor Wanyama a obránce Toby Alderweireld, do hry se však vrací záložník Harry Winks.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.28 - 4.29 - 1.65
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
West Bromwich Albion - Crystal Palace  (sobota 16:00)
Ačkoli se Crystal Palace nachází stále na posledním místě tabulky, jeho aktuální forma naznačuje, že se současným postavením hodlá hodně rychle něco udělat. Teď ho přitom prověří soupeř, se kterým by se měl rovnocenně měřit. West Bromwich Albion, který už zvolil svého nového trenéra, je totiž jen o tři příčky a o tři body vepředu.

Hosté až do konce září vždy padli a kde kdo je do té chvíle značně odsuzoval. Vstup do sezóny se jim opravdu hrubě nevydařil, v posledních týdnech však nepůsobí jako celek, proti němuž se boduje z povinnosti. Až na porážku s Tottenhamem totiž v uplynulých pěti kolech třikrát remizovali, jednou vyhráli a jen o skóre jsou horší než předposlední Swansea.

Tahle série manažera Roye Hodgsona určitě těší. Ačkoli má jeho mužstvo pořád ještě hodně co dohánět, poslední výsledky evidují značné zlepšení. Po výhře o minulém víkendu nad Stoke City remizovali The Eagles ve vloženém kole v Brightonu and Hove. "Byl to zápas, který byl o psychice, a ne o nějaké vášni," klasifikoval hostující stratég.

Velké problémy má londýnský klub hlavně v ofenzívě. Všudy všeho dohromady nastřádal jen osm branek, což je druhé nejhorší číslo Premier League. A možná právě proto, že se do optimální pohody stále nedokázal dostat útočník Christian Benteke, jeden z hlavních útočných pilířů. Dosud v této sezóně nezaznamenal jediný přesný zásah.

Belgického forvarda sužovala v poslední době zranění a v úterý se vůbec poprvé od zářijového střetnutí s Manchesterem City objevil v základní sestavě. "Hrál dobře, pořád ale cítí, že byl dlouho mimo hru," vyjádřil se Hodgson. "Doufáme, že bude silnější a silnější. A také doufáme, že právě on bude celým rozhodujícím článkem."

Jestli CPFC musí být se současným stavem v tabulce zcela určitě nespokojený, pak u WBA je situace úplně stejná. Ani zdaleka si nepředstavoval, že by měl horlivě bojovat o záchranu. Na své další vítězství čeká už od půlky srpna a pořádně negativní série bez získaných tří bodů stála nedávno místo devětapadesátiletého manažera Tonyho Pulise.

Na dva zápasy převzal tým dočasně Gary Megson a nevedl si vyloženě špatně. Na půdě favorizovaného Tottenhamu urval bod, v úterý remizoval také s Newcastlem. A proti němu přitom nebyl daleko od plného bodového zisku. "Každý říká, že dvoubrankové skóre je málo. Je prostě potřeba vsítit třetí gól, aby bylo vše klidu," hodnotil po utkání.

Jeho úloha je však u áčkového týmu u konce, vedení totiž našlo náhradu v podobě zkušeného Alana Pardewa, který naposledy působil v roce 2016 právě u Crystal Palace. Od té doby byl bez angažmá. "Jsem nadšený, že jsem takovou nabídku dostal. Mým aktuálním cílem jsou dobré výsledky, abychom se mohli posunout výše," uvedl nový stratég.

Kromě toho, že domácím chybějí Craig Dawson, James Morrison a Nacer Chadli, bude mimo hru rovněž klíčový záložník Matt Phillips, jenž utrpěl zranění ze zápasu proti Newcastlu. Fit pak pořád není ani Chris Brunt, ale jeho start není vyloučený. Hosté postrádají tři hráče, a to ve složení Connor Wickham, I Čchong-jong a Jordon Mutch.
West Bromwich Albion - pravděpodobná sestava:
Foster - Nyom, Ahmed Hegazi, Evans, Gibbs - Krychowiak, Yacob, Livermore - Rodriguez, Rondón, McClean
Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Hennessey - Ward, Dann, Sakho, van Aanholt - Loftus-Cheek, Cabaye, Milivojevič, Townsend - Zaha, Benteke
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.74 - 3.10 - 2.97
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Stoke City - Swansea City  (sobota 16:00)
Na Britannia Stadium na sebe narazí dva trápící se týmy, tedy Stoke City a Swansea. Domácí slavili poslední výhru před více než měsícem a hosté ještě o čtrnáct dnů déle. Swansea se také pokusí prolomit prokletí místního stadionu, kde ještě nikdy v novodobé historii neuspěla.

Stoke si v minulém kole připsalo další porážku, když se před zraky vlastních diváků nedokázalo popasovat s ofenzívou a koneckonců i defenzívou Liverpoolu. The Potters dohromady nevyhráli už čtyři zápasy v řadě a v tabulce Premier League se propadli na šestnácté místo.

Swansea se se špatnou formou potýká vlastně celou sezonu. Labutím zatím nepomohlo vůbec nic a s pouhými devíti body se dělí o poslední místo s Crystal Palace. Swansea sice naposledy dokázala potrápit obhájce trofeje Chelsea, ale nakonec stejně prohrála. Jedinou branku vstřelil na Stamford Bridge stoper Antonio Rüdiger.

Velšané by už nutně potřebovali zvítězit. Vždyť se jim to naposledy podařilo 14. října proti nováčkovi z Huddersfieldu a od té doby nic, tedy přesněji řečeno jen jedna nudná plichta s Bournemouthem (0:0). Velkým problémem Swansea je ofenzíva, která týmu vůbec nefunguje a která se neprosadila přes 400 minut.

Steve Ireland a Jack Butland jsou hráči, kteří svému týmu určitě nepomohou, oba mají zdravotní potíže. S velkou pravděpodobností nenastoupí ani Geoff Cameron. Labutě tolik problémů se skladbou sestavy nemají, chybět bude akorát Kyle Bartley.
Stoke City - pravděpodobná sestava:
Grant - Wimmer, Shawcross, Zouma - Pieters, Allen, Fletcher, Diouf - José, Shaqiri - Choupo-Moting
Swansea City - pravděpodobná sestava:
Fabianski - Naughton, Mawson, Hoorn, Olsson - Sung-Yeung, Mesa, Fer - Ayew - Abraham - Bony
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.64 - 4.80
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Arsenal FC - Manchester United  (sobota 18:30)
Manchester United pronásleduje první celek tabulky, jímž je městský rival pod vedením Pepa Guardioly. V bitvě o přiblížení se Citizens nečeká na svěřence manažera Josého Mourinha vůbec nic snadného, protože jedou na Emirates Stadium. Arsenal je sice početně oslaben a prožívá krizi, ale je odhodlaný poprat se o body i čest.

Bitva na severu Londýna láká bojem o titul, soubojem hvězd v obou jedenáctkách a také pověstí dvou velkoklubů. Celky Arsenalu i Manchesteru United jsou zlatým písmem zapsány do fotbalové historie Albionu a každý z nich ji nějakým způsobem pomáhal budovat. Oba slavné týmy reprezentují anglickou nejvyšší soutěž a patří mezi nejlepší týmy světa. Teď nadchází čas na jejich další souboj.

Ten zastihuje v mnohem lepší pozici Manchester United. Rudí ďáblové z Old Trafford aktuálně okupují druhou příčku a na Citizens ztrácí už osm bodů. Arsenal je sice na čtvrtém místě, což by mu na konci sezony normálně zajistilo start v Lize mistrů, ale propast mezi Gunners a lídrem z Manchesteru je ohromná.Teď má Arsenal alespoň trochu možnost vybít si zlost ze ztráty na dalším klubu z Manchesteru.

Problém je, že Arsenalu se nedaří tak, jak by si fanoušci přáli. Ve skupině Ligy mistrů nepodává ideální výkony a v Premier League mu patří až čtvrté místo. V posledních dvou kolech se na něj ale usmálo štěstí trochu víc, čehož Wengerova parta využila k šesti bodům. Navíc k šesti vstřeleným brankám přidala čisté konto v utkáních s Burnley a Huddersfieldem. V utkání exceloval Francouz Olivier Giroud, který se postaral o dvě branky.

Velkým problémem v ofenzivě bude ale jiný francouzský reprezentant. Alexandre Lacazette coby nejdražší posila Arsenalu v jeho historii totiž nebude schopen nastoupit. Někdejší hráč Lyonu střídal už o poločase minulého klání a manažer Wenger jasně řekl, že dnes nenastoupí. Alexis Sánchez měl také menší zdravotní problémy, ale v jeho případě je Wenger optimistický. Zcela jistě bude chybět Santi Cazorla.

Wenger jako zastánce ofenzivního pojetí věří, že portugalský protějšek svůj tým nepromění v zaparkovaný autobus před vlastní bránou, ale že se budou pokoušet také hrát a útočit. "Jsem si jistý, že United budou hrát ofenzivně, že nebudou jen bránit. Určitě nás budou napadat a znepříjemňovat nám rozehrávku, jak jen to půjde. Musíme být obezřetní, protože proti United se teď hraje hodně těžko, je to skvělý tým."

Ani United nebudou kompletní, neboť jim bude scházet trio Phil Jones, Eric Bailly a Marouane Fellaini. Možná se do hry nezapojí ani záložník Nemanja Matić, i když Mourinho věří do poslední chvíle. Slova o zaparkovaném autobusu nejsou jen výkřikem do prázdna, neboť José Mourinho je touto taktikou znám již delší čas a zvláště proti přímým konkurentům v boji o titul jen málokdy mění své zavedené stereotypy.

Má to ale své nesporné výhody, neboť právě United mají nejlepší obranu v lize a zatím ji soupeři pokořili jen osmkrát. Dvě branky z tohoto počtu mu v minulém kole nadělil Watford, ale tou dobou už měli United nahráno a především díky dvěma gólům Ashleyho Younga zvítězili celkově 4:2.

Hlavní zbraní Arsenalu je domácí prostředí, ve kterém vyhráli posledních dvanáct zápasů v řadě! Mourinhovi se naopak mimo Manchester moc nedaří a nevyhrál ani jeden ze svých posledních jedenáct venkovních duelů proti soupeřům z první šestice. Prolomí svou smůlu v Londýně?
Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Čech - Koscielny, Mustafi, Monreal - Bellerín, Ramsey, Xhaka, Kolašinac - Özil, Giroud, Sánchez
Manchester United - pravděpodobná sestava:
De Gea - Valencia, Smalling, Rojo, Young - Matić, Pogba - Mata, Lingard, Rashford - Lukaku
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.37 - 3.40 - 3.24
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.Manchester City14131044:940
2.Manchester United14102232:832
3.Chelsea FC1492325:1129
4.Arsenal FC1491428:1628
5.Liverpool FC1475228:1826
6.Burnley FC1474314:1125
7.Tottenham Hotspur1473422:1224
8.Watford FC1463524:2521
9.Leicester City1445519:2017
10.Brighton & Hove Albion1445513:1417
11.Southampton FC1444614:1716
12.Newcastle United1443713:1915
13.Everton FC1443717:2815
14.Huddersfield Town144379:2415
15.AFC Bournemouth1442812:1614
16.Stoke City1434716:2913
17.West Bromwich Albion1426612:2112
18.West Ham United1424812:3010
19.Swansea City142397:169
20.Crystal Palace142398:259

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (1426)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele