Názory a komentáře

Potlesk pro Panamu. Tým, který už měl dávno skončit

V tuto chvíli už je jasné, že nadcházející Mundial bude pro dva týmy velkou premiérou na největší světové scéně. O postupu Islandu coby nejmenší země v dějinách MS už toho bylo napsáno hodně; včerejší šokující vyústění středoamerické kvalifikace nicméně znamená, že si vstupenku mezi elitu zajistila i Panama. A dá se očekávat, že do Ruska přijede s týmem, který v mnohém popírá zákony fotbalové logiky.

Ein Kessel Bundes II. aneb Bez klobouku Bosz, na přestupy nos

Přestupové období je u svého konce a je čas se podívat, jakým stylem ambiciózní německé celky posilovaly. Na první pohled zaujme politika Dortmundu - ta kromě změny trenéra vyměnila i značnou část kádru. Pojďme si to vzít chronologicky.

Hodnocení sešívaného zmaru aneb Liga mistrů tak blízko, tak daleko

Ani pražská Slavia do českých luhů a hájů hlavní fázi Ligy mistrů nevrátí. A po zhlédnutí odvetného duelu nutno zkonstatovat, že v to snad ani sama pořádně nevěřila. Výkon až na pár úseků mdlý a nálada v mix zóně spíš uvolněná, jako by Evropská liga bohatě stačila. Co se tedy konkrétně včera nepovedlo?

Sparta a Slavia chtějí posouvat český fotbal. Fanoušci ale zamrzli v době kamenné

Odvěcí pražští rivalové toho mají v nové sezoně mnoho společného. Sparta i Slavia shodně utrácely miliony korun za hvězdné posily, výkonnostně to zatím na hřišti vcelku skřípe a bohužel mají stejný problém také na tribunách. Ani fanoušci z Letné, ani z Edenu zatím nedělají svým klubům příliš dobré jméno.

Ein Kessel Bundes I. aneb Rudyho by měl mít každý rád

Nový bundesligový ročník je v plném proudu a už první den soutěže nabídl zajímavé téma, které stojí za to si podrobněji rozebrat.

Stramaccioniho zatím chápe jen Plavšić. A Spartě to bez desítky dře, ne že ne

Byla to generálka, z níž není třeba dělat žádné definitivní závěry. Ale stejně jako ta slávistická minulý týden, i včerejší poslední zápas Sparty před ostrým startem nového ročníku leccos napověděl. Jedno je jisté: italský trenérský štáb má před sebou na Letné ještě plno práce.

Skromnost stranou. Evropská liga musí být pro Slavii málo

Jasně. Je to jenom příprava. Nic to neznamená. Nice chyběli Dante, Cardinale a Balotelli. Nebyla to pro ně generálka na sezonu, ještě je čeká jeden přátelák. V druhé půli se na to vykašlali. Nezájem. Tímto způsobem lze shodit včerejší výkon Slavie, která před dvanáctitisícovým publikem v Edenu smázla třetí tým francouzské ligy čtyřmi brankami.

All-stars a shrnutí Eura do 21 let

Polské mistrovství Evropy do 21 let se v pátek po pouhých čtrtnácti dnech intenzivního průběhu uzavřelo a EuroFotbal tedy s odstupem pár dnů přichází s jeho celistvým zhodnocením. Jeho jednu složku tvoří podcast, který nabízí uvolněnou diskuzi tří redaktorů, druhou část potom utváří all-stars tým turnaje i nejzajímavější okamžiky jako skvělé góly či prvotřídní zákroky...

Eurozápisník XI. aneb Němci uštědřili Španělům nečekanou ránu na Soler

Až do finále Eura se mladí Španělé protancovali a v průměru stříleli tři góly na utkání, proti nesmírně organizovaným a disciplinovaným Němcům však senzačně vyšli naprázdno - v podstatě, aniž by si vytvořili stoprocentní šanci. Akorát Saúlovy a Ceballosovy střely z dálky štípaly. Němci si tak skrze skvělý týmový výkon spravili chuť po smutném finále Olympijských her...

Sparta v Ben Chaimovi získává rozdílového hráče i zdroj frustrace

Pražská Sparta předevčírem učinila Tala Ben Chaima nejdražším hráčem české ligy - ať už jde o přestupovou částku nebo očekávaný plat. A na první pohled si pro takovou investici vybrala správného borce; talentem očividně bohatě obdařeného křídelníka, který před dvěma lety nemálo zaujal v Lize mistrů proti Plzni. Pár "ale" se nicméně vždy najde...

Eurozápisník X. aneb Anglie v rozstřelech? Murphyho zákon

Jacob Murphy se sice k puntíku nepostavil, smůla se však na Albion lepí stále. Říká se, že penaltový rozstřel je loterie - inu, v anglickém případě to tak úplně neplatí. Atraktivní zápas nakonec zaslouženě ovládli Němci, kteří byli většinu minut lepší a ve finále mistrovství Evropy do 21 let vyzvou Španělsko. Jejich hrdinou se při výhře nad Itálií stal autor hattricku Saúl Ñíguez.

Shrnutí základních skupin Eura do 21 let

Osmnáct zápasů za námi a do konce mistroství Evropy jednadvacetiletých zbývají pouhá tři klání. Malé Euro se naklonilo do vyřazovací fáze a to je impuls k prvnímu sumarizování. Kdo v Polsku zazářil, kdo zklamal a kdo naopak i přes nevalné očekávání odehrál při nejmenším důstojnou roli? Součástí článku je samozřejmě i All-Stars sestava.

Eurozápisník IX. aneb Konec postupové pohádky napsal Andersen

Parádní a nebojácný výkon proti favorizované Itálii nalil českým fanouškům před závěrečných utkáním skupiny naději do žil - Dánové na turnaji nehrají nic a dát jim čtyři branky nebude problém, obzvlášť s hvězdným Schickem na hrotu. Realita však byla jiná a Lavičkův tým opouští Euro po hořké prohře 2:4...

Známky lvíčat po Dánsku: Po vzoru Zimy raději odhlédněte, Češi Zohoreli

Ono je moc hezké kalkulovat celé dny se skóre souběžně hraného utkání, či s povoleným nebo nepovoleným počtem žlutých karet, ale když si nedokážeme splnit povinnost proti nejslabšímu týmu skupiny, potom se postupuje těžko. Jak si podle nás Češi proti Dánům vedli po individuální stránce?

Eurozápisník VIII. aneb Portugalci se do semifinále Nevesli

Kýžené čtyři góly Portugalsko Makedonii nasázelo, jenže tak nějak zapomněli na bránění. Dvě inkasované branky vyrazily Rubenu Nevesovi a spol. postupové šance z rukou - naději na semifinále tak stále živí Slováci. Ti by se v úterý utkali se Španělskem, které včera i s náhradníky porazilo nejtěsnějším možným způsobem Srbsko.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele