o udržení, 1. kolo
04.05.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Jiří Lerch (© Dynamo České Budějovice)

Úvodní trefy rakouského obránce na jihu Čech katapultovaly Dynamo ze dna tabulky

České Budějovice porazily v prvním kole skupiny o udržení ve Fortuna lize Bohemians 2:1. Nečekaným hrdinou domácích se stal odchovanec Sturmu Graz Vincent Trummer, jenž si připsal první dva zásahy mezi českou elitou. Na jeho úvodní trefu ze 26. minuty sice dokázal proměněnou penaltou odpovědět Jan Kovařík, v nastaveném čase druhé půle však rakouský obránce ranou k pravé tyči poslal Střelecký ostrov do varu. Dynamo tak poskočilo ze dna tabulky na barážové příčky, na 13. Pardubice však nadále ztrácí čtyři body.

Jihočeši si pozdním inkasovaným gólem proti Slovácku pořádně zavařili, protože chyba brankáře Dávida Šípoše znamenala nejen ztrátu cenného vedení, ale také setrvání na poslední pozici. Dynamo potřebovalo vzhledem k dlouhému čekání na venkovní triumf zvládat zejména domácí zápasy, přičemž tím prvním byl střet s Klokany, kterým v nadstavbě stačilo k jistotě záchrany získat pouhých pět bodů.

Černobílí se mohli radovat z přesné trefy už v sedmé minutě, Florent Poulolo ale poslal svou hlavičku mimo tři tyče brány Lukáše Soukupa. Zodpovědnost tak na sebe musel vzít Trummer. Rakouský obránce Českých Budějovic si povedenou ranou z hranice velkého vápna připsal první zářez ve Fortuna lize. Ve 38. minutě zahrál po rohovém kopu Klokanů rukou Wale Musa Alli. Nabídnutou penaltou Kovařík nepohrdl, a i když Šípoš zvolil správnou stranu, na míč nedosáhl.

Vrátit vedení Dynamu mohl Poulolo. Stoper původem z Martiniku ale v šanci podobné té z prvního poločasu mířil několik decimetrů nad břevno brány Bohemians. Parádní centr Uroše Laziče se na zadní tyč k Janu Suchanovi díky včasnému bloku Antonína Křapky pro změnu vůbec nedostal. Šance Budějovic se i nadále sčítaly. Alliho i Zdeňka Ondráška nicméně pohotovými zákroky vychytal Soukup. Udeřit tak mohli hosté z Vršovic. Střídající Robert Hrubý si našel balon za hranicí velkého vápna, volejem ovšem těsně minul domácí bránu. V poslední nastavené minutě však svěřence trenéra Jaroslava Veselého rozesmutnil parádním rozhodujícím gólem Trummer.

České Budějovice díky pozdnímu zásahu zvládly důležitý zápas a polepšily si v boji o ligové setrvání. Následující klání čekají na oba celky 12. května. Dynamo navštíví Pardubice a Klokani doma vyzvou Jablonec.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Foltýn

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele