Názory a komentáře

All-Stars Serie A 2017/18

Sezona 2017/2018 v Itálii skončila a nyní je na čase bilancovat. Scudetto už po sedmé v řadě získal Juventus Turín, jehož do posledních kol marně stíhala druhá Neapol. Třetí místo obsadil AS Řím a po sedmi letech se do Ligy mistrů vrátí Inter Milán, který čtvrtou příčku vybojoval v přímém souboji s Laziem. Na římský klub zbyla stejně jako na AC Milán a Atalantu Bergamo Evropská liga. S nejvyšší soutěží se rozloučilo dle očekávání Benevento, Hellas a Crotone. Eurofotbal.cz rovněž přináší nejlepší jedenáctku, trenéra a některé doplňující kategorie...

Recenze knihy Oddanost - Didier Drogba

Jeden z nejvýraznějších, nejpopulárnějších a nejproslulejších afrických fotbalistů všech dob se rozhodl po sezoně pověsit kopačky na hřebík. Na pultech knihkupectví leží už nějaký čas jeho autobiografie, která by měla být povinnou četbou nejen pro příznivce Chelsea, ale i pro fanynky a fanoušky toho nejlepšího světového fotbalu, který nezřídka opravdu spojuje.

Trpišovský začal hůř než Stramaccioni. Proč je kolem něj klid?

Sparta na začátku sezóny a Slavia na startu jara. Andrea Stramaccioni a Jindřich Trpišovský. Připadá vám, že ti dva toho mají jen pramálo společného? Něco přece. Svá angažmá v nejslavnějších českých klubech rozjeli dost podobně. Proč je tedy atmosféra tak rozdílná?

Videoderby bylo reklamou na fotbal. Zavinila kolaps Sparty kondice, nebo koučovy přehmaty?

Šest gólů, šokující zvrat z 0:3 na 3:3. Velkolepá šou videorozhodčího, zasněžené hřiště. Kromě červené karty snad derby pražských S nechybělo vůbec nic. Po zápase se mluví o chybějící kondici sparťanů, ale i chybných tazích kouče Hapala, který nejdřív takticky zaexceloval a vzápětí všechno znegoval. A samozřejmě se mluví o videu.

Ligové ohlédnutí: Kam se poděla síla "nového impulzu"?

Ještě to není ani měsíc, co odstartovalo fotbalové jaro a čtvrtina klubů už sáhla k výměně trenéra. Jako první Zlín, po něm Mladá Boleslav, Sparta a naposledy po víkendové porážce v Jablonci i ostravský Baník.

Video ukázalo, že má v české lize smysl, i když ještě není pro všechny

Slavia proti Olomouci, 20. kolo HET ligy. Utkání přenáší O2 TV, a tak je v Edenu přítomen i videorozhodčí. Běží 80. minuta, Stanislav Tecl po rohovém kopu posílá domácí do důležitého vedení, jenže asistent sudího zvedá praporek. Hlavní rozhodčí okamžitě situaci konzultuje s kolegou u videa a během několika okamžiků uklidňuje rozlícený Eden. Gól platí.

Ustojí Stramaccioni i remízu s Brnem? Těžko, důvody pro trpělivost už neexistují

Sparta zase nedokázala zvítězit a nad koučem Andreou Stramaccionim se už doopravdy stahují mračna. Vedení klubu v neděli večer oznámilo, že situaci hodlá řešit a už v pondělí se fans dozví výsledek jednání představenstva.

Ligové ohlédnutí: Zaúřadovalo video. Správně. Jak je možné, že se to nelíbí?

Liga zažila první odvolaný gól po konzultaci s videem v historii a také následný úlet slávisty Milana Škody. Přišlo také už tradiční selhání Sparty na hřišti soupeře. To v boji o záchranu, tam se dějí věci nevídané.

Ligové ohlédnutí: Sparťané zase řeší soudržnost, kvůli Lafatovi. Jaká zkouška teď čeká Slavii?

Tak nám to po zimní pauze zase vypuklo. Fotbalová liga je zpátky. A hned v prvním jarním kole se bylo na co dívat. Z první pětky vyhrála a dala gól jen Sparta, ale zase kolem toho bylo docela dost debat. Překvapení kola? Určitě porážka Slavie v Jihlavě, ale také domácí prohra posíleného Baníku.

Fotbalová katovna: Měl by Conte v Chelsea skončit?

Co se to děje s Chelsea? Je viníkem špatných výsledků trenér Antonio Conte, nebo je problém v něčem jiném? Vše ohledně aktuálního dění v londýnském klubu probírá čtveřice diskutujících v nové rubrice Fotbalová katovna.

Dělá Sparta znovu tu samou chybu? Ne, zimní posilování je jiná opera

A už je to tu zase! Copak se nikdy nepoučí? Fotbalová Sparta v zimě znovu nakupuje ostošest. Ačkoliv po zpackaném podzimu si vedení sypalo popel na hlavu a přiznávalo, že příchod příliš mnoha zahraničních posil byl chybou, během zimy už na Letnou dorazili další čtyři noví hráči. A všichni z ciziny!

ANKETA: Český fotbal v roce 2017

Rok 2017 se nezadržitelně chýlí ke svému konci, a tak je na čase opět zbilancovat uplynulý rok v českém fotbale. Na EuroFotbal.cz je to již desátý rok, co pořádáme tuto tradiční anketu. Na pět otázek odpovídalo šest respondentů. Českou reprezentaci pokárali, dostala i známku nedostatečnou. Překvapením podzimu byla suverénní jízda Plzně a pak výsledky Olomouce. Zato zklamala Sparta.

Mat a bída fotbalových komentátorů

Pokud se řekne fotbalová redakce ČT sport, patrně málokoho přitom napadne hovořit o nějaké vysoké kvalitě. Možná kromě samotných redaktorů. Fotbaloví komentátoři veřejnoprávní televize jsou totiž dlouhodobě neléčenou nemocí tuzemské televizní scény. Je až s podivem, jak v rámci jednoho média může být rozdílná kvalita u jednotlivých redakcí

Los mistrovství světa 2018

Mistrovství světa v Rusku zahájí 14. června příštího roku zápas domácího týmu se Saúdskou Arábií v moskevských Lužnikách. Rusové ve skupině A narazí ještě na Egypt a Uruguay. Rozhodl o tom dnešní los v koncertní síni Kremelského paláce.

Statistická analýza: české kvalifikační rotování v běhu času

V tomto týdnu se uzavřel další kvalifikační cyklus a už před odehráním poslední várky skupinových zápasů bylo bohužel jasné, že se čeští fotbalisté na mistrovství světa 2018 nepodívají. Času na analýzu čerstvého neúspěchu tedy měli experti i fanoušci habaděj, a jejím středobodem byla tradičně výtka, že Karel Jarolím protočil přespříliš hráčů. Byl ovšem jeho přístup vážně tolik speciální, ba nevynucený?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele