Eurozápisník VIII. aneb Portugalci se do semifinále Nevesli

24.06.2017, 11:41
Názory a komentáře
Kýžené čtyři góly Portugalsko Makedonii nasázelo, jenže tak nějak zapomněli na bránění. Dvě inkasované branky vyrazily Rubenu Nevesovi a spol. postupové šance z rukou - naději na semifinále tak stále živí Slováci. Ti by se v úterý utkali se Španělskem, které včera i s náhradníky porazilo nejtěsnějším možným způsobem Srbsko.

Jak je už od roku 2012 naším pravidlem, EuroFotbal také pro tento turnaj připravuje pravidelné zápisníky s analytickými poznámkami našich redaktorů. Stejně jako před dvěma lety se za každým utkáním malého Eura ohlédneme ve třech bodech na zápas, přičemž v tabulce vypíchneme výrazné individuality.

Jedinou změnou je absence "hráče zápasu dle WhoScored.com", která je daná jednoduše tím, že statistický server tentokrát šampionát jednadvacítek nemapuje, tudíž nemáme kde čerpat nutnou inspiraci...





1) Portugalsko rezignovalo na dominantní střed - jednoduše vrhlo všechny síly vpřed a na kýžené čtyři góly to opravdu stačilo. Rui Jorge nemohl počítat s kapitánem Brunem Fernandesem, který je pro mladé Portugalce klíčem ke kontrole středu hry, takže měl z tohoto pohledu de facto volné ruce. Jeho záměrem navíc nebylo držet prostředek plochy, naopak se v něm chtěl pohybovat co možná nejméně.

A tak se pod robustním útočníkem Paciencou poskládali tři do značné míry dynamičtí křídelníci, jejichž úkolem bylo přijímat pasy od Nevese se Sanchesem a úprkem si to namířit co nejkratší cestou k makedonské brance. Žádné přehnané držení míče, naopak více pohybu a bystré hledání mezer v obraně soupeře. Proto jsme hlavně v prvním poločase sledovali přímočarost, kterou Portugalci na turnaji dosud nepředvedli.

Vynikající zápas odehrál Bruma, jenž startoval od první minuty vůbec poprvé. Na levé straně kraloval a svižnými průniky občas terorizoval Makedonii i uprostřed pole, kde se točil s dalšími kolegy. Jorgemu vyšel také tah s Iuri Medeirosem, což je výborný střelec a v neposlední řadě exekutor standardních situací. Nakonec zařídil dva góly - hned v úvodu posadil z rohu míč na hlavu Edgara Ieho, pak vybídl ke skórování i Podenceho.

Na levém beku pak, až do zranění, nastoupil další nadstandardní šutér Pedro Rebocho a skutečně se vyplnila prognóza reportéra Josého Nuna Pimentela, totiž že Portugalci budou střílet zkrátka odevšud. Nakonec vypustili 27 pokusů a třeba jen v první půli jich šlo na bránu 8. Do ofenzivy toho mladým jižanům skutečně moc vytknout nejde.

2) Snad jen, že útočili až moc, protože v obraně byli trestuhodně nedůslední. O motivaci měli zcela jistě postaráno, jenže to většinu zápasu vypadalo, jako kdyby byli zadáci Portugalska hlavami úplně někde jinde. První dva zápasy výtečný Cancelo nestíhal s vířivou hrou Makedonců, při bránění působil nekoncentrovaně a těžkopádně, což mu vůbec není podobné. Ani ofenzivu nepodporoval tolik co minule, ale to se vzhledem k potenci Brumy a spol. dá jakž takž omluvit.

Práce od něj a jeho kolegů směrem dozadu však nikoli. Vinu nese i Jorge, protože Portugalci evidentně bránili pouze v šesti lidech a ofenzivní kvartet až na výjimky neměl defenzivní úlohy. Hurá fotbal prostě na vysoké úrovni nese góly na obou stranách. Hlavním problémem byla ovšem hra stoperů, kteří nevystupovali na Makedonce včas a úplně vypustili nějakou snahu sjednat si ve svých řadách respekt. Balkánci si tam i proto celý duel lítali jako utržení ze řetězů a mohli projevit svůj největší potenciál.

3) Jak Blagoja Milevski slíbil, tak Makedonie i hrála. Na výhru, nebojácně, odvážně. A trochu nezodpovědně, což se Slovákům (za něž včera hráli především) stalo málem osudným. Makedonci se bavili fotbalem a hráli vlastně stejný styl jako Portugalsko: hrr dopředu a co se stane u naší brány, už není tak podstatné. Ve finále pak zápas chvílemi působil jako takové silvestrovské derby ve větším tempu. Nezaujatý divák si vskutku neměl na co stěžovat.

Makedonci totiž vážně nejsou špatní fotbalisté, generace okolo Babunskiho a Bardhiho je naopak nadmíru šikovná, kreativní a při nedbalém bránění taky setsakramentsky nebezpečná. Na dva góly proto zas až tak nenadřeli, kdyby si navíc hlídali ofsajdovou lajnu, měli další dvě, tři loženky. A ze stolu byl smetena i hrozba vypuštění utkání, i když se v úvodu zdálo, že při bránění si Makedonie zrovna na dno sil nesáhne. Simulování a zdržování za nepříznivého stavu v závěrečných minutách nicméně o odhodlání pomoct hovoří docela jasně.

Závěrem si jenom neodpustím zdůraznit jednu drobnost, která celý duel mírně dehonestovala. Vůbec tím nenarážím na jeho výkon, protože až na podivnou červenou kartu si Ivan Kružliak vedl velmi solidně... ale jak proboha může slovenský sudí pískat duel, v němž má jeho země evidentní zájem?

(mu)





1) Ani jednomu z týmů už o nic nešlo a zápas podle toho také vypadal. Oba trenéři učinili v základní sestavě několik změn a dali příležitost hráčům, kteří toho doposud na šampionátu příliš neodehráli. Nebylo tedy šokující, že se ani jeden z celků nepřiblížil svému hernímu maximu.

Diváka však mohlo trochu překvapit fakt, že za prvních 40 minut napočítal víc šancí Srbska. Španělé sice kontrolovali míč a měli územní převahu, jejich kombinace však byly dosti sterilní a jejich fotbalisté se do nadějných pozic uvnitř pokutového území soupeře prakticky nedostávali.

To ostře kontrastovalo s přímočarým přístupem Srbů, kteří svému soupeři zle zatápěli především po své levé straně, kde úřadoval aktivní Živkovič. Touto cestou si v úvodní půli vypracovali tři solidní možnosti, bohužel pro ně ani jednu z nich nepřetavili v branku.

2) Jenže když se Španělsku podaří tři akce, může být okamžitě po zápase. Svou sílu favorit naplno ukázal na konci první pětačtyřicetiminutovky, kdy jejich kombinace konečně nabraly na tempu, což okamžitě vyústilo v brankové příležitosti.

Nejprve se po parádní souhře na křídle a zpětné přihrávce zjevil na značce pokutového kopu zcela osamocený Denis Suarez, který prudkou střelou otevřel skóre, o minutu později mohl a měl vedení navýšit Carlos Solero, který z blízka překopl prázdnou branku. Proti této ofenzivní kvalitě zkrátka nemůžete ani na vteřinku polevit v koncentraci, jinak si zaděláváte na pořádné problémy.

3) Zároveň se také potvrdila stará známá pravda - v početním oslabení proti Španělsku nemáte nejmenší šanci. Krátce před poločasovou pauzou totiž osud do svých rukou vzal srbský kapitán Djurdjević, který loktem udeřil protihráče a zcela po zásluze obdržel druhou žlutou kartu.

Druhá půle se tak pro srbský výběr proměnila v kondiční cvičení spočívající v nekonečném nahánění kombinací svých španělských kolegů. Ti se samozřejmě vůbec nikam nehnali, trpělivě svého soka fyzicky vyčerpávali a s přehledem kontrolovali své vedení. Druhá část tohoto utkání tak představovala zřejmě nejnudnějších 45 minut celého šampionátu.

(vs)

Autor: Marek Ustohal, Víťa Srp

Komentáře (171)

Přidat komentář
db18

Fakt v anketě muselo být "někdo jiný", když jsou jen dvě další možnosti?

Reagovat
Kixi Syhimour

Reagovat
Kixi Syhimour

Počkat ještě Itálie a Německo ne?

Reagovat
db18

"dvě další"

Itálie, Němcko a ty dva co v anketě už jsou.

Reagovat
Kixi Syhimour

Dvě další, aha,my bad sorry

Reagovat
KnoxXx

dve? snad jedna (Nemecko)

Reagovat
db18

A jo, takže Itálie může skončit buď 1. nebo 3. ...to je docela na hovno (pro ně).

Reagovat
smazaný uživatel

Můžou být i na 2. místě - všechny tři týmy (GER,ITA,CZE) ještě můžou být poskládané jakkoliv.

Reagovat
checitto

to sice můžou, ale tam je kdo postoupí, a to u nich nejde v těch případech, kdy by skončili druzí

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Celtic

Reagovat
Usty

Reagovat
smazaný uživatel

Ona je jenom jedna jina varianta

Reagovat
andrew96

Past na debily.

Reagovat
Shevchenko

Někdo jiný - Německo

Reagovat
REPLIKATOR

Cenzura

Reagovat
sk333

Tá červená karta bola pochybná, ale určite tam niečo musel Kružliak vidieť. Okrem toho pískal dobre. Dokonca nastavoval 6 minút namiesto 4 a na konci ešte dovolil zahrávať Portugalsku priamy kop. Určite nechcel Portugalsko poškodiť. Portugalci si za svoj nepostup môžu sami. Veď do prvého gólu Macedónska mohli Portugalci viesť hádam aj 5:0.

Reagovat
smazaný uživatel

Slapak na kotnik tam byl, ale lovci senzaci to nechteli videt

Reagovat
kiwwi

sliapol mu tam na kotnik teda slusne...mozno by aj stacila zlta, ale zase im nastavil 6 minut a bolo to na konci zapasu, takze sa nemoze nikto stazovat...Kruzliak to odpiskal paradne

Portugalci si za to mozu len a len sami, sanci mali dost a goly si tiez nechali strelit lacne

Reagovat
smazaný uživatel

Slapak na clenok ako hrom. Vcera som si to ale nevsimol ani ja, ale ked som si pozrel video dnes, tak cervnu si bez problemov obhaji. Rozhodca mal predsa len lepsi vyhlad. Pozeraj sa na lavy clenok hraca Macadonska.

http://www.hetrik.sk/zlyhanie-slovenskeho-rozhodcu-alebo-nam-chcel-pomoct-mladeho-portugalcana-vylucil-za-nic-video/1-7630

Reagovat
kiwwi

ja som si to vsimol hned v prvej opakovacke aj ked ti nasi komentatori tam tliachali o nejakom lakti ci co

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Nadpis ako vzdy prijemne osviezil ale aj pohladil na dusi

Reagovat
smazaný uživatel

Ale prave som docital odsek s portugalskom a angazovanim svk rozhodcu, a to je na päsť...

Reagovat
Usty

Na pěst je nominace slovenského rozhodčího do takového zápasu.

Reagovat
kiwwi

ta nominacia prebehla este pred tym ako sa vedelo ze takato situacia nastane a navyse to ten rozhodca odpiskal objektivne pre obe strany, tak kde je problem?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ano, to každý ví, že nominace rozhodčí proběhla už nějaký čas zpátky, ale asi by stálo za to mít nějaký rezervní rozhodcovský tým, který bude připraven nastoupit, pokud by se tu jednal o "střet zájmů". Nikdo neříká, že to Kruzliak odpískal špatně, pískal férově, ale jde jen o princip. Příště to nějaký takový rozhodčí přispíkně tuhle a támhle a co pak?

Reagovat
kiwwi

ver tomu ze je to profik, ktory v prvom rade pozera nato, co je lepsie pre neho...vazne si myslis, ze by si dokurvil karieru kvoli nejakemu pripiskavaniu cudziemu timu aby mozno postupil jeho tim? Je to fakt smiesne, ale chapem, ze by bolo najlepsie tam nemat ziaden stret zaujmov pre klud duse fanusikov

Reagovat
frankiefcb

Reagovat
Usty

Jde spíš o to, že ať už píská jakkoli dobře, což jsem v článku i jasně psal, tak to vyvolává spekulace. Ten rozhodčí je pod tlakem toho, že když odpíská diskutabilní věc ve prospěch Makedonie, tak ho veřejnost sejme. Taková věc by se neměla vůbec připustit.

Reagovat
smazaný uživatel

Však v článku je to napsané v pořádku. Nikdo vůbec nezpochybňuje, že rozhodčí nebyl objektivní, až na tu spornou červenou podal dá se říct bezchybný výkon. Jde o to, že samotná nominace slovenského rozhodčího je prostě hloupost a přesně to je i v článku. Stačí prostě aby pískl pár sporných momentů ve prospěch Makedonců a hned se objeví milion spekulací a přestože ani sám rozhodčí neměl v úmyslu zápas ovlivnit, bude to vypadat podezřele. Přitom zápas Srbsko - Španělsko pískal rozhodčí z Litvy, stačilo prostě oběma rozhodčím jen vyměnit zápasy a bylo by vyřešeno.

Reagovat
smazaný uživatel

OT:

Brémy dál chtějí Pavlenku! Zvýšily nabídku, Slavii dávají 80 milionů

To si myslím, že je adekvátní za Pavlenku...já bych třeba nevzal 80 milionů za Baráka..

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Ale je dobře, že už české kluby přestávají kývat hned na první nabídky, i když v případě Slavie je to samozřejmě i tím, že je finančně silná. Jasně, nemáme teď nějakou super generaci, ale taky nesmíme být na druhou výprodejem.

Reagovat
smazaný uživatel

naprostý souhlas...bohužel stejně si to u nás může dovolit málokdo

Reagovat
smazaný uživatel

Adekvátní možná, ale pokud nechce být Slávie pro smích, pouštět ho nesmí.

Reagovat
smazaný uživatel

to ale neni pravda. de vo brankare kam sme tedka privedli nahradu. tri mega sou fer.

Reagovat
smazaný uživatel

To jako veterána který už šel loni na odpočinek? Laštůvka může být dočasné nouzové řešení, ale né golman pro dlouhodobé budování kádru.

Reagovat
smazaný uživatel

a ty jako myslis ze pavlenka by u nas zustal do triceti? tak jak tak by se misto brankare driv nebo pozdejc resilo.

Reagovat
Hokaido

Naopak, pustit ho za tuhle částku musí. Ukázala by tím, že s ní nikdo nebude vyjebávat a že si dokážou svý hráče náležitě nacenit a neustoupit hned při první nabídce.

Pokud by ho nechtěla pustit, tak by jí to uškodilo v dalších přestupních obdobích. Nepustila už Škodu a kdyby to samý udělala s Pavlenkou, tak by to pro nově příchozí hráče byl signál, že Slavia není vhodná přestupní stanice do západních lig. A přiznejme si, že většina hráčů naše top klub jako přestupní stanici bere.

Reagovat
db18

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Ukázala by jen to, že 80 milionů stačí nahráče základu. Už pustila dva hráče, další odejít nesmí. Slávii by to dost poškodilo při dalších jednáních. Vůbec nezáleží na tom, jestli je to první, druhá nebo třetí nabídka.

Reagovat
stas87

Tak Slavia hra roky picu a az teraz vyhra ligu, tak by mal Werder platit rovno 150 mega, nie? Preber sa ty vole, to snad nie je ani pravda, v akom svete tu zijete.

Reagovat
Zaschrona

Ja nevim, v jakem svete zijes ty... Pokud nenabidne Werder pro Slavii akceptovatelny obnos, tak ma presne nulovy duvod Pavlenku prodavat. Podle me je 80 milionu bida, za tu castku sel ven Vaclik 3 roky zpet a za tu dobu je fotbalovy trh uplne nekde jinde.

Reagovat
stas87

Vaclik siel za dva miliony a za Spartu odchytal az na jeden zapas v Bilbau vsetko v skupine plus v PO 180 minut proti Chelsea. A v tom to je...Bazilej vedel koho kupuje, pretoze sa Vaclik ukazal v europe. A fakt si myslis, ze za 25 rocneho brankara bude bundesligovy tim platit viac ako tri miiliony euro? Toto nie je PL, kde sa vyhadzuju prachy oknom von. Lenze Tvrdik nechape, ze Werder nebude platit styri, pät ani sest milionov za brankara, co chytal v podpriemernom time dlhu dobu a az v minulej sezone konecne dostal sancu chytat v ramci ligy v spickovom time. Dole som hodil Anderlecht, to je pomerne dobry priklad, pretoze dokazal vyprodukovat dost hracov a napriklad Lukaku sa vypracoval v top utocnika. O kom toto mozes povedat z ceskej ligy, dajme tomu za posledne styri sezony? Ked sa Slavii zdaju tri miliony malo, tak nech odmietne a necha si ho. Baumann sa poobzera po inom brankarovi. Sak uvidime, ci s tym nezmyslom co Tvrdik pozaduje u niekoho uspeje. Aby nakoniec Pavlenka neskoncil v Rusku alebo Turecku.

Reagovat
Zaschrona

Vzdyt Slavie odmitla, nepotrebuji ho prodavat, spravne po vas chteji vic penez. To, jestli chytal v Evrope nebo ne a nebo ze byl dlouho v Baniku, co s tim? Zasadni je jeho vykonnost. A i Bundesliga se musi prizpusobit soucasnemu trhu. A nevim, proc by mel Pavlenka nekde koncit. Primarnim zajmem Slavie je budovat kvalitni muzstvo a Pavlenka je v tuhle chvili jeho soucasti. Aby ho prodali, tak musi dostat nadstandardni penize, ktere jen tezko odmitnou. A to teda 3 mega euro neni...

Reagovat
Hokaido

Ale je to brankář, proboha. I kdyby byl nejlepší v lize, tak 80M je prostě adekvátní nabídka.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemyslim si. Pod 100 mega bych nesel, navic bych chtel jeste vic penez, kdyz jde do bohate ligy.

Reagovat
BílíAndelDrcKo

adekvátna nie je ale na druhej strane len nech to hrotia pri dnešných cenách vo futbale musia

Reagovat
smazaný uživatel

Presne. Nase kluby zacaly platit vetsi castky za hrace, tak at taky za vetsi prodavame.

Reagovat
Kang & Kodos

Však 80 mega za 25letýho golmana s minimálníma zkušenostma z pohárů nebo repre už je "za větší". Já nechápu, co by si všichni představovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby chytal dejme tomu za Cagliari, myslis, ze by taky stal jen 3 mega?

Reagovat
Kang & Kodos

A chytá?

Reagovat
smazaný uživatel

Chyta za mnohem lepsi klub.

Reagovat
Kang & Kodos

V mnohem horší lize.

Reagovat
smazaný uživatel

V mnohem urcite ne. Italska liga je slaboucka.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Hokaido

Reagovat
Hokaido

To je fakt skvělej argument. Až budem prodávat Karavaeva, tak jim rovnou řeknem, ať nám dají 25 mega. Vždyť kdyby šel třeba z Neapole, tak by taky určitě stál tolik.

Reagovat
smazaný uživatel

Ale to je prece to, o cem se celou dobu bavim. Ze musime dostat nasi ligu celkove s cenama vejs.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Zaschrona

Ale vzdyt je jedno, z jakeho jde klubu. Zasadni je jen to, za kolik je takoveho hrace Slavie nebo Sparta ochotna prodat. Pokud se nekam chteji posunout, musi nejlepsi hrace ligy prodavat jen za ceny, ktere se aspon trochu blizi treba Belgii.

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba sel do united za 100, tak proc ne Pavlenka za 80

Reagovat
smazaný uživatel

souhlas

Reagovat
smazaný uživatel

Ale vy tady pořád uvažujete tak, že je pro Slávii existenčně důležité Pavlenku prodat a jen si chce vyjednat co nejlepší nabídku. Ale to snad není pravda. Slávie je finančně zajištěná, nemá žádný důvod prodávat. Ta nabídka by musela být skutečně mimořádná a výrazně překračující reálnou hodnotu hráče, aby do toho Slávie měla jít.

Reagovat
Hokaido

To ti mám vážně zkopírovat ten můj původní příspěvek v diskuzi?

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

On už odchod Luftnera a Baráka je prostě velký průšvih a strašně to uškodí dalšímu budování kádru. Tohle se nesmí stávat.

Reagovat
Hokaido

U Luftnera to pokazili tou malou výkupkou, ale Baráka taky nemohli držet.

To, že má Slavia najednou prachy z Číny v tomhle případě neznamená vůbec nic. Ti hráči budou chtít ven stejně jako dřív.

Reagovat
stas87

To chce Tvrdik hracov drzat v zlatej klietke? Chapem ze to chce udrzat a skusit prerazit v europe, ale ak ich vcas nepreda, tak to moze viest k nespokojonsti. Sam som zvedavy, ako dlho sa bude Tvrdik drzat toho napadu, ze Slavia bude velkoklub. To o tej prestupnej stanici je trefne.

Reagovat
KingMaster13

Tak musí postupně, když přijdou i úspěchy v Evropě tak pak ty hráči budou mít zase o něco menší potřebu chodit ven, pak kdyby se to opakovalo vícekrát a postupně se chodilo dál a dál, tím by se mohli lákat i lepší hráči. Každopádně chce to pomalu, je to běh na dlouhou trať

Reagovat
stas87

Ale to, ze by Slavia teoreticky hrala napriklad 3x po sebe skupinu EL, by nezmenilo ten pohlad hracov na klub, ze im Slavia pomoze dostat sa do lepsi ligy. Podla mna Slavia, Sparta ani Plzen nikdy nebudu v pozicii, ze nemusi predavat a naopak si bude hracov drzat. To je nerealne, keby to tak bolo, tak Andetlecht nebude predavat hracov a aj tak to robi. A to disponuje väcsim kapitalom ako ceske kluby. Slavia sa snazi v dlhodobom horizonte o nemozne.

Reagovat
KingMaster13

Tak samozřejmě že nebudeme asi v pozici Realu nebo Chelsea Nicméně ono by stačilo se dostat třeba na level Basileje, už z té hráči nemají moc potřebu odcházet. Takovej Taulant Xhaka si myslím, že by v pohodě mohl hrát nějakou lepší ligu a přitom mu to v Basileji vyhovuje A u Anderlechtu se ale taky podívej jak ty velkokluby dojí Ono kdyby hráči od nás začali odcházet alespoň za 10 milionů eur tak je to taky hned o něčem jiném a ten klub se hned může posunout vejš. Proto je potřeba udělat si v tý Evropě jméno

Reagovat
smazaný uživatel

To je jasné, že hráči chtějí ven. Ale pokud chce Slávie hrávat tak si je musí udržet a přesvědčit je. Hlavní chyba u těch dvou samozřejmě byla ta, že smlouvy byly dost podhodnocené. Ale i tam se musí okamžitě reagovat a jak se ukáže že ten hráč má na základ tak dát novou smlouvu. Jasně to ukázalo na nezkušenost nového vedení, tak snad se poučili.

Reagovat
stas87

Pravda je niekde uprostred. Ty sa na to pozeras pohladom vedenia ale uz nechces vidiet, ako sa na to pozera sam hrac. Mozno by casom prisla este lepsia ponuka ako teraz, mozno nie a Pavlenka by odisiel trebars len za 65 mega. To nikdy nezistime. Ak chce Slavia napredovat a nemat nespokojnych hracov, tak musi predavat. Konkretne v tomto pripade ale nahradu za Pavlenku uz ma, takze drzat si ho v time a mat aj Lastuvku je hlupost. Nikdy to nie je jednoduche sa rozhodnut, ci ho predat teraz alebo az o rok. A neakceptovat odlisny pohlad na vec je taktiez hlupe. Navyse sa nebavime o tureckej lige ale BL a sam hrac sa vyjadril, ze by tam rad odisiel. A aj to musis brat do uvahy a nie len slepo trvat na tom, ze musi ostat v Prahe, pretoze predkolo alebo ze pride o rok lepsia ponuka.

Reagovat
Zaschrona

Ale nemusi prodavat. Ti hraci podepsali smlouvu, muzou byt nespokojeni jak chteji. Tenhle pristup, ze se musi prodat hrac vzdy, kdyz si rekne, ze chce, ten je fakt nesmyslny.

Reagovat
smazaný uživatel

ty si nemůžeš uvědomovat jen zájem klubu, ale i daného hráče...který pak může ztratit motivaci, chuť apod

Reagovat
Zaschrona

Tim padem ale pak o nej tym na zapade ztrati zajem a ma po prestupu navzdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

nebo mají možnost vyhrát znovu ligu a příští rok ho prodat za 120

Reagovat
smazaný uživatel

nebo se zraní a už ho neprodají ... takhle to brát nemůžeš....hráč chce přestoupit, 80mega je adekvátních a nemůžeš ho prostě držet

Reagovat
Zaschrona

Pokud ho Slavie za tu castku prodat nechce, tak to adekvatni logicky neni. A muzou ho teoreticky drzet v klidu, Pavlenka ma platnou smlouvu.

Reagovat
smazaný uživatel

tys mě nepochopil...

Reagovat
Hokaido

Ne. Je asi úplně irelevantní, jestli by vyhráli titul. Diskutovat by se možná dalo o úspěchu v Evropě. Za 26 letýho brankáře je ale 120M moc.

Vážně si myslíš, že díky jednomu titulu v naší lize za něj někdo dá o 50% víc?

Reagovat
smazaný uživatel

to zahrnuje i potenciální starty v reprezentaci a přiměřený úspěch v Evropě

Reagovat
Hokaido

Vyhrát ligu zahrnuje i potenciální starty v repre a přiměřený úspech v Evropě, ok, rozumím.

My jsme třeba Vaclíka taky prodali za 2M euro. A nebyl to horší golman a nepotřebovali jsme ho vůbec prodávat. Ale držet takovýho hráče je zbytečný pro všechny strany.

Uvidíš to sám, pokud Werder opravdu nabídne 3M euro, tak Pavlenka půjde.

Reagovat
Zaschrona

Vsak to byla pro Spartu tenkrat kravina. Od te doby tak kvalitniho golmana nema...

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

bože ty jsi hloupej

Reagovat
Hokaido

Já vím, no. Ale co mám dělat...

Reagovat
checitto

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Já si stejně pořád myslím, že Werder má za podobný peníze o něco lepší možnosti, ale Pavlenkovi bych to přál. Šanci by snad dostal a je to dobrej gólman, akorát nevím, jestli úplně má na tuhle úroveň.

Reagovat
stas87

Tak snad to nebude vylozeny prepadak, neverim mu a moze ma len prekvapit. Ronnow ostava v Bröndby?

Reagovat
smazaný uživatel

Zatím to spíš vypadá, že jo, protože Bröndby nepotřebuje prodávat a podle slov Zornigera bude chtít příští sezónu atakovat titul a dostat se do hlavní fáze EL. Takže by musela přijít nabídka tak kolem těch 3-4 milionů €, aby o tom uvažovali. Četl jsem něco o zájmu Eintrachtu, pokud by měli přijít od Hradeckyho a už na jaře proběhlo něco o Ajaxu + teda samozřejmě ty Brémy, ale to už nevypadá tak aktuálně. Ronnowovi by asi jedna sezóna v Bröndby navíc nijak výrazně neuškodila, navíc kdyby se mohl předvést v pohárech.

Reagovat
stas87

To by bolo fajn, ak by odisiel do Eintrachtu, aspon by clovek mal moznost porovnania jeho a Pavlenku. Ak ostane v Bröndby, bude o dovod viac si pustit ich zapas a pozriet si jeho vykon.

Reagovat
smazaný uživatel

Já osobně doufám, že ještě rok zůstane, protože Bröndby vidím jako jediného konkurenta pro Kodaň a bylo by fajn, kdyby to zase vyhrál někdo jiný. A Ronnow může být ten klíčový článek - Bröndby je zrovna ten typ týmu, který se na obranu moc nesoustředí a na Ronnowa tak chodí dost střel, takže je to dost často právě o něm. Ale uvidíme. Každopádně je jenom otázka času, než ho uvidíme v lepší lize.

Reagovat
smazaný uživatel

Zapol som to v 23. minute a neveril som ze 2:0 po gole na 3:1 som to uz znova trhal a nakoniec tak krasne to vypalilo

Reagovat
CHONG

Škoda, hráli pěkný fotbal, měli smůlu, že už ve skupině narazili na vítěze celého turnaje, ostatní skupiny by si povodili.

Reagovat
smazaný uživatel

Turnaj vyhraje Slovensko

Reagovat
uff

Neverím úplne. Podľa mňa mali aj keď prekvapivo nakoniec najľahšiu skupinu. Teda Srbi ma sklamali totálne. Že uhrajú len jeden bod som nečakal. Neverím, že by si len tak povodili náš či vás.

Reagovat
smazaný uživatel

Jako ano, souhlasim, Nemecko je zlo, ale nechci abychom zili jako v Harry Potterovi, ze se bojime jeho jmeno i jen vyslovovat. Takze nebudte srabi a pouzivejte normalne NEMECKO a ne "nekdo jiny'!

Reagovat
smazaný uživatel

+ Itálie...

Reagovat
smazaný uživatel

Italie nemuze byt druha.

Reagovat
smazaný uživatel

jako četl jsem variantu, dle kterej byt druhá byt muze, jenom je to za takových okolností, že nemuže předbehnou Slovensko, ale jo, pardon, dle ankety to sedí jenom na Nemecko

Reagovat
Shevchenko

Slovensko

Česko

Vy víte kdo

Reagovat
Fabregas@ole

Reagovat
exot12

Nerozumiem tej poznámke. Autor najskôr ocení výkon rozhodcu a uzná, že to bolo v poriadku, ale na druhej strane je to problém! Myslím, že toto je od novinára neprofesiónalne.

Reagovat
andrew96

Takže kdyby Usty včera nenašel stream, tak jsme dnes bez zápisníku, ba co hůř, bez nadpisu?

Reagovat
Usty

Reagovat
andrew96

Uff, ještě že tak. Mně včera úplně zatrnulo.

Reagovat
fantomas

Reagovat
smazaný uživatel

Fernando Neves dirty pig from africa

Reagovat
smazaný uživatel

kokos, že ty si aký vtipný

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ten vyrok je od Uhrina, ale nezlobim se na tebe

Reagovat
ZB 07

To si fakt tak málo lidí všimlo toho šlapáku Joty?

Reagovat
Xaviercreus

Ten Kružliak je docela úlet od UEFY Němce by dneska mohl pískat třeba Zelinka, zařídit Italům 2:0 a jdeme z prvního

Reagovat
smazaný uživatel

jesus kedy vy jebliny české pochopíte, že aj vám pomohol ten fakt, že sú portugalci vonku, kokos

Reagovat
osobnostx

Nejde o to kdo komu pomohl, ale o čistou hru a transparentnost.

Reagovat
Xaviercreus

Nebuď zase butthurt, nekopu do Slováků, ale do uefy. Zápas jsem neviděl, neříkám, že vám pomohl, ale je to nepochopitelný tah od uefy, thats all. A jeblino si říkej svojí mamce.

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde to jenom mě nebo je tohle úplně debilní systém? Ok - je zaměřený proti remízám, ale jinak? Kde to jsme, když ze tří týmů o 6 bodech postoupí jeden z druhého místa a zbytek jede po vlastně vydařeném turnaji domů?

Reagovat
Xaviercreus

Je to stupidní systém, přitom se mohli v klidu inspirovat Copou, postoupili by první dva a dva lepší z třetích míst. Nacpalo by se tam čtvrtfinále, turnaj by se o týden protáhl a všichni by byli spoko

Reagovat
smazaný uživatel

je to tak

Reagovat
smazaný uživatel

áno, všetci vieme, že je to debilní systém, rieši sa to tu už od začiatku šampionátu, jak nie dlhšie. a ked si tu číta stále človek ten spam o tom, ako je to debilní systém, tak ma chuť si to hodiť. A to ani nemusím dodávať, že nejakým hejtom naň, pod ustyho článkom to zmeníš. tak skús namiesto vypisovania sa prihlásiť ku delegácii uefa a možno sa ti to podarí napraviť...

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde to jenom mě nebo je tohle úplně debilní systém? Ok - je zaměřený proti remízám, ale jinak? Kde to jsme, když ze tří týmů o 6 bodech postoupí jeden z druhého místa a zbytek jede po vlastně vydařeném turnaji domů?

Reagovat
snuff24

ano je to kravina

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
OranžováKarkulka

achjo

Reagovat
smazaný uživatel

doufám, že se jim potom v duchu omluvil

Reagovat
Banikovec7

To chci vidět co napíše, až se dnes Itálie domluví s Německem na 3:1.

Reagovat
Posledni Kovboj

picku ti jebem

Reagovat
smazaný uživatel

éééééééééééééj

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inteligenčne na úrovni vladka, štocha a pod.

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Mates_Matesović

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

a když se to zkombinuje s ublíženým Slovákem, je to ještě horší

Reagovat
smazaný uživatel

alebo ublíženým fanúšikom sliepok

Reagovat
ZB 07

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
KingMaster13

Reagovat
OranžováKarkulka

jinak tam maj i mládežnickej turnaj This is my sen

Reagovat
Xaviercreus

Reagovat
db18

Reagovat
Kixi Syhimour

proboha

Reagovat
PavlíčeQ

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
jany kozak

aspon nenapisal haMba

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Macedónci blbí

Reagovat
Walter_Sobchak

Reagovat
Walter_Sobchak

Byť Slovenskym kridelnikom je asi diagnoza.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
db18

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Lecjaks jde z Bernu do Dinama Zahreb

Reagovat
jany kozak

a to ze na turnaji piskaju aj Nemci a Spanieli vam uz nevadi

Reagovat
db18

Tady to ten zmrd co vymýšlel anketu má.

Pěkně to přivolal.

Reagovat
Usty

Děkuju za všechno.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele