Mat a bída fotbalových komentátorů

05.12.2017, 11:23
Názory a komentáře
Pokud se řekne fotbalová redakce ČT sport, patrně málokoho přitom napadne hovořit o nějaké vysoké kvalitě. Možná kromě samotných redaktorů. Fotbaloví komentátoři veřejnoprávní televize jsou totiž dlouhodobě neléčenou nemocí tuzemské televizní scény. Je až s podivem, jak v rámci jednoho média může být rozdílná kvalita u jednotlivých redakcí. Jakkoli mají třeba hokejová či atletická sekce taky své mouchy, oproti té fotbalové působí jako z jiné galaxie, a to ve všech směrech - způsobem komentování, výběrem spolukomentátorů a hostů ve studiu, přestávkovým programem, kladením otázek respondentům, prostě ve všem. Prakticky přes chodbu se dělá podobná práce na mnohem profesionálnější a vyšší úrovni. Nebetyčný rozdíl ukázal svého času v přímém přenosu David Pospíšil, když ve studiu Eura 2012 totálně zesměšnil svým perfektním výstupem všechny přítomné. A že to jde, ukázal nedávno zpravodaj Českého rozhlasu i Jiří Hošek, tedy "nesporťák", svou pohotovostí, nepodbízivostí, přesností či nenásilným projevem.

Jistě, fotbalu u nás rozumí kdekdo a taky se k němu kdekdo vyjadřuje, proto bývají k těmto věcem fanoušci kritičtější. Není ovšem náhodou, že kritika na hlavy fotbalové sekce je dlouhodobější záležitostí. A nějaké zlepšování aby člověk pohledal. Jako by šli ti fotbaloví redaktoři ve stopách svého někdejšího šéfa Oty Černého, zvaného Blekota (z angl. Black Ota), roztomilého poplety, jenž svého času opravdu nezapomenutelným způsobem uváděl politickou debatu "Co týden dal". "Nové téma... školství... pánové..., kdo začne?" Ostatně už jako sportovní novinář někdy v 70. letech kladl svým respondentům kouzelné otázky typu: "Vyhráli jste 3:0, je to dost?"

Tak se teď v krátkosti podíváme na to, čím, resp. kým nás fotbal na ČT pravidelně zásobuje a tím nám povětšinou i pije krev.

Komentátoři

Jaromír Bosák je sice tuzemskou jedničkou mezi fotbalovými komentátory, což je ovšem ekvivalent konstatování, že je někdo nejlepším hokejistou v Kongu, abych taky dal k dobru nějaký vtípek, jimiž on sám přímo srší. On Bosák možná není až tak špatný, ale neměl by pro samou švandu zapomínat, že fotbal je sice zábava, ne však zábavný pořad moderovaný druhořadým bavičem. Živí v sobě i nutkavou potřebu používat neotřelá vyjádření, a jakmile se nějakému novému přiučí, neprodleně se se svým objevem přispěchá pochlubit divákům - pokud možno několikrát za zápas. Některá se mu zalíbí natolik, že je používá opakovaně, a tak pumlíče lízají štangle apod. Tuze rád dává na odiv svou nestrannost a uvolněnost, přičemž druhá položka napomáhá divákovi chtě nechtě k nabytí dojmu, že "Mírova" příprava na utkání se sestává maximálně tak s přečtení si sestav. Tu a tam toto mé tvrzení sice popře, když jde s barvou ven a přizná se, že nedávno zhlédl zápas některého z právě hrajících týmů, nicméně stále častěji se zdá, že si na dané komentované utkání jen odskočil v přestávce mezi dvěma jamkami.

Jiří Štěpán se ráno přecpe připálenou vtipnou kaší a jde do práce. Je to smutný příklad toho, kterak se někdo zoufale snaží napodobit svůj komentátorský vzor (v tomto případě jistého J. B.), a to nejen co do jazyka, ale i co do dikce či intonace. Sype z rukávu připravené fórky a jeho až příliš zjevná snaha být "vtipný" jako jeho vzor zavání mnohokrát trapností. Stejně jako jeho vzor má i on tendenci upozorňovat na sebe, k čemuž mu má pomoci hra zvaná fotbal. Oproti jeho vzoru mu chybí zoufale míra, což se projevuje zvlášť markantně při komentování sestřihů z LM, v nichž je k slyšení více vtípků než k vidění fotbalových akcí.

Vlastimil Vlášek je důkazem toho, že v naší krásné zemi může dělat komentátora skutečně každý. Přebral štafetu nejvysmívanějšího komentátora po Pavlu Čapkovi a sveřepě ji nese dál, přičemž další předávka je v nedohlednu. Začínal jako reportér, v kteréžto pozici působil poměrně dosti vyjukaným dojmem, takže za mikrofon už usedal s touto nálepkou a navzdory vší snaze se mu jí ze sebe nepodařilo strhnout. V nejlepším případě je průměrný, což nebývá příliš často. Zatím to vůbec nevypadá, že by se měl tendenci zlepšovat. Tendencí mám na mysli schopnost, nikoli snahu, ta z něj naopak čiší, stejně jako zaujetí hrou, v konečném důsledku ale působí spíše politováníhodně. Zvláště když nasadí svůj poněkud plačtivý tón, to by se nad ním nejedno srdce ustrnulo. A co teprve, když se nechává hrou unést a začne fandit, příp. radit rozhodčímu...

Reportéři a moderátoři

Pavel Čapek. Hmmmm, co k němu? Ještě v pozici komentátora vyjadřoval opakovaně svou utkvělou obavu, aby se nestal špatným prorokem. Škoda že svou pozornost neupnul spíše na to, aby se nestal, resp. nebyl špatným komentátorem. Nemusel by si tak před léty na základě hromadné kritické odezvy diváctva zabalit do své torny maršálskou hůl a odkráčet z komentátorského křesla do toho moderátorského. V něm ubíjí své hosty šroubovanými dotazy s několika závity, volí vůči nim i divákům svou osvědčenou uspávací taktiku, tu a tam se však umí pořádně odvázat - to když se jich zeptá na jejich tipy, což považuje za tak srandovní, že se opakovaně neubrání srdečnému smíchu. Ještě donedávna působil dojmem slušného a kultivovaného člověka, nicméně právě nedávno prokázal, že když se dostane do ráže, lítají prdele jak vlaštovky. Hokejovým fanouškům v 90. letech asi hodně zatrnulo, když médii probleskla zpráva, že "Čapoun" s R. Zárubou údajně jednu chvíli uvažovali o tom, že si prohodí své sporty. Pavel Čapek totiž pravidelně nestíhal dění na hřišti, ztrácel se prakticky už před úvodním hvizdem, proto by v hokejovém světě nemohl existovat už vůbec. V tom fotbalovém je ale očividně místa dost pro každého.

David Kalous je člověk, který je schopen se zeptat hráče, jenž v poslední minutě rozhodne remízový zápas, zdali je za tento svůj gól rád, potažmo se zeptat brankáře, jenž tento gól inkasuje, zdali ho to mrzí. Toto se naučit nedá, toto už je dar. Má nepěkný zvyk se na zápas vůbec nedívat, resp. smolně přicházet zrovna o gólové okamžiky anebo šance. Proto si rád často nechává od hráčů inkriminované momenty popisovat, aby si o nich mohl udělat představu. Zajímá se i o budoucnost, což dosvědčuje svými otázkami ohledně případných komplikací po prohře právě do budoucna. A ač má na přípravu otázek 90 minut, málokdy to lze vzhledem k pokládaným duchaprázdným dotazům poznat, to pak hráčům nezbývá než opakovat fráze, které už mají díky němu nacvičenější než signály při standardkách.

Mám za to, že Davida Kozohorského si sportovní redakce schovává pro časy, kdy z úsporných důvodů nebude moci platit experty. Vždyť kde jinde by našla moderátora, který si ve studiu vystačí sám, poněvadž je schopen klást otázky a zároveň si na ně odpovídat? Je to vlastně i dobře, jeho otázky jsou totiž tak rozvité, že hosté se namnoze ztratí již při třetí vedlejší větě druhé vedlejší věty, takže kolikrát pak ani nevědí, nač by měli odpovídat. Kozohorský s tím patrně počítá, odpovídá za ně proto sám. A když už větnou konstrukci přece jen zjednoduší, zjednoduší tím i obsah dotazu, ač se to zdá nemožné. Pak je schopen se zeptat takového Rotaně, komu nejčastěji přihrává, apod. Přečasto působí dojmem, že vyloženě čeká na ránu z milosti, jak se trápí. Patrně se brzy stane objektem zájmu sběratelů kuriozit v oblasti mluveného slova (pokud se už tak nestalo), ježto si osvojil svébytný intonační styl - na konci sáhodlouhé monotónní otázky klade namísto pomyslného otazníku umanutě příslovce "tak".

Nejlepším dojmem z party moderátorů působí Petr Kubásek, a pokud na sobě bude pracovat, může se vyšvihnout na úroveň svých hokejových kolegů. Nedostává sice tolik prostoru, ale plus má za to, že se nebojí ptát ani na nepříjemná témata, umí pokládat jasné otázky, z nichž nejde moc uhýbat do ztracena.

Experti ve studiu a u mikrofonu

Erich Brabec působí trošku upjatě, dle mého ale patří k tomu lepšímu mezi hosty ve studiu, byť je plně nahraditelný. Nebalí své výroky tak často do frází jako jiní a i jeho vyjadřování patří k tomu lepšímu, což se projeví jako výhoda při odpovídání např. na Kozohorského dotazy, na něž se dá málokdy odpovědět jinak než tím, co divák většinou vidí sám. A tak s el. tužkou popisuje jasné ofsajdy nebo góly, na nichž obecně není co k popisování, ale aspoň to neodbývá jednoduchým větičkami a hází Kozohorskému rukavici v podobě košatých výpovědí.

Martin Hyský je suverénně nejlepší postavou celé fotbalové sekce. Ano, nemá sice valnou konkurenci, ale domnívám se, že by se neztratil, ani kdyby nějaká pořádná byla. Zdobí ho zajímavý řečový projev, rázný, pohotový a dynamický, nemá problém otevřeně nazývat věci pravými jmény, kritizovat, je-li to na místě, nehledá pro dané hráče pořád omluvu za jejich chyby či nedostatky. Ono je to sice samozřejmé, ale ne v našich luzích a hájích. Samozřejmě s ním člověk nemusí vždy souhlasit, ale aspoň může nesouhlasit s konkrétním názorem, a ne s něčím, co kolikrát ani sám autor výroku neví, co vlastně znamenalo. Ocenit se musí i jeho vždy perfektní příprava, jež vyniká zejména tehdy, komentuje-li spolu s bohorovným golfistou Bosákem. Jen je někdy těch statistik moc, ale to je drobnost, jež se dá odpustit.

Luboš Kalouda je novým hlasem v éteru fotbalové ČT. Už se stihnul uvést odvážnými výroky typu: "Když můžu srovnat ty dva hráče, tak oba dva jsou rozdílní". Je na něm vidět, že fotbal sám hrával a má zkušenosti, což zase dokládá výroky typu, že "teď dá gól jeden tým, druhý tým, nebo stav zůstane stejný". Oba výroky, které by v nějaké silvestrovské show působily jako skvělá parodie na komentátory, však v reálu víceméně charakterizují jeho projev - je to takové nic.

Pavel Karoch. Stačí jen tato dvě slova a každý ví. Je-li do studia či za mikrofon zván proto, aby se adeptům žurnalistiky názorně ukázalo, jak se nemá na obrazovce vystupovat, tak myslím, že za ta léta to už každý dávno pochopil, takže ho už není zapotřebí. K smrti rád oznamuje divákům, který hráč ho baví, stejně tak se k smrti rád baví svými vlastními vtipy. Nedávno ho rozesmál ten, že po rohu lze ve velkém vápně čekat boj o míč. Můžeme jen čekat, kdy se začne smát spontánně tomu, co ho právě napadlo, aniž by nás o důvody svého smíchu obohatil. Jeho snaha o nějako hlubší analýzu předváděné hry vyluzuje na rtech útrpný úsměv, přičemž grády jeho výkon dostává, komentuje-li zápas s V. Vláškem, s nímž vytváří vpravdě smrtící kombo. Z fleku bych jejich komentáře pouštěl v rámci odvykačky lidem fotbalem posedlým. Za normálních okolností by nemohl spolukomentovat ani gorodky, ale pro fotbalové redaktory je vítaným partnerem, ježto je svou přítomností nenutí vybřednout z jejich vlastního podprůměru. A jako Kozohorský s oblibou končí své věty slůvkem "tak", Karoch je začíná slůvkem "ne", ač mají kladný obsah.

Luděk Zelenka sice na rozdíl od Karocha působí živějším dojmem, ale to je tak vše. Ve studiu pak je ideálním hostem pro lidi typu Davida Kalouse, protože když se má vyjádřit k šotu nějakého zápasu nebo nějaké šanci, popíše sám od sebe veskrze to, co všichni ostatní na rozdíl právě od Kalouse viděli, což mu moderátoři typu Kozohorského či Čapka spokojeně odkývají. A tak se diváci z jeho úst ohromeně znovu dozvídají, že domácí vedli, ale hosté stihli do přestávky vyrovnat, aby těsně před koncem dokázali zápas otočit. Sice tím prokazuje mimořádný pozorovací talent, čímž ale svůj potenciál vyčerpává, nicméně přes týden nabije baterky a o víkendu je ve studiu jako na koni a zásobuje diváky svými "postřehy".

Martin Hašek dovede ve studiu přinést občas zajímavé postřehy, ovšem musí se k tomu prokoktat, protože než řekne "kombajn", tak je po žních. Jeho zvaní do studia je vůbec signifikantní pro fotbalovou sekci ČT - bezelstně se třeba přizná, že týmy, na jejichž utkání je do studia pozván, už dlouho neviděl hrát. Toto se nedá už ani karikovat, jak je to absurdní, a když si k tomu domyslíte, že mu trvá, než to ze sebe vypraví... Podobné to je s Karlem Jarolímem, jenž svým opakovaným "ééééé" dává vzpomenout na nejslavnější scénky Luďka Soboty. Jozefa Chovance jsem jako hráče rád neměl, jako hosta ve studiu však ano, protože nemá ve zvyku uhýbat a říká věci na rovinu. Výborní bývají Pavel Kuka s Karlem Poborským, nejsou však moc zváni, mají ve zvyku být až příliš otevření a adresní, a to se u nás nenosí. Dalo by se prohodit pár slov i o jiných, ale pro tuto chvíli to stačí. Konec konců k tomu může posloužit i diskuse, kam může každý připsat nějaké špeky.

Autor: články čtenářů / Puskas

Komentáře (403)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Zatím jsem jenom 5 odstavců v, ale souhlasím s každým slovem. Zbytek dočtu o víkendu.

Reagovat
smazaný uživatel

Bosáka jsem měl rád, ale teď to má fakt na salámu. Trochu úrovně a kultury, protože toho je fakt moc.

Štěpán vypadal nadějně, ale plně souhlasím s autorem.

A Vlášek a Karoch... to už fakt raději Čapounovo ,,Mmmmmmmm.... Messi z něj udělal uličníka."

Oproti hokeji je to fakt bída.

Palec pro autora

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák a Hyský jsou míle před konkurencí a to napříč všemi stanicemi. Jak co do projevu, tak do přípravy. Se zbytkem se dá celkem souhlasit. ALE POUŠTĚLI JSTE SI NĚKDY KOMENTÁTORY TŘEBA NA TIPSU? Proti nim je i Vlášek v kombinaci s Pepou Němcem (btw. chybí ve výčtu) komentátorské eso.

Reagovat
Pigeon

No článek nic moc. Paradoxně někdy tlačí na pilu stejně, jako to vytýká jmenovaným komentátorům. 3/10.

Reagovat
Taiger

Solidní paradox, za mě 1/10.

Reagovat
Busby babes

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

no jo, jenže když se to už pár let nelepší, tak asi zabere jen boj stejnými prostředky

Reagovat
smazaný uživatel

Nečítal som ho, ale

Reagovat
Salfovic

Reagovat
hodjohn

Reagovat
Fairplay

Reagovat
Edgewalker

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

Přijde mi, že fotbalová redakce je uzavřený kruh, kde není žádná snaha se někam posunout. Jakoby na kvalitu komentátorů a jimi vybraných expertů nikdo nedohlížel, všichni to byli dobří kamarádi vzdorující kritice laické veřejnosti. To se v hokejové sekci stát s workholikem Zárubou nemůže, protože u něj je kvalita na první neotřesitelné pozici a podle toho kvalita komentátorů a expertů vypadá. A to ne všichni experti jsou hned ze startu výborní, ale je vidět, že se postupně učí a zkvalitňují, zatímco Karoch a spol. zůstávají pořád na jednom místě. Tam by to chtělo druhého Zárubu, který by se nebál tyhle kamarády rozdělit a donutit je se snažit dělat fotbal pro lidi a ne pro sebe.

Reagovat
smazaný uživatel

líp bych to nenapsal

Reagovat
Y.N.W.A

naprostej souhlas, to srovnání s hokejovou redakcí je přesný

Reagovat
smazaný uživatel

Že bych po létech mrknul na hokej?

Reagovat
Kucka

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

amen

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Musím říct, že povedený výčet. I ten Bosák, jak jsem se ho kdysi zastával, mě poslední dobou začíná srát. Více než jeho vtípky nebo neznalost je to jeho dojetí nad agresi fanoušků na stadionech. Pořád ho ale poslouchám asi nejraději.

Jinak když si mám vybrat jestli Vlášek nebo Štěpán, tak rozhodně Vlášek. On je sice trouba a jeho projev je komický, ale aspoň si na nic nehraje. Štěpána vyloženě nesnáším. Z jeho hlasu cítím určitou aroganci. Takže za mě Vlášek, jen nesmí být s Karochem.

Reagovat
smazaný uživatel

Nesouhlas, právě naopak Vlášek působí arogantně, neobjektivně a hlavně někdy, jak je napsáno v článku od Puskase, fandí týmu když hrají dva tuzemské manšafty, což je tragedie. Jediné plus má vůči Štěpánovi má je , že se fakt umí nadchnout a prožívat zápas, teda opět do té doby než to nepřejde k fandění.

Reagovat
smazaný uživatel

Vážně? Mi teda Vlášek příjde jen jako ňouma, který se prostě dostal ke komentování fotbalu.

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně, tak na mě taky působí. V komentování fotbalu pro diváky je katastrofální. Spíš ho vidím na komentování dostihů, krasobruslení atd.nebo jako reportér na ČT 24, ale jen na nějaké ne příliš důležité reportáže.

Reagovat
Zaschrona

Pff, zrovna krasobrusleni ma v CT dlouhodobe fajn komentar, na nej Vlasek fakt nema.

Reagovat
smazaný uživatel

Určitě jsem nechtěl Vláškem urazit krasobruslení ani jejich komentátora, vůbec se na to nedívám, teda až na letošní akci v Ostravě(nevím co to bylo za akci) a komentování bylo v pohodě, hlavně když bruslila ta černoška, to mi přišlo neobvyklé a hlavně kvalitní. Jen jsem tím chtěl říct, že by se mu hodil jiný sport víc než fotbal, protože to mu nejde.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
Banikovec7

S druhým odstavcem souhlas, ne že by mi teda přišel Štěpán nějak arogantní, ale ty jeho rádoby vtipy, to si radši poslechnu Vlastu, který občas pobaví aniž by chtěl.

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
Kang & Kodos

Vlášek a Karoch > španělská inkvizice

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
SpartaOvenka

Ještě jsem to nečetl, ale běda jestli kritizujete Karošíčka nebo Zelí

Reagovat
smazaný uživatel

Tak to ani necti...

Reagovat
smazaný uživatel

Mi jsou komentátoři celkem ukradení,když sleduju zápas,tak mě zajímá zápas a ne,nějaké žblebty komentátorů

Reagovat
stas87

Videl som 2x to dohrano+...nebolo to spatne, cakal som to horsie. Ten Hartmann aspon dokaze povedat tri vety po sebe, co davaju zmysel. Madl obcas tiez dokaze nieco zmysluplne vypustit z huby, co ale celemu dohranu+ ubera na kvalite, tak to je duo Kozohorsky a Zelenka. Ten prvy ma svoj samostatny svet a nic s nim nepohne. Ten druhy je zatrpknuty spartan, ktory hlada kritiku aj tam, kde nie je. Cely ten koncept toho studia je dobry, lenze je vedeny tragicky. Ked clovek ma moznost porovnat to s obdobnou verziou z Nemecka, tak ta ceska je fraska. A ako je uz v clanku napisane, kritika sa snad ani nesmie naznacit, ci dokonca povedat ju priamo... takze vsetko je fajn. Dost mi to pripomina hokej, kde po Nagane a troch tituloch po sebe z ms, sa na to vsetci ludia co sa pohybuju v hokejovom prostredi vysrali a mysleli si, ze dalsie tituly a Nagana pridu zasa. Lenze to bol kruty omyl a dodnes sa z toho cesky hokej sbiera. O slovenskom netreba pisat, ten je na tom este horsie.

Kto z byvalych hracov je prirodzene inteligentni a nerobi mu problem hovorit v TV? A ako bonus sa nebude bat pomenovat skutocny stav veci? Nemyslim tym placalov typu Smicer ci Luhovy. A obcas mi chybaju nazory starsich hracov ako je v Nemecku trebars Beckenbauer.

Reagovat
smazaný uživatel

Mít takového Masopusta ve studiu, to by bylo kruté.

Reagovat
Hokaido

To by bylo.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Y.N.W.A

až možná morbidní

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kucka

Reagovat
andrew96

Až skončí Rosa a Čechýno, tak se jich ČT musí zeptat. Jestli kývnou, tak to bude super. Samozřejmě by museli zapracovat na projevu, ale jejich zkušenosti a znalosti jsou zlatým dolem a snad jediný světlý bod v budoucnosti fotbalového žurnálu na ČT.

Reagovat
Blasphemer

Rosa a Čechýnem dávali rozhovory v angličtině jenom v ručníku omotaným kolem ptáka. Ty tam strčí do kapsy všechny okamžitě.

Reagovat
andrew96

V to doufám. A snad by tím nalákali i potenciální budoucí komentátory, kdyby viděli, že ne každý se do redakce "prosmýkl jako lasička".

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
salami

Zkušenosti jsou ale samy o sobě k nicemu viz Jankulovski, kteryho bych zařadil do kategorie Kalouda, Rosický podle mě na to neni, i když mu to relativně mysli, Cech tohle podle mě dělat nebude.

Reagovat
andrew96

Vím, že jsou k ničemu, proto píšu, že by na nich měl někdo zapracovat, jak vystupovat, hovořit apod.

Reagovat
smazaný uživatel

zelíčka ještě snesu, ale autista Kozohorský se na ten fotbal snad ani nedívá, jinak si neumím jeho otázky vysvětlit.

Reagovat
Uwe háže buly

Do budoucna by byl super třeba Dočkal, z těch fotbalistů umí mluvit asi nejlíp, patří i mezi ty chytřejší a pojmenovat skutečný stav věci by pro něj taky neni problém. Z těch už bývalých či brzo bývalých asi Rosický, kterej se jim na to podle mě vysere. Spíš se děsim, že od podzimu tam bude strašit Lafata.

Reagovat
El Dejf

Kde to můžu podepsat a poslat do ČT? Doufám, že to někdo z tamní fotbalový sekce čte, protože roky je to nehorázná ostuda českýho vysílání (i když je asi jasný, že se nic nezmění)... Když si vždycky uvědomím, že jsou placeni z veřejných prostředků a nejsou schopný se na zápas ani připravit, o jejich schopnostech ani nemluvě, tak je mi z toho na nic. A to ještě nebyla řeč o tom, že při svým placeným výkonu práce nejsou ochotný se naučit pravidla hry, jejíž analyzování je živí!!!. Kdyby aspoň měli po ruce někoho, kdo je zná, ale tady platí nesmyslná údajná rovnice že průměrný hráč = expert na všechny aspekty hry. Je to smutný stav... Jak z jinýho světa pak působil Jiří Hošek, přestože na vrcholné úrovni nikdy nehrál, netrénoval ani nekomentoval a stejně je během pár minut všechny strčil do kapsy.

Reagovat
ZB 07

Jako je to vtipný, pobavil jsem se, ale možná by nebylo od věci napsat, jak by tedy taková ideální fotbalová redakce měla vypadat. Kririzovat a vysmívat se umí každej...

Reagovat
Taiger

Reagovat
smazaný uživatel

Tak snad máš dost rozumu na to, aby sis to odvodil i podle tohoto článku ne? Jak by asi měla vypadat? Měla by být profesionální a vyvarovat se chyb, které si tady autor dobírá...

Reagovat
ZB 07

A proč bych si to měl odvozovat? Když už teda něco kriitizuju, tak zároveň řeknu, jak by to mélo být správně. Mně to v tom článku chybí. Je dost možný, že si to tady někdo ze zmíněných přečte, ale jediná věc, kterou si z toho odnese, je fakt, že, když to trochu přeženu, jsou redaktoři a komentátoři ČT povětšinou úplní dementi.

Reagovat
smazaný uživatel

Hned po první otázce jsem ukončil čtení tvého příspěvku. Jsi u úplně jiného typu textu, než jaký hledáš. A zadruhé tam přece jednotlivé problémy všech komentátorů můžeš najít, jen nesmíš být příliš líný na to použít to, co máš, aby ti nepršelo do krku.

Reagovat
osobnostx

Vždyť je to tam u každého jasně napsáno !!!!!!!

Reagovat
Uwe háže buly

No, však jsou.

Reagovat
smazaný uživatel

Hyský je naprostá tragédieNa Bosákovi je vidět, že to má na párku a už se nepotřebuje připravovat. Štěpán mě dokáže pobavit a jako jeden z mála umí vyslovit správně jména hráčů. Na komentáře z Anglie, Nizozemska a Itálie, kde se s tím nemažou. Hraješ špatně, tak prostě hraješ špatně, ať si Buffon nebo Beckham.

Reagovat
stas87

Hysky sa na zapas aspon dokaze pripravit, je vidiet ze si aspon pustil posledne zostrihy daneho timu a obcas prebehne fanusikovske fora ci noviny, aby bol v obraze. To je u hokejoveho studia samozrejmost, u futbaloveho nadstandart. Inak mi ten clovek nevadi, aspon ze sa nezacne bezdovodne smiat ako Karoch.

Reagovat
salami

Mně je Hysky nesympatickej, bohužel je ale přípravou nebo ani bych tomu možná neříkal příprava, ale spíš zájem o fotbal, oproti těm ostatním napřed, že vyniká a jsem rád aspon za něj. Jinak Hošek byl super.

Reagovat
smazaný uživatel

"Můžeme jen čekat, kdy se začne smát spontánně tomu, co ho právě napadlo, aniž by nás o důvody svého smíchu obohatil." Hyský tam lehce vyniká, ale bohužel je to spíš hloubkou nekvality ostatních spolukomentátorů než jeho vlastní kvalitou.

Reagovat
smazaný uživatel

Štěpán tě baví? To bych si myslel, že tenhle humor, který je prostě dopředu napsaný a akorát se snaží vypadat jako improvizační, nemůže pobavit nikoho.

Reagovat
Banikovec7

Reagovat
Aldeano

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
Banikovec7

Hyského taky moc nemusím, zdá se mi, že jen popisuje co vidí každý kdo se na fotbal nedívá poprvé v životě, ale co se týče příprav na mužstva co komentuje, tak v tom je nejlepší. Kolik ostatní experti a komentátoři (včetně Bosáka) stačí říct nesmyslů během zápasu...

Reagovat
smazaný uživatel

Hele, mi prave styl Hyskyho treba vyhovuje. On do detailu popise, co mi unikne. Ja totiz vzdy nekoukam po tom, co dela hrac s micem, ale i veci okolo jako nabehy z druhych vln, posouvani bloku nebo se zameruju na jednotlivy hrace jak se vraci nebo jak se dopredu nabizi....a kolikrat mi unikne to hlavni deni. To stejny mi nevadi ani u Zelenky,kdy popisuje co ten utocnik mohl udelat lip nebo co posral treba obrance z pohledu jeho, jako byvalyho dobryho utocnika.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vilp

Souhlas, Štěpánův "Tybát Kártys" je nezapomenutelný.

Reagovat
smazaný uživatel

Nemám tolik času to hltat každý den, ale Štěpán mě dokázal pobavit, ale teď mě víc pobavil Tybát Kártys - to jsem od něj neslyšel.

Reagovat
smazaný uživatel

Tybat Kartys? To rikavali Capoun a Lipa jeste nez odesel na FACR, ale Stepan nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslim, že tohle Štěpánovo práce neni..

Reagovat
Blasphemer

Hyský se na to jako jedinej alespoň nevysere a připraví se. Zkoukne zápasy, najede statistiky a zjistí si občas nějakou zajímavost, která je opravdu zajímavá (ne jako Štěpánovo klasika "jeho děděček byl kadeřník a on sám je vystudovaný antropolog").

Chyby samozřejmě má, ale z tý skvadry je tam pomalu nejlepší. Z těch pravidelně zvaných samozřejmě.

Reagovat
el Principito

Reagovat
Aldeano

Reagovat
salami

Jak píšu výše, podle mě je možná nespravnej výraz příprava, já si myslím, že se mozna ani tolik nepripravuje, ale prostě ho baví fotbal, čte si o něm a kouka na zápasy i mimo českou ligu a evropský poháry.

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Co si pamatuju Štěpánovo komentovábí sestřihů LM tak tam ta jména taky dost komolil.

Reagovat
smazaný uživatel

"vytváří vpravdě smrtící kombo"

Ale teď vážně Karoch a Vlášek je nehorší akustický hnůj.

Reagovat
Messy<3

Shrnul jsi ty známé věci a k tomu provádíš ten stejný křečovitý humor, který kritizuješ. Místo téhle nepovedené (literární) exhibice raději zůstaň u historie Baníku.

Reagovat
smazaný uživatel

Puskas - díky za skvělý článek, nesouhlasím se vším, ale bavil jsem se náramně a zároveň jsem rád, že některé věci které vidím a slyším se mi jen nezdají.

Reagovat
stas87

Autorovi za to, ze si nespomenul na El Gringa.

Reagovat
Xaviercreus

bez Pepíka to nejde

Reagovat
Kang & Kodos

Už ladí noty na MS a zápasy s Mexikem

Reagovat
lampas

To je tak, když se tam berou lidi z protekce a ne podle toho, co skutečně umí. Tohle je ohromná bolest všech státních a veřejnoprávních institucí v naší zemi. Záhadou mi je, proč to takhle funguje v ČT právě v té fotbalové sekci a ne třeba ve zmíněné hokejové.

Reagovat
xjert02

Protoze Zaruba. Kolega z drivejsi prace s nim chodil sportovat a co mi o nem a oblasti pripravy a narocnosti rikal, tak to kloboucek. Profesional a perfekcionista!

Reagovat
smazaný uživatel

Záruba hokejem žije 24 hodin denně, Bosák už má fotbal na háku.

Reagovat
Busby babes

trochu moc agresivne napsane, na me z toho trochu moc leze ta snaha kritizovat za kazdou cenu a navic jeste byt hrozne vtipnej (coz je vytykano nekterym komentatorum/moderatorum).

Kdyz si clovek tohle odfiltruje, tak vecne v zasade ok.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
vodka

nepřijde mi to jako kritika za každou cenu, já už se kvůli tomu vůbec nedívám na sestřihy LM v ČT, protože to bylo čisté utrpení... a v EL to bývalo ještě horší, tam už krvácely uši...

Reagovat
smazaný uživatel

https://cs.wikipedia.org/wiki/Fejeton

Ty sis vlastně odfiltroval to, co dělá fejeton fejetonem, klobouk dolů

Reagovat
Busby babes

protoze tohle neni fejeton?

Reagovat
smazaný uživatel

Myslím, že kdyby se tohle mělo někam zařadit, tak to fejetonu bude nejblíž, protože ať se dívám jak se dívám, má to jeho znaky. Navíc je celý článek v tomhle stylu napsaný, takže se přece nedá říct, že kdyby to napsal jinak, tak udělá líp, protože pak by šlo o jiný článek. Stejný nesmysl je to srovnávat s komentářem fotbalového zápasu, který musí splňovat úplně jiná kritéria, lidi od něj očekávají úplně jiné věci a to je myslím si ve článku zhodnocené dobře. Někteří komentátoři místo fotbalu dávají prostor vtípkům, nucené snaze zaujmout rádoby cool kecy a názory a pak zapomínají na to hlavní, na fakta, na výslovnost jmen, na hodnocení toho, co se děje, na svůj celkový projev atd...

Reagovat
Busby babes

viz niz dovysvetleni.

Reagovat
Zaschrona

Reagovat
salami

Naopak je to velmi trefny, nevím jak moc koukáš na fotbal na ct, ale většina z těch věcí je velmi blízko realitě, třeba Kalous a Kozohorsky nebo třeba host Kalouda a Zelenka jsou naprosto přesný, u tohohle článku se celkem pobavim, když to mám takhle pěkně pospolu, ale v televizi už to zvládám výjimečně, třeba před nejakejma 10-12 lety jsemse smál Capkovi a přišlo mi vtipný, jak si plete hráče, nic neví a nepolozi zajímavou otázku, ale uplynulo víc jak 10 let a jsme furt na stejný úrovni, to už je dost smutny.

Reagovat
Busby babes

vsak pisu, ze vecne je to ok a souhlasim. jen styl psani mi uplne nesedi, nic vic.

Reagovat
salami

No já právě myslel, jestli se ti to nezdá jako tlačení na pilu proto, že třeba zase tolik fotbal na ct nesledujes, protože tu většinou píšeš spíš hlavně k PL, protože mně to pravé v hodně případech ani jako vtip nepřijde, spíš jenom popis toho, co opravdu ten komentator/moderator dělá, nic víc, tvůj názor jinak samozřejmě respektuju, kazdymu se to líbit nemusí, stačí si přečíst tuhle diskusi a jedinej konsenzus, co tu panuje je, že je to na hovno, ale preference komentátorů se dost lisej.

Reagovat
Busby babes

posledni dobou uz moc ne, ale Vlaska, Karocha a spol mam nakoukanyho dost a souhlasim, ze to je strasny. Navic jsme ted na cT byli casto, ten Hasek a jeho: ten tym jsem dlouho nevidel hrat byl prave nas zapas, to bylo dokonaly.

Reagovat
salami

Nejlepší na tom je, že jsou na tom vsichni podobne jako Hašek, akorát nejsou tak pitomý, aby to naprimo řekli ale mně by třeba ani nevadilo, kdyby Hašek neviděl United hrát 10 let a pak nám o půli rozebral třeba systém jejich bránění a v cem delaj chyby, ale...

Reagovat
Busby babes

no jasne. pak si tam jednou vzali toho kluka, co dela statistiky a rozbory na FB a bylo to jak zjeveni.

Reagovat
mayday

Super článek. Popsáno dost věrně. Absolutně nejhorší Kalous se svými debilnimi otázkami a Jiří zakaždoucenuvtipnej Štěpán. Jeho rádobyvtipné poznámky nemůžu ani slyšet, od toho Bosaka to zní přece jen přirozeněji. Ovsem je to zvláštní, ale já se u ligy nejlépe cítím s Vlastou, to prostě nemá chybu

Reagovat
mayday

Vlasta a Zelí tedy, abych byl přesný. Karocha naopak odvézt někam za město a zastřelit.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Uwe háže buly

Reagovat
satan_666

ano, Kalous to je extrém, mi přijde jako z časů, kdy zkoušeli fotbal na Nově s experty Titlbachem a Poulíčkem zeptat se na tak debilní otázky, jestli byl rozhodující okamžik zápasu penalta a červená a jak jste tu situaci viděl vy? ale on se zeptá na ty samý otázky domácího hráče, hostujícího a dokonce i obou trenérů. na to se dá odpovědět jenom dvěma způsoby, tak určitě, co jinýho a nebo ho poslat do prdele, se divím že už někdo u něj nebouchnul

Reagovat
smazaný uživatel

Je to tak no. Kalous mi přijde nejhorší po všech stránkách. Vadí mi už vizuálně a ty jeho otázky to je škoda mluvit. Otázku přece kladu proto, abych se dozvěděl něco novýho ne ? Tim spíš, když mam být reportér. Když si třeba vezmu takovou Žanetu Peřinovou na MS v atletice, tak to je srovnání ze kterýho by měl mít Kalous dostatek sebereflexe na to, aby se rozhoupal na špagátu na nejbližší větvi..

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Ale aspoň je s kombem Vlášek+Karoch sranda,když je zápas nuda... pohihňávající Karoch při jakékoliv situaci..

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tohle napsat chtelo odvahu

Reagovat
Darren Fletcher

ani nie, autora nik z nich osobne nepozna, nestretavaju sa pracovne... je lahke takto si kopnut

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
ZB 07

Reagovat
adalbertus

Puskás mal fantastickú kopaciu techniku...

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Bucky

Reagovat
SIRBRANIKE

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák, Vlášek, Hyský

Čapek, Kozohorský, Karoch

Reagovat
smazaný uživatel

Misto Karoqa tam muzou chodit náhodně vylosovani fanousci, ten zna taky LM jen z TV

Reagovat
fabec1222

Proč se v článku řeší jen komentátoři ČT? Fotbal se přece vysílá na mnoha kanálech, a na většině z nich jsou mnohem horší komentátoři, než ti u ČT...

Reagovat
lampas

Ale jen komentátory v ČT platíme my "všichni" (měli bychom)...

Reagovat
Busby babes

no a?

Reagovat
smazaný uživatel

Protože je článek zaměřený jen na komentátory ČT. Až bude psát o komentátorech obecně, tak tam jistě zahrne i další jména jiných stanic. Proboha, to opravdu tolik lidí nedokáže pochopit psaný text, nedokáže poznat, co to je za žánr atd.? To je pak vidět, kdo měl jaké známky z češtiny na škole...

Reagovat
Horcmen

Reagovat
Pyroman

Sport, Eurosport, O2, všichni mají lepší komentář než ČT, a v některých případech teda o dost podle mě.

Reagovat
verv

i když u o2 je to oproti ČT jenom nepatrnej rozdíl a studio je snad ještě horší. nejlepší komentář byl vždycky na Eurosportu při Bundeslize. Škoda, že už tam není.

Reagovat
vodka

na sportu je ještě pořád slepička? pokud jo, tak je to stejný level

Reagovat
Kily

já mám teda Slepičku úplně nejníže, v neznalosti klubů, hráčů a výslovnosti jmen strčí do kapsy všechny z ČT a na oslavu si ještě každé tři minuty zatroubí do kapesníku. Legrace byla jenom když se snažil přidat svoje nápady na řešení při situacích, kdy ho chytil rapl

Reagovat
Puskas

Slepičku pamatuji ještě v 80. letech, už tehdy byl mizerný.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
vodka

myslel sem to spíš tak, že pokud je tam v redakci on, tak je úplně fuk, kdo tam bude okolo něho, ale průměr vždycky stáhne dolů.

Reagovat
satan_666

přesně tak, Slepička a jeho Vedran Korluka například buď jsem se mu do konce přenosu smál nebo mě těma kecama tak štval že jsem zvuk vypnul. jednou si pamatuju že v zápase italský ligy - myslím Inter... padl gól z ofsajdu, ale nakonec nebyl uznaný a taky nebyl tím pádem logicky započtený do skóre, on to nezpozoroval a asi 20 minul nadával jak vedou nespravedlivě, že dali góla z ofsajdu a ten neměl platit...

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jenom Korluka, taky Rájen Čiks, Žermán Pínánt (to používal svého času i Čapek), Zidane Zidane a při hokejových přenosech teřba Mikelis Red Wings (místo Redlihs)

Reagovat
smazaný uživatel

"JÁ BYCH RÁD VIDĚL, JAK BY SE TVÁŘIL ROZHODČÍ, KDYBY DOSTAL MÍČEM DO OKA!"

Reagovat
PJ

Stejnej? Vždyť Slepička je naprostý dno. Radši budu celej den poslouchat celou ČT dohromady, než jeho deset minut...

Reagovat
el Principito

Reagovat
Uwe háže buly

Třeba Nova Sport má o hodně horší komentátory i moderátory a u O2 hodně záleží na koho natrefíš, jesli na Radotinskýho s tou jeho podržtaškou, tak to teda zlatej Vlášek s Karochem..

Reagovat
smazaný uživatel

Tou podrztaskou myslis Pilnyho?

Jinak Novu Sport vykradlo O2, od te doby tam fotbalovy komenratori stoji za prd. Jeste to zachranoval Hrdlicka, ale toho vyhodili... Sice Jinoch sbira zkusenosti a za ten rok a pul sel nahoru, ale aby tenisovy komentatori Basik s Havrillou komentovali fotbal jenom ukazuje na zoufalou financni situaci Novy...

Reagovat
Uwe háže buly

Nevim právě jak se jmenuje, ale komentujou pořád spolu, na Nově spolu snad i komentovali hokej. Hrdlička jak mi přijde nic moc, tak na tý Nově patřil mezi nejlepší no. Ale teďka nedávno jsem tam koukal na EL, kde bylo studio pro dva zápasy najednou a byl tam nějakej hroznej moderátor a host byl snad ještě horší jak Kalouda, suveréně nejhorší studio co jsem kdy viděl a to jsem viděl i to s Boučkem a Kobzankou.

Reagovat
SpartaOvenka

Super článek

Reagovat
smazaný uživatel

Blekota

Ten byl dobrej v Co týden dal (tam byl ještě s tou seschlo bábou slovenskou, ne? Jak taky vystupovala se Šimkem)

"...a posledním hostem je člen Romského demokratického kongresu pan Emil Farkaš. Pánové, vemte židli. Néé, pane Farkaš, vraťte to - to bylo myšleno obrazně!!"

Reagovat
satan_666

byl dobrej, ale tohle si vybavuješ z parodie na něj - Zdeněk Izer a Sedm dní čili týden

Reagovat
zgeroTT

skoda, ze nemam ct. precital som si to so zaujmom a so zdesenim zistujem, ze drviva vacsina z menovaných by patrila u nas k spicke.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Vuato Gveško a ten slovanistický pardál fandiaci Realu a fúžač, kt. sa živí uspávaním hadov (mená si nepamätám) sú strašne zlí spolukomentátori, tých by strčil do vačku aj retard s oruchou reči, zachraňuje to len Jeho excelencia Lacko Borbély

Reagovat
smazaný uživatel

Duo Vlasty s Karochem je naopak pravdepodobne to nejlepsi, ktere muzu jako divak potkat.

Vyzaruje z nich naprosta pohoda a prirozenost. Prirovnal bych je napriklad k hudbe od enyi a mnagy nebo serialu bored to death. vlasta svym nadsenym a entuziastickym projevem pripomina shah rukh khana. P.K. je pak svym osobitym smyslem pro humor a neodhadnutelnosti sveho mysleni ceska Aubrey Plaza.

se zbytkem jakztakz souhlas.

Reagovat
smazaný uživatel

zza Vlastu a Karocha-ty vis, ze ses na nich spolu shodneme..Ale stejne nejlepsi komentatory melo Sport TV nez jich par preslo k O2 a oni ztratili prava na La Ligu. Ted tam je ale dobrej ten mladej co komentuje L1 a chodi komentovat LM na O2. Obcas pise i sem. Ten mi pripadne vzdy pripravenej, prijemnej prednes a je videt/slyset, ze ma rad francouzskej fotbal. A ted jsem si k O2 poridil i DIGI a ti tam maji treba na PL taky dobry komentatory

Reagovat
smazaný uživatel

Bosák býval fajn, ale do marastu ho s sebou stahuje Karoq.

Dřív jsem LM na ČT pouštěl až ve 20:40, teď co je O2 nekoukám na ČT už ani na fotbal

Reagovat
Kepy_FCB

Snad si to tu prectou

Reagovat
ttopi

"..než řekne "kombajn", tak je po žních" - tohle je top, opravdu jsem sezasmál

Jinak chybí mi tam Josef Němec, kterej to komentuje strašně jednoduchou řečí (žádné cizí výrazy, žádná složitá souvětí), ale vždy je věcný a jeho styl je takový hodně kamarádský.

Jinak chválím za vystihnutí všech signifikantních věcí u všech, o nichž článek je. Osobně si ale nemyslím, že by fotbalová redakce ČT byla až taková tragedie.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jistě, někomu stačí tyhle předlistopadové vtípky.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
božský John

Pecene? Nemec?

Reagovat
Blasphemer

Pečeně si alespoň zmínku zasloužil. Spolu se jmenovaným Kubáskem jsou to jediní komentátoři, kteří tam nestojí za hovno.

Reagovat
smazaný uživatel

Jojo, Pecene je se Stepanem jedinej reporter, kterej umi hracum klast smysluplne dotazy. Naopak nejdebilnejsi otazky maji Kalous a Safar. Kubasek mi neni sympatickej, je to takovej usmevavej slizoun, a pri tom jeho 'Pohodlne se usadte, prave zaciname' bych ho nejradsi zaskrtil.

Reagovat
T:o:M

Švancara?

Reagovat
smazaný uživatel

To není expert.

Reagovat
smazaný uživatel

Navic uz pro CT nekomentuje...

Reagovat
ttopi

A ještě bych doplnil Karochovu gestikulaci rukama. Pokaždý, když mluví, dělá rukama vlny, jak když mele mouku.

Čapek si zas libuje v "CR sedmička".

No a na Vláškovo: "Kliment, Kliment, Kliment", se snad nedá zapomenout

Reagovat
smazaný uživatel

Ještě "Ty bláho, Kukec!!"

Reagovat
smazaný uživatel

Kritizovat umi takhle kazdej... Kazdej vi, jak to je, ale proc to takhle zverejnovat.... Opravdu stejna chyba jako dela CT....

Reagovat
Kepy_FCB

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Jeňa

Za vrchol neprofesionality považuji neznalost jmen hráčů. Ať už je to špatné vyslovování jmen třeba islandských hráčů nebo Charles Benteke. Co jiného se naučit, než to, kdo na to hřišti vlastně běhá

Reagovat
osobnostx

Tak v tom jsou čeští komentátoři jedni z nejlepších v Evropě- A to myslím bez ironie. Třeba většina anglických komentátorů se nemá zájem učit ani třeba německá jména. viz. Kimič, Sůů-le, Hauvídis.

O Francouzích ani nemluvě. Ti si všechny jména pofracouští....španělská, germánská o slovanských nemluvě.

Reagovat
Jeňa

To že jsou v tom ostatní špatní není omluva pro to, že to naši neumí nebo nechtějí umět

Reagovat
xjert02

Reagovat
vilp

Mně vždy pobavilo, když měl hrát Man City, Bony nebo Džeko se nedostali ani lavičku, a přesto bylo 90 % studia jen o nich.

Reagovat
Euphael

Reagovat
verv

I když je Vlášek ňouma, tak pro mě nejlepší na ČT. Respektive mě sere nejmíň z té trojice(on, Bosák, Štěpán). A přitom by stačilo, aby na ČT šlo komentář vypnout nebo přepnout na původní, tak jako to je u O2

Reagovat
smazaný uživatel

email do ČT ze dne 25.11.16 po souhrnu zápasu EL.

Dobrý den pane Kozohorský a redakce ČT,

jakožto velký fanoušek fotbalu a hokeje jsem se Vám rozhodl napsat. V prvé řadě velké díky ČT, že stále nabízí velké množství fotbalových (a sportovních přenosů obecně) přenosů, ale jakožto pravidelný divák a navíc aktivní fotbalista si nejde nevšimnou častých kisků, nepřesností až skoro mystifikací, které ve studiu častokrát zazní (tímto nemyslím osobně jen Vás). Nechci, aby jste si myslel, že jsem typ diváka, který jen hledá chyby komentátorů, ale po včerejším přenosu zápasu Plzně a následných sestřizích ostatních zápasů jsem už Vám opravdu musel napsat.

Včera mě hodně zarazilo, že když už ne Vy, tak ani jeden z Vašich expertů si nedokázal spočítat 1+1 (obrazně řečeno) a znovu se Vám podařilo nepozorného dívaka pěkně mystifikovat. Jde mi o sestříh zápasu Beer Sheva-Inter a poslední gól Shevy. Gól na 3:2 jste komentovali tak, že Vám nebylo jasné, jak mohl mít Inter za tohoto stavu a v nastaveném času takovou díru v obraně, když by remíza ještě stále držela Inter ve hře o postup. To že měl Inter díru v obraně je fakt, ale špatně jste si spočítali, že Interu stačí remíza. Pokud by totiž zápas skončil remízou, Sheva bude mít 5 bodů, Southampton 7 bodů a Inter 4. Vzhledem k tomu, že Sheva bude hrát s Interem, nastávají jasné situace. Pokud by vyhrál Southampton (10bodů) , postupuje Sparta+Sou, pokud remíza, znovu postupuje Sou (8bodů) a pokud by vyhrála Sheva, tak postupuje Sheva (8bodů). Podle čeho jste tedy přišli na to, že Interu stačila remíza? Všichni jste se ve studiu podivovali nad tím, jak si mohl Inter nechat dát gól. Zkuste se příště nejprve zamyslet, než něco vypustíte do světa, jelikož Inter potřeboval vyhrát a tak se tím pádem asi v závěru otevře nějaké okénko v obraně (i když chování dvou hráču Interu v záběru bylo celkem nepochopitelné). Fakt je to pro Vás těžké si to nejprve spočítat? Já jsem to viděl prvním pohledem na tabulku, když je jasné že hrajou dva týmy před Interem spolu a tím pádem zákonitě musí získat nějaké body.

Asi bych to jako x Vašich kiksů v minulosti přežil, ale dorazil mě poté Váš kolega pan Pečeně, když komentoval sestřih Liberce a poté Fiorentiny. Tvrdil totiž, že Karabachu stačí pro postup remíza v posledním zápase, proboha jak na to přišel? Fiorentina 10 bodů, Karabach 7, PAOK 7, Liberec 4, vždyť jde na první pohled vidět, že Karabachu v případě výhry PAOKu rozhodně bod stačit nebude. Dalši mystifikace diváka, ale toho si věřím všiml i nepozorný divák.

Promiňte za tento dlouhý email, který Vás navíc asi moc nepotěší, ale zkuste se prosím opravdu vždycky nejprve zamyslet, než něco vypustíte do světa. Na oko Vaše studio vypadá jako plné profesionálů, ale takové kiksy jaké dokážete vyrobit, neudělá během zápasu ani fotbalista I.B třídy jako já:) + ty Vaše komentáře typu "Jak se taková chyba vůbec na takové úrovni může stat?", když např. obrana nepohlídá všechny u standartky/rohu. Potom si totiž mohou také Vaši diváci říct "Jak tohle vůbec mohli profesionálové říct"?

Reagovat
Y.N.W.A

každej pohárovej týden mám po sestřizích napsat takovej otevřenej dopis, ale na rozdíl od tebe či Matonohy jsem línej, takže díky za něj... nepřesností hafo, že to není ani možný, absolutně bez přípravy... lehký to není, to chápu, ale jít do toho s tím, že tam něco odblekotám a nikdo si toho nevšimne, nebo spíš nevyvodí důsledky, protože tu v naší fotbalové rodince na ČT nemáme žádnou konkurenci ani náhradu je čirej šlendrián, hanba!!!

Reagovat
Horcmen

Já to třeba u sestřihů EL chápu. Ten sestřih je dvouhodinový, skupin celkem 12 a sestřih začíná cca ve 22h, kdy je polovina zápasů teprve v poločase. Jasně, neobejde se to bez pořádné přípravy už před začátkem zápasu, ale jinak to ti borci komentují naživo z fleku a některé akce vidí pravděpodobně poprvé až jdou v TV. Něco jiného je pak LM nebo magazíny, tam už se chyby neodpouští.

Reagovat
Foxhill boy

A takhle si to odeslal? Ve třetím řádku, kde jim vyčítáš nepřesnosti atd., píšeš - "...nejde si nevšimnout častých kisků..." To hned tvému mailu přidalo na váze.

Reagovat
smazaný uživatel

Jo to jsem jim poslal a dostal jsem i odpověď. Bože, omylem přehodit jedno písmeno v textu na celou stránku je snad úplně něco jíného, než když vypouštíš úplně nesmyslné bláboly. Ty jsi asi nějaký učitel češtiny, že?

Reagovat
verv

co ti odpověděli?

Reagovat
smazaný uživatel

Zajimala by me reakce ze strany CT...

Reagovat
smazaný uživatel

Odpověď byla docela strohá, ale aspoň nějaká :)

Diky za upozorneni. Mate pravdu, takove chyby se stavat nesmeji. Mozna bych i zkusil zminit nejake polehcujici okolnosti, ale neudelam to, protoze dulezite je, co nakonec na obrazovce vidite a slysite. Primy prenos je zradny a kazdy kiks, jak pisete, se slozite napravuje. Snad pripadnych dalsich udelame co nejmene.

Reagovat
rezba

Alespoň ti odepsali. Když jsem jim psal po utkání City - AS Řím (2:2) asi tři roky zpátky, zda jim není blbé takovému nádhernému zápasu věnovat v sestřihu asi 30 vteřin ani neodepslali.

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Taky jsem před půl rokem mailoval přímo Kalousovi..

Dobrý večer,

nedá mi to a musím už reagovat na dlouhodobou strašidelnou nekvalitu Vašeho projevu. Opravdu nechci poslouchat fatální nesmysly typu: ,,Na tenhle zápas prakticky nešlo sázet, protože Německo bylo obrovským favoritem". No co je tohle za blud vážený pane ? Požádám Vás o jedno.

Vezměte proboha už rozum do hrsti (a ve vašem případě skutečně hrst na veškerý rozum, kterým disponujete, bohatě postačí) a nadále neprezentujte svůj obličej, hlas a své subjektivní, zcestné a totálně neodborné zvratky na obrazovce veřejnoprávní televize. Většina fotbalových fanoušků by tento krok slavila minimálně celý víkend - doufaje v angažování někoho nového, kdo bude mít alespoň základní povědomí o fotbale a bude vystupovat příjemně a sympaticky. Ne jako vy - kříženec analfabeta, imbecila a doživotního panice frustrovaného vlastní neschopností a amaterismem.

Díky moc !

..nicméně po čase uznávám, že jsem to nepsal úplně s chladnou hlavou a mohl jsem ubrat plyn.

Reagovat
Y.N.W.A

Hodně kritický článek, ale já souhlasím, ty zmíněný si to zasloužej, jde to do kopru, Bosák na to veřejně kadí, ostatní se minuli povoláním... když tam člověk vidí Kalouse či Pečeněho, tak není nijak přehnaná hláška, že by to moh dělat každej z nás...

jedinej připravenej je Hyský... a když si uvědomím, že nejmíň mě při komentování štve tragický Vlášek tak je to fakt k zamyšlení

fotbalová redakce ČT Sport je chráněná dílna

Reagovat
Pyroman

Souhlas, dobře napsané + jsem se se dozvěděl, že existuje něco jako gorodky, takže Chápu, že co se hostů týče má ČT omezené možnosti kvůli financím, protože ty opravdu zajímavé lidi na těch pár tisíc nenalákají, ale aby alespoň větší část z nich byla spíš na úrovni Hyského než Kaloudy mně nepřijde zase tak nesplnitelný. U komentátorů to ale fakt beru jako selhání ČT, někteří výše popsaní jsou šílení a nechápu, že nebyli ještě nahrazeni, nebo alespoň donuceni se zlepšit, aby tu pozici mohli zastávat.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
smazaný uživatel

môžete byť radi, my na Slovensku máme toto, fakt odporúčam odsledovať celé

https://www.youtube.com/watch?v=BoLGqeT-DeY

Reagovat
smazaný uživatel

a nesmieme zabudnut na miroslava tomasika ! nikdy nezabudnem kde v telke hral presov proti rimavskej sobote, niekedy v 1994, 1995. zima, dazd, rozbity travnik, nasa marakana cista betonova ruina, nikde nikoho.... presov dal gol a tomasik "... a z prazdnych tribun sa ozyva burlivy potlesk !"...

Reagovat
Aldeano

Reagovat
pajka-juve

Günter Bittengel toho si nezmínil, ten se mi líbil jako host ve studiu. Ten se taky nebál říct věci na rovinu a skvěle stíral Kozohorskýho, když se mu snažil vnutit jeho názor a on mu řekl úplný opak.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
salami

To si děláš srandu ne? Dotedka se v noci budim, když si vzpomenu na Bittengela, kterej měl říct svůj názor na to, kdo by mohl sestoupit a kdo vyhrát ligu tak ve třetině soutěže, dozvěděli jsme se 10 týmu, co teoreticky můžou spadnout a 10, co může vyhrát titul, nebál se některý dát do obouskupin, Bittengela fakt nemůžu, uspavac hadů, co nedokáže říct svůj názor, ale treba sel do sebe.

Reagovat
Uwe háže buly

Ono je to jak kdy, svýho času Táborský jim taky furt přitakával a pak taky občas řekl svuj názor.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Souhlas s Hyským, a Erich Brabec dle mého také dobrý, především s lety lepší a lepší. Dodal bych Švancaru, což je člověk s darem pobavit nevlezle, občas trefit i kuří oko, přesně tedy opak šosatého, partičkového humoru a la Štěpán. Ale třeba Štěpán postupem času také přejde na lepší jazykový sloh, a zjistí, že i slovo prdel se musí umět posadit na správné místo. Osobně mne Vlášek vůbec neuráží, přijde mi, jako skvělý veřejnoprávní typ komentátora, být HR v ČT, také asi někoho takového najmu.

Ostatně právě ta našedlá veřejnoprávnost je myslím to nejpodstatnější, co charakterizuje i sráží fotbal v ČT. Ti moderátoři se pořád tak nějak drží zpět, chybí tomu trocha nevyřčeného vtipu (Bosák se o to tedy tradičně snaží, a kdyby mohl komentovat s Hoškem častěji, jistě by to vytříbili), trocha nadsázky. Takto to je prostě zcela lidově nijaké, jak na krajském sjezdu partaje. A rozhodně tomu chybí statistický náboj, přesné rozbory taktiky (když člověk porovná třeba Carraghera, Nevilla nebo Henryho komentující PL). Jenže prostě Poborský nebude mít zájem pro těch pár šestáků komentovat, tj. jasný, a zase tolik skutečných osobností, kteří by nebyli ve funkcích nebo netrénovali náš fotbalový rybník nemá. Šmicer si to určitě nechá zaplatit, ale to je třeba člověk, co by mohl ve dvojici s Horváthem udělat průvan v definování toho, jak dokáže komentovat pundit.

Jinak skvělý je tu ten odstavec s Blackotou.

A ještě bych rád zmínil borce, které jsem míval rád, a z obrazovek kvůli zubaté zmizeli: Srníček, Drobný a Přibyl.

Reagovat
verv

Venca Drobný byl top

Ale že by chyběl vtip a nadsázka? Spíš mě naopak přijde, že je toho tam až moc.

Reagovat
Aldeano

Reagovat
ámoš

Ježiš, tady v Česku se fakt musí kritizovat úplně všechno. Na každým se dá něco najít. Já jsem hlavně rád, že už v TV neni Lípa... A jedinej Kubásek je tady chválenej? S tim jeho věčným nesmyslným používáním zájmena "to" (krásný to gól, velká to šance) Nevim co maj lidi proti Vláškovi, podle mě je nejlepší. Kritika Čapka a Kozohorskýho ve studiu je taky docela křeč. Bosák mi přijde trapnej, stejně jako Štěpán, navíc pořád dělaj obrovský chyby. Mimo ČT mi přijde nejlepší Radotínský, něco jako Záruba v hokeji, ale i na něj tady lidi nadávali. To si člověk nevybere no

Reagovat
Y.N.W.A

..a tak zas to nepřeháněj s tím Českem, tahle kritika je na místě... zase nemůžeš chtít, aby nikdo na nic nenadával a všichni si nechali s*át na hlavu, v takovým případě by se taky dalo napsat, že je to typický pro Česko ...co nechápu a co asi myslíš tím příspěvkem, že lidi nadávaj, když nemaj, třeba že je v létě teplo a a v zimě zima

Reagovat
Puskas

Tak i má reakce na některé připomínky:

Co se týká stylu, který se podobá tomu, který vytýkám: Je snad rozdíl mezi komentováním ve veřejnoprávní televizi a článkem - názorem na nějakém webu. Kdyby byl prost vtipů, zase by někdo nadhodil, že je suchý stejně jako styl některých kritizovaných.

Jak by měla redakce vypadat? Viz poznámka o jiných redakcích na ČT Sport.

Proč jen ČT? Protože žádnou sportovní stanici tak nesleduji, abych mohl adekvátně někoho či něco posoudit.

Kritika: Ano, tak to bylo myšleno, co, resp. kdo se mi líbí, to jsem uvedl. Nejde o kritiku za každou cenu, že bych sedl po nějakém nepovedeném zápase a sepsal to. Je to popsání dlouhodobého stavu, jak ho vidím já.

Absence některých: Švancara se tam už delší čas neobjevil, Němec v té době, kdy jsem to psal, taky ne - aspoň v zápasech, které jsem v poslední době viděl, vypadl mi proto z paměti, jinak bych ho nehanil, celkem se mi líbí, na nic si nehraje a má trefné postřehy. Pečeně - ho nedokážu popsat, slyšel jsem ho málokrát.

A hlavně: Je to celé vyjádření názoru, už se opět vyskytly případy, kdy se z toho dělá zbytečné drama.

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Busby babes

jelikoz jsem byl jeden z tech, kdo psal o tom stylu, tak to zkusim vysvetlit. Chapu, je to nazor, takze subjektivni vec. S tim problem nemam, uz vzhledem k tematu se kritika ceka. Co bych treba ja vnimal jako tu prehranou/agresivnejsi kritiku za kazdou cenu a tim co jsem psal vejs o tom stylu, jakym je to napsany, neni to, ze tam mas vtipny narazky nebo tak. Ale v tom, ze jsou prakticky v kazde (druhe) vete a je tim vypointovan kazdej (druhej) argument. Ale ok, mozna je to tvuj styl psani. jen to pak, dle meho, muze shodit i dobre argumenty, protoze to muze byt vnimano tak, ze sis proste chtel kopnout a ty redaktory zesmesnit... coz pak nema s vecnou kritikou mnoho spolecneho.

Reagovat
Puskas

Zesměšnit určitě ne, prostě jsem to pojal touto formou. Příliš vážná a seriozní forma působí příliš mentorsky.

Reagovat
Busby babes

ok, jen jsem chtel vic vysvetlit svuj pohled.

Reagovat
Euphael

výborný článek a nikterak přepálený

Reagovat
smazaný uživatel

a díky za zmínění Jiří Hoška, pro mě byl jak zjevení (v kladném smyslu) a už jsem někde napsal, že vedle něj mi Bosák (kterýho řadím mezi ty lepší) připadal jak plácal z hospody ...

Reagovat
mayday

Kritika se mi nezdá přehnaná, je to popsáno dost věrně a prostě to tak je. Článek je parádní, dost jsem se pobavil

Reagovat
smazaný uživatel

přesně tak většina kritizovaných je na ČT dlouhé roky (někteříi desetiletí) a absolutně nikam se neposunuli. A u takového Kozohorského třeba vůbec nechápu jak ho vůbec v mědiích mohli zaměstnat. Jestli tohle je absolvent žurnalistiky tak potěš koště. On nejen že blbě vypadá, ale neumí ani mluvit, vyjadřovat se, připravit se, nic.... prostě i kdyby tam těch 15 let byl šimpanz, tak by pochopil že se otázka pokládá změnou intonace.

Reagovat
mayday

Je to uzavřená skupina a nikdo nemá zájem hledat nový tváře, tihle borci si budou fleky držet, i když to je občas opravdu katastrofa. Ale neplatí to jen pro fotbal, například biatlon už dlouho komentuje Rejman a ten je si myslím ještě horší než fotbalová sekce. Já si ČT pouštím spíš abych se pobavil.

Reagovat
uff

Reagovat
santini

Ja som s nasimi slovenskymi celkom spokojny.. jasne, obcas pridu extremy typu bozkavania ruk trenera repre a pod... ale co ja viem... zivot ma naucil nechciet od neho vela

Reagovat
Xaviercreus

Jinak ještě bych zmínil u Štěpána OBROVSKÉ množství faktických chyb, to mě třeba štve víc než jeho "humor".

Reagovat
ámoš

přesně

Reagovat
Kily

pro mě je faktická chyba to nejhorší, čeho se komentátor může dopustit, mnohem horší než humor nebo zaujatost

Reagovat
Xaviercreus

Reagovat
smazaný uživatel

Na druhou stranu, každý chybuje. Ale když ze sebe úmyslně dělá čuráka, to je prostě cílené..

Reagovat
Kily

jasné, může se přeřeknout nebo splést, to se stane, pokud je ale nepřipraven a krmí diváky blbostmi, tak je to neprofesionální a navíc to má dopad, jelikož spousta lidí ho pořád poslouchá a bere ta slova jako pravdu, kterou si zapamatují a šíří dál

Reagovat
smazaný uživatel

Jo samozřejmě, když se to opakuje, tak je to pak problém..

Reagovat
Kepy_FCB

Myslis ze komentator ze sebe umyslne dela curaka a cilene dela fakticke chyby. Chapes vubec sve myslenkove pochody? Nebo delas ze sebe cilene umyslne curaka ty?

Reagovat
smazaný uživatel

? Až se naučíš číst, tak na mě reaguj. Díky..

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
uff

Reagovat
Puskas

Reagovat
Y.N.W.A

Reagovat
Pyroman

Reagovat
Shevchenko

Tohle je asi to nejhorší, píšu to tady ostatně dost často.

Reagovat
mayday

Stepan je z nich pro mě vůbec nejhorší.

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
AjaxFans

Já moc nemusím teda Ludka Mádla. Někdy mi připomína Karla Schwarzenberga, když ve studiu mluví a vypadá,že usíná. Není nad to si pustit přenos v cizojazičné verzi.Ale určitě neé ve španělštině

Reagovat
Jeňa

Já zase nemusím když někdo neumí vyjmenovaná slova

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyby jen ty vyjmenovaná slova.

Reagovat
Y.N.W.A

taky skloňování, že

Reagovat
smazaný uživatel

Taky tečky na konci vět.

Reagovat
AjaxFans

Trochu to hapruje

Reagovat
AjaxFans

Ono jak jsem delší dobu používal omezeně češtinu, tak jsem měl čas od času problém si vzpomnět na nějaké slovíčko

Reagovat
Y.N.W.A

Luděk je borec, zkušenej novinář s velkým přehledem a spoustou kontaktů - pro novináře důležitý - jeho glosy jsou lepší psaný než na videu, ale i tak si ho rád poslechnu... jako jasně, že moderovat fotbalistu s Čuhelovou nebude, ale ví, o čem mluví

Reagovat
smazaný uživatel

Uplakanosťou tento článok konkuruje len Daníčkovmu twitteru a IMHO aj dokonca názorom Martina Fendrycha a jemu podobným na uprchlíkov na aktuálne.cz, takže #Respect

Reagovat
smazaný uživatel

A teď si nedejbože představ, že by to napsal slovák. Bys měl celé gabčíkovo na monitoru.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

u nas olga hamadejova 10/10 minimalne za nohy a oci...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Carrick

Trošku mimo téma. Pravidelně koukám na fotbal přes polské streamy (ať už jde o PL, La Ligu, Serii A nebo Champions League). A musím říct, že to je jednoduše TOP kvalita. Výborní komentátoři, kteří mají obrovský rozhled napříč všemi soutěžemi, znají detailně hráče i z těch průměrných týmů a celkově dokážou ten fotbal podat opravdu zábavným způsobem. Naprosto neporovnatelné s českou scénou.

Reagovat
Y.N.W.A

můžeš prozradit adresy, nebo nechceš, ať ti to zasekáme?

Reagovat
Carrick
Reagovat
smazaný uživatel

Poláci jsou super

Reagovat
Puskas

Reagovat
smazaný uživatel

Kubasek Vazne s podivem, ze nejlepsi z tech lidi dostava nejmene prostoru. Asi si dovolil nekdy s nekym nesouhlasit, coz se asi Kalousovi nebo Kozohorskymu nestane patrne nikdy.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepšího fotbalového reportéra v ČT autor nezná, že ho vůbec nezmínil?

Reagovat
Lamskej#RMCF

pěkný článek na odreagování a tohle : Můžeme jen čekat, kdy se začne smát spontánně tomu, co ho právě napadlo, aniž by nás o důvody svého smíchu obohatil....

Reagovat
Rudnevs

Dobrých komentátorov mal Eurosport keď vysielal Bundesligu, to tam bol Šíma, Petr, Barkman, Homolka, Vagaský, Vančura, Procházka, Klíma (ako spolukomentátor) a určite ich tam bolo ešte viac, akurát na mená ostatných si už nespomínam. Tí boli vždy fakt dobrí a zápas s nimi som si užil.

V Nemecku na Sky je zasa Dahlmann, ktorý každý zápas prežíva ako finále majstrovstiev sveta a robia si z neho srandu už i vlastný kolegovia, ale ja ho mám rád,je to sympaťák!

Reagovat
fantomas

To jako vazne s tim Brabcem? Nudnejsiho a vic o nicem experta ve studiu aby clovek i v ty CT pohledal...

Reagovat
TheTopFootbaler

Pravdu díš, ale k duhu mu jde, že nemele blbosti. Řekne sice zcela očividné a samozřejmé věci, ale vůbec mu to nevyčítám. Aspoň ví o čem mluví.

Reagovat
smazaný uživatel

Sháním rozbor Pospíšilaz eura, ale nemůžu to najít. Je někdo úspěšnější?

Reagovat
hefy

To hodnocení Čapouna mě trochu mrzí, myslim, že neni a nikdy nebyl tak příšernym komentátorem, jak se říká. Naopak mi docelqa chybí, jeho květnatý souvětí nejsou pro kohokoliv, ale já v tom viděl určitou sečtělost a inteligenci. Příklad za všechn - filigránská přihrávka - to bych, nebý Čapouna, nikdy v životě neslyšel.

Reagovat
Blasphemer

Právě ty květnatý souvětí byli přesně tím největším cringem v jeho případě. A posral si to sám tím posledním odkomentovaným Mistrovství světa, kdy absolutně nevěděl, která bije...

Reagovat
hefy

Jako jo, ale mě to i tak bavilo. Bylo to osobitý.

Reagovat
Mata

souhlas. čapouna jsem měl rád. když to tam vidím teď, tak rozhodně nebyl takový tragéd jak se z něj dělá

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fantomas

Reagovat
salami

Mě naopak mrzí, že nedostal mnohem větší coud, ne náhodou jeho jméno slyšíš v Ivankovi, s Otou Černým v klídku pomáhali krejt ty svinstva, co se tu dělí. Jinak vzpominanina Čapka jako komentátora v dobrým, je pro mě jenom důkazem toho, že se úroveň fotbalový redakce nikam neposunula, jestliže se vzpomíná na takovýho trageda jako byl Čapek v dobrým, ale chápu že ten čas pracuje pro něj a když člověk slyší Kozohorskyho, tak si někdo může říct, že vlastně nebyl tak prisernej.

Reagovat
hefy

Irelevantní. Hodnoťme ho jako komentátora.

Reagovat
salami

Druhá část se věnuje jeho komentatorstvi a podle mě stálo taky za starou belu a povazuju za potvrzení dnešní bídy, když někdo popisuje Čapka jako ještě dobrýho, fakt to nebylo dobrý, má jen o trochu kultivovanejsi projev než jeho kolegové, ale třeba přípravu měl taky vždycky desnou, těch faktickejch chyb a jinak já teda tendencni komentování nepovazuju za irelevantni.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
raduinho

Reagovat
Blasphemer

Sice to nesouvisí s obsahem článku, ale hodilo by se připomenout, v jaké kvalitně přenosy ČT vysílá. Aneb SD v 21. století, to už je v kombinaci s personálním obsazením redakce normálně zkouška toho, co jsou lidi schopný tolerovat za svoje koncesionářský poplatky.

Reagovat
Jeňa

Reagovat
pajka-juve

Když se ti nelíbí SD, možná kromě 24 (na tu se nedívám), jsou všechny kanály v HD. Stačí nebýt líný a pustit si HD verzi. Pokud potřebuješ teletext tak musíš mít oba. Já to tak dělám, teletext na SD, sledování v HD.

Reagovat
Blasphemer

Ty vole, když ten přenos vysílají v SD kvalitě, tak ti to v HD nepoběží ani ČT Sport HD.

Reagovat
Bakary3

Super, musim souhlasit.

Za sebe mi v clanku jen trosku chybi, jak by si autor predstavoval napln "studia fotbal".

Mne tam chybi vic statistik nez jen kdo dal kolik golu v kolika zapasech.. Vzdyt dnes se toho sleduje spousta..

A pristup ke statistikam snad dnes taky neni problem.

... + nekdo, kdo by ty statistiky umel uvest na pravou miru.

A dalsi vec - kdy udelaji rozbor nejaky akce a reknou neco, co bezny divak nevidi? Toho, a ve vetsi kvalite, by melo byt taky mnohem vic.

Jinak me asi sundate

Ale posledni dobou mi nejlepsi prijde snad Vlasek, se zvukem ale nekoukam vetsinou a Kubaska neregistruju.

Kdyz se oprostim od toho komickyho vzhledu, jeho komentovani mi casto prijde tak nejak v klidu..

Reagovat
smazaný uživatel

Toho Vlaska vidim stejne

Reagovat
salami

To je na tom to nejhorší, jejich celovečerní práce nemá absolutně žádnou přidanou hodnotu, protože ti prostě neřeknou nic novýho, pokud trochu sleduješ fotbal, tak to nic nedá a to ani třeba u MS, kde by se aspon trošku mohli blysknout, protože je to mnohem ruznorodejsi.

Reagovat
smazaný uživatel

S článkem souhlasím ve všem a jeho literární úroveň je skvělá! Díky. Již vloni, po nočním sestřihu LM 22.11. jsem psal v tomto směru na fb (a od té doby se to spíše zhoršilo): "Něco málo na margo úrovně komentátorů fotbalu na ČT4. Zvykl jsem si už, že si většina z nich plete hráče, šajtli s placírou, doslova mele páté přes deváté (s akcentem na statistiky!) a takřka není vstavu popsat předváděnou hru, natož se dopustit cenného postřehu. Včerejší noční dovětek Ligy mistrů však zatím vše překonal. Sestřihy zápasů Monaco - Tottenham resp. Leicester - Bruggy "komentoval" někdo, kdo prostě nemohl být střízlivý (snad Vlášek Vlastimil...?, nejsem si jistý). Že začal nejapnou glosou na hostující Kohouty - zřejmě v domnění, že bude vtipný - o hrabavých ptácích? Dobrá. Že si pletl hráče? Dobrá. Že si pletl průběžný stav? Dobrá. Ale že volej Kamila Glika nártem z pěti metrů popsal jako hlavičku? Že penaltový zákrok označil doslova takto "hák, hákování, držení hole"? Zvažoval jsem, že bednu prostě vypnu - a teď už vím, že jsem to měl udělat. Hned! Druhý zmíněný zápas začal pan reportér rádoby vtipným poučením na adresu domácích Lišek, že "podle mysliveckých pravidel se mohou lišky lovit celoročně". A pokračoval tak, že jsem tu bednu opravdu vypnul - pan komentátor se totiž "vypnul" k takovým perlám, že hostující Limbombe "nabombil na tribunu", že střelec "zul boty sedmimílovky až před vápnem" resp. gólovou střelu popsal jako "deratizaci pavouků v pravém horním rohu branky". V noci se mi zdálo, jak po podlaze sportovní redakce ČT lezou škůdci - krysy, hraboši, pavouci, různí neumětelové - a všechnu tu havěť s krutě sadistickými úsměvy kropí z minimaxů v rámci "plošné deratizace" Čapoun s Bosákem...

Reagovat
Bakary3

To byl stopro ten kreten Stepan

Trapny hlasky, ktery si sumiruje davno predtim, kdyby to ale aspon bylo vtipny.. Neda se poslouchat.

Reagovat
xjert02

Tuto silenost si pamatuji. Byl to opravdu Stepan.

Reagovat
verv

tohle zvěrstvo si taky pamatuju, taková Štěpánova klasika. vždycky akorát přemýšlím, jestli je někdo, komu tohle fakt přijde vtipný. teda kromě Štěpána samotnýho

Reagovat
mayday

Jasnej Štěpán, to je peklo

Reagovat
Harley111

Dal bych Vlašáka k Bažantovi do basketbalu, to by bylo teprve smrtelný kombo a myslím,že by se jim zvedla sledovanost , protože to by bylo jak silvestrovský pořady

Reagovat
Coutinho10
Reagovat
Bakary3

Taky bych mu to pral.. Jen doufam, ze ho nenahradi coufal, jak se pise v clanku..

Reagovat
Coutinho10

Coufy by podle mě nebyla špatná náhrada, ale samozřejmě Bořa je vejš

Reagovat
db18

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Tak aspoň Anglie, slušný peníze by zacinkaly. Ale ten Coufal

Reagovat
Coutinho10

u Coufala si nemyslim, z by to mel bejt nakej provar...jasny, Boril nastavil vysokou latku, ale je taky ofenzivni, takze za me vpoho

Reagovat
salami

nechce se mi tomu věřit, Boril je dobrej hráč pro Slavii, ale finální fázi má dost hroznou, střelba a centry mu prostě nejdou a navrch je to docela hloupej fotbalista, ale pro nás by to oslabení bylo.

Reagovat
andrew96

Podle fotky jsem se těšil na podcast. Škoda.

Bosák - to jeho neustálé sklouzávání ke vtipu je na pěst, ale neřekl bych, že by býval nepřipravený, i když je pravda, že je u něho vidět velký rozdíl ve znalostech české a zahraničních lig.

Vlášek - Vlasta se zlepšil, už není tak agresivní, poslední jeho velký úlet, co si pamatuju, bylo: "Pískni to!", od té doby se však asi nad sebou zamyslel, jeho příprava do zápasu snese jakž takž měřítka, byť nálepky nudného mouly se bude zbavovat těžko.

Jinak děkuji za názor a rozhodně souhlas, že současný stav je žalostný. A těžko říct, jestli se tam někdo chce cpát, když to teď vidí.

Reagovat
pingla

A Pepa Němec je kde?

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
db18

Reagovat
andrew96

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Ja Pavla Capka jako komentatora miluju, a pokud nekomentuje on nebo Bosak, tak se u fotbalu bavim o pulku min. Dost se divim tomu, ze nekdo pise takovyhle smrtelne vazne mineny analyzy jejich kvalit. Nevim jak pro vas, ale koukani na fotbal je pro me oddechovka, zabava a pivka s kamosema. A jsem CT vdecnej, ze mi to jeste vylepsuje hlaskama techhle mimonu

PS: mozna kdybyste si sem tam dali pred prenosem couda, tak se budete smat taky

Reagovat
smazaný uživatel

Je to veřejně placená televize, takže je pochopitelný, že diváci očekávají za své peníze profesionální výkony komentátorů a jejich přípravu. Oddychovka by to byla kdyby nedostávali za takové tlachání plat z našich koncesionářských poplatků.

Reagovat
Azazelo RD

Aby teď nepřišla pomsta a fotbal nezačal komentovat Rejman. Vedle něho by vypadal jako expert i ten Karoch.

Reagovat
mayday

Rejman je učiněná katastrofa. Je docela pod tlakem fanoušků, jenže on těch chyb seká hrůzostrašně a prostě tam nemá co dělat.

Reagovat
Azazelo RD

Taky ho v biatlonu a volejbale pravidelně spolukomentátoři opravují.

Reagovat
mayday

Je strašnej. Sezóna teprve začala a on už tam mektal takový nesmysly, že to bylo hrozný.

Reagovat
Kily

souhlas, jako oproti Kozohorskému se alespoň dovede "snížit" k tomu, že svou chybu o chvíli později někdy napraví sám místo toho, aby se snažil to zakecat, ale to vlastně vzhledem ke kvalitě porovnávaného subjektu ani není omluva... navíc jeho pravidelné ééééééé předtím, než začne mluvit, celkem by mě zajímalo, kolik lidí si kvůli tomuhle zapne biatlon raději na Eurosportu

Reagovat
mayday

Je pravda, že je schopen se kultivovaně omluvit. Jenže prostě ty kiksy dělá strašný. Já se dívám na biatlon na ct, Eurosport má strašně reklam. Dřív jsem se Rejmanovi smál, dnes už mě fakt sere, že s tím na ct něco neudělali a nechali ho tam po už katastrofální loňské sezóně v jeho podání.

Reagovat
andrew96

Nebýt reklam, tak se taky dívu na Eurosportu.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší komentátoři jsou ti dva frajeři, co komentuje na beIN sports LaLigu. Neskutečné

Reagovat
Mercury

Phil Schoen & Ray Hudson? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Ray je nejlepší na světě

Reagovat
mayday

Vlastik na čtyřce právě. Nádhera.

Reagovat
smazaný uživatel

Nevím,zda-li je to až takové nóvum,nicméně nějakou dobu si komentář jde prostě vypnout.sralo mě to u fify,sere mě to v reálu,tak co...slyším jen "zápasové" zvuky a debilní komentáře bratra..

Reagovat
verv

ale na ČT to nejde ne?

Reagovat
Trand

Já mám Čapka rád a popravdě mi chybí. Jo, sice to je jedno klišé za druhým, ale má uklidňující hlas a není to úplnej retard narozdíl od některých kolegů.

Reagovat
AjaxFans

Přesně Nejde zapomenout na tragéda Titelbacha a Dusíka v hokeji.Ten při rozhovoru vypadal,že se udusí

Reagovat
Godwinson

Však Dusík je skvělej

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel
Reagovat
smazaný uživatel

haha

Reagovat
andrew96

V hokeji i atletice.

Reagovat
ratusek

Tak tak

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Puskas

Reagovat
Mercury

Reagovat
vodka

Reagovat
raduinho

Reagovat
mayday

Hlavně ten uklidňující hlas! Kolikrát to byl balzám po těžkým dnů to poslouchat, naprosto vážně.

Reagovat
OnderCZ

Mně Čapek zase také až tak nevadí. Mnohem raději poslouchám jeho, než Štěpána nebo Vláška. Jasně, jeho styl byl nezaměnitelný a skoro v každém zápase zazněly jeho klišé, ale pořád mi ten jeho styl nepřišel tak hrozný, aby musel být takto odstaven.

Reagovat
mayday

On se asi nechal odstavit sám, kritika na něj sílila a zřejmě si řekl, že se na to v jeho věku může vysrat, nechat si nadávat. Ale oproti Stepanovi byl zlatej.

Reagovat
OnderCZ

Asi tak nějak, v klidu si moderuje, proč se nervovat, kdy tlaky žádné beztak nejsou. Není to žádná hitparáda, ale jak říkáš zlatý Čapek proti Štěpánovi.

Reagovat
mayday

Včera po Basileji sestřihy, to bylo zas něco v podání Stěpána...

Reagovat
smazaný uživatel

Přesně. Čapek se dobře poslouchá a když si pustíš šampionáty 25 let dozadu a slyšíš Čapka tak je to odkomentovaný úplně suprově. Když komentovali MS Štěpán nebo Lípa, tak to byla tragédie. Vláška tam radši ani nedalu

Reagovat
božský John

Ja si ho rad pustim, kdyz je lyzovani a hlavne laufy. Je videt, ze ho to bavi, je to cely takovy uvolneny a Capoun sice obcas nevi, ktera bije, ale koukam na to rad.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty jo, dobrý postřeh. Ty laufy mám taky rád a Čapoun mi tam vůbec nevadí. Asi je to ten typ sportu, kde je ten jeho divný komentář v pohodě.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak tam opravdu potřebuješ nekoho, kdo to dokáže okecat, protože samotný ten sport jsou 3 hodiny nudy. To samé veslování.

Reagovat
Trand

Reagovat
raduinho

Reagovat
smazaný uživatel

kdo je vůbec ten Karoch, že ho zvou jako ''experta''? Dokud se neobjevil na ČT nikdy jsem o něm neslyšel. Strašně mi připomíná Táborského, který kdysi dávno něco údajně trénoval, ale na jehoo projevu nebo znalostech to nebylo absolutně poznat, že by vůbec fotbal nějak sledoval.

Reagovat
mayday

Taky tak. Jednou se prostě objevil ve studiu a od té doby není týden, kdy by chyběl.

Reagovat
paver

Vždyť přeci učil hrát fotbal v Kostarice a díky jeho práci to na MS 2014 dotáhli až do čtvrtfinále

Reagovat
Pasha

Spomeniem aj SK...mne to často pripadá, že do štúdia pozývajú hostí, ktorí poznajú maximálne základné súpisky najužšej futbalovej špičky a dosť. Komentármi príliš neobohatia, skôr myslím, že kdektorí maniaci z fanúšikovskej obce by to prebrali a vyhodnotili lepšie. Dostalo ma, keď neraz pozvú do štúdia STV poslanca Dušana Galisa, bývalého trénera SVK repre Česť výnimkám ako Laco Borbély, Majo Zeman alebo Boris Kitka.

Reagovat
mayday

Teď Karoch ve studiu, ještě ten úšklebek... To je peklo

Reagovat
mayday

A teď Kalous - Lukaku naposled skóroval 18. listopadu, ale jinak dva měsíce nedal gól...

Reagovat
Azazelo RD

Kalous je aucettista.

Reagovat
mayday

To bohužel nevím, co znamená.

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
xjert02

No, asi to tu jini napsali, ovsem nemohu jinak. Na fotbal v CT se divat je utrpeni. Zapnu stream, telefonat s Vaclikem a experti si s nim "hodinu" blahopreji a ve finale se jej na nic nezeptaji. Dekuji nechci. Ginger ve studiu se svymi k chtene odpovedi navadejicim otazkam je kapitola sama o sobe. Bych blil, jestli mi jako rozumite.

Reagovat
DerekZoolander

Reagovat
Banikovec7

V té hokejové redakci se taky najdou kvalitní kousky, třeba dnešní přenos a čas 1:55:10 http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10120914283-buly-hokej-zive/217471291162070-hc-skoda-plzen-bk-mlada-boleslav

Reagovat
Salfovic

Až na adoraci Hyského naprostý souhlas, navíc skvěle napsáno

Neexistuje nějaký způsob, jak vypnout ty žvanily a poslouchat jen fotbalovou kulisu?

Reagovat
Sw!fty

Porad si myslim, ze toho casu LM na TV Prima je bezkonkurencne nejlepsi... Moderator Boucek a host Diana Kobzanova, to byla jizda. Oproti tomu je i ten Capek pan redaktor

Reagovat
Jeňa

Už jsem na to peklo skoro zapoměl

Reagovat
tunkic

Jojo, měly super výběr expertů jako například Radka Romale-Hiphop Bangu a jeho "mě fotbal nikdy moc nezajímal"

Reagovat
smazaný uživatel

To fakt?

Reagovat
tunkic

Jojo, to tam tenkrát zaznělo Ptali se ho, jestli si chodil jako malej někdy s klukama zahrát na plácek za barák a on říkal, že ho fotbal nikdy moc nezajímal...prostě člověk na svým místě

Reagovat
PBLead

Reagovat
smazaný uživatel

No mě osobně to studio bavilo mnohem více. Občas to byla aspoň sranda, Na Čt se nedozvíš nic a ještě k tomu je to nuda.

Reagovat
božský John

Na nastrelenyho Franze jsem se pokazdy tesil

Reagovat
ratusek

Se vším souhlas, slovo od slova kopiruje můj názor hlavně na troubu Vláška jsem alergickej.

Druhá věc, kritizovat tenhle komentář je velmi zcestné. Autor poukázal na opakujici se nedostatky ve kvalitě přenosů, které dělají profici za to placení a zároveň uvedl že jine redakce tu kvalitu mají. Za mě jednoznačně

Reagovat
smazaný uživatel

No, on i ten výběr včerejšího zápasu z LM na ČT ...

Reagovat
Blasphemer

Myslíš že lidi zajímá Barcelona, Bayern, PSG nebo Manchester United? Lidi zajímá Marek Suchý a ne tyhle hovna.

Reagovat
mayday

Reagovat
Xaver

Úroveň komentátorů je opravdu tristní, je až s podivem, kdo všechno může v ČT pracovat. Nejvíc mě vytáčí neustálé opakování tzv. výplňových slov typu odporného "nicméně" (moravská verze je "nizméně"), "vlastně" a "samozřejmě" (co je samozřejmého na tom, že např. Götze netrefil po rohu míč ?) Ještě chybí, aby do toho začali rvát "jakoby" a "jakože" a končit věty "že jo" ( ..... a že ne). (Hraje Cahill toho stopera jakoby a jakože, anebo doopravdy ?) A "vlastně" je samostatná kapitola, stejně jako nicméně - někdy je opravdu lepší zvuk vypnout a komentovat si to sám - občas se dostanu ke sledování fotbalu na slovenské televizi a tam jsou na tom snad lépe než my. V ČT hrůza a děs, i když další, třeba O2 TV - hlavně studio, je taky hodně neveselá taškařice.

Reagovat
Xaver

Chválíte Hyského - OK, nade všemi spolukomentátory ční jako Čomolungma, ale proč neustále dopodrobna popisuje akce, které právě proběhly ??? - člověk, sedící u TV snad nepotřebuje výklad typu: Sánchez měl špatný tajmink, byl u míče pozdě, navíc míč mu na vlhkém terénu trochu poskočil a tak vystřelil vysoko nad; de Gea tak nemusel zasahovat - TO SNAD KAŽDÝ VIDÍ !!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Jo přesně! Tohle ocení člověk co poslouchá rádio a ne člověk co čumí na bednu. Ani Karoch mě nevytáčí tak moc jako Hyský popisem toho na co právě čumim.

Reagovat
smazaný uživatel

Zdravím,

po soutěži o největšího dementa je tu i soutěž o nejoblíbenějšího diskutéra. Nominujte prosím zase vždy 3 diskutéry, které jakýmkoliv způsobem máte v oblibě, případně, které respektujete. Hodnoťte ve tvaru 1)... 2)... 3).. Kdy čím vyšší pozice, tím více bodů.

https://www.vyplnto.cz/databaze-dotazniku/soutez-o-nejlepsiho-diskuter/

Reagovat
smazaný uživatel

Odtroleno.

Reagovat
SuperBanikovec

Já se třeba ČT divím, že si nikoho nepřetáhnou od Radiožurnálu. Párkrát jsem poslouchal komentovaný zápas a vždy to mělo úroveň. Žádné přeřeky, žádné informace o rodinném stavu, ani přihlouplé psychologické domněnky o stavu mysli hráče.

Reagovat
smazaný uživatel

Poslouchám to když jsem na cestách, je někdy až neuvěřitelné jak komentátoři dokážou posluchače vtáhnout na stadion potažmo do hry. Za dynamiku popisování situací

Reagovat
Jeňa
Reagovat
smazaný uživatel

Kozohorský: Zase jsme nedokázali dát gól, tak Mílo, kde hledat ty příčiny?

Rozner: Tak bohuzel je to tak, ale nerad bych se do toho zabrušoval, abych se potom z toho nemusel vybrušovat.

Kozohorský: Ale Mílo, tak řekni aspoň něco...

Reagovat
smazaný uživatel

Jakmile slyším Hýskýho okamžitě vypínám zvuk.... :|

Reagovat
smazaný uživatel

1) Jaromír Bosák - Bosáka jsem respektoval dřívě, ale souhlasím s výše uvedenými komentáři, kteří tvrdí, že již to má na háku a jeho připravenost na daný přenos například oproti Zárubovi se nedá vůbec porovnávat. Při komentování jako by byl myšlenkami u 3. jamky na jeho oblíbeném hřišti v českých končinách...

2) Jiří Štěpán - zaujetí pro daný zápas či sestřih je někdy až příliš vysoké. Fórků více než okometování daných fotbalových situací. Přirovnal bych ho ke třicátníkovi co se nemůže dočkat prvního sexu...

3) Vlastimil Vlášek - tento člověk mi pořád přijde, že je tam pouze na zkušební dobu. Ten jeho vyjukaný výraz s nápisem na čele: "Prosím hlavně do mě nežďuchnětě" mu asi zůstane na vždy.

4) Pavel Čapek - k tomuto "mistrovi" se příliš vyjadřovat nebudu, jelikož komentovával i za dob minulých a tak pouze jednou větou: "Kam vítr tam plášť"

5) David Kalous - tenhle člověk mi pije krev asi nejvíce. Jeho dotazy jsou někdy tak absurdní, že raději přepínám kanál. Občas mi také přijde nas*aným dojmem, přičemz v sekundě nahodí lehce falešný úsměv.

6) K ostatním se vyjadřovat nebudu, jelikož se mi už nechce dál psát ani na to nemám čas

Reagovat
junglist

mě vždycky baví když je řeč o spartě a pozvou si "Amorka" Zelenku, jak se tam vždycky rozčiluje a posílá Stramu domů, to se fakt od srdce zasměju

Reagovat
smazaný uživatel

tak Zelíčko by tam měl být nonstop, to je neskutečná studnice ''moudrostí''... ale bohužel jak je prostoduchej, tak ho asi Čapoun a spol. nemůžou dostatečně kontrolovat a bojí se asi že by něco vynes i na ně

Reagovat
smazaný uživatel

On asi myslel Lukase Zelenku z Dohrano+...

Reagovat
mayday

Amorek

Reagovat
smazaný uživatel

Článek SUPER! Přesně, leckdy s pořádnou nadsázkou, vystihl podstatu.

Pro mě dobrý komentátor: Štěpán (upřímné zaujetí), Zelenka (občas upozorní na zajímavou situaci).

Pro mě špatný: Bosák (fotbal ho už zjevně nebaví), Karoch (neustálé pochechtávání), Hyský (před sebou statistiku, kdo co kdy kde, kolik měří/váží/kolik chytil ryb, řekne mi, co jsem právě viděl...atd),

Reagovat
smazaný uživatel

V zásadě se s tím dá souhlasit, jen si autor vybral samé negativní věci, aby mohl kritizovat. Mám pocit, že Kubásek si zasloužil víc prostoru, zrovna tak nejsou zmínění podle mě dobří Pečeně, Lutonský atd...Škoda, kritika by víc vynikla, kdyby tam bylo i něco pozitivnějšího.

Reagovat
Puskas

Už jsem to psal výše, ale zareaguji i tu, je mi jasné, že nemusí každý číst diskuse:

Pečeněho jsem si netroufal hodnotit, nemám ho tak zažitého, je občas ze sestřihů, a to je pro mne málo, abych mohl něco napsat. Ale líbí se mi. Stejně tak Lutonský, toho registruji až z posledních pár týdnů. Ke Kubáskovi nebylo třeba více rozvádět, někdy potřebuješ k vyjádření více slov, jindy méně.

A negativní věci pro kritiku? Však se ten článek nazývá tak, že je jasné, že o kritické pojednání půjde; chtěl jsem se v něm pozastavit nad tím šlendriánem, který tam panuje.

Reagovat
dextroza_m

Němec je kde? Jinak co si pamatuju LM na Coolu, tak to byla ještě větší hitparáda.. Pan Jankul a jeho: "ten hráč pokud chce dát gol, tak musí dát tu střelu".

Reagovat
smazaný uživatel

Je to dost ubrecene!!! Štěpán je talent ale ČT ho dost držela zkratka a vytrela si s nim prdel kdyz sem mel rozjíždět tak tam byl radsi VULGO. Dobrými experty jsou Zelenka ale ten je vlezlej a hlavne HYSKY! Bosak je na ústupu a přestal na sobe makat. Ma to doma a jebe na to. Úroveň studia a zblytku je k pláči a tragická ostuda Studio je příšerný nuda šeď a smrad. O2 je maže na chleba i kdyz to jsou taky tragikomi. Fotbalu chybí to co je Záruba pro hokej. Ondrej Novotny pro MMA nebo ty typusove na basket co to milujou a nemaj to jako trafiku na děfky.

Reagovat
smazaný uživatel

Fotbal v ČR už jsem neviděl hodně dlouho ale řeknu vám pořady v Anglii jako Match od The day nebo SKY přenosy a BT přenosy jsou naprostá tragédie. Doslova v každém studiu před zápasem Chelsea se řeší jestli je Hazard už "world class" nebo ještě ne. Vždycky stejné odpovědi. Otázky trenérům a hráčům po zápase jsou tak ubohé až se člověk stydí. Ó komentáři během prenosu se ani nemá cenu bavit. Tak nějak si to vysvětluju tím že cílová skupina fotbalových přenosů a studií je blb z fabriky

Reagovat
smazaný uživatel

Možná by neškodilo, kdyby autor filipiky trošku zagooglil. Možná by totiž narazil na tohle: http://isport.blesk.cz/galerie/vip-sport/249298/komentator-bosak-krouti-uz-22-sezonu-nervozitou-netrpim-ale-zapominam?foto=1

Ještě bude někdo tvrdit, že se Bosák nepřipravuje? Podobnou kartotéku se vede leda tak hokejový geek Záruba.

Jinak ve výčtu chybí Josef Němec...

Reagovat
smazaný uživatel

HOSI A TEDKA BOMBA, tohle mi napsat samotny MIRA BOSAK na Facebooku !!!

á se taky bavil. Jinak je to novinářsky hodně špatné. A nemyslím názorově, jestli mě někdo má nebo nemá rád, je jeho věc a do toho mu mluvit nebudu. Jenže, když píšu podobnou rádoby analýzu, je první povinností se podepsat. Pod nick se schovává pouze zbabělec, neschopný v přímé diskusi obhájit názor. A jinak je to snůška dojmologie, nepravd a rádoby vtipných přirovnání člověka, který o téhle profesi ví asi tolik, kolik já o výrobě kontaktních čoček. Opravdu necítím potřebu se tím více zabývat...

Reagovat
smazaný uživatel

špatně jsem zkopíroval první větu, napsal správně Já, abych mu nekřivdil

Reagovat
Puskas

Takže on o profesi ví, proto si tam tu partu drží. Že naprosté většině diváků vadí, je vedlejší. oni o tom přece nic nevědí. A co do podpis - co má podpis společného se schopností obhájit názor, ten můžu obhájit i pod nickem.

Reagovat
verv

jestli to psal fakt on, tak je to ještě větší kretén než jsem myslel

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak si dovolím přidat svůj názor na všechny zmíněné.

Autorova kritika Bosáka je úplně mimo. Pro mě je to nejlepší český komentátor vůbec. Ano, nějaké chyby má (kdo ne), ale nepříprava to určitě není. Vadí mi na něm hlavně jeho potřeba zdůrazňovat všechna příjmení končící na r - Hušbauerrrrrrr, Juharrrrr, Šušňarrrrrrrr atd. Nechápu, co ho k tomu vede, ale už jsem si zvykl.

S hodnocením Štěpána souhlasím, jeho hlášky jsou trapný, křečovitý a unifikovaný pozdrav " Dobrý a ještě mnohem krásnější večer všem, kteří se chtějí bavit fotbalem" mi rve uši. Na rozdíl od Bosáka, jeho pozdrav "Zdravím všechny fanynky a fanoušky fotbalu" mi nevadí.

S hatováním Vláška nesouhlasím, osobně mi nevadí. Není ani dobrý, ani špatný. Průměr, občas řekne něco srandovního (ty bláho Kukec), občas se mu něco nepovede.

Tak Čapouna nemá smysl víc hodnotit, vše již bylo stokrát řečeno. Snad jen dodám, že po přesunu do studia mám někdy pocit, že mi tou svou máchající rukou vypíchne oko

Kalous (a obecně většina reportérů) neumí položit smysluplnou otázku. A nechápu, jak se může člověk s takhle odpornýma zubama dostat do televize. Když jsme u těch otázek, tak z reportérů se umí ptát jenom Pečeně a Štěpán, jinak nikdo. Nejdebilnější otázky pokládá Kalous, Kozohorský (když dělá občas při repre rozhovory) a Šafář.

Kozohorský, toho by měli pouštět lidem s poruchou spánku, protože svým nekonečným monotónním hlasem dokáže uspat každýho. Nejlepší je, když nikdo nedokáže na jeho otázku odpovědět, tak vždycky pobízí "Tak, řekněte něco"

Kubáska nemám rád odjakživa, to je vlezlej slimejš, kterej má potřebu se pořád slizce usmívat.

Nevím, kde autor příšel na to, že Brabec je dobrej expert. Vždyť nedokáže říct smysluplnou větu, pořád se zasekává, eeee je v každé větě několikrát a navíc má děsně nudnej projev, s Kozomrdem je smrtící uspávací koktejl.

Hyský, to je takovej fotbalovej Hosták. Oba jsou si v komentování strašně podobní, toho hokejovýho jsem měl o něco radši, je sympatičtější. Škoda že odešel, na bafuňáře ve Zlíně je ho škoda.

Kalouda Kalou Malouda, to je katastrofa a asi nějaká náhrada z Moravy za Švancaru. Sice začíná, ale neumí pořádně mluvit a při zápase pořád vytahuje historky co s kterým hráčem zažil. Mě při zápase Zlín-Sparta fakt nezajímá, že Štětina míval kdysi na Dukle nejvíc tuku ze všech, ale vypadá jako robokop.

Karocha jsem si oblíbil. Ano, co se týče komentáře, je to úroveň bodu mrazu, ale mě prostě baví smát se něm jeho heftům a nesmyslům. Dost mě ale štve ve studiu, jak tam sedí vyvalenej v tom křešílku, pořád si sundavá a nandavá brýle a popíjí vodu. Spíš než slovem "Ne" začíná skoro každou větu spojením "Domnívám se". To pochechtávání taky stojí za to.

Zelenka, ten zase pro změnu ve studiu pořád čumí kamsi do stropu Co se týče komentáře také celkem nekvalita, ale zase rád poslouchám jeho řeči, takže se na něho těším. Nejlepší jsou vždycky jeho náhodné výtlemy. Třeba si pamatuju ve studiu Eura 2016 vždycky byl nějakej chlápek z Tipsportu a jednou se Kozhorský zeptal hosta (nevím kdo to byl, ale aktivně hrál ještě za minulýho režimu) že prý "Jak to dělali tenkrát oni, když nebyli sázkovky?" Načež Zelenka předvedl tak hlasitej výtlem, že Koza hnedka musel doplnit svůj dotaz, že "nebyli oficiální sázkovky".

Chybí mi tu Josef Němec, ale to je při komentování suchar, naprosto nudnej a nezáživnej.

Reagovat
smazaný uživatel

Karoch začíná větu spís vždy slovem "Takhle", to jeho trademark u Zelenky mam rad jeho občasný fight s vláskem. A Pepa 'sombrero' Němec není suchar, naopak se snaží být entuziasticky. Pro mě je to méně vtipný, ale zase vecnejsi Karoch.

Reagovat
smazaný uživatel

Nejlepší byl stejně Vašek....

Chorvatům se na minulém mistrovství Evropy dařilo, v základní skupině mimo jiné porazili Jihoafrickou republiku.

Reagovat
smazaný uživatel

Autor za článek

Hlavně, aby si to přečetlo vedeni z ČT sport

Reagovat
smazaný uživatel

RIP Otakar Černý

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele