LaLiga - souhrn 9. kola

21.10.2017, 14:54, aktualizováno 23.10.2017, 22:53
Komentáře a souhrny
Real Madrid snadno přehrál Eibar. Atlético Madrid vyhrálo na půdě Celty Vigo. Villarreal rozstřílel Las Palmas a vrátil se na pohárové příčky. Po bleskovém vstupu do zápasu pojistila vítězství Barcelony práce Messiho s Iniestou, Valencia díky skvělé produktivitě vyprovodila Sevillu čtyřmi góly, Betis si poradil s Alavesém. Girona vyloupila La Coruňu...

Deportivo La Coruña - Girona FC 1:2

23.10.2017 21:00

Góly: 51. Lucas (pen.) - 25. Aday (pen.), 71. Cristian Portu

La Coruňa si komplikuje situaci případných bojů o záchranu, protože na Riazoru překvapivě podlehla Gironě 1:2. Domácí sice byli lepším týmem, ovšem hosté předvedli skvělou efektivitu a nakonec berou tři body. Vítěznou branku vstřelil v 72. minutě Cristian Portuguése.

Začátek zápasu byl z obou stran poměrně opatrný, žádná velká šance k vidění nebyla. Nerozhodný výsledek se změnil až po faulu Albentosy na Kayodeho. Domácí stoper proti verdiktu sudího protestoval, ovšem zbytečně. Nařízenou penaltu proměnil Aday a Girona se na Riazoru ujala vedení.

La Coruňa se snažila o vyrovnání, ale pořád si musela dávat pozor na nebezpečné kontry. Kayode ostrou ranou trefil jen střed branky a na druhé straně hned dvakrát překazil gólovou radost zdvižený praporek pomezního.

Penalta se nakonec kopala i na druhé straně. Už ve druhém poločase si Ramalho přidržel Lucase Péreze, což neuniklo pozornosti sudího. Sám postižený si nedělal těžkou hlavu, penaltu proměnil a srovnal na 1:1.

Domácí si následně vytvořili velký tlak, ale hosté závary před brankou a střelecké pokusy přežili bez úhony. Stále platilo, že nováček hrozil z rychlých brejků, rána Granelly skončila rohovým kopem a v 72. minutě si Girona vzala vedení zpátky. Kayode šikovně sklepl balón pro Cristiana Portuguése, který překonal Uzoha. Depor už se na vyrovnání nezmohl a doma s Gironou překvapivě padl.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Espanyol Barcelona 1:1

23.10.2017 20:00

Góly: 69. Asier Illarramendi - 9. Léo Baptistão

Espanyol Barcelona začal v San Sebastianu velmi dobře a od deváté mnuty vedl po góli Lea Baptistaa. I když se dostal ještě do několika dalších šancí, ani jednu z nich neproměnil a to ho nakonec muselo mrzet. Po hodině hry totiž na konečných 1:1 srovnal Asier Illarramendi, který prožil zvláštní večer. Ke konci utkání byl totiž vyloučen.

Domácí celek byl jasným favoritem dnešního utkání, protože kromě bouřlivé atmosféry, která je na stadionu Anoeta zvykem, pro něj hovořila také větší zkušenost či lepší hráči, kterými domácí ekipa disponuje. Také dnes byla většina z nich připravena a hosty z Katalánska nečekalo vůbec nic jednoduchého. Od prvních minut ale Espanyol dával jasně najevo, že sem nejede jen na výlet.

Po nenápadném centru se k míči na hranici malého vápna dostal Leo Baptistao, obránci domácích mu nechali příliš mnoho prostoru a hrotový hráč zakončil hlavou přesně! Brankář Rulli neměl šanci umístěnou hlavičku zastavit a kapituloval - 1:0 pro hosty.

To byla pro domácí hodně ledová sprcha, protože do utkání šli s jinými ambicemi. Snažili se, to ano, ale ve finální fázi to domácím hodně skřípalo, takže brankář Pau López vlastně ani moc práce neměl. Hodně špatnou kombinační hru s povděkem sledoval a dirigoval své hráče tak, aby se domácí nedostali ani ke střelbě. A když se to náhodou domácímu Carlosi Velovi povedlo, jeho rána mířila hodně vedle.

A tak uplynul celý první poločas, aniž by se domácí ekipa dostala do vážnější šance. Zakončení Mikela Oyarzabala bylo taktéž velmi nepřesné a jeho snaha o reklamaci rohového kopu u sudího pochopení nenašla. Změnit to chtěl hrdina posledního pohárového klání domácích, José Willian. Ten se dostal do zakončení z hranice velkého vápna, ale s jeho slabým pokusem si Pau López poradil.

Aktivita domácích stoupala. Do vápna se dostal Mikel Oyarzabal, který nakonec vystřelil, ale Pau López míč jednou rukou vyrazil na roh! Více pohybu do domácí hry měl vnést mladíček Adnan Januzaj, který vešel do hry místo Vely. A pár minut po jeho vstupu se to opravdu povedlo! Právě Januzaj obešel dva protihráče a dostal se do vápna. Pak přihrál pod sebe na Asiera Illarramendiho, který už měl snadnou úlohu - 1:1!

Do hry se dostal také Juanmi s cílem vstřelit kýženou vedoucí branku, ale ani to se mu nepovedlo. Sice pár minut před koncem vystřelil ve vápně, jenže mířil hodně špatně. Tlak domácích opět stoupal, jenže zastavili ho vlastně sami domácí hráči. V rozmezí tří minut dosta v závěru dvě žluté karty střelec vyrovnávací branky a musel být vyloučen. V početním oslabení už domácí neměli síly ani čas něco s výsledkem udělat.

Více informací k zápasu

Real Madrid - SD Eibar 3:0

22.10.2017 20:45

Góly: 18. Paulo Oliveira (vl.), 28. Marco Asensio, 82. Marcelo

Real Madrid si po remíze s Tottenhamem připsal na své konto již své čtvrté ligové vítězství v řadě a za vedoucí Barcelonou stále zaostává o pět bodů pozadu. Eibar na Santiago Bernabéu nekladl příliš velký odpor, vlastní branku si nejprve vsítil Paulo Oliveira, pak náskok domácích navýšil ještě Marco Asensio a v závěru druhé půle také Marcelo.

Do první větší šance utkání se propracoval už ve 2. minutě Isco, nicméně gólman Dmitrovič si s jeho pravačkou poradil. Na druhé straně se ve slušné pozici za vápnem objevil Joan Jordán, jenže jeho zakončení z halfvoleje nemělo takovou razanci ani přesnost, aby si s ním připravený brankář Kiko Casilla neměl celkem hravě poradit.

V 18. minutě se domácí ujali vedení. Marco Asensio z levé strany poslal ostrý pas do šestnáctky, kde si naskakoval nabíhající spoluhráč Sergio Ramos, míč se mu sice nepodařilo zasáhnout, nemusel ale smutnit, jelikož bránící Paulo Oliveira udělal práci za něj a svou hlavičku usměrnil nešťastně, zato ukázkově za záda Dmitroviče.

O deset minut později Bílý balet přidal svou druhou trefu. Modrič přihrál na levou stranu Iscovi, ten našel v pokutovém území nehlídaného Marca Asensia, jenž levačkou zamířil přesně k tyčce. Od té chvíle svěřenci trenéra Zinedina Zidana pohodlný náskok udržovali. Snad jen José Ángel mohl ve 38. minutě snížit, z dálky ovšem nemířil přesně.

Baskický celek směrem dopředu i ve druhé půli nadále hodně tápal, je ovšem pravda, že ani Real v útoku nijak nezářil. V 66. minutě trošku nepochopitelně selhal v koncovce Cristiano Ronaldo, který se řídil zcela sám na Dmitroviče, z blízkosti ho ale nepřekonal. K dorážce se poté propracoval střídající Benzema, střílel však jen na tribuny.

Osm minut před závěrečným hvizdem madridský klub pojistil tři body. Svého protivníka svou kombinací zcela vyšachoval. Vše odstartoval na levé straně Modrič, jenž přes chytrou teč Benzemy uvolnil Hernándeze. Balón si následně vyměnili ještě jednou Benzema spolu s Marcelem, a druhý jmenovaný pak pohotově skóroval ke vzdálenější tyči.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Athletic Bilbao 1:0

22.10.2017 18:30

Góly: 54. Claudio Beauvue

Senzace jménem Leganés nebere konce. Los Legionarios doma přehráli i Athletic a z pátého místa dotírají na první čtyřku. Baskové sice měli územní převahu, jenomže tu nedokázali jakkoliv zužitkovat. Autorem vítězné branky se nakonec stal Claudio Beauvue.

Athletic ve čtvtek ztratil body v Östersundsu, a tak si chtěl spravit chuť na půdě soupeře, který v této sezoně patří k největším překvapením. Leganés začal o něco aktivněji, ale hostující mužstvo vzápětí srovnalo hru, celkem dlouho se muselo čekat na první vážnější střelecký pokus. Ten vyslal až ve 26. minutě na branku hostů Gabriel, ale Arrizabalaga se dobře natáhl. Oba celky limitovaly velké nepřesnosti a diváci v ochozech Estadio Municipal de Butarque sledovali nezáživnou hru.

Druhý poločas ale přinesl zlepšení. Krátce po změně stran se vyšrouboval do vzduchu Aduriz a hlavou minul branku. Vzápětí postupoval na branku Iňaki Williams a jeho pokus Cuéllar konečky prstů vyrazil na rohový kop. To byly velké chvíle Athleticu, který však branku nevstřelil. Místo toho následoval trest, protože v 54. minutě hladce prošel středem hřiště Claudio Beauvue, udělal kličku obránci a nekompromisně zakončil.

Hosté byli v šoku. V době, kdy si začínali vytvářet šance a mít převahu, inkasovali a z této rány se jen těžce zvedali. V 76. minutě navíc mohli prohrávat o dvě branky, ale Amrabat, který postupoval sám na branku, Arrizabalagu nepřekonal. Athletic se v závěru nedostával do tlaku, Leganés náskok úspěšně bránil a nakonec zvítězil nejtěsnějším rozdílem.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:1

22.10.2017 16:15

Góly: 28. Kévin Gameiro

Už třikrát v řadě Celta s Atléticem v minulosti prohrála a ani nyní si svou reputaci proti madridskému celku nevylepšila. Hosté museli po dvou ligových remízách a té v Lize mistrů proti Karabachu nutně zabrat, a ačkoli nepředvedli úplně ideální výkon, podařilo se jim po přesném zásahu Kévina Gameira udržet čisté konto. A to byl klíč k úspěchu.

Zpočátku utkání byl střelecky aktivní Iago Aspas, který opravdu jen marně hledá ztracenou formu z minulé sezóny, každopádně s jeho prvním pokusem si brankář Oblak poradil a pak domácí forvard minul bránu. O dost nebezpečněji si v zakončení počínal v 18. minutě Sergi Gómez, ovšem jeho hlavičku stačil zlikvidovat Oblak.

Atlético se poprvé výrazněji osmělilo až ve 28. minutě. Ze střední vzdálenosti napřáhl levačkou Griezmann, jenž tlačil svou střelu po zemi k tyčce, nicméně gólman Sergio Álvarez stačil balón vyrazit. A z následného rohového kopu padla jediná branka utkání. Gameiro se v pokutovém území nejlépe zorientoval a z blízkosti snadno skóroval.

Celta ovšem nechtěla za žádnou cenu nic vzdávat. Obzvláště za situace, kdy Los Colchoneros v ofenzívě opravdu nepůsobili nijak aktivně. Do poločasu se snažil vyrovnat Hugo Mallo, jeho pokus ze standardky ovšem Oblak zastavil, ve 44. minutě si na něm vylámal zuby také Wass, a střela Jonnyho Castra byla následně zablokována.

Célticos ve druhé půli působili stále nebezpečněji. Iago Aspas z přímého kopu trefil smolně pro něj břevno, pak se domácí dožadovali penalty poté, co Sisto trefil ruku Gabiho ve vápně, ale píšťalka sudího Josého Munuery zůstala němá. A protože střídající Guidetti poté pálil pouze do boční sítě, zůstal průběžný stav nakonec nezměněn.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - UD Las Palmas 4:0

22.10.2017 12:00

Góly: 48. Cédric Bakambu, 65. Mario Gaspar, 67. Ximo Navarro (vl.), 90+3. Nicola Sansone

Villareal potvrdil, že ve čtvrtečním utkání Evropské ligy proti pražské Slavii nepředvedl v útoku vůbec špatný výkon, byť ve finále bral jen remízu, a proti tápajícímu Las Palmas si pořádně zastřílel. Celek z Kanárských ostrovů, jenž v LaLize padl už popáté v řadě, držel nerozhodný stav jen do poločasu. Druhé dějství bylo z jeho strany mizerné.

Žlutá ponorka byla už od úvodních minut daleko aktivnějším mužstvem a střelecky bránu gólmana Chichizoly zásobovala v pravidelných intervalech. Už ve 4. minutě minul kýžený a chtěný prostor Trigueros, stejně dopadl Jaume Costa a hlavou také Álvaro González po rohovém kopu. Ani Samu Castillejo neseřídil správně svá mířidla.

Las Palmas následně trošku srovnalo krok. A třeba deset minut před obrátkou se klidně mohlo ujmout počátečního vedení. Jenže náhradník Rémy, který už po pár minutách vystřídal na hřišti zraněného Tannaneho, trestuhodně minul. Ve velké šanci se následně objevili rovněž domácí Bakambu s Baccou, avšak ani jeden z nich v koncovce neuspěl.

I ve druhém poločase se hrál zajímavý a ofenzivní fotbal. Nicméně branky padaly pouze do sítě La UD. Nejprve se prosadil Bakambu, jenž obdržel do šestnáctky dobrou přihrávku od Samua Castilleja, ocitl se sám před Chichizolou, a tentokráte nechal zapomenout na své neproměnění velké příležitosti z první půle, a dělovku usměrnil pod břevno.

Hosté na tohle inkasování nedokázali zareagovat. Měli vlastně velké štěstí, že v 64. minutě Bacca z vyložené pozice netrefil poloprázdnou svatyni Chichizoly a balón nasměroval jen do břevna. Pak ale na řadu přišly dva góly v rychlém sledu. A v ten moment vlastně Villareal definitivně rozhodl o svém konečném pohotovém vítězství.

V 65. minutě si navedl míč na hranici šestnáctky Mario Gaspar a levačkou po zemi překonal marně se natahujícího Chichizolu. O pár chvil později smutně lomil rukama stoper Ximo Navarro, který si nešťastně srazil do vlastní sítě přihrávku Maria Gaspara. V nastavení se ještě trefil Sansone, který snadno skóroval do prázdné brány po nahrávce Čeryševa.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - Málaga CF 2:0

21.10.2017 20:45

Góly: 2. Gerard Deulofeu, 56. Andrés Iniesta

Ani v devátém kole La Ligy vedoucí Barcelona nepřipustila překvapení a na domácí půdě si poradila s poslední Malagou v poměru 2:0. Katalánský velkoklub tak odpověděl na drtivé vítězství druhé Valencie nad Sevillou a nadále si před Los Che udržuje čtyřbodový náskok. Do značné míry k tomu domácím dopomohl brzký průlom skóre z kopačky Deulofeua, jemuž však předcházelo porušení pravidel, které pozornosti rozhodčích uniklo.

Hned v druhé minutě totiž hostující obrana dokázala zablokovat centr Lucase Digneho, který však míč skákající do zámezí ještě jednou vrátil před branku Malagy, kde jej za nevěřícného přihlížení bránících hráčů doklepl snadno do sítě Gérard Deulofeu. Přestože opakované záběry zcela jasně ukázaly, že Digne již centroval zpoza brankové čáry, protesty hráčů andaluského celku nepadly na úrodnou půdu, neboť sudí Pablo González Fuertes i se svými asistenty tuto skutečnost nestihli postřehnout.

Po takto šťastném vstupu do utkání si ovšem barcelonští během první půli mnoho dalších šancí nevytvořili. Když krátce před odchodem do kabin neuspěl na opačné straně ve slibné pozici Gonzalo Castro, skončila první půle hubeným vedením Barcelony. Také po změně stran měli zprvu nadějnější příležitost ke srovnání hosté, ovšem Marc-André ter Stegen v barcelonské bráně si neumístěnou ránu Rosalese bezpečně pohlídal.

Teprve pak hráči Barcelony zabrali a domácí publikum si mohlo záhy oddechnout. V šestapadesáté minutě si Lionel Messi počkal na náběh Andrése Iniesty, jenž s přispěním teče nebohého Rosalese poslal svou ránu přímo do horního růžku branky. Čtvrthodinu před koncem měl třetí gól večera na kopačkách Luis Suárez, avšak ani z bezprostřední blízkosti nedokázal po pasu Sergiho Roberta trefit brankový prostor. Podobně si poté počínal i hostující Luis Hernández a v samém závěru ještě Messiho připravil o třetí gól zápasu zdvižený praporek čárového rozhodčího. Přesto to Barcelonu mrzet nemusí, neboť si dokráčela k dalšímu relativně pohodlnému vítězství 2:0.

Další test čeká družinu Ernesta Valverdeho příští sobotu v Bilbau, kam se barcelonský kouč vrátí k očekávanému zápasu se svým dřívějším klubem Athleticem.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Sevilla FC 4:0

21.10.2017 18:30

Góly: 43. Gonçalo Guedes, 51. Simone Zaza, 85. Santi Mina, 90+2. Gonçalo Guedes

Až nečekaně snadno si rozjetá Valencia poradila před vlastními fanoušky se Sevillou. Domácím se už popáté za sebou podařilo vsítit na jedno utkání minimálně tři branky a i nadále pokračují ve stíhací jízdě vedoucí Barcelony. Hosté naopak potvrdili, že mají velké problémy v defenzívě, a po debaklu na Spartaku utrpěli další krutou porážku.

Měl to být vyrovnaný souboj dvou celků z popředí tabulky. Ten ale nakonec jasně vyzněl pro Netopýry, kteří se těsně před přestávkou ujali vedení a pak ještě přidali další tři přesné zásahy. Sevillistas podruhé v řadě prohráli o čtyři góly. A ani náhodou nemohli uspokojit své fanoušky, kteří už takhle byli pořádně naštvaní za pět inkasovaných gólů v Moskvě.

První půlhodinka tohoto střetnutí nabídla hlavně jen několik nepřesných pokusů. Hostující gólman Sergio Rico si sáhl za toto období hry na míč jen jednou, to když ve 2. minutě lapil šanci Goncala Guedese, na druhé straně si brankář Neto musel poradit s Banegou. V podstatě až trefa Goncala Guedese byla jediným důležitým momentem první půle.

Ve 43. minutě to Portugalec udělal opravdu náramně. Poté, co přebal míč po Rodrigovi, se vyřítil do sólové akce, na hranici vápna se chytrou a účinnou kličkou zbavil dvou svých protihráčů a pravačkou zamířil nechytatelně do šibenice. Valencii pak netrvalo dlouho, aby svůj náskok navýšila, došlo k tomu jen šest minut po přestávce.

Znovu to byl Rodrigo, kdo si připsal asistenci, Zaza pak v pokutovém území vyhrál souboj jeden na jednoho s bekem Kjaerem, a poslal svou střelu ke vzdálenější tyčce. Sevilla se mohla chytit a alespoň snížit negativní průběžný stav díky střídajícímu Corchiovi, jenž byl nikým nehlídaný na bližší tyčce, ale tečoval balón jen do náruče Neta.

Pět minut před koncem Valencia definitivně zlomila odpor svého soupeře. Goncalo Guedes ve středu pole skvěle podržel míč, ve správný moment ho poslal do běhu na Santiho Minu, a ten ve skluzu překonal Sergia Rica. Poslední slovo si vzal v nastavení sám Goncalo Guedes, jenž skóroval jemným obloučkem po dlouhém a přesném pasu Kondogbiy.

Více informací k zápasu

Real Betis - Deportivo Alavés 2:0

21.10.2017 16:15

Góly: 13. Tonny Sanabria, 67. Alexis (vl.)

Betis se po výpadku s Valencií vrátil na vítěznou vlnu, když splnil povinnost a porazil 2:0 Deportivo Alavés. První branku obstaral už po čtvrthodině hry Sanabria a druhý gól si vstřelili sami hosté patnáct minut před koncem. Béticos měli po celý zápas převahu a tři body získali zaslouženě.

Domácí začali skutečně aktivně a ani nemuseli na první branku dlouho čekat. Betis totiž udeřil ve 13.minutě, kdy poslal milimetrově přesný centr do šestnáctky Barragán a Sanabria hlavou překonal hostujícího brankáře. Natěšené domácí publikum se dost možná těšilo na podobné brankové hody jako před týdnem proti Valencii, kdy padlo celkem devět gólů, ale Alavés se k žádné ofenzivní přetahované strhnout nenechal a povětšinu zápasu dobře bránil. Těsně před koncem prvního poločasu sice mohl zvýšit Sanabria, ale z dobré pozice vysoko přestřelil.

Převaha Béticos pokračovala i po změně strana a brankář Pacheco musel výrazně zasahovat po střele Camarasy, kterou vyrazil krásným zákrokem na rohový kop. V 52.minutě si zajímavou příležitost vytvořilo i Deportivo. Pedraza se rozhodl individuální akcí proklestit si cestu skrze defenzívu Betisu, což se mu podařilo, ale následnou střelu zneškodnil nohou Adán.

Brankář domácích se musel ještě jednou pořádně činit při přímém kopu Medrána. Ten kroutil balón pod břevno, ale Adán skokem šanci vyrazil. Jak moc to byl důležitý zákrok ukázala 75.minuta, kdy domácí vstřelili druhý gól a výrazně se přiblížili vítězství. Joaquín hledal ve vápně lépe postaveného spoluhráče, ale jeho centr srazil Alexis přímo do vlastní sítě. Betis měl ještě další příležitosti, avšak skóre už se nezmněnilo.

Více informací k zápasu

Levante UD - Getafe CF 1:1

21.10.2017 13:00

Góly: 62. José Luis Morales - 58. Fayçal Fajr

Dělbou bodů skončilo utkání mezi Levante a Getafe. V nezáživném utkání nakonec padly dvě branky, po jedné na obou stranách. Jak Levante, tak i Getafe zůstávají sousedy v tabulce na dvanáctém respektive třináctém místě.

První poločas rozhodně žádnou reklamou na pohledný fotbal nebyl. Spíše naopak, oba celky kupily jednu chybou za druhou a diváci se až na jediný moment žádné gólové příležitosti nedočkali. Ten moment nastal krátce po půlhodině hry, kdy dostal pas za obranu Molina a pelášil si to směrem k Fernádnezovi, kterého ale nepřekonal, protože balón poslal těsně mimo vzdálenější tyč! Hosté ještě v prvním poločase dokázali rozvlnit síť, ale Portillo stál v rozhodující moment v ofsajdu.

Naprosto nevýrazný první poločas vystřídala přeci jenom o něco záživnější druhá půle, která i konečně přinesla branky. V 58.minutě prolomil bezbrankový výsledek Faycal Fajr, poté co domácí obrana nedokázala odvrátit rohový kop a Fajrova volej k tyči byla naprosto famózní. Jenomže hosté se z vedení dlouho neradovali. Luna poslal po perfektní průnikové přihrávce pas před branku na Josého Moralese, který bez problému trefil odkrytou branku.

Bohužel utkání pak opět sklouzlo k podprůměru a ani jeden z týmů si další gólovku nevypracoval. Levante si tedy rozdělilo body s Getafe za remízu 1:1.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona981026:325
2.Valencia CF963025:1021
3.Real Madrid962118:720
4.Atlético Madrid954014:519
5.CD Leganés95228:317
6.Villarreal CF951315:1016
7.Real Betis951319:1716
8.Sevilla FC95139:816
9.Real Sociedad942320:1814
10.Celta Vigo932418:1411
11.Athletic Bilbao932410:1011
12.Levante UD92529:1111
13.Espanyol Barcelona92438:1210
14.Getafe CF923411:109
15.Girona FC92349:149
16.Deportivo La Coruña922510:188
17.SD Eibar92163:207
18.UD Las Palmas92077:226
19.Deportivo Alavés91083:143
20.Málaga CF90184:201

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (322)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele