9. kolo
22.10.2017 16:15 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Celta Vigo - Atlético Madrid 0:1

Už třikrát v řadě Celta s Atléticem v minulosti prohrála a ani nyní si svou reputaci proti madridskému celku nevylepšila. Hosté museli po dvou ligových remízách a té v Lize mistrů proti Karabachu nutně zabrat, a ačkoli nepředvedli úplně ideální výkon, podařilo se jim po přesném zásahu Kévina Gameira udržet čisté konto. A to byl klíč k úspěchu.

Zpočátku utkání byl střelecky aktivní Iago Aspas, který opravdu jen marně hledá ztracenou formu z minulé sezóny, každopádně s jeho prvním pokusem si brankář Oblak poradil a pak domácí forvard minul bránu. O dost nebezpečněji si v zakončení počínal v 18. minutě Sergi Gómez, ovšem jeho hlavičku stačil zlikvidovat Oblak.

Atlético se poprvé výrazněji osmělilo až ve 28. minutě. Ze střední vzdálenosti napřáhl levačkou Griezmann, jenž tlačil svou střelu po zemi k tyčce, nicméně gólman Sergio Álvarez stačil balón vyrazit. A z následného rohového kopu padla jediná branka utkání. Gameiro se v pokutovém území nejlépe zorientoval a z blízkosti snadno skóroval.

Celta ovšem nechtěla za žádnou cenu nic vzdávat. Obzvláště za situace, kdy Los Colchoneros v ofenzívě opravdu nepůsobili nijak aktivně. Do poločasu se snažil vyrovnat Hugo Mallo, jeho pokus ze standardky ovšem Oblak zastavil, ve 44. minutě si na něm vylámal zuby také Wass, a střela Jonnyho Castra byla následně zablokována.

Célticos ve druhé půli působili stále nebezpečněji. Iago Aspas z přímého kopu trefil smolně pro něj břevno, pak se domácí dožadovali penalty poté, co Sisto trefil ruku Gabiho ve vápně, ale píšťalka sudího Josého Munuery zůstala němá. A protože střídající Guidetti poté pálil pouze do boční sítě, zůstal průběžný stav nakonec nezměněn.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
popltak

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele