9. kolo
22.10.2017 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

CD Leganés - Athletic Bilbao 1:0

Senzace jménem Leganés nebere konce. Los Legionarios doma přehráli i Athletic a z pátého místa dotírají na první čtyřku. Baskové sice měli územní převahu, jenomže tu nedokázali jakkoliv zužitkovat. Autorem vítězné branky se nakonec stal Claudio Beauvue.

Athletic ve čtvtek ztratil body v Östersundsu, a tak si chtěl spravit chuť na půdě soupeře, který v této sezoně patří k největším překvapením. Leganés začal o něco aktivněji, ale hostující mužstvo vzápětí srovnalo hru, celkem dlouho se muselo čekat na první vážnější střelecký pokus. Ten vyslal až ve 26. minutě na branku hostů Gabriel, ale Arrizabalaga se dobře natáhl. Oba celky limitovaly velké nepřesnosti a diváci v ochozech Estadio Municipal de Butarque sledovali nezáživnou hru.

Druhý poločas ale přinesl zlepšení. Krátce po změně stran se vyšrouboval do vzduchu Aduriz a hlavou minul branku. Vzápětí postupoval na branku Iňaki Williams a jeho pokus Cuéllar konečky prstů vyrazil na rohový kop. To byly velké chvíle Athleticu, který však branku nevstřelil. Místo toho následoval trest, protože v 54. minutě hladce prošel středem hřiště Claudio Beauvue, udělal kličku obránci a nekompromisně zakončil.

Hosté byli v šoku. V době, kdy si začínali vytvářet šance a mít převahu, inkasovali a z této rány se jen těžce zvedali. V 76. minutě navíc mohli prohrávat o dvě branky, ale Amrabat, který postupoval sám na branku, Arrizabalagu nepřekonal. Athletic se v závěru nedostával do tlaku, Leganés náskok úspěšně bránil a nakonec zvítězil nejtěsnějším rozdílem.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele