LaLiga - souhrn 5. kola

19.09.2017, 21:57, aktualizováno 21.09.2017, 23:52
Komentáře a souhrny
Real Madrid znovu selhal doma, díky brance z nastavení podlehl Betisu. Barcelona rozstřílela Eibar a upevnila si vedoucí postavení. Valencia deklasovala pěti góly Málagu, Villarreal naopak nenašel recept na defenzívu Espanyolu. Atlético Madrid loupilo v Bilbau, Sevilla přetlačila Las Palmas...

Levante UD - Real Sociedad 3:0

21.09.2017 22:00

Góly: 45. Chema, 75. José Luis Morales (pen.), 89. Enis Bardhi

Nakolik se na hráčích Realu Sociedad podepsala domácí porážka s Realem Madrid, je vidno spatřit v zápase na hřišti Levante. Baskové výsledkově propadli a po brankách Chemy, Moralese a Bardhiho podlehli valencijskému celku 0:3. Levante se zároveň posunulo na páté místo právě před Real Sociedad.

Domácí začali pěkně zostra a po čtvrthodině měli na svém kontě jednu tutovou šanci a navrch dvě žluté karty k tomu. Pochválit je přitom nutné brankáře Rulliho, který vyrazil jak ránu Tona z jedné strany, tak i pokus Jasona z druhé. Brankář hostí byl ústřední postavou prvního poločasu a po půlhodině hry předvedl na brankové čáře další senzační zákrok! Ve 45. minutě už ale přeci jenom inkasoval. Pamatujete na památný gól finále Ligy mistrů v roce 2002 v podání Zinedina Zidana? Něco podobného si střihl i Chema a proti jeho fantastickému voleji nemohl Rulli nic dělat.

Real Sociedad si vůbec první brankovou příležitost připsal až krátce po změně stran. Juanmi pálil uvnitř šestnáctky a mnoho nescházelo. Na druhé straně mohl zvýšit Campaňa, když se krásně vyhnul ofsajdové pasti, avšak Rulliho překonat nedokázal.

Levante se výrazně přiblížilo vítězství v 75. minutě, kdy Odriozola fauloval ve vápně Moralese a verdikt sudího byl nekompromisní. Rulli se mohl ještě jednou stát velkým hrdinou, chycenou penaltu měl na dosah, ale balón mu nakonec pod tělem proklouzl do branky. Závěr zápasu pak veškeré naděje na bodový zisk hostů rozcupoval. Nejprve faul Llorenteho znamenal druhou žlutou kartu a vyloučení a následně volný přímý kop zakroutil do šibenice Bardhi.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Getafe CF 1:1

21.09.2017 21:00

Góly: 25. Maxi Gómez - 86. Ángel Rodríguez

Pro Celtu Vigo to není dobrý výsledek. Celestes přišli o výhru až pět minut před koncem, kdy se prosadil Rodríguez. V prvním poločase byli domácí výrazně lepším týmem, ve druhém dějství byli zase aktivnější hosté.

Celta měla od počátku více ze hry, ale svojí převahu nedokázala přetavit ve větší příležitost až do 25. minuty. Právě v tento moment vybojoval hlavičkový souboj Mallo a to tím způsobem, že rovnou přihřál na střed vápna nabíhajícímu Maximilianovi Gómezovi, který přízemní střelou překonal brankáře Guaitu. Celta se s jednobrankovým vedením nechtěla spokojit a ve 33. minutě byl blízko druhé brance Iago Aspas a nebýt Guaity, byl by poločasový výsledek pro Madridské ještě více nelichotivý.

Getafe se osmělilo až po změně stran a po centru Fajra orazítkoval tyč Jorge Molina. Jen o několik minut později se hosté rozhodli pro oživení ofenzívy a na hrací plochu se dostal i Ángel Rodríguez. Hosté z Madridu byli čím dál nebezpečnějším týmem, Bergaru odzbrojovala obrana Celestes na poslední chvíli.

S ubývajícím časem se zdálo, že Celta nakonec nebude mít problém jednobrankové vedení udržet, ovšem pět minut před koncem poslal napříč pokutovým územím přihrávku Jiménez a nikdo z domácích jí nezachytil, až na zadní tyč skórující Ángel Rodríguez. Přesně ten Rodríguez, který přišel v 56. minutě na plac.

Pro Celtu to byla studená sprcha, přeci jenom už se viděla se třemi body v kapse. Zbytek zápasu už nic zásadního nepřinesl, takže si oba celky rozdělily body za remízu 1:1.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Espanyol Barcelona 0:0

21.09.2017 20:00

Góly: -

Villarreal si doma nakonec jen rozdělil body s Espanyolem Barcelona a diváci se na Estadio de la Cerámica nedočkali ani jedné branky. Rozhodně se nejednalo o nezáživné utkání, ale oba brankáři byli dnes večer ve výborné formě.

Villarreal byl velkým favoritem v duelu proti Espanyolu, ale jeho hlavním problémem byla rozsáhlá marodka. Trenér Fran Escribá měl co dělat, aby poskládal kvalitní a smysluplnou sestavu. Do ní se před domácími ochozy vešli hráči jako Costa, Ruiz, Trigueros, Čeryšev, Castillejo, Bacca nebo Bakambu. To byl smrtící tandem, na který si Espanyol musel dávat pozor.

Hlídat tyto dva hráče měli především Caricol, Sánchez, Hermoso, López nebo Jurado. Útočné povinnosti měli především Baptistão s Morenem. A právě prvně jmenovaný útočník se staral o pořádný vzruch před bránou gólmana Barbosy. Už ve čtvrté minutě se dostal do zajímavé střelecké pozice a nakonec zamířil těsně nad břevno!

Villarreal byl trochu zaskočen aktivitou svého soupeře, se kterou zřejmě nepočítal. Do jeho rozhozené obrany posílal o pár minut později velmi dobrý centr obránce Caricol a José Manuel Jurado hlavičkoval opět velmi těsně nad! Villarreal přiložil ruku k dílu a výsledkem byla první branka utkání. Ta ale platit nemohla, protože dorážející Rodrigo Hernández při zakončení fauloval brankáře Paua Lópeze.

Hostující celek se rázně připomněl po dvaceti minutách a dalším z mnoha dnes zahrávaných rohových kopů. Balon si ve vápně našel skvěle naskakující útočník Gerard Moreno a zamířil velmi dobře k tyči. Jenže brankář Mariano Barbosa se hbitě natáhl na stejnou stranu a jeho pokus bravurně vyrazil! Dost práce měl také hostující brankář Pau López, kterého pořádně protáhl dobře mířící Manuel Trigueros.

Pár minut před koncem první půle si Bakambu rychle vyměnil s Baccou, který mu jej vrátil. Střelu z první ale Bakambu namířil jen do míst, kde stál López. Brankář Espanyolu byl ke konci poločasu prověřen ještě po krásné individuální akci Samuela Castilleja, který se prvním dotykem dostal s balonem do vápna, proběhl přes dva protihráče a pořádně vyprášil zasahujícímu brankáři Lópezovi rukavice.

Poločas druhý nezačal nijak odvážně a chvíli trvalo, než se oba soupeři vrátili do tempa. Po hodině hry se dostal k ráně opět aktivní útočník Gerard Moreno, který obešel protihráče a ve vápně mířil z úhlu na bližší tyč. Tam však byl brankář Barbosa. Na opačné straně zaměstnal brankáře Lópeze Cédric Bakambu, který se ve vápně v tlačenici několika hráčů obtočil na místě s míčem a tvrdě vypálil. López rovněž tuto střelu kryl. V závěru se sice hodně žlutilo, ale skóre se už do konce zápasu nezměnilo.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Real Betis 0:1

20.09.2017 22:00

Góly: 90+4. Tonny Sanabria

Takto si Cristiano Ronaldo ligový návrat rozhodně nepředstavoval. Real Madrid totiž na domácí půdě ani napotřetí v La Lize nedokázal zvítězit a po dvou remízách si nyní proti Realu Betis připsal šokující porážku 0:1. Navzdory plejádě šancí ze strany Bílého baletu přetrvával po celých devadesát minut bezbrankový stav, přičemž v závěrečném nastavení umocnil už tak znatelnou frustraci publika na stadionu Santiaga Bérnabeua Antonio Sanabria, jenž přesnou hlavičkou zařídil hostům všechny body.

Real po 73 zápasech vůbec poprvé za vedení Zinedina Zidana nedokázal v soutěžním zápase vstřelit ani jeden gól a pokračuje ve výsledkové nemohoucnosti na úvod nové sezony. Úvodní minuty přitom ničemu takovému nenasvědčovaly, neboť hladový Ronaldo po dvou zásazích z Ligy mistrů hned zpočátku nebezpečně pronikal k brance po pasu Modriće a jeho ránu musela na poslední chvíli zablokovat obrana Betisu. Po dalším pokusu portugalské superstar již musel brankář Antonio Adán poprvé v zápase zasahovat.

Přestože měli jasně více ze hry domácí, také Andalusané dokázali zahrozit, obzvláště po chybách soupeře. Když ve středu pole přišel o míč Casemiro, bylo zapotřebí výtečného zákroku Daniho Carvajala na brankové čáře, aby Sanabriovi zabránil v průlomu skóre. Právě španělský bek byl záhy dalším provinilcem, který nepřesným vhazováním namazal Fabiánu Ruizi Peňovi, a Keylor Navas v brance Realu měl co dělat, aby jeho povedenou střelu do horního růžku bravurně vytěsnil na roh. Když pak Adán vyrazil ránu Isca, odcházelo se do kabin za bezbrankového stavu.

Také po změně stran se pokračovalo v zajetých kolejích, kdy se Real tlačil bezhlavě kupředu a stále narážel na nemohoucnost v zakončení. V jednapadesáté minutě naservíroval Ronaldovi povedeným přízemním centrem gólovou příležitost Gareth Bale, jenže domácímu forvardovi se zakončení hrubě nevydařilo. Na opačné straně si obdobně vedl osamocený Guerrero, který v slibné pozici přestřelil.

Pár minut nato dělily Real od gólu pouhé decimetry, když Carvajal z ostrého úhlu poslal Ronaldův centr z voleje jen do tyče. Totéž se opakovalo i čtvrthodinu před koncem, když Bale na přední tyči fantastickou patičkou tečoval ostrý centr Vázqueze, jenže výtečný Adán zvládl míč vyrazit do své pravé tyčky a odražený míč stihla obrana Betisu zavčasu odpálit do bezpečí.

Zdálo se tak, že si Real navzdory bilanci sedmadvaceti střel připíše třetí domácí remízu za sebou, avšak hosté měli jiné plány. Trenér Quique Setién ofenzivnímí střídáními Boudebouze s Joaquínem dával jasně najevo ofenzivní choutky, které se do čím dál otevřenější obrany Realu projevily jako správná volba. Ve čtvrté minutě nastavení totiž po Tellově přímočarém průniku a výtečném centru Barragána hlavičkoval zblízka osamocený Sanabria a ukázkovým zakončením stanovil konečné skóre 1:0 pro Betis.

Více informací k zápasu

Sevilla FC - UD Las Palmas 1:0

20.09.2017 22:00

Góly: 83. Jesús Navas

Sevilla zvládla urvat domácí vítězství proti Las Palmas a je jediná, kdo zatím dokáže držet krok s vedoucí Barcelonou. Andalusané se na tři body pořádně nadřeli a vítězství jim zajistila až trefa sedm minut před koncem v podání Jesúse Navase, při které se "začervenal" golman Chichizola.

Sevilla podobně jako loni prožívá výtečný start do sezony a po těžkém zápase s Las Palmas ztrácí na vedoucí Barcelonu jen dva body. Co by za to dal takový Real Madrid.

Domácí vstoupili do zápasu aktivně, Mercado se dobře uvolnil a Chichizola musel zasahovat. Sevilla ovládala hru, ale Las Palmas velice pozorně bránil. Domácí si navíc museli dávat pozor na zadní vrátka, protože zejména Vitolo byl při přechodu do útoku hodně vidět.

A skóre se neměnilo ani v 54.minutě, kdy uvnitř šestnáctky převzal balón Ben Yedder a stanul tváří v tvář brankáři Chichizolovi. Stačilo se jen podívat a balón umístit, ovšem Ben Yedder trefil přesně prostor, kde se hostující brankář pohyboval. Tahle šance domácí pořádně mrzela, protože čas kvapil neúprosně rychle a na světelné tabuly stále svítil výsledek 0:0.

Fotbalový osud bývá někdy krutý a Chichizola o tom ví po dnešku své. V 83.minutě zkoušel odcentroval do šestnáctky Jesús Navas a k překvapení všech skončil balón v síti. Navas chtěl rozhodně centrovat a protože byl Chichizola lehce z branky, nepovedený centr ho přelétl a skončil v brance. Las Palmas se ze smolného okamžiku nevzpamatoval a v Andalusii, jinak po dobrém výkonu, padl.

Více informací k zápasu

Deportivo La Coruña - Deportivo Alavés 1:0

20.09.2017 21:00

Góly: 45+1. Luisinho

Až v pátém zápase se La Coruňa dočkala vůbec svého prvního vítězství v sezóně. Tuhle vzpruhu potřebovala s velkou nutností, jelikož na svém kontě měla dosud jen jeden bod. Zato Alavés i nadále pouze tápe. Nejenže své konto bodů od úvodního kola ještě nerozšířil, ale stále zároveň čeká na svůj premiérový gól v LaLize.

Byl to souboj dvou celků, které na začátku nového ročníku dobrá forma vůbec nezastihla. Hůře v tabulce na tom byla před jejich vzájemným střetnutím už jen poslední Málaga. Jestli domácí měli s jedenácti inkasovanými brankami nejhorší obranu v lize, pak hosté s nula vstřelenými brankami měli vůbec nejhorší útok.

Pro Branquiazuis to nakonec byly vydřené tři body, ačkoli drželi více míč na svých kopačkách. Měli štěstí, že soupeř prostě selhával v koncovce. V 17. minutě vyslal vůbec první střelecký pokus hostující Álvaro Medrán, branku Pantilimona ovšem netrefil. Stejně si mimochodem na druhé straně vedl o čtyři minuty později Valverde.

Za opravdu první výraznější ohrožení soupeřovy brány se dá považovat nenápadné, leč nepříjemně plachtící zakončení z dálky od Munira, které musel Pantilimon vyškrábnout zpoza břevna do zámezí. A po následném rohovém kopu se chytl smutně za hlavu stoper Rodrigo Ely, protože míč nasměroval jen do brankové konstrukce.

Naopak domácí v nastavení první půle poprvé skórovali. Andone unikl podél levé strany, ve správný čas balón vrátil do středu za vápno, kam si sbíhal Luisinho, a ten tvrdou pumelicí na bližší tyčku nachytal na švestkách gólmana Fernanda Pachecu. Hosté se v žádném případě nechtěli vzdávat, jenže toužebné odměny se jednoduše nedočkali.

V 55. minutě vypálil velmi dobře Burgui a Pantilimon nepředvedl úplně jistý zákrok. K dorážce hlavou se tak tlačil Munir, ovšem jeho pokus byl slabý. Na druhé straně mohl naopak náskok po rychlé akci navýšit v 81. minutě Andone, jenže u tyčky naložil s přihrávkou Valverdeho špatně. A skórovat se pak nepodařilo trestuhodně ani Colakovi.

Více informací k zápasu

CD Leganés - Girona FC 0:0

20.09.2017 20:00

Góly: -

Přestože utkání Leganés s Gironou nakonec žádný gól nepřineslo, nelze říci, že šlo o nezáživné utkání bez šancí. Právě naopak, oba celky vyzkoušely všechno možné, aby si připsaly na své konto průlom skóre a vydřené tři body, jenže navzdory tomu všemu se ve vůbec prvním vzájemném zápase na prvoligové úrovni vstřelené branky nedočkaly. Shodným pozitivem může pro tyto celky být alespoň fakt, že remízou 0:0 ukončily sérii dvou porážek za sebou.

Trenéři Gariano s Machínem si dobře uvědomovali, že v tomto zápase proti sobě stojí celky na podobné úrovni, a nechtěli si nechat ujít příležitost bodovat v jednom ze střetnutí, jež neměla papírového favorita. Domácí fanoušky hned v první minutě zvedl ze sedaček Szymanowski tvrdou ranou do břevna, zatímco na opačné straně kontroval v páté minutě Stuani parádní hlavičkou, která pro změnu skončila smolně na tyči. Hned další minutu nato málem skóroval z bleskového protiútoku Eraso a zdálo se nemožné, že tento bláznivý duel skončí bez branek.

Postupem času převzali herní iniciativu hráči Leganésu, přesto však největší šance první půle připadla aktivnímu Stuanimu. Uruguayský forvard se po pasu Kayodeho ocitl sám před brankářem Cuéllarem, jenže zbrkle zamířil mimo tři tyče. Ani po změně stran se na ofenzivní podívané všech zúčastněných nezměnilo vůbec nic. Největší pozornost na sebe míčovými kousky strhával Mojica, gironský levý křídelní bek, ovšem zahanbit se nenechal ani jeho obranný kolega Juanpe, jehož hlavička znovu rozezvučela břevno domácí branky.

Když se pak devět minut před koncem základní hrací doby zničehonic prosadil střídající Nordin Amrabat, avšak radost mu vinou ofsajdového postavení nevydržela. Když pak v hektickém závěru neuspěli ani Mojica, Amrabat či Eraso, musely se oba týmy spokojit s bezbrankovou dělbou bodů, která neuspokojuje ani jednu stranu. Gironu v příštím šestém kole čeká těžké regionální derby s Barcelonou, zatímco Leganés míří na Kanárské ostrovy k zápasu s místním Las Palmas.

Více informací k zápasu

Athletic Bilbao - Atlético Madrid 1:2

20.09.2017 20:00

Góly: 90+2. Raúl García - 55. Ángel Correa, 73. Yannick Carrasco

Atlético Madrid potvrdilo, že na Bilbao se mu dlouhodobě daří, nepohrálo s ním už jedenáctkrát v řadě, ba co víc, z horké baskické půdy si odvezlo svou třetí výhru v sezóně. Domácí nedokázali napravit poslední výpadek na půdě Las Palmas a utrpěli již svou druhou prohru. Před vlastními fanoušky pak letos padli vůbec poprvé.

Athletic Clubu se zase vůbec nedařilo v útoku. Minulou neděli na Kanárských ostrovech neskóroval ani jednou, teď aspoň zaznamenal čestný úspěch v podobě branky Raúla Garcíy v nastavení. K bodovému úspěchu to ale nestačilo. To už totiž hosté vedli díky Ángelovi Correovi a Yannickovi Carrascovi, jež se oba shodně trefili ve druhém poločase.

První dějství nebylo zcela určitě tak zajímavé jako to druhé. Vlastně až ve 35. minutě se nějakým způsobem osmělilo jedno z mužstev, konkrétně to byl hostující Gaitán, jenž se ocitl za obranou a z levé strany tlačil míč na zadní tyčku, gólman Kepa si však na něj stačil sáhnout, a jeho teč dopomohla k tomu, aby střela skončila na brankové konstrukci.

Jen o dvě minuty později se ve vyložené pozici objevil také Griezmann, ani on však na Kepu vyzrát nedokázal. Baskický celek měl největší možnost změnit bezbrankové skóre čtyři minuty před koncem. Filipe Luis na hranici vápna skosil Raúla Garcíu, kopala se penalta, jenže Adurizovu dělovku z pokutové značky zázračně vyrazil brankář Oblak.

Atlético se gólově prosadilo v 55. minutě. A byla to v jeho podání doslova skvostná akce, kterou úplně rozebralo soupeřovu defenzívu. Griezmann ze středu pole uvolnil v šestnáctce Kokeho, ten ještě přihrál z pravé strany chytře do středu na sbíhajícího si Correu, jenž pak bez větších problémů uklidil balón do zcela odkryté brány.

V 62. minutě se podařilo rozvlnit síť Griezmannovi, jeho trefa ale nebyla uznaná kvůli ofsajdu. Navýšit vedení se podařilo v 73. minutě Carrascovi, jenž zužitkoval nádherné pobídky od Griezmanna střelou na vzdálenější tyč. Bilbao stačilo už jen snížit, centr z levého křídla od Balenziagy stačil za brankovou čáru ztečovat Raúl García.

Více informací k zápasu

FC Barcelona - SD Eibar 6:1

19.09.2017 22:00

Góly: 20. Lionel Messi (pen.), 38. Paulinho, 53. Denis Suárez, 59. Lionel Messi, 62. Lionel Messi, 87. Lionel Messi - 57. Sergi Enrich

Barcelona zase jednou nadělovala a kdo jiný mohl řídit demolici, než Lionel Messi. Argentinský fotbalista vstřelil čtyři branky a po jedné trefě si připsali Paulinho a Denis Suárez. Eibar se dočkal alespoň čestného úspěchu, když ve druhém poločase snižoval Sergi Enrich. Katalánci jsou nadále stoprocentní.

Eibar přitom mohl domácí nemile zaskočit, protože on měl první velkou šanci zápasu. Paulinho vyrobil ve středu hřiště chybu a Sergi Enrich postupoval sám na ter Stegena. Německý brankář skvěle zasáhl a udrže prozatimní nerozhodný výsledek. Hosté se drželi do 20. minuty, kdy uvnitř vápna fauloval Gálvez obránce Semeda a sudí nařídil pokutový kop.

Lionel Messi se ze značky pokutového kopu mýlí málokdy a přestože Dmitrović vystihl směr, na balón nedosáhl. Pochopitelně barcelónské obléhání tím nekončilo a ještě do konce poločasu to bylo 2:0. Na Suárezův rohový kop nejvýše naskočil Paulinho a hlavou zvýšil.

Eibar potřeboval vstřelit kontaktní branku a naopak, kdyby další obdržel, nejspíše by bylo po zápase. A stalo se přesně to, co hosté nechtěli. V 53.minutě postupoval směr pokutové území Messi, vypálil a vyraženou střelu dorazil do branky Denis Suárez. Eibaru se sice následně podařilo snížit, když se do centru Juncy položil Sergi Enrich, ale vzápětí to zase bylo o tři branky. Messi dostal opět kousek prosteru a střelou k tyči se přiblížil hattricku.

Jeho zkompletování přišlo za další tři minuty. Argentinský fenomén si narazil s Paulinhem a ve vápně byl opět maximálně efektivní. Řádění Messiho nebralo konce, v 87.minutě si tentokrát narazil s Vidalem a opět překonal Dmitroviče. Messi vstřelil čtyři branky a nejvýrazněji se podepsal pod demolici hostů.

Více informací k zápasu

Valencia CF - Málaga CF 5:0

19.09.2017 20:00

Góly: 17. Santi Mina, 55. Simone Zaza, 60. Simone Zaza, 63. Simone Zaza, 86. Rodrigo

Valencia doma doslova smetla soupeře z Málagy, který nejenže nevstřelil ani jednu branku, ale hned pět jich sám inkasoval. Hráče Málagy čeká hodně dlouhá cesta domů a kdo z hráčů v autobuse řekne slovo "Zaza", ten asi nedopadne dobře.

Domácí Valencia se hodlala před vlastními fanoušky pořádně ukázat a jejím soupeřem za tímto účelem se stala Málaga. Ta má velké problémy se střelbou branek a dnes se měl o změnu postarat Rolán, Recio nebo Mula. Do hry se od první minuty postavili také Ricca, Jonny nebo Kuzmanović.

Valencia se spoléhala na Simoneho Zazu, což, jak se ukázalo, byl výtečný nápad. Kromě něj se na hřišti objevili také Parejo, Guedes, Murillo, Montoya nebo Soler s Minou. Sotva dal sudí Álvarez pokyn ke hře, Valencia začala dominovat. Pareja dostal hned dvakrát možnost zahrávat volný přímý kop, ale zeď neprostřelil ani jednou. V 18. minutě se už ale Los Che prosadili. Soler poslal balon krásně před bránu a jeho načechraný centr usměrnil hlavou do sítě Santi Mina!

Lepší začátek si Valencia snad ani nemohla představovat. Navíc mu její soupeř zase tak mo práce nenadělal, protože v útoku byl velmi pasivní. Další centr Solera promáchl Guedes, Simone Zaza pak po závaru v pokutovém území Málagy neskóroval jen proto, že byl doslova v obležení několika protihráčů.

Svou šanci měla i Málaga, ale jak bylo asi jasné vzhledem k její kvalitě i aktivitě těch šancí nebylo zase tak moc. Tu velmi zajímavou spálil Mula, který sice postupoval v podstatě sám na Neta, ale krátce před ním ztratil rovnováhu (chuť, odvahu, možná všechno dohromady). Pokud si na nějakého domácího hráče dávali hostující obránci pozor, byl to Simone Zaza. Občas jeho strážení zavánělo penaltou, jako například po zákroku Luise Hernándeze.

Sudí Álvarez byl ale velmi milosrdný, takže oba týmy vešly do druhého dějství při stejných počtech. Druhá půle vyznívala opět lépe pro domácí Netopýry, zvláště po ráně Daniho Pareja. Velmi aktivním hráčem byl také mladík Carlos Soler, který neustále napadal rozehrávku Málagy. K tomu navíc přidal další asistenci. Deset minut po změně stran vyslal nádherný pas na Minu, který na přední tyči nezasáhl. Do centru se ale na té zadní položil Simone Zaza - 2:0.

Byl to dnes velký večer italského kanonýra, který byl v Itáii mnohokrát považován za přebytečného. Když odbíjela hodina hry, Pareja poslal míč na Minu. Ten nezmatkoval, ale místo toho našel parádním centrem celkem viditelnou hlavu Zazovu. Mladý Ital se položil do zakončení a nedal Robertovi žádnou šanci zasáhnout - 3:0.

Málaga nechápavě sledovala dění a ještě větší ránu pro ni znamenala čtvrtá branka Valencie. Mezi třetí a čtvrtou brankou domácích totiž byl jen dvě minuty rozdíl. A autorem pojišťujícího gólu se stal opět hrotový útočník Zaza, který si obhodil soupeře ve vápně a lehce poslal balon do sítě! A když ještě v závěru zvýšil na 5:0 Rodrigo, domácí fanoušci byli u vytržení.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona550017:215
2.Sevilla FC54107:113
3.Atlético Madrid532010:411
4.Valencia CF52309:39
5.Levante UD52308:49
6.Real Sociedad530211:109
7.Real Betis53026:79
8.Real Madrid52219:58
9.Villarreal CF52126:57
10.Athletic Bilbao52124:37
11.CD Leganés52123:37
12.UD Las Palmas52035:86
13.SD Eibar52033:106
14.Getafe CF51224:55
15.Girona FC51223:55
16.Espanyol Barcelona51223:85
17.Celta Vigo51136:84
18.Deportivo La Coruña51136:114
19.Deportivo Alavés50050:80
20.Málaga CF50051:110

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (758)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele