LaLiga - preview 5. kola

19.09.2017, 08:13, aktualizováno 21.09.2017, 08:57
Previews
Také ve čtvrtek jsou na programu další zápasy španělské LaLigy. Barcelonský Espanyol cestuje do Villarrealu, kde by potřeboval bodovat. Celta Vigo poměří síly s Getafe a Real Sociedad se představí na hřišti Getafe...
Villarreal CF - Espanyol Barcelona  (čtvrtek 20:00)
Kádr Villarrealu decimují zranění a jeho trenér Fran Escribá musí mít hodně starostí. Navíc se musí co nejlépe připravit na nadcházející duel, který jeho svěřenci již ve čtvrtek večer odehrají proti Espanyolu Barcelona.

Estadio de la Cerámico se stane cílovou zastávkou autobusu katalánské výpravy, která navštíví Villarreal v honbě za třemi body. Espanyol ale není v nejlepší formě a musí si dávat pozor především v obraně. Útočná produktivita domácího Villarrealu by mu měla oprávněně dělat starosti. Dokáže Espanyol domácím hráčům vzdorovat, nebo Žlutá ponorka naplní svůj obvyklý počet vstřelených gólů?

Za poslední tři duely, ať už v rámci LaLigy nebo evropských pohárů, byl Villarreal pokaždé schopen vstřelit svému soupeři tři góly. Minimálně dvakrát se v těchto duelech prosadili Carlos Bacca s Cédricem Bakambuem, z nichž roste parádní ofenzivní duo. Právě tito dva útočníci se podíleli na poslední výhře v šampionátu proti Deportivu Alavés. Jednou trefou pomohl Bacca a další dvě měl na svědomí Bakambu.

Není divu, že trenér Fran Escribá jásá nad produktivitou svých hráčů. "Samozřejmě jsem nadšen, když vidím, že se nám vepředu daří. Chceme být známí jako ofenzivní mužstvo, na jehož hru se dobře dívá. Zároveň ale žádný hráč nezapomíná na obranné povinnosti. Cesta k úspěchu nevede přes totální útok, my se chceme zaměřovat také na poctivou a pevnou obranu. I proto mám radost z minulého kola. V tom dalším nás čeká Espanyol, který hraje hodně tvrdě a málokdy půjčuje míč," radí Escribá.

Co musí lodivoda Žluté ponorky hodně trápit, to jsou absence. Villarreal jich má hned několik, protože zraněni jsou stále ještě Adrian Marín, Sergio Asenjo, Andrés Fernández a Bruno Soriano. Menší lapálie má za sebou Jaume Costa. Ani hosté nepřijedou kompletní, neboť jim schází zdraněné duo Oscar Duarte a Javi López.

Espanyolu se moc nedařilo na začátku ligy a hodně nepovedený start pak dokazovalo také katalánské derby s Barcelonou. Ta svému soupeři uštědřila pět branek a trenér Quique Sánchez Flores samozřejmě nemohl být spokojený. V minulém kole se ale situace zlepšila a Espanyol si pohlídal vítězství. Na domácí půdě proti Celtě Vigo začal skvěle a po pětadvaceti minutách vedl o dvě branky. Ani korigující zásah Pioneho Sista mu příliš vrásek nenadělal.

Trenér Flores byl samozřejmě nadšený a v rozhovoru pro klubové stránky řekl: "Mám velkou radost z toho, že jsme začali aktivně hned od začátku. Ty dvě branky nás hodně uklidnily. Škoda, že jsme nedokázali udržet čisté konto, ale i tak jsem velice spokojen. Především proto, že hráči opravdu bojovali a vydali ze sebe to nejlepší," dodal zkušený trenér.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Barbosa - Gaspar, González, Ruiz, Rukavina - Fornals, Trigueros, Rodri, Castillejo - Bacca, Bakambu
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
López - Sánchez, Hermoso, López, Martín - Baptistao, Darder, Fuego, Piatti - Moreno, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.91 - 5.54
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Getafe CF  (čtvrtek 21:00)
Ve Vigu se ukáže Getafe a mohli bychom jejich souboj nazvat utkáním poražených. Oba celky se totiž vzpamatovávají z minulého kola, které pro ně rozhodně nebylo ničím příjemným. Ani jeden z nich totiž naposledy nedokázal vyhrát.

Zvláště pro Celtu se letošní sezona vůbec nevyvíjí dobře. Ambiciózní celek je zvyklý pohybovat se v kontextu evropských pohárů a snít o tom, že se do nich jednou znovu podívá. Zatím to ale vypadá, že letošní ročník tím ideálním zrovna nebude, protože na hře Celty Vigo je vidět nekoncepční práce, malá kvalita kádru i absence výraznějších osobností. Hráči jako Planas, Orellana, Bongonda, Beavue nebo Cheikh zkrátka chybí a noví hráči se jen postupně aklimatizují.

Aktuálně je Celta až na 17. místě a poháry jsou hodně daleko. Tým z Viga sem dostal především začátek sezony, který se nepovedl. Za čtyři dosavadní duely si Celta poradila jen s Deportivem Alavés, a to ještě díky jediné brance. Jinak si s ní ale na úvod poradily i týmy jako Real Sociedad San Sebastián a Real Betis. Minulé kolo nebylo pro Celtu rovněž nijak příjemné, neboť se z Katalánska vracela bez bodů po utkání s Espanyolem.

Přesto trenér Juan Carlos Unzue nehodlá skládat zbraně. V rozhovoru pro deník Marca poznamenal: "Je to pro nás hodně těžká doba, protože jsme ztratili některé opory a než se noví hráči plně začlení do rytmu našeho týmu, může to trvat. Víme, že se nám poslední dobou nedaří, ale v těch zápasech je vždycky vidět, jak obrovsky se snažíme vyhrát. Snaha nám nechybí, jen to chce trochu víc přesnosti a vůle. Jsem přesvědčen, že se brzy dostaneme zase nahoru," přál by si Unzue.

Pouze Nemanja Radoja je hráčem, který mu bude chybět, jinak může vybírat z kompletního týmu. Getafe takové štěstí nemá a jeho absencí je podstatně víc. Daniel Pacheco, Nicolás Gorosito Gaku Shibasaki i Karim Yoda nemohou nastoupit. Getafe se minule i bez nich hodně pralo a nad Barcelonou dokonce vedlo, jenže v závěru propadlo a nechalo skórovat Denise Suáreze se střídajícím Paulinhem.
Celta Vigo - pravděpodobná sestava:
Álvarez - Mallo, Cabral, Fontás, Jonny - Hernández, Lobotka, Wass - Aspas, Gómez, Sisto
Getafe CF - pravděpodobná sestava:
Guaita - Suárez, Dakonam, Cala, Antunes - Bergara, Arambarri - Fajr, Jiménez, Ndiaye - Molina
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.81 - 3.71 - 4.89
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Levante UD - Real Sociedad  (čtvrtek 22:00)
Spolu s vedoucími čtyřmi celky LaLigy zůstává Levante jakožto nováček ligy překvapivě neporaženo. Teď ho ovšem čeká ve formě hrající Real Sociedad, jenž doposud prohrál jen s Realem Madrid a v ostatních třech případech zvítězil. Domácí svého protivníka sedmkrát v řadě neporazili, na druhou stranu s ním za toto období pouze dvakrát prohráli.

Real Sociedad si na start do nového ročníku nemůže vůbec stěžovat. Postupně skolil Celtu Vigu, Villarreal i La Coruňu, v Evropské lize si poradil naplno také s norským Rosenborgem a až minulou neděli padl. Určitě bude zajímavé, jak se domácí především poperou s poměrně náročným programem. V tomto střetnutí by mělo dojít k jakési rotaci v sestavě.

Ačkoli budou Txuri-urdinak v tomhle duelu mírnými favority, kouč Eusebio Sacristán v žádném případě nečeká jednoduchý úkol. "Levante je mužstvo, které velmi dobře brání. My mu musíme vnutit naší hru," střádal taktické plány na soupeře z Valencie. "Musíme mít nejvyšší cíle a usilovat o maximální zisk."

Hostující stratég stále neví, jestli bude moci počítat s dvojicí Mikel Oyarzabal a Iňigo Martínez, jež oba trápí zdravotní problémy, ale jejich start není vyloučený. V útoku by se mohl objevit Juanmi místo Sergia Canalese a Carlose Velu by mohl nahradit Adnan Januzaj. Diego Llorente by pak na stoperu mohl zastupovat pozici Aritze Elustonda.

Domácí neměli v úvodu tohoto ročníku vůbec snadný los, ale přesto je nedokázali skolit Real Madrid nebo La Coruňa. Naplno si navíc poradili hned v prvním kole s Villarealem. O víkendu v derby remizovali s Valencií, a celkově mužstvo trenéra Juana Muňize působí sehraným, kompaktním a sympatickým dojmem.

Levante se vrátí po karetním trestu José Luis Morales, který s největší pravděpodobností bude operovat na levé straně a co nejvíce se bude snažit podporovat jediného typického útočníka Iviho Lópeze. Ten by měl dostat přednost před nevalně hrajícím Alexem Alegríou. Iván López, Roger a Jefferson Lerma jinak zůstávají na marodce.
Levante UD - pravděpodobná sestava:
Raúl Fernández - Pedro López, Sergio Postigo, Chema, Toňo - Campaňa, Rober - Jason, Bardhi, José Luis Morales - Ivi López
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Álvaro Odriozola, Aritz Elustondo, Diego Llorente, Kévin Rodrigues - Xabi Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Januzaj, Willian José, Juanmi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.15 - 3.42 - 2.41
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
CD Leganés - Girona FC  (středa 20:00)
Domácí Leganés se na stadionu Municipal de Butarque stane hostitelem Girony v hodně zajímavém utkání. Tito dva soupeři totiž poslední dvě kola shodně prohráli a oba nutně potřebují zlepšit své výkony výhrou.

V Leganésu se odehraje další duel týmů, které mají hodně podobnou formu. V posledních dnech ale ne příliš pozitivní. Domácí Leganés se potácí po dvou porážkách a úplně stejné to má také nováček z Girony, který po impresivním začátku padá do průměru. Když se podíváme do minulosti, zjistíme, že Leganés nad Gironou ještě nikdy v rámci oficiálních zápasů nedokázal zvítězit.

Zároveň se jedná o první vzájemný střet v první lize. Oba týmy totiž většinou tráví svůj čas v Segundě. V lepším postavení je aktuálně desátý Leganés. Ten má na kontě 6 bodů, vyrovnané skŕe 3:3 a navíc může počítat s podporou domácích ochozů. V minulém kole se vrátil bez bodů ze hřiště Eibaru, protože jediným autorem gólu se stal domácí obránce Alejandro Gálvez na začátku druhé půle.

Hráči Leganésu museli být hodně zklamaní, ale teď už hledí dopředu. Popisuje to mladý univerzál Gerard Gumbau v rozhovoru pro klubové stránky. "Minule se nám nepodařilo téměř nic, co jsme dělali. Mrzí nás výsledek, ale nehráli jsme špatně. Teď čekáme další důležité utkání, které by v konečném pořadí mohlo leccos změnit. Girona hraje velmi dobrý fotbal, snaží se hrát technicky a rychle, takže to pro diváky bude zajímavé. My se musíme semknout a nenechat si diktovat tempo. Věřím, že tentokrát vyhrajeme," přeje si talentovaný Gumbau.

Gironě v létě hodně prospívala známost s trenérem Manchesteru City Pepem Guardiolou. Ta sehrála svou roli při posilování, neboť právě Citizens jí poslali na hostování několik zajímavých jmen. Zároveň s tím ale byla spojena větší pozornost ze strany médií, což zatím týmu příliš neprospívá. Čeká se od ní víc, než od jiného nováčka. V minulém kole podala Girona výborný výkon proti favorizované Seville a zlomila ji až branka Luise Muriela v 69. minutě utkání.
CD Leganés - pravděpodobná sestava:
Cuéllar - Zaldua, Siovas, Mantovani, Rico - Eraso, Pérez - El Zhar, Pires, Szymanowski - Beauvue
Girona FC - pravděpodobná sestava:
Iraizioz - Espinosa, Alcalá, Muniesa - Maffeo, Granell, Pons, Mojica - Portu, Stuani, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.05 - 3.28 - 4.31
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Athletic Bilbao - Atlético Madrid  (středa 20:00)
Atlético Madrid má za sebou úspěšnou a velkolepou událost v novodobých dějinách klubu a po úspěšném zápasu na novém stadionu pojede do Baskicka. V Bilbau mají také stadion s velmi elektrizující atmosférou, ale Colchoneros se na něm velmi daří.

Oba kluby patří mezi to nejlepší a nejtradičnější, co španělský fotbal vůbec nabízí. Je tedy logické, že historie je plná jejich vzájemných duelů. Bilbao je známé tím, že jeho stadion San Mamés budí v protihráčích respekt a že se na něm velmi těžce získávají body. Atlético Madrid je ale jedním z týmů, kterým tohle vůbec nevadí. Naopak, jen za posledních deset soutěžních utkání zde Atlético odjíždělo poraženo jen dvakrát, což není vůbec špatná bilance.

Tu teď bude chtít tým trenéra Diega Simeoneho prodloužit. A využít k tomu toho, že se mu daří. Atlético Madrid ještě letos nepoznalo hořkost porážky a od první Barcelony ho dělí jen čtyři body. I vzhledem k delšímu procesu kolaudace muselo Atlético Madrid odehrát první tři duely na půdě soupeře a přivezlo si z nich dvě remízy a jednu výhru. Pozitivem je také jeho obranná činnost, protože za tři poslední duely Atlético inkasovalo jen jednou.

Ke zkušenostem z nového stadionu Wanda Metopolitano a současné formě svých svěřenců se vrací trenér Simeone v rozhovoru pro klubovou televizi následovně: "Když jsem poprvé přišel na stadion a objevoval všechnu tu nádheru, bylo to něco neuvěřitelného. Víme, kolik úsilí a času stálo za stavbou, takže si toho o to víc vážíme. Máme nový domov, nádherný stadion, ve kterém se každý musí cítit skvěle. A první nástup hráčů, to bylo něco neuvěřitelného. Jsem spokojen s první výhrou, i když v dalším utkání chceme proměňovat více šancí."

Je pravda, že hubená výhra trenéra Simeoneho potěšila, ale také mu ukázala, že tým bez Antoinea Griezmanna má vážné potíže se zakončováním. Vidět to bylo už v pohárovém utkání s italským AS Řím, protože hosté si tvořili velké množství šancí. Proměnit je ale nedokázali a nakonec se s domácími Vlky rozešli bez branek. A to přesto, že v kádru Colchoneros jsou hráči jako Vietto, Torres, Correa nebo Saúl s Kokem.

Někdo v něm ale nebude, minimálně pro duel s domácím Bilbaem. Zraněn je totiž stále ještě záložník Augusto Fernández, který jistě nenastoupí. Zcela fit pak nejsou ani José Giménez a Šime Vršaljko. Menší problémy má také pár hráčů domácího týmu, ať už se jedná o Oscara De Marcose nebo Mikela Rica. Yeray Álvarez už má za sebou cyklus chemoterapie, ale do tréninku s týmem se ještě naplno nezapojil.

Jeho Bilbao už se ukázalo v Evropské lize, kde dokázalo remizovat s domácí Herthou. Návrat na ligovou scénu mu ale moc nevyšel, protože duel s Las Palmas se určitě dal zvládnout daleko lépe. Místo toho se Bilbao neprosadilo ani jednou a když 3 minuty před koncem utkání vstřelil gól zkušený Loïc Rémy, museli Baskové domů bez bodů. Nyní jim náleží šestá příčka jen o bod za pátým Atléticem Madrid.

Zkušený brankář Iago Herrerín dobře ví, co Atlético umí: "S Atléticem jsme odehráli už hodně zápasů a ani jeden z nich nebyl snadný. I když vyhrává, nepřestává hrát aktivně a napadat. Teď nás čeká něco obdobného, takže se musíme soustředit a s pomocí našich skvělých fanoušků ukázat perfektní výkon."
Athletic Bilbao - pravděpodobná sestava:
Arrizabalaga - Marcos, Etxeita, Laporte, Balenziaga - José, Etxebarria - Williams, García, Muniain - Aduriz
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Juanfran, Hernández, Godín, Luis - Koke, Ñíguez, Partey, Carrasco - Griezmann, Correa
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.02 - 3.42 - 2.07
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Deportivo La Coruña - Deportivo Alavés  (středa 21:00)
Zápas, který může na konci sezony mnohé znamenat čeká na Deportivo La Coruňu a Deportivo Alavés. Oba týmy jsou po odehraných kolech v sestupovém pásmu. Alavés dokonce ještě nebodoval a nevstřelil gól a po posledním kole odvolal trenéra Zubeldíu.

Argentinský lodivod se pakoval po dalším domácím nezdaru, při kterém jeho tým nejenže nebodoval, ale zase nedal ani gól a Villarrealu podlehl 0:3. Alavés je jediným týmem s takto katastrofální bilancí. Bez bodu je sice ještě Málaga, ale ta se alespoň dokázala střelecky prosadit.

Luis Zubeldía je tedy fuč a jeho nástupce je zatím nejasný. Tým do zápasu s La Coruňou, který bude hodně důležitý, povede Javier Cabello, ovšem zatím se v jeho souvislosti mluví jen jako o dočasném řešení.

La Coruňa je s jedním bodem osmnáctá a také zde se už často mluví o změně hlavního trenéra. Domácí získali jediný bod na půdě Levante a pravda, na Riazoru měli těžké protivníky jako Real Madrid a San Sebastian. Depor v minulém kole nestačil na Betis Sevilla, kterému podlehl 1:2.

Oba celky budou postrádat několik hráčů. La Coruňa bude bez Rubéna Martíneze, Gila a Mosquery, zatímco Alavésu nepomohou Laguardia, Héctor Hernández a nejspíše i Bojan.
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Pantilimon - Luisinho, Sidnei, Schär, Juanfran - Gama, Guilherme, Borges, Cartabia - Andone, Pérez
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Vigaray, Ely, Maripán, Pedraza - Pina, Medrán - Gómez, Romero, Burgui - Haddadi
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.77 - 3.72 - 5.14
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Real Betis  (středa 22:00)
Realu Madrid se vrací po pětizápasovém trestu Cristiano Ronaldo a právě on by měl být klíčovou postavou zápasu proti Betisu Sevilla. Svěřenci Zinedina Zidana nic jiného, než vítězství neberou.

Bílý balet dal zapomenout na dvě domácí remízy a o víkendu zvítězil na půdě rozjetého San Sebastianu 3:1. Real se zároveň posunul na čtvrté místo, avšak na vedoucí Barcelonu nadále ztrácí čtyři body. Zprávou číslo jedna je pro madridský velkoklub návrat hvězdného Cristiana Ronalda. Ten si až dosud odpykával pětizápasový trest za strčení do sudího ve španělském Superpoháru proti Barceloně. "Jsme šťastní, že máme Cristiana Ronalda zpět. Doufám, že je to naposledy, co jsme takhle bez něj. Vypadá šťastně, velmi šťastně, protože on rád hraje, rád je se svými spoluhráči. Zítra se vrátí na Santiago Bernabéu a všichni hráči jsou rádi," prohlásil spokojený Zinedine Zidane, který v Realu prodloužil smlouvu.

Betis to bude mít na Santiago Bernabéu velice těžké. V novodobé historii tam totiž nikdy nevyhrál a s Realem má celkově špatnou bilanci. Hosté zatím v lize dvakrát vyhráli, pokaždé však na svém stadionu, kdežto venku nebodovali. Na druhou stranu se představili na Barceloně a ve Villarrealu a také třetí výjezd bude na půdu velice silného protivníka.

Ronaldo je sice zpátky, ale chybějí jiní jako Benzema, Kovačič nebo Hernández. Zidane bude dost možná postrádat i Valleja a Kroose. Ztráty hlásí i Betis. K dispozici nebudou Tosca, Campbell a Narváez.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Nacho, Marcelo - Isco, Casemiro, Modrič - Ronaldo, Mayoral, Bale
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Durmisi, Mandi, Amat, Navarro - Guardado, García, Camarasa - Joaquín, Sanabria, Leiva
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.08 - 14.40 - 32.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Sevilla FC - UD Las Palmas  (středa 22:00)
Hráči Sevilly si mohou pojistit druhé místo za Barcelonou a potřebují k tomu jediné, porazit Las Palmas. V minulé sezoně se jím to podařilo dvakrát, ale nešlo o jednoduchá utkání. Las Palmas navíc cestuje do Andalusie v dobré náladě, poslední dvě kola totiž vyhrálo.

Sevilla odstartovala sezonu velmi dobře a zatím napříč všemi soutěžemi nenašla přemožitele. Neprohrála na Liverpoolu nebo naposledy v Gironě. Na půdě nováčka si připsala třetí ligovou výhru v řadě a po čtyřech kolech jí patří druhé místo za suverénní Barcelonou.

Dobrou formou se pyšní i Las Palmas, i když pro něj to platí jen v souvislosti s posledními dvěma koly. Začátek Kanárkům totiž vůbec nevyšel. Porážku na Valencii a zejména domácí debakl od Atlétika Madrid však hosté skvěle odčinili a zvítězili v Málaze a doma s Bilbaem. Šest bodů pak katapultovalo tým z Kanárských ostrovů na průběžné jedenácté místo, o které se dělí společně s Betisem Sevilla.

Ještě před několika lety bylo Las Palmas pro Sevillu velice nepříjemným soupeřem a do roku 2015 bychom hledali vítězství Andalusanů marně. Změnil to až rok 2016, od této chvíle Sevilla v ani jednom zápase s Las Palmas neztratila.

Sevilla nebude kompletní. Chybět jí budou Nolito a Guido Pizarro. Úplně stejně jsou na tom i hosté, kteří se musejí obejít bez Sampera, Tany, Haliloviče a Bigase.
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Escudero, Kjaer, Pareja, Mercado - Vázquez, N'Zonzi, Banega - Correa, Yedder, Navas
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Chichizola - Macedo, Lemos, Navarro, Castellano - Viera, Santana, Aquilani - Tannane, Calleri, Vitolo
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 5.33 - 8.57
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Valencia CF - Málaga CF  (úterý 20:00)
V mnoha evropských ligách je na programu vložené kolo a španělská elitní liga na tom není jinak. Jako první dva týmy se v rámci všedního dne představí Valencia s Málagou. Hosté do Valencie jezdí jen hodně neradi.

Když se řekne Valencia, v šatně Málagy nejspíš vždy vládne velmi špatná, skoro až skleslá nálada. Pokud někdo ve Valencii hrát vyloženě neumí, je to právě Málaga. Za posledních sedmnáct let plných vzájemných zápasů se Málaga ze tří bodů na stadionu soupeře neradovala ani jednou, což už je hodně špatná statistika. A zatím nic nenasvědčuje tomu, že by tentokrát měla slavit.

Forma Málagy je pro mnohé její fanoušky velkým zklamáním. V obraně to ještě jde, ale když v létě odešel jediný světlý bod ofenzívy (čti Sandro Ramírez), útok je naprosto bezzubý. Za první čtyři kola dala Málaga jen jeden jediný gól, což zatím stačí na pouhou předposlední příčku. Společně s Deportivem Alavés je Málaga jediným týmem, který ještě nemá na kontě ani jeden bod.

Ani minulý zápas fanoušky moc nepotěšil. Po domácí porážce 3:1 od Las Palmas se hráči chtěli s fanoušky usmířit a doufali v zázrak, protože jejich soupeř byl velmi silný. Navíc měl speciální motivaci, neboť zrovna kolaudoval nový stadion. Málaga měla tu čest, že sehrála vůbec první utkání na stadionu Wanda Metropolitano, který patří Atléticu Madrid. Dlouho držela s favoritem nulu na kontě inkasovaných branek, ale nakonec ji po hodině hry překonal Francouz Antoine Griezmann.

Málaga nepředvedla špatný výkon, ale na body to nestačilo. Teď čeká Málagu nelichotivá cesta do Valencie a může ji utěšovat snad jen fakt, že ani Valencia neprožívá úplně ideální období. Její forma nabízí hned několik otazníků, které se s každým dalším utkáním pomalu mění v negativní vykřičníky. Stává se totiž odborníkem na remízy.

Valencia nedokáže strhnout utkání na svou stranu a potýká se s absencí vítězné mentality. Tvrzení, že Los Che ještě neprohráli, možná zní dobře. Ale fakt, že k první výhře připojili ve čtyřech kolech už třetí remízu, není tak lichotivý. Pokud se bod z utkání proti favorizovanému Realu Madrid a také proti jeho městskému sousedu Atléticu dá považovat za úspěch, pak minulé kolo vyloženě zklamalo.

Městské derby s Levante na jeho půdě totiž Valencia naprosto nezvládla, když na branku Rodriga dokázal bryskně odpovědět Enis Bardhi. Do konce utkání už Valencia nezvládla využít ani jednu šanci a ještě mohla inkasovat. Valencii nevycházela snad ani jedna pořádná šance a finální fáze ji vyloženě trápí. Chce se ale zvednout právě proti oblíbenému soupeři, kterému naposledy na svém stadionu dokázala dát dvě branky.
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Neto - Montoya, Paulista, Garay, Gayá - Solera, Parejo, Kondogbia, Pereira - Mina, Moreno
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Jiménez - Rosales, Hernández, González, Ricca - Recio, Rolón - Mula, González, Juanpi - Bastón
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.47 - 4.70 - 7.33
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
FC Barcelona - SD Eibar  (úterý 22:00)
Druhým a posledním úterním duelem vloženého kola LaLigy bude duel favorizované Barcelony, která se opět vrací domů na Camp Nou. Tamní ochozy uvítají Eibar, který sice nasbíral už dvě výhry, ale na půdu Barcelony jezdí z historického pohledu jen velmi nerad.

Z jeho posledních utkání s katalánským gigantem je důvod více než zřejmý a patříte-li mezi sázkaře, možná to nebude špatný tip. Za tři poslední duely dala Barcelona Eibaru vždy čtyři góly, z toho naposledy se tak stalo právě v jejím výsostném revíru. Tehdy Eibar překvapivě bojoval a povedlo se mu vstřelit favoritovi dvě branky. Dokonce ještě 30 minut před koncem Eibar vedl o dva góly, než se spící obr probral!

Něco podobného by Eibar rád zopakoval nyní a bude doufat, že ofenzivní síla Barcelony by nemusela být taková. Dost možná se neplete, protože Barceloně vepředu opravdu bude jeden důležitý článek chybět. Kromě Brazilce Neymara, který už dávno vesele působí v Paris Saint-Germain, se totiž na Barcelonu snesla další smůla. Právě muž, který měl Neymara nahradit, k dispozici nebude. A to poměrně dlouho.

Mladý Francouz Ousmane Dembélé, do něhož vedení barcelonského celku vkládá velké naděje, se totiž hned v utkání s Getafe zranil. Původně nebyla prognóza zase tak špatná, ale po podrobnějším vyšetření je nyní známo, že si talentovaný útočník přetrhl vaz v levém koleni a může být mimo hru tři nebo dokonce až čtyři měsíce. Což je vzhledem k množství zápasů, které Katalánci odehrají, poměrně výrazná doba.

Barceloně se celkově utkání s Getafe moc nedařilo a o výhře musela rozhodnout až v samém závěru. Tři body jí získal dosud kritizovaný záložník Paulinho, jehož nákup vzbuzoval v mnohých fanoušcích minimálně rozporuplné reakce. I díky těmto třem bodům ale Blaugranas stále vedou tabulku LaLigy s náskokem dvou bodů na druhou Sevillu. K tomu ale především přidávají velmi dobré výkony a skóre 11:1.

K formě týmu se vyjádřil brankář Marc-André ter Stegen, který v rozhovoru s médii prohlásil: "Máme za sebou hodně náročné utkání, které nám sebralo hodně sil. Bylo těžké přizpůsobit se hřišti, které podle mého nebylo pořádně připraveno. Tráva byla příliš dlouhá, takže se hodně těžko kombinovalo. Dokázali jsme ale vyhrát a nyní se chceme poprat o další důležité body. Mrzí mne zranění Dembélého a přeji mu rychlé uzdravení. Ideálním dárkem by bylo další vítězství," dodala jednička Barcelony.

Její schopností prověří Eibar, který se zatím potácí těsně pod středem tabulky. Aktuálně sídlí na 13. místě a na jeho kontě jsou kromě dvou výher také dvě porážky. Eibar si zatím dokázal poradit s týmy nižší úrovně jako Málaga nebo Leganés, zatímco proti týmům z horních pater tabulky se pravidelně trápí. Jednu branku dostal od Bilbaa a ještě o dvě víc mu nadělila Sevilla.

V minulém kole ale mohli jeho fanoušci mít radost, neboť si připsal právě proti Leganésu tři body. Ty mu vystřelil krátce po změně stran Alejandro Gálvez, který se stal jediným úspěšným střelcem utkání. A jak sám říká, tato výhra by mohla být správnou motivací.

"Jsem nadšený z toho, že jsem dal branku, ale snad ještě víc hlavně z toho, že jsme oslavili tři body. Ty jsou pro nás po těch dvou porážkách hodně důležité a myslím, že to kladně zapůsobí na morálku celého týmu. Před námi je duel s Barcelonou, která v létě přišla o Neymara, ale noví hráči zase přišli. Pro mě osobně je snem hrát na Camp Nou a doufám, že dokážeme překvapit," přál by si Gálvez.
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Semedo, Piqué, Umtiti, Alba - Rakitić, Busquets, Iniesta - Messi, Suárez, Deulofeu
SD Eibar - pravděpodobná sestava:
Dmitrović - Capa, Oliveira, Gálvez, Ángel - Peňa, Escalante, Garcia, Inui - Charles, García
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 10.90 - 22.20
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona440011:112
2.Sevilla FC43106:110
3.Real Sociedad430111:79
4.Real Madrid42209:48
5.Atlético Madrid42208:38
6.Athletic Bilbao42113:17
7.Villarreal CF42026:56
8.Levante UD41305:46
9.Valencia CF41304:36
10.CD Leganés42023:36
11.UD Las Palmas42025:76
 Real Betis42025:76
13.SD Eibar42022:46
14.Getafe CF41123:44
15.Girona FC41123:54
16.Espanyol Barcelona41123:84
17.Celta Vigo41035:73
18.Deportivo La Coruña40135:111
19.Málaga CF40041:60
20.Deportivo Alavés40040:70

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (946)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele