5. kolo
19.09.2017 20:00 CET
5 : 0
(1:0)
Stadión:
Mestalla, Valencia

Reportáž

Valencia díky hattricku Zazy porazila Málagu

Valencia doma doslova smetla soupeře z Málagy, který nejenže nevstřelil ani jednu branku, ale hned pět jich sám inkasoval. Hráče Málagy čeká hodně dlouhá cesta domů a kdo z hráčů v autobuse řekne slovo "Zaza", ten asi nedopadne dobře.

Domácí Valencia se hodlala před vlastními fanoušky pořádně ukázat a jejím soupeřem za tímto účelem se stala Málaga. Ta má velké problémy se střelbou branek a dnes se měl o změnu postarat Rolán, Recio nebo Mula. Do hry se od první minuty postavili také Ricca, Jonny nebo Kuzmanović.

Valencia se spoléhala na Simoneho Zazu, což, jak se ukázalo, byl výtečný nápad. Kromě něj se na hřišti objevili také Parejo, Guedes, Murillo, Montoya nebo Soler s Minou. Sotva dal sudí Álvarez pokyn ke hře, Valencia začala dominovat. Pareja dostal hned dvakrát možnost zahrávat volný přímý kop, ale zeď neprostřelil ani jednou. V 18. minutě se už ale Los Che prosadili. Soler poslal balon krásně před bránu a jeho načechraný centr usměrnil hlavou do sítě Santi Mina!

Lepší začátek si Valencia snad ani nemohla představovat. Navíc mu její soupeř zase tak mo práce nenadělal, protože v útoku byl velmi pasivní. Další centr Solera promáchl Guedes, Simone Zaza pak po závaru v pokutovém území Málagy neskóroval jen proto, že byl doslova v obležení několika protihráčů.

Svou šanci měla i Málaga, ale jak bylo asi jasné vzhledem k její kvalitě i aktivitě těch šancí nebylo zase tak moc. Tu velmi zajímavou spálil Mula, který sice postupoval v podstatě sám na Neta, ale krátce před ním ztratil rovnováhu (chuť, odvahu, možná všechno dohromady). Pokud si na nějakého domácího hráče dávali hostující obránci pozor, byl to Simone Zaza. Občas jeho strážení zavánělo penaltou, jako například po zákroku Luise Hernándeze.

Sudí Álvarez byl ale velmi milosrdný, takže oba týmy vešly do druhého dějství při stejných počtech. Druhá půle vyznívala opět lépe pro domácí Netopýry, zvláště po ráně Daniho Pareja. Velmi aktivním hráčem byl také mladík Carlos Soler, který neustále napadal rozehrávku Málagy. K tomu navíc přidal další asistenci. Deset minut po změně stran vyslal nádherný pas na Minu, který na přední tyči nezasáhl. Do centru se ale na té zadní položil Simone Zaza - 2:0.

Byl to dnes velký večer italského kanonýra, který byl v Itáii mnohokrát považován za přebytečného. Když odbíjela hodina hry, Pareja poslal míč na Minu. Ten nezmatkoval, ale místo toho našel parádním centrem celkem viditelnou hlavu Zazovu. Mladý Ital se položil do zakončení a nedal Robertovi žádnou šanci zasáhnout - 3:0.

Málaga nechápavě sledovala dění a ještě větší ránu pro ni znamenala čtvrtá branka Valencie. Mezi třetí a čtvrtou brankou domácích totiž byl jen dvě minuty rozdíl. A autorem pojišťujícího gólu se stal opět hrotový útočník Zaza, který si obhodil soupeře ve vápně a lehce poslal balon do sítě! A když ještě v závěru zvýšil na 5:0 Rodrigo, domácí fanoušci byli u vytržení.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele