5. kolo
21.09.2017 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Villarreal CF - Espanyol Barcelona 0:0

Villarreal si doma nakonec jen rozdělil body s Espanyolem Barcelona a diváci se na Estadio de la Cerámica nedočkali ani jedné branky. Rozhodně se nejednalo o nezáživné utkání, ale oba brankáři byli dnes večer ve výborné formě.

Villarreal byl velkým favoritem v duelu proti Espanyolu, ale jeho hlavním problémem byla rozsáhlá marodka. Trenér Fran Escribá měl co dělat, aby poskládal kvalitní a smysluplnou sestavu. Do ní se před domácími ochozy vešli hráči jako Costa, Ruiz, Trigueros, Čeryšev, Castillejo, Bacca nebo Bakambu. To byl smrtící tandem, na který si Espanyol musel dávat pozor.

Hlídat tyto dva hráče měli především Caricol, Sánchez, Hermoso, López nebo Jurado. Útočné povinnosti měli především Baptistão s Morenem. A právě prvně jmenovaný útočník se staral o pořádný vzruch před bránou gólmana Barbosy. Už ve čtvrté minutě se dostal do zajímavé střelecké pozice a nakonec zamířil těsně nad břevno!

Villarreal byl trochu zaskočen aktivitou svého soupeře, se kterou zřejmě nepočítal. Do jeho rozhozené obrany posílal o pár minut později velmi dobrý centr obránce Caricol a José Manuel Jurado hlavičkoval opět velmi těsně nad! Villarreal přiložil ruku k dílu a výsledkem byla první branka utkání. Ta ale platit nemohla, protože dorážející Rodrigo Hernández při zakončení fauloval brankáře Paua Lópeze.

Hostující celek se rázně připomněl po dvaceti minutách a dalším z mnoha dnes zahrávaných rohových kopů. Balon si ve vápně našel skvěle naskakující útočník Gerard Moreno a zamířil velmi dobře k tyči. Jenže brankář Mariano Barbosa se hbitě natáhl na stejnou stranu a jeho pokus bravurně vyrazil! Dost práce měl také hostující brankář Pau López, kterého pořádně protáhl dobře mířící Manuel Trigueros.

Pár minut před koncem první půle si Bakambu rychle vyměnil s Baccou, který mu jej vrátil. Střelu z první ale Bakambu namířil jen do míst, kde stál López. Brankář Espanyolu byl ke konci poločasu prověřen ještě po krásné individuální akci Samuela Castilleja, který se prvním dotykem dostal s balonem do vápna, proběhl přes dva protihráče a pořádně vyprášil zasahujícímu brankáři Lópezovi rukavice.

Poločas druhý nezačal nijak odvážně a chvíli trvalo, než se oba soupeři vrátili do tempa. Po hodině hry se dostal k ráně opět aktivní útočník Gerard Moreno, který obešel protihráče a ve vápně mířil z úhlu na bližší tyč. Tam však byl brankář Barbosa. Na opačné straně zaměstnal brankáře Lópeze Cédric Bakambu, který se ve vápně v tlačenici několika hráčů obtočil na místě s míčem a tvrdě vypálil. López rovněž tuto střelu kryl. V závěru se sice hodně žlutilo, ale skóre se už do konce zápasu nezměnilo.

Autor: Ondřej Pražák / goal.com, onlajny.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele