LaLiga - souhrn 35. kola

28.04.2017, 22:45, aktualizováno 01.05.2017, 22:52
Komentáře a souhrny
Real Madrid doma nakonec zdolal Valencii a odklidil další překážku na cestě k mistrovskému titulu, Barcelona zareagovala triumfem nad Espanyolem. Atlético Madrid nemělo žádné problémy v Las Palmas a těšit ho může i ztráta Sevilly, v boji o poháry se dařilo Villarrealu, Athleticu a Realu Sociedad, který definitivně posunul o patro níže Granadu...

Málaga CF - Sevilla FC 4:2

01.05.2017 21:00

Góly: 38. Pablo Fornals, 51. Sandro Ramírez, 77. Diego Llorente, 89. Juankar - 30. Franco Vázquez, 57. Franco Vázquez

Hodně nepříjemnou ztrátu utrpěla Sevilla, která nedokázala navázat na jednoznačnou sobotní výhru Atlética Madrid na půdě Las Palmas, a tři kola před koncem se jí v souboji o třetí příčku bude těžko dohánět tříbodové manko právě na madridský celek. Málaga ukázala, že má hodně slušnou formu, a zvítězila už potřetí v řadě.

V posledních šesti ligových kolech tak Boquerones ztratili pouhé tři body, a to díky porážce na půdě La Coruni, a v závěru tohoto ročníku stoupá vstříc klidnému středu tabulky. Ačkoli v tuhle chvíli potřeboval bodovat spíše jejich soupeř, nenechali mu nic zadarmo. A andaluské derby zvládli díky povedenému závěru zápasu oni.

Zprvu se hrálo hodně opatrně, v první půlhodině se toho na hřišti opravdu moc zajímavého neodehrálo, a vlastně těmi nejdůležitějšími okamžiky byly jen dva přesné zásahy na obou stranách. Za hosty skóroval Vázquez, jenž z blízkosti pohotově zužitkoval přihrávku Ben Yeddera, domácí se naopak prosadili zásluhou parádní střely Pabla Fornalse.

Vstup do druhého poločasu se pak Seville hrubě nevydařil. Dlouhý nákop brankáře Kameniho z 51. minuty hostující defenzíva hrubě podcenila, míč propadl na rozeběhnutého Sandra Ramíreze, který následně propálil gólmana Sergia Rica. I když bylo o šest minut později opět srovnáno, Sevillistas bodový úspěch další trefa Vázqueze nepřinesla.

Pablo Sarabia zprava poslal centr do pokutového území, kde si obránce Luis počínal velmi špatně, balón nedokázal odkopnout do bezpečí, a toho snadno využil italský záložník, jenž snadno překonal Kameniho. Kdyby v 71. minutě Iborra vyzrál se svou hlavičkou na Kameniho, možná by vítězství zůstalo na straně favorita tohoto utkání.

Poslední čtvrthodinka ale nakonec lépe vyšla Málaze, která zaznamenala celkem dva regulérní góly, a oplatila svému lokálnímu rivalovi čtyři inkasované branky z podzimu. Nejprve se po centru Sandra Ramíreze z přímého kopu trefil hlavou Diego Llorente a minutu před koncem skóroval po chycené penaltě taktéž Juan Carlos.

Více informací k zápasu

Celta Vigo - Athletic Bilbao 0:3

30.04.2017 20:45

Góly: 35. Raúl García, 50. Raúl García, 83. Mikel Rico

Utkání Celty Vigo s Athleticem nakonec dopadlo přesně tak, jak mnozí očekávali, tedy výhrou hostů. Celestes totiž šetřili své opory na čtvrteční zápas Evropské ligy s Manchesterem United.

Athletic nakonec nastřílel svému soupeři tři branky a pojistil si šesté místo, znamenající Evropskou ligu. Hosté utkání jasně ovládli, od začátku byli prostě lepším týmem. První velkou šanci sice měli domácí, ale Hjulsager z vyložené pozice poslal balón jen do boční sítě. Pak už se to na Álvareze jenom valilo. Muniain a Williams si na Álvarezovi vylámali zuby a uspěl až ve 35. minutě zkušený Raúl García. Rohový kop nešťastně prodloužil na zadní tyč Bongonda a Raúl García z voleje poslal Athletic do vedení.

Ještě do konce prvního poločasu mohl zvýšit Williams, ale svůj postup zakončil střelou do tyče. Bilbao si neohroženě kráčelo pro tři body a hned z kraje druhého poločasu uteklo na rozdíl dvou branek. Williamsovu ránu sice Álvarez vyrazil, ale jen k nohám Raúla Garcíi, který si připsal druhý gól v utkání. Velké starosti dělal obraně Celestes Williams, ovšem mezi střelce se nakonec nezapsal.

Sedm minut před koncem definitivně pojistil výhru hostů Mikel Rico. Byl to klasický protiútok do otevřené obrany soupeře. Bilbao vyhrálo ve Vigu jasně 3:0 a upevnilo si šestou pozici. Celta Vigo zůstává ve středu tabulky, ale to nejdůležitější ji teprve čeká ve čtvrtek, v souboji s Manchesterem United.

Více informací k zápasu

SD Eibar - CD Leganés 2:0

30.04.2017 18:30

Góly: 62. Kike, 66. Sergi Enrich

Šance Eibaru na Evropskou ligu v minulých kolech hodně utrpěly, ale po vítězství 2:0 nad Leganésem znovu ožívají. Příjemné překvapení letošní sezony Eibar to bude mít ve zbytku ještě těžké, ale dokud bude šance existovat, popere se o ní. Souboj s Leganésem rozhodli Kike a Sergio Enrich.

O první vzrušivější moment se postaral Inui, který ze strany kroutil do šestnáctky centr a ten div, že málem neskončil za zády překvapeného Herrerína. O chvíli později nebezpečně vypálil León a Herrerín musel na zem. Eibar byl o něco aktivnější, přesto mohl odcházet do šaten s nepříznivým mankem. Guerrero už hlavou překonal Rodrígueze, jenomže na brankové čáře zachránil Eibar Lejeune.

Poločas skončil 0:0, takže na první branku diváci čekali až do druhého poločasu. Přesně po hodině hry poslal do šestnáctky nadýchaný centr Junca a Kike García hlavou rozjásal domácí příznivce. Následně neuběhly ani čtyři minuty a domácí už vedli 2:0. Sergio Enrich dostal přihrávku za obranu a trochu z úhlu postupoval na Herrerína, kterého střelou k tyči výborně obstřelil.

Leganés měl smůlu, což ještě dokumentuje šance Guerrera, zmařená o brankovou konstrukci. Domácí si ve zbytku zápasu výsledek pohlídali a nadále živí naději na Evropskou ligu.

Více informací k zápasu

Real Betis - Deportivo Alavés 1:4

30.04.2017 16:15

Góly: 12. Rubén Pardo - 48. Nenad Krstičić, 54. Rubén Sobrino, 58. Christian Santos, 90+4. Aleksandar Katai

Utkání na jihu Španělska mezi domácím Realem Betis s Deportivem Alavés se proměnilo v pětigólovou přestřelku, kterou zcela ovládli hosté v poměru 4:1, přestože ještě o přestávce prohrávali. Ligový nováček tak potvrdil, jakou letos prožívá výtečnou sezonu, a již počtvrté za sebou neprohrál.

Vše se přitom z pohledu Betisu vyvíjelo nanejvýš slibně, když se ve dvanácté minutě dostal k míči po odvrácené standardní situaci Rubén Pardo a bez okolků z hranice šestnáctky vypálil. Brankář Ortola by nejspíš jeho ránu dokázal zachytit, jenže stínující obránci ještě dráhu letu míče nešťastně změnili, a tak Pardova střela skončila přesně u levé tyče.

Po změně stran už ale domácí příznivce radost brzy přešla. Hned v osmačtyřicáté minutě totiž Nenad Krstičič využil špatné rozehrávky soupeře a překvapil všechny přízemní ranou z více než dvaceti metrů na přední tyč, která brankáře Adána nachytala nepřipraveného zasáhnout a bylo srovnáno. A brzy bylo ještě hůř.

Od trefy srbského záložníka uplynulo sotva deset minut a ukazatel skóre již ohlašoval průběžný stav 3:1. Nejprve rychlý útok Alavése po pravé straně vyústil v perfektní Vigarayovu přihrávku před odkrytou branku, kde již Rubén Sobrino neměl sebemenší problém uklidit míč do sítě. V osmapadesáté minutě pak nezastavitelný Vigaray předvedl další velkou parádu, když se umně uvolnil u rohového praporku a prudkým přízemním centrem na přední tyč vybídl k zakončení nabíhajícího Sobrina, jenž ve skluzu propálil zblízka bezmocného Adána.

Odevzdaný Betis se již ve zbytku utkání na žádnou odpověď nezmohl, a naopak ještě v poslední čtvrté minutě nastavení inkasoval počtvrté. Další rychlý kontr Alavése tentokráte po levé straně podnikl Aleksandar Katai, který přesprintoval všechny hráče soupeře a tváří v tvář Adánovi zachoval chladnou hlavu. Alavés tak pojistil své postavení ve středu tabulky a dotáhl se k devátému Espanyolu na vzdálenost dvou bodů. Betis se naopak propadl na patnácté místo, což může napravit v příštím kole na půdě dalšího nováčka z Leganés, který stále nemá jistou záchranu.

Více informací k zápasu

CA Osasuna - Deportivo La Coruña 2:2

30.04.2017 12:00

Góly: 4. Jhon Mondragon, 78. Juanfran (vl.) - 18. Guilherme, 70. Guilherme

Jen dvanáct minut dělilo La Coruňu od ligové záchrany. Kdyby na půdě již sestupující Osasuny udržela těsné vedení, které jí zařídil svými dvěma trefami Guilherme, ve zbývávajících třech kolech by hrála jen o konečné umístění. I tak je však její udržení se v nejvyšší soutěži na velmi dobré cestě.

V tuhle chvíli totiž dělí Deportivo od sestupové osmnácté příčky celkem osm bodů, takže má opravdu vše ve svých rukou. Pamploně se nepodařilo ani na pátý pokus uhájit čisté konto a nakonec byla ráda, že získala alespoň bod. K přesnému zásahu Jhona Mondragóna přidala na své konto vstřelených branek ještě vlastní trefu Juanfrana.

Vstup do utkání se domácím podařil náramně. Prvotní rohový kop jim sice nevyšel, každopádně následný centr už doletěl do nebezpečného prostoru, odkud Guilherme míč špatně odkopl, a toho využil Mondragón, který snadno zamířil na bližší tyčku. Navýšit vedení mohl po čtvrthodině hry Kenan, jenže bránu pouze přestřelil.

V 18. minutě bylo vyrovnáno. Juanfran poslal dlouhý centr z pravé strany do pokutového území, tam ho nedokázal zastihnout Luisinho ani Borges, ovšem na zadní tyči číhal Guilherme, jenž už pohotově skóroval. Po půlhodině hry mohli hosté získat kontrolu nad průběžným skóre zásluhou Andoneho, avšak ten ze složitého úhlu mířil pouze mimo.

Do poločasu si vytvořila La Coruňa ještě jednu možnost, nicméně Juanfran poslal balón pouze do břevna. I ve druhém dějství bylo mužstvo kouče Pepeho Mela o něco nebezpečnější, v 63. minutě se pokusil zapsat na střeleckou listinu Luisinho, ovšem pravačkou netrefil prostor mezi třemi tyčemi, a Andone pak nepřekonal brankáře Sirigua.

Dvacet minut před koncem se Branquiazuis již dočkali zaslouženého druhého gólu. Albentosa prodloužil pas z rohového čtvrtkruhu do brankového území, odkud Guilherme jemně tečoval za záda Sirigua. O osm minut později Osasuna určila konečný nerozhodný výsledek, neboť Juanfran zacílil do vlastní sítě po rohovém kopu soupeře.

Více informací k zápasu

Espanyol Barcelona - FC Barcelona 0:3

29.04.2017 20:45

Góly: 50. Luis Suárez, 76. Ivan Rakitić, 87. Luis Suárez

Barcelona zvládla nevyzpytatelné derby s Espanyolem a vrátila se minimálně do příštího kola na čelo tabulky. Ačkoli svému sokovi nedokázala v prvním poločase vstřelit jedinou branku, bezgólové skóre nakonec změnil Luis Suárez, který nakonec přesně zacílil i tři minuty před koncem. Mezitím ještě mimochodem vedení pojišťoval Ivan Rakitič.

Domácí se svým městským rivalem prohráli už čtyřikrát v řadě a ani jejich aktuální forma příliš nenasvědčovala tomu, že by mělo dojít k nějaké změně. V postatě se drželi jen první pětačtyřicetiminutovku. Pak ale hosté ukázali, že mají v posledních zápasech výrazný střelecký apetit, a už potřetí v řadě vsítili alespoň tři branky v jednom utkání.

Espanyol vstoupil do tohoto souboje hodně zostra a už v 5. minutě notně ohrozil bránu gólmana ter Stegena. Po jednoduché kombinaci se ve středu pole uvolnil José Jurado, jenž zkusil zamířit na vzdálenější tyčku, jeho pokus však skončil těsně vedle. Barca jinak proti dobře organizované obraně dlouhou dobu tápala.

Vůbec první střelu, která alespoň nějakým způsobem mohla soupeře vystrašit, vyslal Sergi Roberto až pět minut před přestávkou, jeho hlavička se ovšem neujala a nasměrovaná byla pouze do boční sítě. A ani Neymar pak se svou levačkou neuspěl. Vstup do druhého dějství však FCB vyšel náramně, využil totiž mizerné rozehrávky svého soupeře.

Suárez trestal, přebral balón ve středu pole, naběhl si do blízkosti brankáře Diega Lópeze, jehož chytrým zakončením snadno přehodil. Jako by Espanyol právě tenhle moment položil do kolen. Hosté začínali kousat čím dál víc. Neymarova možnost vyšla ještě vniveč, neboť z nulového úhlu prakticky nemohl překonat Diega Lópeze.

Po hodině hry se Brazilec ve službách Barcelony pokoušel Diega Lópeze překonat svým pokusem z dálky, hostující muž v rukavicích ale dobře zasáhl. Nakonec k jeho druhé kapitulaci došlo čtvrthodinu před koncem, to když Rakitič snadno využil přihrávky Messiho, a pak se po další chybě domácí defenzívy znovu prosadil dobře číhající Suárez.

Více informací k zápasu

UD Las Palmas - Atlético Madrid 0:5

29.04.2017 18:30

Góly: 2. Kévin Gameiro, 17. Saúl Ñíguez, 18. Kévin Gameiro, 72. Thomas Partey, 90. Fernando Torres

Doma Las Palmas prohrálo letos pouze dvakrát a právě díky slušné bilanci na Estadio Gran Canaria se drží v klidné části dolní poloviny tabulky. Jenže proti Atléticu Madrid předvedlo jeden z nejhorších výkonů v sezóně a utržilo ostudný pětigólový debakl. Lepší generálku si před semifinále Ligy mistrů nemohli hosté vlastně ani přát.

Rozhodnuto o výsledku bylo vlastně už po osmnácti minutách hry, kdy se dvakrát trefil Kévin Gameiro a jednou Saúl Ňíguez. Ve druhém poločase si pak svěřenci trenéra Diega Simeoneho pohotový náskok bez větších problémů hlídali a přidali ještě dva přesné zásahy díky Thomasovi Parteymu a Fernandovi Torresovi.

Za pojištěním své třetí pozice, která jistojistě zajistí účast v základních skupinách Ligy mistrů v příští sezóně, vykročili Los Colchoneros náramně. Už ve 2. minutě poslal Saúl přízemní centr z levé strany na hranici brankového území, kam si naběhl Gameiro, a ten z blízkosti v jakémsi skluzu snadno překonal brankáře Javiho Varase.

V 17. minutě Atlético svůj náskok navýšilo. Koke usměrnil táhlý centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Saúla, jenž si v zakončení snad nemohl počínat lépe, a svou hlavičku usměrnil přesně do šibenice, kam se Javi Varas jen marně natahoval. A o minutu později po parádní kolmici Gaitána skóroval na hranici ofsajdu balancující Gameiro.

Z téhle studené sprchy se celek z Kanárských ostrovů prostě neosušil. A na svého protivníka nedokázal najít absolutně žádný recept. Těsně po obrátce mohlo být pro Las Palmas ještě hůře, avšak Gameiro z blízkosti trefil pouze bližší tyčku. V 68. minutě byl pak vyloučený domácí Boateng a Atlético si přesilovku jednoduše užilo.

V 72. minutě předvedlo moc pěknou kombinaci v šestnáctce, střídající Correa posunul balón dozadu na svého kolegu z lavičky Parteyho, který si snadnou střelou na vzdálenější tyč připsal na své konto letošní první branku v LaLize. Došlo také na náhradníka Fernanda Torrese, jenž snadno zužitkoval dlouhé přihrávky zleva od Filipeho Luíse.

Více informací k zápasu

Real Madrid - Valencia CF 2:1

29.04.2017 16:15

Góly: 27. Cristiano Ronaldo, 86. Marcelo - 82. Dani Parejo

Real Madrid je vytouženému titulu opět o krůček blíže. V domácím zápase s Valencií totiž Bílý balet potvrdil roli favorita a porazil Valencii 2:1, byť se utkání jako v mnoha předešlých případech neobešlo bez pořádného dramatu a vítězného gólu v samém závěru utkání. Tentokráte se hrdinou večera stal levý bek Marcelo, jenž pět minut před koncem svou slabší pravačkou odpověděl na Parejovo srovnání úvodní trefy Cristiana Ronalda. K dotažení cesty za ligovým triumfem již Realu zbývá zvládnout poslední čtyři kola...

Přestože Valencie do utkání vstupovala s třemi prohrami v zádech, na jejím projevu to zprvu nebylo vůbec znát. První velkou šanci na otevření skóre měl Santi Mina, jenž vystihl nepovedenou malou domů Sergia Ramose, avšak Keylora Navase překonat nedokázal. Kostarickému brankáři ovšem v tu chvíli stálo štěstí, neboť druhý Minův pokus se otřel o brankovou konstrukci. Domácí se za neustávajícího deště v úvodu spíše hledali, ale po sedmadvaceti minutách již byli ve vedení. Kroucený centr Daniho Carvajala si vyhlédl Cristiano Ronaldo, jenž předskočil Eliaquima Mangalu a s přehledem uklidil míč hlavou do sítě.

V druhé půli již Real mocně usiloval o druhý gól a Benzemovu křižnou ránu zastavila až tyčka. Dvanáct minut po změně stran pak domácí dostali jedinečnou příležitost navýšit své hubené vedení, když Dani Parejo zbytečně ve vlastní šestnáctce stáhl k zemi Luku Modriće a na popud čárového rozhodčího následoval pokutový kop. Valencijský gólman Diego Alves je však pro penaltové exekutory známým postrachem a své pověsti dostál i tentokrát, neboť vystihl směr Ronaldovy střely a portugalské superstar zabránil v druhé gólové radosti.

Místo pohodové výhry Bílého baletu tak ještě došlo na pořádné drama. Osm minut před koncem totiž Parejo vymazal svůj předešlý hřích skvostným přímým kopem, který zamířil neomylně do horního růžku branky a Navas se již natahoval marně, byť si na míč sáhl. Nakrátko oněmělí příznivci Realu však stadion Santiaga Bérnabeua přesto opouštěli s úsměvem na tváři. V pětaosmdesáté minutě totiž propadlý centr převzal na hranici šestnáctky Marcelo, zasekl si míč do středu hřiště a povedenou křižnou ranou k tyči zařídil Realu důležité vítězství 2:1.

Více informací k zápasu

Real Sociedad - Granada CF 2:1

29.04.2017 13:00

Góly: 45. Carlos Vela, 84. Juanmi - 65. Adrián Ramos

Nezabrala ani léčba Tonym Adamsem za pět minut dvanáct. Granada se po veskrze mizerné sezoně definitivně s La Ligou přinejmenším na jeden rok loučí, neboť po další prohře s Realem Sociedad již andaluský celek ztrácí na nesestupové příčky více bodů, než může do konce letošního ročníku získat.

Adams, nekdější kapitán anglické reprezentace a legenda londýnského Arsenalu, se na začátku dubna zhostil role dočasného trenéra po neuspokojivých výsledcích Lucase Alcaraze. Dosavadní sportovní ředitel klubu však nastalý trend nedokázal zastavit, připsal si ve čtyřech kolech čtyři porážky a už tři zápasy před koncem ligy je o sestupu Granady jasno.

Jen hodně chabou náplastí pro padesátiletého kouče může být vůbec první vstřelený gól za zmíněná čtyři kola, když se v pětašedesáté minutě prosadil Adrian Ramos z centru Dimitriho Foulquiera. Šlo o vyrovnání na průběžných 1:1 poté, co na samém sklonku první půle otevřel skóre Carlos Vela. Místo vykřesání naděje na zázračné zmrtvýchvstání granadských však šest minut před koncem přišla černá tečka v podobě gólu Juanmiho, jenž tak stanovil konečný výsledek 2:1 pro domácí Sociedad.

Baskický celek se díky sobotnímu triumfu drží na příčkách zajišťujících postup do příštího ročníku Evropské ligy, ovšem z šestého místa jej může stále vystrnadit lokální rival Athletic, který má s dvoubodovou ztrátou zápas tohoto kola s Celtou Vigo stále před sebou.

Více informací k zápasu

Villarreal CF - Sporting Gijón 3:1

28.04.2017 20:45

Góly: 33. Roberto Soldado, 47. Cédric Bakambu, 59. Cédric Bakambu - 73. Douglas

Villareal dokázal navázat na trošku překvapivě vítězství ve vloženém kole na půdě Atlética, porazil o záchranu bojující Gijón a minimálně do příštího týdne zůstane na páté příčce. A protože celek z Asturie ztrácí tři zápasy před koncem na bezpečnou sedmnáctou pozici stále šest bodů, v podstatě je jeho sestup níže zpečetěn.

Dá se říci, že domácí měli tohle utkání plně pod svojí kontrolou. Do poločasu se ujali zásluhou Roberta Soldada vedení, které jim notně pomohlo celou hru zklidnit, a po obrátce se dvakrát trefil ve výtečné formě hrající Cédric Bakambu. Jen slabou náplastí pak byl pro hosty snižující gól Douglase Pereiry sedmnáct minut před koncem.

Žlutá ponorka poprvé zahrozila ve 14. minutě, to když se ve vyložené pozici objevil R. Soriano, nicméně míč směřující do brány nakonec zastavil na brankové čáry záložník Isma López. Ve 24. minutě naopak mohl na druhé straně udeřit Moi Gómez, to by ovšem svým pokusem nesměl trefit pouze brankovou konstrukci.

Po půlhodině hry Xavi Torres dobře hlavičkoval, a kdyby gólman Andrés Fernández nezachránil svůj tým, kdo ví, jakým směrem by se střetnutí ubíralo. Naopak o pár chvil později Rodri Hernández hlavou prodloužil balón do šestnáctky na hranici ofsajdu balancujícího Soldada, jenž z blízkosti pohotově skóroval.

Těsně po obrátce Villareal přidal druhý přesný zásah. Bakambu si naběhl na exkluzivní kolmici J. dos Santose a před brankářem Pichu Cuéllarem v koncovce nezaváhal. Definitivně rozhodnuto bylo v 59. minutě. Soldado přihrál na hranici brankového území Bakambuovi, kterému opět nedělalo problémy překonat Pichu Cuéllara.

A to přitom těsně předtím mužstvo kouče Frana Escribáy spálilo další dvě možnosti, to když Bakambu v 53. minutě minul kýžený a chtěný prostor a po rychlém brejku nezacílil přesně ani Soldado. V 73. minutě se Sporting dočkal čestného úspěchu. Víctor Rodríguez nabil Douglasovi Pereirovi a ten balón poslal ke vzdálenější tyčce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona352564104:3381
2.Real Madrid34256392:3981
3.Atlético Madrid35218665:2571
4.Sevilla FC35208762:4468
5.Villarreal CF35189852:2863
6.Athletic Bilbao351951151:3862
7.Real Sociedad351941254:4861
8.SD Eibar351591154:4554
9.Espanyol Barcelona3513111145:4750
10.Deportivo Alavés3512121136:4148
11.Celta Vigo341351649:5744
12.Málaga CF351191544:5142
13.Valencia CF351171750:6140
14.UD Las Palmas351091652:6639
15.Real Betis351071838:5737
16.Deportivo La Coruña357111739:5932
17.CD Leganés35791930:5330
18.Sporting Gijón35592138:7024
19.Granada CF35482328:7420
20.CA Osasuna353102237:8419

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (353)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele