LaLiga - preview 35. kola

28.04.2017, 09:02, aktualizováno 01.05.2017, 10:36
Previews
Sevilla ještě nevzdává boj o třetí místo zaručující přímou účast v základních skupinách Ligy mistrů a v pondělní dohrávce bude odpovídat na víkendovou výhru Atlética Madrid na půdě Las Palmas. Venku hraje rovněž Sevilla, která zavítá do Málagy...
Málaga CF - Sevilla FC  (pondělí 21:00)
Dohrávku 35. kola španělské LaLigy obstarají Málaga se Sevillou. Zatímco domácím už o nic nepůjde, hosté stále bojují o přímou účast v základní skupině Ligy mistrů. Na čtvrté Atlético v tuto chvíli ztrácejí tři body, takže nic jiného, než vítězství na Rosaledě brát nemohou.

Ačkoliv už Málaze o nic nejde, její forma je více než jen dobrá. Za posledních pět kol slavila výhru čtyřikrát, aniž by přitom inkasovala. A to nehrála jen tak proti někomu, doma porazila například Barcelonu nebo Valencii. Pro Málagu je určitě škoda, že se chytila až v závěru sezony, kdy jí o nic nejde.

Dlouho to vypadalo, že Sevilla skončí minimálně na třetím místě, ale poté, co si vybrala slabší období, spadla na čtvrtou pozici a před Atlético se ne a ne vrátit. Přitom je velký rozdíl, zda skončíte na třetím, nebo čtvrtém místě. Sevilla momentálně ztrácí na Atlético tři body, takže žádná výrazná propast, je však potřeba také vyhrávat, jinak se pomyslné nůžky ještě více rozevřou. Forma hostů je dobrá, čtyři zápasy bez porážky, z toho tři vítězství. Naposledy se Los Blanquirrojos radovali z vítězství nad Celtou Vigo 2:1.

Sevilla to v posledních letech na Málagu umí. Neprohrála s ní víc jak tři roky. První zápas v letošní sezoně, hraný na stadionu Rámona Sáncheze Pizjuána, skončil jasnou výhrou Sevilly 4:1.

Domácí se budou muset obejít bez Kuzmanoviče, Koného, Juanpiho a Peňarandy. Všichni mají zdravotní potíže. Hrát nebude ani En-Neysri, který si odpykává karetní trest. Ani Sevilla se nemůže pochlubit kompletním kádrem, zranění jsou Trémoulinas a Krohn-Deli.
Málaga CF - pravděpodobná sestava:
Kameni - Torres, Hernández, Llorente, Rica - Recio, Camacho - Ontiveros, Fornals, Castro - Ramírez
Sevilla FC - pravděpodobná sestava:
Rico - Mercado, Rami, Pareja, Escuderro - Nasri, N'zonzi - Correa, Vázquez, Sarabia - Yedder
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.05 - 3.90 - 1.87
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
CA Osasuna - Deportivo La Coruña  (neděle 12:00)
Na letošní sezonu budou chtít v Pamploně co nejdříve zapomenout. Ještě než ale skončí ročník 2016/17, po němž se Osasuna přinejmenším na rok s La Ligou rozloučí, chtějí svěřenci trenéra Vasiljeviće alespoň nějak potěšit své strádající příznivce a připsat si druhou domácí výhru v uplynulé ligové sezoně. Proti bude Deportivo La Coruňa, které naopak v případě výhry získá definitivní jistotu setrvání ve španělské nejvyšší soutěži i v nadcházející sezoně. Depor totiž z momentální šestnácté příčky drží na osmnáctý Sporting Gijón sedmibodový náskok.

O osudu Osasuny bylo rozhodnuto již delší dobu, ovšem až poslední ligové kolo a tvrdá prohra s Barcelonou definitivně strvrdily sestup baskického klubu, který je s pouhými osmnácti body na posledním dvacátém místě. Mimo hru zůstávají zranění Tano, Flaňo, García, Riera, Riviére, Vujadinović i Digard. To na opačné straně absentuje pouze Pedro Mosquera.

Také hosté byli v průběhu sezony vážně namočení do záchranářských bojů, avšak nasazení těžkého trenérského kalibru v podobně Pepeho Mela se ukázalo být tím správným tahem, který klub z Galicie vytáhl do bezpečné vzdálenosti od sestupových vod a nyní může s předstihem celou záležitost uzavřít. Dopomohla tomu i prohra Gijónu v zápase s Villarrealem, díky čemuž si může Depor v případě výhry na stadionu El Sadar se vší platností oddechnout.
CA Osasuna - pravděpodobná sestava:
Sirigu - Buňuel, Oier, Mondragón, Fuentes, Clerc - Causić, Fausto, Torres - Kodro, León
Deportivo La Coruña - pravděpodobná sestava:
Lux - Juanfran, Arribas, Albentosa, Luisinho - Dos Santos, Borges - Gama, Colak, Moreno - Andone
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.63 - 3.46 - 2.10
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Real Betis - Deportivo Alavés  (neděle 16:15)
Desátý tým tabulky LaLigy jede do Sevilly, aby se tam utkal s domácím Betisem. Béticos se minulé kolo nepovedlo a jejich 15. příčka moc optimismu nevzbuzuje. Alavés naopak oproti předpokladům sídlí ve středu tabulky.

Oba celky své zápasy vloženého kola odehrály ve čtvrtek a více se dařilo Alavésu. Ten navázal na remízu s Las Palmas ziskem dalšího cenného bodu, který uhrál s Eibarem. I když jeho herní projev nebyl tak sympatický, může být rád alespoň za další nulu v kolonce inkasovaných branek. A poměrně spokojen byl i mladý univerzál Zouhar Feddal, který mluvil s klubovou televizí po zápase a vyhlídkách svého celku.

"Mohli jsme získat tři body, zvláště když hrál soupeř v oslabení. Ale to se nepovede pokaždé, prostě jsme nedokázali dostat míč do brány. Udělali jsme ale všechno, nemůžeme se na nic vymlouvat. Pevně věřím, že příště se nám to povede a vyhrajeme. Nemáme žádné plány nebo cíle, které by nás stresovaly, takže můžeme hrát ve zbytku sezony uvolněně. Betis bude doma hodně těžkým soupeřem, ale já nám věřím.”

Alavés má jednu menší výhodu oproti domácímu Betisu. Nemá totiž ani jednoho zraněného hráče a může tak počítat s plnou silou. Béticos nejspíš nepomůže obránce Piccini a mimo hru je zcela jistě mladý útočník Antonio Sanabria, který je zraněn. Betisu se navíc nedaří delší dobu. Za deset posledních duelů vyhrál jen třikrát a v minulém kole to také nebylo ono.

Na stadionu San Mamés prohrával Betis už o dvě branky s domácím Bilbaem a ani branka Rubéna Castra neznamenala body, protože tlak hostí se konal až moc pozdě. Ani na domácí půdě Betis moc bodů nesbírá a těžko se dá říct, že se mohl na prostředí stadionu Manuela Luize de Lopery spoléhat. Pokud však je soupeř, který mu dává alespoň malou naději, je jím právě Deportivo Alavés. To totiž v Seville vyhrálo dosud jen jednou.
Real Betis - pravděpodobná sestava:
Adán - Pezzella, Mandi, Tosca - Navarro, Ceballos, Pardo, Brašanac, Durmisi - Alegrí, Castro
Deportivo Alavés - pravděpodobná sestava:
Pacheco - Femenía, Feddal, Ely, Hernández - García, Llorente - Toquero, Camarasa, Gómez - Deyverson
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.60 - 4.00 - 6.00
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
SD Eibar - CD Leganés  (neděle 18:30)
Opravdu výrazný krok k záchraně může udělat Leganés, pokud se mu podaří uspět naplno na půdě Eibaru. Ten by si naopak po třech nepříliš povedených zápasech konečně rád napravil reputaci a trošku oživil své pohárové ambice. Podzimní vzájemný duel skončil nerozhodně a vlastně podobně vyrovnaný průběh se dá očekávat i nyní.

Celkem sedm ligových kol čekal celek z madridského předměstí na vítězství. A to navíc čtyřikrát v řadě prohrál, než na řadu přišel souboj ve vloženém kole s Las Palmas. Právě pohotová tříbranková výhra mu opravdu notně pojistila aktuální sedmnáctou příčku. Na záchranu v tuhle chvíli disponuje šestibodovým náskokem.

Hosté se budou muset vypořádat s absencí vykartovaného Davida Timora, chybět budou i nadále Robert Ibaňez, Jon Ander Serantes i Omar. Nejistý je pak start u Alexandera Szymanowského. Když už by mělo dojít na některé změny v sestavě, tak tomu bude v záloze. Na pozicích defenzivních záložníků by měli operovat Erik Morán a Rubén Pérez.

O Eibaru se ještě v první třetině dubna mluvilo jako o žhavém kandidátovi na postup do Evropské ligy, do té chvíle se mu totiž podařilo získat hned devět bodů. Jenže pak na řadu přišla porážka s Betisem a Athleticem a naposledy se mu nepodařilo porazit ani venku Alavés. Aktuálně ztrácí na sedmou pozici už osm bodů.

Domácím se vrací do kádru po suspendacích Iván Ramis a Pedro León, nicméně kvůli disciplinárním prohřeškům nebudou moci nastoupit Gonzalo Escalante ani Asier Riesgo. Jinak ani baskický klub netíží nějaké nové potíže se zraněními, fit každopádně pořád nejsou Fran Rico, Antonio Luna ani Bebé.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.20 - 3.13 - 3.70
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Celta Vigo - Athletic Bilbao  (neděle 20:45)
Oba celky letos působily společně v Evropské lize. A zatímco Celta pořád může na evropském poli udělat velký úspěch a dojít až na nejvyšší stupínek, Athletic se už v prvním jarním kole se soutěží rozloučil. Nicméně na domácí scéně si nyní daleko lépe vede celek z Baskicka, který soupeří s Villarrealem a Realem Sociedad o konečnou pátou pozici.

Domácí v LaLize v podstatě budou bojovat až do konce tohoto ročníku pouze o umístění ve středu tabulky. Rozhodně větší prioritu má pro ně Evropská liga, v níž se už příští týden střetnou s Manchesterem United. A je dost pravděpodobné, že v nynějším kole dostanou šanci i hráči, jež se obvykle do základu nevejdou.

Mužstvo kouče Eduarda Berizza aktuálně neoplývá příliš dobrou formou. Nedokázalo totiž uspět před vlastními fanoušky s Betisem a naposledy nebodovalo ani v Seville. Na Athletic Club přitom nemá vůbec dobré vzpomínky, prohrálo s ním už čtyřikrát v řadě, na druhou stranu tomu bylo vždy pouze o jednu jedinou branku.

Gustavo Cabral a Pablo Hernández, to je dvojice hříšníků, kteří do tohoto zápasu nenastoupí kvůli disciplinárním prohřeškům. Samozřejmě že mimo hru je stále dlouhodobě zraněný Giuseppe Rossi a ani brankář Rubén Blanco nebude připravený. Uvidí se, jestli do hry zasáhne Carles Planas, jehož start je v ohrožení.

Bilbao hraje v uplynulých týdnech opravdu nesmírně dobře a s pravidelností vítězí. Především před vlastními fanoušky málokdy neuspěje. Venku je to sice o něco horší, z šestnácti odehraných zápasů tam získalo tři body jen v pěti případech, i tak však v tuhle chvíli neexistují vlastně další důvody, proč by nemělo navázat na své tři výhry za sebou.

Dobrou zprávou pro tým kolem kouče Ernesta Valverdeho v závěru sezóny je zcela prázdná marodka, která by ve finále mohla hrát klíčovou roli v boji o evropské poháry. Pátý Villareal je hostům vzdálený na rozdíl čtyř bodů, Real Sociedad je pak vepředu o dva body. Už teď je však vlastně jasné, že hůře než sedmí Los Leones neskončí.
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.20 - 3.90 - 1.70
Tip EuroFotbal.cz: 0
více informací
Real Sociedad - Granada CF  (sobota 13:00)
Real Sociedad zlepšil své výkony a v poslední době může opět myslet na poháry. O poslední místo v Evropské lize ale ještě bude boj, který pro Real Sociedad začíná doma proti Granadě. Ta se na předposledním místě LaLigy chytá stébla.

A stadion Anoeta, na kterém se v sobotu odpoledne má Granada představit, není zrovna ideálním místem na sbírání bodů. Nikdy se tam totiž Granadě moc nedařilo, ať byla její forma jakákoli. Za posledních šest let tam vlastně vyhrála jen jednou, konkrétně v roce 2015. Jinak ale domácí vládnou rukou železnou.

A to nejen proti Granadě. Daří se jim také celkově v lize. Patří jim šesté místo s náskokem dvou bodů na sedmý Athletic Bilbao a hned osm na Eibar. Právě Bilbao se bude prát do posledních chvil o svou místenku v evropských pohárech, takže Real Sociedad nesmí moc váhat. V poslední době se mu daří udržovat si standardní formu.

Po těsné výhře nad Deportivem La Coruňa poměrem 1:0 se Real Sociedad postaral o tři body také v minulém kole, i když ani zde se výhra nerodila jednoduše. Domácí Valencia utkání hodně zdramatizovala a nakonec z toho bylo vítězství 3:2 především díky hodně povedenému úvodu utkání. O třetí branku Realu Sociedad se postaral mladík Mikel Oyarzabal, který po zápase mluvil s novináři.

"Stále máme na mysli náš cíl a tím jsou poháry. Nikdy jsme na ně nepřestali myslet a nikdy nepřestaneme. Víme, že je v našich silách toho dosáhnout. Ale potřebujeme k tomu, aby dal každý hráč na hřišti do zápasu všechno. A nepůjde to bez schopnosti navazovat na dobré výkony neustále, bez přílišných výkyvů. Tyto tři body proti Valencii nám hodně pomáhají pokračovat v dobré práci, ale musíme ji potvrdit také v dalším kole,” uvědomuje si Oyarzabal.

Oyarzabal patří do základní sestavy svého týmu, v níž ovšem znovu neuvidíme zraněného Imanola Agirretxeho nebo Carlose Martineze. Hostující Granada také nepřijede kompletní, protože jí chybí Franck Tabanou, Héctor a Matthieu Saunier. A kromě nich jí chybí také pořádná dávka sil a schopností. Granada je předposlední a vůbec se jí nedaří.

V minulém kole navzdory domácímu prostředí podlehla Málaze, za kterou hned dvakrát skóroval Sandro Ramírez. A trenér Tony Adams samozřejmě nemohl být spokojený. "Nepředvedli jsme dobrý zápas, chybí nám síly. Děláme zbytečné chyby, nevynucené a bez tlaku soupeře. Ztratili jsme několikrát koncentraci, hráči jsou unavení. Nehodlám se ale vzdát a vím, že ani moji hráči neztratili chuť bojovat o záchranu do posledního kola,” burcuje legendární hráč Arsenalu Adams.
Real Sociedad - pravděpodobná sestava:
Rulli - Odriozola, Navas, Martínez, Yuri - Prieto, Illarramendi, Zurutuza - Vela, José, Oyarzabal
Granada CF - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Foulquier, Hongla, Ingason, Silva - Uche, Krhin - Carcela-González, Pereira, Cuenca - Ramos
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.14 - 9.30 - 18.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Real Madrid - Valencia CF  (sobota 16:15)
Oslabená Valencia ztratila v posledních týdnech formu i sílu, takže se teď bude pokoušet téměř o zázrak. Čeká je totiž výlet na slavný stadion Santiaga Bernabéua, kde se body prakticky nezískávají. Real Madrid soupeří s Barcelonou o první místo a minimálně střelecky je při chuti.

Ofenzivní apetit ukázal královský celek například v minulém kole. Real Madrid nechce úplně spoléhat na jedno utkání, které má oproti Barceloně k dobru, takže nevypouští žádný zápas. Po klíčové ztrátě s Barcelonou neměl na vybranou a chtěl získat tři body proti Deportivu La Coruňa. Nakonec získal nejen tři důležité body, které jej udržují v boji o první místo, ale také si spravil chuť šesti góly.

Podílel se na tom Álvaro Morata, Isco, Casemiro, Lucas Vázquez a především James Rodríguez coby autor dvou branek. V tuto chvíli je Real Madrid na druhém místě LaLigy a za první Barcelonou zaostává o skóre. To by se mu mohlo podařit změnit, protože Valencia v Madridu hrát neumí a dlouhodobě se jí nedaří. Poslední výhra Netopýrů na stadionu San Bernabéu se datuje do roku 2008.

S výhrou nad Deporem byl trenér Zidane velmi spokojen, jak sám dodal: "Jsem moc rád, že jsme získali cenné tři body, které nám pomohou myslet na první místo a udržovat se v boji o něj. Nasadili jsme několik hráčů, kteří se nedostávají do základu pravidelně. A to, co zde předvedli, bylo úžasné. Doufám, že se podobným výkonem budeme prezentovat také v dalším kole, protože ani doma nás nečeká nic snadného.”

Oba týmy sdílí potíže s absencemi, které limitují výběru obou trenérů. Francouzský lodivod domácích postrádá stopera Pepeho a opět Garetha Balea, kteří jsou stále zraněni. Zcela fit není ani bek Fábio Coentrao. Obdobné problémy čekají trenéra Vora, který nemůže počítat s Rodrigem Morenem či Aymenem Abdennourem z důvodů zranění, zatímco karetní tresty nepustí do hry útočníka Zazu s univerzálem Cancelem.

Valencia se pod trenérem Vorem trochu zvedla a chce hlavně dohrát sezonu na co možná nejlepší příčce bez potíží a zranění. Těšit ji může například vzpomínka na poslední vzájemný duel na Mestalle, ve kterém si se slavným soupeřem díky výtečnému úvodu poradila. Současné chvíle už tak slavné nejsou, protože už ve dvou duelech po sobě Valencia prohrála.

Naposledy se jí nepovedlo minulé kolo, ve kterém doma narazila na Real Sociedad San Sebastian. A totálně zaspala úvod, protože po pouhé minutě si Diego Alves dal vlastní branku. A závěrečný gól Simoneho Zazy znamenal jen snížení na konečných 3:2 pro Basky. I kvůli tomu je v současné chvíli Valencia až na 12. místě se čtyřiceti body na kontě. Doufá ale v zázrak na půdě Realu Madrid.

Trenér Voro před duelem s Realem Madrid v rozhovoru pro oficiální stránky klubu uvedl: "Naším cílem do konce sezony je nasbírat co možná nejvíc bodů a uhrát nejlepší možnou pozici. Nesmíme se spokojit jen s nějakýmu výsledky nebo rezignovat, protože každý hráč tady musí odevzdat maximum. Hrajeme v barvách tradičního a úspěšného celku, který si zaslouží naši maximální oddanost. Mrzí mne poslední utkání, ale o to větší motivaci budeme mít v Madridu,” připouští trenér Voro.
Real Madrid - pravděpodobná sestava:
Navas - Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo - Modrić, Casemiro, Kroos - Isco, Benzema, Ronaldo
Valencia CF - pravděpodobná sestava:
Alves - Montoya, Garay, Mangala, Lato - Parejo, Pérez - Soler, Nani, Mina - Munir
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.12 - 11.00 - 18.00
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
UD Las Palmas - Atlético Madrid  (sobota 18:30)
Atlético Madrid v týdnu oslavilo významné jubileum a svým fanouškům by jistě rádo dopřálo také víkendovou radost. Tu si budou chtít užít minimálně ti, kteří za týmem pocestují na Kanárské ostrovy k duelu s domácím Las Palmas.

Las Palmas teprve potřetí v rámci soutěžních duelů přivítá na stadionu Gran Canaria slavné Atlético Madrid a bude doufat, že situaci zvládne lépe než v předchozích kláních. Stejně jako Las Palmas se i colchoneros vzpamatovávají z prohry v minulém kole, která zmařila jejich radost. Zatímco Atlético se musí obávat o třetí místo, Las Palmas zase ukázalo slabou defenzívu.

To je ostatně jedna z jeho hlavních slabostí, což se ukazuje zvláště v posledních týdnech. Bilbao mu vstřelilo pět gólů, Espanyol Barcelona mu dal čtyři branky. Třikrát se do jeho sítě trefili Real Madrid, Celta Vigo, Eibar a naposledy také Leganés, od něhož to byl trochu nečekaný šok. Leganés bojující o život v LaLize nemělo v minulém kole s hosty slitování, k čemuž pomohly i dvě branky Brazilce Luciana.

Jak se dá předpokládat, trenér Quique Sétien neměl z výsledku vůbec žádnou radost. Po utkání smutně prohlásil: "Po našem druhém inkasovaném gólu někteří hráči přestali věřit v body a svěsili hlavu. V tomto utkání jsme se hodně snažili hrát aktivně a kombinovat, ale nedařilo se nám to. Když dosáhnete cílů, které si dáte před sezonou, je pak těžké najít další motivaci. To je ale moje práce a já doufám, že se nám ji podaří najít před Atléticem.”

Las Palmas dokázalo Atlético Madrid porazit zatím jen jednou a jednalo se o odvetné klání Copa del Rey. Jinak vládne madridské Atlético, které si při poslední ligové návštěvě Las Palmas odvezlo pohodlné skóre 3:0. Jedinou vážnější absencí domácích je karetní hříšník Marko Livaja.

Hosté si musí poradit bez vykartovaného Godína a zraněných Carrasca, Fernandeze, Juanfrana a Vršaljka. To by pro tým trenéra Diega Simeoneho nemělo být vážnějším problémem, neboť kvalitativní rozdíl je markantní. Atlético Madrid však rovněž umí zaváhat, což ukázalo v minulém kole. Proti Villarrealu bylo přeci jen favoritem, ale nakonec jej domácí ke konci utkání udolali jedinou brankou Soriana.

A to trenéra Simeoneho přirozeně mrzelo. V rozhovoru pro Marcu sdělil: "Myslím, že jsme si nezasloužili prohrát za celé utkání, ale udělali jsme jednu zásadní chybu ke konci. Když ztratíte koncentraci, některé týmy vás za to hrubě potrestají. Měli jsme mnoho šancí, jenže jsme je promrhali. Skoro to až vypadalo, že se balonu do té brány nechce. Musíme být víc bezohlední, pokud jde o zakončování,” myslí si lodivod Simeone.
UD Las Palmas - pravděpodobná sestava:
Varas - Macedo, Lemos, Bigas, Castellano - Montoro, Mesa, Viera - Halilović, Boateng, Jesé
Atlético Madrid - pravděpodobná sestava:
Oblak - Filipe, Savić, Hernandez, Gimenez - Saul Níguez, Gabi, Partey, Koke - Gameiro, Griezmann
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.50 - 4.65 - 1.50
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Espanyol Barcelona - FC Barcelona  (sobota 20:45)
Boj o španělský titul vrcholí. Zatímco Real Madrid čeká domácí zápas s Valencií, Barcelona si v sobotu večer odbude městské derby s Espanyolem. Dobrou zprávou pro loňského šampiona je návrat brazilského forvarda Neymara, jenž si již odpykal třízápasový trest za vyloučení v zápase s Malagou a může svému týmu znovu pomoci.

Ne že by Neymarova absence na katalánském klubu zanechala výraznější stopu. Ve všech zápasech družina Luise Enriqueho triumfovala, přičemž strhující triumf na půdě Realu Madrid stál obzvláště za to. Přesto by si jistě barcelonští fanoušci raději toto utkání odbyli bez dalšího vítězného gólu v poslední minutě nastavení, jak předvedl v El Clásicu Lionel Messi...

Barcelonští se díky zmíněným třem triumfům v řadě vyhoupli zpět do čela La Ligy, kde mají nad svým úhlavním rivalem z Madridu při totožném bodovém zisku výhodu lepších vzájemných zápasů, avšak Real má stále vše ve svých rukou díky odloženému zápasu s Celtou Vigo.

Trenér Enrique ovšem na předzápasové tiskové konferenci odmítl závěrečné harmonogramy obou soupeřů v boji o titul jakkoli blíže komentovat. "Vůbec se mi k tomu nechce vyjadřovat. Real nemá s naším zápasem proti Espanyolu nic společného. Je to derby, a tím pádem půjde o zápas s maximálním nasazením." Španělský kouč se možná bude muset obejít bez kapitána Andrése Iniesty, který v tomto týdnu vinou drobného zranění s týmem vůbec netrénoval.

Espanyol do očekávaného měření sil s favoritem vstupuje ze slušné deváté pozice, a tak trenér Quique Sánchez Flores sází na to, že tlak nyní leží výhradně na soupeři. "Jsme všichni plně soustředění a hodláme si to užít od samého začátku. Dostali jsme se už na metu padesáti bodů, což se nám nepodařilo celá léta."

"Musíme být odvážní, ale zároveň se samozřejmě i krotit. Opatrnost je namístě, neboť jakékoli naše chyby budou pro Barcelonu jen voda na mlýn," poznamenal Flores. "Budeme s nimi zacházet jako s každým jiným týmem. Nezměníme náš herní přístup jen kvůli tomu, proti komu zrovna nastoupíme."
Espanyol Barcelona - pravděpodobná sestava:
D. López - J. López, D. López, Reyes, Martín - Jurado, Sánchez, Fuego, Piatti - Caicedo, Moreno
FC Barcelona - pravděpodobná sestava:
Ter Stegen - Roberto, Piqué, Umtiti, Alba - Busquets, Rakitić, Iniesta - Neymar, Messi, Suárez
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 12.10 - 7.00 - 1.23
Tip EuroFotbal.cz: 2
více informací
Villarreal CF - Sporting Gijón  (pátek 20:45)
Villarreal se postaral o menší zázrak, protože ve vloženém kole zvládl porazit favorizované Atlético Madrid. Žlutá ponorka ale nemá mnoho času na oddych, protože se už v pátek na Estadio de la Ceramica ukáže Sporting Gijón.

Sporting má extra dávku motivace. Je totiž stále ještě v pásmu sestupu a na záchranu to prozatím nevypadá. Od 17. Leganésu jej dělí stále tři body. A zatím mu nepomohlo ani minulé kolo, které skončilo pro Sporting zajímavou remízou s Espanyolem. Domácí Sporting se dokonce na stadionu El Molinón ujal díky brance Victora Rodrígueze vedení, o které jej nakonec deset minut po změně stran připravil útočník Gerard Moreno.

Trenér Rubi ale stále odmítá vzdávat se a hodlá bojovat až do konce. V rozhovoru pro klubové stránky poznamenal: "Zůstáváme v boji o záchranu až do konce. Dokud existuje reálná šance na to, že to zvládneme, pak do toho dáme všechno. Záchrana by pro nás byla splněným snem. Poslední dobou se nám daří sbírat body i proti silnějším soupeřům, což je důkaz, že nás nikdo nemá podceňovat,” míní trenér Rubi.

Jeho tým za posledních deset soutěžních duelů vyhrál jednou a připsal si čtyři remízy. S Villarrealem se Sporting několikrát utkal v první i druhé lize, ale za posledních deset let na stadionu El Madrigal nevyhrál ani jednou. Jeho poslední tři návštěvy Villarrealu vždy skončily alespoň dvěma góly ve vlastní síti, což není dobrá vizitka.

Villarreal má za sebou naopak velmi slibnou část sezony a ještě se nevzdává boje o Ligu mistrů. Na tu mu nyní schází pět bodů, což ale není nic nereálného. Sevilla naopak s vděkem kvitovala poslední výsledek Villarrealu, protože jí jde o třetí místo. Na něm stále sídlí madridské Atlético, které se v minulém kole stalo soupeřem právě Villarrealu.

A Žlutá ponorka si rozhodně proti favoritovi nevedla vůbec špatně, protože v Madridu udržela čisté konto a ještě přidala rozhodující trefu Roberta Soriana. Po skončení utkání hráči propukli v ohromnou radost, protože se jedná o výjimečně dobrý výsledek. A toho si je moc dobře vědom i trenér Fran Escriba, který své hráče chválil.

Po skončení utkání sdělil: "Máme za sebou výborný výsledek, který jsme si ale zasloužili naší pílí. Nic jsme nevzdali a i když utkání hodně bolelo, dali jsme do toho všechno. Hráli jsme odpovědně a organizovaně, přesně takhle se mi to líbilo. Nesmíme se ale nechat příliš unést výhrou v jednom duelu, protože pokud to v páteční předehrávce nepotvrdíme, vlastně to bylo zbytečné. Doufám, že dokážeme zopakovat solidní výkon i proti Sportingu,” přeje si Escriba.
Villarreal CF - pravděpodobná sestava:
Fernandez - Mario Gaspar, Musacchio, Gonzalez, José Angel - Dos Santos, Bruno, Trigueros, Castillejo - Bakambu, Soldado
Sporting Gijón - pravděpodobná sestava:
Cuellar - Canella, Amorebieta, Babin, Pereira - Vesga - Carmona, Cases, S. Alvarez - Burgui - Ćop
Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.90 - 6.90
Tip EuroFotbal.cz: 1
více informací
Tabulka před začátkem kola
 TýmZVRPSB
1.FC Barcelona342464101:3378
2.Real Madrid33246390:3878
3.Atlético Madrid34208660:2568
4.Sevilla FC34208660:4068
5.Villarreal CF34179849:2760
6.Athletic Bilbao341851148:3859
7.Real Sociedad341841252:4758
8.SD Eibar341491152:4551
9.Espanyol Barcelona3413111045:4450
10.Deportivo Alavés3411121132:4045
11.Celta Vigo331351549:5444
12.Valencia CF341171649:5940
13.UD Las Palmas341091552:6139
14.Málaga CF341091540:4939
15.Real Betis341071737:5337
16.Deportivo La Coruña347101737:5731
17.CD Leganés34791830:5130
18.Sporting Gijón34592037:6724
19.Granada CF34482227:7220
20.CA Osasuna34392235:8218

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (901)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele