35. kolo
29.04.2017 18:30 CET
0 : 5
(0:3)

Reportáž

UD Las Palmas - Atlético Madrid 0:5

Doma Las Palmas prohrálo letos pouze dvakrát a právě díky slušné bilanci na Estadio Gran Canaria se drží v klidné části dolní poloviny tabulky. Jenže proti Atléticu Madrid předvedlo jeden z nejhorších výkonů v sezóně a utržilo ostudný pětigólový debakl. Lepší generálku si před semifinále Ligy mistrů nemohli hosté vlastně ani přát.

Rozhodnuto o výsledku bylo vlastně už po osmnácti minutách hry, kdy se dvakrát trefil Kévin Gameiro a jednou Saúl Ňíguez. Ve druhém poločase si pak svěřenci trenéra Diega Simeoneho pohotový náskok bez větších problémů hlídali a přidali ještě dva přesné zásahy díky Thomasovi Parteymu a Fernandovi Torresovi.

Za pojištěním své třetí pozice, která jistojistě zajistí účast v základních skupinách Ligy mistrů v příští sezóně, vykročili Los Colchoneros náramně. Už ve 2. minutě poslal Saúl přízemní centr z levé strany na hranici brankového území, kam si naběhl Gameiro, a ten z blízkosti v jakémsi skluzu snadno překonal brankáře Javiho Varase.

V 17. minutě Atlético svůj náskok navýšilo. Koke usměrnil táhlý centr z rohového čtvrtkruhu na hlavu Saúla, jenž si v zakončení snad nemohl počínat lépe, a svou hlavičku usměrnil přesně do šibenice, kam se Javi Varas jen marně natahoval. A o minutu později po parádní kolmici Gaitána skóroval na hranici ofsajdu balancující Gameiro.

Z téhle studené sprchy se celek z Kanárských ostrovů prostě neosušil. A na svého protivníka nedokázal najít absolutně žádný recept. Těsně po obrátce mohlo být pro Las Palmas ještě hůře, avšak Gameiro z blízkosti trefil pouze bližší tyčku. V 68. minutě byl pak vyloučený domácí Boateng a Atlético si přesilovku jednoduše užilo.

V 72. minutě předvedlo moc pěknou kombinaci v šestnáctce, střídající Correa posunul balón dozadu na svého kolegu z lavičky Parteyho, který si snadnou střelou na vzdálenější tyč připsal na své konto letošní první branku v LaLize. Došlo také na náhradníka Fernanda Torrese, jenž snadno zužitkoval dlouhé přihrávky zleva od Filipeho Luíse.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele