35. kolo
28.04.2017 20:45 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Villarreal CF - Sporting Gijón 3:1

Villareal dokázal navázat na trošku překvapivě vítězství ve vloženém kole na půdě Atlética, porazil o záchranu bojující Gijón a minimálně do příštího týdne zůstane na páté příčce. A protože celek z Asturie ztrácí tři zápasy před koncem na bezpečnou sedmnáctou pozici stále šest bodů, v podstatě je jeho sestup níže zpečetěn.

Dá se říci, že domácí měli tohle utkání plně pod svojí kontrolou. Do poločasu se ujali zásluhou Roberta Soldada vedení, které jim notně pomohlo celou hru zklidnit, a po obrátce se dvakrát trefil ve výtečné formě hrající Cédric Bakambu. Jen slabou náplastí pak byl pro hosty snižující gól Douglase Pereiry sedmnáct minut před koncem.

Žlutá ponorka poprvé zahrozila ve 14. minutě, to když se ve vyložené pozici objevil R. Soriano, nicméně míč směřující do brány nakonec zastavil na brankové čáry záložník Isma López. Ve 24. minutě naopak mohl na druhé straně udeřit Moi Gómez, to by ovšem svým pokusem nesměl trefit pouze brankovou konstrukci.

Po půlhodině hry Xavi Torres dobře hlavičkoval, a kdyby gólman Andrés Fernández nezachránil svůj tým, kdo ví, jakým směrem by se střetnutí ubíralo. Naopak o pár chvil později Rodri Hernández hlavou prodloužil balón do šestnáctky na hranici ofsajdu balancujícího Soldada, jenž z blízkosti pohotově skóroval.

Těsně po obrátce Villareal přidal druhý přesný zásah. Bakambu si naběhl na exkluzivní kolmici J. dos Santose a před brankářem Pichu Cuéllarem v koncovce nezaváhal. Definitivně rozhodnuto bylo v 59. minutě. Soldado přihrál na hranici brankového území Bakambuovi, kterému opět nedělalo problémy překonat Pichu Cuéllara.

A to přitom těsně předtím mužstvo kouče Frana Escribáy spálilo další dvě možnosti, to když Bakambu v 53. minutě minul kýžený a chtěný prostor a po rychlém brejku nezacílil přesně ani Soldado. V 73. minutě se Sporting dočkal čestného úspěchu. Víctor Rodríguez nabil Douglasovi Pereirovi a ten balón poslal ke vzdálenější tyčce.

Autor: Patrik Sandev / whoscored.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele