Komentáře a souhrny

Sparta nakročila k postupu, na Admiře zvítězila 2:0

Výrazný krok k postupu do čtvrtého předkola Evropské ligy udělala Sparta, která zvítězila 2:0 na hřišti Admiry Mödling. Pražané v Rakousku sice nezachytili úvod a přestáli několik šancí soupeře, ale pak jim pomohl vlastní gól domácích a také trefa Léonarda Kweukeho krátce po změně stran.

Boleslav v Enschede nepřekvapila, Twente podlehla 0:2

Fotbalisté Mladé Boleslavi prohráli v úvodním zápase 3. předkola Evropské ligy v Enschede na hřišti místního Twente 0:2. Výrazně lepší domácí celek se prosadil dvěma brankami během šesti minut druhého poločasu. Odveta se hraje za týden.

Plzeň si veze z Chorzówa nadějnou výhru 2:0

Fotbalisté Plzně v úvodním duelu třetího předkola Evropské ligy zvítězili na hřišti Ruchu Chorzów 2:0. Polského vicemistra přehrávali a v poslední desetiminutovce to góly potvrdili střídající David Štípek a Michal Ďuriš, kterému velkou chybou pomohl soupeřův brankář.

Olympijský turnaj mužů - souhrn 3. kola

Brazilci proti Novému Zélandu potvrdili svojí suverenitu, Španělé s Marokem zase svojí střeleckou nemohoucnost - s turnajem se loučí s jedním bodem a bez vstřeleného gólu. V gólově chudém třetím hracím dni si postup zajistily Velká Británie, Senegal, Honduras, Egypt, Mexiko a Korejská republika...

Liberec v Kluži trefil tyč a po penaltě prohrál 0:1

Fotbalisté Liberce prohráli v úvodním utkání třetího předkola Ligy mistrů v Kluži 0:1. Slovan dnes v Rumunsku nejprve v první půli trefil tyč, pak ale převzali aktivitu domácí a v 53. minutě vstřelil jediný gól z penalty kapitán Cadú. Odveta je na programu za týden na severu Čech.

Gambrinus liga - souhrn 1. kola

Závěr prvního kola okořenily přestřelkou Slavia a Jihlava, sešívání v závěru srovnali tříbrankovou ztrátu. Liberec vstoupil do nové sezony čtyřgólovou výhru v Příbrami, Plzeň odpověděla třemi brankami do sítě Hradce Králové. Naopak jen bod získala na půdě Dukly Sparta. Jeden gól stačil na tři body Teplicím, Brnu a Českým Budějovicím.

Ruská Premier Liga - souhrn 2. kola

Rostov i zásluhou gólu Holendy remizoval s Machačkalou, v předešlých nedělních zápasech doma uspěly Spartak Moskva a Rubin. Mistrovský Zenit si poradil s Dinamem Moskva a má šest bodů stejně jako Lokomotiv, CSKA naopak prohráli na hřišti Amkaru. Kubaň již v pátek porazila Saransk, v pondělí uspěl Těrek.

Olympijský turnaj mužů - souhrn 2. kola

Španělé prohráli i s Hondurasem a na turnaji skončí už po základní skupině, naopak Britové porazili SAE a vedou skupinu A. Postup si po druhém vítězství zajistily Brazílie a Japonsko. Korejská republika udolala Švýcarsko, uspěly také Mexiko a Senegal, Egypt remizoval s Novým Zélandem...

Corgoň liga - souhrn 3. kola

Šlágr kola mezi Slovanem Bratislava a Žilinou skončil dělbou bodů. Stejně dopadlo i utkání Trnavy s Myjavou, Senica otočilo skóre proti Košicím. Tři body získala i Nitra a Trenčín, který se na chvíli posunul do čela tabulky, kde ho ale vystřídal Ružomberok po vítězství nad Bánskou Bystricou...

Lyon na penalty udolal Montpellier a získal Superpohár

Olympique Lyon dostal po zisku francouzského poháru další malou náplast na pošramocené sebevědomí, dříve neohrožený král Francie dokázal na penalty přehrát Montpellier a může se po pěti letech znovu radovat ze zisku Trophée des Champions!

Boleslav porazila Akureyri v odvetě 1:0 a jde na Twente

Fotbalisté Mladé Boleslavi vyhráli odvetný zápas 2. předkola Evropské ligy v islandském Akureyri 1:0 a po domácí výhře 3:0 postupují do další fáze, v níž narazí na nizozemský celek Twente Enschede. Dnešní vítězství Středočechům zajistil útočník Lukáš Magera, který dal dvě branky i před týdnem. Islanďané neproměnili dvě penalty.

Olympijský turnaj mužů - souhrn 1. kola

Den před oficiálním zahájením olympijských her se rozjel fotbalový turnaj mužů a na světě už je první velké překvapení - Japonsko zaslouženě porazilo marné Španělsko. Po remíze se Senegalem ztratila i Velká Británie, své role favoritů naopak zvládly Uruguay a Brazílie, i když oba jihoamerické týmy měly problémy...

Plzeň i napodruhé přehrála Rustavi a slaví postup

Viktoria Plzeň nezaváhala a před vyprodaným stadionem ponechala naděje Metalurgi na živu jen do desáté minuty. Západočeši se tak přiblížili k účasti v základní skupině Evropské ligy, dalším soupeřem jim bude Ruch Chorzów.

Liberec po brance Blažka v prodloužení vydřel v LM postup

Liberec vydřel postup do třetího předkola Ligy mistrů. Po domácí výhře 1:0 v úvodním duelu druhého předkola dnes v kazašské Karagandě v základní hrací době stejným poměrem prohrál po brance Kukujeva z penalty, v poslední minutě prodloužení ale rozhodl střídající Jan Blažek.

Ruská Premier Liga - souhrn 1. kola

Obhájce titulu Zenit Petrohrad zvládl letošní premiéru, porazil Amkar 2:0 a okamžitě se usadil na čele tabulky. Hned první utkání nové sezony ruské ligy přineslo přestřelku, v níž nakonec slavil úspěch moskevský Lokomotiv na půdě nováčka ze Saransku. Vítězně vstoupily do nové sezony i Anži, CSKA a Spartak Moskva, naopak prohrály Rubin a Dinamo.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele