Gambrinus liga - souhrn 1. kola

27.07.2012, 19:54, aktualizováno 30.07.2012, 19:56
Komentáře a souhrny
Závěr prvního kola okořenily přestřelkou Slavia a Jihlava, sešívání v závěru srovnali tříbrankovou ztrátu. Liberec vstoupil do nové sezony čtyřgólovou výhru v Příbrami, Plzeň odpověděla třemi brankami do sítě Hradce Králové. Naopak jen bod získala na půdě Dukly Sparta. Jeden gól stačil na tři body Teplicím, Brnu a Českým Budějovicím. Již v pátek uspěl Jablonec, který doma porazil Baník.

Slavia Praha - Vysočina Jihlava 3:3

30.07.2012 18:00

Góly: 69. Jan Vošahlík, 88. Karol Kisel, 90. Jan Vošahlík - 8. Lukáš Vaculík, 21. Václav Koloušek, 45. Stanislav Tecl (pen.)

Dohrávka úvodního kola Gambrinus ligy přinesla krásné utkání a konečnou remízu 3:3. Slavia vstoupila do ligy katastrofálně, po první půli s nováčkem prohrávala 0:3, ale nakonec se dokázala vzchopit a ve strhujícím závěru vyrovnat a získat alespoň jeden bod.

Přitom do utkání vstoupili aktivněji právě domácí slávisté. Nebýt zahozené šance Milana Škody, kdo ví, jak by se utkání nakonec vyvíjelo. Škoda totiž už po čtyřech minutách postupoval zcela sám na Jaromíra Blažka, jenže ex-sparťanská opora předvedla skvělý zásah a udržela nerozhodný stav. Jihlava se nezalekla a naopak začala sešívanou obranu pořádně zaměstnávat. Už v osmé minutě poslal Jihlavu překvapivě do vedení Lukáš Vaclík. Zkušený stoper Latka chyboval a celou situaci z pohledu domácích zakončil právě Lukáš Vaculík - 1:0 pro Jihlavu.

Zhruba o čtvrthodiny později hosté navýšili vedení, Václav Koloušek si zpracoval míč a neomylně zakončil - 2:0 pro Jihlavu! Pro Slavii to byla studená sprcha a mělo být ještě hůře. Nováček Gambrinus ligy hrozil především z rychlých brejků a brankář Čontofalský musel řešit hned několik složitých situací. Šance měla i Slavia, ale první poločas pro ní skončil možná až příliš tragicky. V nastavení fauloval pronikajícího Jungra golman Čontofalský a hlavní sudí nařídil pokutový kop. Kapitán Stanislav Tecl penaltu proměnil a do šaten se šlo za stavu 3:0 pro Jihlavu.

Pro mnohé bylo utkání již rozhodnuto, ovšem pořádné věci se teprve měly začít dít. Jihlava mohla vstřelit čtvrtou branku a možná se tím definitivně uklidnit, ovšem v 69. minutě se stal přesný opak. Jan Vošahlík se krásnou individuální akci dostal do zakončení a snížil na 1:3, čímž vykřesal domácím naději na bodový zisk. Slavia po snižující brance pořádně ožila a Jihlava následný drtivý nápor nepřežila.

Až do 87. minuty se parta Františka Komňackého držela, přežila i parádní nůžky Milana Škody, které orazítkovaly břevno, když v tom udeřil navrátilec Karol Kisel. Slovenský záložník přesnou střelou k tyči zavelel k vyrovnání, které přišlo jen o pár minut v nastavení později. Po centru Hubáčka nejprve hlavičkoval Latka a po něm jakousi rybičkou zakončil do prázdné branky hlavou Jan Vošáhlík. Tím bylo vyrovnáno 3:3! Slavia se ještě snažila zvrátit utkání na svojí stranu, ale další rána Kiselovi nesedla.

V krásném utkání viděli diváci v Edenu šest branek a konečnou remízu 3:3, která je víceméně pro oba celky ztrátou. Slavia chtěla před utkáním jednoznačně vyhrát, Jihlava zase v průběhu ztratila luxusní vedení 3:0.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:0

29.07.2012 17:00

Góly: 50. Aidin Mahmutovič

Také Teplice svůj první zápas nové sezóny zvládly. Proti Mladé Boleslavi to ale každopádně neměly vůbec snadné. O jediný gól duelu se postaral kanonýr Aidin Mahmutović.

Na Stínadlech se dnes očekával vyrovnaný souboj, což se potvrdilo už během úvodních minut, kdy diváci sledovali především tuhý boj ve středu hřiště. První skutečná šance tak nakonec přišla až po více než dvaceti minutách hry. To Chovanec poslal výborný centr do šestnáctky, jenže záložník Čajić hlavou nemířil přesně.

O pár okamžiků později měli hosté znovu velké štěstí, jelikož Miller poslal v pokutovém území k zemi Mahmutoviće, a přesto se penalta nepískala. Další nadějnou příležitost si následně připsal na své konto domácí Vůch, který ale z bezprostřední blízkosti trefil pouze protihráče. I proto nakonec v prvním poločase žádná branka nepadla.

Do druhého dějství vletěly Teplice jako uragán a po pěti minutách se také zaslouženě ujaly vedení. Vůch svým ukázkovým centrem našel krajana Aidina Mahmutoviće, který poslal míč přesně k tyčce - 1:0. Bosenský kanonýr mohl zanedlouho vedení svého celku zdvojnásobit, jenže v ideální střelecké pozici zvolil místo zakončení nepovedenou přihrávkou.

V osmašedesáté přišel hodně kontroverzní okamžik. Za faul ve středu hřiště byl vyloučen středopolař Admir Ljevaković, což se pochopitelně domácím hráčům a příznivcům ani v nejmenším nelíbilo. Jenže už za malý okamžik odpískal rozhodčí Adámek spornou penaltu ve prospěch Boleslavi a emoce na stadiónu vzplály naplno. S pokutovým kopem Mareše si ale každopádně gólman Grigar poradil.

I přes početní nevýhodu to byly Teplice, které v závěru zápasu měly gól na kopačce. Nejprve se proti pokusu Matuly musel zaskvět Miller, vzápětí z ideální střelecké pozice pálil nepochopitelně nad Ježdík. V poslední minutě základní hrací doby obdržel druhou žlutou kartu hostující Lukáš Magera, a tak Severočeši nastavení zvládli už bez jakýchkoliv problémů.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové 3:0

29.07.2012 17:00

Góly: 35. Daniel Kolář, 68. Marek Bakoš, 77. Jiří Poděbradský (vl.)

Vstup do sezóny vyšel plzeňským fotbalistům opravdu na jedničku. Proti nevýraznému Hradci Králové si připsali zaslouženou výhru 3:0.

Plzeň začala pořádně zostra, což po deseti minutách hry přineslo první šanci. K velmi nebezpečné hlavičce se dostal záložník Daniel Kolář, s ní si ale poradil pohotový brankář Jiří Lindr. Strážce hradecké svatyně se musel činit znovu už o pár okamžiků později, to když jeho pozornost vyzkoušel střelou z dálky Pavel Horváth.

Dění na hřišti se následně sice přeci jen o něco více vyrovnalo, stále to ovšem byla Plzeň, která určovala tempo hry. Nakonec se také zaslouženě ujala vedení. V pětatřicáté minutě dostal Kolář výborný centr ze strany od Daridy a hlavou neomylně zakončil - 1:0.

Domácí mohli v závěru poločasu své vedení ještě navýšit, jenže Limberského dělovka skončila těsně vedle, Darida naopak orazítkoval pravou tyčku hradecké brány. Těsně před přestávkou pak zahrozili také Středočeši: Holeš odcentroval z hranice pokutového území a Pavel Dvořák v nadějné pozici jen těsně nedosáhl na míč.

Na začátku druhého dějství si Hradec připsal svou první střelu v utkání. Zpoza šestnáctky napřáhl Zelený, ale míč poslal několik metrů nad břevno. Poté začala hrozit opět Plzeň. Nejprve pálil vedle z ostrého úhlu Bakoš, vzápětí měl špatně seřízená mířidla také Rajtoral a se střelou Horvátha si pro změnu poradil gólman Lindr.

Tyto šance tedy brankou ještě neskončily, v osmašedesáté minutě ovšem Viktorka rozjela rychlý protiútok, na jehož konci se po vynikající přihrávce Procházky ocitl Bakoš, který bez problémů doklepl míč do prázdné brány - 2:0. Poslední gól dnešního duelu pak přišel třináct minut před koncem normální hrací doby, kdy Lindr chyboval při rohovém kopu Daridy a od bezmocného obránce Poděbradského se míč odrazil do sítě - 3:0.

Více informací k zápasu

Dynamo České Budějovice - Sigma Olomouc 1:0

28.07.2012 19:00

Góly: 64. Rudolf Otepka (pen.)

Hanáci se po úspěšném vstupu do sezóny, který představoval zisk Superpoháru, nevezli na vítězné vlně dlouho, osudným se jim stalo utkání na jihu Čech. Budějovicím zajistil tři body protřelý rutinér Rudolf Otepka.

Na Střeleckém ostrově se před utkáním řádně rozpršelo a nechyběly ani tradiční hromy a blesky, ovšem i přes takto nepříznivé klima se začalo podle předem daného scénáře. Právě nepřízeň počasí pak mohla hostům způsobit nemalé potíže v deváté minutě, Zlámal ale i za cenu vlastního sebeobětování Markovičův postup zamezil - oba hráči šli do souboje skluzem a nyní už kmenový brankář Sigmy musel být po této srážce ošetřován - to probíhalo dlouhé minuty, nakonec však musel do branky Martin Šustr.

Nejen díky mokrému trávníku, ale i tento stav jistě pobízel hráče ke střelám z dálky. Toho se dlouho drželi především Olomoučtí, jmenovitě především uzdravený Tomáš Hořava, ani jedna z jeho ran se však do prostoru brány nevešla. Jak mířit, ukázal olomouckému středopolaři velezkušený Otepka, po jehož dělovce si Šustr řádně oddechnul! Další kanonádu užuž chystal Rýdel, ten ale trefil pouze předpřipravený obranný val.

Vyjma dalekonosných pokusů ale první dějství příliš oku lahodících akcí nenabídlo. Nad všemi na trávníku vyčníval Otepka, po jehož centru se také mohl dvě minuty před odchodem do kabin, prosadit Marković, hlavičkoval však těsně vedle!

Dělostřelecký večer pokračoval i ve druhém poločase. Konkrétně to byl v 52. minutě Rýdel, kdo na nic nečekal a z velké dálky napálil kulatý nesmysl do břevna hostující branky! Odpověď si hned vzápětí přichystal Navrátil, Daněk byl však u své levé tyče včas. Bývalý plzeňský brankář musel zasahovat i do třetice, kdy reflexivně vyrážel volný přímý kop v podání Jana Schulmeistera. Krátce po hodině hry pak z ničeho nic Škerle fauloval ve vápně Rýdela a výraz sudího Drábka mluvil jasnou řečí - pokutový kop. Otepka zachoval chladnou hlavu a do protipohybu Šustra poslal Dynamo do vedení - 1:0.

Budějovický trávník byl tím prvním, kterého se po svém návratu z nepříliš povedeného hostování v polské Legii dotkl Michal Hubník a adaptace na českou ligu mu netrvala ani chviličku. Krátce po svém nástupu na hřiště střílel pohotově k tyči, strážce domácí branky byl ale na místě a mičudu vyrazil. Hanáky ani početní oslabení nezlomilo, naopak. Hořava hlavičkoval z těsné blízkosti, Daněk byl ovšem znovu na místě!

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 0:1

28.07.2012 19:00

Góly: 5. Luděk Pernica

Tradiční derby o jih Moravy tentokráte lépe zvládlo hostující Brno, které si díky Pernicově brzké brance odváží ze Slovácka velice cenné vítězství. Čerstvý nováček se tak hned na první pokus dočkal plného bodového zisku a může ze sebe odhodit pověstnou deku.

Brňané se po roční odmlce, kterou strávili ve druhé nejvyšší soutěži, nemohli svoji obnovené premiéry v Gambrinus lize dočkat a hned od první chvíle se do svého protivníka pustili s pořádnou vervou. Městský fotbalový stadion v Uherském Hradišti pak doslova oněměl hned v páté minutě. Po rohu Zavadila si zrovna dvakrát přesvědčivě nepočínal Melichárek a po následné skrumáži se z bezprostřední blízkosti prosadil Pernica - 0:1!

Ještě než se Slovácko stačilo vzpamatovat, mohlo inkasovat vzápětí podruhé. Švancara si však na poslední chvíli nepočínal úplně dobře a proto volil pas na Lutonského, ten balón zkušenému harcovníkovi vrátil, bývalý miláček domácích fanoušků ovšem pálil jenom doprostřed branky, kde stál připravený Melichárek.

Domácí byli i s pokračujícími minutami absolutně nezúčastněni. Brno této situace pochopitelně využilo a dál se tlačilo kupředu: druhý rohový kop přinesl pro slováckou branku opět pořádnou várku nebezpečí, tentokráte zakončoval po další nepřehledné situaci Šoljić, napálil ale pouze jednoho z obránců. Ve 25. minutě na sebe znovu upozornil aktivní Švancara, který prošel z úhlu až před branku, strážce domácí svatyně však nepřekonal! Odraženého míč poté lehce zaskotačil na ruce Košúta, rozhodčí Jech ale nechal pokračovat ve hře. A do třetice šance hostů, Jurdík ale na Melichárka nevyzrál.

Největší a vlastně jediná pořádná možnost svěřenců Miroslava Soukupa za prvních pětačtyřicet minut přišla těsně před půlhodinou hry. Balón se po vzdušném souboji Doška s Doležalem odrazil na hranici pokutového území k Trousilovi, tomu se však chytrým zakončením nepodařilo usměrnit míč pod břevno.

Akcie Slovácka měl po změně stran povznést mladíček Michal Trávník, jenž nahradil o poznání defenzivněji laděného Vlastimila Daníčka. Ani tato změna však nepomohla, evidentně výrazně motivovaný Švancara zkoušel jednu ze svých kulišáren - nečekaná rána z otočky se ovšem do prostoru ohraničeného třemi tyčemi nevešla. V 58. minutě přišla řada také na dalšího benjamínka v domácím dresu - Michala Kováře - nejlepšího střelce přípravy pustil do hry Kerbr. Vědět o sobě dal ale až střídající hráč na druhé straně, Lamine Fall vystřelil na hranici vápna, jeho pokus ale branku také nenašel.

Konečné rozhodnutí mohlo přijít patnáct minut před koncem. Byl to opět všude přítomný Švancara, jenž udělal statický kužel z Trousila, poté však nezachoval chladnou hlavu a tváří v tvář s Melichárkem neuspěl! Brněnský tlak ale nadále sílil. Střelou pod břevno na sebe upozornil také Lutonský, strážce slovácké branky byl ovšem znovu bezchybný. Devítka v hostujícím podání pak střílela těsně vedle tří tyčí.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Sparta Praha 1:1

28.07.2012 18:00

Góly: 30. Pavel Hašek (pen.) - 90+4. Leonard Kweuke

Nově budovaná Sparta nezvládla hned první vážnější zatěžkávací zkoušku a na Dukle musela dlouho dotahovat jednobrankové manko - vydřený bod nakonec Letenským zajistila až branka Kweukeho z nastaveného času.

Malé pražské derby bylo v úvodních minutách ve sparťanské režii, herní převaha se však svěřencům Vítězslava Lavičky nepodařila přenést do pokutového území, a tak jsme byli svědky především střel z velké dálky. Zdárně zahraný signál po standardní situaci vyústil v ránu z kopaček Grajciara, jeho pokus jen těsně minul levou šibenici Radovy branky. Krátce poté natáhl Pamić, tomu se však mezi tři tyče zamířit nepodařilo.

Armádní mužstvo se do hry začalo více dostávat až po patnácti minutách hry, ovšem ani na druhé straně jsme příliš zajímavých akcí neviděli. Pověstnou výjimku snad tvořila povedená Gedeonova přízemní rána, která nadělala Vaclíkovi pořádné potíže, nakonec si ale mladý strážce svatyně poradil.

Největší neplechu způsoboval ve sparťanské defenzivě Vojtěch Přeučil, jedno z překvapení v základní sestavě Dukly. Ve 29. minutě se právě odchovanec malého pražského celku, který na jaře hostoval v Sezimově Ústí efektně, ale především efektivně zbavil patičkou Gila, následně si kulatý nesmysl posunul i před Švejdíkem a tomu už nezbývalo nic jiného, než zatáhnout za záchrannou brzdu - verdikt sudího Hrubeše byl nemilosrdný - pokutový kop! Balón si na značku postavil Pavel Hašek a střelou doprostřed branky poslal svůj celek do vedení - 1:0.

Odpověď si přichystal Hušbauer, jenž se po rychlé kličce uprostřed pole nachystal ke střele, Rada však jeho ránu u pravé tyče kryl. Sparta s přicházejícím poločasovým hvizdem opět stupňovala tempo a výsledkem bylo hned několik zajímavých akcí: Kweukeho našel centr Kadeřábka, mezi tři tyče se mu ale jeho hlavičku namířit nepovedlo. Ten samý hráč se potom přes dva hráče dostal do zakončení i podruhé, ani tentokrát však domácího brankáře výrazněji nezaměstnal. To samé v bledě modrém platilo i pro Jarošíkovu hlavičku.

Po obrátce se pokračovalo v nastoupeném trendu. Srovnat krok mohl po Kweukeho přiťuknutí aktivní Krejčí, tomu se ale nepodařilo ideálně trefit míč, důrazně zakončit už pak v časové i prostorové tísni nestačil ani kamerunský forvard. V padesáté páté minutě se Hušbauer po kontaktu s Božičem v pokutovém území dožadoval odpískání penalty, sudí však na nic podobného nereflektovali a druhý pokutový kop se tak nepískal.

Hra letenského týmu stála a padala se snahou Josefa Hušbauera. Tato slova se nejlépe dokumentovala krátce po hodině hry, kdy si bývalý středopolař Baníku Ostrava naběhl do volného prostoru a následně přes celou šířku hřiště našel nabíhajícího Kweukeho, ten si mičudu výborně zpracoval a vzápětí vystřelil - mířil však vysoko nad branku! Domácí se s přicházejícími minutami soustředili více a více na zadní vrátka, i díky tomu začala aktivita Sparty znovu stoupat... Vidět byl znovu Kweuke, nejdříve ovšem špatným zpracováním zazdil rodící se přečíslení, aby o pár chvil později hlavičkoval po rohu nad břevno.

Sedm minut před koncem už mohlo být o všem podstatném rozhodnuto. Standardku si tentokrát vzal do své režie Malý a div, že balón nenasměroval až k zadní tyči Vaclíkovy branky! I tady se nakonec mohlo osvědčit staré známé pravidlo... Do zakončení se po Švejdíkově pasu dnes už poněkolikáté protlačil Kweuke, jeho střelu ale zlikvidoval pohotovým reflexem Rada. Domácí brankář musel záhy vyrážet také hlavičku Krejčího, Jarošík se už k dorážce nedostal.

Hosté se přece jen nakonec dočkali. Ve čtvrté nastavené minutě poslal do vápna další centr Hušbauer, Vorel na míč nedoskočil a Kweuke už měl následně z bezprostřední blízkosti snadný úkol - 1:1.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Slovan Liberec 0:4

28.07.2012 16:00

Góly: 40. Jiří Štajner (pen.), 56. Tomáš Hájovský (vl.), 77. Lukáš Vácha, 77. Jiří Fleišman

Do nové ligové sezóny vstoupil i úřadující mistr a s překvapením loňského ročníku si poradil tak, jak se na obhájce sluší a patří. Příbram po solidním úvodu opět kulhala v defenzívě a brankář Hruška, prožívajíc krušné odpoledne, ještě několikrát musel svůj tým podržet.

Zatímco Liberec narážel na takticky velmi dobře připravenou obranu, domácí se svou ideou "Pleško něco vymyslí" zahazovali útočné akce nepřesnými centry. Na první vážnější záchvěv se tak čekalo až do pětadvacáté minuty, kdy u rohové praporku vybojoval balón Šural a před vápnem našel volného Štajnera, který bez přípravy mířil do Hrušky.

V další moment se po nepřesvědčivém odvrácení centru Breznaníka dostal do vyložené šance Kušnír, ale proti přízemní střele z hloubi vápna dokázal příbramský brankář vytáhnout parádní zákrok. Ještě před půlhodinkou hry zahrozili hosté znovu. Bosančič přistrčil ke Kušnírovi, který se ocitl takřka tváří v tvář Hruškovi, ten však znovu dokázal vyrazit. Breznaník pohotově přehazoval a hlavičkou musel odvracet Kvída pouze k Bosančičovi, který si balón uklidnil, překonal brankáře a opět ztroskotal až na obětavém obránci.

Mezi dvě nadějné střely bývalého hráče Sparty se stihl vklínit Danoski, když Vácha pokazil zpětnou přihrávku a domácí útočník bez zahálení pálil z dvaceti metrů vedle bližší tyče. Byl to ale právě zachránce Kvída, který pár minut před odchodem do šaten dříve činil, než myslel, a neohrabaně poslal ve vápně na zem Kušníra. Pokutový kop pak excelentně proměnil veterán Štajner k pravé tyči Hruškovy branky.

Necelé dvě minuty po změně stran se přes Mišůna uvolnil Šural a z úhlu namířil svou prudkou ránu jdo tyče. Přesto si hosté své vedení pojistili stále ještě v úvodu druhé půle. Bosančič šel směrem k vápnu za pomoci absolutního nezájmu příbramských obránců, do šestnáctky tak mohl v klidu přihrávat Breznaníkovi, který zkoušel poslat balón podél malého vápna, v cestě však stál nešťastný Hájovský, na jehož teč k bližší tyči nestihl Hruška zareagovat včas.

Hned v další moment mohl definitivně zlomit domácího ducha Fleišman, ke kterému propadl centr tři kroky před brankou, jenže příbramský brankář natřikrát hostujícího záložníka vychytal. Náznaky šancí svěřenců trenéra Vavrušky utopil ve své individuální kvalitě Jiří Štajner, který se v plném běhu dostal přes několik hráčů až do vápna, kde ho zastavil až reflexivní zákrok Hrušky.

Ani on však nedokázal zabránit tomu, aby se v 70. minutě prosadil z přímého kopu Lukáš Vácha, který z kroku přehodil zeď a překonal bezmocně se dívajícího brankáře. Na další trefu se pak nečekalo ani sedm minut. Breznaník sice zpětný centr na vápno pd Kušníra nezachytil, hned za ním se ale objevil Fleišman, který bez přípravy napálil míč přesně k pravé tyči.

Čtvrtý zásah už dal mnohým divákům na stadionu důvod k předčasnému odchodu, se kterým by nejspíš rádi souhlasili i samotní hráči. V dohrávajících minutách se sice párkrát zdálo, že by se rádi prosadili i domácí, výrazněji se ale projevovali fanoušci z Podještědí, kterým mohl ještě pár vteřin před koncem udělat radost Blažek, kdyby v pádu dokázal zamířit přesněji.

Více informací k zápasu

Baumit Jablonec - Baník Ostrava 2:0

27.07.2012 18:00

Góly: 86. Lukáš Zoubele, 89. David Lafata

Dlouho to vypadalo na dělbu bodů, ale Jablonec v závěrečných minutách zápasu udeřil a vyhrál 2:0 díky přesným trefám Zoubeleho a Lafaty. Ostrava tak odjíždí ze severu Čech s prázdnou i přesto, že předvedla dobrý výkon.

V první půli byl překvapivě lepším týmem hostující Baník, jenž se soustředil na bránění a čekání na protiútoky. Tato taktika se ukázala být účinkem, i když žádná šance neskončila brankou. První vážnější příležitost přišla v 15. minutě, kdy hostující Kraut pěkným pasem našel ve vápně chorvatského záložníka Kukece. Ten stál osamocený před jabloneckým brankářem Valešem, jenž jeho střelecký pokus zneškodnil.

Další možnost ke skórování se hostům naskytla v 36. minutě, kdy Kraut šel sám na Valeše, ale ten vytáhl parádní zákrok a opět nedovolil soupeři jít do vedení. Jablonečtí si do přestávky nedokázali vytvořit ani jednu gólovku, se zahuštěným prostorem na soupeřově straně si prostě nevěděli rady. Proto první půle skončila bez branek.

Baník po změně stran pokračoval ve stejné hře, jakou praktikoval v předešlém poločase. Do 60. minuty se toho na hřišti moc zajímavého neudálo, až poté se začalo hrát nahoru dolů. Oba týmy dychtily po vítězství. V 64. minutě se opět ukázal v dobrém světle Kukec, který byl po celou dobu utkání dost vidět. Levačkou prudce mířil těsně nad.

Jablonec se do první vyložené šance dostal až v 86. minutě a hned skončila gólem. Kopic si na hranici vápna obehrál Frydrycha, poté poslal míč do vápna, kde se až na podruhé prosadil Zoubele. Domácí tak vedli 1:0 a Baník už moc času na gólovou odpověď neměl. Hosté museli otevřít hru, a proto se Jablonečtí dostali do několika brejků a navíc byli v laufu. Jeden z nich znamenal dokonce zvýšení na konečných 2:0 pro Jablonec. O druhou branku se postaral kanonýr David Lafata.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Slovan Liberec11004:03
2.Viktoria Plzeň11003:03
3.Baumit Jablonec11002:03
4.FK Teplice11001:03
 České Budějovice11001:03
 Zbrojovka Brno11001:03
7.Vysočina Jihlava10103:31
 Slavia Praha10103:31
9.Dukla Praha10101:11
 Sparta Praha10101:11
11.Sigma Olomouc10010:10
 1. FC Slovácko10010:10
 FK Mladá Boleslav10010:10
14.Baník Ostrava10010:20
15.FC Hradec Králové10010:30
16.1. FK Příbram10010:40

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (920)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele