28.07.2012 21:00 CET
2 : 2
2:4 pen.
(1:1, bez prodloužení)

Reportáž

Lyon na penalty udolal Montpellier a získal Superpohár

Olympique Lyon dostal po zisku francouzského poháru další malou náplast na pošramocené sebevědomí, dříve neohrožený král Francie dokázal na penalty přehrát Montpellier a může se po pěti letech znovu radovat ze zisku Trophée des Champions!

Dějištěm rozhodujícího utkání o francouzský Superpohár se, jako je již v posledních letech tradicí, nestala Francie, nýbrž Spojené státy americké, konkrétně Red Bull Arena v Harrisonu. Úvodních patnáct minut nenabídlo kdovíjak ofenzivní podívanou, mírně navrch však měl úřadující šampion Ligue 1. Také první výrazný moment byl ze strany "domácích", John Utaka se prohnal obranou a jeho ránu zastavilo až břevno Llorisovy branky!

Montpellier si postupem času získával stále větší a větší územní převahu, což se muselo logicky dříve nebo později také projevit na ukazateli skóre. Aktivita se svěřencům Reného Girarda vyplatila ve 27. minutě: John Utaka opět způsobil v obraně Lyonu pořádný vítr, postupně udělal statické kužely hned ze tří bránících hráčů a následně tvrdou ranou pod břevno nedal strážci lyonské svatyně sebemenší možnost zasáhnout - 1:0. Hned o pár chvil později mohl zvýšit Cabella, jeho snaze ovšem přece jen něco málo chybělo - přesnost. Les Gones se po půlhodině hry pomaličku začalo vracet do děje, své k tomu řekl Fofana, jehož střela jen těsně minula prostor ohraničený třemi tyčemi, Jourdren se pouze stačil ohlédnout.

Těsně před odchodem na poločasovou pauzu se hosté nakonec z ničeho nic dočkali vyrovnávací trefy, konkrétně to byl Bafetimbi Gomis, jehož hlava se spojila s přesným centrem Gourcuffa a bývalý střelec Saint-Étienne už měl před sebou snadný úkol - 1:1. Lyon tak mohl s klidem odejít na krátký oddych.

Hned poté ovšem přišla pro Olympique další krutá rána. Estrada z volného přímého kopu trefil ruku Gomise a sudí Gonzáles nezaváhal ani na minutu a ukázal na penaltový puntík. Pevné nervy prokázal nově příchozí Emmanuel Herrera a bez sebemenšího zaváhání opět poslal MHSC do vedení - 2:1. Ke zteči jako už v tomto zápase ostatně poněkolikáté zavelel ten samý muž - Fofana - ani tentokrát se mu však nepodařilo zacílit mezi tři tyče a mířil nad břevno Jourdrenovy branky. Ten se musel mít na pozoru i v šedesáté osmé minutě, kdy pro změnu rozehrával standardku z velmi nadějné pozice Gourcuff, ani jeho rána ale úspěchem neskončila!

Stejně jako po první inkasované brance, tak i v tuto chvíli měl tlak Lyonu stoupající tendenci, Briandova hlavička ovšem ještě kýženým gólem neskončila. Bývalá opora Stade Rennes se však dočkala o pár okamžiků později. Lacazette byl architektem celé akce, kterou následně Briand vyšperkoval k dokonalosti přízemní střelou k tyči - 2:2. Na hřiště se dostal také teprve sedmnáctiletý Yassine Benzia a hned záhy si vykoledoval nedovolený zákrok Estrady - výsledkem byla červená karta a tím pádem předčasná cesty do sprch pro chilského záložníka. Akcie obou mužstev se tak rázem úplně otočily.

Početní převahu mohl šest minut před koncem zužitkovat Lacazette, ovšem nebyl úspěšný. Ještě větší pozdvižení vzápětí způsobily efektní, avšak neméně efektivní nůžky Brianda, skvělý Jourdren nicméně držel akcie Montpellieru nad vodou! A zahanbit se nenechal ani Lloris, který v poslední minutě řádné hrací doby sebral jistou branku dvojici Camara - Charbonnier. Tříminutové nastavení o ničem nerozhodlo, na řadu přišly penalty.

Fofana a Carbonnier v první sérii neproměnili a začínalo se tak prakticky s čistým štítem. Cissokho a Camara na druhé straně proměnili prakticky identicky, Kone rovněž zachoval klid. Sérii jistých exekutorů porušil až Bedimo, jemuž vystavil stopku parádním reflexem Lloris! Slovo si neváhal vzít ani benjamínek Benzia a stejně jako Yanga-M'Biwa, proměnil. Rozhodující pokutový kop tak přišel v podání Brianda a Lyon se mohl radovat v pořadí již ze sedmého triumfu v Trophée des Champions!

Autor: Jiří Vojík / goal.com, lequipe.fr

Komentáře (25)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1-1

Reagovat
Tomtaf

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2, penalty 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

2:2, penalty 2:4

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

wow

Reagovat
Ranoth

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Azza

Reagovat
domingo

Celkem se divim tem reakcim, to vypada jako jasna ironie

Reagovat
smazaný uživatel

ale priznam se, ze mi to udelalo radost

Reagovat
Le Gunner

Reagovat
Manik...

tak to umím taky napsat to sem po skončení

Reagovat
smazaný uživatel

Přišel jsem tu v noci, že se podívám na nějakou diskuzi, jak ten zápas vypadal apod., viděl jsem tu akorát ty debilní tipy, tak jsem si tam hodil taky jeden výsledek. .)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Dobrej komik :D nachvilku sem ti to uveril ale...:D

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff MOTM, skvělej zápas

Reagovat
honziss

Jak to vypadá s Fantasy Ligue 1 ligou? Mluvilo se o tom na konci sezóny, nezaložil to někdo? Godwinson, domingo, Frankie?

Reagovat
smazaný uživatel

Hm to mohl byt docela zajimavy zapas , sledoval nekdo ?

Reagovat
smazaný uživatel

aj bol !

Reagovat
smazaný uživatel

Sledoval jsem :) 2. pulka byla fakt hodne pekna na sance na obou stranach..

Reagovat
smazaný uživatel

do rite...mel jsem u sebe cely vikend mladou a tenhle zapas jsem vubec nezaregistroval :/ ale aspon ze tak, peknej zacatek do nove sezony!! snad se bude darit i nadale :)))) nevi nekdo jak to vypada s Lisandrem?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele