Olympijský turnaj mužů - souhrn 1. kola

26.07.2012, 15:23, aktualizováno 26.07.2012, 22:53
Komentáře a souhrny
Den před oficiálním zahájením olympijských her se rozjel fotbalový turnaj mužů a na světě už je první velké překvapení - Japonsko zaslouženě porazilo marné Španělsko. Po remíze se Senegalem ztratila i Velká Británie, své role favoritů naopak zvládly Uruguay a Brazílie, i když oba jihoamerické týmy měly problémy...
Skupina A

Velká Británie - Senegal 1:1

26.07.2012 21:00

Góly: 20. Craig Bellamy - 82. Moussa Konaté

Velká Británie svou premiéru ve fotbalové části Olympijských her nezvládla podle svých představ, v utkání, které uzavíralo první kolo, totiž pouze remizovala se Senegalem 1:1. A to i přesto, že už od dvacáté minuty domácí vedli, to se prosadil Bellamy. Britové ale osm minut před koncem nedokázali ubránit perfektně sehranou akci soupeře a po trefě Konatého berou jen bod.

Pro tým Senegalu to byla historicky vůbec první zkušenost s Olympijskými hrami, Britové se na turnaji pod pěti kruhy představili po dlouhých dvaapadesáti letech. A domácí kouč Pearce poslal na trávník zaplněného stadionu Old Trafford zajímavou jedenáctku, ze které vynechal například stopera Tomkinse nebo ofenzivně laděného Sinclaira. Senegalský trenér Diouf zase nevložil důvěru do Kouyateho, jenž se však na hřiště podíval už po čtyřiceti minutách, a Mbodjiho.

Britové se od začátku snažili překonat senegalskou obranu postupným útokem - hodně drželi míč, vysoký počet přihrávek ovšem ani náhodou nezaručoval postup vpřed, domácím totiž výrazně chyběl pohyb, a tak míč velmi často putoval směrem k vlastní brance. To Senegalci uplatňovali mnohem rychlejší a přímočařejší přechod do útoku. Jeden takový předvedl ve dvanácté minutě Souaré, jeho pobídku ale nedokázal nikdo z dobíhajících spoluhráčů využít.

Dvacátá minuta znamenala výbuch radosti na Old Trafford, Velká Británie se totiž dostala do vedení. Centr Cleverleyho našel hlavu Richardse, který poslal balón k noze Bellamyho a ten už si s nabídnutou příležitostí věděl rady. Už o šest minut později však mohlo být vyrovnáno, když gólman Butland katastrofálním odkopem vyslal do samostatného úniku Maného, tomu ovšem pokud o přehození britského brankáře nevyšel a meruna skončila mimo tři tyče.

Stejný hráč byl v akci také po půlhodině hry, to zase musel Brity v poslední vteřině zachránit spolehlivě hrající Richards. Senegal měl šance na vyrovnání i po přestávce, čtyři minuty po návratu z kabin třeba vyslal na britskou svatyni tvrdou ránu Ibrahima Baldé, Butland však vytáhl vynikající zákrok. Další pumelice nesla jmenovku Ciss, devatenáctiletý gólman ale opět zasáhl a vytěsnil míč nad břevno. Z následného rohu zahrozil hlavou Ba, až na brankové čáře musel odvrátit míč do bezpečí Rose.

Zasloužené vyrovnání nakonec přišlo ve dvaaosmdesáté minutě, to Mané naprosto geniálně z hloubi pole nalezl rozběhnutého Konatého, který stejně elegantně překonal i Butlanda a zařídil svému týmu bod. Nic na tom nezměnila ani akce dvou střídajících Britů, kdy Ramsey přihrával před bránu Sordellovi, jenž napálil balón do břevna. A když se na druhé straně nedokázali prosadit ani Mané a Konaté, skončilo klání dělbou bodů.

Více informací k zápasu

Spojené arabské emiráty - Uruguay 1:2

26.07.2012 18:00

Góly: 23. Ismail Matar - 42. Gastón Ramírez, 56. Nicolás Lodeiro

Uruguay ukončila svou dlouhotrvající 84letou absenci na olympijských hrách vítězně a v otevíracím utkání skupiny A dokázala přehrát Spojené Arabské Emiráty. Matar sice dostal outsidera do vedení, ještě do pauzy ale vyrovnal Ramírez, konečnou podobu dal poté utkání Lodeiro.

SAE začaly s velkou chutí, usadili se na soupeřově polovině a rychlou kombinační hrou si vytvářely šance. Aktivní byla zejména dvojice Omar Abdulrahman - Ismaeil Matar, přičemž druhý jmenovaný mohl v páté minutě otevřít skóre, prostor ohraničený třemi tyčemi ovšem nalézt nedokázal.

Ani postupem času se obraz hry výrazněji nezměnil. Toužebné brankové vyústění nakonec přišlo ve 22. minutě. Omar Abdulrahman vyslal za obranu parádní balón na rozběhnutého Matara, který následně celou akci ještě vyšperkoval - položil si Campaña - kulatina tak nezadržitelně skončila na místě určení - 1:0.

Krátce nato mohlo být pro "domácí" ještě lépe. Nejdříve o sobě dal vědět aktivní Khalil, jeho střela však mířila jen do místa, kde stál připravený strážce uruguayské svatyně. Hned vzápětí mohl navýšit vedení Eisa, stejně jako o chvíli později hlavičkující Matar ale nenašel vymezený prostor. Mince se tak otočila na opačnou stranu...

Netrvalo dlouho a začínalo se znovu od nuly. Uruguay měla možnost rozehrávat standardní situaci z hodně nadějné pozice, odpovědnost vzal na svá bedra Ramírez a skvělou ranou vymetl šibenici Khasifovy branky - 1:1.

Oscar Tabárez ovšem stále nebyl s průběhem utkání spokojen, a tak neváhal do druhého dějství poslat Nicoláse Lodeira, jenž na trávníku nahradil do té doby nevýrazného Matíase Aquirreqaraye. A změna takřka okamžitě přinesla kýžené ovoce: SAE se sice po rohovém kopu dokázaly ubránit, balón se však do pokutového území záhy vrátil a pohotový Lodeiro byl ve správný čas na správném místě, aby otočil skóre na 1:2.

Emiráty se ovšem ve zbývajících minutách nevzdávaly, opět srovnat krok se snažil už poněkolikáté střílející Khalil, ani tentokrát ale na Campaña recept nenašel. Další program skupiny A se nyní přesune do Wembley, kde se Uruguay v neděli porve o postup se Senegalem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Uruguay11002:13
2.Velká Británie10101:11
 Senegal10101:11
4.Spojené arabské emiráty10011:20
Skupina B

Gabon - Švýcarsko 1:1

26.07.2012 18:15

Góly: 45. Pierre-Emerick Aubameyang - 5. Admir Mehmedi (pen.)

Pátý zápas, třetí remíza. Švýcarsko nad Gabonem zásluhou proměněné penalty Mehmediho rychle vedlo, krátce před přestávkou ovšem srovnal Aubameyang a výsledkem 1:1 už utkání i skončilo. V závěru mohly oba týmy strhnout vítězství na svou stranu, Afričané navíc dohrávali proti přesile, branka už ale nepadla.

Začátek zápasu byl zcela jasně v režii mírně favorizovaných Švýcarů. Už ve čtvrté minutě si Emeghara naběhl na chytrý pas za obranu, dostal se k míči dříve než obránce Ndong, který ho následně nekompromisně poslal k zemi a kopala se penalta. Ahmeda Mehmediho nerozhodil ani první neuznaný pokus, i napodruhé s klidem přelstil Ovona a poslal Švýcarsko do vedení. Gabon postupně vyrovnával hru, přesto hrozili převážně Evropané - Zuber například v patnácté minutě vypálil nad břevno.

Neuvěřitelná situace byla k vidění ve dvacáté minutě, Švýcaři se nádhernou kombinací na jeden dotyk dostali až do šestnáctky soupeře, Zuber našel před úplně prázdnou brankou Mehmediho, tomu se však balón zamotal mezi nohy a gólové zakončení z toho nebylo. Švýcarský fotbalista má asi jediné štěstí, že se i tak pískal ofsajd, jinak by asi jen těžko ušel veřejnému posměchu. Gabon pořádně zahrozil už o dvě minuty později, Aubameyang dravě pronikl po pravé straně, Nono pustil míč až k z druhé vlny nabíhajícímu Obiangovi, ten ovšem orazítkoval jen břevno Benagliovy svatyně.

Aubameyang pak mohl a měl vyrovnat, to by ale musel se svou vyloženou příležitostí naložit mnohem lépe, takto z toho byl jen odkop od branky. Stejný hráč mohl na Benaglia sám postupovat ještě jednou, to mu ale chyběla rychlost a situace skončila pouze rohovým kopem. V pětačtyřicáté minutě dostala hvězda Gabonu třetí možnost srovnat se Švýcarskem krok, do třetice už to navíc vyšlo. Aubameyang po přihrávce Nona překonal Benaglia.

Ve druhém poločase se hodně dlouho čekalo na první důležitý moment, aktivitu znovu vrátil na trávník až střídající Kasami, jenž vyslal na branku Ovona pořádnou pumelici, která ale v síti neskončila. Rozhodnutí měl na kopačce i na druhé straně Ndoumbou, ten však těsně minul prostor mezi třemi tyčemi. Dvanáct minut před koncem si Švýcar Buff prohlédl za simulaci druhou žlutou kartu a byl vyloučen, Gabonu se tak otevřela možnost zahrát si přesilovku. Výraznější šance už ale nepřišla, a tak z toho byla v zajímavém utkání zasloužená plichta.

Více informací k zápasu

Mexiko - Korejská republika 0:0

26.07.2012 15:30

Góly: -

Zaslouženou dělbou bodů skončilo zahajovací klání olympijské skupiny B, Mexiko s Jižní Koreou nedokázaly vstřelit ani jednu branku a rozešli se tak smírně. Jihokorejci byli možná mírně aktivnější, jinak se však hrál vyrovnaný fotbal s minimem opravdových brankových příležitostí.

Základní sestavy obou celků se neobešly bez překvapení, mexický kouč totiž neposlal na trávník od první minuty Giovaniho dos Santose, jediného krajánka nominace. Na druhé straně nechal trenér Hong pouze na lavičce Dongwona Ji a Baeka, což se také příliš nečekalo.

Hned od prvních minut se v St. James' Parku hrálo velmi opatrně, oba týmy kupily velké množství nepřesností a do blízkosti soupeřovy svatyně se v podstatě nedostávaly. Na zákrok jednoho z brankářů se čekalo až do dvacáté minuty, kdy po přiklepnutí od Parka pálil Nam, jeho rána však mířila do středu branky, a tak Corona mohl bez větších potíží zasáhnout. Jen o chvilku později se do mexické šestnáctky procpal Ki, jeho mírně tečovaný pokus ale skončil jen na boční síti.

Favorité zápasu poprvé zahrozili až tři minuty před přestávkou, kdy se po narážečce se Salcidem snažil technicky překonat Junga Ponce, ovšem mířil těsně vedle levé tyče. Uběhlo jen pár vteřin a do míče se z hranice velkého čtverce opřel Herrera, jenže ani on střelecký účet utkání neotevřel.

Po návratu ze šaten se přeci jenom začalo hrát o něco ofenzivněji - důkazem budiž už situace z padesáté minuty, to ovšem B.Kim střílel těsně mimo. Park následně krásným obloučkem našel za obranou kapitána Kooa, který se snažil přehodit Coronu, jenže přehodil i branku. Zajímavých momentů přibývalo, ránu Kiho, směřující přesně pod břevno, musel konečky prstů vytáhnout mexický brankář.

Na druhé straně se protáhl podél pravé lajny Aquino až k pokutovému území Jihokorejců a z úhlu nebezpečně vypálil, Jung však byl na místě. V sedmdesáté minutě měli Mexičané zdaleka největší možnost celého zápasu. Ki odvrátil centr Ponceho přímo k nohám dobíhajícího Fabiana, jenž ale zblízka trestuhodně přestřelil. Další šanci měla Korea, hodně nebezpečnou akci ale zachránil z pohledu Mexika Chavez, jenž skluzem zblokoval zřejmě gólové zakončení Nama.

Do konce zápasu byly k vidění ještě tři solidní příležitosti. Nejprve hlavičkoval Koo těsně mimo, střídající Giovani dos Santos pak v pádu zakončoval také o pár centimetrů mimo tři tyče a ještě blíže rozhodující trefě byl v nastaveném čase Kim, jehož střela zřejmě olízla tyč mexické branky. Sečteno, podtrženo - Mexiko remizovalo s Jižní Koreou 0:0.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Gabon10101:11
 Švýcarsko10101:11
3.Mexiko10100:01
 Korejská republika10100:01
Skupina C

Bělorusko - Nový Zéland 1:0

26.07.2012 20:45

Góly: 45. Dzmitryj Baha

Roli favorita dokázali potvrdit i Bělorusové, kteří se výhrou nad Novým Zélandem přiblížili vysněnému postupu ze skupiny. Jedinou branku zaznamenal v nastaveném čase prvního poločasu Baga, zbytek utkání už žádné další góly nepřinesl.

Úvodní minuty patřili svěřencům Neila Emblena, kteří nastoupili proti favoritovi bez bázně a hany a krůček po krůčku se dostávali směrem vpřed. Jejich snaha ovšem povětšinou končila ještě daleko před pokutovým územím, a tak obránce Hogg pokusil v deváté minutě štěstí dalekonosným pokusem, dobře viděl, že se Gutor zapomněl, maďarský strážce svatyně se ovšem stihl vrátit včas a střela se navíc mezi tři tyče tak jako tak nevešla. Velkou možnost měl o chvíli později hlavičkující Wood, tomu se však postavil do cesty parádním reflexem znovu Gutor!

Tento moment, jakoby východoevropský celek konečně probudil ze zimního spánku a na trávníku to bylo okamžitě znát. Bressan chtěl O'Keeffeho překonat rovnou od rohového praporku, to se ale nesetkalo s úspěchem a brankář Fairfieldu Stags balón vytěsnil. Ve 22. minutě přišel další rohový kop, po kterém se ve vápně dostal do zakončení Kornilenko, tomu se však pro změnu postavil do cesty obětavým zákrokem McGlinchey. Hra začala nabírat na obrátkách... Střelu z velké dálky vyslal Rojas a Gutos se musel pořádně činit, aby jeho pokus dokázal vymezit z prostoru ohraničeného třemi tyčemi.

Zahanbit se nechtěli nechat ani Bělorusové. Konkrétně to byl Kormilenko, kdo natáhl z dvaceti metrů a mířil jen těsně vedle. Do kabin se přesto neodcházelo za bezbrankového stavu. Už v nastaveném čase kopal Bressan další roh, balón podskočil O'Keeffe a hlavičkující Baga už měl před sebou snadnou pozici - 1:0.

Druhá půle se dlouho odvíjela podle běloruských not a nic nenasvědčovalo tomu, že bychom se měli dočkat nečekaného zvratu v ději. To se ovšem málem stalo skutečností v 66. minutě, Barbarouses táhl spolu s Woodem rychlý protiútok, útočník West Bromwiche Albion ale vše uspěchal a z celé akce tak nezahrozilo.

Bělorusko po většinu druhého dějství na trávníku dominovalo a hned několikrát mohlo navýšit hubené vedení: Kornilenko, Voronkov a Kuzmjanok mohli přidat pojistku, ani jeden z nich ovšem na strážce hostující branky nevyzrál. Všechno podstatné ukončil opět "muž okamžiku" Konilenko, znovu však neuspěl a pálil jen do břevna.

Více informací k zápasu

Brazílie - Egypt 3:2

26.07.2012 20:45

Góly: 16. Rafael, 26. Leandro Damião, 30. Neymar - 52. Mohamed Aboutrika, 76. Mohamed Salah

Brazilští míčoví kouzelníci zahájili olympijskou anabázi prvopočátečním školením egyptských jinochů, jejichž návštěva Walesu však přec nebyla exhibicí. Dominance latinskoamerických čutálistů nebyla věčná - ve druhém dějství to bylo družstvo Faraónů, jež se zmohli na velký odpor a málem vyrovnali - ale na rozdíl od španělských spolufavoritů ukázala jedenáctka Mana Menezese sílu a nenechala si vzít vítězství.

Egypt v prvopočátku úvodního dějství nepůsobil ustrašeným dojmem, ale přibližně od desáté minuty nebylo pochyb o tom, kdo jest pánem cardiffského trávníku, tedy co se týče prvého dějství. Ponejprv ukázal vytříbené vedení míče Hulk, narýsoval Neymarovi přihrávku před branku, kterou brazilská superstar jen těsně minula. V šestnácté minutě již přišel zasloužený první gól, když nová akvizice londýnské Chelsea Oscar našel v šestnáctce Rafaela, jenž s lehkostí dopravil mičudu do prázdné branky.

O deset minut později byl Oscar ústřední postavou akce, když vybojoval po špatné dohodě brankáře El Shenawyho s Ahmedem Hegazim míč, počkal si na nabíhajícího Leandra Dimiaa, jenž napálil mičudu do branky a zvýšil vedení, jež o pouhopouhé čtyři minuty později zvýšil po nádherné spolupráci s Hulkem Neymar. Čtvrté brance v krátkém sledu zabránil El Shenawy, jenž vykopl střelu Juana Jesuse.

Tato akce uzavřela první dějství, jemuž Brazilci dominovali, ale v úvodní čtvrthodince poločasu druhého Faraóni překypovali nadšením a snahou o korekci nepříznivého stavu. Ve dvaapadesáté minutě se dočkali snížení stavu, když po přímáku z pravé lajny trefil hlavou tyč Motaeb, ale odražený míč napálil do sítě Mohamed Aboutrika a mohl políbit cardiffský trávník na znamení díku.

Brazílie následně vyrovnala hru, ačkoliv to byl Egypt, jenž na Neta vyslal ještě dva nesmírně zajímavé pokusy. Kanárci se ovšem utápěli v individuálních finesách a jisti si svým vítězstvím se spíše bavili, nežli soupeře deklasovali. Hračičkování se jim přestalo záhy vyplácet, egyptští hráči ještě přidali a v sedmasedmdesáté minutě snížil po rychlém zpracování a přesném obstřelu obránce Mohamed Salah.

Jenže brazilští hráči zlepšili pohyb a Egypt nepustili do většího vzdoru, jenž by měl za následek minimálně velkou příležitost na konečný remízový result. Ba naopak to byl Ganso, jenž mohl po faulu na střídajícího pata prověřit brankáře Egypta, ovšem jeho střela si to namířila mimo branku. Závěr již patřil brazilské kontrole míče a udržení výsledku, jenž byl i přes rozporuplný výkon ve druhém dějství příznivý.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Brazílie11003:23
2.Bělorusko11001:03
3.Egypt10012:30
4.Nový Zéland10010:10
Skupina D

Španělsko - Japonsko 0:1

26.07.2012 15:45

Góly: 34. Yuki Otsu

Glasgowský Hampden Park viděl po vyrovnaném klání Hondurasu a Maroka druhý duel, jenž skončil překvapivým resultem, tápáním a nekonkurenceschopností favorizovaného španělského výběru, jenž za běhavými japonskými fotbalisty nezaostával snad jen ve statistice držení balónu.

Strojová kombinace, toliko oblíbená a štelovaná u hlavního mužského výběru, v podání španělských reprezentantů do třiadvaceti let notně pokulhávala, ačkoliv to byl právě celek z Pyrenejského poloostrova, jenž držel míč na kopačkách a výbojným Japoncům jej moc nepůjčoval. Na první střelecký pokus čekal do pětadvacáté minuty, kdy japonského gólmana Gondu prověřil u levé tyče zkušený Juan Manuel Mata.

Vyčkávací taktika japonských samurajů slavila úspěch ve třiatřicáté minutě, když dvacetileté křídlo Takahiro Ogahira odcentroval z rohového kopu přímo na pravačku nehlídaného Yokiho Otsu, jenž sic pomalou, avšak nechytatelnou šmudlou z malého vápna dopravil míč do španělské sítě.

V osmatřicáté minutě se mohla japonská družina málem radovat ze druhé branky, když nová akvizice Borussie Mönchengladbach Álvaro Domínguez poslal z brankové lajny balón do šestnáctky k Davidu De Geovi, avšak napadající Kiyotake balón uzmul, obelstil brankáře Manchesteru United a v pádu levačkou poslal míč pouze podél lajny, nikoliv do odkryté sítě.

O tři minuty později přišla pro favorizovaný španělský výběr, jenž ve druhé polovině prvého dějství jednoznačně tápal a byl v pozadí japonské aktivity a pressingu, další ohromná rána. Baskický stoper Iňigo Martínez fauloval nejlepšího střelce tohoto japonského výběru Kensuke Nagaie a uviděl přísnější červenou kartu. Okahira nařízený přímý volný kop z hranice šestnáctky poslal těsně nad pravou šibenici De Geovy svatyně a završil tím události v prvém dějství.

David De Gea musel v padesáté minutě vytáhnou přenádhernou robinsonádu proti Higashiho obstřelu, jenž naznačoval, že Japonsko neubere z tempa, ba naopak se pokusí Španělsko zatlačit do úzkých a v co nejkratším možném čase rozhodnout klání druhou brankou.

Španělsko přitom svému soupeři práci notně usnadnilo, obrana dětinsky otevírala dvířka, jimiž přímočaří Japonci pronikali jako nůž španělskou olivou. Nagaiovi v osmapadesáté minutě chyběla jen lepší koordinace, když se objevil po brilantní přihrávce Higashiho osamocen na šestnáctce a poslal míč přízemní ranou pouze vedle levé tyče. O minutu později to sám na sebe vzal Kiyotake, propasíroval míčudu přes kapitána španělského výběru Martíneze, ale namířil přesně do míst, kam šteloval svou levačku o chvíli později i Higashi.

Následující minuty proložila řádka střídání, polehávání na trávníku po ostřejších soubojích a byla prostoupena španělským zmarem v závěrečné fázi hry. Japonsko se začalo, pravděpodobně vlivem oslabujícího fyzického potenciálu, upínat k bránění těsného výsledku, což proti oslabenému a tentokráte kombinačně nikterak vytříbenému soupeři bylo snazší, než se očekávalo.

Prvou a poslední nebezpečnější šanci španělského výběru měla dvojice Jordi Alba a Juan Manuel Mata, kteří v krátkém sledu na malém čtverci z úhlu nevyzráli na brankáře Japonska. Oriol Romeu v osmasedmdesáté minutě urobil další z mnoha chyb španělských zadáků, Nagai se zmocnil míče a tváří tvář De Geovi neuspěl. V závěru se Higashi zmocnil míče díky neuvěřitelné chybě a dezorientaci hned dvou španělských beků, avšak Yamaguchi osamocen před De Geou naprosto selhal a svatyni přestřelil.

Španělský zmar byl do očí bijící, favorit zklamal a vystavil mnoho otazníků. Tím největším může být otázka, zda může být podobně hrající mančaft bez špetky nápadu konkurenceschopný. Naopak japonští fotbalisté svým výkonem příjemně překvapili a při případném dalším skalpu Hondurasu či Maroka mají postup jasný. Mohou navázat na úspěch svých ženských kolegyň, které dokázaly senzačně vyhrát mistrovství světa?

Více informací k zápasu

Honduras - Maroko 2:2

26.07.2012 13:00

Góly: 56. Jerry Bengtson, 65. Jerry Bengtson (pen.) - 39. Abdelaziz Barrada, 67. Zakaria Labyad

Úvodní utkání olympijského turnaje mužů vítěze nenašlo a v rámci skupiny D se zrodila remíza mezi Hondurasem a Marokem. Africký výběr šel před přestávkou do vedení zásluhou gólu Barrady, po změně stran ovšem otočil skóre dvěma zásahy Jerry Bengtson. Na konečných 2:2 vzápětí vyrovnával Labyad.

Do zápasu hraném v glasgowském Hampden Parku vstoupila aktivně obě mužstva a výsledkem bylo několik střel, většinou však nepřesných a žádná z nich brankáře nikterak výrazně nezaměstnala. První skutečnou příležitost si tak připsal až po půlhodině hry marocký záložník Houssine Kharja, jehož hlavičku excelentním zákrokem zneškodnil soupeřův brankář José Mendoza.

Severoafrický výběr byl ovšem lepší a v devětatřicáté minutě šel po zásluze do vedení, když po spolupráci s Labyadem přesně zakončoval Abdelaziz Barrada - 0:1. Honduras mohl vyrovnat ještě před změnou stran, po chybě Bergdicha a centrovaném míči Martíneze ale nedokázal dostat míč do sítě Andy Najar.

Na srovnání skóre ale Hondurasané nečekali v druhém poločase příliš dlouho, konkrétně do šestapadesáté minuty. Míč se od Rogera Espinozy dostal k Jerrymu Bengtsonovi a ten překonal Mohameda Amsifa v marocké svatyni - 1:1. Kanonýr působící v americkém New England Revolution se trefil ještě jednou, v pětašedesáté minutě proměnil penaltu za faul Jebboura na Leverona a středoamerický tým vedl 2:1.

To ovšem platilo pouhé dvě minuty. Kombinaci mezi Barradou a Zakaryou Labyadem zakončil druhý jmenovaný střelou, na kterou Mendoza nedosáhl a bylo to 2:2. V dvaasedmdesáté minutě pak šli Maročané do oslabení, když český sudí Pavel Královec vyloučil Zakaryu Bergdicha. Honduras ovšem převahu využít nedokázal a nakonec mohl být ještě rád, když marocký Jebbour propásl možnost na vítězný gól.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Japonsko11001:03
2.Honduras10102:21
 Maroko10102:21
4.Španělsko10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (319)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele