Ruská Premier Liga - souhrn 1. kola

20.07.2012, 18:59, aktualizováno 23.07.2012, 19:27
Komentáře a souhrny
Obhájce titulu Zenit Petrohrad zvládl letošní premiéru, porazil Amkar 2:0 a okamžitě se usadil na čele tabulky. Hned první utkání nové sezony ruské ligy přineslo přestřelku, v níž nakonec slavil úspěch moskevský Lokomotiv na půdě nováčka ze Saransku. Vítězně vstoupily do nové sezony i Anži, CSKA a Spartak Moskva, naopak prohrály Rubin a Dinamo.

FK Krasnodar - Rubin Kazaň 2:1

23.07.2012 17:30

Góly: 41. Jura Movsisjan, 61. Jura Movsisjan (pen.) - 66. Bebars Natcho (pen.)

Zajímavý duel mezi krasnodarským FK a Kazaní nakonec vítěze našel. Díky kanonýrovi Movsisjanovi se jím stali domácí. Za hosty pouze korigoval výsledek Natcho.

Domácí od začátku působili svěžejším dojmem a svého soupeře přehrávali. Za zmínku stojí zejména spoluprávce Komana s Movsisjanem, kteří spolu hráli první ostrý zápas, ale nacházeli se jako Iniesta s Xavim. Nicméně úvodní tlak branku nepřinesl. Na druhé straně o sobě dal vědět Sergej Davydov, který se zjevil před Revišvilim, ale jakoby se této situace zalekl a zmeškal správný moment pro střelu. Domácí jej zpacifikovali. Hrál se pěkný, svižný fotbal. Hra se přelévala ze strany na stranu, ale chyběla finální přihrávka. Ta přišla v 41. minutě, kdy Drinčič střílel, hostující gólman vyražením v podstatě přihrál Movsisjanovi, který střelou k tyči otevřel skóre. Za stejného stavu se odcházelo do šaten.

Druhou půi načali domácí borci s chutí. A v 61. minutě se dočkali odměny. Vyběhnuvší Arlauskis totiž fauloval Marcia, který svému pádu trochu přidal a sudí nařídil pokutový kop. Ten zahrával Jura Movsisjan a nemýlil se. Na konto Krasnodaru připsal jubilejní 60. prvoligový gól.

O čtyři minuty později kopali penaltu i zaskočení hosté. Rjazancev byl ve vápně faulován a záložník Natcho penaltu bezpečně proměnil - 2:1. Rubin sice snížil, ale k žádnému náporu se nedostal, naopak o hattrick usiloval domácí Movsisjan, který v 82. minutě napálil dokonce břevno. Jelikož se nikdo jiný střelecky již nečinil, utkání skončilo spravedlivou výhrou domácího Krasnodaru.

Více informací k zápasu

Anži Machačkala - Kubaň Krasnodar 2:1

22.07.2012 18:00

Góly: 31. Samuel Eto'o, 43. Lacina Traoré - 1. João Carlos (vl.)

Nejsledovanějším mužem zápasu mezi Anži a Kubaní byl jednoznačně Lacina Traoré. Ten v létě přestupoval právě z Krasnodaru do Machačkaly a svému bývalému zaměstnavateli připravil nemilý dárek. Dal mu vítězný gól.

Spartak dal gól v první minutě zápasu. Anži si dalo v první minutě gól vlastní. Gabulov mohl jen kroutit hlavou. Domácí zadák Joao Carlos si totiž nevšiml, že stojí z brány venku, a přehodil jej. Kubaň se tak v suchém triku dostala do vedení a ani se moc nenadřela.

Domácí potom rozpoutali peklo. V 12. minutě poprvé pálil Traoré, Bělenov míč sotva vyrazil, ani nevěděl jak. V osmnácté minutě snad již po pátém rohu pálil Eto'o, ale nepřesně. A v 31. minutě bylo vyrovnáno. Boussofa centroval, Samba hlavou udeřil, Bělenov míč vyrazil, ale pouze k Etoovi, který míč dopravil do sítě.

Domácí obrat dokonali v 43. minutě, kdy skvělý Boussoufa utekl po lajně a poslal balon před bránu, kde stál Traoré, ten opravdu neměl problém nastavit nohu a uklidit balon do sítě. Tribuny šílely. Za tohoto stavu se šlo do šaten. Domácí mohli být spokojeni.

Jestli někdo čekal, že Kubaň nechá vzpomenout na loňskou sezonu, kdy bojovala o každý balon, tak musel být zklamán. Svěřenci kouče Petrescua se spíše prali sami se sebou a domácí se nikam nehnali. Druhá půle se tak dohrála v poklidu. Domácí si připsali první tři body tabulky. Krasnodar bude muset zabrat.

Více informací k zápasu

Křídla Sovětů Samara - Těrek Groznyj 1:1

22.07.2012 15:30

Góly: 82. Luís Caballero (pen.) - 56. Oleg Ivanov

Vyrovnaný duel mezi Samarou a Těrekem vítěze nenašel. Hosté sice vedli díky gólu Ivanova, ale samarská posila z Paraguaye Caballero proměněnou penaltou srovnala na konečných 1:1.

Hned ve čtvrté minutě se otřáslo břevno hostující branky. Petrov utíkal sám na gólmana Amelčenka, ale ten jeho pokus vyrazil. Bohužel pro něj právě na kopačku útočníka Caballera, který měl před sebou odkrytou branku! Bohužel pro Samaru trefil výše zmíněné břevno. Slibný start do zápasu. O pár minut později kopali domácí přímý kop. Druhá posila z Paraguaye, Zeballos, obstřelila zeď, ale balon prolétl jen těsně vedle tyčky.

Hosté se probrali ve 14. minutě, kdy Legear vyslal dopředu Lebeděnka a ten napálil tyč! Hrál se zajímavý fotbal. Obě mužstva chtěla především vstřelit branku. Na domácí straně se o vzruch před bránou starali dva noví Jihoameričané, Čečenci se spoléhali na brejky. Nicméně i přes pár dalších šancí skončila první půle bezbrankovou remízou.

Druhou půli načali aktivněji domácí a v padesáté minutě se mohlo konečně měnit skóre, ale tomu zabránila hostující opora Amelčenko, neboť lapila pokus Daljkina, který pálil do protipohybu ruského brankáře. O pár minut později se potvrdilo staré fotbalové pravidlo "nedáš - dostaneš". Groznyj se dostal do vedení. Ivanov napálil míč z pětadvaceti metrů a Věremko v bráně Křídel viděl balon až na poslední chvíli, takže nestihl reagovat. 0:1.

Od té chvíle Těrek rezignoval na veškerou útočnou aktivitu a soustředil se na bránění. Domácí bušili na čečenská vrata a nakonec se dočkali gólu. Adilson v pokutovém území zahrál rukou a z následné penalty Caballero vyrovnal na 1:1. Jelikož se poté utkání pouze dohrávalo, tak oba týmy braly po bodu. Zaslouženě.

Více informací k zápasu

Zenit Petrohrad - Amkar Perm 2:0

22.07.2012 13:00

Góly: 37. Aleksandr Keržakov, 62. Aleksandr Keržakov (pen.)

Zenit si připsal první výhru v sezoně. Díky dvěma brankám kanonýra Keržakova odjíždí hostující Amkar Perm domů s nepořízenou.

Hosté byli překvapivě od začátku lepším týmem a mohli hned skórovat, jenže Grišinova rána z páté minuty byla nedůrazná. Favorit se rozjížděl pomaleji. Až ve dvacáté minuě se poprvé střelecky snažil prosadit Alexandr Keržakov, jenže mířil vysoko nad. Hosté se však nebáli a i nadále pálili o sto šest. Kolomějcev střílel a Malafejev jen s potížemi vyrazil balon mimo. A pak se to stalo. V 37. minutě z ničeho nic domácí vsítili první branku. A kdo jiný než Keržakov. Stalo se tak po střele z vápna, která se ještě otřela o tyč. Gólman Amkaru bal bezmocný. Stejným skóre skončil i první poločas. Hosté mohli být spokojeni s hrou, domácí s výsledkem.

Druhou půli načali lépe domácí. Semakovu střelu z 47. minuty jeden z hostujících obránce odvrátil mimo. V 62. minutě si domácí vymodlili pokutový kop. Semak byl totiž faulován Vasilijevem a hostující kapitán Belorukov ještě dostal žlutou kartu za protesty. K pokutovému kopu se postavil kanonýr Keržakov a nemýlil se.

Poté se utkání už jen dohrávalo. Druhá půle neměla šťávu a v 87. minutě Děnisov napálil tyčku, to jediné stojí za řeč. Domácí tak v klidu porazili urputně bojující Amkar. Hosté však nemusí věšet hlavy. Z Petrohradu bude vozit bod nebo dokonce body málokdo.

Více informací k zápasu

Alanija Vladikavkaz - Spartak Moskva 1:2

21.07.2012 18:00

Góly: 14. Arsen Chubulov - 1. Emmanuel Emenike, 86. Anton Grigorjev (vl.)

Zajímavý duel byl sehrán ve Vladikavkazu. Hostující Spartak svými brankami orámoval celý zápas, nicméně v jeho průběhu nebyla Alanija horším týmem. Výkon nováčka je příslibem do dalších kol.

Diváci se sotva usadili na svá místa a Spartak již vedl. Hned v první minutě vyzrál na domácího gólmana po chybě stopera Grigorijeva Nigerijec Emenike. Chomič byl po ráně pod břevno bez šance. 0:1.

Domácí se nedali a překvapivě hráli se Spartakem vyrovnanou partii. Odměnou jim bylo vyrovnání v 13. minutě, kdy po rohu následovala "trmavrma", kterou uťal svými nůžkami Arsen Chubulov. Krásný gól znamenal posunutí skóre na 1:1. Poté zaplněné tribuny pozorovaly pohledný fotbal se spoustou šancí. Například po půlhodině hry se uvolnil domácí Cardozo, ale Dikan v bráně Spartaku bleskově zasáhl a vyrazil balon na roh. Na druhé straně zase neuspěl kanonýr Dzjuba. Oba brankáři chytali výborně a díky jejich výkonu se šlo do kabin za vyrovnaného stavu.

Druhou půli začali lépe hosté. Bylo vidět, že trenér Emery asi nebyl spokojen s výkonem a do druhé půle nastoupil lepší Spartak. V padesáté minutě centroval Kombarov a po odrazu pálil Biljaledtinov, ale jeho rána mířil do zhruba předposlední řady. Moskvané svého soupeře mírně přehrávali, ale domácí se snažili hrozit z protiútoků. Nicméně ke gólu byli blíže hosté. Střídající Jakovlev v osmdesáté minutě netrefil prázdnou bránu. Ten samý hráč své trestuhodné zaváhání odčinil v 86. minutě. U lajny obehrál dva hráče, nacentroval před bránu a zadák Grigorijev míč uklidil za záda bezmocného Chomiče. Ten mu asi nepoděkoval...1:2.

Domácí si sice na konci vytvořili pár šancí, ale jejich snaha ovoce nepřinesla. Zajímavý zápas tak skončil výhrou Spartaku v poměru 1:2. Nicméně remíza by zápasu slušela více.

Více informací k zápasu

Volga Nižnij Novgorod - Dinamo Moskva 1:0

21.07.2012 14:30

Góly: 69. Aleksandr Šulenin

Občas to tak bývá, že se můžete snažit sebevíc a nejde vám to. Přesně to si mohl říkat Kevin Kurányi, který neproměnil spoustu gólovek a Volga z ojedinělého protiútoku dala jediný gól zápasu.

Festival neproměněných šancí Dinama načneme v 15. minutě, kdy v příhodné pozici kanonýr Kurányi přestřelil bránu. O tři minuty později pálil z dálky Dzsudzsák, Abajev se štěstím balon vyrazil a dorážející Kurányi byl v ofsajdu. Po hlušším období pálil v 40. minutě Misimovič, ale jeho rána letěla jen těsně vedle tyče. Domácí toho moc neukázali, hrstka jejich fanoušků opravdu nemohla být s hrou svého celku spokojena. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu, i když hosté měli daleko více ze hry a gól doslova visel na vlásku.

Druhou půli zahájili lépe hosté. V 51. minutě se bez vlastního zapříčinění dostali do výhodné situace. Maksimov totiž tvrdě fauloval Nobou a byl vyloučen. V 65. minutě pálil Kokorin, míč byl tečován na břevno, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo. Chvíli předtím se dostal na hřiště Anton Šulenin, který vystřídal nulového Karjaku a ukázalo se to jako dobrý tah. V 69. minutě totiž nacentroval Rykov a právě Šulenin hlavou s pomocí břevna otevřel skóre. Neuvěřitelné. 1:0.

Německý snajpr Kurányi dnes opravdu neměl svůj den, v posledních deseti minutách totiž spálil dvě velké šance. Naopak musíme vyzdvihnout velký den brankáře Abajeva, který všechny pokusy hráčů Dinama lapil a Volga se tak probránila k vítězství 1:0. Hráči mohou děkovat paní štěstěně a svému gólmanovi.

Více informací k zápasu

CSKA Moskva - FK Rostov 1:0

21.07.2012 11:30

Góly: 55. Seydou Doumbia

Poklidný duel se odehrál v Chimkách. Favorit z Moskvy nakonec úpornou rostovskou obranu překonal. Armějci gólem Doumbii získali první tři body v sezoně.

Počátek duelu byl v režii nepřesností. Diváci se nemohli těšit z pěkné obou celků. Jako první se předvedli domácí. Ve třinácté minutě se k přímému kopu postavil Honda a brankář Pletikosa měl s jeho ranou k tyči co dělat, aby ji vyrazil aspoň na roh. Hra se dá v klidu označit za nezáživnou. O další vzrušení se staral stále Keisuke Honda, jehož další přímý kop opět Pletikosu pozlobil, ale ten i v 28. minutě balon vyrazil na roh. Zhruba od třicáté minuty CSKA plně převzalo iniciativu a začalo si vypracovávat šance. Zlobil hlavně Dzagojev. Ten v 44. minutě zajímavě rozehrál přímý kop a přihrál před vápno Tošičovi, který z první pálil těsně nad. Tato střela v podstatě ukončila první poločas, neboť se nic nedělo.

Druhou půli načali domácí tlakem. Tlakem, který přetavili v gól. V 55. minutě přihrál Cauna pod sebe na penaltový puntík, kde dobíhal Doumbia, ten si zpracoval balon a poslal jej do protipohybu Pletikosy, obránci s tím také nic nezmohli. CSKA se tak dostalo do zaslouženého vedení.

To, co poté následovalo, se dá nazvat totální destrukcí. Obránci Rostova nevěděli, kde jim hlava stojí. Útoky Armějců byly smrtící, tedy do té chvíle, kdy poslední hráč vystřelil. Spálili se takhle Tošič, Dzagojev nebo střídající González. Jenom díky skvělé práci chorvatského brankáře si žlutí neodvezli větší příděl. Utkání skončilo spravedlivou, leč hubenou, výhrou domácích.

Více informací k zápasu

Mordovija Saransk - Lokomotiv Moskva 2:3

20.07.2012 17:00

Góly: 16. Kirill Pančenko, 62. Jevgenij Osipov - 29. Dmitrij Torbinskij, 33. Magomed Ozdojev, 38. Vedran Ćorluka

Velmi zajímavý duel vidělo publikum v Saransku. Domácí Mordovia statečně vzdorovala favoritovi z Moskvy, ale nakonec padla 2:3. Závěr utkání byl ještě okořeněn pár kartami....

Čeká nás mnoho branek, tak se nezdržujme a pojďme hned za tou první. Domácí do utkání neohroženě vlétli a hned v 16. minutě oslavovali první prvoligový gól. Krásně se trefil Kirill Pančenko. Po kostrbaté akci se Kirill dostal k balonu a z otočky napálil balon. Jeho střela zhruba z dvaceti metrů zalétla přímo pod břevno a teprve sedmnáctiletý brankář Lobancev byl bez šance. 1:0.

O třináct minut později hosté vyrovnali. Samedov zahrával přímý kop, centrovaný míč byl několikrát tečován a Dmitrij Torbinskij zhruba z pěti centimetrů neměl problém balon napálit do prázdné brány. Lokomotiv srovnal na 1:1 a získal pevnou půdu pod nohama. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat. Přesněji, druhý gól hostů přišel na svět o čtyři minuty později, Torbinskyj ve vápně přihrál pod sebe na Ozdojeva, který placírkou poslal balon k tyči. Brankář Jurčenko reagoval příliš pozdě. A rozjetí Železničáři byli k nezastavení. V 38. minutě si na Šiškinův centr naběhl Chorvat Čorluka a hlavou zarazil míč do sítě. Do šaten se tak šlo za stavu 1:3.

Jestli někdo čekal, že Mordovia dá kůži lacino, tak musel být překvapen. Domácí prokázali bojovného ducha a v 62. minutě snížili na 2:3. Po rohu Pančenkova míč vybojoval Osipov a balon protlačil do sítě. 2:3.

Domácí dřeli, snažili se, pár náznaků šance měli, ale stále se nemohli dostat Lokomotivu na kobylku. Pomoci se jim snažil ještě hostující Ozdojev, který se po hloupém faulu nechal necelých deset minut před koncem vyloučit, ale nic platné. Lokomotiv výhru udržel a připsal si první tři body do tabulky. Saransk příjemně překvapil, nemusí věšet hlavu.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Zenit Petrohrad11002:03
2.Lokomotiv Moskva11003:23
3.FK Krasnodar11002:13
 Spartak Moskva11002:13
 Anži Machačkala11002:13
6.Volga Nižnij Novgorod11001:03
 CSKA Moskva11001:03
8.Těrek Groznyj10101:11
 Křídla Sovětů Samara10101:11
10.Mordovija Saransk10012:30
11.Kubaň Krasnodar10011:20
 Rubin Kazaň10011:20
 Alanija Vladikavkaz10011:20
14.Dinamo Moskva10010:10
 FK Rostov10010:10
16.Amkar Perm10010:20

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (49)

Přidat komentář
smazaný uživatel

a hele kdo se to trefil, Vedran Corluka,

Reagovat
hradec

Lokomotiv má štěstí a Mordovija smůlu. Nejvíce by zápasu slušela asi remíza. Mordovija překvapila a v útoku si vedla až nadstandardně dobře, bohužel defenzíva trochu pokulhávala. Gol Papčenka byl výstavní. Hodně bylo vidět, že tými těží ze standartek, hned 3 goly z nich padly (2na straně Moskvy a 1 na straně Saransku). Lokomotiv ukázal, že má velkou kvalitu a potenciál, uvidíme jak mu to bude vycházet s většími a zvučnějšími soupeři. Slaven Bilič se mohl v závěru zbláznit, že rozhodčí nastavil 5 a něco minut. Ozdojev strčil do soupeře po odehrání míče a divil se, že mu rozhodčí udělil červenou kartu. Mordovija má na to se zachránit, bude záležet, aby svůj útok využila i s hlavními konkurenty (Vladikavkaz, Rostov, Samara, Novgorod).

Lokomotiv má jen a jedině pohárové umístěni za cíl.

Reagovat
smazaný uživatel

Loko hralo hodne hura fotbal a taky to podle toho vypadalo (pro divaka ale jenom dobre). Proti silnejsim souperum budou mit problemy.

Reagovat
smazaný uživatel

kolko tam bolo divakov ? :)

Reagovat
smazaný uživatel

Vyprodano - 10 000.

Reagovat
juveforever

Corluka feši

Reagovat
smazaný uživatel

Co ze decko to chytalo za zelezniciarov?? Rocnik 95

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli to není chyba tak v 16ti si zachytat Ruskou ligu, hmmm

Reagovat
smazaný uživatel

v 17ti, ale stejně

Reagovat
smazaný uživatel

Loko jde na titul

Reagovat
Darren Fletcher

rano som si vsimol, ze moj vitazny tiket nevyhral, slecna v stavkovej mi namiesto dvojky na lokomotiv hodila jednotku a kedze mi podaval kamos, ten to ani neoveril. shit happens, skoda bolo uhadnut ostatnych pat zapasov

Reagovat
smazaný uživatel

Ono není špatné si ten tiket zkontrolovat...

Reagovat
smazaný uživatel

kolko si mal vyhru?

Reagovat
smazaný uživatel

zeny von zo sportu aj zo stavkovych ,hreju su picu a futbale vedia hovno

Reagovat
smazaný uživatel

Tak ta panulka mu zmenila dvojku na jednotku, neviem co to ma s tym, ci sa sportu rozumie alebo nie, teda mozno to robi casto a zamerne, ale tiket si treba skontrolovat, ja by som v tom skorej videl pochybenie toho jeho kamosa. Co si sam neurobis, to nemas

Reagovat
smazaný uživatel

Mordor....

Reagovat
smazaný uživatel

ako sa darilo Mariovi Fernandesovi za CSKA??? to by ma celkom zaujimalo

Reagovat
GEGE

volga-dinamo zatím pěkná nuda

Reagovat
GEGE

A domácí fans pěkná bída.Po celou dobu jsou slyšet hlavně hosté...

Reagovat
božský John

Volga je co se týče fans úplně marná, tam to za něco stálo akorát loni, když postoupili, jinak fakt bída.

Reagovat
GEGE

Mě bylo divné no,že na Dinamo Moskva přijde poloprázdný stadion...

Reagovat
GEGE

Kurányi to co nedal

Reagovat
GEGE

už zadrbal 3 golovky

Reagovat
smazaný uživatel

A že by hned překvapení? Musara teče s Volgou..

Reagovat
GEGE

A to hraje Volga v 10 fakt marňáci....

Reagovat
smazaný uživatel

a přitom mají kvalitní tým a Volga měla být soupeř na rozehrání.

Reagovat
GEGE

taky si říkám..hlavně tu ofenzívu mají papírově celkem nabušenou...

Reagovat
smazaný uživatel

ale opravdu jen papírově.

Reagovat
GEGE

Tak golman domácích dnes MOTM...Těd vychatal Kurányiho 4 golovku.

Reagovat
GEGE

Dinamo absolutně shořelo v koncovce.Hlavně u snajpra Kurányiho mě to překvapilo.Naprosto zklamal Misimovic,který nebyl vůbec vidět.Volga s kupou štěstí uhájila vítězství.

Reagovat
smazaný uživatel

Tak Spartak se toho neboji, vlitnul do toho neskutecne

Reagovat
smazaný uživatel

..Emenike bude slusnej zabijak tuhle sezonu

Reagovat
smazaný uživatel

Alanie musí vyhrát

Reagovat
smazaný uživatel

Ako sa darí tomu údajnému megatalentu Dzsudzsákovi ?

Reagovat
smazaný uživatel

nedaří...

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Spartak dneska nezaslouženě

Reagovat
smazaný uživatel

bude zenit handicap?

Reagovat
Filipow

Letos to bude rok CSKA! Pomééééé!

Reagovat
smazaný uživatel

Tak po prvním zápase na to nevypadá

Reagovat
Filipow

Mají 3 body? Mají.

Reagovat
smazaný uživatel

Pravda

Reagovat
smazaný uživatel

Expresska: " Maicon do Machačkaly nechce

Obránce Maicon odmítl možnost přestoupit do Machačkaly a ve své kariéře zřejmě bude pokračovat v Realu Madrid, kam by nejraději zamířil z Interu Milán. Vedle dvou zmíněných klubů má o brazilského fotbalistu zájem ještě Chelsea."

Mám prosbu, nejdřív si zjistěte jestli to nejsou kachny a pak to sem házejte, Anži oficiálně prohlásilo že se nezajímá o Maicona ani Snejdera ani Bosingwu.

Reagovat
GEGE

Kerža pěkný gol

Reagovat
smazaný uživatel

takhle nak to i skonci akorat misto volgy bude dynamo

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

teda az na to, ze tohle je Dinamo

Reagovat
Le Gunner

Dinamo

Reagovat
božský John

Movsisjana koupí někdo z Moskvy, řekl bych, že ještě tohle léto, formu od jara vůbec neztratil

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele