HET liga - souhrn 24. kola

13.04.2018, 19:55, aktualizováno 15.04.2018, 19:54
Komentáře a souhrny
Slavia si proti Karviné zahrávala, tři body ale nakonec získala a vytvořila ještě větší tlak na vedoucí Plzeň, která se rozešla smírně se Spartou. Jihlava v závěru vydolovala bod ze souboje se Zlínem, nerozhodně se rozešly i Teplice s Mladou Boleslaví. Po triumfu nad Bohemians znovu vzrostly záchranářské akcie Baníku, podruhé v řadě padl Liberec...

Viktoria Plzeň - Sparta Praha 2:2

15.04.2018 18:00

Góly: 30. Radim Řezník, 52. Tomáš Hořava - 9. Václav Kadlec, 12. Srdjan Plavšić

Vyprodaná Doosan Arena viděla zajímavé utkání hrané ve vysokém tempu. Sparťané se brzy dostali do dvougólového vedení, Viktoriání však dokázali po dvou rozích zápas vyrovnat, a tak se body nakonec dělily.

V první šanci se ocitl v 7. minutě Hubník, po rohu ovšem hlavičkoval pouze doprostřed brány. O pár minut později domácí lacině ztratili balón ve středu pole. Šural zprava odcentroval přesně mezi stopery na Václava Kadlece, jenž v pádu zakončil přesně a poslal Spartu do brzkého vedení. Ve 12. minutě chtěl poslat míč do vápna Plavšič, Řezník si ovšem jeho centr nešťastně srazil do branky za bezmocného Kozáčika. Sparta se tak velmi rychle ujala dvoubrankového vedení.

Plzeň se z obdržených branek dlouho sbírala. Ve 30. minutě však rohový kop zahrával Kopic, míč dosedl přesně na hlavu Řezníka, ten umístěnou hlavičkou nedal Nitovi šanci a upravil skóre na 1:2. Pět minut před koncem měl dobrou pozici na zakončení Kolář, střela z voleje se mu ale vůbec nepovedla. Zátímco první půlka úvodního poločasu patřila Spartě, ve druhé tahala za delší konec Plzeň. Další střelu vyslal na hostující branku Limberský. Nita byl pozorný a ránu k tyči chytil.

Druhý poločas začal tak, jak skončil ten první, tlakem domácích. V 52. minutě se po rohovém kopu Zemana překvapivě hlavou prosadil Hořava a Nita byl stejně jak u prvního gólu bezmocný. Vedení mohl vzít zpět hned Kadlec, jeho rána ovšem nebyla dostatečně umístěná a Kozáčik s ní neměl problémy. Po Stanciově dobře kopnuté standardce Šural pouze těsně nedosáhl na míč. Dobrý zápas odehrál Patrik Hrošovský, svou střelou z 62. minuty si ale na Nitu nepřišel. Na druhé straně pálil mimo tři tyče Stanciu. Ten samý hráč neseřídil správně mířidla ani o pět minut později. V 89. minutě se hnal do šance ještě Bakoš, místo přihrávky ale zvolil zakončení, a to mu vůbec nesedlo.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Slovan Liberec 2:0

14.04.2018 18:00

Góly: 55. Ivan Schranz, 83. Lukáš Holík

Dukla zvládla důležitý domácí duel a porazila Liberec 2:0. O góly se postarali Schranz s Holíkem. Liberci se jeho příležitosti využít nepodařilo.

Úvod zápasu žádné šance nepřinesl. Diváci si Na Julisce tak museli na první šanci počkat až do 19. minuty, kdy po levé straně utekl Bartl, jenž na penaltě našel Ševčíka, jeho střela ovšem skončila vedle, a brankáře Radu tak neohrozil. O pět minut později po Coufalové centru zakončoval z krkolomné pozice Kerbr nad. Následně běžel Bartl sám na Radu, ten však včasným vyběhnutím zmenšil libereckému hráči úhel a střelu dobře vykryl. Ve 35. minutě pálil znovu Ševčík, jeho střela ale našla pouze dobře postaveného Radu. Víc už fotbalisté v první půli nenabídli.

V 53. minutě Ostojič srazil Bartlův centr tak neštastně, že Rada měl co dělat, aby míč vyrazil. Po dalších dvou minutách Dukla zvládla souboje v centru hřiště, z ničeho nic se dostal Schranz do samostatného úniku, v němž zachoval chladnou hlavu a přehodil vyběhnuvšího Hladkého. Dukla se tak ujala vedení 1:0. Domácí mohli skóre navýšit, ale po rohovém kopu před Jiránkem na poslední chvíli zasáhl Pulkrab. Na druhé straně hlavičkoval z hranice vápna Coufal. Rada však s vypětím všech sil míč vyrazil. V 74. minutě pálil z rohu vápna Graicar, ani on si však na Radu nepřišel. Liberec si už další příležitosti nevypracoval a byla to naopak Dukla, které se podařilo vstřelit další branku. Kušnírovu přihrávku zblokoval Hladký přímo na nohu Holíkovi a tomu se podařilo prostřelit dva bránící hráče hostí.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Zbrojovka Brno 1:0

14.04.2018 17:00

Góly: 58. Jan Juroška

Moravské záchranářské derby dopadlo lépe pro hostitele ze Slovácka. Vyrovnaný duel rozhodla jediná trefa obránce Jurošky. Klub z Uherského Hradiště se zase o něco vzdálil hrozbě sestupu, Zbrojovka se naopak propadla na poslední místo.

Domácím se po jednozápasové absenci vrátil Juroška a hned zaujal pozici na pravé obraně. Šanci od začátku dostal i Sadílek, jenž nahradil Machalíka. Trenér Zbrojovky Roman Pivarník nemohl počítat s vykartovaným Lutonským, kterého zastoupil Sukup. Do útoku se místo Zikla postavil Bazeljuk.

Jako první zahrozil v 11. minutě hostující Škoda, jehož ránu pod břevno vyrazil Heča. Slovácko odpovědělo za šest minut, kdy Daníčkovu střelu kryl Melichárek. Ve 23. minutě se do pokutového území protáhl Juroška a ještě nahrál Sadílkovi, jehož pokus na poslední chvíli zblokoval obránce na rohový kop.

Ve 33. minutě se po standardní situaci dostal do šance Bazeljuk, ale ani nadvakrát nedokázal překonat Heču, přičemž po druhém pokusu se zlobil na sudího, že neodpískal pokutový kop. Dvě minuty před poločasem vypálil z uctivé vzdálenosti Petr, jenže o několik decimetrů zamířil nad horní tyč. Chvíli poté ho z druhého křídla napodobil Juroška a nyní již musel Melichárek zasahovat, když jen taktak vyrazil na roh.

Dvanáct minut po začátku druhého poločasu se po závaru v pokutovém území Slovácka dostal k míči Juhar, jenž těsně minul levou tyč. Domácí odpověděli hned za minutu. Juroška svou levou nohou vyslal technickou střelu, kterou překonal Melichárka a rozveselil uherskohradišťský stadion - 1:0.

V 70. minutě prošel přes několik obránců Brna Navrátil a jeho střelu vyrazil Melichárek nohou. Sedm minut před koncem nacentroval Vraštil na Škodu, který hlavičkoval těsně vedle. V nastavení se hostující Zikl dožadoval penalty, píšťalka sudího Ardeleanua však zůstala i v tomto případě němá.

Více informací k zápasu

Baník Ostrava - Bohemians Praha 1905 2:0

14.04.2018 16:30

Góly: 52. Jiří Fleišman, 57. Lukáš Pazdera

Ostravský Baník pokračuje ve skvělých výkonech z posledních dní a porazil i Bohemians. Domácí o svém vítězství rozhodli krátce po začátku druhé půle, kdy se trefili krajní obránci Fleišman a Pazdera. Ostrava se tak alesoň dočasně vyšplhala nad sestupové pozice.

Kouč Slezanů Bohumil Pánik se před týdnem radoval z vítězství na půdě bývalého zaměstnavatele ze Zlína, přesto jednou změnil vítěznou sestavu, do které se místo Jiráska probojoval Fillo. Trenér Klokanů Martin Hašek neviděl žádný důvod k tomu, aby nedal důvěru stejným fotbalistům, kteří přispěli k vítězství 5:2 nad Viktorií Plzeň.

Již v sedmé minutě ocentroval domácí Hrubý do vápna, kde míč nešikovně prodloužil obránce Bohemians Hůlka, k jeho štěstí však míč končil na tyči. Aktivní Hrubý byl při chuti i v 19. minutě, kdy se slušně opřel do voleje a jen těsně netrefil prostor, který strážil brankář Fryšták. Po půlhodině hry propadl Pazderův centr na malé vápno k Barošovi, jehož nepovedený pokus letěl vedle.

Ve 36. minutě se musel poprvé vážněji protáhnout i Laštůvka, když zlikvidoval dalekonosnou ránu, kterou vyslal Hašek. Čtyři minuty před přestávkou rozehrál Hrubý standardní situaci na hlavu Procházky, proti němuž zasáhl Fryšták. V nastavení se k dalšímu přímému kopu postavil opět Hrubý. Tentokrát to zkusil ranou přímo na branku a trefil břevno, přičemž míč se následně odrazil pravděpodobně od brankové čáry ven.

Do vytouženého vedení se Baník dostal v 52. minutě. Fillův centr prodloužil De Azevedo na zcela volného Fleišmana, který si ještě vylepšil pozici a nekompromisním zakončením málem protrhl síť. O čtyři minuty později se do Barošovy přihrávky opřel Fillo a Fryšták musel zasáhnout. Za další minutu se však míč od rohového praporku dostal k Pazderovi, jehož volej poslal Ostravu do dvoubrankového vedení.

Po hodině hry se mohl do velké šance dostat Tetteh, únik na Laštůvku mu však zatrhli navrátivší obránci domácích. Deset minut před koncem zkusil štěstí i střídající Diop, jenže přestřelil. Více než osm a půl tisíce diváků v ochozech tak mohlo slavit vítězství domácího týmu. Mužstvo z Vršovice se naopak vrací do Prahy s prázdnou.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Sigma Olomouc 0:0

14.04.2018 16:00

Góly: -

Utkání o evropské poháry mezi Jabloncem a Sigmou Olomouc žádnou branku nenabídlo. Domácí sice byli výrazně aktivnějším týmem, ovšem obranu Hanáku nedokázali ani v jednom případě pokořit. Jablonec protáhl svojí sérii neporazitelnosti, ale zůstává čtvrtý, čehož může využít Sparta.

Kdo by to byl před sezonou řekl, že Jablonec bude hrát o evropské poháry s Olomoucí. Zatímco Hanáci měli vynikající první polovinu sezony, Jablonec chytl formu až v té druhé a do tohoto utkání vstoupil mnohem lépe.

Velmi brzy mohl rozveselit Střelnici Doležal, který ale netrefil branku. Úspěšnější už byl Chramosta, ten sice branku trefil, ale s ní i brankáře Buchtu, který byl pro Olomouc velkou oporou. Šance Jablonce přibývaly, do další tutovky se dostal Holeš, ale ani on skvělého Buchtu nepřekonal. Vůbec největší šance přišla v nastavení, Chramosta postupoval sám na branku a jen výtečný zákrok olomouckého brankáře znamenal poločasový stav 0:0.

Podobně se hrál i druhý poločas, tedy k vidění byla převaha Jablonce. Skóre se nezměnilo ani po ráně Masopusta. Utkání s postupem času čím dál více směřovalo k bezgólové nudě a nic na tom nezměnil incident z 87. minuty.

Texl za kosu uviděl od sudího rovnou červenou kartu. Sigma dohrávala o desíti a její cíl pro zbytek zápasu byl jasný - udržet výsledek 0:0 za každou cenu. Rozhodnutí vyloučit Texla se hrubě nelíbilo trenérovi Jílkovi, který byl po protestech vykázán na tribunu. Jablonec si v závěru vytvořil tlak, ale Olomouc se s vypětím všech sil ubránila a ze severu Čech si veze cenný bod.

Více informací k zápasu

Slavia Praha - MFK Karviná 3:2

13.04.2018 18:00

Góly: 29. Miroslav Stoch, 59. Miroslav Stoch, 78. Jakub Jugas - 14. Jan Kalabiška, 87. Tomáš Wágner

Slavia se doma proti Karviné nadřela, nicméně roli favorita splnila a náskok Plzně prozatím stáhla na čtyři body. Hosté v Edenu překvapivě vedli, ale Sešívaní výsledek díky dvěma brankách Miroslava Stocha otočili. Konečnou tečku za výsledek udělal Jakub Jugas.

Netřeba připomínat, že Slavia byla v zápase s Karvinou velkým favoritem. Svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského však nezačali dobře a už v 5.minutě měl Kúdela plné ruce práce s Budinským. Na druhé straně vyslal nepříjemný projektil Hušbauer a zasahovat musel Le Giang. Po čtvrthodině hry pak Karvinští šokovali Eden. Štepanovský předvedl výbornou akci, prostrčil balón na Kalabišku, který přízemní ranou překonal Koláře.

Slavia ještě v prvním poločase odpověděla. Hromada vyslal do šance Miroslava Stocha, jenž nádherným obloučkem zajistil srovnání. V prvním poločase už žádná další branka nepadla, nicméně jeden důležitý okamžik se přeci jenom odehrál. V závěru poločasu se totiž zranil kapitán Sešívaných Milan Škoda a šanci na hrotu tak dostal Stanislav Tecl.

Domácí začali druhý poločas o poznání aktivněji. Nepovedený centr Frydrycha málem zaskočil Le Gianga. Karviná zase kontrolovala přímákem Budinského a nescházelo mnoho a hosté mohli v Edenu znovu vést. Místo toho však inkasovali. V 59. minutě předvedl Miroslav Stoch další parádu a nádhernou ranou ze střední vzdálenosti nedal Le Giangovi šanci. Slavia byla i nadále aktivnější a snažila se přidat třetí branku, která by zápas definitivně rozhodla. Povedlo se to až čtvrthodinu před koncem, kdy se propracoval k propadlému balónu uvnitř malého vápna Jakub Jugas a zblízka propálil Le Gianga. A nemuselo zůstat u třech branek, za chvíli se hnal do šance Bořil, ovšem neuspěl.

Karviná to sympaticky nezabalila a utkání ještě dokázala zdramatizovat. Ramiréz prostrčil balón na Tomáše Wágnera, jenž postup na Koláře výborně zužitkoval a snížil na 2:3. Závěr zápasu Slavia kontrolovala, Tecl neuspěl hned ve dvou tutovkách, takže utkání nakonec skončilo těsným vítězstvím Sešívaných 3:2.

Více informací k zápasu

Vysočina Jihlava - Fastav Zlín 1:1

13.04.2018 18:00

Góly: 90. Dāvis Ikaunieks - 63. Daniel Holzer

Vyrovnaný zápas mezi Jihlavou a Zlínem skončil 1:1. Skóre otevřel ve druhém poločasu Holzer. Za domácí pak až v nastaveném čase vyrovnal Ikaunieks.

Hned v první minutě mohli jít domácí do vedení. Hlavička Fulneka však skončila těsně vedle. V 18. minutě Vukadinovičův pokus ze standardky skončil pouze v rukavicích Rakovana. O pár minut později Fulnek našel na malém vápně Nového, ten však ve velké šanci selhal a branku minul. Zhruba po půlhodině hry pálil z dálky Traoré, jenže pouze doprostřed brány. Ve 32. minutě Vukadinovič našel ve vápně Holzera, jenž v tutové příležitosti přestřelil. Na druhé straně mohl vstřelit branku Nový, míč si ovšem dlouho zpracovával a Jiráček mu obětavým způsobem šanci zhatil. Ke konci poločasu ještě tvrdě vypálil z hranice malého vápna Popovič, Zlámal však výborným zákrokem míč vyrazil.

Druhý poločas mohl začít kuriózně, když Matejov zahrál lehkovážně malou domů. Zlámal na míč nedosáhl, ten však ale nakonec ke štěstí hostujících fotbalistů skončil na tyči. V 59. minutě Holzerovu tečovanou ránu dokázal Rakovan ještě vyrazit. O čtyři minuty později se ale tentýž hráč odhodlal ke střele z voleje a nekompromisní ránou poslal Zlín do vedení. Na druhé straně pálil hned z další akce nebezpečně Urblík. Zlámal ovšem dobrým zákrokem míč vyrazil. V 73. minutě musel dobrý zákrok předvést Rakovan proti střele Mehanoviče. Domácí s přibývajícím časem přikládali pod kotel a nakonec se z poslední akce zápasu dočkali. Kerestešův centr sklepl Fulnek přímo ke střídajícímu Ikaunieksovi, jenž s příležitostí naložil parádně a nedal Zlámalovi žádnou šanci.

Více informací k zápasu

FK Teplice - FK Mladá Boleslav 1:1

13.04.2018 18:00

Góly: 60. Patrik Žitný - 85. Nikolaj Komličenko

Utkání mezi Teplicemi a Boleslaví skončilo zaslouženou remízou. Za domácí vstřelil branku mladík Patrik Žitný. Za hosty pak v početní nevýhodě vyrovnal Komličenko.

Úvodní střelu zápasu si v páté minutě připsal domácí Vaněček. Jeho hlavička skončila nad. O chvíli později stejně dopadl po pokusu z voleje i Hora. První šanci hostí měl Valenta, proti němu však výborně zasáhl Diviš, jenž vyrazil míč na roh. Z něho hlavičkoval Šušnjar do břevna. Ve 21. minutě vznikl po centru Kučery závar v obraně hostí. Král zakončit nedokázal a Žitnému se nepodařilo prostřelit hradbu těl. Po nezáživné pasáži zápasu mohl ve 34. minutě ohrozit domácí branku ze standardky Valenta, jeho pokus ovšem skončil vysoko nad. V poslední minutě první půle Valenta mohl hlavičkou přihrát před prázdnou bránu Komličenkovi, jenže přihrávka se mu nepovedla a míč tak skončil v rukavicích Diviše.

Hned v první vteřinách druhé půle se Komličenko snažil přehodit vyběhnuvšího Diviše, lob se mu však vůbec nepovedl. Na druhé straně Žitného pokus odvrátila obrana a s Jeřábkovou hlavičkou neměl Poláček žádné problémy. Úspěšný nebyl ani Vondrášek po střele z otočky. Po hodině hry se domácí dostali do brejku. Soungole přihrál na pravou stranu Rezkovi, který poslal míč před prázdnou branku na Žitného, ten už měl práci jednoduchou, když pouze doklepával míč do sítě. O dvě minuty později mohl po pěkné přihrávce Jánoše vyrovnat Valenta, bohužel pro hosty však přestřelil.

Boleslav po obdržené brance začala hrát aktivněji, nicméně kombinace vázla a šance tak nepřicházely. V 75.minutě to byl naopak Krob, kdo ohrozil branku hostů. Jeho rána z uctivé vzdálenosti skončila těsně vedle levé tyče. Deset minut před koncem byl po druhé žluté kartě vyloučen Šušnjar a zdálo se tak, že tím definitivně připravil svůj tým o šance na body. V 85. minutě však Boleslav udeřila. Po rohovém kopu Kateřiňáka hlavičkoval Komličenko mimo dosah Diviše a vyrovnal na 1:1. V nastaveném čase se ještě k míči ve vápně probil Vaněček, jenž prudkou ránou přestřelil.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Viktoria Plzeň24165342:1753
2.Slavia Praha24146442:1648
3.Sigma Olomouc24119430:1842
4.FK Jablonec24118537:2341
5.Slovan Liberec24125733:2641
6.Sparta Praha241010435:2140
7.Bohemians Praha 19052497826:2234
8.FK Teplice2488828:2832
9.FK Mladá Boleslav24751227:3826
10.Dukla Praha24751226:4326
11.MFK Karviná24671127:3225
12.Fastav Zlín24671123:3925
13.1. FC Slovácko24591019:2824
14.Vysočina Jihlava24731426:4324
15.Baník Ostrava24571230:3922
16.Zbrojovka Brno24551414:3220

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (569)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele