Gambrinus liga - souhrn 17. kola

17.02.2012, 22:11, aktualizováno 20.02.2012, 19:50
Komentáře a souhrny
Sparta porazila Slovácko a uchovala si stejný náskok před pronásledovali z Liberce a Plzně, kteří si poradili s Hradcem, respektive v Teplicích. Mladá Boleslav na svém hřišti udolala Baník, Slavia si v sobotu odvezla bezgólovou remízu z Příbrami. Olomouc v pondělním záchranářském souboji remizovala s Dynamem.

Sigma Olomouc - Dynamo České Budějovice 0:0

20.02.2012 18:00

Góly: -

Vstup do jarní sezóny mají za sebou také zbylé dva týmy. Z bezbrankové remízy se mohou radovat hosté, kteří na Hané ubránili bod. Sigma se z drtivého tlaku gólově prosadit nedokázala.

Důležité utkání dvou týmů namočených v sestupovém pásmu slibovalo mnoho věcí k vidění. Působení Řepky, Daňka či Krajčíka v dresu Dynama, ale i návrat Ordoše a trenéra Uličného do týmu Sigmy.

Zatímco hosté z Budějovic nastoupili po podzimních defenzivních problémech s novou obranou záměrně, v záloze domácích se nová jména objevila kvůli zraněnému Hořavovi a Rossimu. Sigma v úvodu diktovala tempo hry, přestože přechodová fáze vázla. Do šancí se domácí dostávali hlavně díky faulům Dynama a Heinzem zahrávaných přímých kopů. Do zajímavé pozice se po jednom z rohových kopů a Kučerově prodloužení dostal Ordoš, gól z toho ke smůle domácích fanoušků ale nebyl. Na druhé straně poprvé zahrozil až po dvaceti minutách hry nebezpečným volejem harcovník Otepka.

Nervózní úvod plný nepřesných přihrávek, ztracených míčů a bojovných střetů ukončila pohledná kombinace Dynama, na jejímž konci byla zahozená příležitost opět v podání Rudolfa Otepky. Ložená šance přišla i na druhé straně. Jirouš výborně zatáhl míč, nalákal na sebe pětici hráčů ve fialovém a vybídl ke skórování Heinze. Jeho šajtle ovšem nedokázala míč usměrnit do brány. Konec první půle se odehrál opět v režii domácích, ani jedna z pološancí se ale neujala a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Mírný tlak domácích se ve druhé půli proměnil v modré peklo před Daňkovou bránou. K olomoucké převaze pomohla zpřesněná kombinace a snaha o hru po zemi. Dynamo se prakticky nemohlo vykopat za polovinu hřiště, ale snaze Sigmy chyběla přesná finální přihrávka o zakončení v podobě přesné střely ani nemluvě. K technickým dovednostem se domácím nedařilo přidat větší důraz ve vápně. Slibně vypadaly rány Kučery, Schulmeistera i Heinze, skóre ovšem nadále zůstávalo neměnné.

Zničehonic se krátce před koncem mohli dostat do vedení hosté. Javorkovu nebezpečnou hlavičku ale skvěle vytáhl Zlámal. Když se neujaly na druhé straně ani Ordošovy střely, pískl rozhodčí do píšťalky naposledy.

Dynamo vydolovalo důležitý bod v boji o záchranu. Sigma se dál trápí střelecky a bodů má na kontě stále velmi málo. Co do herního projevu však může být "John" Uličný spokojen. Jaro bude pro Olomoucké těžké, mimo sestupové příčky se dostanou až své střely zkrotí mezi tři tyče.

Více informací k zápasu

Bohemians 1905 - Baumit Jablonec 1:2

19.02.2012 17:00

Góly: 59. Pavel Vyhnal - 11. Karel Piták, 82. David Lafata

Všechny týmy bojující o evropské poháry na úvod jarní části Gambrinus ligy zvítězily, ke Spartě, Liberci, Mladé Boleslavi a Plzni a přidal také Jablonec. Ten se sice na hřišti Bohemians 1905 pořádně nadřel, nakonec však slaví po výhře 2:1. Skóre otevřel hned v úvodu Piták, domácí pak sice dokázali odpověděl zásluhou Vyhnala, poslední slovo ovšem znovu patřilo Jablonci, konkrétně nejlepšímu ligovému střelci Lafatovi.

I dnes zápasu předcházela vzpomínka na zemřelého Lukáše Přibyla, všichni hráči nastoupili s černými páskami, kromě minuty ticha pak Přibylovi patřil také přestávkový program a celá třiatřicátá minuta, k tomu však až později. Začalo se na obou stranách poměrně aktivně, domácí zahrozili po střele Hartiga, před druhou brankou zase řádil aktivní Kopic, jenže ve vyložené příležitosti těsně minul.

V jedenácté minutě se skóre poprvé měnilo, na pravé strany se vydal směrem ke Sňozíkově svatyni Kopic, po individuální akci nádherně předložil míč před prázdnou branku Pitákovi, pro kterého už nebylo problémem zakončit. Vyrovnat mohl prakticky okamžitě Borek, ovšem rána mu nesedla, a tak Špit bez potíží zasáhl. Vyhnal mířil nad břevno, Bartek pro změnu doprostřed.

A teď už k situaci ve třicáté třetí minutě. Přesně v tu chvíli (Přibyl totiž zemřel ve věku 33 let) roztáhli diváci v domácím kotli obrovskou fotografii Přibyla s nápisem "Nezapomeneme", všichni hráči přestali hrát a přidali se svým potleskem k celému stadionu. V zápase se pokračovalo až zhruba za minutu.

Do prvního poločasu už se pak vešla jen Bartekova nepřesná rána, a tak šli do kabin spokojenější hosté. Úvod druhého dějství byl velmi zajímavý. Nejprve Vyhnal cpal přihrávku do gólové pozice Budínskému, toho však na poslední chvíli předskočil Novák a stačil odehrát na roh. Ten Jablonec odvrátil a z protiútoku sám zahrozil, Kovaříkův skvělý centr ale Lafata nedokázal dostat za Sňozíkova záda.

Pak předvedli Severočeši nádhernou kombinaci na jeden dotyk, na jejíž byl zakončující Piták, domácí gólman ovšem skvělým zákrokem udržel Bohemku v naději na body. Tu přiživil v padesáté deváté minutě Pavel Vyhnal, to když Abraham rozjel akci chytrou přihrávku na Barteka, jeho ránu vyrazil Špit jen k dobíhajícímu útočníkovi a bylo vyrovnáno.

Rozhodnutí přišlo v osmdesáté druhé minutě, když si Kovařík s Lafatou zopakovali spolupráci, první jmenovaný přesně odcentroval a nikým nehlídaný David Lafata zblízka nezaváhal. Pro něho to byla už devatenáctá přesná trefa v letošním ročníku Gambrinus ligy. Bohemians ještě mohli v závěru urvat cenný bod, jenže oba Krajákovy pokusy byly zblokovány dobře pracující obranou Jablonce, hosté si tak odvážejí důležitou výhru 2:1.

Více informací k zápasu

FK Teplice - Viktoria Plzeň 3:4

19.02.2012 17:00

Góly: 40. Tomáš Vondrášek, 48. Štěpán Vachoušek, 76. Aidin Mahmutovič - 45. Michal Ďuriš, 53. Václav Pilař, 78. Marek Bakoš, 81. Marek Bakoš

V Teplicích si nezaujatý divák přišel na své. Od 40. minuty padlo sedm branek, během nichž hned třikrát vedli domácí, kteří nakonec neuhlídali ani jeden bod. Plzeň tak dokázala reagovat na Spartu i Liberec a drží třetí pozici.

Velkou šanci zchladit domácí diváky spálil už ve třetí minutě po přihrávce Horvátha Bakoš, který sám před brankářem mířil vysoko nad. Pokračovalo se v přijatelném tempu, kterému chyběla povedenější finální fáze. Přestože tak Plzeň měla mírnou převahu, nebezpečí přivezl přes Čišovského do vápna domácí Mahmutovič. Tvrdou přízemní střelu dokázal Čech pokrýt.

I nadále se o zatajování dechu starali tepličtí hráči. Nejprve rozjásal publikum Dolejš, který se prosmýkl u brankové čáry do vápna, ale na jeho přihrávku skrz malé vápno nikdo nedosáhl. Ve 39. minutě zakončoval brejk po rohovém kopu přihrávkou za obranu Mahmutovič na Čajiče, který v obrovské šanci mířil jen do brankáře.

V další minutě se už domácí mohli radovat skutečně. Centr bosenského útočníka netrefil dle svých představ Matula, nicméně našel na hraně ofsajdu, možná pár centimetrů za hranou, Vondráška, který poslal míč do sítě.

Plzeň je však psychicky opravdu silná a těsně před hvizdem ukončujícím první půli využila nekoncentrované obrany k vyrovnání. Horváthův centr vrátil na penaltu Bakoš a zcela osamocený Ďuriš neměl sebemenší problém skórovat.

Jenže po třech minutách druhé půle už zase byly na koni Teplice. Čajič zavezl balón do vápna, mezi třemi obránci poslal k druhé tyči na Dolejše, který proti noze nabil Vachouškovi. Zkušený útočník pak ráznou střelou propálil vše před ním a vrátil vedení domácím.

Gólové hody však pokračovaly a stále brzy po změně stran bylo znovu vyrovnáno. Po standardce střílel z dálky tvrdě Limberský, Grigar vyrazil pouze před sebe, kde pohotově dorážel Pilař. Pak jakoby zapůsobila slova trenérů na zlepšení defenzívy, a přestože se hrál aktivní fotbal nahoru-dolů, výraznější šance nepřicházely.

Jako blesk z čistého nebe tak přišly další dva zásahy. Nejprve propadla celá defenzíva hostů, když Dolejšovu jedovatou střelu z dálky nedokázal Čech udržet a stopeři se jen dívali, jak si pro gólovou dorážku běží Mahmutovič.

Evergreenem zápasu se však staly bleskurychlé odpovědi Plzně. Tentokrát spadl Pilař těsně před vápnem a z přímého kopu se ke vzdálenější tyči trefil Bakoš. Tomu to ovšem nestačilo a tři minuté poté dostal svůj tým prvně v zápase do vedení. Jeho střelu zpoza vápna nešťastně tečoval Rosa a míč se snesl těsně pod břevno. Grigar neměl mnoho šancí na reakci.

V 87. minutě se o vyrovnání pokoušel Ljevakovič, z dvaceti metrů přízemní ranou donutil Čecha k pohybu, nakonec však minul. Trenéru Radovi tak zbyla jen pusa pro křik na čtvrtého rozhodčího, bod mu po nadějném průběhu nezůstal ani jeden.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - Baník Ostrava 2:1

19.02.2012 15:00

Góly: 26. Marek Kulič (pen.), 35. Ondřej Kúdela - 90. Tomáš Marek

Středočeši odehráli velmi dobrý první poločas, ve kterém trefou z penalty a po překrásné kombinační akci získali rozhodující náskok. Baník se o pozdvižení postaral až po změně stran, bohužel to však nebyli hráči, ale část jejich "fanoušků".

Boleslav se mohla dostat do vedení už po devíti minutách hry, kdy odvrácený centr vrátil do vápna Kulič, Chramosta se hravě obtočil kolem nedůrazného obránce a pohotovou přízemní střelu namířil decimetry vedle pravé tyče. V 16. minutě se předvedl o něco lépe, když zády k brance poslal míč na malé vápno, odkud nabíhající Zahustel hlavičkoval nepřesně ke vzdálenější tyči.

O svou příležitost se přihlásili také hosté, když Marek dokázal sebrat balón rozehrávajícímu Dimitrovskimu, jenže jeho centr-střela nebezpečí neznamenala. V další moment se tak mohli radovat Boleslavští. Frydrych fauloval na kraji vápna Filla a Kulič s chladnou hlavou poslal penaltu po zemi k opačné tyči, než ke které skákal Pietrzkiewicz.

To hlavní však mělo přijít v minutě pětatřicáté. Boleslav nechala za sebou všechny evropské velkokluby a předvedla dokonalou akci na jeden dotyk, ve které se ukázal Fillo, Chramosta, zády k brance centrující Kulič a nakonec z voleje střílející Kúdela, jenž ještě opřel brankářem tečovaný balón o tyč.

Bohužel v diskusích bude převládat jiné téma, a to problémovost fanoušků Baníku, kteří se nezapřeli ani ve středních Čechách a svou agresí zápas na čtvrthodiny přerušili. Pro oba týmy pak nebylo lehké vrátit se do tempa, světlou výjimkou tak byla nepřesná střela Kuliče z pár metrů a Millerem vyboxovaná rána Lukeše.

Druhá půle tak byla snad pouze nutnou povinností dohrát první dějství. Nudný fotbal, ve kterém Boleslav dlouho Baník k ničemu nepouštěla, nakonec přinesl dramatizaci v polovině šestnáct minut dlouhého nastavení.

K neštěstí Dimitrovského to byl opět on, kdo znovu propadl před Markem, který tentokrát svou střelu zamířil přesně ke vzdálenější tyči a dostal svůj tým nadosah bodovému zisku. Ve sté minutě tak tajili domácí fanoušci dech, když Lukešův projektil skončil na horní síti. To však bylo z ostravské strany vše a Baník se z posledního místa neodlepí.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - 1. FC Slovácko 1:0

18.02.2012 18:20

Góly: 1. Andrej Kerić

Gól z první minuty rozhodl o výhře Sparty nad Slováckem, domácí zvítězili 1:0. Branku vstřelil po nacvičeném signálu Kerič, do konce zápasu pak čelil Filipko několika dalším šancím, podruhé už ale neinkasoval.

Do prvního jarního kola šla Sparta jen s jedním novicem v sestavě, na místě defenzivního záložníka nastoupil Mario Holek. V bráně dostal podle očekávání přednost Švenger před Vaclíkem, další zimní posila, Tomáš Přikryl, nebyla ani na lavičce. Oproti podzimu došlo ještě ke změně rozestavení, v útoku se ke Kweukemu přidal Kerič. Oba týmy nastoupily s černými páskami na rukou, na počest Lukáše Přibyla pak úvodnímu hvizdu předcházela minuta ticha. A právě Přibylovi byla věnována také situace, která přišla už o několik vteřin později...

Domácím totiž vyšel vstup do utkání fantasticky. Hned v první minutě prodloužil Vidličkův dlouhý aut Jarošík k nekrytému Keričovi, který zblízka nezaváhal a poslal domácí do vedení. V osmé minutě pak dostal zajímavou přihrávku vpřed Krejčí, neodhodlal se však ke kličce, vystřelil a Filipko dokázal zasáhnout. Hostující gólman se blýskl i proti nádherné ráně Sionka, který si našel odražený míč a mířil tvrdě a přesně, Filipko ovšem konečky prstů vytěsnil míč nad branku.

Po půlhodině hry rozjel Jarošík zajímavou akci přihrávkou na Krejčího, ten okamžitě cpal balón na nabíhajícího Keriče, který však tentokrát neměl štěstí. Následně hlavičkoval na přední tyči Jarošík, jenže přestřelil. Stejně se vedlo i těsně před přestávkou Kweukemu, a tak se do kabin šlo za stavu 1:0 pro Spartu.

Po pauze jako první zahrozil znovu Kweuke, jenž dokázal udržet za zády Daníčka, jeho následná střela levačkou však skončila nad břevnem. V padesáté páté minutě vyslalo Slováckou svou první střelu na branku, ovšem hned z toho byla čistá gólová příležitost Ondřejky, naštěstí pro Spartu předvedl skvělý zákrok Švenger.

Jakékoliv šance hostů na body však stejný hráč pohřbil o několik minut později, kdy Ondřejka hrozivým způsobem fauloval Krejčího a naprosto správně šel po červené kartě pod sprchy. Sparta mohla přesilovou hru využít okamžitě, to by ovšem Kerič musel včas a přesněji přihrát před prázdnou branku Kweukemu.

Poté mohl skórovat i střídající Slepička, když dorážel slabou hlavičku Jarošíka, jenže jeho pokus zastavilo břevno Filipkovy brány. V nastavení měl ještě další šanci Kweuke, dnes mu ale nebylo přáno vstřelit gól, tentokrát mu do pravděpodobně gólové střely skočil Kubáň. Sparta tak úplně nepřesvědčila, na úvod jara si však připsala důležité vítězství 1:0 nad Slováckem a udržela na čele tabulky šestibodový náskok.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - FC Hradec Králové 3:1

18.02.2012 16:00

Góly: 32. Michal Breznaník, 51. Jiří Štajner, 90. Miloš Bosančić - 83. Radek Hochmeister

Svěřenci trenéra Šilhavého vlétli do jarní stíhací jízdy se vší grácií a dali zapomenout na nepřesvědčivé domácí výkony. Závěrečné minuty přinesly dvě exklusivní trefy, jinak byl Hradec dopředu po celý zápas naprosto bezzubý a nechával tak svého soupeře předvádět, jak se o první místo ještě bude bojovat.

Kdože je to nejbližším pronásledujícím lídra ze Sparty dal Liberec vědět od prvních vteřin a defenzíva hostí se měla co otáčet, aby stíhala odvracet nepříjemné míče do vápna. To se nepodařilo v deváté minutě, kdy Hochmeister napálil ze dvou metrů Fukala a balón se vrátil k Breznaníkovi, který pohotově centroval na vzdálenější tyč, kde Šural hlavičkoval nad břevno.

Severočeši ukazovali vysokou fotbalovost, sázka na centry však nebyla proti obraně Hradce úspěšná. Domácí se tak dočkali až po půlhodince hry, kdy za Rabušicovým pasem svedl běžecký souboj Breznaník s Holešem. Ten vyhrál liberecký kanonýr, který křižnou přízemní střelou zaokrouhlil svůj letošní účet na deset zářezů.

Přestože zajímavých šancí už první půle více nenabídla, fotbal musel bavit i oko nezaujatého diváka a nejinak tomu bylo po změně stran. Nepolevující Slovan donutil Hradec chybovat a šest minut po změně stran se tak domácí fanoušci mohli radovat. Před vápnem převzal míč Štajner, v šestnáctce zachoval klid a po zaseknutí poslal mezi Poděbradským a Hochmeisterem přesný projektil ke vzdálenější tyči zkamenělého Koubka.

Tento pětatřicátník mohl v 57. minutě skórovat znovu. Fukal netrefil balón a ve vápně tak měl před sebou pouze brankáře. Jenže nerovnost terénu zapříčinila nepovedenou střelu holení a následný nekoordinovaný pád.

Deset minut poté se znovu o slovo hlásil Breznaník. Nejprve nahrával do vápna Fleišmanovi, který tvrdou ranou nechal vyniknout Koubka, jenž se po následném rohu jen otáčel za přízemní střelou slovenského záložníka. Odvrácený centr totiž tři metry před vápnem hravě zpracoval a pohotovou ranou minul tyč jen o drobné decimetry.

Jakousi snahu o zvrat průběhu utkání značně ztížil svým spoluhráčům debutant Jedunov. V 59. minutě si vykoledoval zbytečnou kartu za mnoho slov pro neodpískaný faul na hranici vápna, aby čtvrthodinky poté předvedl v šestnáctce herecký výkon hodný Zlaté maliny a předčasně tak opustil hřiště.

Deset minut před koncem se zřejmě vcítil do hostů Breznaník, když dostal parádní přihrávku za obranu od Štajnera. Míč přebral ve vápně, kde se mu nabízel před odkrytou brankou Rabušic a na vápno už dospěchal i střelec druhé trefy. Zodpovědnost vzal na sebe, ale svou neomylnou levačkou mířil jen do rukou brankáře.

Fotbalovou parádu tak předvedli hosté, přesněji Radek Hochmeister, který z pětadvaceti metrů vymetl pavučiny v pravém horním rohu Bičíkovy svatyně. Jenže v 90. minutě předvedli svou brilantní akci i hráči Liberce.

U lajny byla situace ještě vyrovnaná dva na dva, jenže Štajner parádně uvolnil Breznaníka, ten vnikl do šestnáctky, na vápně našel Tomáše Janů, který přiťukl Bosančičovi, který naznačením střely získal prostor a nechytatelně trefil šibenici.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - Slavia Praha 0:0

18.02.2012 14:00

Góly: -

Příbram se v sedmnáctém kole poprvé dočkala nerozhodného výsledku, a i když se v první půli zdálo, že má k vítězství blíže, může děkovat pouze dech beroucí nepřesnosti útočníků Slavie. Domácí tak nevyužili šance dotáhnout se na třetí Plzeň, Pražané si svým šestým bodem ze hřiště soupeře také nepolepší.

Příchodem Františka Straky získali v zápase převahu fanoušci hostí, kteří se na rozdíl od svých hráčů probudili ze zimní pauzy bez problémů. Na hřišti samotném se po čtvrthodinovém oťukávání více projevovala Příbram. Po rohovém kopu pálil z vápna po zemi těsně vedle pravé tyče Kraus a chvíli poté dostal výbornou přihrávku do vápna od Štochla Pilík, který z pár metrů trefil pouze Latku.

Ve 23. minutě přihrával od brankové čáry Pleško a Krbeček užuž uklízel do prázdné branky, balón však pár decimetrů nad břevno odkopl vracející se Cicman. Oba celky však trpěly po celý poločas nadmírou nepřesnosti, finální přihrávky a zakončení Slavie pak daleko předčily hodnocení "tragické".

To ostatně dokázal dvacet vteřin po změně stran Hurka, když osamocen třináct metrů od branky poslal pozdrav do nebe. Slibný náznak slavistické ofenzívy mohla zhatit 49. minuta, kdy po sražené střele měl k míči blíž Pleško před vyběhnuvším Berkovcem a chytře přihrával na malé vápno Šlapákovi, kterého ke štěstí hostů předčil Latka.

Následně se během dvou minut hned dvakrát zdálo, že má trenér Straka zlatou ruku. Nejprve balón propadl do malého vápna k nově příchozímu Blažkovi, který hlavičkoval nad, aby pár desítek vteřin poté využil prodloužení Latky do výborné pozice ke střele do Hruškovy nohy.

Zdálo se, že se Slávisté dostávají na koně, nicméně v 56. minutě ukázali, že jejich nervy pracují na nezdravě vysoké otáčky. Latka si za odkop po odpískání vysloužil žlutou kartu, strhl tak pozornost sudího a následné povalení Šlapáka Nitrianským tak zůstalo bez odezvy. Příbramský hráč byl jen chvíli poté znovu aktérem emocí, Latka si za nesportovní ohnání se další trest nevykoledoval.

Rozhozenou defenzívu mohl naopak potrestat Kraus, který dostal povedenou přihrávku proti noze právě od Šlapáka, ale z osmi metrů po zemi minul bližší tyč. Berkovec se tak musel vytáhnout až v 70. minutě, kdy Cicman neuhlídal Krbečka. Domácí útočník pak tváří v tvář mladému brankáři vyzískal pouze roh.

Ozval se tak znovu střídající Blažek, který překonal nedůrazného Divíška a vytáhl z branky Hrušku, aby přihrával před odkrytou branku dvojici nových přírůstků do útoku. Škoda byl však příliš rychlý a ke střele se tak dostal Böhm, který nepochopitelně poslal svůj pokus vedle levé tyče.

A Blažek pokračoval v nahrávkách na smeč a následném chytání se za hlavu. Deset minut před koncem vracel centr Jarolíma před branku na Škodu, který ze šesti metrů nedokázal trefit prostor tří tyčí. Přes tři tisíce diváků se tak gólu v prvním jarním duelu U Litavky nedočkalo.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Viktoria Žižkov 3:0

17.02.2012 20:15

Góly: 3. Jan Pázler, 13. Miroslav Podrazký, 17. Petr Malý

Do ligového jara skvěle vstoupila pražská Dukla, která v předehrávce sedmnáctého kola Gambrinus ligy porazila na domácím hřišti Žižkov 3:0. O osudu zápasu bylo rozhodnuto za sedmnáct minut, kdy vstřelili domácí všechny tři branky, o něž se postarali Pázler, Podrázký a Malý.

Dukle fantasticky vyšel samotný start do utkání, už ve třetí minutě se skóre poprvé měnilo. Hostující gólman Ticháček totiž neudržel ránu Podrázkého, jeho chyby si nejdříve všiml Jan Pázler a dorážkou do odkryté branky poslal svůj tým do vedení. Viktoria mohla odpovědět prakticky okamžitě, ovšem Bálek trefil jen boční síť.

Stejně se vedlo i hlavičkujícímu Lafrancovi, a tak mohla ve třinácté minutě opět udeřit Dukla. Vše začalo u Pázlera, který se probíjel z levé strany do pokutového území, ovšem ještě před ním byl faulován. Následnou standardní situaci rozehrál Miroslav Podrázký, nádherně zakroutil míč do šibenice a mohl tak oslavit svou premiérovou trefu v letošním ročníku Gambrinus ligy.

A už o čtyři minuty později bylo takřka rozhodnuto, domácí šli do vedení 3:0. To z levé strany odcentroval Vrzal, na jeho přetažený míč si naběhl Malý a pohotovým volejem překonal Ticháčka potřetí. Ještě horší to pro Žižkov mohlo být po půlhodině hry, když Hašek chytře přehazoval brankáře hostí, jenže těsně minul. Hosté byli v prvním poločase zralí na ručník, další gól mohl přidat hlavou Vrzal, Valenta však se štěstím zblokoval balón na roh. První příležitost Viktorie přišla až v poslední minutě úvodního dějství, Hílkova dělovka z hranice šestnáctky ale prostor mezi třemi tyčemi nenašla.

Po přestávce hosté přecijen přidali a snažili se zbytek utkání zdramatizovat, ovšem ve finální fázi jim chybělo potřebné štěstí, celá akce často ztroskotala na poslední přihrávce. Dvacet minut před koncem normální hrací doby nebezpečně pálil Kotyza, Rada měl s jeho ránou problémy, nakonec jí však dokázal zkrotit. Viktoria ze své převahy gól nevytěžila, navíc mohla v závěru ještě jednou inkasovat, šanci střídajícího Engelmanna ale dokázal lapit Ticháček.

Dukla tak porazila Viktorii Žižkov s přehledem 3:0 a posunula se v tabulce na osmou příčku, hosté zůstávají poslední.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sparta Praha17141234:1243
2.Slovan Liberec17114241:2037
3.Viktoria Plzeň17103442:2533
4.FK Mladá Boleslav1794429:1831
5.FK Jablonec1793540:1930
6.1. FK Příbram1791728:2828
7.FK Teplice1773721:2324
8.Dukla Praha1765623:2023
9.1. FC Slovácko1772816:1923
10.Slavia Praha1756615:2021
11.FC Hradec Králové1754814:2319
12.Bohemians 19051754813:2919
13.České Budějovice1735917:3214
14.Baník Ostrava17241113:2910
15.Sigma Olomouc1738615:208
16.Viktoria Žižkov17211410:347
Bodové odečty
Sigma Olomouc-9korupční aféra ze sezóny 2009/2010

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (460)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele