Evropská liga - sourhn prvních zápasů základních skupin

19.09.2013, 20:59, aktualizováno 19.09.2013, 23:01
Komentáře a souhrny
Frankfurt doma přejel Bordeaux a gólově k tomu znovu dopomohl Václav Kadlec. Třígólové vítězství slaví také Fiorentina proti Paçosu Ferreira a stejně vysokou výhru uhrály Tottenham a Swansea. Lazio si poradilo s Legií, Sevilla veze body ze hřiště Estorilu, Betis se rozešel smírně s Lyonem...
Skupina A

Valencia CF - Swansea City 0:3

19.09.2013 19:00

Góly: 14. Wilfried Bony, 58. Michu, 62. Jonathan de Guzmán

Pozoruhodně laciné tři body vezou z Valencie fotbalisté Swansea. Debaklu domácích netopýrů v poměru 0:3 položila základy velmi brzká červená karta pro stopera Ramiho, pak už se to s desátým nejúspěšnějším celkem evropských pohárů jenom vezlo...

Michael Laudrup, manažer Swansea, zná Španělsko doopravdy jako své boty. Úspěšně tam působil coby hráč ve službách obou gigantů, Realu Madrid a Barcelony, přičemž na sebe upozornil i v trenérské roli v Getafe. A dnes všechny tyto cenné zkušenosti dokonale zúročil, jakkoliv mu jistě práci značně ulehčilo Ramiho vyloučení z deváté minuty. Ať už za něj více mohl chybující Banega, nebo právě až příliš rezolutně faulující Rami - každý fanoušek Valencie se v součtu shodne na tom, že šlo o dosti zbytečnou červenou kartu.

A taky správně osudovou červenou kartu, chtělo by se říct, protože jen za pár minut se uvolnil Pozuelo, k centru vyzval Michua a Bony svou precizní pravačkou sotva aktuální přesilovku okamžitě zužitkoval. A Swans si dominance užívali také po celý zbytek úvodního dějství, respektive zápasu jako celku. Velkou příležitost brzy spálil Dyer a jednu střelu registroval také obávaný Michu.

Ten si na svou gólovou radost musel počkat do druhého dějství, které mimochodem dvěma šancemi načal hladový Bony. Dva ze šesti nastoupivších Španělů v dresu Swansea, Pozuelo s Michuem, potom těsně po završení hodiny hry zařídili změnu skóre na 2:0, aby třetí branku přidal z přímého kopu třetí hřebíček do valencijské rakve de Guzmán - ve Walesu ze Španělska pro změnu hostující.

Více informací k zápasu

FC St. Gallen - Kubaň Krasnodar 2:0

19.09.2013 19:00

Góly: 56. Goran Karanović, 76. Marco Mathys

Ve skupině A si připsal úspěšný vstup do Evropské ligy švýcarský St. Gallen, jenž dvěma brankami po změně stran s přehledem porazil ruský Kubaň Krasnodar. Dominanci domácích gólově potvrdil v 56. minutě Karanović a jednadvacet minut nato Mathys.

Po nevýrazném úvodu hry se domácí začali osmělovat, ale střelám Bucura s Mutschem chyběla buď přesnost, nebo razance. Nejblíže měl ke gólu Martić, jenž krásnou ranou z dálky trefil břevno Belenovovy branky. Do kabin se tak odcházelo k nespokojenosti St. Gallenu za bezbrankového stavu, ovšem v konečném součtu je to mrzet nemuselo.

Uběhlo jen něco málo přes deset minut druhé půle a domácí se konečně dočkali. Rodríguezův centr sice Belenov vyboxoval, ovšem odražený míč uklidil do sítě Karanović. V závěrečné čtvrthodině navíc ještě uviděl dvě žluté karty obránce Krasnodaru Kaboré a musel předčasně opustit hřiště. Po jeho první žluté kartě rozehrál přímý kop Janjatović, jenž úspěšně našl v šestnáctce Mathyse a ten již neměl problém zvýšit vedení St. Gallenu na konečných 2:0.

Švýcarský klub tak odstartoval své působení v Evropské lize na jedničku a má zaděláno na postup do jarní vyřazovací fáze. Krasnodar naopak nepředvedl zhola nic a v příštím kole proti favorizované Valencii bude muset hodně přidat.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Swansea City (ENG)11003:03
2.FC St. Gallen (SUI)11002:03
3.Kubaň Krasnodar (RUS)10010:20
4.Valencia CF (ESP)10010:30
Skupina B

Dinamo Záhřeb - Černomorec Oděsa 1:2

19.09.2013 19:00

Góly: 43. Junior Fernandes - 62. Oleksij Antonov, 65. Franck Dja Djédjé

Nováček Evropské ligy Černomorec Oděsa si z horké chorvatské půdy odváží za vítězství 2:1 všechny body. Průběh utkání přitom vesměs napovídá, kdo byl na hřišti v tu dobu svým pánem. Dinamo sice poslal do vedení ve 43. minutě Fernandes, ve druhé půli lepší hosté však zásluhou Antonova a Dja Djedjého strhli vítězství na svou stranu.

Jako první zahrozil záložník Brožovič, který ovšem branku gólmana Bezotosnyje netrefil, na druhé straně se mohl prosadit Kovalčuk, nicméně jeho dalekonosný pokus byl zablokovaný. Brožovič měl jinak střelecký apetit i nadále, ve 25. minutě musel jeho hodně povedenou ránu vyrážet kolem tyčky Bezotosnyj.

Dinamo navyšovalo tlak a asi zaslouženého vedoucího gólu se dočkalo těsně před přestávkou. Junior Fernandes ještě napoprvé na Bezotosnyje nevyzrál, z dorážky se mu ovšem již skórovat podařilo. I začátek druhé půlky lépe vyšel domácím, ukrajinský brankář však svůj tým podržel, když polapil možnosti Fernandese a Čopa.

Poté však pomalu a jistě vystrkoval růžky soupeř. Černomorec věděl, že potřebuje konečně zabrat v ofenzívě, a první navštívenku na Zeleniku vyslal Anderson Santana. Riera byl o pár chvil později vyrovnání ještě blíže, avšak i v tomhle případě byl úspěšnější záhřebský muž v rukavicích.

Jurčičův tým hodně polevil, pořádně si koledoval také po rohovém kopu Riery, po němž Dja Djedjé napálil břevno. V 62. minutě se hosté konečně mohli zaradovat. Riera svým pasem našel parádně hlavičku Antonova, který v zakončení neměl problém. A o tři minuty později zase zužitkoval Dja Djedjé hlavou centr Kutase.

Záhřebský celek logicky tahle inkasování probudila, bylo ale už příliš pozdě. Oděsa vzadu zavřela své brány a soupeře pouštěla do sporadických šancí. Fernandes mířil jen do připraveného Bezotosnyje, Brožovič pálil mimo. Ani Čop, Sammir či Husejinovič ve svých příležitostech neuspěli.

Více informací k zápasu

PSV Eindhoven - Ludogorec Razgrad 0:2

19.09.2013 19:00

Góly: 60. Roman Bezjak, 74. Virgil Misidjan

Fotbalisté PSV Eindhoven naprosto nezvládli souboj s bulharským celkem a po hrubých chybách nakonec na domácím stadionu podlehli soupeři o dvě trefy. Hned v úvodu si tak zkomplikovali postup do dalších bojů a musí na toto fiasko velmi rychle zapomenout. Domácí výběr měl sice více střel na branku a častěji držel míč, jenže po několik neproměněných příležitostí v prvním poločase ho soupeř dokonale potrestal v tom druhém.

Ludogorec mohl jít do vedení již ve 3. minutě z první vážnější akce utkání. Po centru Romana Bezjaka vyrazil nejistý brankář Jeroen Zoet míč jen před sebe a Marcelinho následně z jasné pozice mířil o pár decimetrů nad horní tyčku. Poté už úřadovali domácí a obrovskou možnost neproměnili krátce po čtvrthodině hry. Po přímém volném kopu Adama Mahera boxoval brankář Vladislav Stojanov míč pouze před sebe znovu k Maherovi, který lobem poslal míč směrem k prázdné brance, ovšem na čáře brilantně zasáhl obránce Alexandre Barthe.

Ihned na to pálil velmi tvrdě Jetro Willems, brankář Stojanov si s jeho prudkou střelou dokázal poradit. Ke konci úvodního poločasu se aktivní Memphis Depay prokličkoval až před Stojanova, který mu však zmenšil úhel a naprosto elegantním způsobem ho obral o balón. Po změně stran hosté zvýšili svou aktivitu a byli za ní odměněni. Nejprve sice ještě v 52. minutě neuspěl Dani Abalo v tváří tvář Zoetovi, o sedm minut později se hosté mohli radovat.

Obrovskou chybu vyrobil Zoet, který předčasně vyběhl z pokutového území po dlouhém pasu za obranu a odkopl míč jen k Bezjakovi, který všechny nádherně přehodil z více jak pětatřiceti metrů - 0:1. Ludogorec rozhodl o svém senzačním vítězství čtvrthodiny před koncem utkání.

Po sražené střele Bezjaka se míč odrazil k zcela osamocenému holandskému hráči Virgilu Misidjanovi. Ten sice nejprve trefil tyč, po odrazu ale dokázal dopravit míč do sítě. Šokovaný Eindhoven si už žádnou vážnější příležitost nevypracoval a musí skousnout hořkou porážku. V příštím utkání si pokusí spravit chuť na půdě ukrajinské Oděsy, Razgrad přivítá v balkánském derby chorvatské Dinamo Záhřeb.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Ludogorec Razgrad (BUL)11002:03
2.Černomorec Oděsa (UKR)11002:13
3.Dinamo Záhřeb (CRO)10011:20
4.PSV Eindhoven (NED)10010:20
Skupina C

Red Bull Salzburg - IF Elfsborg 4:0

19.09.2013 19:00

Góly: 36. Alan, 44. Jonathan Soriano (pen.), 69. Jonathan Soriano, 79. Jonathan Soriano

Salzburg v úvodním zápase skupiny C potvrdil roli favorita a rozstřílel švédský Elfsborg 4:0. Hlavní podíl na rakouské kanonádě měl útočník Jonathan Soriano, autor hattricku. Prvním gólem utkání jej doplnil Brazilec Alan.

Od počátku to byli hlavně tito dva hráči, kteří zaměstnávali obranu soupeře. Soriano jen v první půlhodině zkoušel pozornost brankáře Stuhr-Ellegaarda hned třikrát. Alan nebyl o nic pozadu se svým pokusem zblízka, který musel brankář hostů konečky prstů vyrazit vedle. Devět minut před koncem první půle se Red Bull přece jen dočkal. Kevin Kampl potáhl míč po levém křídle a naservíroval jej Alanovi, jenž přesnou ranou do horního růžku poslal domácí do vedení.

Ještě do poločasu navíc uzemnil naděje hostů Soriano z pokutového kopu, nařízeném po faulu Jorgensena na aktivního Alana. Po změně stran se obraz hry nijak nezměnil, Elfsborg byl viditelně zakřiknutý dvěma góly do šatny a nedokázal soupeři výrazněji vzdorovat. Nebylo tak žádné překvapení, že Soriano v 69. minutě přidal do sítě další gól po centru Maného. Deset minut nato navíc španělský útočník dokonal svůj hattrick díky přihrávce Berishy.

Salzburg tak potvrdil roli favorita a vyšvihnul se na první místo skupiny C. V příštím kole jej v přímém boji o čelo čeká dánský Esbjerg, jenž překvapivě zvítězil na půdě Standardu Lutych. Naopak souboj dvou poražených obstarají Elfsborg s Lutychem na švédské půdě v honbě za prvními evropskými body.

Více informací k zápasu

Standard Lutych - Esbjerg fB 1:2

19.09.2013 19:00

Góly: 74. Geoffrey Mujangi Bia - 63. Mick van Buren, 90+5. Mushaga Bakenga

Dosavadní suverén belgické ligy Standard Lutych nečekaně nezvládl vstup do Evropské ligy. Na lavičce nechal od první minuty sedět své nejlepší střelce Mujangia Biu i Batshuayie a možná i díky tomu mohl Esbejrg senzačně zvítězit. Přitom tři body zařizoval až v páté minutě nastavení Mushaga Bakenga.

Ačkoli první poločas žádný gól nenabídl, oba týmy měly nespočet dobrých šancí, jak změnit bezbrankové skóre. De Camargo se nejprve pokusil o střelu z dálky, zablokovat mu jí ale stačil Berthel Askou. Na druhé straně si s Dioufovou možností musel poradit Japonec mezi třemi tyčemi Kawašima.

Esbjerg také hrozil slušně ze standardek, Lyngovu hlavičku po rohovém kopu musel likvidovat obránce Ben Haim. Po půlhodině hry zase nemířili přesně hostující Ankersen ani domácí Batshuayi. Ten sice, jak už jsme zmiňovali, nehrál od začátku, po jeho střídání ve 26. minutě byl ovšem na hřišti hodně vidět.

Lutych měl do přestávky jinak velké štěstí, že Van Damme nakonec na poslední chvíli vyřešil tutovku Lynga. Mužstvo kouče Nielse Frederiksena sice nepatří k top ve své zemi, ale už během první pětačtyřicetiminutovky ukázalo, že si základní skupinu této soutěže vykopalo zaslouženě. A že postup přes St. Éttienne nebyla žádná náhoda.

Hosté se soupeře prostě vůbec nebáli a hráli pořád stejně odvážně jako v dějství prvním i po obrátce. Henrik Andreasen měl jenom smůlu, že trefil brankovou konstrukci. V 63. minutě se dánské mužstvo již prosadilo. Aktivní Lyng parádně nacentroval na van Burena, jenž si udělal prostor ve vápně a hlavou překonal Kawašimu.

Standard po inkasování začal útočit opravdu do plných, výtečným zákrokem se musel proti ráně Batshuayie prezentovat brankář Ronnow. V 71. minutě přišel na plac konečně Mujangi Bia, aby pomohl s negativním výsledkem něco udělat. A co od něj trenér Guy Luzon očekával, to splnil na jedničku.

Přihrávka M'Pokua došla na pravou stranu do šestnáctky, odkud se belgicko-konžský středopolař nemýlil. V závěru však ještě jednou přece jenom udeřil soupeř. Bakenga, který po hodině nahrazoval zraněného Dioufa, si zaběhl za obranu, počkal si na přihrávku Ankersena a rozhodl zápas.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Red Bull Salzburg (AUT)11004:03
2.Esbjerg fB (DEN)11002:13
3.Standard Lutych (BEL)10011:20
4.IF Elfsborg (SWE)10010:40
Skupina D

SV Zulte Waregem - Wigan Athletic 0:0

19.09.2013 19:00

Góly: -

Jediný účastník skupinové fáze Evropské ligy bez jakýchkoliv předešlých pohárových zkušeností načíná své dobrodružství neutrálním výsledkem. Druholigový anglický celek z Wiganu veze z Belgie vydřený bod za bezbrankovou remízu se Zulte-Waregem.

Ačkoliv Latics pochopitelně nepatří k žádným gigantům, byl Owen Coyle před utkáním nepřímo nucen rotovat. Vyhlídky na tři zápasy v intervalu šest dní koneckonců opravdu nejsou příjemné, a tak se do základu oproti poslední příležitosti s Leicesterem podívalo hned sedm nových tváří. A hosté málem právě díky jedné z nich odstartovali více než dobře - McArthur už po třech minutách otřel svůj volej ze střední vzdálenosti o boční stranu jedné z tyček.

Z podobného místa dále mimo pálil také Jordi Gómez, přičemž rovněž první možnost Zulte-Waregem de facto obstaral hostující hráč. James McClean totiž v jednu chvíli hlavičkoval proti vlastnímu břevnu; teprve záhy se už Carson činil tváří v tvář skutečnému protivníkovi jménem Conte. Také samotný exliverpoolský brankář nicméně jednou skoro podrazil své spoluhráče; to když ve druhé půli minul balon při výběhu z klece a nechal Habiboua hlavičkovat těsně vedle.

V tu chvíli už Latics útočili jen velmi sporadicky a spíše se bránili šancím soupeřů. Blízko k brance se později opět dostal Habibou, zatímco D’Haeneho v samotném závěru na brankové čáře odmítal obětavý McCann.

Více informací k zápasu

NK Maribor - Rubin Kazaň 2:5

19.09.2013 19:00

Góly: 35. Martin Milec, 73. Nusmir Fajić - 23. Gökdeniz Karadeniz, 27. Iván Marcano, 69. Roman Eremenko, 90. Salomón Rondón, 90+3. Aleksandr Rjazancev

Nevídaná přestřelka byla k vidění v Mariboru, domácí celek prohrál s ruskou Kazaní 2:5. Po většinu utkání však byl rozdíl mezi oběma týmy pouze jednogólový, až v samotném závěru hosté zásluhou Rondóna a Ryazantseva definitivně rozhodli o výrazném vítězství.

Hned od začátku bylo viditelné, že tento zápas bude otevřená partie. Po skvělé práci Rondóna ještě Wakaso nepovedenou střelu selhal, ovšem po třiadvaceti minutách přece jen přišel průlom ve skóre. Autorem branky byl Gokdeniz Karadeniz, jenž beze zbytku využil Mavingova centru. Jen o čtyři minuty později bylo pro domácí ještě hůře, neboť po stejně vyhlížející akci zvýšil vedení Kazaně Marcano po přihrávce Natcha. Ještě do poločasu však Maribor dokázal zápas zdramatizovat brankou Milece, jehož krásná rána z hranice šestnáctky znamenala snížení na průběžných 1:2.

Po změně stran to ale nadále byla Kazaň, kdo držel otěže zápasu pevně v rukách. Po osmašedesáti minutách hry se hosté dočkali opět dvoubrankového vedení, když se z hloubi pokutového území prosadil Eremenko, asistoval Ryazantsev. Na tempu hry to však nic neubralo a Maribor podruhé dotáhl skóre na rozdíl jediné branky. Gólman Handanović neudržel Rajčevičovu střelu a pro Fajiće již byla dorážka snadnou kořistí.

Povzbuzení domácí se v závěru hnali za vyrovnáním, jenže místo toho padla branka opět na druhé straně. Důležitou pojistku obstaral aktivní Rondón a v samotném nastavení ještě přidal třešničku v podobě pátého gólu Ryazantsev. Kazaň tak veze ze Slovinska cennou výhru 5:2 a může se v klidu z prvního místa připravovat na domácí zápas s belgickým Waregemem.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Rubin Kazaň (RUS)11005:23
2.Wigan Athletic (ENG)10100:01
 SV Zulte Waregem (BEL)10100:01
4.NK Maribor (SLO)10012:50
Skupina E

ACF Fiorentina - Paços Ferreira 3:0

19.09.2013 19:00

Góly: 30. Gonzalo Rodríguez, 67. Ryder Matos, 76. Giuseppe Rossi

Domácí Fialky jsou - dle slov trenéra - velmi ambiciozním týmem, což dnes potvrdil proti Portugalcům. Pacos Ferreira jen ukázal "formu" z posledních týdnů, v domácí lize se mu vůbec nedaří. A náladu si nezlepšil ani ve Florencii, odkud odjíždí se třemi inkasovanými góly.

Domácí celek se hned v úvodu ujal aktivity a snažil se vnutit soupeři svůj styl hry. Pod nátlak dostával obrannou čtveřici před brankářem Degrou především Giuseppe Rossi, jehož chuť hrát po vleklém zranění byla evidentní. Prokazoval ji především neustálým napadáním soupeřovy rozehrávky, náběhy do vápna a nebezpečnou střelou. Rossi si výborně rozuměl se zkušenějším Joaquínem, jehož nahrávky často způsobovaly Portugalcům potíže. První vážné šance jsme se dočkali až po dvaceti minutách, kdy se po centru Borjy Valera pokoušel prosadit právě Rossi, italského reprezentanta ale brankář Degra výborně vychytal.

Tlak Violy sílil, což dokázala nejprve střela beka Alonsa. Když minuty na ukazateli skóre přeskočily půlhodinu hry, Fiorentině se povedlo vstřelit úvodní branku. "Pepito" Rossi našel skvělým pasem vysokého spoluhráče Gonazala Rodrígueze, který hlavou poslal Fialky do vedení. Nadšené tribuny mohly jásat.

Portugalský tým na inkasování reagoval především zvýšenou ztrátovostí balonů a fauly. Sudí Blom však do kapsy s kartami sahal jen pomálu. Po ospalejší fázi se ke konci první půle mohla Fiorentina prosadit ještě jednou, když se do šance prodral velezkušený záložník Massimo Ambrosini. Brankář Degra si však poradil i tentokrát.

Úvod druhého dějství zastihl v lepším rozpoložení hosty, kteří pochopili, že nadále pokračovat v nevýrazném stylu prvního poločasu jim body nepřinese. Brankář Neto musel předvést ukázku svých reflexů, aby vyrazil ránu Tonyho. Směrem Netovy brány pálil také Bebé, bývalý útočník Manchesteru United. Jeho nevýrazný pokus ale Neta nevystrašil. Fialky se po hodině hry díky Joaquínovi mohly radovat znovu, jejich nadšení ale nemělo dlouhého trvání - pomezní rozhodčí ukázal ofsajdové postavení a gól neuznal.

O šest minut později stáhl trenér Vincenzo Montella ze hry právě španělského záložníka Joaquína, na hřiště se dostavil mladík Ryder Matos. Ten na hřišti pobyl snad půl minuty a stal se hrdinou. Útočník Fialek se dostal k přesnému centru Borjy Valera a hlavičkou navýšil vedení toskánského týmu. Trenér Montella opět prokázal skvělou volbu při střídání.

Druhý gól zcela otupil jakýkoli náznak aktivity hostí, kteří okusili tvrdou pohárovou realitu a potvrdili smůlu posledních týdnů. Nejlépe ji demonstrovali při třetím gólu Fialek - po spolupráci s Albertem Aquilanim se konečně prosadila také největší zbraň domácí ofenzivy, Giuseppe Rossi. Jeho rána z patnácti metrů zamířila přesně mimo dosah brankáře Degry - 3:0.

Pacos působil především v koncovce velmi bezradně a brankář Neto po celé utkání zůstával bez práce. Zato Fiorentina ukázala zkušený a vyspělý výkon, který navíc podpořila třemi přesnými zásahy. Návrat mezi evropskou elitu tak pro toskánský tým začal více než dobře.

Více informací k zápasu

Pandurii Târgu Jiu - Dněpr Dněpropetrovsk 0:1

19.09.2013 19:00

Góly: 38. Ruslan Rotaň

Branka Ruslana Rotaně z první půle stačila Dněpru k tomu, aby na půdě rumunského Pandurii splnil roli favorita a vyválčil nejtěsnější výhru.

Vítězný gól přišel ve 37. minutě, avšak diváci se nenudili ani předtím - už po deseti minutách se k nebezpečnému přímému kopu postavil Jevhen Konopljanka, ale napálil pouze zeď. Domácí se dlouho nemohli dostat do hry a často si pomáhali fauly; Constantino Erico a Bogdan Ungurusan takhle krátce po sobě inkasovali žluté karty. Tentýž trest postihl na druhé straně i Rotaně, který fauloval Erica, a Pandurii se začalo rychle rozkoukávat.

Než však mohl nováček soutěže udeřit, radovali se hráči na druhé straně - Rotaň dorážel zblízka do sítě Konopljankův roh, a mohlo být pro Pandurii ještě hůře, kdyby Fedetského ránu zdálky nezlikvidoval brankář Razvan Stanca. I do druhé půle vstoupil Dněpr aktivněji, ale z dalšího Konopljankova rohu byl pouze dobrý obranný zákrok Paraskevase Christoua.

Nic nebylo ani z přímého kopu, nařízeného za ruku domácího Adroviće, a Nascimento Matheus pálil mimo tři tyče. Dněpr se snažil pojistit si své vedení, ale nešlo o žádný vyložený tlak; druhá půle plynula ve vyloženě líném tempu, jelikož ani rumunský celek nevěděl, kudy najít skulinku k vyrovnání.

Zápas se dohrál bez většího vzruchu; pouze domácí Paul Anton dostal další žlutou kartu, zatímco na druhé straně dokázal Alexandru Vlad sice uniknout soupeřově obraně, ale Roman Zozulja pálil po jeho centru pravačkou z okraje vápna bez úspěchu. Dněpr si tak vlastně bez problémů odvezl na Ukrajinu všechny body.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.ACF Fiorentina (ITA)11003:03
2.Dněpr Dněpropetrovsk (UKR)11001:03
3.Pandurii Târgu Jiu (ROU)10010:10
4.Paços Ferreira (POR)10010:30
Skupina F

Eintracht Frankfurt - Girondins Bordeaux 3:0

19.09.2013 19:00

Góly: 4. Václav Kadlec, 16. Marco Russ, 52. Constant Djakpa

Možná až nečekaně jednoznačná podívaná byla k nahlédnutí ve Frankfurtu nad Mohanem, kde domácí Eintracht bez větších problémů porazil oslabené Girondins Bordeaux a zapisuje si tak nesmírně cenné tři body.

Francouzský celek se na německé půdě ukázal hned bez šestice obvyklých opor a to se záhy chtě nechtě projevilo. Orli udeřili rovnou z první útočné akce: Aigner nechtěně přiťukl míč Kadlecovi, který z hodně diskutované pozice mičudu bezpečně uklidil - 1:0! Girondins tou dobou nevědělo, kde mu hlava stojí. Inui vymyslel možnost pro Barnettu, ten však branku nenašel.

Kýžená pojistka však na sebe nenechala dlouho čekat. Šestnáctá minuta přinesla povedený centr Barnetty, který tentokráte vyslal balón k Russovi, jenž ho z bezprostřední blízkosti nekompromisně uklidil na místo určení - 2:0. Vzápětí mohl korigovat Jussiê, ale na Trappa hledal recept marně. Hrálo se nahoru dolu. Djakpa dalším vydařeným centrem ve vápně nalezl hlavu Andersona, brazilský stoper ale z blízka nepochopitelně přestřelil! Úspěchem potom neskončila před druhou brankou ani snaha Maurice-Belaye, jenž ohraničený prostor třemi tyčemi netrefil.

Diváci chvílemi ani nedutali... Těsně před odchodem na zasloužený odpočinek se Inui z ničeho nic hnal tváří v tvář na Carrassa, klíčový okamžik ale nezvládl a míč si až příliš nakopl, načež z velmi nadějné akce nic převratného nevzešlo. Hlavou pak neuspěl ani Jussiê.

Také druhých čtyřicet pět minut začalo pro hesenský tým doslova snově: Djakpa se postavil k volnému přímému kopu a fantastickou technickou ranou přes zeď upravil již na 3:0! Další pověstný "hřebíček do rakve" si poté hostující ekipa zařídila sama, když Orban nedovoleným způsobem zastavil Aignera a rozhodčí Marriner bez zaváhání ukázal červenou kartu! Zbytek utkání se odehrál bez výraznějších šancí na obou stranách, akorát hned dvakrát se neúspěšně pokusil o zakončení střídající Ben Khalfallah. Eintracht tak zaznamenal naprosto jasné vítězství.

Více informací k zápasu

Maccabi Tel-Aviv - APOEL Nikósie 0:0

19.09.2013 19:00

Góly: -

Střídající Barach Yitzhaki se mohl stát hrdinou, ale nakonec je tomu naopak - zahozenou penaltou připravil domácí Maccabi Tel Aviv o tři body. APOEL tak v Izraeli uhrál v nudném zápase remízu 0:0.

Nutno dodat, že výhra by pro kterýkoliv z týmů byla jen stěží zasloužená - ani jeden nepředvedl zhola nic, čím by si tříbodový zisk mohl ospravedlnit. Hosté mohou za bod poděkovat gólmanovi Rafaelu Urkovi, který Yihtzakiho penaltu chytil; to už běžela druhá minuta nastaveného času, a APOEL by tak neměl vůbec žádnou šanci s výsledkem něco udělat.

Ne že by něco nasvědčovalo tomu, že by se jim to mohlo povést - od úvodních pasáží zápasu, kdy si oba týmy chvíli vyměňovali rohové kopy, se diváci na telavivském stadionu převážně nudili. Ve 21. minutě se domácí konečně propracovali do jakési pološance po dalším rohu Maharana Radiho, ale gólman Urko si se situací bez problémů poradil a míč vyboxoval.

Izraelský tým musel ještě před přestávkou takticky střídat, když zraněného Josého Manuela Maného nahradil Omri Ben Haroush, a právě tento borec přinesl do povadlé hry určité osvěžení - chvíli mu to sice trvalo, ale poté měl prsty ve vůbec první gólovce zápasu, kterou zahodil Eran Zahavi. Řekové poprvé zahrozili až v 54. minutě, kdy z vápna pálil Mário Sergio a donutil brankáře Juana Pabla k zásahu.

Yihtzaki přišel na hřiště o čtvrt hodiny poté, a také on byl okamžitě vidět - po Haroushově rohu to byl právě on, kdo vystoupal nejvýše, ale finální střela mířila těsně mimo. V nastaveném čase pak Joao Guilherme fauloval Zahaviho a míč si na pokutový puntík postavil právě Yihtzaki, jenže Urko neměl s jeho přízemní ránou mnoho práce.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Eintracht Frankfurt (GER)11003:03
2.APOEL Nikósie (CYP)10100:01
 Maccabi Tel-Aviv (ISR)10100:01
4.Girondins Bordeaux (FRA)10010:30
Skupina G

Dynamo Kyjev - KRC Genk 0:1

19.09.2013 21:05

Góly: 62. Julien Gorius

Dynamo Kyjev si v Evropské lize nespravilo chuť z nepovedené domácí scény a po nejtěsnější možné porážce od Genku dál padá do výsledkové mizérie. Na Ukrajině se hrál celkem pohledný a útočný fotbal, který rozhodl svou trefou ze druhého poločasu Francouz Julien Gorius. Domácí nakonec následný tlak ve vyrovnání nepřetavili.

Ukrajinské mužstvo vstoupilo do utkání správnou nohou, škoda pro něj, že Harunovu střelu po centru z rohového kopu od Lense zastavil až obranným zákrokem Mbodji. Haruna o pár chvil později přece jenom prověřil připravenost gólmana Kötelese, ten mu však povedenou ránu z dálky polapil.

Jarmolenko následně mířil mimo, Mbodji zase skvěle zastavil pokus Ideyeho. Genk poprvé výrazněji zahrozil až Kumordzim, jeho ránu s potřebnými parametry hasil až Koval. Domácí brankář musel být rovněž na pozoru při dalších šancích nebezpečného Vossena a M'Boya. Köteles byl naopak opět v pohotovosti po dobré střele Jarmolenka.

Do přestávky Dynamo jako by ztratilo kontrolu nad míčem a málem se to projevilo na průběžném výsledku. Kumordzi ztroskotal v koncovce, dobře zasáhl Koval, proti Vossenovi a M'Boyemu musel domácí gólman zase zasahovat. Jediný, kdo pořád uměl hosty potrápit, byl Jarmolenko, toho však nadvakrát vychytal Köteles.

Poslední možnosti prvního dějství měli domácí Lens a hostující Buffel, proti oběma však zakročili výteční brankáři. Genk nakonec zlomil bezbrankový stav v 62. minutě, Goriusova povedená rána zpoza vápna byla totiž téměř nechytatelná. Lens mohl záhy korigovat, mířil však pouze nad.

V rychlém sledu si kyjevský celek následně vytvořil tři velké příležitosti - jenže Jarmolenkovu střelu kontroloval Köteles, Lens hlavičkoval vedle brány a ani Bezus neuspěl. Ostrostřelec Mbokani, který přišel na hřiště až v 56. minutě, nejprve pálil vedle, pak hlavou trefil jen Kötelese. Ten na závěr předvedl ještě fantastický zákrok proti Jarmolenkovi.

Více informací k zápasu

FC Thun - Rapid Vídeň 1:0

19.09.2013 21:05

Góly: 35. Christian Schneuwly

Fotbalisté švýcarského Thunu pokračují v pohádkovém působení v evropských pohárech a nyní dokázali v pikantním souboji s rakouským Rapidem vybojovat tři body brankou deset minut před přestávkou. Navázali tak na skvělé výkony švýcarských týmů v letošním ročníku evropských pohárů a ve vyrovnané skupině si připsali první tři body. Domácí byli lepší v úvodním dějství a skórovali, hosté i přes zlepšenou druhou polovinu srovnat nedokázali.

Nejlepším mužem na hřišti byl autor jediné branky utkání Christian Schneuwly, který byl u všech vážnějších příležitostí Thunu. Úvodní gól mohl vsítit již po necelých dvaceti minutách hry. Z velkého úhlu se pokusil překvapit slovenského gólmana Jána Novotu, ten byl ovšem u bližší tyče pozorný. Ihned na to vystrašil stejný hráč rakouské publikum podruhé a byla z toho mnohem větší příležitost.

Po dlouhém pasu za obranu si na hranici malého vápna zpracoval míč, jenže rána mu nesedla a svůj projektil namířil nad hostující svatyni. Schneuwly se přeci jen dočkal v 35 .minutě. Po nádherné kolmici Lucy Zuffiho se zjevil tváří v tvář brankáři Novotovi a nekompromisně ho prostřelil. Pětadvacetiletý švýcarský záložník znovu zahrozil necelých deset minut po pauze a mohl pojistit náskok svého týmu.

Po načechraném centru z pravé strany dobře hlavičkoval, jenže balón skončil těsně vedle levé tyče. Následně se hra vyrovnala a od poloviny druhého dějství začal tlačit Rapid. Na hranici pokutového území se nádherně uvolnil Thanos Petsos a po jeho tvrdé ráně vyrazil brankář Guillaume Faivre míč alespoň na rohový kop.

Vídeňský celek zvýšil svou aktivitu v závěrečné desetiminutovce a v 86. minutě spálil svou největší šanci na vyrovnání. Střídající Lukas Grozurek byl na hřišti sotva pět minut a mohl se stát hrdinou hostujícího výběru, jenže zblízka nepropálil skvělého Faivreho a Rapid tak odjíždí zpět do Rakouska s prázdnou.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.KRC Genk (BEL)11001:03
 FC Thun (SUI)11001:03
3.Dynamo Kyjev (UKR)10010:10
 Rapid Vídeň (AUT)10010:10
Skupina H

Estoril Praia - Sevilla FC 1:2

19.09.2013 21:05

Góly: 61. Bruno Miguel - 59. Vitolo, 77. Kévin Gameiro

Sevilla díky střídajícímu Gameirovi strhla vedení na svou stranu a může se těšit z prvních tří bodů v Evropské lize. Estoril však v žádném případě nebyl snadnou kořistí a hosté museli spoléhat jak na brankáře Varase, tak na velkou porci štěstí.

Sevilla se na domácí scéně trápí a série špatných výsledků bez výhry tým trenéra Unaie Emeryho odsoudila až na devatenácté místo. Především se tradičnímu španělskému týmu nedaří zacelit mezeru po odchodu rozhodujícího elementu v podobě Álvara Negreda. Napravit reputaci i své ztracené sebevědomí se celek z Andalusie pokusil v úvodním klání Evropské ligy, když zavítal na půdu Estorilu Praia.

Domácí kouč Marco Silva mohl být po dvaceti minutách velmi spokojen, neboť Estoril s favorizovanou Sevillou hrál více než vyrovnanou partii. Španělský tým nedokázal dlouhodobě uzavřít domácí tým těsnějším blokem, nejčastěji pak hosté z La Ligy útočili rychlými protiútoky po stranách. Žlutomodří naopak nepouštěli svěřence Unaie Emeryho do zakončení moc často a jejich rozehrávku napadali.

Do první velké šance Sevilly se dostal Bacca, který využil práce Machína a málem se radoval z úvodního gólu. Překonaného brankáře Silvu ale včas zastoupili jeho obránci a míč odvrátili mimo nebezpečnou zónu. Sevilla si byla vědoma svého statutu favorita utkání, dobře připravená a především flexibilně se pohybující obrana domácího Estorilu jí nedovolovala nebezpečněji zakončit.

Po sérii několika středů ve středu hřiště se hráči Estorilu dostali až před velké vápno, Sebově postupu musel nedovoleným zákrokem učinit přítrž Stéphane Mbia. Za svůj faul obdržel od izraelského sudího žlutou kartu. Z následného přímého kopu si brankář Javi Varas nemusel dělat příliš mnoho vrásek, nepříliš prudkou střelu bez větších potíží lapil. Tím také skončilo první dějství, v němž se ani jeden tým nedokázal gólově prosadit.

Druhé dějství načal skvělým sólem Marko Marin, který si zpracoval těžký centr, následně obešel tři protihráče a vystřelil. Jeho pokus však postrádal razanci i přesnost. Technická zdatnost stála nadále na straně Sevilly, svěřenci Marca Silvy si ale vše vynahrazovaly organizovaností a pílí. Andalusané však přeci jen působili po čas prvních deseti minut druhé půle mnohem živějším dojmem, především Marinovy rychlé nohy strašily defenzívu Estorilu.

Finální fáze stála za neúspěchem obou týmů - dobře rozehraný protiútok domácích nedokázali Silvovi svěřenci dokončit jednoduše, takže vracející se Mbia útok zastavil. Narůstající tlak Sevilly nezůstal dlouho bez odměny, protože Victor Machín otevřel skóre zápasu. Mladý útočník využil krásné nahrávky Marko Marina a poslal Sevillu do vedení!

Radost španělského týmu však netrvala příliš dlouho. O pouhé dvě minuty později totiž domácí vyrovnali. Rohový kop sice nezahráli nejlépe, ale k míči se dostal Evandro, se štěstím přihrál míč stoperu Brunovi Miguelovi a ten i přes stínícího Morena vsítil historicky první gól Estorilu v evropských pohárech!

Unai Emery toužil po prvních bodech a s remízou se rozhodně spokojit nechtěl. Možná i proto poslal na trávník útočníka Kevina Gameira, kterého vedení přivedlo z francouzského PSG. Kromě něj dostal příležitost předvést své umění i Chorvat Ivan Rakitić. Netrvalo dlouho a střídání se Emerymu i celé Seville skvěle vyplatilo. Nechat ve vápně volného hráče Gameirových kvalit se zkrátka nevyplácí - po Machínově nahrávce se Francouz prosadil střelou k tyči a strhl vedení na stranu Španělů.

V závěru zápasu sice oba týmy vymyslely několik zajímavě vypadajících útoků, ale Seville scházela chuť a domácím potřebná kvalita a štěstí. Jako třeba při závěrečné hlavičce Bruna Miguela, kterou musel brankář Varas vyrážet. To znamená, že střídající Kevin Gameiro vystřelil Seville první tři body.

Více informací k zápasu

SC Freiburg - Slovan Liberec 2:2

19.09.2013 21:05

Góly: 23. Julian Schuster (pen.), 35. Admir Mehmedi - 67. Vladyslav Kalytvyncev, 74. Michael Rabušic

Slovan Liberec zahájil základní skupinu Evropské ligy remízou 2:2 ve Freiburgu. Tým kouče Šilhavého sice na německé půdě v poločase prohrával o dvě branky, ale velké zlepšení po přestávce Severočechům přineslo vyrovnání. Svými góly se o něj postarali střídající Vladislav Kalitvincev a Michael Rabušic.

Oba týmy dohrávaly v oslabení: domácí přišli o Guédého, hosté v samém závěru o Sergeje Rybalku. Ten tak nemůže nastoupit za dva týdny v dalším utkání na domácím hřišti proti portugalskému Estorilu. Celý zápas za Freiburg dnes odehrál český obránce Pavel Krmaš, zraněný záložník Vladimír Darida s rekonvalescentem Václavem Pilařem zůstali na tribuně.

Liberec v letošní sezoně promrhal už několikrát první poločas a utkání ve Freiburgu se zařadilo do seznamu nepovedených úvodních dějství. Hosté marně doufali, že se Freiburg neotřepe ze špatného vstupu do bundesligy, kde mu po pěti kolech patří předposlední místo.

Domácí na hřišti jasně vládli. Už v desáté minutě musel průnik Sorga na poslední chvíli zastavovat Frýdek, Günterova rána vzápětí těsně minula tyč. Ve 23. minutě hosty položila Kušnírova chyba. Zkušený bek nejprve lacině ztratil míč, když lehkovážně zkoušel obhodit beka Güntera. Kiks zkusil napravit faulem a přestože soupeře zřejmě zastavil ještě před pokutovým územím, sudí Balaj nařídil penaltu. Tu suverénně proměnil kapitán Schuster a Freiburg mohl po dlouhé odmlce slavit gól na pohárové scéně.

Liberec se dostal do hry jen tehdy, pokud mu situaci usnadnil soupeř. Po chybné rozehrávce stopera Krmaše nabídl Rabušic dobrou možnost Delargovi, který mířil těsně vedle. Deset minut před poločasem ale Severočeši podruhé klopili hlavy. Rybalka chyboval ve středu pole, pak se nechal obejít Mehmedim, jehož prudkou střelu neudržel ani nejistý brankář Kovář.

Dvoubranková ztráta vypadala pro hosty už takřka neřešitelně, ale po přestávce ukázali další z velkých vzepětí. Ofenzivě pomohlo nasazení střídajícího Šurala a především Kalitvinceva. Ten byl na hřišti jen pět minut, když napřáhl ze třiceti metrů a brankář Baumann lehce pustil míč za svá záda, podobně jako předtím Kovář.

Kontaktní gól Liberec nabudil. zdánlivě suverénní Freiburg, který před 18 lety vypadl z Poháru UEFA s pražskou Slavií, začal pod tlakem kupit další minely. Jednu takovou v 74. minutě předvedl záložník Mehmedi, který nepochopitelně přihrál míč Rabušicovi, jenž samostatný nájezd přetavil v senzační vyrovnání. Slovan ve čtvrtém letošním pohárovém utkání na hřišti soupeře zaznamenal už osmou branku.

Liberec najednou ovládl dění na hřišti a domácí hodně poznamenalo i vyloučení střídajícího záložníka Guédého. Ten vydržel na hřišti jen dvanáct minut, pak během minuty dvakrát hloupě zahrál rukou a nechal spoluhráče dohrávat v oslabení. Přesilovku už hosté nezužitkovali ke vstřelení vítězné branky a propásli možnost, aby se jako první český tým od roku 2004 dočkali výhry nad německým celkem. V úplném závěru navíc přišli také o vyloučeného záložníka Rybalku.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Sevilla FC (ESP)11002:13
2.SC Freiburg (GER)10102:21
 Slovan Liberec (CZE)10102:21
4.Estoril Praia (POR)10011:20
Skupina I

Vitória SC Guimarães - NK Rijeka 4:0

19.09.2013 21:05

Góly: 36. Abdoulaye Ba, 48. Nii Plange, 68. Moussa Maâzou (pen.), 81. André André

Bez starostí a problémů vstoupili fotbalisté Guimaraesu do úvodního kola Evropské ligy. Rijeka si v Portugalsku nevytvořila prakticky nic, na hřišti bylo pouze a jen jedno mužstvo. Dokazuje to přitom i statistika držení míče, svěřenci kouče Ruie Vitórii ho měli v 68 procentech času. Čtyři zásahy jsou zaslouženou odměnou za jejich výkon.

Hosté přitom nevstoupili do utkání špatně, v 8. minutě měl gól na kopačce Benko, nicméně do cesty se mu včas postavil obránce Paulo Oliveira. Na druhé straně musel již zasahovat gólman Vargič, likvidoval střelecké pokusy Plangeho a Andrého Santose. Ve 36. minutě se domácí Vitória gólově prosadila.

Malonga rozehrál rohový kop, obrana Rijeky si však nepočínala nejlépe, a tak se k míči nakonec dostal Abdoulaye a z lehké pozice načal účet. Do druhého poločasu vstoupil Guimaraes moc dobře, Maazou pěkně přihrál na Plangeho a ten pravačkou rovněž přesně zacílil. Portugalský celek byl po této brance naprosto klidný.

Pravděpodobně definitivní naděje hostů na uhrání pozitivního výsledku uhasila 68. minuta. Marič totiž ve vápně fauloval André Andrého a kopala se penalta, kterou proměnil Maazou. Vargič do konce utkání předvedl ještě několik výtečných zákroků, v 81. minutě ho však stačil překonat také André André.

Více informací k zápasu

Real Betis - Olympique Lyon 0:0

19.09.2013 21:05

Góly: -

Na stadionu Manuela Luize de Lopery v Seville se ukázal někdejší francouzský mistr z Lyonu a celé město slavilo. Konečná remíza je ostatně pro málo zkušený, leč ambiciozní tým trenéra Pepeho Mela, také úspěchem.

Lyon přijel na půdu Betisu s jediným účelem - překonat "španělské" trauma z posledních let. Žádný tým z Pyrenejského poloostrova totiž ještě neporazil. Tamní Betis odvedl v minulé sezoně výtečnou práci a po malých krůčcích nyní přišel čas na odměnu - evropské poháry. Na první pohled možná jméno Lyonu vzbuzovalo strach, ale Betis se za svou historii utkal se třemi francouzskými celky a ani jednou neodešel poražen.

Aktivity se přesto ujali hosté - mladý bek Umtiti umí výtečně vypálit, jak jsme se již několikrát mohli přesvědčit. Po třech minutách se pokoušel o zakončení se stejným důrazem, ale míč se stočil mimo tři tyče Betisu. Domácí brankář Andersen se musel hodně otáčet, aby zneškodnil pokus mladíka Lacazetta, inkasovanému gólu ale zabránil. První půlhodina se nesla ve znamení nepřesností a nedotažených šancí. Příkladem budiž spolupráce Gomise se záložníkem Grenierem, ze kterého mohl těžit nabíhající Jimmy Briand. Jeho nedůrazná střela ale pro brankáře Andersena neznamenala problém.

Sevillskému týmu se nedařilo překonat pevnou záložní řadu Les Gones a dlouho se nedostal k vyložené šanci. Pro Lyon hovořila nápaditá hra a především množství zkušeností z evropských pohárů. Ty Verdiblancos postrádali, což bylo na tíživé kombinaci znát. Zato lyonští hráli velice uvolněně, jejich akce však často brzdil ofsajd, v němž se nejčastěji ocital hrotový útočník Bafetimbi Gomis.

Po dalším faulu musel na chvíli mimo hřiště kapitán Maxime Gonalons a emoce na hřišti se začaly stupňovat. Zajímavý průnik do vápna domácích podnikl rychlík Lacazette, na poslední chvíli k němu ale přistoupil jeden z obránců a míč poslal do zámezí. Podobný kousek na druhé straně předváděl mladík Cedric, který dokonce po hlavním sudím požadoval odpískání penalty, arbitr Stefan Johannesson však zůstal ledově klidný.

Úvodní minuty druhé půle mnoho zajímavých momentů nepřinesly, postupně přibývalo faulů i žlutých napomenutí. Lyon sice staticky útočil a z jeho snahy resultovalo množství rohových kopů. Grenierovy centry však nenacházely úspěšné adresáty. Mladík Samuel Umtiti sice dvakrát pálil, ani jednou však prostor brankáře Andersena netrefil ideálně.

Zajímavou akcí se hosté z Lyonu prezentovali po hodině hry, kdy se míč z centru přes Samuela Umtitiho dostal k volnějšímu Jimmymu Briandovi, který mohl poslat Lyon do vedení. Brankář Andersen si ale s pomocí svých obránců poradil a Lyon zahrával další rohový kop. Dvacet minut před koncem se ozvali domácí hráči, kteří zatoužili po změně skóre ve svůj prospěch. Nosa Igiebor těžil ze spolupráce s Reyesem a mířil na mladého brankáře Anthonyho Lopese, jeho pokus ale skončil těsně vedle tyče.

Deset minut před koncem se střídající kapitán Salva Sevilla mohl zapsat do análů zápasu, ale jeho projektil z téměř třiceti metrů nakonec hlavičkující Igiebor poslal vysoko nad břevno. V závěru utkání se ke slovu dostali také hosté, když se Briand vřítil do pokutového území Betisu. Brankář Stephan Andersen se ale ve spolupráci se svou obranou o vše postaral. Do šance se dral také mladík Cedric, ale jeho zakončení mířilo mimo. Závěrečný tlak nevymyslel ani jeden tým, takže se v Andalusii body dělily.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Vitória SC Guimarães (POR)11004:03
2.Olympique Lyon (FRA)10100:01
 Real Betis (ESP)10100:01
4.NK Rijeka (CRO)10010:40
Skupina J

Apollon Limassol - Trabzonspor 1:2

19.09.2013 21:05

Góly: 18. Gastón Sangoy (pen.) - 20. Florent Malouda, 86. Yusuf Erdogan

Až trefa stříajícího Yusufa Erdogana zajistila Trabzonu vítězství na horké půdě v kyperském Limassolu. Utkání nakonec skončilo 1:2.

Domácí přitom vedli díky proměněné penaltě Gastóna Sangoye, avšak netrvalo dlouho a Florent Malouda srovnal skóre; Erdogan pak strhl výhru na stranu hostů po necelých 10 minutách pobytu na hřišti. Jen těžko se před zápasem určovalo, kdo je vlastně papírový favorit - Apollon nemá tak zvučná jména, ale zase si v předkole poradil se silným Nice, a i dnes začal v utkání aktivněji. Marcos Gullon sice ještě ze střední vzdálenosti pálil mimo, ale v 17. minutě už se domácí mohli radovat - Bamba fauloval ve vápně Guié Guiého, byl potrestán žlutou kartou a Sangoyova exekuce mířila přesně do středu brány.

Turci nicméně vyrovnali takřka okamžitě, když si Malouda naběhl na pas Olcana Adina a zblízka jej uklidil hlavou do sítě; právě Malouda, bývalý francouzský reprezentant, byl rovněž autorem další šance (jeho rána levačkou však mířila příliš vysoko). Ještě před pauzou mohl vedení na domácí stranu hned dvakrát vrátit Sangoy, zatímco na opačné straně se hlavou z malého vápna neprosadil forvard Paulo Henrique.

Druhou půli načaly dvě zahozené šance Giorgiose Merkise a Adriana Mierzejewského, a celkově to vypadalo, že Trabzon jasně přebírá otěže zápasu - kyperskému týmu zřetelně docházel dech. Mierzejewski se do palebné pozice dostal dokonce dvakrát, ale ani jednou nedokázal sklopit svoji střelu tak, aby dolétla mezi tyče gólmana Bruna Valeho. Stupňující se tlak však nakonec svého vyústění došel - v 86. minutě to byl opět aktivní polský středopolař, kdo přesným pasem zprava vyslal do akce Erdogana, kterému stačilo zprudka napřáhnout na dvanácti metrech.

Více informací k zápasu

SS Lazio - Legia Varšava 1:0

19.09.2013 21:05

Góly: 53. Hernanes

Polská Legia Varšava odjíždí ze slavného Olympijského stadionu v Římě bez bodu. Premiéra na italském trávníku vyšla mnohem lépe domácím hráčům, kteří se díky Hernanesově brance z druhého poločasu mohou radovat z první výhry. Před nadcházejícím městským derby může být trenér Petković o něco klidnější.

Lazio čeká v neděli odpoledne slavné Derby della Capitale, takže polský tým mohl částečně počítat s rozptylujícími vlivy. Biancocelesti však vzali utkání s outsiderem velmi vážně a díky organizovanému výkonu jej o gól porazili. Hosté se k ohrožení Federica Marchettiho dostávali spíše sporadicky a jejich výkony se budou muset rapidně zlepšit, chtějí-li v Evropské lize postoupit z těžké skupiny.

Tým trenéra Vladimira Petkoviće podle očekávání plnil roli favorita od počátku utkání, střely Floccariho ani Onaziho se však neujaly. Úvodní minuty nám nabídly spíše taktický boj, především hosté se nepouštěly do žádných složitějších akcí. Minimálně do dvacáté minuty, po jejímž skončení ale k překvapení tribun mohli jít do vedení. Záložník Jakub Kosecki si výtečně naběhl za obranu Lazia a z první vypálil. Federico Marchetti nejspíš s touto variantou počítal, přesto musel předvést skvělý a pohotový zákrok, aby uchránil svůj tým od inkasování.

O chvíli později se Marchettimu opět připomněl Kosecki, mladý Polák ale technickou ranou těsně minul. Před koncem první půle se mladík Onazi pokoušel vysunout nabíhajícího spoluhráče Floccariho, ale provedení se mu nepovedlo. Do kabin tedy oba týmy odcházely se stejnou nadějí na tři body.

Dvě minuty po změně stran se brazilský kouzelník Hernanes postavil po faulu Furmana k zahrávání přímého volného kopu, ale tentokrát se pouze zastřeloval. O pět minut později však již své varování proměnil ve vedoucí gól Lazia, když mladý útočník Balde Diao Keita přesně nacentroval do vápna a naskakující Hernanes překonal brankáře Wojcicha Skabu - 1:0 pro domácí tým.

Od té chvíle Biancocelesti neupustili od presování a rozehrávku hostí neustále napadali. Hernanes byl klíčovou postavou domácích po čas druhé půle, což dokázal nejprve střelu z přímého volného kopu, poté z hranice velkého vápna nastřelil přízemní ranou tyč Skabovy brány! Svého kolegu se pokoušel napodobit také Ederson, bývalý záložník francouzského Lyonu však mířil vedle.

Až do závěru zápasu tempo v římské aréně trochu opadlo, diváky nabudila až spolupráce dvou střídajících hráčů v dresu Lazia. Na rohový kop Cristiana Ledesmy si naskočil obránce Diego Martín Novaretti a brankář Skaba musel reflexivním zákrokem zachraňovat své mužstvo. Polský tým přesto zaplatil nováčkovskou daň a chybějící zkušenosti ukázaly, že na úroveň Římanů dnes večer Legia neměla.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Trabzonspor (TUR)11002:13
2.SS Lazio (ITA)11001:03
3.Apollon Limassol (CYP)10011:20
4.Legia Varšava (POL)10010:10
Skupina K

Sheriff Tiraspol - Anži Machačkala 0:0

19.09.2013 21:05

Góly: -

Otevřený, vyrovnaný, ale nepříliš záživný zápas viděli diváci v moldavském Tiraspolu, kde tamní Sheriff uhrál bezbrankovou remízu s drasticky oslabeným Anži Machačkala.

Na ruském týmu sice bylo vidět, že už to není ten válec z minulé sezony, ale přesto by si vítězství zasloužil možná více než domácí - střel bylo k vidění rozhodně dostatek, ačkoliv jen málo z nich mělo gólové parametry. Poprvé napřáhl už v šesté minutě hostující Nikita Burmistrov, který donutil střelou z pětadvaceti metrů gólmana Vjekoslava Tomiće k jednoduchému zákroku; o něco více se chorvatský legionář zapojil krátce poté, když musel likvidovat přímý kop Odila Ahmedova.

Utkání celkově postrádalo nějaké vyšší, souměrné tempo, ale Anži se na hřišti orientovalo lépe a Sheriffu trvalo celých 24 minut, než se vůbec dostal ke střele (ta Caduova však byla spíše z řádu propagačních). Hosté zareagovali mnohem nebezpečnější situací, jenže ani hlavička Islamnura Abdulavova k ničemu nevedla; totéž pak platilo i o střele Gii Grigalavy z malého vápna po Burmistrově rohu.

Celý zápas byl vlastně ze všeho nejvíce přehlídkou ambiciózních střel z dálky; teprve půl hodiny před koncem se domácí jedinci dočkali skutečné šance v podání svých oblíbenců, jenže když Juan Andreu Melli pálil po Caduově rohu mimo, vrátili se rychle zpět na zem. Gólem to několikrát smrdělo i na druhé straně, jenže Burmistrovovi ani tři zajímavé situace v průběhu 10 minut k zářezu nestačily; hostující brankář Michajl Keržakov pak ještě vytáhl v samém závěru vynikající zákrok proti střele Ismaila Isy.

Více informací k zápasu

Tottenham Hotspur - Tromsø IL 3:0

19.09.2013 21:05

Góly: 21. Jermain Defoe, 29. Jermain Defoe, 86. Christian Eriksen

Evropská půda Jermainu Defoeovi jednoduše svědčí; dnešek to jedině potvrdil. Dlouholetý forvard Tottenhamu letos v lize pouze kryje záda Soldadovi, ovšem proti Tromsø se v Evropské lize stejně nemusel nikterak rozkoukávat. Popravil jej dvěma brankami, přičemž nyní v sedmi posledních vystoupeních na mezinárodní klubové scéně udeřil dohromady osmkrát.

V základní sestavě dosud neměli své pevné místo ani Holtby s nově příchozím Lamelou a právě tito dva borci se s Defoem zejména v úvodní půlhodině doplňovali vůbec nejlépe. Ještě předtím, než se oba zmínění záložníci stali střelcovými oficiálními asistenty, si německo-anglickou spolupráci nanečisto otestovali Holtby s Defoem, aby pro teď nechali vyniknout brankář Sahlmana.

Ten už byl ale na Defoea krátký ve 21. minutě, když forvard převzal citlivý pas takříkajíc "z jedničky" od Argentince Lamely; a stejně tak se Salhman jenom ohlížel za sebevědomou Defoeovou ranou po dobře načasované kolmici Holtbyho z 29. minuty. Už po první třetině duelu tak mohli být Spurs - jinak řečeno - docela dobře klidní.

Nic na tom záhy nezměnila ani ojedinělá příležitost hostujícího Pritcharda a evidentní domácí uspokojení, které bylo znatelné okamžitě po změně stran. Intenzitě utkání nijak nepřidala ani skutečnost, že pro zranění střídali Rose s Dembélém a určité zdravotní problémy ke konci zápasu sužovaly rovněž Kaboula. Třetí trefu takto nakonec přidal Eriksen až v 86. minutě, jakmile krásně napřáhl zpoza šestnáctky.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.Tottenham Hotspur (ENG)11003:03
2.Anži Machačkala (RUS)10100:01
 Sheriff Tiraspol (MDA)10100:01
4.Tromsø IL (NOR)10010:30
Skupina L

PAOK Soluň - Šachtër Karagandy 2:1

19.09.2013 21:05

Góly: 75. Stefanos Athanasiadis, 90+2. Zvonimir Vukić - 50. Roger Cañas (pen.)

Až do samotného nastavení druhého poločasu se statečně držel Šachtar Karaganda, ovšem nic mu to nakonec nebylo platné. Domácí PAOK Soluň obrátil nepříznivé skóre a zvítězil 2:1 díky Vukićově brance z 92 minuty.

Dobrý vstup PAOKU mu nebyl nic platný proti brankáři Mokinovi, jenž si poradil s pokusy Lazara, Lucase a hlavně Kitsioua, jehož povedenou ránu musel konečky prstů vytlačit nad bránu. Neochvějný tlak domácích nepolevoval a zdálo se, že jen otázkou času, než padne první gól. Lucas však dvakrát v dobrém postavené přestřelil a do kabin se šlo za bezbrankového stavu.

Po změně stran mohl PAOK téměř okamžitě začít litovat, že svou herní dominanci nezužitkoval lépe. Katsouranis totiž srazil ve vlastním pokutovém území Canase a sám postižený se postavil k nařízené penaltě. Po jejím úspěšném proměnění byli domácí jako opaření a málem prohrávali dokonce o dvě branky, ovšem kurážný Canas trefil silnou ranou pouze brankovou konstrukci. Ani poté se řecký celek neprobral a mohl jen děkovat tragické finální fázi hostů, kteří prostřednictvím Ghazaryana s Chižničenkem neproměnili dvě gólové šance.

Až v závěrečné patnáctiminutovce se v Soluni domácí znovu probrali k životu. Stefanos Athanasiadis v 75. minutě svým náběhem na Lucasův centr rozvrátil obranu Karagandy a vyrovnal na 1:1. Následovala vyrovnaná pasáž, kdy se hra přelévala z jedné strany na druhou, čemuž udělala přítrž červená karta Poryvajeva. PAOK přesilovky v závěru využil k drtivému tlaku a po několika šancích se v druhé minutě nastavení přece jen dočkal. Linův centr spadl na hlavu Vukićovi, jenž rozradostnil celý stadion vítězným gólem, na který již nešlo odpovědět.

Více informací k zápasu

Maccabi Haifa - AZ Alkmaar 0:1

19.09.2013 21:05

Góly: 71. Jóhann Gudmundsson

Alespoň fotbalisté Alkmaaru udrželi holandský prapor na evropské scéně nad vodou a přivezli si z izraelské půdy všechny tři body. O osudu duelu rozhodl moment ze 71. minuty, kdy se trefil hostující Jóhann Gudmundsson. Nicméně v téměř celém utkání byli lepší domácí fotbalisté, kteří soupeře přestříleli v poměru deset ku třem. Ovšem většina jejich střel se mezi tři tyče nevešla, brankář Esteban zasahoval v celém utkání pouze dvakrát.

Po úvodní nezajímavé dvacetiminutovce začalo tvořit hru Maccabi, první vážnější možnost byla k vidění až deset minut před přestávkou. Hen Ezra se skvěle uvolnil na levé straně a dobře vypálil, Esteban ale v brance hostů nezaváhal. Další velké příležitosti se zrodili po změně stran a opět více hrozila Haifa. V 50. minutě se dostali domácí do brejku dva na jednoho, obránce Jan Wuytens předvedl na poslední chvíli skvělý defenzivní zákrok.

Přesně po hodině hry vypálil asi z osmnácti metrů Alon Turgeman, jeho rána skončila necelý půl metr vedle levé tyče. Od této chvíle se do útočení pustil také Alkmaar a hned z toho vytěžil jediný gól zápasu. V 66. minutě se skvěle prezentoval nový muž na hřišti Willie Overtoom, který svou tvrdou ránu poslal po třech minutách pobytu na hřišti o pár decimetrů mimo. Svěřenci kouče Gertjana Verbeeka se prosadili přesně o pět minut později.

Po přízemní kombinaci odcentroval z levé strany Nick Viergever a míč propadl až ke Gudmundssonovi, který špičkou kopačky dopravil míč přesně k pravé tyčce. O necelých deset minut později spálil obrovskou šanci na vyrovnání Erza, který zblízka nepropálil brilantního gólmana Estebana. V 82. minutě mohl přidat definitivní pojistku hostů střídající Maarten Martens, jeho pokus byl však na poslední chvíli zablokován domácí obranou.

Maccabi v závěrečné desetiminutovce zvýšilo svůj tlak a bylo blízko kýženému vyrovnání v nastaveném čase. Po odraženém balónu se k míči dostal ke střídajícímu Dinu Ndlovuovi, jeho dobrá rána však byla tečována mimo tři tyče. Haifa se v příštím zápase utká s kazašskou Karagandou, Alkmaar vyzve na domácím stadionu papírově největšího konkurenta v boji o první místo ve skupině, řecký PAOK Soluň.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZápasyVýhryRemízyPorážkySkóreBody
1.PAOK Soluň (GRE)11002:13
2.AZ Alkmaar (NED)11001:03
3.Šachtër Karagandy (KAZ)10011:20
4.Maccabi Haifa (ISR)10010:10

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (103)

Přidat komentář
smazaný uživatel

KADLEC

Reagovat
off-olda

Kadlec / Wilfried

Reagovat
db18

Djakpa Hodně mne překvapil

Reagovat
stas87

nechapal som co si proti nemu mal pod prevkom..moze kludne este prohnat oczipku,tak ako boenisch kadleca

Reagovat
db18

To bude tim, že jsem na něj měl štěstí v druhé BL Hlavně jsem pak stihl to jeho vyloučení proti TSV

Reagovat
smazaný uživatel

Dneska ma potešil, ten snáď nespravil chybu. Barnetta mi dneska nejako nesedel.

Reagovat
Artaxerxes

Fiorentina

Reagovat
Alons0

Na té fotce se leskne tuna gelu ve vlasech, nebo se nechal Kadlec přebarvit na blonďáka, když šel do toho Německa?

Reagovat
smazaný uživatel

PéEsŽet se na to vykálelo?

Reagovat
smazaný uživatel

Já si říkal, že tu nikdo nekomentuje tu velkou senzaci. Je to PSV

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

inak, som rad, ze Kadlec potrdzuje, co som si myslel, ze v Sparte celkom stagnoval a potreboval zmenu, snad v tom bude dalej pokracovat

Reagovat
twerp

Kadlec ve Spartě nestagnoval. Jenom v BL se jeho potenciál dá rozvíjet daleko rychleji.

Reagovat
db18

V BL je z něj doklepávař a nemusí tahat balony po křídle

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cize stagnoval no

Reagovat
twerp

Tím pádem stagnuje 99% fotbalistů na světě

Reagovat
smazaný uživatel

99% fotbalistu na svete hraje v cesky lize? nejak tvoji genialni myslenku nechapu. Proste stagnoval, protoze hral v lize kde uz se nemohl nic noveho nacit.

Reagovat
db18

99% hráčů hraje v horších ligách, než ve kterých by se jejich růst zrychlil

Reagovat
smazaný uživatel

99% hracu ma na to, aby se alespon prosadilo v lepsi lize nez ve ktery hrajou? Boze to je nesmysl

Reagovat
twerp

Rozhodně to není nesmysl. Já mám Kadlece nastudovaného dobře. A pokud si ho někdy aspoň viděl hrát, tak o stagnování vůbec nemůže být řeč. Protože Kadlec pořád rostl. Pokud bys napsal, že nebyl naplněný jeho potenciál, tak budiž ale je to úplně něco jiného, než stagnovat.

A k těm mým %. Pokud budu brát, že Kadlec ve Spartě stagnoval, tak stagnuje na světě 99% fotbalistů, protože každý fotbalista většinou podává výkony v lepší soutěži. A nemusí to být jenom GL->BL ale klidně divize-> NFL.

Reagovat
smazaný uživatel

Aha, takze nahradnik Znojma pujde do lepsi souteze, kde se nedostane ani na stridacku a bude tam rust a podavat lepsi vykony? Zajimava teorie - asi to porad moc nechapu

Reagovat
twerp

Ano ten náhradník Znojma, který bude na lavičce bude více fotbalově růst na lavičce nějakého většího klubu, než je Znojmo. Ale fajn, možná sem to řekl přehnaně ale bylo to na přehnané tvrzení, že Kadlec ve Spartě stagnoval(před svým odchodem), což rozhodně není pravda. Stagnoval tam jednu sezónu pod Chovancem, když ho cpal na křídlo. Od té doby strašně moc vyrostl a rostl pořád.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

To je naprosta kravina. Uz asi 2 roky hral uplne stejne, absolutne v nicem se nezlepsil. Odesel za 5 minut dvanact.

Reagovat
twerp

Jo aha a proto dal předloni za 21 zápasů 5 gólů a loni za 40 zápasů 20. Ty se prosímtě věnuj Plzni, které rozumíš a ne Spartě ty rozumbrado.

Reagovat
smazaný uživatel

ale ved ma pravdu, to ze ma dobre statitiky predsa neznamena, ze nestagnoval..ceska liga mu uz proste nemala co dat a nikam sa v nej neposuval

Reagovat
twerp

Miluju, když naše hráče soudí někdo, koho vidím na EF prvním rokem. Ano Kadlecovi dá BL více, než GL ale GL by mu ještě taky něco dala. Stagnoval pod Chovancem, pod Lavičkou rozhodně ne a i tendle ročník GL by mu něco dal. Sice méně ale něco jo.

Reagovat
smazaný uživatel

som na ef dlhsie ako rok a aj keby, tak co to ma s tym spolocne? Kadleca mam na ociach prakticky od sezony 09/10, takze myslim, ze o nom mam celkom dobry prehlad

Reagovat
twerp

To očividně nemáš, protože mezi loňskou a předloňskou sezónou byl markantní rozdíl v gólech ve hře i v přínosu týmu. Takže rozhodně nemůžeš říct, že loňskou sezónu stagnoval.

Reagovat
smazaný uživatel

Ty cisla jsou lepsi jenom na oko, jde o to, ze tu sezonu predtim byl porad zranenej a to vzdycky trva, nez se do toho dostanes. Ale herne je na tom minimalne posledni dva roky uplne stejne. Rozdil muze byt akorat jeste v tom, ze se mu ve Sparte hledala pozice. Ale uz ted je jasny, ze mel hrat celou dobu hrotaka.

Reagovat
smazaný uživatel

"A k těm mým %. Pokud budu brát, že Kadlec ve Spartě stagnoval, tak stagnuje na světě 99% fotbalistů, protože každý fotbalista většinou podává výkony v lepší soutěži."...to je nezmysel teda...ukaz mi kolko dalsich hracov prevysovalo ligu tak, ako Kadlec...to mi chces povedat, ze keby 99% hracov z GL islo do BL, tak ich vykony budu ovela lepsie?

Reagovat
twerp

To nechápeš nebo nechceš chápat? Tím bylo myšleno to, že skoro každý hráč svým způsobem stagnuje, protože existuje lepší liga či lepší klub, kde by mohl hrát. To samé můžeš říct o Daridovi, že loňskou sezónu stagnoval k Plzni a je to stejná blbost jako Kadlec, protože oba hráči se neskutečně vyšvihli minulou sezónu a stali se tahouny svého týmu a byli to nejlepší hráči na svých postech.

Reagovat
fantomas

To jedno procento hraje v Anglii a Španělsku či co?

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec se měl prodat aspoň za 150 milionů.A Kweuke aspoň za 80. Fakt super prodeje má Sparta.

Reagovat
goodbay

Když se Kadlecovi bude takhle dál dařit, tak jeho přestupní částka může být třeba 200 mega. Leo si to napůl provařil sám, napůl Sparta. Kdyby se prodal v zimě, tak by tich 70-80 mega odpovídalo, jenže holt se všechno nepovede, když se nevědělo, jak na tom bude Bednář.

Reagovat
smazaný uživatel

Sparta už by připravuje na tunel,aby skončila v rukou jednoho z odcházejících ministrů jako památeční dar, jako kdysi Slavie

Reagovat
zelda

Soriano dá hattrick a na úvodní fotce je Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

.cz

Reagovat
ACSeRw!n

kdo je Soriano ?

Reagovat
Kypřící prášek

neboj, az da hattrick zelda v EL. tak na titulce bude

Reagovat
Tomanatura

Dival se nekdo na Violu?

Reagovat
smazaný uživatel

Jedním okem. Co konkrétně tě zajímá?

Reagovat
Tomanatura

Joaquin

Reagovat
smazaný uživatel

S trochou nadsázky bych řekl, že běhá po fiktivní lajně, nějakých 15 - 20 metrů od té reálné. Dal hezký gól z milimetrového ofsajdu. Docela mu to sedlo a i týmu. Ale je fakt, že jedno oko je jedno oko.

Reagovat
kiwwi

Swans nadhera

Reagovat
Wat

Reagovat
icka

Reagovat
hefy

Scott Carson zaslouží obrovskou pochvalu. To, co tam předváděla ta sranda obrana, nemělo obdoby. Klidně to mohlo bejt 5-0 a nikdo by se nemohl divit. Nicky Powell se mi líbil, snad bude hrát místo tragéda Fortuna. Ale co mě zaráží je ta agresivita s kterou hrajem. McCann, McClean i McManaman do toho chodí jak totální psychopati, proti nim i Hendry Thomas vypadal jako, že hraje v rukavičkách. Každopádně v tom týmu nefunguje vůbec nic, Coyle může jen děkovat tomu, že má v týmu takové individuality jako jsou právě McClean s McManamanem, kteří jsou prostě rychlí a schopní udělat pár hráčů, nacentrovat nebo se dostat do zakončení. Jordi Gomze hraje totálně mimo svou pozici a na tom CM je hodně marnej, tam at hraje radši Espinoza nebo Watson. No nic, první evropskej bod, snad to příště bude lepší.

LATICS!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

možná Liberec není top klub, ale na podplacení Krmaše ještě maj

Reagovat
smazaný uživatel

Darida daří se? kde jsou ti posměváčci, co plácali o tom jak je Kadlec přeceňovanej a dopadne jako Fenin... hahaaa looooool ani nedutají stejně jako seshitci a chachaři si můžou oprašovat Baroše nebo Bicana lůzři Venca luxusně zavřel šupákům huby

Reagovat
db18

Reagovat
smazaný uživatel

Kdo tohle tvrdil o Kadlecovi, tak je blbec, Kadlec odehrál za Spartu několik sezˇon kde se i přes vážnější zranění prosazoval, plus hraje Sparta pravidelně poháry. Fenin odehrál sezónu za Teplice kde vynikal plus slavný MS 20 a víc nic. Stačí se podívat jak teď dopadl, ostatně jako každej z toho slavnýho týmu. Pokuď zůstane Venca hlavou na zemi, tak ho čeká velká budoucnost.

Reagovat
smazaný uživatel

po 3 zápasech ? spíš zavřel oči tobě

Reagovat
ACSMan

Proč jsem si nevšiml že hraje valencia - swansea a dal jsem si do fantasy Rami, Guardado a Bony, Michu?

Reagovat
db18

Já si toho všiml a zkušeně jsem nahradil Ramiho (-2) Rybalkou (-1) a Mathieua (1) Kušnírem (0)

Reagovat
smazaný uživatel

Hodně překvapivých výsledků

Reagovat
domingo

Ten Esbjerg jsou dobri silenci

Reagovat
smazaný uživatel

Predminulú sezónu, to boli ešte v druhej lige, sa mi podarilo byť na ich domácom zápase s Randers FC (0:2) a vtedy bol ten výkon žalostný. Napriek tomu po zápase domáci fanúšikovia s úsmevom na perách popíjali v putike a nejeden vravel: "Je pred nami skvelá budúcnosť". Zrejme mysleli len postup do Superligaen, ku ktorému mali vtedy už veľmi blízko. S nasledujúcim 4. miestom, výhrou Landspokal a postupom do skupiny EL, kde možno budú pokukovať po 2. mieste a nie sa s Elfsborgom naťahovať o 3. ako sa čakalo, určite nerátal ani ich optimizmus, ktorého mali na rozdávanie. Sympatický klub.

Reagovat
smazaný uživatel

Za Lyonu snad jen dva běloši hráli, masakr

Reagovat
domingo

ja tam vidim ctyri

Reagovat
smazaný uživatel

Tak sorry, přišlo mi to tak z toho párvteřinovýho záběru na čt.

Reagovat
OVi.77

Ono už potkat bělocha ve velkých městech Francie je někdy jak hledání Walda Doporučuju zajet do Marseille, to je teprve maso, vrátil jsem se bez mobilu a s přeraženým nosem (nedávno tam vláda vyhlásila tzv. "No-Go zone", moc se nedivím)

Reagovat
Pokahontas

No a ???

Rozhodně nejsem příznivcem velkého množství cizinců,a to v žádném týmu(osobně bych zavedl pravidlo nikoliv 6+5,ale aspoň 8+3...),ale mnozí lidé afrického původu se ve Francii již narodili,čímž získali francouzské občanství a nejsou tedy cizinci.

Francouzský fotbal je hodně běhavý,silový a tedy fyzicky náročný a proto je jenom logické,že pro něj mají objektivně lepší předpoklady lidé s předky ze subsaharské Afriky,kteří mají objektivně o něco lepší atletické dispozice-stačí se mrknout na jakýkoliv špičkový závod ve sprintu nebo třeba i v kulturistice,aby se člověk přesvědčil,že to opravdu není náhoda.

A jelikož Francie dlouhá desetiletí rabovala půlku Afriky(ostatní koloniální velmoci se samozřejmě nechovaly o nic lépe,ba naopak-ať už to byli Britové,Němci,Belgičané či Portugalci) a zapříčinila tak většinu jejích současných potíží,tedy důvodů k emigraci,tak je jen logické,že mnozí Afričané hledají útočiště právě v zemi,jejíž jazyk(který byl do jejich domoviny násilně zaveden kolonizátory) ovládají,tj.v tomto případě ve Francii či v Belgii.

Jak prosté...

Reagovat
smazaný uživatel

Jinak Kazaň nezklamala, parádní kurz a opět s přehledem, jsou fakt silný v pohárech.

Reagovat
smazaný uživatel

Vzhledem k tomu s jakym prehledem si s Mariboerm poradila Plzen, tak o Kazani nemohlo bejt vubec pochyb

Reagovat
smazaný uživatel

Já na ně dávám pravidelně.

Reagovat
smazaný uživatel

Co myslíš, jak si povede ve skupině Machačkala?

Reagovat
smazaný uživatel

To nevim, papirove maj porad na to aby postoupili, ale ten tym je uz tak psychicky rozlozenej, ze to asi stacit nebude.

Reagovat
kubys

No to jo, ale taky se mrkni na to, kolik gólů Rubin dává, teď to zase bude bída a utrpení.

Reagovat
Jajinek

Fanta EL je asi fakt moje silná stránka...jen se na to nevysrat v průběhu...vždy dlouho vedu a pak mi kvůli pracovní vytíženosti uteče první kolo...

Reagovat
fantomas

Jé, ty zase hraješ? Sem tě tu dlouho nepotkal, tak sem s tebou ani nepočítal..snad bys měl bejt automaticky u mě v lize zase.

Reagovat
Jajinek

málo času...chodím jen občas do Itálie...jo...tu tvou ligu právě vedu...

Reagovat
fantomas

Už to vidim. To se stáhne, číhám v závěsu.

Reagovat
Jajinek

no já mám problém s tím, že prostě přijde měsíc, kdy se nestihnu ani vyčůrat a zase mi to uteče...musím postavit nějakej kádr, kterej se bude hodně udržovat sám

Reagovat
Kongo

Tohoto už mám hodně dost.90% hráčů si nezaslouží nosit netopýrský dres.Radši drzé a bojovné hráče z Mestally jako je Cartabia a bude na to mnohem lepší pohled.Dívat se na ploužícího Feghouliho už mě vážně s prominutím sere.

Reagovat
Free_player

Spurs ... vypadá to, že se Eriksen už docela chytnul

Reagovat
db18

A konečně dostal šanci Holtby

Reagovat
kiwwi

jak konecne...v EL hral aj v predkole a hral vyborne...mam pocit, ze AVB to bude mat rozdelene cca na ligu a na pohare

Reagovat
db18

Aha

Já akorát pořád na fb od něj vidím, že hraje za rezervu Tak aspoň že tak - ale doufam, že to občas promíchne

Reagovat
j_mrazik

Tak ono hrát proti hráčům o 2 třídy horším, to vždycky vynikneš.

Reagovat
smazaný uživatel

mal by dostat sancu aj v lige nech sa ukaze.

Sandro - Holtby

Lamela - Eriksen - Towsend

takto by som to chcel vidiet aspon raz. Towsenda radsej nalavo lebo napravo mu v poslednej dobe trosku zadrbava a casto nezmyselne striela

Reagovat
db18

Sice je Lewis vzadu poloviční, ale kdyby si šikovně prohazovali pozice s Eriksenem, tak by to ani nemuselo být znát

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě jsou si tihle dva společnou konkurencí, je pro ně vytvořený prostor a pozice na hřišti. Spolu budou hrát sporadicky.

Reagovat
db18

Jasný no - ale za zkoušku by to stálo - jinak nevím, jak Eriksen, ale Holtby má výhodu, že mimo obrany zahraje všude (i když Tottenham z peněz za Balea hodně posílil kádr i do šířky, takže toho Lewis zase moc nevyužije)

Reagovat
smazaný uživatel

Tak jak píšeš, oni nepotřebují nijak zalepovat místa v sestavě. Boas to má pravděpodobně už dávno v hlavě, ví co chce hrát a už teď je to vidět. Všechny posty si zdvojil, nakoupil v podstatě podobný typy hráčů na všechny posty. A když se podíváš na hru Sonyho a na Lewise, tak jsou skoro k nerozeznání..

Reagovat
db18

Eriksena jsem právě hrát moc neviděl - ale díky za přiblížení

Teď už jen bude na Boasovi, jak bude točit sestavou

Reagovat
smazaný uživatel

Mají úplně stejný přednosti, mají stejnou agilitu při nabězích, oba občas nechodí zrovna přímočaře k bráně, ale spíš vířejí.. a hlavně to vedení míče, jak kdyby je naklonovali.

Reagovat
smazaný uživatel

Lamelu zatím za mě ne, chlapec zatím působí dost vystrašeným dojmem a myslím, že u něj bude lepší ještě nějaký čas sbírat minuty z lavičky. Očekávání jsou u něj veliká, tak abychom ho "nezabili".

Reagovat
kubys

Countere, prosím, abys nepřepisoval anglicky jména ruských hráčů, dík...

Reagovat
smazaný uživatel

Jermain Lamela Eriksen

a hlavne HOLTBYYYYY ten chlapec musi hravat v zaklade

Reagovat
Kenneth

Valencie .

Reagovat
smazaný uživatel

OT: Právě jsem tohle našel na netu a nemohu si odpustit to sem hodit https://pbs.twimg.com/media/BJxs7YNCMAAUZGu.jpg

Reagovat
vodka

jak Eriksenův gól, tak Holtbyho pas na druhý gól Defoea byly parádní, smekám...

Reagovat
Free_player

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

koukám že Swansea která podle místního trotla martyho ani neměla postoupit ze skupiny v pohodé řádí

Reagovat
smazaný uživatel

"sourhn"

Reagovat
smazaný uživatel

100. pro sourhn

Reagovat
Alberto Aquilani

Jak hral Lamela ?

Reagovat
Gryphonheart

Jinak jen tak na okraj, na stránkách SCF pojmenovali Daridu 'Václav', což asi nejlíp vypovídá o tom jak hodně s ním do budoucna počítají.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele