základní skupiny - skupina I, 1. kolo
19.09.2013 21:05 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Betis se s Lyonem rozešel bez branek

Na stadionu Manuela Luize de Lopery v Seville se ukázal někdejší francouzský mistr z Lyonu a celé město slavilo. Konečná remíza je ostatně pro málo zkušený, leč ambiciozní tým trenéra Pepeho Mela, také úspěchem.

Lyon přijel na půdu Betisu s jediným účelem - překonat "španělské" trauma z posledních let. Žádný tým z Pyrenejského poloostrova totiž ještě neporazil. Tamní Betis odvedl v minulé sezoně výtečnou práci a po malých krůčcích nyní přišel čas na odměnu - evropské poháry. Na první pohled možná jméno Lyonu vzbuzovalo strach, ale Betis se za svou historii utkal se třemi francouzskými celky a ani jednou neodešel poražen.

Aktivity se přesto ujali hosté - mladý bek Umtiti umí výtečně vypálit, jak jsme se již několikrát mohli přesvědčit. Po třech minutách se pokoušel o zakončení se stejným důrazem, ale míč se stočil mimo tři tyče Betisu. Domácí brankář Andersen se musel hodně otáčet, aby zneškodnil pokus mladíka Lacazetta, inkasovanému gólu ale zabránil. První půlhodina se nesla ve znamení nepřesností a nedotažených šancí. Příkladem budiž spolupráce Gomise se záložníkem Grenierem, ze kterého mohl těžit nabíhající Jimmy Briand. Jeho nedůrazná střela ale pro brankáře Andersena neznamenala problém.

Sevillskému týmu se nedařilo překonat pevnou záložní řadu Les Gones a dlouho se nedostal k vyložené šanci. Pro Lyon hovořila nápaditá hra a především množství zkušeností z evropských pohárů. Ty Verdiblancos postrádali, což bylo na tíživé kombinaci znát. Zato lyonští hráli velice uvolněně, jejich akce však často brzdil ofsajd, v němž se nejčastěji ocital hrotový útočník Bafetimbi Gomis.

Po dalším faulu musel na chvíli mimo hřiště kapitán Maxime Gonalons a emoce na hřišti se začaly stupňovat. Zajímavý průnik do vápna domácích podnikl rychlík Lacazette, na poslední chvíli k němu ale přistoupil jeden z obránců a míč poslal do zámezí. Podobný kousek na druhé straně předváděl mladík Cedric, který dokonce po hlavním sudím požadoval odpískání penalty, arbitr Stefan Johannesson však zůstal ledově klidný.

Úvodní minuty druhé půle mnoho zajímavých momentů nepřinesly, postupně přibývalo faulů i žlutých napomenutí. Lyon sice staticky útočil a z jeho snahy resultovalo množství rohových kopů. Grenierovy centry však nenacházely úspěšné adresáty. Mladík Samuel Umtiti sice dvakrát pálil, ani jednou však prostor brankáře Andersena netrefil ideálně.

Zajímavou akcí se hosté z Lyonu prezentovali po hodině hry, kdy se míč z centru přes Samuela Umtitiho dostal k volnějšímu Jimmymu Briandovi, který mohl poslat Lyon do vedení. Brankář Andersen si ale s pomocí svých obránců poradil a Lyon zahrával další rohový kop. Dvacet minut před koncem se ozvali domácí hráči, kteří zatoužili po změně skóre ve svůj prospěch. Nosa Igiebor těžil ze spolupráce s Reyesem a mířil na mladého brankáře Anthonyho Lopese, jeho pokus ale skončil těsně vedle tyče.

Deset minut před koncem se střídající kapitán Salva Sevilla mohl zapsat do análů zápasu, ale jeho projektil z téměř třiceti metrů nakonec hlavičkující Igiebor poslal vysoko nad břevno. V závěru utkání se ke slovu dostali také hosté, když se Briand vřítil do pokutového území Betisu. Brankář Stephan Andersen se ale ve spolupráci se svou obranou o vše postaral. Do šance se dral také mladík Cedric, ale jeho zakončení mířilo mimo. Závěrečný tlak nevymyslel ani jeden tým, takže se v Andalusii body dělily.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (17)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
MagpeCZ

2:0

Reagovat
bafpasak

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

Ten Lyon je tááák marnej až to hezký není,,, 3:1

Reagovat
klokan.paul

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
Andis

Po tom výkonu co předvedl Betis proti Valencii bych tipoval výhru domácích

Reagovat
Langi

"Proto si myslím, že máme před sebou zářivou budoucnost" to je asi jedinej

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Neuro

0:1

Reagovat
monty25

3:2

To by mohl být fotbal jako víno...

Reagovat
smazaný uživatel

tip X...0:0

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

No French team has ever won in away games against Real Betis (D1, L3)

Reagovat
mario23

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

A.Lopes, Dabo, Koné, Umtiti, Bedimo, Gonalons, Ferri, Grenier, Lacazette, Briand Gomis.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele