základní skupiny - skupina C, 1. kolo
19.09.2013 19:00 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Red Bull Salzburg - IF Elfsborg 4:0

Salzburg v úvodním zápase skupiny C potvrdil roli favorita a rozstřílel švédský Elfsborg 4:0. Hlavní podíl na rakouské kanonádě měl útočník Jonathan Soriano, autor hattricku. Prvním gólem utkání jej doplnil Brazilec Alan.

Od počátku to byli hlavně tito dva hráči, kteří zaměstnávali obranu soupeře. Soriano jen v první půlhodině zkoušel pozornost brankáře Stuhr-Ellegaarda hned třikrát. Alan nebyl o nic pozadu se svým pokusem zblízka, který musel brankář hostů konečky prstů vyrazit vedle. Devět minut před koncem první půle se Red Bull přece jen dočkal. Kevin Kampl potáhl míč po levém křídle a naservíroval jej Alanovi, jenž přesnou ranou do horního růžku poslal domácí do vedení.

Ještě do poločasu navíc uzemnil naděje hostů Soriano z pokutového kopu, nařízeném po faulu Jorgensena na aktivního Alana. Po změně stran se obraz hry nijak nezměnil, Elfsborg byl viditelně zakřiknutý dvěma góly do šatny a nedokázal soupeři výrazněji vzdorovat. Nebylo tak žádné překvapení, že Soriano v 69. minutě přidal do sítě další gól po centru Maného. Deset minut nato navíc španělský útočník dokonal svůj hattrick díky přihrávce Berishy.

Salzburg tak potvrdil roli favorita a vyšvihnul se na první místo skupiny C. V příštím kole jej v přímém boji o čelo čeká dánský Esbjerg, jenž překvapivě zvítězil na půdě Standardu Lutych. Naopak souboj dvou poražených obstarají Elfsborg s Lutychem na švédské půdě v honbě za prvními evropskými body.

Autor: Martin Kantor / soccernet.com

Komentáře (11)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
MagpeCZ

1:0

Reagovat
bafpasak

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sotuen

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
mario23

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...2:1

Reagovat
Špilmachr

Soriano je skvěly

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele