Česká liga - souhrn 7. kola

17.09.2016, 16:51, aktualizováno 19.09.2016, 20:27
Komentáře a souhrny
Slavia před vlastními fanoušky porazila Liberec, Zlín doma v souboji neporažených remizoval se Spartou a drží se na čele tabulky. Letenští si naopak o dvě příčky pohoršili, dostaly se před ně Plzeň a Mladá Boleslav. Příbram v závěru otočila souboj s Teplicemi a získala první letošní body...

Slavia Praha - Slovan Liberec 1:0

19.09.2016 18:30

Góly: 60. Milan Škoda

Jaroslav Šilhavý prožil povedený debut na lavičce Slavie, Sešívaní porazili Slovan Liberec 1:0. Šilhavý nebyl jediným mužem, pro kterého byl tento duel pikantní. V dresu Slovanu se rovněž představil někdejší stoper a ikona Slavie Martin Latka.

Liberec předvádí v pohárové Evropě skvělé výsledky, v lize je to ale přesně naopak. Porazit dokázal jen slabou Příbram a na Slavii hodlal bilanci vylepšit. Jenomže se mu nedařilo vůbec nic..

Ve 26.minutě dvakrát nebezpečně hlavičkoval Škoda. Nejprve poslal balón jen do Dúbravky, podruhé těsně netrefil branku. Milan Škoda byl vůbec nejaktivnějším hráčem prvního poločasu, po jeho další ráně musel znovu zasahovat Dúbravka. Tři minuty před koncem se Škoda proměnil v nahrávače a naopak roli spalovače na sebe vzal Mikula, když orazítkoval tyč. Eden se v prvním poločase branky nedočkal.

Kouč Jaroslav Šilhavý nebyl spokojen s výkonem Van Kessela, kterého hned po změně stran nahradil Barákem a ke změně sáhl i Jindřich Trpišovský, který za Coufala nasadil Nitrianského. Liberci se ale směrem dopředu vůbec nedařilo, brankář Pavlenka prakticky vůbec nemusel zasahovat. V 50.minutě opět orazítkoval tyč Milan Škoda a bylo jen štěstím Liberce, že Slavia ještě nevedla.

Až v 56.minutě donutil k zákroku Pavlenku Karafiát, ale byla to opravdu jedna z mála šancí Slovanu. Přesně po hodině hry to už Slavii klaplo a nutno dodat, že zaslouženě. Milan Škoda se tentokrát trefil do černého a hned o minutu později mohl z tutovky zvýšit na rozdíl dvou branek Antonín Barák. Slavia druhou branku ale nepřidala a jelikož byl Liberec směrem dopředu hodně špatný, výsledek už se nezměnil.

Více informací k zápasu

Fastav Zlín - Sparta Praha 1:1

19.09.2016 17:00

Góly: 41. Jakub Jugas - 58. Václav Kadlec

Tomáš Rosický se "nečekaně" neobjevil v základní sestavě a dokonce ani na lavičce náhradníků a Sparta možná i díky tomu na hřišti vedoucího Zlína nevyhrála. Ševci sehráli se Spartou vyrovnanou partii, do vedení je poslal Jakub Jugas, ale konečné slovo měl Václav Kadlec.

Příznivci i nepříznivci Zlína byli hodně zvědaví, jak si Ševci s jedním z největších favoritů na titul poradí. Svěřenci trenéra Bohuslava Pánika nakonec znovu ukázali, že se mohou měřit s každým. Porazit Plzeň, Liberec, získat bod na Slavii a teď se Spartou zkrátka není náhoda.

První šanci šlágru prvního s druhým měl na hlavičce Šural, ovšem netrefil zařízení. Na druhé straně totéž platilo o Janíčkovi a pak se hra zase rychle přesunula před golmana Dostála. Šural se zlínského brankáře pokusil přehodit a míč nakonec skončil na břevně, z dorážky pak neuspěl Lafata. Ve 14.minutě dobře napřáhl Holík a vyznamenat se musel Koubek. Hrál se dobrý útočný fotbal, Zlín i Sparta měli šance a ve 33.minutě se hostům znovu postavilo do cesty břevno. Tentokrát ho hlavou orazítkoval David Lafata! Diváci na zlínské Letné se dočkali první branky ve 41.minutě a postarali se o ní domácí borci. Holík posadil balón na hlavu Jakuba Jugase a zlínský stadión explodoval radostí! Ještě před závěrečným hvizdem sudího měl na kopačce vyrovnání Václav Kadlec, Dostála dokázal překonat ale na brankové čáře zasáhl obránce Matějov. Kadlec pak neuspěl ani z dorážky.

Ševci moc dobře věděli, že udržet nadějný výsledek bude hodně obtížné a jen tuhá defenzíva by k tomu nemusela stačit. Haris Harba měl více než solidní příležitost odskočit na rozdíl dvou branek, nicméně Koubek jeho pokus vyrazil na rohový kop. Místo pojistky pak přišel trest, Šural dobře odcentroval a Václav Kadlec hlavou srovnal na 1:1. Vzápěti měl na hlavě vedoucí gól Lafata ale Zlín opět spasilo břevno!

Dobré příležitosti měl i Zlín, hned několikrát mohl dostat Spartu opět do úzkých, ale stav 1:1 se už nezměnil. Ševci tak i po tomto zápase senzačně vedou ligu a sice o bod před Mladou Boleslaví.

Více informací k zápasu

Viktoria Plzeň - MFK Karviná 2:0

18.09.2016 18:00

Góly: 11. Tomáš Hořava (pen.), 58. Tomáš Hořava

Viktoria Plzeň potvrdila vzrůstající formu a s Karvinou bez problému zvítězila 2:0. Hrdinou zápasu se stal středopolař Tomáš Hořava, jenž vsítil obě branky domácích. Západočeši měli spousty dalších šancí a mohli vyhrát výraznějším rozdílem.

Plzeň doma předvedla dobrý výkon a navázala tak na zápasy se Slavií i s AS Řím. Domácí v podstatě kontrolovali zápas od úvodní minuty až do konce. První šance zahodili postupně Petržela i Bakoš. Druhý jmenovaný byl pak po deseti minutách faulován, provinil se Holík a nařízenou penaltu bezpečně proměnil Tomáš Hořava.

Rychlá branka plzeňské uklidnila a hra na jednu branku mohla pokračovat. Do velké příležitosti se dostal i obránce Matějů, z vyložené pozice ale poslal balón nad. Po centru Zemana zase nebezpečně hlavičkoval Hubník a výborný zákrok musel vytasit golman Laštůvka. Neprosadila se ani nová posila do ofenzívy Poznar, jehož hlavička zamířila rovněž vedle.

Obraz hry se ve druhém poločase neměnil. Viktorka nadále útočila a Karviná se jen bránila. Hořava nejprve technickou ranou orazítkoval tyčku a jen o pár minut později vstřelil svůj druhý gól v utkání. Petržela hlavou přihrál balón Hořavovi, který zvládl trefit prázdnou branku.

Jediná šance Karviné přišla až čtvrthodiny před koncem, náběh Janečka zlikvidoval až golman Bolek, který jinak v zápase nemusel zasahovat. V nastaveném čase ještě předvedl zbytečný a nesmyslný šlapák Filip Panák a od sudího uviděl rovnou červenou kartu. Viktorka nakonec porazila Karvinou 2:0 a dotahuje se na čelo.

Více informací k zápasu

Vysočina Jihlava - FK Jablonec 1:1

17.09.2016 19:15

Góly: 74. Michael Rabušic - 22. Martin Kouřil

Premiéra Michala Bílka na lavičce Jihlavy dopadla kompromisem. Vysočina si totiž v domácím prostředí rozdělila body s Jabloncem. Domácí museli skóre dohánět, neboť jako první udeřili hosté, jmenovitě Kouřil, poslední slovo měl ale Rabušic. Po výhře Příbrami je Jihlava posledním týmem, který ještě nevyhrál.

Utkání Vysočiny s Jabloncem lákalo především z jednoho hlavního důvodu - návratu Michala Bílka, který nahradil odvolaného kouč Hippa. Domácí vstoupili do zápasu aktivněji, už po deseti minutách rozezvonil krásnou střelou tyčku Lukáš Vaculík a o chvíli později nezamířil přesně jmenovec Zoubele. Oba hráči, tedy jak Zoubele, tak i Vaculík si připsali ještě po jedné velké šanci, ale nakonec jako první udeřilo na straně hostí. Trávník přesně rozehrál rohový kop na hlavičkujícího Kouřila a Jablonec vedl v Jihlavě 1:0.

Michal Bílek se tak hned v úvodním zápase dostal pod tlak, ale Jihlava neházela flintu do žita a snažila se aktivní hrou vyrovnat. Tecl si ještě na druhé straně pokoušel vymodlit penaltu a následně spálil zajímavou příležitost Ikaunieks. Neujala se ani rána Mišůna, kterou Hrubý pohotově vyrazil.

Bohužel druhý poločas už tolik šancí nenabídl. Jablonec se snažil kontrolovat hru, ale druhou branku nepřidal a Jihlava se nakonec dočkala. V 74.minutě poslal do vápna nadýchaný centr Vaculík a bijec Rabušic srovnal na 1:1. Více už se na hrací ploše nestalo, kouč Bílek si tak ve svém prvním utkání na lavici Jihlavy rozdělil body s Jabloncem a na první výhru si budou muset domácí ještě počkat.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - FC Hradec Králové 1:1

17.09.2016 16:00

Góly: 80. Michal Škoda - 88. Marek Plašil

Deset minut před koncem se dostala Zbrojovka do vedení a už už to vypadalo, že získá důležité vítězství. Hradecké Votroky však spasil Plašil, který v 88. minutě srovnal na konečných 1:1. Mnohem více ze hry měl Hradec, který zejména v prvním poločase pálil jednu šanci za druhou.

Hradec začal na Moravě hodně aktivně a Melichárek byl v neustálé permanenci, naopak Zbrojovka vstoupila do utkání bez energie a jen se štěstím přežila šance soupeře. Mudru vychytal Melichárek a Malinský zase trestuhodně minul branku. To byly stoprocentní příležitosti, stejně jako pokus Holeše, který skončil vysoko nad. Brno se osmělilo až po dvaceti minutách, Hyčka ustál souboje, předložil balón Řezníčkovi a ten přestřelil branku. Hradec ale dál pokračoval ve spalování šancí, Holeš přesně našel Pázlera a proti němu skvěle zakročil Melichárek. Hosté měli opravdu spoustu šancí, jenomže do šaten se šlo za nerozhodného stavu 0:0.

Ve druhém poločase tempo hry i ze strany Votroků opadlo. Až v 68. minutě hlavičkoval nad Pázler a to byla jedna z mála příležitostí celého druhého poločasu.

Nic nenasvědčovalo tomu, že by snad nějaká branka měla padnout. V 80. minutě se to přesto povedlo Zbrojovce. Litsingi výborně zakroutil balón na Michala Škodu a bratr slavnějšího Milana hlavou poslal Brno do vedení! Votroci okamžitě posílili ofenzívu a Zbrojovka i díky tomu výsledek neudržela. Pázlerova standardka v šestnáctce propadla a Marek Plašil nedal Melichárkovi žádnou šanci. Hradec tak na poslední chvíli srovnal a z Brna si odváží cenný bod za konečnou remízu 1:1.

Více informací k zápasu

FK Mladá Boleslav - 1. FC Slovácko 3:0

17.09.2016 16:00

Góly: 16. Jan Chramosta, 49. Jan Chramosta, 62. Golgol Mebrahtu

Mladá Boleslav naplno využila pondělního utkání Zlína se Spartou a doma porazila Slovácko hladce 3:0. Hned dvakrát se mezi střelce zapsal Jan Chramosta, třetí branku pak obstaral jiný útočník Golgol Mebrahtu.

Domácí se do svého soupeře pustili od úvodní minuty a jejich převaha vygradovala po šestnácti minutách prvním gólem Jana Chramosty. Velký podíl na brance měl Přikryl, který si nejprve sám vypracoval šanci, poté ještě zabojoval o balón a nacentroval jej skórujícímu Chramostovi. Bolka i po vstřeleném gólu pořádně Slovácku zatápěla, Tomáš Rada si málem vstřelil vlastní gól a Chramosta v další tutovce pohořel. Ve 39. minutě vyrazil Marešovu ránu Heča a Mladá Boleslav vedla po prvním poločase "jen" 1:0.

Jestli si Slovácko něco nepřálo, tak inkasovat další branku hned po změně stran. Jan Chramosta ale dostal ve 49. minutě tolik času, že stihl v pohodě nadvakrát zakončil a podruhé překonat gólmana Heču. Slovácko nepředvádělo v Boleslavi vůbec nic a naopak na branku Heči se valil jeden útok za druhým. Mebrahtu ve své první šanci střílel těsně vedle a o chvíli později už se i on mohl radovat z gólu. Fabián vyvezl balón a Mebrahtu s trochou štěstí dostal balón do sítě!

O vítězi utkání už nebylo pochyb, zvláště když hosté směrem dopředu nepředváděli vůbec nic. Až Reinberk se pokoušel o střelbu ze střední vzdálenosti a zajímavá šance se naskytla také Tettehovi, nicméně vše bez gólového vyjádření. Mladá Boleslav stav 3:0 bez problémů udržela a minimálně do zápasu Zlína se Spartou se posouvá na druhé místo.

Více informací k zápasu

1. FK Příbram - FK Teplice 3:2

17.09.2016 16:00

Góly: 34. Tomáš Majtán, 86. Patrik Brandner, 90+2. Aidin Mahmutovič - 14. David Vaněček, 73. David Vaněček

Až ve 34. minutě sedmého utkání se podařilo fotbalistům Příbrami skórovat a co více, po výhře 3:2 nad Teplicemi získávají i první tři body. Na Litavce se sehrálo divoké utkání, Teplice totiž dvakrát vedly, ale podobně jako se Slavií nedokázaly výsledek udržet. V nastavení se postaral o definitivní KO Teplic jejich bývalý hráč - útočník Aidin Mahmutovič.

Příbram ani tentokrát nevstoupila do zápasu dobře a už po čtvrthodině hry s Teplicemi prohrávala. Perfektní centr Kroba dopravil za Hruškova záda David Vaněček! Brzká branka pochopitelně hosty nabudila a ti se usadili na polovině domácích, nicméně k žádné další kloudné akci se nedostali. Příbrami to příliš nešlo, přesto nakonec došlo k "osvobozujícímu" okamžiku. Ve 34. minutě totiž ukončil čekání na vstřelenou branku Tomáš Majtán a stačil k tomu dobře zahraný rohový kop, prudká přihrávka Jiránka a ještě lépe stojící Majtán, od kterého se balón do sítě odrazil. Remízový stav 1:1 se pak do konce poločasu nezměnil.

Domácí se gólově prosadili i po změně stran, ale branka z 54. minuty nebyla uznána. Sudí Zelinka se tak rozhodl na základě ruky, kterou zahrál Martin Jiránek. Utkání následně nemělo bůhvíjaké tempo. Ani jeden tým nechtěl udělat chybu, ale Příbramští se toho nevyvarovali. Čtvrthodiny před koncem přihrál Vachoušek přesně Vaněčkovi a ten rovnou z první vstřelil krásnou branku, navíc svojí druhou v utkání! Útočník Teplic tak navázal na představení proti Slavii, kdy jeden gól dal a dalších "deset" šancí si vytvořil a zahodil.

Středočeši tak museli znovu dotahovat manko a tentokrát na to měli už jen patnáct minut. Je paradoxem, že na první branku museli domácí čekat až do sedmého kola a v tomto utkání pak během pouhých sedmi minut vsítili dva góly a otočili ze stavu 1:2 na 3:2. Nejprve Pilík přesně posadil balón na střídajícího Brandnera a poté se ve druhé minutě nastaveného času zjevil za obranou Aidin Mahmutovič a brankou popravil svůj někdejší tým. Příbram už vedení 3:2 nepustila a slaví nejen první góly v sezoně, ale především první vítězství.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Bohemians Praha 1905 4:1

17.09.2016 15:00

Góly: 24. Martin Dostál (vl.), 66. Jakub Považanec, 80. Ondřej Kušnír, 90. Néstor Albiach - 13. Dominik Mašek

Vyloučení Milana Havla bylo klíčový faktorem při výhře domácí Dukly nad Bohemians 1905. Pražské miniderby totiž gólově odstartovala Bohemka, ale domácí nejprve srovnali a pak po vyloučení Havla nasázeli Budinskému další tři góly. Dukla tak zvítězila vysoko 4:1.

Poloprázdná Juliska se dočkala prvních šance už po pár minutách hry a jako první se podařilo skórovat domácím, nicméně z ofsajdového postavení, takže Olayinkova branka neplatila. Vzápětí se vrhli dopředu hráči Bohemians a tentokrát už ke změně skóre došlo. Luts dobrým centrem našel mladíka Dominika Maška a ten hlavou zajistil Klokanům vedení. Dukla se okamžitě snažila o odpověď a po ráně Čajiče musel zasahovat Budinský. Vedení hostů nakonec dlouho nevydrželo a už ve 24. minutě byl stav srovnán na 1:1. Olayinka zužitkoval přesného pasu Čajiče a začínalo se od od znovu.

První poločas nakonec nabídl rozhodující okamžik celého zápasu. Těsně před odchodem do šaten fauloval Milan Havel unikajícího Jurošku, který by byl sám postupoval na branku a od sudího si vysloužil rovnou červenou kartu. Preisler následně z trestného kopu orazítkoval břevno.

Hosté byli ve složitém postavení, čekal je celý druhý poločas v početní nevýhodě. Dukla ale přesilovku využila. Vedení strhla na svojí stranu sice až v 66. minutě, kdy se dostal k odraženému balónu Jakub Považanec, ale právě tato branka pak spustila celý brankostroj. Hašek omylem namazal do šance Kušnírovi a ten zvýšil na rozdíl dvou branek. Nebylo to ještě konečné skóre, v 90. minutě zkompletoval výsledek 4:1 hlavičkující Néstor Albiach. Dukla tak pod novým trenérem ještě neprohrála, Bohemku rozdrtila čtyřmi brankami.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Fastav Zlín752015:517
2.FK Mladá Boleslav751114:516
3.Viktoria Plzeň751113:616
4.Sparta Praha743013:515
5.FC Hradec Králové73138:810
6.MFK Karviná731311:1310
7.Slavia Praha623110:89
8.FK Teplice72328:79
9.FK Jablonec723211:139
10.Dukla Praha722311:98
11.Zbrojovka Brno61413:57
12.Bohemians Praha 190572147:127
13.1. FC Slovácko71249:145
14.Slovan Liberec71244:95
15.Vysočina Jihlava70344:113
16.1. FK Příbram71063:143

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (506)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele