Česká liga - souhrn 6. kola

09.09.2016, 19:56, aktualizováno 11.09.2016, 20:09
Komentáře a souhrny
Teplice se rozešly se Slavií smírně, Dukla neudržela vedení na hřišti Jablonce a výsledkem je remíza 1:1. Bohemians 1905 si snadno poradili s Brnem. Zlín zvítězil na půdě Slovácka a rovněž po tomto kole bude na čele tabulky. Sparta proti Mladé Boleslavi hned dvakrát vedla, nakonec však bere pouze bod za remízu 2:2. Plzeň vyloupila Liberec, Příbram prohrála s Hradcem a stanovila smutný rekord české ligy...

FK Teplice - Slavia Praha 2:2

11.09.2016 18:15

Góly: 43. Tomáš Vondrášek, 87. David Vaněček - 73. Muris Mešanović, 85. Jaroslav Mihalík

Hodně zajímavé utkání se odehrálo v Teplicích. Na Stínadlech se přelévalo skóre ze strany na stranu a nakonec se zastavilo na výsledku 2:2. Ústřední postavou se stal David Vaněček, který zahodil spoustu šancí, ale nakonec to byl on, kdo měl poslední slovo.

Premiéru na lavičce Sešívaných si odbyl trenér Jaroslav Šilhavý, který nakonec ohodnotil výsledek jako zasloužený pro obě strany.

Slavia měla obrovskou šanci v jedenácté minutě, kdy Škoda přetlačil Kroba a pak orazítkoval tyč teplické branky! Škoda měl i další příležitosti, ale netrefil branku. Teplice si vytvořily první velkou šanci v 19.minutě, ale Jeřábek z pohotové akce trefil jen boční síť. Utkání se nehrálo ve špatném tempu, před koncem poločasu pořádně prověřil Pavlenku Hora a o chvíli později i Fillo. Před koncem prvního poločasu se poprvé změnilo skóre, Tomáš Vondrášek vystřelil ze střední vzdálenosti, míč tečoval obránce Bílek a Pavlenka na změnu směru nedokázal reagovat.

Teplice měly po změně stran několik možností na navýšení, čímž by dost možná rozhodly, jenomže Vaněček z tutovky napálil boční síť. Vaněček byl nakonec ústřední postavou zápasu, měl několik jasných šancí, jenže je pálil a pálil. V 73.minutě pak přišel trest, Mihálík nabídl Mešanovičovi slávu a ten jí "rybičkou"nepohrdl - 1:1.

Utkání se najednou zlomilo a oba týmy chtěly za každou cenu vyhrát. Teplický Vaněček opět spaloval a Jaroslav Mihálík po centru Baráka otočil skóre na stranu Sešívaných. Radost Slavie trvala jen dvě minuty, Vaněček se nakonec rozhodl, že jednu branku přeci jenom vstřelí. Krásně se položil do střely Kroba a překonal Pavlenku - 2:2. Vaněček nakonec mohl utkání rozhodnout, ale vrátil se k předchozímu trendu a poslední tutovku zahodil. Teplice nakonec remizovaly se Slavií 2:2.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - Dukla Praha 1:1

11.09.2016 17:00

Góly: 52. Ondřej Mihálik - 14. Jakub Považanec

Remizou 1:1 skončilo utkání mezi Jabloncem a Duklou. Hosté vedli po brance Jakuba Považance, ale za domácí srovnal po změně stran Ondřej Mihálik.

Jablonec si vypracoval první šanci zápasu, ovšem Mihálik zamířil vedle a Dukla následně udeřila. Juroška se krásně zbavil Jiráčka a naservíroval přesný pas na Jakuba Považance, který otevřel skóre zápasu. Domácí se pokoušeli o vyrovnání, ale Kubista zamířil vedle a závar po Pospíšilově centru dokázala Dukla ubránit. Ve 45. minutě přišel jeden z klíčových okamžiků celého utkání, Považanec šikovně prostrčil balón na Manziu, který ale Hrubého nepřekonal a odmítl tak zdvojnásobit vedení Dukly.

Pražané mohli být i tak spokojeni, ale ve druhém poločase se museli převážně jen bránit. Mihálik hlavou prodlužoval na Doležala, který na balón nedosáhl. V 52. minutě už to Jablonci klaplo. Mihálik technickým obstřelem překonal Radu a Jablonec vycítil šanci na zvrat.

Dukla se ale nezatáhla, ba naopak. Považancovu střelu musel vyrážet Hrubý a Tetour pro změnu přestřelil. Střelecký pokus ze střední vzdálenosti zvolil i Kouřil, ale ani on nebyl úspěšný. Další branka už nakonec nepadla a Jablonec tak jenom remizoval s Duklou 1:1.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Zbrojovka Brno 3:0

11.09.2016 15:00

Góly: 27. Martin Hašek, 32. Michal Šmíd, 45+1. Milan Havel

Hráči Bohemians dokázali navázat na předchozí vítězný domácí duel a dnes doslova o poločasu vymazali Zbrojovku Brno. Opět u toho bylo klokanní mládí, tedy Hašek s Havlem, prosadil se i zkušenější Šmíd.

Bohemka začala hodně odvážně, už ve třetí minutě se objevil před Melichárkem šikovný Mašek, nicméně Klokani z jeho akce vytěžili jenom rohový kop. O chvíli později poslal balón do ohně Šmíd a Holenda jen tak tak nezasáhl. Na druhé straně zkoušel vypálit Vávra, ale golmana Budínského výrazněji nezaměstnal. Větší příležitost měl až Řezníček, kterému nevyšel hokejový blafák a Budinský skvěle nadvakrát zasáhl. A znovu platilo staré známé "nedáš-dostaneš". Martin Hašek se dostal k odraženému balónu a i když Melichárek zasáhl, míč se dokutálel do branky. Brno pak úplně vypadlo z role a následná klokanní smršť rozhodla celé utkání. Michal Šmíd si po těžkém zákroku melichárka počkal na dorážku a zvýšil na 2:0. V první minutě nastavení pak zvýšil už na 3:0 Milan Havel. Melichárek vyběhl z branky aby zastavil útočnou akci, to se mu sice podařilo, ale míče se téměř na polovině zmocnil Havel, zkusil to zdálky do odkryté brány a uspěl!

Zbrojovka byla zralá na ručník. Ve druhém poločase mohli ještě navýšit Mašek, který nepochopitelně vysoko přestřelil branku a srovnaná mířidla neměl ani hlavičkující Jan Holenda. Každopádně Ďolíček byl v extázi a Bohemka Brno do ničeho výrazného nepouštěla.

V závěru utkání ještě vyfasoval červenou kartu faulující Jovanović, ale vliv na celkový výsledek už to nemělo. Bohemka přejela díky skvělé první půli Brno 3:0.

Více informací k zápasu

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:2

10.09.2016 20:15

Góly: 90. Nikolaj Komličenko - 22. Jakub Hromada, 75. Michal Ďuriš

Viktoria Plzeň zvládla těžké utkání v Liberci a na AS Řím půjde v dobrém rozpoložení. Západočeši zvítězili po brankách Hromady a Ďuriše 2:1. Jediný čestný úspěch Liberce přišel až v závěru a na svědomí ho má Komličenko.

Večerní utkání nabídlo rozhodně zajímavou podívanou a to nejen vzhledem k tomu, že šlo o dva celky hrající Evropskou ligu, ale také pro to, že oba týmy vyznávají ofenzivní pojetí fotbalu. Liberec se musel v ofenzívě vypořádat s absencí Egona Vůcha, který jakožto kmenový hráč Plzně nemohl nastoupit a domácím bezpochyby hodně chyběl.

První pozdrav vyslal na branku Plzně Sýkora, ale bez úspěchu. Ve 21. minutě se nedokázal Kopic uvolnit přes Hovorku a Viktoriáni zahrávali jen rohový kop. Z něho ale následně udeřilo, po centru se balón odrazil k Jakubu Hromadovi a talentovaný mladík parádní ranou překonal brankáře Dúbravku. Stalo se tak přesně to, co si celá Viktorka přála, vstřelit první gól a konečně nedotahovat manko. Liberec dokázal zareagovat aktivnější hrou, ale do žádné nebezpečné koncovky se nedostal. V závěru prvního poločasu si zkoušel vymodlit pokutový kop Milan Baroš, ale sudí ho nevyslyšel a naopak zkušenému forvardovi udělil za jeho dožadování se žlutou kartu.

Po změně stran udělal Roman Pivarník jednu změnu, stáhl zraněného autora gólu Hromadu a na plac vypustil bojovníka Ergyse Kaceho. Liberec potřeboval vyrovnat, ale první minuty žádnou velkou šanci nepřinesly. Jen střela Bartla stála za to, ovšem Kozáčik s ní neměl problémy. Neujala se ani Pokorného hlavička a v 75. minutě udeřilo na druhé straně. Kopic se uvolnil u lajny a naservíroval balón přesně na Michala Ďuriše - 2:0 pro Plzeň.

Druhá branka srazila Liberec do kolen a ten už se jen stěží nadechoval k nějakému zvratu. Přesto ještě v 90. minutě vykřesal naději. Obrana hostů si vedla hodně laxně, nechala Komličenka v klidu zakončit a ten si s Kozáčikem poradil. Kontaktní branka však přišla příliš pozdě.

Více informací k zápasu

MFK Karviná - Vysočina Jihlava 3:0

10.09.2016 17:00

Góly: 13. Lukáš Budínský, 28. Marek Janečka, 60. Erik Puchel

Karviná doma třemi brankami přejela Jihlavu 3:0 a v tabulce se posunula už na páté místo. Jihlava sice držela častěji míč, více střílela, ale nebylo jí to nic platné. Se dvěma body nadále zůstává v sestupovém pásmu.

Jihlavě zejména nevyšel začátek utkání, už ve 13. minutě změnila Budínského střela po teči lehce směr a gólman Hanuš poprvé inkasoval. Hned dvě slibné šance se naskytly Zoubelemu, jenomže ani v jednom případě si balón cestu do sítě nenašel a nakonec udeřilo na druhé straně. Rohový kop Budínského našel Hoška, ten ještě posunul na Janečka a Karviná vedla 2:0. Jakoby pak nebylo problémů dost, tak ze hřiště musel pro zranění Šulek, nahradil ho Ikaunieks.

Po změně stran pokračovala Vysočina v dobývání karvinské branky, ovšem bez výsledku. Rabušic si na zkušeného Laštůvku nepřišel a v 59. minutě přišlo definitivní KO. Erik Puchel vypálil a opět s pomocí teče si našel míč cestu do sítě. Tříbrankové manko už bylo pro Jihlavu nezdolatelným soustem. Štěpánek i Rabušic sice mohli korigovat, ale Laštůvka nic za svá záda nepropustil. Karviná vyhrála 3:0 a posunula se už na páté místo tabulky. Jihlava zůstává předposlední.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - 1. FK Příbram 2:0

10.09.2016 17:00

Góly: 57. Jan Pázler, 66. Jan Pázler

Fotbalisté Příbrami nadále čekají nejen na první vítězství, ale také na první vstřelenou branku. Středočeši tentokrát prohráli v mladoboleslavském azylu s Hradcem 0:2. Strůjcem vítězství se stal Pázler, jenž vstřelil obě branky.

Příbram začala aktivně a brzy se mohla ujmout vedení, jenomže ve stoprocentní šanci pohořel Majtán, což později muselo hosty pořádně mrzet. Kdo ví, jak by se utkání totiž vyvíjelo, vstřelená branka by hostům pomohla zejména psychicky. Ale nestalo se tak a šance se rodily i na druhé straně. Pázler se po Mudrově průniku ocitl před brankářem úplně sám, jenomže míč netrefil ideálně. Na hrací ploše se pak dlouho nic nedělo, dvě příležitosti si v závěru prvního poločasu vytvořil aktivní Pázler, ale skóre se prozatím neměnilo.

Do druhé půle už vstoupili mnohem lépe domácí fotbalisté. Trio Malinský, Trubač, Pázler dělalo hostující obraně pořádné problémy a několikrát se musel zaskvět brankář Hruška. Obrana Příbrami odolávala až do 57. minuty, kdy se zaslouženě prosadil nejaktivnější muž na hřišti Jan Pázler. Obrovský kus práce přitom odvedl pronikající Trubač, Pázler pak jen z malého vápna celou akci dokonal.

Příbram se po inkasované brance klasicky položila a Hradec zanedlouho vstřelil druhý gól. Jan Pázler dostal dlouhý balón, před Hruškou si ho na poslední chvíli píchl a dal gól. Následně se hrálo už jen na jednu branku a výsledek mohl mít pro Příbram daleko horší podobu, nebýt fantastického Hrušky. Votroci v azylu získali další tři body, naopak Příbram zůstává bez bodu i gólu beznadějně poslední.

Více informací k zápasu

Sparta Praha - FK Mladá Boleslav 2:2

10.09.2016 15:00

Góly: 36. David Lafata, 54. Josef Šural - 42. Golgol Mebrahtu, 60. Jan Chramosta

Návrat Tomáše Rosického na ligové trávníky měl remízový punc. Sparta sice s Boleslaví pokaždé vedla, ale hosté vždy rychle odpověděli. A nic na tom nezměnil ani příchod Tomáše Rosického v 72.minutě.

Všichni byli zvědavi, zdali od začátku utkání nastoupí Tomáš Rosický. Kouč Zdeněk Ščasný se rozhodl největší hvězdu ponechat prozatím na lavičce, nicméně jiná posila Václav Kadlec se představila už od úvodní minuty. Utkání jinak nabídlo vyrovnanou partii a konečná dělba body je víceméně spravedlivá na obě strany.

První pozdrav směrem na branku soupeře vyslal Václav Kadlec, gólman Diviš však neměl problém balón lapit. To na druhé straně bylo více horko, Mebrahtu se zbavil obránce Kadlece a jeho samostatný postup utnul až povyběhnutý Koubek. Po půlhodině hry musel předčasně střídat Aleš Čermák a pro Ščasného se nabízelo nasazení Tomáše Rosického. Možná k údivu však ale ukázal na útočníka Juliše a Rosického návrat se tak odložil. Sparta měla mírněji navrch, ale o nějaké drtivé převaze nemůže být řeč. Ve 36.minutě dobře odcentroval Karavajev, Diviš pouze vyrazil a kanonýr David Lafata rozjásal Letnou! Za krátko mohli domácí znovu udeřit, ale šanci neproměnili a na druhé straně pohořel Mebrahtu, kterého znovu fantasticky vychytal Koubek.

Brankář Koubek předváděl výborné výkony, ale do třetice už z kopačky Mebrahtua inkasoval. Chramosta sám na sparťanského gólmana ještě nevyzrál, ale Mebrahtu už si věděl rady a rychle srovnal na 1:1.

Druhý poločas zahájila aktivněji Sparta, která se tlačila před Diviše a v 54.minutě to přineslo kýžené ovoce. Z rohového kopu znovu dobře odcentroval Karavajev a na přední tyči Josef Šural dostal balón do sítě! Mladá Boleslav byla znovu na tahu a i tentokrát dokázala rychle odpovědět. Obránci domácích si neporadili s nastalou situací, Chramosta získal balón a šikovně si proti Koubkovi poradil - 2:2.

V 72.minutě nastala velká chvíle českého fotbalu. Kouč Zdeněk Ščasný poslal na trávník Tomáše Rosického, jenž si okamžitě získal přízeň tribun. Sparťané rázem ožili a po Karavajevově střele musel znovu zasahovat Koubek. Mladá Boleslav ale reagovala stejně - aktivitou. Přikryla ve stoprocentní šanci zneškodnil výborný Koubek. Sparta si v závěru zápasu tlak nevytvořila a s Mladou Boleslaví si jen rozdělila body za remízu 2:2.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Fastav Zlín 1:3

09.09.2016 18:00

Góly: 20. Eldar Čivič - 57. Haris Harba, 69. Haris Harba, 90+3. Marko Jordan

Nejvyšší českou soutěž povede i po tomto kole Fastav Zlín. Ševci si poradili v moravském prestižním derby se Slováckem, přestože po prvním poločase prohrávali. Hned dvakrát se blýskl Haris Harba, jeden gól pak přidal ve třetí minutě nastavení Jordan.

Slovácko začalo hodně aktivně a chtělo ukázat Zlínu, že aktuální postavení v tabulce vůbec nic neznamená. Střela Daníčka šla těsně vedle a Šumulikovského rohový kop dopravil střelou do břevna Šimek! Tlak Slovácka pokračoval a ve 20.minutě vygradoval vedoucí brankou. Střelu Diviše na zadní tyči dopravil do sítě Eldar Civić! Vedení Slovácka bylo zasloužené, nicméně domácí pak nepochopitelně přestali hrát a nechávali se Zlínem zatlačit před vlastní branku. Do dobrých šancí se dostali Holík a Diop. Na druhé straně neprostřelil Dostála Koné a v nastavení pak Diviš. To byla pro domácí velká škoda, protože dvoubrankové manko by Ševci smazávali daleko obtížněji.

Ale nestalo se a Slovácko vedlo "jen" 1:0. Zlín vstoupil do druhého poločasu ve zcela jiném rozpoložení, začal velice aktivně a brzy se dočkal srovnání.Vukadinovič ještě Heču nepřekonal, ale na další centr si naskočil Haris Harba a to už Heča inkasoval. Zlín pak byl i nadále aktivnější, Slovácko ohrožovalo branku soupeře jen sporadicky. Dvacet minut před koncem zápasu pak Ševci dokonali obrat a znovu u toho byl Haris Harba, který tentokrát zužitkoval přihrávku z prava.

Slovácko druhá branka totálně paralyzovala a jedinou šanci, kterou si vypracovalo byla nepřesná střela Diviše. Přesto nakonec nechybělo mnoho a utkání mohlo skončit dělbou bodu, či možná i výhrou Slovácka. Minutu před koncem totiž zahrál ve vlastním vápně rukou Tomáš Hájek a nejenže byla nařízena penalta, Hájek musel po druhé žluté kartě do sprch. Zodpovědnost vzal na svá bedra Tomáš Ťok a situaci nezvládl, Dostál mu jí chytil! Psychicky vyřízené Slovácko pak dostalo ve třetí minutě nastavení definitivní KO. Jordán využil rychlého přechodu do útoku a sám pelášil na úplně prázdnou branku, kterou posléze trefil. Zlín vyhrál v Uherském Hradišti 3:1 a nadále vede celou soutěž.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Fastav Zlín651014:416
2.Sparta Praha642012:414
3.FK Mladá Boleslav641111:513
4.Viktoria Plzeň641111:613
5.MFK Karviná631211:1110
6.FK Teplice62316:49
7.FC Hradec Králové63037:79
8.FK Jablonec622210:128
9.Bohemians Praha 190562136:87
10.Slavia Praha51319:86
11.Zbrojovka Brno51312:46
12.Dukla Praha61237:85
13.1. FC Slovácko61239:115
14.Slovan Liberec61234:85
15.Vysočina Jihlava60243:102
16.1. FK Příbram60060:120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (552)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele