Česká liga - souhrn 25. kola

21.04.2017, 19:52, aktualizováno 23.04.2017, 19:25
Komentáře a souhrny
Plzeň nestačila na Spartu, na vedoucí příčku se tak vrátila Slavia, která si poradila se Slováckem. Příbram vyhrála v Jablonci a posunula se na úroveň čtrnáctého Hradce Králové. Zlín konečně zabral a porazil Bohemians 1905. Mladá Boleslav veze tři body ze hřiště brněnské Zbrojovky a zůstává o dva body před Teplicemi, které si pro změnu poradily s Karvinou. Liberec veze cenné body z Hradce Králové. Dukla Praha doma porazila Jihlavu a uniká od sestupových příček, Vysočina naopak zůstává předposlední...

Sparta Praha - Viktoria Plzeň 2:0

23.04.2017 17:30

Góly: 32. Josef Šural, 37. Vjačeslav Karavajev

Hodně mizerný výkon předvedla na Letné mistrovská Viktoria, která porážkou 0:2 doslova nutí Slaviíí k titulu. Viktoriáni potřebovali v Praze zvítězit, ale s takovou by neuspěla proti nikomu. Sparta se každopádně hecla a odčinila podobně trapný výkon s Jihlavou. Vše podstatné se odehrálo už v prvním poločase, kdy Kozáčika prostřelili Šural a Karavajev.

Sparta už v derby se Slavií ukázala, že stále patří k nejlepším mužstvům v lize, ovšem pod Petrem Radou jakoby si věřila jen na zvučnější jména. Viktorii už nedokázala tři roky porazit a nyní bylo na čase to změnit..

Letenští vstoupili do zápasu dost hrůzostrašně, protože po hrubce stopera Kadlece se sám na branku řítil Krmenčík. Kdo ví, jak by se zápas vyvíjel kdyby útočník Plzně svůj nájezd proměnil. Každopádně tak jako tak, pochvalu zasloužil golman Bičík. Jestli si ale Plzeň myslela, že to dál půjde samo, šeredně se zmýlila. Sparta byla lepší a především Šural byl několikrát velice blízko vstřelené brance. V obraně Viktoriánů to hořelo, ale až ve 32.minutě Letná explodovala radostí. Lafata poslal na hlavu Šurala přesný centr a ten hlavičkou rozvlnil síť. Následně neuběhlo ani pět minut a Sparta už vedla o dvě branky. Šural vyslal přihrávkou Konatého a ten celou akci ještě vyšperkoval přesným pasem na skórujícího Vjačeslava Karavajeva. Plzni se tak behěm pěti minut celé utkání naprosto rozsypalo. A to mohlo být ještě hůře, kdyby Sparta své šance lépe proměňovala.

Ve druhém poločase mohl definitivně rozhodnout David Lafata, ale zblízka napálil jen Kozáčika. Ještě blíže třetí brance byl v 52.minutě, ale to Viktoriány zachránilo břevno.

Hosté se do většího tlaku nedostávali, jednu z mála šancí měl Kopic, jehož pohotovou ránu na přední tyči vyrazil Bičík. Jediným pozitivem Viktoriánů byl návrat Václava Pilaře, téměř po dvou letech. Někdejší reprezentant měl dobrou příležitost v závěru vstřelit kontaktní gól, jenže minul a tím naděje hostů definitivně zmizely. Sparta vyhrála 2:0 a díky tomu má Slavia titul ve svých rukou.

Více informací k zápasu

FK Jablonec - 1. FK Příbram 2:4

23.04.2017 13:15

Góly: 56. Jan Rezek (vl.), 62. Martin Pospíšil (pen.) - 30. Tomáš Pilík, 50. Jan Rezek, 52. Jan Suchan, 70. Jan Rezek

Kdepak, s Příbrami je něco jinak. Doposud se středočeši na hřištích soupeřů trápili, ale čím víc se blíží konec, tím víc se dějí zajímavé věci. Příbram si do Jablonce opět přijela pro důležité existenční body a znovu je má. Přestřelku 4:2 dirigovali zkušení Jan Rezek a Tomáš Pilík, prsty měli ve všech gólech.

Jablonecký trenér Zdeněk Klucký se před zápasem nechal slyšet, že jeho tým chce za každou cenu vyhrát, aby vyvrátil množící se spekulace ohledně přenechání výsledku hostům. Jenomže se to nepovedlo, Příbram shodou okolností venku poprvé vyhrála a světe div se, zrovna v Jablonci.

Domácí sice měli první šanci zápasu, Trávník ji ale nevyužil a pak už se to na branku Hrubého jenom valilo. Vidět byl zejména Tomáš Pilík, jehož centry dělaly soupeři pořádné problémy. Příbram poprvé odemkla jabloneckou defenzívu ve 30.minutě, kdy Trégler vyslal dlouhý pas a Rezek ho nezištně nabídl nabíhajícímu Pilíkovi, který rovnou z první poslal Příbram do vedení. Jablonec se sice pokusil o odpověď, ale bez výsledku. Mehanovič zkusil nůžky, ale Hrušku tím nevystrašil a Pospíšil pro změnu pálil vedle.

První poločas byl ze strany domácích nepovedený, ale to co následovalo krátce po změně stran, to už byl vyloženě průšvíh. V 50.minutě rozehrál Pilík rohový kop a Jan Rezek z voleje zvýšil na 2:0. A to zdaleka nebylo vše. Jen o dvě minuty později znovu přesně centroval Pilík a Jan Suchan rovněž střelou z první zvýšil už na 3:0 pro hosty.

Naprosto opařený Jablonec sice vzápětí snížil, když centr Trávníka usměrnil za záda vlastního golmana Rezek, ale jinak to v domácí defenzívě dál povážlivě skřípalo. Příbram mohla znovu odskočit na rozdíl tří branek, ale místo toho přišel další kontaktní gól Jablonce. Linhart si v pokutovém území proti Pernicovi počínal nedovoleně a sudí odpískal pokutový kop. Martin Pospíšil ho nekompromisně proměnil a snížil na rozdíl jediné branky.

Ale jak už bylo řečeno, jablonecká defenzíva dnes pořádala den otevřených dveří a nejprve Trégler orazítkoval břevno a po něm zvyšoval na 4:2 tvrdou ranou Jan Rezek. To už bylo i na trenéra Zdeňka Kluckého příliš. Jablonec naprosto propadl a Příbrami opět přenechal důležité body, které tu potřebovala získat.

Více informací k zápasu

Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 0:2

22.04.2017 17:30

Góly: 13. Miloš Kopečný, 90+3. Robert Bartolomeu

Konečně! Zlín se dočkal prvního jarního vítězství a rovnou na horké půdě Bohemians 1905. Výhra se pochopitelně nerodila lehce, ale je jasné, že si Ševci museli pořádně oddechnout. Pro Bohemku je to komplikace, protože hrozba sestupu tu i nadále existuje.

Zlín strašně moc toužil zlomit jarní prokletí a do zápasu vlétl jako uragán, ránu Kopečného Berkovec s vypětím všech sil vyrazil a pro změnu střela Hnaníčka byla zablokována defenzívou. Aktivita Ševců se ale bohatě vyplatila, ve 13.minutě vystihl rozehrávku Kopečný, následně udělal kličku brankáři a i když už se zdálo, že celou situaci zadrbal, dal gól.

Klokany inkasovaná branka probudila a ti na chvíli byli lepším týmem. Havel byl dvakrát velice blízko vstřelenému gólu, pokaždé ho ale vychytal Švenger. Neoddechl si ani Berkovec, který zase zpacifikoval Hnaníčkovu tvrdou ránu.

Ševcům se první poločas povedl, stále však ještě nebyl konec zápasu. V 56.minutě přišly velké šance domácích a golman Švenger musel vyhlásit nejvyšší pohotovost. Proti Maškovi dobře vyběhl a brankář Ševců si poradil i s následnou dorážkou. V 63.minutě orazítkoval břevno Mašek a Buchta zase čtvrthodinu před koncem hlavičkoval mimo. Zlín všechny šance Klokanů přežil a v nastavení svému soupeři uštědřil definitivní KO. Do otevřené obrany vlétl Vukadinovič a přihrávkou našel volného Roberta Bartolomeu, který pečetil výhru Zlína.

Více informací k zápasu

FK Teplice - MFK Karviná 1:0

22.04.2017 17:00

Góly: 10. Jakub Hora

Evropská liga v Teplicích? Po dnešku je toto spojení zase o něco reálnější. Skláři doma udolali jedinou brankou Jakuba Hory Karvinou a zustávají na pátém místě v těsném kontaktu s Mladou Boleslaví. Naopak Karvinští znovu nevyhráli a natáhli sérii ligových zápasů bez zisku jediného bodu už na číslo pět.

Hosté nevstoupili do zápasu vůbec dobře, ačkoliv měli jako první brankovou příležitost. Wágner se dokázal protlačit k hlavičce, ale jeho postavení nebylo úplně optimální a tak šel balón nad. Pak už útočily Teplice a první varování přišlo po nebezpečném centru, na který nedosáhl Hora. Útočník Teplic si vše vynahradil o minutu později, kdy mu na hlavu poslal krásný centr Šušnjar a Teplice vedly 1:0. Po čtvrthodině hry navíc mohl zvýšit Kučera a Laštůvka po jeho ráně předvedl výborný zákrok. Na druhé straně zase těsně nedosáhli na balón Wágner s Panákem a změna skóre se neudála ani po ráně Filla, jehož pokus Laštůvka schoval do rukavic. První poločas určitě nabídl dost brankových příležitostí, ale skóre se měnilo jen jednou.

Karviná se každopádně nevzdávala a také ve druhém poločase mohla několikrát udeřit. Panák ve velké příležitosti přestřelil a vzápětí na druhé straně netrefil branku Červenka. V 71.minutě mohl pojistit výsledek Vaněček, ale zahazování šancí dál pokračovalo. A především to Karvinské. Deset minut před koncem podtrhli zmar Hošek s Weberem a bylo jasné, že kdyby se hrálo doteď, branka by stejně nepadla.

Teplice jednogólový náskok udrželi a stále jsou v těsném kontaktu s Mladou Boleslaví a tudíž i s Evropskou ligou.

Více informací k zápasu

FC Hradec Králové - Slovan Liberec 0:1

22.04.2017 17:00

Góly: 45+2. Milan Kerbr (pen.)

Slovan Liberec dokázal zvítězit i v Hradci a stoupá tabulkou. O vítězství rozhodl jedinou brankou z pokutového kopu Milan Kerbr. Votroci prodloužili černou sérii bez vítězství na domácím hřišti a nadále zůstávají v bezprostředním sestupovém ohrožení, k dobru mají pouze jeden bod.

Důležitost utkání byla zejména na domácí straně poměrně znát, takže kdo očekával, že Votroci na Liberec vlétnou, musel být zklamán. Opatrný začátek zápasu přinášel jen náznaky šancí. Až po čtvrthodině hry vypálil Malinský, ale golman Dúbravka s jeho pokusem neměl problémy. Mnohem více starostí měl na druhé straně Ottmar, když po centru Vůcha téměř knokautoval nešťastníka Kúdelu. Rozhodující moment nejen prvního poločasu přišel až v jeho závěru. Milan Baroš se prodral do šestnáctky a byl přidržen Hůlkou, načež sudí Příhoda odpískal pokutový kop. Kontroverze momentu spočívala v tom, že ještě něž byl Baroš faulován, pomohl si při zpracování rukou. Každopádně Hůlka určitě fauloval a měl si počínat lépe. Milan Kerbr nabídnutou šancí nepohrdl a Liberec vedl v Hradci 1:0.

Krátce po změně stran měl Liberec obrovskou šanci jít do vedení. Egon Vůch ale v tutové pozici trestuhodně netrefil branku! Penaltu chtěli i Votroci, sudí Příhoda však pád Milana Černého neodpískal. Místo toho přišel po hodině hry karetní "mariáš". Nejprve Malinský naprosto nesportovně kopl protihráče Ševčíka do nohy a po zásluze se pakoval ze hřiště, ale Ševčíkovi to zřejmě bylo líto, takže po druhé žluté kartě musel předčasně do sprch i on.

Hradec se s postupem času tlačil více dopředu a Liberec vyčkával na brejky, nicméně žádný závěrečný nápor se nekonal. Hradec doma opět nevyhrál, ba co více, prohrál a je nadále bod od sestupu. Naopak Liberec po další výhře šplhá tabulkou.

Více informací k zápasu

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 2:3

22.04.2017 17:00

Góly: 16. Jakub Přichystal, 64. Pavel Zavadil - 29. Golgol Mebrahtu, 60. Golgol Mebrahtu (pen.), 65. Golgol Mebrahtu

Australský útočník ve službách Mladé Boleslavi Golgol Mebrahtu by se měl po dnešku přejmenovat na "Golgolgol" Mebrahtu. Hattrickem do sítě Brna rozhodl o třech bodech pro Mladou Boleslav. Zbrojovka tak nenavázala na vítězství proti Jablonci a doma ztratila všechny body.

V Brně byla k vidění parádní přestřelka a spousta šancí. Už první poločas nabídl divákům několik zajímavých příležitostí a to na obou stranách. Hosté začali aktivněji a nepříjemný Přikrylův centr musel boxovat Melichárek. Na druhé straně hřiště to zase zkusil Buchta a Vejmola zasahovat nemusel. Zbrojovka počáteční aktivitu hostů otupila a sama se po čtvrthodině hry ujala vedení. Ashiru z prava zatáhl balón do šestnáctky, kde jej stříleným centrem poslal před Vejmolu, Tašči ho sice minul, ale Jakub Přichystal na zadní tyč neměl problém trefit odkrytou branku!

Vstřelená branka znamenala pro Mladou Boleslav impulz k ještě větší aktivitě, ale Jánoš, popřípadě Stronati své šance neproměnili. Tak jako tak se Mladá Boleslav dočkala ve 29.minutě. Stronati poslal do šestnáctky přízemní centr, ten nadělal obraně Zbrojovky velkou neplechu a skončil na tyči a Golgol Mebrahtu dorážkou srovnal na 1:1. A vzápětí se mohlo skóre měnit na obou stranách. Zavadilův centr Vejmola vyrazil a hlavička Taščiho mířila nad a přesnost v zakončení chyběla i Fleišmanovi. Další hlavičku jen těsně vedle si připsal před koncem prvního poločasu Přichystal.

A oba týmy se přetahovaly v ofenzivním snažení a v počtu vstřelených branek i po změně stran. Přesně po hodině hry si ve vlastním vápně nedovoleně počínal Jablonský a po faulu na Mareše sudí nařídil pokutový kop. Golgol Mebrahtu ho s přehledem proměnil a Mladá Boleslav vedla 2:1. Ale to trvalo jen tři minuty, protože si míč k volnému přímému kopu postavil Pavel Zavadil a parádní ranou opět srovnal stav. Ovšem také výsledek 2:2 měl jepičí život. Nečas vrátil přetažený balón do míst, kde operoval Golgol Mebrahtu a australský fotbalista dokonal hattrick. Zároveň tím ukončil "divočinu" na hřišti, protože tempo hry pak poněkud upadlo.

Brno v závěrečné desetiminutovce sahalo po vyrovnání, Přichystal hlavičkoval těsně vedle a další Zavadilův přímák musel z branky odhlavičkovávat Magera. Zbrojovka měla v zápase dost šancí, ale Boleslav ji zkrátka přestřílela.

Více informací k zápasu

1. FC Slovácko - Slavia Praha 0:2

21.04.2017 20:15

Góly: 30. Milan Škoda, 83. Simon Deli

Slavia těžké utkání v Uherském Hradišti zvládla a po vítězství 2:0 se může těšit na očekávaný souboj Sparty s Plzní. Slovácko určitě nehrálo špatně, své šance ale neproměnilo a naopak Slavia má Milana Škodu, na jehož branku navázal ještě další klíčový faktor stoper Simon Deli.

Slavia si byla moc dobře vědoma důležitosti utkání a na Slovácku začala aktivně. Daněk musel poprvé zasahovat proti Hušbauerovi. Slovácko určitě jenom nebránilo a svému soupeři ukázalo, že umí i směrem do ofenzivy. Navrátil z dobré pozice minul branku a brankou neskončil ani pokus Daníčka, který Pavlenka jenom vyrazil a dorážející Havlík stál v ofsajdu. Toho Slovácko muselo litovat, protože zakrátko poslal do vápna přesný balón Mingazov a Milan Škoda překonal Daňka. Slavia získala jistotu a poločas bez problémů dohrála na polovině soupeře.

Svěřenci Stanislava Levého neskládali zbraně a hodlali vyrovnat. Michalíkově tvrdě ráně nechybělo mnoho, skvělý zákrok však předvedl Pavlenka. Slavia zase chtěla utkání co nejdříve rozhodnout druhou brankou, ale ani jí se to nedařilo. Mingazov přestřelil branku a Škoda hlavou prověřil pozorného Daňka. Slovácko se snažilo oživit hru střídáním, ale marně. V 84. minutě si nepočínalo dobře při bránění rohového kopu a Slavia to potrestala. Daněk vyboxoval balón pouze k nohám Simona Deliho a ten mu ho parádní ranou do šibenice vrátil. A bylo hotovo.

Více informací k zápasu

Dukla Praha - Vysočina Jihlava 4:1

21.04.2017 18:00

Góly: 17. Ondřej Kušnír, 19. Branislav Milošević, 29. Jan Holenda, 54. Branislav Milošević - 6. Petr Hronek

Dukla sice jako první inkasovala, ale pak se prosadila čtyřikrát v řadě a bez problémů zvítězila. Hrdinou zápasu byl Branislav Miloševič, který dvě branky vstřelil a jednu připravil pro Kušníra. Dalším střelcem domácích byl útočník Holenda.

Vysočina si v minulém kole vyšlápla na Spartu a také proti Dukle si věřila a vůbec nezačala špatně. Už po šesti minutách poslal do vápna střílenou přihrávku Ikaunieks a Petr Hronek překonal brankáře Radu. Radost hostů ale neměla dlouhého trvání, Miloševič ve vápně přihrál Kušnírovi a ten v pádu srovnal výsledek. Následně neuběhly ani dvě minuty a Dukla strhla vedení na svojí stranu. Podaného centr na zadní tyči procedil mezi nohy brankáře Hanuše Branislav Miloševič. Od této chvíle domácí jasně kontrolovali hru.

Tradičně více jak poloprázdná Juliska viděla v prvním poločase ještě jeden gól. Olayinka se zbavil Hronka, aby následně našel na zadní tyči Holendu, který zvýšil na 3:1. Vysočina o chvíli později orazítkovala tyčku, jmenovitě Rosa, a další pohromě zabránil obránce Štětina. Jihlavě se kontaktní gól vstřelit nepodařilo a Dukla ve druhém poločase definitivně rozhodla.

V 54. minutě předvedl fotbalovou lahůdku Branislav Miloševič. Svůj postup na Hanuše vyřešil "Poborského" dloubáčkem a Dukla už vedla 4:1. Brankář Hanuš se navíc zranil, takže zápas za Vysočinu dochytával náhradní gólman Rakovan. Na průběh utkání to už ale nemělo žádný vliv. Dukla zápas v pohodě dohrála a získává tři body. Jihlava se tak ani po tomto kole ze sestupového pásma nedostane.

Více informací k zápasu
Tabulka
 TýmZVRPSB
1.Slavia Praha25177153:1758
2.Viktoria Plzeň25175337:1656
3.Sparta Praha25137539:2146
4.FK Mladá Boleslav25119538:2642
5.FK Teplice25117733:2240
6.Fastav Zlín25108731:2738
7.FK Jablonec2588937:3432
8.Dukla Praha25861132:3030
9.Slovan Liberec25781021:2529
10.1. FC Slovácko25611824:3129
11.MFK Karviná25851233:4129
12.Zbrojovka Brno25414727:3526
13.Bohemians Praha 190525671218:3025
14.FC Hradec Králové25631622:4121
15.1. FK Příbram25631624:5021
16.Vysočina Jihlava25481318:4120

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (642)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele