FAČR zrušila úterní mimořádné jednání výkonného výboru, zasedání bude v lednu

11.12.2023, 19:50, aktualizováno 11.12.2023, 22:31
Aktuality

Fotbalová asociace ČR (FAČR) jen několik hodin po svolání úterního mimořádného jednání výkonného výboru, na němž měl být podle všeho zvolen nový trenér reprezentace, zasedání zrušila. Zdůvodnila to vysokým počtem omluvenek členů výkonného výboru ze zdravotních nebo pracovních důvodů. Zasedání se uskuteční až na začátku ledna, oznámil tiskový mluvčí reprezentace Petr Šedivý.

Podle médií by se národního týmu měl ujmout šedesátiletý Ivan Hašek, který už coby prozatímní kouč vedl českou reprezentaci v pěti zápasech v roce 2009, kdy byl zároveň svazovým šéfem.

Předseda FAČR Petr Fousek minulý čtvrtek po řádném jednání výkonného výboru uvedl, že rozhodnutí ohledně nového trenéra by mohlo padnout už v tomto týdnu. Dlouholetý funkcionář prohlásil, že proces výběru kouče se neustále posouvá dopředu. Znovu ale odmítl komentovat jména kandidátů a jejich počet.

FAČR vybírá trenéra poté, co se navzdory postupu na mistrovství Evropy v příštím roce do Německa rozhodl po kvalifikaci skončit Jaroslav Šilhavý. Smlouva mu oficiálně vypršela 30. listopadu. Výběrem nového kouče byla v listopadu den po posledním utkání kvalifikace s Moldavskem v Olomouci pověřena pětičlenná pracovní skupina, v níž jsou předseda Fousek, místopředsedové Jiří Šidliák a Jan Richter, člen výkonného výboru a šéf prvoligové Viktorie Plzeň Adolf Šádek a nový technický ředitel asociace Erich Brabec. Vedení FAČR konzultuje trenérskou otázku i se svým poradním orgánem, Sportovní radou.

Hašek strávil nejslavnější hráčská léta ve Spartě, jako kapitán dovedl Československo na mistrovství světa v roce 1990 v Itálii až do čtvrtfinále. Vyzkoušel si i zahraniční angažmá, hrál ve Štrasburku (1990-1994) a japonských týmech z Hirošimy (1995-1995) a Ičihary (1996). Hráčskou kariéru ukončil na Letné, kde plynule přešel do manažerské a v roce 1999 i do trenérské role. V roce 2005 Hašek neúspěšně kandidoval na post předsedy fotbalového svazu, o čtyři roky později už zvítězil. V červnu 2011 ale po necelých dvou letech rezignoval.

Po odchodu z čela českého fotbalu se vrátil k trenérské práci, jako kouč přitom strávil většinu času v zahraničních službách, a to zejména v arabských zemích. Vedl také Štrasburk, Kóbe či St. Étienne, saúdskoarabský klub Al Hilál se pod jeho vedením dostal do čtvrtfinále asijské Ligy mistrů. Naposledy trénoval od července 2021 do března 2022 libanonskou reprezentaci, úkol dostat se s týmem alespoň do play-off o mistrovství světa v Kataru se mu ale splnit nepodařilo.

V říjnovém rozhovoru s ČTK a Radiožurnálem Sport Hašek uvedl, že šance, aby vedl český národní tým, je malá, neboť si to podle něj někteří lidé nepřejí. Zároveň prohlásil, že po více než roční pauze už má velkou chuť znovu trénovat a očekává angažmá spíše v zahraničí.

Manažerem národního mužstva by podle médií mohl být někdejší reprezentační kapitán Pavel Nedvěd. Jako o dalším uchazeči o trenérský post se spekuluje o Vítězslavu Lavičkovi. Sázkové kanceláře dříve označily za největší favority kouče Slovácka Martina Svědíka a Plzně Miroslava Koubka.

Česká reprezentace se na Euru, které se uskuteční od 14. června do 14. července, utká ve skupině s Portugalskem, Tureckem a vítězem březnového play off C, jímž bude Gruzie, Lucembursko, Řecko, nebo Kazachstán.

Autor: ČTK

Komentáře (271)

Přidat komentář
thewall

FAČR ukáže fakáče většině fandů

Reagovat
Axelrose

Zvyk je železná košile

Reagovat
delfin
Reagovat
thewall

To je zajímavé faktum. Škoda, že to nenamluvil dabér Sheldona

Reagovat
Axelrose

Dobrý

Reagovat
thewall

Reagovat
ACSeRw!n

popcorn ale pripravuju uz ted

Reagovat
pobody's nerfect

To bude prdel, až překvapivě jmenují Ericha.

Reagovat
Salfovic

S asistenty Jarošíkem a Šmicerem.

Reagovat
kilobyte

OT: https://twitter.com/SK_Dynamo_CB/status/1734211839603417590

Ty Budějovice prostě baví. Když už to vypadá, že větší píčovinu už nemůžou vymyslet/udělat, tak vždy něčím překvapí.

Sice je Podry idealista, který často plácá nesmysly, ale je mi ho až trochu líto. Protože většina těch blbostí nejde od něho, ale on je vidět nejvíce a vše se na něj snese. Možná je to i důvod jeho angažování.

Reagovat
Imos

s tímhle majitelem jim přeju sestup víc jak Zlínu, ten klub už je v úplným rozkladu a to tam ten cirkusák z autobazaru je jen pár let

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Losinho

Tohle je přesně jak z Podryho hlavy.

Reagovat
Greny

Reagovat
naheCZ

Reagovat
kilobyte

To si nemyslím. Tohle je jasná Koubkovina. Navíc Podry by měl dělat sportovního ředitele, takže tohle jde mimo něj.

Reagovat
Losinho

Určitě to jde mimo něj, ale pochybuju, že by s tím nesouhlasil.

Reagovat
kilobyte

Podle mě by s tím sám nepřišel a Koubek mu to maximálně oznámil. Ale jestli to s ním řešil, tak beztak předvedl tu svoji klasickou okecávačku. Začal s tím, že s tím nesouhlasí a po 5 minutách monologu naivních nesmyslů mu dal trochu za pravdu.

Reagovat
Losinho

Reagovat
C-M@ster

Mně to naopak na něj vůbec nesedí. Jako možná se pletu, znám ho jen ze Zajíce a jestli někdy něco takovýhohle hajpoval v článcích, nemám to načtený.

Reagovat
Freedo

Kotel vydal prohlášení, že bude až do odvolání zápasy bojkotovat

Reagovat
Greny

Pro ně to není trest, ale vysvobození

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Pospovič

Reagovat
Pablos

Hašek je pro mě nakonec asi ta nejlepší volba…moment vysvětlím Nikdo ho roky pořádně neviděl trénovat, takže nevíme jak špatný nebo dobrý je… ok, ale to není ta výhoda ještě. Potom nevěřím, že by ta hra vypadala tak hrozně jako poslední dobou pod Šilhavým, jenže to by asi dokázal napodobit jen Bílek… takže to ještě taky není ta výhoda. Tou výhodou je… že by mi tam sympatického trenéra (Svědík např.) bylo líto… u Haška můžu i fandit jemu osobně (nesympatický není), ale klidně i nadávat a hejtit (zas tak odvařenej z něj fakt nejsem)

Reagovat
Kily

mně bylo o víkendu vysvětleno, že Hašek je jasně lepší volba než Svědík, protože má dva tituly se Spartou a byl to jednoznačně lepší fotbalista

Reagovat
Pablos

Tak ale to byl nějákej strejc z hospody né

Reagovat
Kily

ještě před pár měsíci jednoznačně nejnormálnější místní sparťan, který dneska minimálně jednou do měsíce chodí nasraný předčasně domů kvůli tomu, že se celá hospoda chce koukat na hokej a nikdo mu nepřepne televizi na fotbal

Reagovat
Sasha

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
ratusek

Reagovat
inferno08

Tak to by asi nakonec byl nejlepší Horváth. Ve finále je jedno, jestli trénoval Domažlice nebo Fujairah.

Reagovat
hornito

Reagovat
Cotton

Reagovat
JeséRodriguez

Reagovat
letitfly

Nejvtipnější na tom je, že nikdo nemůže ani tušit, jaká to je volba vlastně ani nevim, jestli budu nasranej nebo budu rád. Nemám vůbec tušení, na jaký hráče bude spolíhat, jaký hraje rozestavení, jestli preferuje ofenzivní nebo defenzivní fotbal, prostě vůbec nic. Co je podle mě pozitivní, tak že v tom speciálním díle Zajíce říkal, že mu v repre chybí profily jako Matěj Jurásek, tak by mohl aspoň třeba dát šanci nějakejm mladejm. Ale ono se to lehko říká v podcastu, když pak budou tlačit agenti, vedení atd. a zas se třeba dočkáme Kopice a spol

Reagovat
Pablos

Jj toho Zajíce jsem si taky pustil… podle mě ty volby povolávání hráčů se pod ním snad zlepší, docela tomu věřím, že snad jo.

Reagovat
kilobyte

Tak on je od českého prostředí dlouho odstřižený a už žádné vazby tady nepotřebuje. Takže tlak agentů mu asi může být jedno.

Reagovat
Salfovic

Tak to doufám, že Svědíkovi budeš v příští sezoně fandit i s Plzní, do které v létě přijde.

Reagovat
Pablos

Plzni ,,fandím” (přesně řečeno přeju) i teď, když je tam Koubek… Svědíkovi budu přát taky kdekoliv.

Reagovat
Infeld Prácheňský

Tomuhle moc nevěřim, i když jsem si to před sezonou přál. Myslim, že se na to trochu přestal hodit s ohledem na to, jakou cestou ted očividně Viktorka chce jít. Uvidíme.

Reagovat
Axelrose

Tak v tom případě k vám přestoupí i Havlík

Reagovat
kilobyte

Hlavně Hašek se zmiňuje skoro při každém výběru trenéra repre. Takže už se konečně ta "otázka" vyřeší.

Reagovat
inferno08

Konečné řešení Haškovi otázky.

Reagovat
Pony Slaystation

feat. Hrobka a Pitva

Reagovat
ratusek

Reagovat
KoryVCF

Reagovat
thewall

Vidím to tak, že volba Haška bez ohledu na výsledek na Euro (řekněme do úrovně čtvrtfinále) není dobrá volba.

1. Buď Hašek uspěje a pak si FAČR ověří, že sáhnout mezi provařené dinosaury je dobrá volba a po Haškovi bude další podobná volba nástupce nebo

2. Hašek neuspěje a ztratíme minimálně jeden turnaj.

Reagovat
Nuno čomes

Tak turnaj, na tom nikdo nečeká zázraky. Hlavním bodem bylo se na nej dostat. Kvůli penězům. To je vše.

Reagovat
Pablos

Zase jedinej člověk od kterého jsem veřejně slyšel, že jedině MS má být priorita a Euro je jen příprava.

Reagovat
Spalovač šancí

Jak ztratíme jeden turnaj? Rozhodně nejsme v pozici Angličanů, Francouzů či Španělů, aby bylo povinností min. semifinále ...

Reagovat
Coutinho10

do toho rozhovoru v zajíci jsem ho spíš nechtěl, ale byl celkem sympaťák, má respekt, v zahraničí jméno a konečně budeme mít příležitost ho vidět pracovat v našem prostředí naší země, takže budeme přesně pak vědět na 100%, jestli často ten hate, proč ne byl adekvátní nebo ne, ale říkám, celkem mu věřím, že ukáže, že to má v sobě a půjde to, tak uvidíme

Reagovat
Axelrose

Tak tu možnost jsme mohli mít i před několika lety, kdyby nezacinkali kuci arabský petrodolary

Reagovat
Fakt

Tak třeba se stane zázrak a vydrží ve funkci aspoň až do EURA

Reagovat
Alons0

Vůbec bych se nedivil, kdyby to po EURO zabalil a vyrazil zase směr ropa. Aspoň bude FAČR se svou dlouhodobou koncepcí opět k smíchu.

Reagovat
smazaný uživatel

však to tak dopadne. Řekne že český prostředí je na hovno, že čekal něco jiného, stručně řečeno Češi jsou piče a zas uteče k ropákům. Nic jinýho nečekám.

Reagovat
OTASi

Reagovat
Uwe háže buly

Vůbec bych se nedivil, postoupí ze třetího místa ze skupiny a udělá si zase jméno a vezme nějakou repre u arabů.

Reagovat
smetos

Chytám se stébla a zítřejší tiskovka bude vypadat třeba takto: Trenérem pro EURO je Ivan Hašek, jelikož panu Svědíkovi neumožní smlouva nastoupit k repre okamžitě a tým se musí začít skládat co nejdřív. Na EURO se tedy pan Svědík podívá jako jeden z asistentů a poté repre převezme jako hlavní kouč.

Reagovat
naheCZ

Svědík asistenta dělat nepůjde

Reagovat
GabrielBatistuta

Takhle nejak jsem si to predstavoval od zacatku. Ale je to realny? Asi ne

Reagovat
smazaný uživatel

Na EURO asi v pohodě řešení, potom už by to chtělo něco koncepčnějšího.

Reagovat
Mates_Matesović

Asistenti prý Köstl a Veselý

Reagovat
ACSeRw!n

tak precejenom si tam Slavie nekoho dotlacila (jestli to neni ten Kostl z Bohemky)

Reagovat
Greny

Vybíral si sám ? Veselý s ním kdysi spolupracoval, Kostl myslím že ne

Reagovat
Losinho

Klusáčka mu prej nepovolili.

Reagovat
Greny

Jakože takhle, jsem zvědav zda budou asistenti na plný úvazek nebo ne, protože pokud ne tak minimálně dva kluby budou dost nasrany(Sparta a Plzeň že tam nemají svoje lidí a rozjede to opět další debaty, kór když tam budou jen na jeden sraz a rovnou nominaci na euro

Reagovat
Losinho

Veselý by měl pokračovat i v Bohemce.

Reagovat
Greny

Tak Kostl prý pokud bude asistent u repre tak končí ve Slavii

Reagovat
Coutinho10

to by byla škoda

Reagovat
naheCZ

Reagovat
OTASi

Dinosaurus

Reagovat
spider_8

Tohle melo prijit pred 15 lety...

Reagovat
Sosi

Nevím, no... totálně si vytřeli prdel s jakoukoli transparentností a pokud to bude Hašek, tak to prostě bude malá domů. Neříkám, že je to špatný trenér, když se hledal trenér 10 let zpětně, byl bych pro... sle prostě dnes je to rozhodnutí totálně mimo a bez jedinýho pádnýho důvodu

Reagovat
Fakt

V Libanonu to nevyšlo, tak to zkusíme v Česku

Reagovat
smetos

Trenérská kariéra Ivana:

AC Sparta Praha 1999–2001

RC Strasbourg 2001–2003

Visel Kóbe 2003–2005

Gabonská fotbalová reprezentace 2005

Al Wasl FC 2005–2006

AS Saint-Étienne 2006–2007

Al-Ahli Dubai 2007–2009

Česko Česká fotbalová reprezentace 2009

Al-Ahli Dubai 2011

Al-Hilal 2012

Qatar SC 2014

Al-Fujairah 2014–2016

Emirates Club 2016–2017

Al-Fujairah 2018–2020

Libanon Libanonská fotbalová reprezentace 2021–2022

Trenérskské úspěchy: mistr ligy jako trenér 2000 a 2001 (AC Sparta Praha)

finalista Poháru ČMFS jako trenér 2001.

Reagovat
thewall

Smutné, že někdo s takovým trenérským CV je kandidát pro reprezentaci.

Reagovat
Perzifláž

hele a kterej českej trenér má lepší CV? dva tituly, 1/16 ligy mistrů a angažmá v týmu jedný z top 5 lig.. dyť on je suverénně nejúspěšnější českej trenér posledních dvaceti let

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Poslednich dvaceti let, jo?

Reagovat
Perzifláž

plus mínus tři roky

Reagovat
pobody's nerfect

Zeman

Reagovat
Perzifláž

ten měl vrchol tak kolem roku 1995, pak už byl za komika, takže do dvacky se nevejde

Reagovat
Fakt

To Hašoun taky ne. Takže největší úspěch za posledních 20 let je, že s Libanonem porazil Súdán 1:0

Reagovat
pobody's nerfect

Fajn, Hašek má úspěchy o maličko mladšího data. Ale i tak to nic nemění na tom, že jsou cca 20 roku staré a posledních 10 let je to z jeho strany spíše paberkovani.

Reagovat
Perzifláž

ok, ale moje reakce byla na kokůtka, kterýmu se nelíbilo celkový CV, což je peachovina největší, když žádnej aktivní českej trenér (kromě teda toho Zemana) se tomu ani neblíží

Reagovat
thewall

Proč tak startuješ? Neříkám, že Hašek bude neúspěšný a jestli to dostane, tak se uvidí. Mně to žíly trhat nebude. Jeho CV mi přijde zajímavé z pohledu fotbalového historika, ale rozhodně není zajímavé z pohledu adepta fotbalové repre pro akci v roce 2024.

Tahle volba je ve stylu, kdy se odpovědní lidé neumí podívat dál než mezi staré známé. Zasmrádlý rybníček FAČR.

Reagovat
thewall

Ještě to zkusím polopaticky: působivé CV do nějaké fotbalové knihy a když bude vnoučatům povídat o své kariéře. Jeho úspěchům ve Spartě tleskám. Smutné, pokud se s takovým CV kandiduje na konci roku 2023 na post trenéra české repre.

Jak vidíš k jeho dávným úspěchům chovám respekt (i k hráčské kariéře).

Reagovat
buzna

Reagovat
thewall

Zredukuj to na 15 let a je z toho velké kulové. A to bych ani nešel nad 10 let.

Není to o CV na dvě A4, ale ať je to člověk, který v posledních několika letech prokázal, že má výsledky, je osobnost a není to člověk žíjící minulými úspěchy.

Raději riziko s nadějným trenérem, než útěkář a objíždeč pouštních štací.

Reagovat
dantetomas

Vrba

Reagovat
YNWA__MSN

I Bílek a Vrba mají lepší CV ...

Reagovat
$$CaptainKokotko

Jj

Reagovat
Perzifláž

v čem tvl.. Bílek v evropskejch pohárech je katastrofální, ale dalo by se s tim polemizovat díky tomu 1/8 Eura, ale Vrba?

Reagovat
kilobyte

Vrba udělal 3x LM, což se myslím žádnému jinému českému trenérovi nepovedlo.

Reagovat
Salfovic

Pokaždé z ní postoupil do EL a naposled získal pěkných 7 bodů. A v EL to 2x dotáhl do osmifinále.

Reagovat
YNWA__MSN

A jako za posledních 10-15 let prokázal kvality a úspěchy, aby mohl být kandidátem na repre trenéra?!

Neřeknu kdyby se jeho jméno zminovalo s postem repre trenéra před 15 lety, ale ted je to absolutní úlet

Reagovat
YNWA__MSN

I Jarolím má lepší CV a jak ta repre vypadala

Reagovat
Perzifláž

ok, srovnávačka...

Hašek - hlavní trenér ve Francii, 1/18 LM, dva tituly

Jábulím - asistent trenéra ve Francii, základní skupina LM, dva tituly

nějak tam to lepší CV nevidim

Reagovat
bobis21

Oba ty tituly byly před více než 20 lety

Reagovat
Sosi

Zlatej Vrba i Trpišovský

Reagovat
Rudy

Vzdyt to je katastrofa a rovnou i argument, proc ho ignorovat. 1999-2003 OK, od te doby bida a delka kontraktu to jen potvrzuje.

Reagovat
pobody's nerfect

No vidíš kolik toho má. Rychle ho podepisme, než ho někdo vyfoukne, třeba svatý Tomáš a princuv ostrov

Reagovat
Hasan Šáš

Tak hlavní úspěch je osmifinále LM, o tom si dnešní progresivní trenéři (všichni víme koho myslím) mohou nechat leda zdát

Reagovat
Salfovic

Souhlas, ale na tehdejší poměry to byla pro Spartu hratelná skupina a šla do ní s postupovými ambicemi.

Reagovat
Hasan Šáš

Trochu štěstí na los tam bylo, když se dívám na ostatní grupy toho ročníku.

Reagovat
pobody's nerfect

Jak se vlastně mohlo stát, že měli takovou skupinu? Žádný velký tým a to ani na tehdejší dobu.

Reagovat
Hasan Šáš

Tak ve Francii nebyl v tý době dominantní klub jako pozdějc Lyon a teď PSG, titul tam vyhrával skoro každej rok někdo jinej, Bordó byl ale dobrej tým na úrovni dnešního Marseille třeba. Spartak Moskva je takovej trochu Šachťar. Jenom ten Tillburg je úlet, to nechápu jak se tam mohli dostat přes ty PSV a Feyenordy.

Reagovat
Salfovic

Měli Galáska.

Reagovat
Puskas

Ale co pamatuji, působili hodně naivně.

Reagovat
mayday

Se Spartou doma vedli 3-1 a Sparta otočila na 3-4, tuším Labant tam kopal snad tři penalty.

Reagovat
Uwe háže buly

i o tom angažmá někde ve Francii

Reagovat
Salfovic
Reagovat
Chittak_LFC

Takze 2 tituly se Spartou, kdy jedinym realnym souperem byla Slavia, a i ta na Spartu nemela

Reagovat
Salfovic

Tehdy zadnej realnej souper nebyl.

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Hasek pico. Make 4-4-2 diamond great again!

Reagovat
xjert02

Reagovat
Amon

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Kejza

Reagovat
krisa

Reagovat
Cotton

ve fifě nic jinýho nehraju

Reagovat
dondinho

S tím Haškem mi to připomíná jak vždycky před volbou prezidenta se odněkud vynořil Švejnar.

Reagovat
Salfovic

Nebo Bobo.

Reagovat
Kejza

Reagovat
Sosi

Reagovat
Blasphemer

ČTK: Úterní mimořádné jednání výkonného výboru FAČR bylo kvůli množství omluvenek členů zrušeno. Zasedání se uskuteční až na začátku ledna, oznámil FAČR.

Nic nebude.

Reagovat
Pablos

Komedie

Reagovat
Greny

Nevím jestli se bafunarum takhle v prosinci nechce nebo jestli jim do toho někdo nehodil vidle

Reagovat
pobody's nerfect

Někdo jim hodil vidle. Nebo druhá varianta, nechce se jim už teď platit trenéra.

Reagovat
Blasphemer

Prej by Hašek neprošel, tak to zrušili.

Reagovat
pobody's nerfect

Takže v lednu jmenují Fouska?

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Reagovat
Greny

tam je to samej génius ty vole

Reagovat
pobody's nerfect

Hašek zdrha ještě před jmenováním?

Reagovat
thewall

Fousek má opravdu velkou autoritu

Reagovat
20DollarsInMyPocket

Duvodem ma byt vysoky pocet OMLUVENEK, ze zdravotnich a PRACOVNICH duvodu.

Proc se u toho vlastne rozcilovat, vzdyt oni sami na to hazej bobek. Banda namistrovanejch lemplu.

Reagovat
Greny

By mě zajímalo co tak důležitého mají na práci. ? Zabalit dárky .??

Reagovat
pobody's nerfect

Party v Belmondu

Reagovat
Coutinho10

nejdřív nakoupit

Reagovat
Salfovic

Všichni jsou nemocní, v práci a mají rodinou oslavu.

Reagovat
Coutinho10

aspoň se nám to nebude motat do závěru podzimní časti a 6. zápasů skupin evropských pohárů...v lednu na to bude času dost

Reagovat
Blasphemer

Ty seš normálně agent FAČR.

Reagovat
Coutinho10

hledám na tom pozitiva, aspoň se budeme mít na co těšit a třeba vše nakonec bude úpln ě jinak viz jak píšu níže

Reagovat
fabec1222

V lednu zas budou všichni na horách, tak to přehoděj na březen, kdy zas budou všichni na jarních prázdninách.

Reagovat
mistr129

Tak se to přehodí na červen, ale zjistí se, že všichni bafunáři odjeli na euro...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Coutinho10

času dost, přáteláky, jestli nějaký budou se odehrajou a trenéra stačí zvolit až na repre kemp před eurem

Reagovat
Greny

Fousek udělá nominaci a Brabec to odtrenuje

Reagovat
Coutinho10

a nemusíš vyhazovat statisíce na plat trenéra s asistenty

Reagovat
Kocour Klapuška

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
smazaný uživatel

Jestli je Ivan poslal do prdele, tak stačí na už připravené tiskové zprávě přepsat křestní jméno na Martin a nemusí to odkládat.

Reagovat
fabec1222

Takže je Hašek určitě poslal do prdele s prachama Cesta pro Koubka volná

Reagovat
Coutinho10

zajímavý

FAČR zrušil úterní mimořádný výkonný výbor, na kterém se měl volit nový trenér české reprezentace. Oficiální důvod: hodně omluvenek, nízká účast. Neoficiální info: Ivan Hašek nemá potřebný počet hlasů #prestupy

https://infotbal.cz/facr-by-mel-zrusit-uterni-vykonny-vybor-ivan-hasek-nema-dostatek-hlasu/

Reagovat
Greny

Jako jdu to klidně vezmu jestli jde fakt do tuhyho, nebudu drahej a s agentama a klubama to nějak osefuju....

Všichni budou spokojeni

Reagovat
Coutinho10

aneb proto milujeme český fotbal

Reagovat
Spalovač šancí

Proti jmenování Haška nejde najít jediný rozumný argument. Buď to dopadne, jak všichni očekávají, anebo ještě hůř.

Osobně to ale vidím, že to pro hráče bude velká čest hrát pod legendou z Nagana, kterou na vlastní oči hrát neviděli, protože většina z nich ještě tahala kačera.

Reagovat
dantetomas

A Svejka tiez nikto z nich necital

Reagovat
dondinho

Ale možná aspoň kupovali Smarty-ho..."on baví"

Reagovat
Greny

Mimořádně svolanou valnou hromadu jsme mimořádně odvolali

Reagovat
Greny

OT : https://twitter.com/TrollFootball/status/1734294227536728107

Já to říkám pořád že se u nás rozhodčí v lize mají dobre

Reagovat
kilobyte

Červená za napadení a žlutá za simulaci. Šel dost ochotně.

Reagovat
havrys99

https://twitter.com/Darkwebhaber/status/1734320763858014488?s=20

moncl teda hustej jsem zvědavý na tresty

Reagovat
Greny

taky si někteří ještě na zemi kopli do nej

Reagovat
Salfovic

Zkušeně To se bude blbě dokazovat

Reagovat
Firkraag

Někteří by si tohle ale zasloužili. Od celýho stadionu.

Reagovat
Salfovic

Jak všichni nasadili překvapený výraz

Reagovat
Blasphemer

Šádek

Reagovat
$$CaptainKokotko

Za co ?

Reagovat
Greny

Údajně je to jeho práce a Fousek na Haška nemá hlasy ve VV

Reagovat
$$CaptainKokotko

Dík. No snad je to hlavně kvůli tomu, že ho Hašek nepřesvědčil a ne že chce provédt ten jeho master plan Koubek k repre a Svedík do Plzně. Ta varianta by se mě líbila. Koubkovi bych to přál. Za mě je to lepší volba jak Hašek a Svedík do Plzně by bylo dobré, že se konečně posune. Ale zase chci aby zůstal u nás a my zabojovali o 3místo

Reagovat
Salfovic

Bez šance. Až Plzni na jaře odpadne Evropa, tak její ligové výsledky půjdou nahoru a vklidu si to třetí místo uhraje.

Reagovat
Blasphemer

„Sedm z dvanácti členů VV v čele s Adolfem Šádkem bylo připraveno hlasovat proti Haškovi,“ říkají zdroje portálu inFotbal.cz.

Reagovat
Greny

A nebyl Šádek v té skupině co toho trenéra měla vybírat ??

Tam podle mě vůbec nikdo neví co se děje jen Fousek zasel za Šmicer a tou jeho slavnou poradní skupinou, poradili mu Haška a bylo vyrizeno

Reagovat
Blasphemer

Nejdřív se psalo, že Šádek s tím souhlasí. Ale klidně bych řekl, že to bylo jen na oko a mezitím sbíral podporu pro svojí variantu a teď s tím za pět minut dvanáct šel ven.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
John Obi Mikel

Fousek chtěl Haška už před 2 lety

Reagovat
Salfovic

To by mě tedy zajímalo, za koho kope. Jsem měl za to, že Svědíka by chtěl do Plzně.

Reagovat
YNWA__MSN

Hašek je blbej vtip ... Taková absurdita, že to není možný...V tomhle kontextu mi někdo prosím vysvětlete v čem je takovej Bílek méně zkušený, úspěšný a méně vhodný kandidát než Hašek (ale jakože NECHCI Bílka jenom mi prostě přijde, že i Bílek je mnohem vhodnější aa ve finále úspěšnější kouč, který má taktéž zkušenosti ze zahraničí a jeho pořádné a úspěšné angažmá bylo předloni v Plzni a ne před 15lety)?!

Reagovat
Shevchenko

Jako že by Bílek po tom co u repre zažíval měl chuť se tam vracet?

Reagovat
Greny

Ten je poslal do prdele a prý ani nepřišel na pohovor a teď kdyby otočili a vzali ho tak jsou zase za idioty

Reagovat
YNWA__MSN

No ne..já to myslím tak, že Hašek je tak bizarní možnost, že by i jmenování Bílka dávalo vetší smysl..Každopádně se tam vracet nebude po tom co proti němu bylo a zkrátka by to chtělo vzít někoho mladšího...bohužel jediný mladší a dost kvalitní je Trpišovský a ten nechce

Reagovat
$$CaptainKokotko

Kdyby Haškovi dělal asistenta Kostl tak je to snad známka toho, že Hašek není mimo . Uvidíme

Reagovat
Mass

Pěkně třeskutej zápas, a to ještě rozhodčí neuznal v prvnim poločase podle mě regulérní gól Ankary. Btw na hřišti Radakovič, Höjer a Minčev, ti sou na připískávání zvyklí

Reagovat
dondinho

nemluv o provaze v domu oběšencově

Reagovat
inferno08

Jako občas si říkám, co člověka vede k tomu, že jde u nás dělat rozhodčího. A pak si uvědomím, že jsou lidé, kteří jdou dobrovolně dělat rozhodčího v Turecku...

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Aby nemuseli k Turkovi.

Reagovat
Cotton

Reagovat
Kily

ani za dvě zlatá prasata a padesát chlívků k tomu

Reagovat
Csaplárova past

Nemají žádného kandidáta na post trenéra. Komedie, teprve teď to řešit

Reagovat
nafukovaci.tucnak

Komedie nemají nikoho...a uvidíte, že budou muset se ohlížet do zahraničí,i když ťápali, že nebude... těm nevěřím nic . Ale upřímně, mě je to fuk kdo tam bude nepoužívám to

Reagovat
Igner Farnsworth

Jedna schůze za půl roku a oni jsou zrovna všichni objednaný u zubaře, my máme až NEUVĚŘITELNOU smůlu no.

Reagovat
Cotton

A ještě navíc takovou smůlu, že celý měsíc se nesejdou a museli to posunout až na leden

Reagovat
kilobyte

Mají moc práce. Shání dárky z prémií za postup na Euro.

Reagovat
Miguel19

Jsem zdrcen.

Reagovat
Fakt

Co to je za klauni?

Reagovat
xjert02

Reagovat
Cotton

Reagovat
ACSeRw!n

takze Hasek to prej nebude.. tak to sem zvedavej, co tam bude za zoufalce

Reagovat
Kily

jak to vypadá s popcornem?

Reagovat
ACSeRw!n

byl k snidani

Reagovat
Kily

všech patnáct kilo?

Reagovat
Fakt

Reagovat
Alons0

Tipuju Erich Brabec s asistentem Pešírem a manažerem Podroužkem.

Reagovat
ACSeRw!n

hele.. sranda by byla to zas joo

Reagovat
kilobyte

Já bych zkusil tandem Podry a Vacíno. To by byla teprve divize.

Reagovat
Lemond Laws

Hm, on to fakt bude někdo z plešounů Bílek, Koubek

Reagovat
Lemond Laws

A jinak nepřijít do práce kvůli práci To jsou borci

Reagovat
bobis21

Tak Babiš má ve sněmovně snad 80 % absencí "kvůli práci".

Reagovat
Lemond Laws

No jo, mají to prostě náročné tyhle bafuňáři

Reagovat
kilobyte

Protože neblábolí a maká.

Reagovat
bobis21

No on právě když přijde tak tam pak 2 dny v kuse blábolí

Reagovat
kilobyte

No právě. Jezdí po republice, kde má menší vystoupení. A jednou za čas má hlavní vystoupení v Praze.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Blasphemer

To někdy napíšu šéfovi ráno, že nedorazím do práce, protože mám jinou práci.

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
ACSeRw!n

?

Reagovat
Lemond Laws

Kluci z isportu poslední dobou řádí s AI..

Ale tohle je teda hrozný..

Reagovat
ACSeRw!n

vubec to nechapu.. polovina dresu uplne stejna.. mozna za par let ta AI za neco bude stat, ale tohle je bida

Reagovat
ACSeRw!n

ale delat z toho clanky do "novin" to uz je dobra zoufalost no

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
Lemond Laws

No právě

Myslím, že tohle nebude chyba AI, ale spíš zadání, co dostala... Kdyby si s tím někdo pohrál víc, mohlo to být zajímavé.

Ale tohle je teda úlet to dát jako článek

Reagovat
Blasphemer

To potřebujou nějak vykázat, že si za firemní prachy platí Midjourney, tak z toho splácají pár takových článků a bum, je to v plusu a vyplatilo se.

Reagovat
Lemond Laws

platí si měsíčně 20 usd na GPT4 a to mají na všechno

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
letitfly

Já na to třeba kliknul, když jsem tady viděl odkaz...a to je přece cíl. Za mě v pohodě

Reagovat
Lemond Laws

Tak snad dostanu nějaký halíře za proklik

Reagovat
pobody's nerfect

Jestli tohle čte Fousek, nechá výběr repre kouče na AI.

Reagovat
Blasphemer

V lednu 2022 byl trenérem české fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý. Avšak, v průběhu času může dojít k změnám, a nový trenér může převzít tuto roli. Ideální trenér by měl mít schopnosti motivovat hráče, taktickou vizi, zkušenosti a schopnost efektivně spolupracovat s hráči a týmem.

Důležité je, aby trenér měl schopnost rozvíjet potenciál hráčů, budovat taktickou disciplínu a vytvářet pozitivní atmosféru v týmu. Výběr ideálního trenéra závisí na specifických potřebách a cílech české fotbalové reprezentace, a také na dostupných kandidátech v daném okamžiku.

K identifikaci potenciálních ideálních trenérů by bylo nutné vzít v úvahu aktuální trendy ve světě fotbalu, dostupnost trenérů na trhu a samozřejmě potřeby českého národního týmu.

Několik světově uznávaných trenérů, kteří mohou disponovat potřebnými schopnostmi, zahrnuje:

Pep Guardiola: Guardiola je známý pro svou taktickou genialitu a schopnost vytvářet úspěšné týmy. Ovšem v lednu 2022 byl manažerem Manchesteru City, a je možné, že se od té doby něco změnilo.

Jurgen Klopp: Klopp má vynikající pověst pro svou schopnost budovat silné týmy s výrazným herním stylem. V lednu 2022 vedl Liverpool.

Zinedine Zidane: Bývalý trenér Real Madridu, který dokázal vyhrát tři po sobě jdoucí ročníky Ligy mistrů.

Erik ten Hag: Nizozemský trenér, který v lednu 2022 vedl Ajax a byl chválen za svůj přístup k rozvoji mladých hráčů a úspěchy na evropské scéně.

Vzhledem k rychlým změnám ve světě fotbalu by však bylo nutné aktualizovat informace, abyste získali aktuální pohled na dostupné trenéry a jejich úspěchy.

Reagovat
Blasphemer

Tak super, AI nám vybrala Pepka, Kloppa, Zidana a nebo ten Haga. Fousku jednej!

Reagovat
kilobyte

Že ty jsi zapomněl zadat, že nemáme peníze.

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
ratusek

Můžeme na to uvolnit až pětatřicet tisíc

Reagovat
Lemond Laws

Skromníž no...

Reagovat
Mass

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
Mupi

vyber nám kouče pro českou fotbalovou reprezentaci. nezapomen, že nemáme peníze, vede nás parta neschopných idiotů a další rok hrajem na euru. Taky bych měl asi zmínit pár informací, které by si měl vědět.

- měl by rozumět českému specifickému prostředí (nic takového neexistuje, ale tady si na to hrajem)

- Neměl by být jiné rasy než běloch (jinou rasu by 90 % národa neuneslo)

- Neměl by to být Slovák (To by 100 % národa neuneslo)

- Měl by mít přirozený respekt u hráčů (aspoň tak, aby chlastali v uzavřené společnosti a ne an veřejnosti - samozřejmě v době reprezentačního srazu)

- Měl by to být buran a zároveň by to nesměl být buran (chceme se zavděčit celé společnosti)

- Měl by chtít hrát ofenzivně a krásný fotbal (je to utopie, ale jinak stejně po 2 remízách ho začne společnost nesnášet)

- Může to být tedy i cizinec, ale nesmí být moc cizí

- Nevadí, že jeho poslední úspěch je více než 30 let starý (ovšem neměl by být mrtvý)

- Ještě jednou připomínám, že svaz nemá peníze (skoro, na malou výplatu ještě bude)

- Neměl by to být Šilhavý a je. zbytečné opět oslovovat Bílka

- Taky by bylo fajn neoslovovat znovu Trpišovského

- Pro jistotu - neměl by to být ani Bruckner

- Stejně víme, že svaz nikoho jiného než Haška nemá, tak klidně to napiš sám

Prosím ideálně najdi i kontakty na ty trenéry. Nezapomeň, že zahraniční trenéři obvykle nemají email na seznamu.

ChatGPT

Rozumím vašim požadavkům na výběr trenéra pro českou fotbalovou reprezentaci. Vzhledem k vašim specifickým kritériím a omezenému rozpočtu je to náročný úkol, ale pokusím se najít vhodného kandidáta.

Zohledňuji, že hledáte trenéra, který:

Rozumí českému prostředí.

Je běloch, ale ne Slovák.

Má přirozený respekt u hráčů.

Je schopen vyvážit různé sociální požadavky.

Preferuje ofenzivní a atraktivní fotbal.

Může být cizinec, ale ne příliš "cizí".

Má zkušenosti, i když starší.

Je ochoten pracovat za nižší finanční ohodnocení.

Není to Jaroslav Šilhavý, Michal Bílek, Jindřich Trpišovský ani Karel Bruckner.

Může být i Dušan Hašek.

Na základě těchto kritérií navrhuji následující možnosti:

Dušan Hašek - Zdá se, že je to vaše preferovaná volba. Hašek má zkušenosti s českým fotbalem a mohl by být ochoten pracovat za nižší finanční ohodnocení.

Pavel Vrba - Má zkušenosti s vedením českých týmů a je známý svým ofenzivním stylem hry. Jeho přístup by mohl vyhovovat vašim požadavkům.

Karel Jarolím - Dříve trénoval českou reprezentaci a má zkušenosti s českým fotbalem. Mohl by být vhodným kandidátem, pokud hledáte někoho s dřívějšími zkušenostmi.

Zdeněk Zeman - Ačkoli je Zeman známý svým ofenzivním stylem hry a má zkušenosti z italského fotbalu, může být ochoten přijmout výzvu v českém fotbale.

Pro získání kontaktů na tyto trenéry bych mohl provést online vyhledávání. Mějte na paměti, že kontaktní informace trenérů nejsou vždy veřejně dostupné a mohou být chráněny soukromím. Mohu pokračovat ve vyhledávání kontaktů?

User

prosím zkus nejdřív i jiné kandidáty. Teď aspoň víme, jak svaz doopravdy toho trenéra hledá

ChatGPT

Used WebPilot

Na základě vašich kritérií a informací získaných z Transfermarkt, zde jsou někteří dostupní trenéři, kteří by mohli být vhodní pro vedení české fotbalové reprezentace:

Frank Lampard (45 let) - Dostupný od 30. června 2023, průměr bodů na zápas 1.47. Lampard má zkušenosti z Premier League a je známý svým dynamickým přístupem k fotbalu.

Ole Gunnar Solskjaer (50 let) - Dostupný od 21. listopadu 2021, průměr bodů na zápas 1.81. Solskjaer má zkušenosti s vedením Manchesteru United a je známý svým schopnostem motivovat hráče.

Joachim Löw (63 let) - Dostupný od 31. července 2021, průměr bodů na zápas 1.87. Löw má bohaté zkušenosti z mezinárodního fotbalu, včetně vedení německé reprezentace k vítězství na Mistrovství světa.

Antonio Conte (54 let) - Dostupný od 26. března 2023, průměr bodů na zápas 1.98. Conte je známý svým taktickým umem a schopností vybudovat silný týmový duch.

Rudi Garcia (59 let) - Dostupný od 14. listopadu 2023, průměr bodů na zápas 1.73. Garcia má zkušenosti z francouzské Ligue 1 a italské Serie A.

Julen Lopetegui (57 let) - Dostupný od 8. srpna 2023, průměr bodů na zápas 1.97. Lopetegui má zkušenosti s vedením španělské reprezentace a klubů jako je FC Porto a Sevilla.

Vzhledem k vašim specifickým požadavkům na národnost a styl hry, doporučuji zvážit trenéry jako jsou Lampard, Solskjaer, nebo Löw. Jejich zkušenosti a styl hry by mohly vyhovovat požadavkům české reprezentace.

Pro získání kontaktů na tyto trenéry bych mohl provést další vyhledávání. Mějte na paměti, že kontaktní informace trenérů nejsou vždy veřejně dostupné. Mohu pokračovat ve vyhledávání kontaktů?

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
lampas

Reagovat
Losinho

"je běloch, ale ne Slovák"

Tesat do kamene

Reagovat
Mass

Netrenoval repre náhodou Chovanec?

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
dondinho

Dušan Hašek, to je vono !

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
kilobyte

Ale jen ať si blbnou. Třeba tím někdo z vedení zjistí, že AI dokáže i psát články a často v lepší kvalitě než tihle novináři. Pak jim místo nich bude stačit jeden, co bude umět číst a počítat, aby to jen zkontroloval.

Reagovat
naheCZ

Ještě bude muset umět psát, aby do té AI napsal to zadání. A vlastně s tím i někdo, kdo ten dotaz dokáže vymyslet a zformulovat. Takže prostě jeden kvalitní zaměstnanec

Reagovat
kilobyte

Nebo 4 stávající.

Reagovat
michalbarca

Reagovat
ratusek

to je naprosto příšerný. Vše na jeden styl

Reagovat
Cotton

Takže oni svolali VV, ale po pár hodinách zjistili, že jsou vlastně všichni buď nemocný nebo mají práci, takže to posunuli o měsíc. Hodně uvěřitelný.

Reagovat
Coutinho10

zástěrka, takže ho vlastně asi neodsouhlasili (Haška)

Reagovat
Strakosha

Hašek nabídku přijme pouze, pokud si bude moct vybrat svůj realizační tým. Nejdříve mu tam místo Klusáčka chtěli nasrat Svědíka,pak dokonce Köstla!!! jednání tedy budou pokračovat

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
kilobyte

Slušná komedie.

Reagovat
Puskas

Ještě to Fousek odloží o měsíc, aby dal ostatním nůž na krk, že je jako za dveřmi přípravný zápas, že je třeba spěchat a že je tu Hašek a není čas hledat někoho jiného.

Reagovat
thewall

Reagovat
pobody's nerfect

Jsem pro drabovou.

Reagovat
vacin

Asi se nemůžeme přít o to, že je čerstvý šedesátník respektovanou osobností a vzdělaným člověkem. Nicméně to je Dana Drábová také a nikdo ji nenavrhuje do funkce trenérky fotbalové reprezentace.

To je borec

Reagovat
Salfovic

U ní celkem sedí i ten věk

Reagovat
$$CaptainKokotko

Reagovat
Sosi

a má pravdu

Reagovat
John Obi Mikel

Já už to četl asi třikrát

Reagovat
monty25

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele