Zambo Anguissa se stal plnohodnotným členem Neapole

26.05.2022, 20:23
Aktuality
André-Frank Zambo Anguissa (© AFP)
Nejdražší ze čtyř drahých posil Fulhamu roku 2018 se s londýnským klubem definitivně loučí poté, co Neapol závěrem úspěšného hostování využila opce na trvalý přestup. André-Frank Zambo Anguissa tak odchází za 15 milionů eur, kdežto Fulham ho před čtyřmi lety kupoval zhruba za 25 milionů.

Kamerunský reprezentant takto ve Fulhamu strávil jenom dvě sezony, po něž Cottagers patřili mezi smetánku, tu třetí už po letošním opětovném postupu do Premier League nepřidá. Anguissovi se dříve povedlo hostování ve Villarrealu a nyní se silným, dynamickým záložníkem byli spokojeni také v Neapoli, které 25 starty výrazně pomohl na třetí místo.

Zambo Anguissa se osvědčil coby náhrada za Allana ve středu pole, a když zmeškal několik zápasů kvůli lehčímu zranění či reprezentování na Africkém poháru národů, jeho absence byla vždy neapolským týmem velmi cítit. Aktivování 15milionové opce a udržení fotbalisty s číslem 99 tak bylo přirozeně pro Partenopei letní prioritou číslo 1.

Délka kontraktu potvrzena nebyla, připravena pro něj však měla být smlouva do léta 2026.

Autor: Tomáš Daníček / football-italia.net

Komentáře (6)

Přidat komentář
Seydou Doumbia

Hodně kvalitní hráč na svém postu nedoceněný player

Reagovat
mastakillah

Na začátku ligy naprostá skála, nejlepší hráč. Pak šel s formou mírně dolů, ale parádní hráč. To hostování se nám opravdu povedlo a přestup si zasloužil snad ten povedenej první ročník v Calciu potvrdí, případně i vylepší

Reagovat
Ragnar Lothbrok

Zvíře

Reagovat
trywii & TOTTENHAM

Parádní hráč, chtěl jsem ho do Spurs.

Reagovat
houdic

Skvelej a zabavnej hráč

Reagovat
smazaný uživatel

Adekvátna náhrada za Allana, no to vôbec nie, fajn že uplatnil prestup ale Zambo ma ešte dosť čo zlepšovať lebo tie jeho prihrávky a technika sú biedne, narozdiel od fyzickej sily váha výška ok, no musí viac podporovať útok centrami a vysokím presingom.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele