UEFA vyzvala Infantina kvůli zkrácení intervalu MS k naléhavé schůzce

16.09.2021, 08:38
Aktuality
(© UEFA)

Text článku byl v souladu s podmínkami smlouvy s autorem článku, agenturou ČTK, ze systému vymazán.

Autor: ČTK

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

psychopati...

Reagovat
smazaný uživatel

Na stranu FIFA se postavily africká konfederace CAF a asijská AFC tam zase dostal nekdo nasypano

Reagovat
Talker

Tak ono co si budeme povídat, pro všechny kromě největších a nejbohatších lig znamená MS extrémní příjmy. Zvlášť mimo Evropu, kde ty "lokální" šampionáty přinášejí podstatně méně, než EURO.

Ono se stačí podívat, jak se řeší postup na EURO/MS v našem svazu, kdy úspěch znamená zafinancování fungování svazu a rozvoje, kdežto nepostup znamená osekání výdajů.

Třeba EURO - postup na EURO 9.25milionu, 2.25 mega za výhru+remízu, 2 za postup do osmifinále, 3.25 za postup do čtvrtfinále. Téměř 17 mega eur. Určitě tam bude i nějaký podíl na TV právech, od sponzorů a podobně.

Vem si to z pohledu nějaké menší země z jiných kontinentů (dejme tomu Tunisko, Senegal, Iran) to budou příjmy, které nedají ze všech zdrojů dohromady za 4 roky mezi MS si myslím. Takže ty uplácet nemusíš, samotné konání co 2 roky je dostatečná odměna pro ně.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
oli9

A kdo za ty úspěšně týmy bude hrát?? Evropská klubová sezóna, každé 2 roky MS do toho euro, kvalifikace.. Ty sezóny budou šílené.. To se dočkáme toho že hráči budou reprezentace i kdyby na MS časem odmítat.. Že zranění, odpočinek, rodina atd...

Reagovat
bobis21

Pro ty nejmenší federace je to důležitý zdroj příjmů, je jasné že se jim to bude líbit. Navíc 80% těch repre třeba v AFC šanci na postup ani nemá, takže by z toho měli jen ten příjem navíc.

Reagovat
oli9

Dopadne to tak že s evropskýmy kluby a kluby z Jižní Ameriky to bude 2x za 4 roky... To po 3 letech mezitím si zahraje Asie, afrika a Oceánie... S řádně osekanayma repre když je evropské kluby neuvolni nebo se sami hráči omluví.... Bude to stát totálně za hovno ale zas vyhraje někdo z Afriky no aa tento plešatý kokot spolu s Wengerem si budou tleskat jaké parádní věci vymýšlejí

Reagovat
smazaný uživatel

MS je tak úspěšný a sledovaný formát zejména proto, že se hraje jednou za 4 roky. Když se jeho realizace z dvojnásobí, ztratí to na prestižnosti, jako v hokeji, kde je MS každý rok. Kdyby raději všude nařídili, aby byla branková kamera. Tady kluby platí hráčům takové výplaty, že by jim na pár kamer do branky určitě zbylo.

Reagovat
alias

Musím se smát těm co si berou jako rukojmí přetíženost hráčů Za prvé pokud dojde k dvouletému cyklu, zásadně se zjednoduší zdlouhavé a nezáživné kvalifikace a termínovce se naopak ještě ulehčí. Jinak tzv přetížení se týká jen hráčů z klubů absolutní špičky, drtivá většina hráčů hraje jeden zápas za týden jako amatéři. Špičkové kluby mají tak široké kádry, že je mohou v klidu točit. Navíc dva zápasy týdně jsou tři hodiny fyzické práce, to dělá každý druhý člověk mnohem více za almužnu proti fotbalovým profíkům. Takže tahle argumentace neobstojí.

Reagovat
Moje maličkost

No ty vole

Reagovat
Remt

Dlouho jsem tu nečetl názor, který by byl víc mimo

Reagovat
smazaný uživatel

Mistrovství Evropy (žádné EURO) je pro UEFA s Ligou Mistrů hlavní soutěž, jejiž prestiž rozšíření ME trochu srazilo, ale pořád je obrovská, jak dokázal i letošní podivný ročník. UEFA by měla ME bránit i za cenu lží, podvodů a uplácení. Být proti zkrácení intervalů MS, obranou ME je. Navíc tím brání i prestiž MS.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele