Tytoń se nepovažuje za hrdinu, raději se koncentruje na Rusy

12.06.2012, 14:37
Aktuality
Musel nahradit vyloučenou jedničku, Wojciecha Szczęsného, a hned jít čelit penaltě - Karagounise potom ovšem vychytal, Polsko díky němu vstupní klání do domácího šampionátu alespoň zremizovalo a Tytoń je dnes ve své zemi veleben. Sám se nicméně za pravého hrdinu nepokládá.

"Na penaltách se mi velmi dařilo," ohlíží se nejprve třeba za chyceným pokutovým kopem Base Dosta, kterým PSV dopomohl k účasti v Evropské lize.

"Cítil jsem, že na mě fanoušci sází, ale zápas v tom momentě nekončil, ať už bych to chytil, nebo ne," je si nicméně vědom muž, který pod dočasným trenérem Cocuem vytlačil z branky PSV stálici Andrease Isakssona.

Ačkoliv si záhy získal pověst penaltového mága, kterou potvrdil i v pátek uprostřed 69. minuty, Tytoń se prý na tyhle zvláštní situace nijak speciálně nepřipravuje. Jedná čistě podle toho, "jak to zrovna cítí". A právě instinkt z něj v očích polských příznivců udělal hrdinu turnajového debutu.

"Je to stále jen první zápas evropského šampionátu, o čem se tu bavíme. V zásadě jsem jen pomohl týmu; a to ode mě taky trenér, spoluhráči a zbytek země očekávali," nepřipouští si instantní slávu 25letý Tytoń, který dnes nastoupí shodou okolností proti svému příštímu nadřízenému v Eindhovenu, Dicku Advocaatovi.

"Bude to zápas jako každý jiný," odmítá se nicméně opět rozptylovat. Nejen osobou nizozemského trenéra, ale i rivalitou, jež mezi oběma zeměmi v historickém kontextu panuje.

Autor: Tomáš Daníček / uefa.com

Komentáře (15)

Přidat komentář
czech_mira

1. pro postup Česka a Polska

Reagovat
smazaný uživatel

to je utopie.

Reagovat
czech_mira

proč? my porazíme Řecko, Poláci Rusko...Potom my Poláky a Řekové remizují s Ruskem

Reagovat
czech_mira

a bude to:

1. Česko 6 body

2. Polsko 4 body (lepší vzájemný zápas)

3. Rusko 4 body

4. Řecko 2 body

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně se na to dívá. Škoda, že dneska nevyhrajem. :D

Reagovat
C-M@ster

Je to utopie.

Reagovat
smazaný uživatel

Taky bych si to přál, ale myslím, že o ten postup budou tyhle týmy hrát ve vzájemném utkání.

Reagovat
johan14

Tytoň výborne ale hráč zápasu na trane Poľska za 1. polčas jednoznačne rozhodca

Reagovat
madridcan

No vsak ani nemá dovod sa citit hrdinom Karagounis to kopol asi najhorsie ako sa dalo-iba trosku od zeme a blizko stredu brany. Ked odolas ruským utokom, tak vtedy budes hrdina

Reagovat
fantomas

Reagovat
C-M@ster

Když chytíš penaltu (nebo nájezd) a právě to ovlivní výsledek zápasu, vždy se cítíš jako hrdina.

Reagovat
Usty

Jak Tytoň chycením tý penalty Dostovi zajistil účast PSV v Evropský lize?

Reagovat
smazaný uživatel

to byla ale jiná pecka

Reagovat
Stiksxx

Premyslaw Tyton!!!

Reagovat
Stiksxx

Przemyslaw

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele