TOP 5 hráčů, kteří jsou momentálně bez angažmá

30.07.2015, 19:50
Aktuality
Jen si to představte. Začátek sezóny se nezadržitelně blíží a sestava Vašeho týmu nevyhnutelně potřebuje posílit, jenomže váš přestupový rozpočet je velice malý. Co budete dělat? Samozřejmě, půjdete shánět nové akvizice na trh s volnými hráči. V tomto článku jsme vybrali nejzajímavější fotbalisty, kteří jsou momentálně beze smlouvy a budou k dispozici zadarmo.

Alberto Aquilani (31 let, záložník, naposledy Fiorentina)

Kdysi patřil k největším italským talentům, ovšem zabrzdila ho četná zranění a nyní v jedenatřiceti už o muže s vytříbenou kopací technikou příliš velký zájem není. V létě 2009 za Alberta Aquilaniho Liverpool vysázel AS Řím 17 milionů liber, v dresu Reds si však připsal pouhých 18 ligových startů, přičemž většinou přicházel na trávník jako střídající hráč, a následující sezóny putoval po hostováních. Nejprve působil v Juventusu, pak v AC Milán a nakonec se natrvalo upsal Fiorentině.

Ve Florencii se mu poměrně dařilo, nastupoval pravidelně a loni na podzim dokonce dostal i pozvánku do reprezentace. Viola s ním ale nakonec neprodloužila smlouvu a nyní to vypadá, že rodák z Říma svou kariéru zakončí v zámořské MLS. Nejblíže je údajně přestup do Montrealu Impact, kde by se potkal s Didierem Drogbou.

Joey Barton (32 let, záložník, naposledy Queen's Park Rangers)

Známý bouřlivák, potížista a zároveň také nesmírně zkušený záložník s více jak 250 starty v Premier League. Ve své kariéře nastupoval za Manchester City, Newcastle, Marseille a naposledy za Queens Park Rangers. Poté, co Hoops sestoupili, neprodloužili smlouvy s většinou starších hráčů Bartona nevyjímaje.

V uplynulém ročníku vytvořil Barton nový rekord, když obdržel žlutou kartu v sedmi po sobě jdoucích ligových duelech. Nebýt jeho častých zkratů, zřejmě by po něm některý z klubů z Premier League neváhal sáhnout. Nakonec se asi brzy třiatřicetiletý středopolař bude muset spokojit pouze s Championship, nejhlasitěji se mluví o zájmu Leedsu United.

Isaac Cuenca (24 let, útočník, naposledy Deportivo La Coruña)

Když tehdy dvacetiletý Isaac Cuenca v říjnu 2011 nahradil v utkání Ligy mistrů proti Viktorii Plzeň na posledních pár minut Davida Villu, mluvilo se o něm jako o dalším skvostném produktu barcelonské akademie La Masii. Svou premiérovou trefu si připsal hned při svém druhém ligovém startu, ovšem jarní část už tak povedená nebyla a nepříliš pozitivně vyšlo i následné hostování v Ajaxu.

Cuencu mezitím ještě zbrzdilo také zranění kolena a v červenci 2014 odešel z Barcelony natrvalo, když se upsal Deportivu La Coruňa. Ovšem ani zde svůj potenciál nenaplnil a postupně vypadával ze sestavy. Proto nebylo překvapením, že s ním galicijský celek neprodloužil roční kontrakt. Jeho kariéra hodně připomíná tu Bojana Krkiće, aktuálně nastupujícího za Stoke. Vydá se Cuenca podobným směrem?

Yoann Gourcuff (29 let, záložník, naposledy Olympique Lyon)

Měl předpoklady na to stát se výjimečným hráčem, francouzská média ho dokonce nazývala "novým Zinedinem Zidanem". Ve dvaceti vyhrál s AC Milán Ligu mistrů, a přestože do základní nepatřil, v tehdejším výběru Carla Ancelottiho si odehrál svůj part. Ze San Sira pak putoval do Bordeaux, kde patřil ke klíčovým hráčům. Jenže poté se zranil, a i když za něj Lyon následně zaplatil 22 milionů euro, do své někdejší formy už se vinou vleklých zdravotních problémů nedostal.

V devětadvaceti letech však může ještě několik skvělých sezón odehrát, což vědí i případní zájemci o jeho služby. Do svého mužstva by ho rádi získali v Monaku i Montpellieru. Dříve se spekulovalo také o návratu do Stade Rennes - právě v Bretani poprvé nakoukl do velkého fotbalu.

Ron Vlaar (30 let, obránce, naposledy Aston Villa)

Třicetiletý nizozemský střední obránce se po třech ročnících strávených v Aston Ville rozhodl, že se chce posunout do týmů s většími ambicemi. Podobného hráče byste mezi "free agents" asi hledali marně - Vlaar je na stopera v nejlepších letech a všichni si asi ještě pamatují na jeho vynikající výkony z loňského mistrovství světa.

Ovšem problémem je, že odchovanec Alkmaaru bude kvůli operaci kolena chybět podstatnou část podzimní části sezóny a i kvůli tomu zřejmě stále s žádným klubem nepodepsal smlouvu. Zůstane na Britských ostrovech a posílí Southampton, nebo se bude stěhovat do Itálie, konkrétně do Lazia Řím? To v tuto chvíli zkušený zadák nechce prozradit. "Ve své mysli mám teď jenom jednu věc a tou je úplně se uzdravit," uvedl nedávno.

Další hráči bez angažmá: Taye Taiwo (30 let, obránce, naposledy Bursaspor), Bakary Sako (27 let, útočník, naposledy Wolverhampton), Esteban Cambiasso (34 let, záložník, naposledy Leicester)

Server BBC, od kterého jsme tento článek přejali, pak ještě vytvořil nejlepší jedenáctku fotbalistů, kteří v předchozích sezónách přestoupili jako volní hráči: obrázek
(bbc.com)

Autor: Michal Kovalčík / bbc.com

Komentáře (117)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Otavo, jednej.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Manik...

Cuenca místo Krejčího

Reagovat
smazaný uživatel

u neho by me opravdu zajimalo jestli by bylo v moznostech sparty ho privest

Reagovat
Manik...

Pochybuji

Reagovat
smazaný uživatel

kvuli platu? nebo by pro neho byla malo zajimava?

Reagovat
smazaný uživatel

tebe to vážně zajímá ty vole ?

Reagovat
smazaný uživatel

jo vole. myslim si ze presne takovyhlemu hraci ma treba sparta nebo plzen co nabidnout. on se potrebuje znova dostat do formy a bud se muze nekde placat o zachranu a doufat ze se s horsima spoluhracema aspon trochu ukaze a nebo odejit hrat nekam o titul, zahrat si pohary a pak prestoupit. a z cesky ligy se da prestoupit dobre. proto me zajima jak moc by se lisil jeho plat s financnima moznostma nasich klubu

Reagovat
smazaný uživatel

Tady je jsou asi potíže, že v Česku by dostal málo a i v Rumunsku by dostal víc nebo ve Švýcarsku, kde by hrál o titul a pokud půjde do té druhé a třetí ligy, i tam dostane ranec v porovnání s námi a často rozhoduje ten plat. Jako něco na tom je, co říkáš, ale to by si spíš vybral Basilej, Eredivisie či tak...když se Sparta dostane do Evropy jednou za 10 let, tak ty hráče nebude z čeho platit, když nebudou sponzoři a liga se nebude posouvat.

Reagovat
smazaný uživatel

podle me ale nema na to aby hral v basileji a nebo ajaxu. na vychod jsou zeme kde by mohl dostat vic. ale v moznostech sparty je plat okolo pul mega a neumim odhadnout kolik takovy hrac realne bere. nechce se mi verit ze by to bylo nekolikanasobne vic. i evropska liga je zajimava a je tam prostor se ukazat. navic sparta ma porad slusny jmeno a ted i plzen. z urciteho pohledu by to pro neho mohlo byt zajimavejsi nez se placat nekde ve spanelsku kde i v boji o sestup vypadnul ze sestavy. mozna jsem moc naivni a nebo ovlivneny FM ale rad bych aby se aspon takovyto zahranicni hraci casem objevovali v nasi lize

Reagovat
Cipinho

Reagovat
Posledni Kovboj

Reagovat
Beči

Dobře řečeno. Jen bys mohl používat diakritiku a bylo by to dokonalý

Reagovat
smazaný uživatel

obavam se, ze nemas pravdu

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Kang & Kodos

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Žádnej mistr Evropy?

Reagovat
minoLFC

Wenger bež po Yohana

Reagovat
jiriczeQ

Vlaar do Slovácka, potřebujem stopera jinak, hraje někdo www.hattrick.org? S reálným fotbalem to nemá moc společného, ale jinak je to perfektní =))

Reagovat
buba

Ty jo, hattrick.org... to jsem hrával víc jak 10 let zpátky :) Možná se na to zase z nostalgie mrknu, kam se to posunulo

Reagovat
jiriczeQ

je to vlastně pořád stejné, akorát jsou teď hráčí mnohem levnější =))

Reagovat
jiriczeQ

i když vlastně před 10 lety jsem to ještě nehrál, tak nevím

Reagovat
elChe

Soccerproject, tak 8 let zpet

Reagovat
Tigerinho

Reagovat
smazaný uživatel

No samozrejme, že to hrám ;-)

Reagovat
jiriczeQ

nick jakou hraješ ligu?

Reagovat
Josifek

Hrával jsem docela dlouho, ale nikdy mně to nechytlo a vždycky jsem se lognul sotva párkárt týdně. Paralelně s hattrickem jsem začal hrál trophymanager.com a to mi přijde jako nesrovnatelně lepší a zábavnější hra.

Reagovat
smazaný uživatel

Hraju obojí a musím říct, ze Trophymanager je lepší.

Reagovat
Josifek

Jak dlouho už hraješ? Mně ten hattrick přišel takový o ničem, ale je to už skoro 5 let cca, co jsem s tím přestal, tak nevím, jak vypadá ted..

Reagovat
smazaný uživatel

no nevim.. vic me bavil soccerproject, ale ten uz taky nekolik let nehraju

Reagovat
smazaný uživatel

SP jsem hrával tak asi 7 let zpátky, ten čas letí

Reagovat
Josifek

Ten jsem hrál taky, ale když jsem byl v B lize, měl jsem super tým na postup do první, tak mě došli nějak prachy, celý jsem to rozprodal, myslel jsem, že složím nový dream team, ale už mě to přestalo bavit a přešel jsem k tomu trophymanageru, ten je úplně někde jinde.

Reagovat
smazaný uživatel

možná zkusím

Reagovat
smazaný uživatel

Aquilani

Reagovat
Godwinson

Nicollin Yoanna přitáhne, tentokrát to nebude jako tehdá s Gignacem, jistota

Reagovat
smazaný uživatel

McManaman

Reagovat
smazaný uživatel

Proč nezkusíme gourcuff podle mně není špatný a zadarmo jen můj názor , ale vlaar je prý blízko přestupu do southamptonu , ale všechno zřejmě blokuje zranění hráče a sako je podle mně taky žhavé zboží někde určitě zakotví

Reagovat
smazaný uživatel

Soton bude mít Caulkera

Reagovat
Kongo

kriminálník a chlapi z porcelánu.

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba zadarmo a neni tam cudne...POGBA>CELA ZALOHA Z BBC

Reagovat
smazaný uživatel

Pogba tam chyba

Reagovat
samson192

Vies citat?

Reagovat
smazaný uživatel

ale Ballack byl skvělý

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
GeneralGoat

Tohle byl nejlepší dres ever, škoda že to byo jen na rok nebo tak

Reagovat
Tuxedo

Tuxedo, (9 rokov,útočník,Naposledy Psychiatricka liečebňa Michalovce)

Reagovat
Kongo

U některých jako by se věk zastavil a u některých zase letí.

Reagovat
off-olda

Že prej TOP

Reagovat
kiwwi

Reagovat
smazaný uživatel

Aquilani je tragéd! Kategorie píčusů jako Borriello, Osvaldo, poslední roky Cassano

Reagovat
homeles8

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

A za chvíli tam přibude Balotelli.

Reagovat
smazaný uživatel

ten je horší, protože tamty sou aspoň zadarmo

Reagovat
Ragazzo d'oro

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
protiproudu

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Aldeano

Francie má vždy krásné dresy, viz foto

Reagovat
smazaný uživatel

Inspirace francouzskou armádou, ti také spoléhají často na bílou barvu.

Reagovat
smazaný uživatel

tohle vypadá spíš na vězeňský pyžamo

Reagovat
HonzaKoller

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
Liquid

Reagovat
Aldeano

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Bayernista18

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
SunFells

Nějak mi uniklo, že Bakkali podepsal ve Valencii, to jsem na pacholka zvědavý.

Reagovat
juninho8

Reagovat
smazaný uživatel

Friedel

Judas

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Gourcuff mě mrzí, hrozně se mi líbil jeho styl.

Reagovat
smazaný uživatel

Vlaar nemá angažmá

Reagovat
smazaný uživatel

Prečo tam nie je Cambiasso?

Reagovat
smazaný uživatel

je to jenom TOP5

Reagovat
afc

Sol Campbell,od Wengera jeden z najgenialnejsich prestupov.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten by měl být v kategorii s Figem a spol

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Stiksxx

Chybi Afellay. Ve své době nejvetsi talent Nizozemska.

Reagovat
smazaný uživatel

Ten podepsal ve Stoke.

Reagovat
smazaný uživatel

škoda, že zůstalo jenom u toho talentu no...

Reagovat
smazaný uživatel

to je pravda no...

Reagovat
smazaný uživatel

Chtěl si reagovat z faku? Nějak nevyšlo.

Reagovat
Spalovač šancí

Chybí v seznamu Kušnír

Reagovat
smazaný uživatel

gourcuff si nejakym zazrakem zrejme porad drzi dobre jmeno, i kdyz prvni a posledni TOP sezonu zazil presne pred 6 lety, pozoruhodne

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Liquid

to Rosický taky

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Wat

Po Sakovi by mohl šáhnout někdo z Premier League, dokázal bych si ho tam představit.

Reagovat
REPLIKATOR

A kde je Kuča?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Cuenca nesahal Bojanovi nikdy ani po kotníky. Cuenca byl deseti minutkář, Bojan jednu dobu opora.

Reagovat
smazaný uživatel

to je kec..

Reagovat
smazaný uživatel

nebo takhle.. ty kecy o Cuencovi jsou kecy..

Bojan byl jednu dobu vážně opora.

Reagovat
smazaný uživatel

Dyť to tu PÍŠU!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Nejdřív napíšeš větu gramaticky dobře a pak takovou šunku. Taky skáčeš na fake a nečumíš?

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
risk je zisk

Reagovat
fenixLFC

som zvedavy kolko z nich skonci v AC

Reagovat
Liquid

všechny až na Gourcuffa bych poslal do Liverpoolu, tam jsou na braky zvyklí

Reagovat
fenixLFC

a potom by ste ich od nas kupili za 50 mega

Reagovat
Bakary3

Bylo by zajimavy sestavit tym z hracu,co nemeli smlouvy,nebylo by to vubec zly..

?? - Johnson, Richards, Vlaar, Taiwo - Milner, Lass Diarra, Cleverley, Ayew - Gignac, Guidetti

+ Cambiasso, Toulalan, M'Bia, Diaby, Gourcuff, Ings, Berbatov, Cuenca a spoustu dalsich zajimavejch jmen.

Reagovat
Bakary3

Kakuta, Bakkali..

Reagovat
j_mrazik

Třeba z Ajaxu odcházelo hodně hráčeů po zavedení Bosmana, ne?

Reagovat
Bakary3

Uf,tak to si nepamatuju, rocnik 90

jinak nevim,jak jsi to pochopil, myslel jsem hrace,kteri meli smlouvu do konce tyhle sezony a treba jeste nez podepsali,byli uz dostupny pro jednani jinejm klubum.

Reagovat
j_mrazik

Což vlastně platí pro hráče, kteří mají 6 měsíců do konce smlouvy, ne? Pak už můžou jednat s jinými kluby. Pokud tedy FM nelže.

Reagovat
Bakary3

Jo, to prý tak je

Reagovat
smazaný uživatel

Pěkně okopírovaný článek z BBC :)

Reagovat
Kovi81

Reagovat
Andis

A kde je nějaký top český hráč?

Reagovat
Pipo123

Mauri aj Ledesma sú bez zmluvy

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele