Sporting získal Gyökerese z Coventry a vytvořil nový přestupový rekord

13.07.2023, 18:29
Aktuality

Viktor Gyökeres po dvou a půl letech odchází z Coventry, jeho novým působištěm bude Sporting. Pětadvacetiletý útočník s lisabonským klubem podepsal smlouvu do roku 2028...

Sporting za švédského reprezentanta zaplatí 20 milionů eur a další čtyři jsou ve hře na bonusech. Gyökeres má nejvyšší výstupní klauzuli v kádru, její hodnota je 100 milionů eur.

"Je to skvělý pocit," řekl po podpisu smlouvy Gyökeres. "Je příjemné mít všechno uzavřené a konečně být tady. Jsem moc šťastný," doplnila nová akvizice "Lvů".

Gyökeres od začátku roku 2021 za Coventry oddehrál 116 soužěžních zápasů s bilancí 43 gólů a 17 asistencí. Sky Blues v minulé sezoně ve finále playoff League Championship podlehli Lutonu Town.

Odchovanec Brommapojkarny v minulosti patřil Brightonu, do prvního týmu se však neprobojoval a kromě Coventry byl zapůjčený St. Pauli nebo Swansea City.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt

Komentáře (27)

Přidat komentář
Han střelil první

Ta cena je brutální, tak doufejme, že přinese očekávané góly.

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Pride

Přinese, je skvělý. Osobně jsem ho čekal spíš v PL, ale bude u vás za hvězdu.

Reagovat
FC Porto FC

Tak toho jim docela závidím

Reagovat
MarcoBanco

Fu ako za druholigistu je to celkom pálka.. Ale za podobnú čiastku išiel aj Darwin Núňez z 2. španielskej do Benficy a vyplatil sa.. Ale mohol by by´t lepší než Paulinho

Reagovat
noustres

Do dvou let zpátky na ostrovy za větší peníz?

Reagovat
Rudnevs

Neni to zly hrac, pamätám si ho zo St. Pauli, ale tá čiastka je šialená. Tam bude prirážka za to, že ide z Anglicka.

Reagovat
Seydou Doumbia

40 branek v jedné z nejlepších lig světa, hrot, 25 let asi v pohodě suma mi příjde...

Reagovat
MarcoBanco

Čísla má dobré, vrátane asistencií, ale z jednej z najlepších líg sveta? Je to 2. Liga. Z druhých líg jednoznačne najlepšia ale obecne s prvými ligami by som to nemiešal.

Reagovat
Dirtyfoxx420

Krom TOP 5 lig,což je Anglie, Španělsko, Německo, Itálie, Francie je pam už jen Portugalsko a Champ bych řadil na úroveň nizozemské a určitě je lepší než Belgická, tak že tak mezi TOP 7 bych je hodil

Reagovat
Marv

Reagovat
Moshe Dajan

Jirko Skaláku?

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak podle mě těžší dát 40 golu za 2 roky v druhé anglické než třeba v belgické lize...on a Bretenon Diaz co šel do Villarealu budou zajímavé posily z 2 ligy si myslím

Reagovat
Moshe Dajan

Vydra dal 20 gólů snad třikrát a bylo mu to k ničemu, teď se neprosadí ani v Plzni (a to jsem ho neskromně tipoval na nejlepšího hráče ligy).

Reagovat
Seydou Doumbia

Čechy nepočítám tam se to vždy nějak posere...ale na toho švéda a Bretenona Diaze jsem zvědav a minimálně Gyokeresovi věřím že se prosadí

Reagovat
MarcoBanco

Ja teda neviem. Niečo na tom asi bude ale zamňa je to dost individuálne. Plus hráči z portugalskej, holandskej, belgickej ligy ak maju golovu sezonu, maju už aj skusenosti z europskych súťaží a z repre.. to hráčom z Champ. europske skusenosti nehrozia a repre je snad len v ojedinelych pripadoch

Reagovat
Seydou Doumbia

Poslední týpek co odešel z Belgie a ničil to tam se neprosadil vůbec - Onuachu v Sotonu. Ano byl tam chvílí a v týmu co byl v rozkladu, snad se ještě ukáže jinde. No Holandsko nevím zda je správný zmínovat. Tam dá kdejaký týpek 20,30 golu a pak jdou do PL a shoří tam (Janssen, LDJ, Bergwijn, Depay...). Za mě přechod z 2 anglické do portugalské je fajn krok, může mu vyjít zase 1-2 sezony a může potom do PL.

Reagovat
MarcoBanco

Ono zaleži kam ten hrač ide a ako ho ten trener vie použit. V teamoch ktore su na zostup sa tažko niečo ukazuje plus ta tvrda konkurencia PL.. Keby tí holandania išli do Francuzska, Nemecka, viac by som im veril.. v Sportingu mu urcite drzim palce, Lm tusim hrat nebudu ale padat by mu to tam mohlo.. V coventry bol super

Reagovat
Seydou Doumbia

Souhlasím, často se bere že to je neschopnost hráče na té urovní, ale dost často za to může i trenér, systém, spoluhráči, liga a další faktory.

Reagovat
MarcoBanco

Reagovat
Rudnevs

V jednej z najlepsich lig sveta? Navyše 40 gólov tam dal za tri sezóny. Akože je to slušné, ale od teba to vyznelo, ako keby to dal za rok.

Reagovat
Seydou Doumbia

Kmon mén. Hned v dalším komentu píšu že 40 golu dal za 2 sezony, ne za 3, to je dost podstatný rozdíl.

Reagovat
Hiko

Tohle bude super investice.

Reagovat
vodka

toho jsem teda čekal v PL...

Reagovat
Ragnar Lothbrok

To já taky.

Reagovat
RadekVonCZE

Kdyby Coventry postoupilo tak možná jo Třeba se tam z Portugalska dostane

Reagovat
adalbertus

ten by měl reprezentovat Maďarsko a ne Švédsko

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele