Serie A - preview 34. kola: Sampdoria prvním sestupujícím?

06.05.2023, 09:12, aktualizováno 08.05.2023, 08:54
Previews
Dacia Arena (© AFP)

Třemi zápasy bude v pondělí dohráno 34. kolo italské ligy. V kritické situaci je Sampdoria, získala jenom sedmnáct bodů a pokud neuspěje v Udine, bude prvním sestupujícím.

Empoli FC - Salernitana Calcio

pondělí 18:30

Empoli se v domácím prostředí střetne se Salernitanou a cítí velkou šanci na záchranu. Minulé kolo slavilo Empoli skoro podobně jako Neapol, protože zvládlo po dlouhé době znovu zvítězit. Salernitana jen remizovala a proto má stejný počet bodů jako její hostitel.

Empoli dokázalo v minulém kole konečně utnout sérii tří porážek v řadě, byť jeho soupeř měl jasné ambice i předpoklady vyhrát. Empoli ale proti Bologně velmi pomohla rychlá branka, kterou dalo už v první minutě. Z toho už se Bologna prakticky nevzpamatovala, dostala další dva góly a Empoli konečně vyhrálo. To mu v tabulce posloužilo zvlášť proto, že se bodově přiblížilo právě svému dalšímu soupeři.

Od Salernitany ho dělí jen horší skóre, což by toskánský celek moc rád napravil. Salernitana v poslední době ale neprohrává a od té doby, co angažovala kouče Paula Sousu, sbírá body se železnou pravidelností. Předminule odložila mistrovské oslavy Neapoli a pak se díky hattricku skvěle hrajícího útočníka Diy rozešla smírně s Fiorentinou. Marodku má ale Salernitana horší, protože jí schází vykartovaný Bradarić a zranění Valencia, Candreva, Črnigoj a Fazio. Domácí postrádají jen De Wintera.

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Vicario - Ebuehi, Ismajli, Luperto, Parisi - Haas, Marin, Bandinelli - Baldanzi - Caputo, Cambiaghi

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Lovato, Gyömbér, Pirola - Mazzocchi, Coulibaly, Bohinen, Sambia - Maggiore - Botheim, Dia

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.32 - 3.04 - 3.53

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - UC Sampdoria

pondělí 18:30

Sestupová propast do Serie B se Sampdorii postupně rozevírá, ale pokud existuje šance to zastavit, musí se o to Námořníci pokusit. Janovský celek čeká tentokrát cesta na půdu Udinese, kde není snadné získávat body.

Matematická šance sice existuje, nezdá se však, že by jí šla Sampdoria naproti. V zápasech se jí nadále nedaří a fanoušci už se smiřují s nejhorším. Námořníci vyhráli naposledy 19. března, kdy porazili Hellas, jenže od té doby to šlo zase z kopce. Nedávno navíc Stankovićův tým utrpěl vysokou porážku 0:5 od Fiorentiny, doma prohrál o dva góly s Turínem. Je vůbec reálné, aby se v tomto rozpoložení mužstvo ještě zachránilo?

Pokud jde o Udinese, to žádné záchranářské starosti nemá. Avšak rádo by proniklo do první poloviny tabulky. Zebrám v tuto chvíli patří až dvanáctá příčka, se kterou nemůže panovat na severu Itálie spokojenost. Svěřenci trenéra Sottila vyhráli od dubna jen jeden ligový zápas a rovněž nemají formu. V pondělí každopádně budou favoritem už vzhledem k domácímu prostředí i postavení soupeře v tabulce.

Sampdorii samozřejmě všechno komplikuje i dlouhodobá absence některých hráčů. Také do Udine jich celá řada nepojede, jmenovitě se jedná o Sabiriho, Yepese, Audera, Contiho, Pussetta, De Lucy, Lerise a vykartovaného Amioneho. Domácí trenér Sottil zase nemůže využít služeb Ebosseho, Ehizibueho, Deulofeua, Pafundiho a Successe.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becao, Bijol, Perez - Ebosele, Samardžić, Walace, Lovrić, Udogie - Pereyra, Néstorovski

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Ravaglia - Günter, Nuytinck, Oikonomou - Zanoli, Winks, Rincón, Augello - Cuisance - Djuričić, Gabbiadini

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.52 - 4.21 - 6.71

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

US Sassuolo - Bologna FC

pondělí 20:45

Pondělní program 34. kola Serie A zakončí duel mezi Sassuolem a Bolognou a oba týmy mají co napravovat. Zároveň bychom se ale mohli v duchu tradice dočkat větší porce branek, jak je poslední dobou mezi těmito soupeři obvyklé.

Už při posledních třech vzájemných duelech diváci viděli pokaždé aspoň tři branky. V roce 2020 dokonce sledovali thriller a sedmi gólech, který se dlouho hrál podle vyrovnaných not a nabídl několik zvratů. Těch zažívají fandové Sassuola dost i v této sezoně. Jen v několika nedávných týdnech sledovali, jak si jejich miláčci poradili s Juventusem, aby hned na to dostali tři branky od tehdy se zachraňující Salernitany.

V minulém kole se Sassuolo protrápilo k porážce Laziem a navíc se tentokrát nemůže do dresu obléknout duo Pinamonti - Zortea, které pyká za karty. Bologna postrádá především ofenzivní hráče, schází jí zranění Soriano, Arnautovic, Bagnolini či Sansone. Ani Felsinei neprožili zrovna povedené vložené kolo, protože nestačili na Empoli. Na kolena je srazil brzký vlastní gól, který inkasovali už v první minutě. Pak dostali ještě další dvě branky a navíc jim dva zásahy VAR odvolal kvůli zapojení rukou.

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ruan, Erlić, Rogério - Frattesi, M. López, M. Henrique - Berardi, Defrel, Laurienté

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumì, Kyriakopoulos - Moro, Schouten - Orsolini, Dominguez, Ferguson - Barrow

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.36 - 3.54 - 2.97

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - Juventus FC

neděle 12:30

Kolo s pořadovým číslem 34, které spolkne větší část víkendu, má na programu několik šlágrů. Dost možná rozhodující bitvy minimálně o umístění v první čtyřce svede Lazio s AC, Inter s AS Řím a také samozřejmě Atalanta s Juventusem. Oba posledně zmiňované týmy jsou v dobré formě a proto se dá očekávat velmi dramatická bitva.

Sobotní část 34. kola nabídla velmi důležité boje o Ligu mistrů a neděle bude v tomto trendu pokračovat hned po obědě. Krátce po dvanácté se proti sobě postaví Atalanta s Juventusem. Domácí Orobici sice prožili hodně náročnou sezonu plnou klopýtnutí, ale poslední dobou se dostali do tempa. Síly jim neubývají, protože La Dea nehraje v této sezoně poháry, a tak bylo na místě, že finálové týdny prvoligových bojů tohle ukážou.

Trenér Gian Piero Gasperini svému týmu věří a před utkáním s Juventusem poznamenal: "Máme za sebou dobré týdny, splnili jsme naše závazky a cíle a věříme, že máme na to, abychom skončili na prvních čtyřech místech. Dá se předpokládat, že na Juventus, AC a Inter bude doléhat únava, protože se musí soustředit na poháry. My máme luxus v podobě volnějšího programu a je na čase, abychom toho využili. Přesto budeme muset ukázat maximum sil a dovedností, abychom nad Juventusem vyhráli."

Gasperiniho optimismus je na místě, respektive je podpořen výsledky. Zatímco pohároví účastníci jako AC nebo AS Řím ztrácí síly, Atalanta v tuhle klíčovou pasáž sezony naopak zabrala. Vyhrála už tři duely v řadě, poradila si s AS Řím, druhým turínským týmem a naposledy o jeden gól porazila i Spezii. Zlepšení formy se projevilo v tabulce a celek z Bergama se rychle znovu zapojil do boje o první čtyřku.

V těch třech posledních utkáních si udržuje minimální počet dvou střelených branek na zápas, AS a Spezii dal dokonce po třech gólech. Momentálně je už na pátém místě. A to ještě musí hrát bez hráčů jako Ruggeri, Hateboer, Lookman nebo Palomino. Rasmus Højlund by ale tentokrát už měl být připraven aspoň na lavičku. I Juventus má několik absencí. Paredese minule dohnaly karty, Kean s De Scigliem si teď nezahrají kvůli zranění.

Přesto bylo minulé kolo z pohledu svěřenců trenéra Allegriho úspěšné. O žádný festival se proti Lecce rozhodně nejednalo, ale Paredesovy a Vlahovićovy trefy (srbský bomber zavěsil po dlouhých 84 dnech!) stačily ke třem bodům. Stará dáma vyhrála v Serii A poprvé od 1. dubna, kdy si poradila s Hellasem. Zatím jí to hlavně díky vráceným patnácti bodům stačí na průběžné třetí místo v lize, ale zástup jejích pronásledovatelů se rozhodně nezmenšuje. Jen pět bodů dělí Juventus od sedmého AS Řím, takže Bianconeri potřebují dál bodovat.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Tolói, Scalvini, Djimsiti - Zappacosta, De Roon, Koopmeiners, Maehle - Pašalić, Éderson - Zapata

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cuadrado, Fagioli, Locatelli, Miretti, Kostić - Di María, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.40 - 3.44 - 3.14

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Turín FC - AC Monza Brianza

neděle 15:00

Turín si po několika nepříliš povedených zápasech zvedl sebevědomí, když se mu povedlo porazit nepřítomnou Sampdorii. Teď ho ale čeká soupeř mnohem náročnější, protože Monza cílí na konečné osmé místo Serie A.

Na Stadio Olimpico Grande Torino se dá očekávat tuhý boj a hodně dramatických momentů. Oba nedělní soupeře od sebe totiž dělí jen jeden jediný bod! Turínu se minule povedlo porazit Sampdorii Janov, i když to vzhledem k její dlouhodobé formě není nic unikátního. Tím vyhrál druhý duel z posledních tří soutěžních klání a přeci jen se zdá, že zase trochu chytá dech. Na poháry to nicméně tuto sezonu asi taky nebude.

Býci obsadili 11. místo a na jejich kontě přistálo 45 bodů, tedy stejný počet, na jaký zatím dosáhla Monza. U ní je to ale mnohem větší překvapení vzhledem k tomu, že se jedná o její historicky první účast v Serii A. Trenér Ivan Jurić bude chtít navázat na dobré výkony s Monzou, proti níž jeho tým neprohrál za posledních 40 let ani jednou. Chybí mu ale plno hráčů ze základu.

Monza naproti tomu může počítat s kompletním kádrem. Ten nijak nenarušilo ani minulé kolo, v němž se Monza postavila AS Řím. A nedopadlo to pro ni vůbec špatně - získala bod a měla určitě na víc. Tím jen potvrdila, že se Palladinově týmu poslední dobou daří - z minulých šesti soutěžních utkání prohrála jen jedno jediné.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Gravillon, Schuurs, Buongiorno - Singo, Ilić, Ricci, Rodriguez - Mirančuk, Vlašić - Sanabria

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Caldirola, Pablo Marì, Izzo - Ciurria, Sensi, Rovella, C. Augusto - Pessina - Mota, Caprari

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.12 - 3.26 - 4.00

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

SSC Neapol - ACF Fiorentina

neděle 18:00

Neapol se již v roli nového mistra Itálie v neděli utká s Fiorentinou o další body v zápase, v němž zdánlivě o nic nejde. Fialky si ale budou chtít na mistra vyšlápnout a Neapol zase hodlá vrátit svým fandům na domácí půdě důvěru.

Věrní příznivci Partenopei totiž museli slavit mistrovské Scudetto bez svých hráčů, tedy alespoň jejich většina. Neapol mohla oslavit titul už v předminulém kole a potřebovala k tomu porazit Salernitanu. Slavit titul na domácí půdě s městem, které už pár dní žije tímhle okamžikem, oslavy jsou do puntíku naplánované a všichni jen napjatě očekávají vysněný moment, to je událost k nezaplacení. Neapol to ale nezvládla a se Salernitanou jen remizovala. To znamenalo odložení mistrovských oslav do dalšího kola, které ale Neapol hrála venku.

V Udine se proti Partenopei postavily domácí Zebry velmi udatně a především v prvním poločase hrály prim. Nakonec se ale díky Osimhenově pohotovému zakončení Neapol dočkala, což trenéru Lucianu Spallettimu jistě nevadilo. Slavil svůj první titul na italské půdě ve městě, kde poprvé výrazně coby kouč promluvil do italského dění a dostal Udinese do pohárů. V sezoně 2004/2005 zajistil Udinese dokonce Ligu mistrů. A teď tady oslavil titul s Neapolí, která na něj čekala dlouhých 33 let.

Poprvé se Neapolští již coby čerství králové Serie A představí na domácím stadionu Diega Armanda Maradony a budou chtít znovu bodovat. Přeci jen jim poslední dobou trochu dochází pára, Neapol vyhrála jen dvakrát z minulých šesti ligových kol. Nad Fiorentinou už ale ve třech minulých zápasech Neapol nezvítězila. A jednoduché to nebude mít ani tentokrát.

Fialky se postupně připravují na své účinkování v Konferenční lize a sní o finále, čímž by navázali na premiérový úspěch AS Řím. Do té doby ale budou chtít sbírat body v lize, kde jim patří až osmé místo s velkou ztrátou právě na AS. Od něj dělí svěřence trenéra Italiana už dvanáct bodů. Po zaváhání s Monzou nebo Cremonese Fiorentina sice rozprášila Sampdorii pěti góly, ale minule jen remizovala se Salernitanou.

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, Olivera - Zambo Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Osimhen, Kvaracchelija

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Biraghi - Barák, Mandragora, Castrovilli - Ikoné, Cabral, González

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.84 - 3.73 - 4.59

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

US Lecce - Hellas Verona

neděle 20:45

Hellas Verona bije na poplach. Blíží se totiž rozhodující duel, který by dost možná mohl definovat jeho úspěšnost nebo naopak neúspěšnost v této dlouhé sezoně. Hellas v zoufalé touze po bodech jede na půdu Lecce.

A domácí Giallorossi nejsou v zas tak moc lepší pozici. Patří jim sice o čtyři body navíc, ale zdaleka nejsou zachráněni. Naopak, jejich situace se vzhledem k vyrovnanosti na chvostu tabulky může rychle změnit. Proto musí tým ze Salenta mrzet, že na povedený duel s Udinese nedokázal navázat lépe než těsnou porážkou od Juventusu. Ale držel se po většinu zápasu statečně.

Trenér Baroni se nemusí obávat bezprostředního pádu do pásma sestupu, jeho tým má pořád náskok čtyř bodů. Ale nemůže si dovolit delší výpadek výsledků. Za poslední tři duely s Hellasem se ale Lecce dost trápí a prohrálo se skóre 0:6. Takže má co napravovat. Pozitivem, které muselo trenéra Baroniho potěšit, je prakticky prázdná marodka. Je na ní jen obránce Pongračić, dlouhodobá absence Lecce.

Do zápasu s Giallorossi se nepostaví hostující trio Hrustić, Henry a Lasagna, takže oslabená je především ofenziva. S obranou Hellasu to ale není o moc lepší, což dokonale demonstrovalo minulé kolo. V něm si Hellas uřízl ostudu, když jeho obranu překonal milánský Inter rovnou šestkrát! Drtivě a hrozivě vypadající skóre 6:0 ukazovalo, proč je Hellas až na sedmnáctém místě. A to pěkně prosím v době, kdy předtím neprohrál čtyřikrát po sobě!

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Montipò - Dawidowicz, Hien, Magnani - Faraoni, Tamézé, Abilgaard, Lazović - Duda, Verdi - Gaich

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Pezzella - Gonzalez, Hjulmand, Blin - Banda, Ceesay, Strefezza

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.11 - 3.12 - 4.30

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Milán - SS Lazio

sobota 15:00

O Ligu mistrů se strhl velký boj a kdo v současnosti ztrácí je AC Milán. Loňský mistr spadl po remíze s Cremonou na šesté místo a dokonce hazarduje s účastí v evropských pohárech vůbec. V sobotu ho navíc čeká průběžně druhý tým tabulky SS Lazio. Přímá bitva slibuje zajímavou podívanou a z pohledu domácích jde zároveň o generálku na blížící se Derby della Madonnina v Lize mistrů.

Serie A už sice zná svého nového šampiona, ale i tak bude závěr sezony nesmírně dramatický. Rozhodovat se bude o tom, kdo si v příští sezoně zahraje Ligu mistrů a dost možná to nemusí být AC Milán. V tabulce už klesl na šesté místo a pokud nezvládne ani šlágr kola s Laziem, bude to mít už hodně těžké. Pochopitelně místenku v milionářské soutěži si může ještě zajistit jejím celkovým vítězství.

Výsledky Rossoneri na domácí scéně jsou hodně rozpačité. V týdnu opět ztratili body, když jenom remizovali 1:1 s Cremonese. Na San Siru byli přitom obrovským favoritem, ale už poněkolikáté v sezoně tuto roli nezvládli. "Vždy myslím pozitivně. Proti Cremonese se mi líbil první poločas, pak jsme udělali nějaké změny a zhoršilo se to. Znervózněli jsme," vracel se k poslednímu zápasu trenér Stefano Pioli.

Právě na jeho hlavu se snesla valná část kritiky, protože od úvodních minut nechal některé opory odpočívat a zdaleka nenasadil to nejsilnější. "Vím, co dělám a proč to dělám. Umím převzít odpovědnost. Není Milán 1 ani Milán 2. Výkon nám nechyběl, jen vítězný výsledek," reagoval na rotaci před náročným týdnem Pioli.

Aby se AC udrželo ve hře o čtvrté místo, bude muset doma porazit Lazio. Oba celky se samozřejmě dobře znají. Domácí mají také Laziu co oplácet, protože první vzájemný zápas na Stadio Olimpico hrubě nezvládli a schytali debakl 0:4. "Je to tým, který po vypadnutí z pohárů nabral na síle. Jsou velmi kompaktní a silní ve středu pole. Z naší strany budeme potřebovat v defenzívě hodně kompaktnosti," upozornil.

Lazio v závěru nabírá dech a drží druhou příčku před Juventusem. Ani Biancocelesti však nemají nic jistého a o svojí účast v Lize mistrů ještě musí tvrdě bojovat. V týdnu si Sarriho tým poradil se Sassuolem (2:0), ale před tím vyšel dvakrát bodobě naprázdno.

Milánští se budou muset obejít bez středopolaře Pobegy a Zlatana Ibrahimoviće. Dny hvězdného veterána jsou v Miláně zdá se sečteny a v poslední době se hodně spekuluje o jeho novém angažmá v týmu Monzy. Lazio má v závěru sezony kádr pohromadě a platit to bude i v sobotu na San Siru, kam neodcestoval Cataldi.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Krunić, Tonali - Messias, Vbennacer, Leao - Giroud

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković-Savić, Marcos Antonio, Luis Alberto - Felipe Anderson, Zaccagni - Immobile

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 3.47 - 4.77

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AS Řím - Inter Milán

sobota 18:00

Římané chtěli bojovat o umístění v první čtyřce, které by jim vyneslo kýžený a dlouho očekávaný návrat do Ligy mistrů. Jenže v tu nejméně vhodnou chvíli je postihl jak výpadek formy, tak se jim především solidně zaplnila marodka. Inter na opačné straně našel v minulých týdnech správný rytmus a šlape jako už dlouho ne.

Vlci z hlavního města prožívají hodně smolný čas. Pro boj na dvou frontách mužstvo minimálně podle mínění trenéra Josého Mourinha není uzpůsobené ani postavené, což se rapidně začíná projevovat právě v této finální fázi sezony. Římané se po několika klopýtnutích ocitli dokonce mimo první čtyřku a v poslední době i kvůli náhlému vzestupu Atalanty i mimo pohárové pozice jako takové.

Nezvládli totiž jak důležitý střet právě s Atlantou, tak následně jen remizovali s AC Milán, i když v nastaveném čase druhé půle po brance Abrahama vedli. V minulém kole si moc nepolepšili, protože Inter, Juventus i Atalanta bodovaly naplno. Vlci ale jen remizovali s Monzou na její půdě, byť šli poměrně brzy do vedení a měli posléze několik dalších šancí na zvýšení. Jejich nekompletní obrana ale nepohlídala náběh Lucy Caldiroly, který srovnal na konečných 1:1.

Což je výsledek, který Římany nepotěšil. Nebyla to ale jejich jediná ztráta. Zápas totiž nedohrál ani střelec jediné branky AS Stephan El Shaarawy, který se připojil k dlouhému seznamu absencí. Tou nejvýraznější zůstává Chris Smalling, bez nějž dostává obrana AS značné trhliny. Mimo hru jsou ale také Rick Karsdorp, Marash Kumbulla, Diego Llorente nebo Ebrima Darboe. K tomu musíme připočíst Paula Dybalu s Andreou Belottim, kteří nemají na devadesát minut hry. A aby toho nebylo málo, tak se v minulém kole vykartoval obránce Zeki Celik.

Co na tom, že v sedmnácti z posledních osmnácti utkání dalo AS pokaždé gól, což nikdo v elitních top pěti evropských ligách nedokázal? Působí unaveně a bezradně, což jeho šance rozhodně nevylepšuje. Cesta do Ligy mistrů tak vede spíš přes Evropskou ligu, kde jej ale čeká náročný Bayer Leverkusen.

Teď se navíc musí postavit Interu. Mourinhův oblíbený a bývalý klub, s nímž ho pojí velmi osobní vztah. A který zrovna teď našel formu. On ani dřív neměl problémy dominovat, ale vaz mu často lámala velká nepřesnost a neschopnost zakončit. To je, zdá se, minulostí. Inzaghiho svěřenci znovu objevili duo Martínez - Lukaku a v posledních čtyřech duelech, které navíc vyhráli, dali dohromady 13 branek!

Velký podíl na tom má demolice Hellasu z minulého kola. Celek z Verony dostal od Nerazzurri dokonce šest branek! I díky tomu se Inter posunul na průběžné čtvrté místo Serie A. Inter tak trápí snad jen absence zraněného obránce Milana Škriniara.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Cristante, Ibañez - Zalewski, Bove, Matić, Spinazzola - Dybala, Pellegrini - Abraham

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - D‘Ambrosio, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozović, Mchitarjan, Gosens - Lautaro Martínez, Lukaku

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.30 - 3.16 - 2.46

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

US Cremonese - Spezia Calcio

sobota 20:45

Sobotní večer je v italské nejvyšší soutěži vyhrazen boji o záchranu. Cremonese, posilněné remízou 1:1 na hřišti AC Milán, se pokusí ukořistit všechny body proti Spezii. Hosté se také rvou o udržení a bod ze stadionu Giovanniho Ziniho by mohl mít velkou váhu.

Na první pohled to sice nevypadá na atraktivní podívanou, avšak na důležitosti zápasu to neubírá. Naopak. Cremonese svede boj se Spezií o nesmírně důležité body, které mohou být na konci sezony klíčové.

Cremona je v tabulce na předposledním místě a na nesestupovou pozici ztrácí šest bodů. Tři zápasy v řadě pak nedokázala vyhrát, ale nedá se říci, že by byla z formy. Bod uhrála doma v přímé konfrontaci s Hellasem (1:1) a především pak s AC Milán (1:1). Remíza na San Siru by mohla být do závěrečných bojů velkým impulsem, ovšem hodně bude záležet na výsledku sobotního utkání. Pakliže ho Cremona nezvládne, bude záchrana čtyři kola před koncem už hodně složitá.

Spezia je rovněž přímým účastníkem a po 33. kolech jí patří také sestupová příčka. V minulém kole sice prohrála, ale v Bergamu nezanechala špatnou stopu. Bergamaschi nakonec vyhráli těsně 3:2.

Ani jeden tým není v tuto chvíli kompletní. Na straně Cremonese nemohou nastoupit Tsadjout, Dessers, Quagliata a Pickel. Poslední dva jmenovaní se v zápase s AC vykartovali. Spezia zase bude postrádat Moutinha, Becka, Zovka, Zurkowskiho, Holma, Maldiniho a Nzolu.

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Ferrari, Vasquez, Lochosvili, Valeri - Sernicola, Meité, Castagnetti - Gadames - Okereke, Felix

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Wisniewski, Nikolaou, Bastoni - Bourabia, Ekdal, Agudelo - Verde, Shomurodov, Gyasi

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.59 - 3.32 - 2.95

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
33
25
5
3
69 : 23
80
2
SS Lazio
33
19
7
7
52 : 24
64
3
Juventus FC
33
19
6
8
50 : 28
63
4
Inter Milán
33
19
3
11
60 : 35
60
5
Atalanta Bergamo
33
17
7
9
56 : 39
58
6
AC Milán
33
16
10
7
53 : 39
58
7
AS Řím
33
17
7
9
45 : 31
58
8
ACF Fiorentina
33
12
10
11
45 : 39
46
9
Bologna FC
33
12
9
12
42 : 43
45
10
AC Monza Brianza
33
12
9
12
41 : 44
45
11
Turín FC
33
12
9
12
35 : 38
45
12
Udinese Calcio
33
10
13
10
43 : 41
43
13
US Sassuolo
33
12
7
14
40 : 49
43
14
Salernitana Calcio
33
7
14
12
41 : 54
35
15
Empoli FC
33
8
11
14
29 : 43
35
16
US Lecce
33
7
10
16
28 : 40
31
17
Hellas Verona
33
6
9
18
27 : 51
27
18
Spezia Calcio
33
5
12
16
28 : 54
27
19
US Cremonese
33
3
12
18
29 : 59
21
20
UC Sampdoria
33
3
8
22
20 : 59
17

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (60)

Přidat komentář
Furia Ceca

Hodně nabušený kolo, v různých variantách na sebe narazí všichni z první osmičky

Reagovat
Pipo123

Baník Pyčo

Reagovat
mastakillah

Dneska to musíte urvat i remíza by byla dobrá

Reagovat
Shevchenko

Dneska se musí vyhrát za každou cenu, jestli ne, tak už bude větší šance vyhrát celou LM než skončit v top 4.

Reagovat
Salfovic

Tak to je parádní los, když v jeden den uvidíme souboje Říma s Milánem

Reagovat
Shevchenko

No ty vole tohle nás může definitivně pohřbít snad bude na Inter ok.

Reagovat
Salfovic

Proč hraje AC doma v těch zvratkách ?

Reagovat
Shevchenko

Je to hnus no. Prostě smlouva s Pumou ať se odehraje určitý počet zápasů i doma, jinak by ty dresy byly úplně k hovnu.

Reagovat
Furia Ceca

To byl hodně diskontní gól

Reagovat
Salfovic

Hernandez

Reagovat
Pipo123

SMS je od MS úplne v prdeli...

Reagovat
Kruth

vůbec není vidět, ale to je fakt extrém

Reagovat
Pipo123

Do Juve zapadne

Reagovat
Alberto Aquilani

ešte 2 týždne dozadu ti stál :-)

Reagovat
Pipo123

Hej a kedy? Určite nehraje tak dominantne ako minulú sezónu, stále má tie svoje TOP situácie, ale herne upadol.

Reagovat
maras93

Theo krásně

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
10

Giuntoliho s Pompiliem (hlavní scout) do Juve už stále intenzivněji komentují i dost důvěryhodné zdroje. To by byla pohádka, po dlouhé době hodně výrazný důvod věřit tomu, že se Juve vrátí na trůn. Snad stejně úspěšná jako minule, když jsme brali DS z Neapole

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Furia Ceca

Co je to za frajery?

Reagovat
10

neznalost Pompilia bych ti ještě prominul, ale neznat Giuntoliho se v týhle sekci neodpouští zvlášť, když se o něm v souvislosti s Juve píše už minimálně rok...

Reagovat
Furia Ceca

Tak já poslední roky fotbal zas tolik nesledoval... to až teď po novým roce mě to zase pořádně chytlo

Reagovat
Largo

Ja doufam, ze naopak zustanou oba v Neapoli a prinesou se Spallem dalsi uspechy. Ted je idealni cas stavet na dobrejch zakladech.

Reagovat
mastakillah

Reagovat
10

je tam dlouho, bude chtít novou výzvu, zvlášť teď po Scudettu...Neapol ho nahradí dobře

Reagovat
M11

Uz to pise opravdu hodne zdroju.. vypada to nadejne

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Jede Vám na O2 normálně Nova Sport 4, kde teď hraje Juve?

Reagovat
HalaMadrid_Flx

Tak už jede

Reagovat
Furia Ceca

Prvních 25 minut bylo překvapivě hooodně dobrajch, ale obávám se, že už se zase vracíme zpátky do "formy"

Reagovat
LesyJePan

Vie niekto poradiť nejaky stream? Resp. stránku

Reagovat
M11

ILIIIIIING !!!

Reagovat
10

Iliiiiing!

Reagovat
Furia Ceca

KILLING!

Reagovat
Furia Ceca

Poprvé v základu Áčka a hned gól pokud se nepletu

Reagovat
10

Po 30 letech Angličan v základu Juve, poprvé v kariéře v základu Juve. A hned fík, kterej si ještě sám vybojoval

Reagovat
Pipo123

Takže ďalších 10 zápasov nedostane šancu?

Reagovat
10

Ano, Max mu za odměnu dá dovolenou

Reagovat
M11

hrozne jaka casovana bomba se stala ze Sandra

Reagovat
M11

DUSAN !!!

Reagovat
10

Dušan

Reagovat
stuff

Dushko

Reagovat
Furia Ceca

Vlahović tam dělá xichty a gesta, jak kdyby právě rozhodl finále MS

Reagovat
M11

Tak urazel ho cely stadion

Reagovat
10

kdyby byl černoch nebo z Neapole, tak jim ten stadion zavřou na půl roku

Reagovat
Airus

Ale jako, držení 60/40 a atalanta s 24 proti našim deseti.

Jsem v práci takže jsem zápas neviděl, ale asi to nebyla kdo-ví-jaká změna k lepšímu

Reagovat
10

ne, úplně stejný utrpení jako předchozích 33 zápasů...pokud teda budu počítat jen ligu

Reagovat
danko10

Napis mi, kam by si chcel, aby som vyrovnal nasu stavku. Neviem, ci som debilny, ale na mobile nedokazem v tomto novom layoute najst PM.

Reagovat
10

Alberto říkal, že tady nejsou...a já Albertovi věřím

Reagovat
danko10

Ach… A co s tym urobime?

Reagovat
10

https://www.donio.cz/

nechám to na tobě

Reagovat
Airus

A z tohohle Maxi šaška radši udělají sportovního ředitele. Dejme tomu že by trenér byl místo něj Zizu (boží ), ale co mu může Max přivést za hráče

Reagovat
stuff

Zidaň fakt ne

Reagovat
Furia Ceca

Jsem nedávno četl, že příští sezónu buď Allegri, nebo Tudor. Na nějakou snovou variantu typu Zidane nebo Conte asi nebudou chechtáky. Jinak teda nevím, co mě vyděsilo víc... jestli samotnej fakt, že je Conte spojovanej s náma, nebo že ho ten článek dal do kategorie "snová varianta"

Reagovat
10

cože?

Reagovat
Airus

Jsem četl články že by Max měl být sport director, asi aby mu nemuseli rušit smlouvu a stále ho platit. A Zidan prý chce trénovat Juve.

Reagovat
10

To je snad naštěstí blbost, naopak se teď píše o tom, že se jeho pravomoce výrazně sníží. To je logičtější.

Reagovat
mastakillah

Lobo

Reagovat
zurix_new
Reagovat
mastakillah

Kvara Osimhen

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele