Serie A - preview 29. kola: V sobotu se dohrává celé kolo

07.04.2023, 08:31, aktualizováno 08.04.2023, 10:22
Previews
Felipe Anderson (© AFP)

Netradičně už v sobotu bude dohráno celé kolo italské nejvyšší soutěže, po pátečních třech zápasech jde dnes do akce zbylá čtrnáctka týmů. Ve šlágru poměří síly Lazio s Juventusem, AS Řím cestuje do Turína.

Udinese Calcio - AC Monza Brianza

sobota 12:30

Andrea Sottil kontra Raffaele Palladino. Dva trenéři, kteří se teprve zaučují a v první lize před tímto ročníkem ještě nikdy netrénovali. A právě jejich týmy se proti sobě postaví v sobotu krátce po poledni.

Zároveň to bude duel dvou týmů, které se potřebují nutně zlepšit a omluvit se svým fanouškům za poslední kolo. Udinese totiž po dvou výhrách nad Empoli a dokonce nad AC Milán v minulém kole selhalo a po velmi nekvalitním utkání padlo s Bolognou, která mu nasázela tři branky. Zebry se naopak neprosadily ani jednou a po celou dobu působily značně rozrušeným a unaveným dojmem.

Přesto jim v tabulce Serie A patří solidní desáté místo, což je obvykle nadplán. V duelu s Monzou jim ale nepomůže trio Deulofeu, Pereyra a Ebosse. Hosté dorazí do Udine bez Caprariho, jenž se do hry nepodívá kvůli kartám. Monza se jinak prezentuje velmi dobře, jen na ten střed tabulky, který vyhlásilo ambiciózní vedení klubu, to zatím úplně nevypadá. Po podzimním laufu se Monza musí prozatím spokojit s třináctým místem i proto, že v posledních šesti duelech vyhrála jen jednou. Minule nestačila na Lazio.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Silvestri - Becão, Bijol, Pérez - Ehizibue, Samardžić, Walace, Lovrić, Udogie - Success, Beto

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregorio - Izzo, Pablo Marì, Marlon - Ciurria, Sensi, Rovella, C. Augusto - Pessina - Petagna, Mota

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.96 - 3.54 - 4.23

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

ACF Fiorentina - Spezia Calcio

sobota 14:30

Fiorentina se veze na skvělé vlně úspěchů a opět se z ní stává mašina na výhry. Po zvládnutém utkání s Cremonese v Coppa Italia se parta trenéra Italiana musí soustředit na další souboj s týmem ze spodku tabulky. Do Florencie dorazí Spezia.

Geograficky to k sobě oba kluby mají poměrně blízko, nějakých 150 kilometrů, ale pokud jde o postavení v tabulce, je to nebe a dudy. Domácí Fiorentina opět naplno šlape a sbírá bod za bodem. Ještě poměrně nedávno se profilovala jako spíš pohárový tým, který poráží jednoho konkurenta za druhým v Konferenční lize, zatímco domácí liga pro ni představovala jedno velké trápení. Ty doby už jsou ale pryč a trenér Italiano opět sklízí chválu.

Jeho Fialky jsou už na osmém místě a nebezpečně dotírají na sedmý Juventus. Může za to především skvělá šňůra pěti vyhraných duelů v řadě, minule Fialky obraly o body dokonce i Inter Milán. Kromě toho si vybudovaly solidní pozici do odvety italského poháru po vítězství 2:0 nad Cremonese a mají blíž k finále.

Spezia v první lize ještě nikdy Fiorentinu neporazila. Jednou s ní remizovala a čtyřikrát prohrála. A pokaždé při tom dostala aspoň dvě branky. Kromě toho, že si taky smlsla na Interu, se jí ale nedaří a v posledních šesti utkáních třikrát remizovala a dvakrát prohrála. Jen díky nemohoucnosti posledních tří týmů si pořád udržuje náskok šesti bodů na pásmo sestupu, ale to se může snadno změnit.

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Dodò, Milenković, Igor, Biraghi - Bonaventura, Mandragora, Barák - Gonzalez, Cabral, Ikoné

Spezia Calcio - pravděpodobná sestava:
Dragowski - Amian, Caldara, Ampadu, Nikolaou - Bourabia, Ekdal - Gyasi, Zurkowski, Šomurodov - Nzola

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.44 - 4.57 - 8.35

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Atalanta Bergamo - Bologna FC

sobota 16:30

Atalanta je po dvou výhrách zpět v boji o Ligu mistrů a přiblížit se cíli může doma proti Boloni. Hosty není radno podceňovat, nemají vůbec špatnou formu, a navíc Atalanta není doma letos nejjistější. Ze třinácti zápasů jich vyhrála jen šest.

Přelom února a března nebyl pro Atalantu Bergamo zrovna povedeným obdobím. Svěřenci trenéra Gasperiniho postupně vypadli z pohárových příček, ovšem mizerná forma konkurentů v kombinaci s dvěma výhrami v uplynulých dvou kolech znamenala návrat do bojů o nejprestižnější klubovou soutěž v Evropě.

Atalanta je s osmačtyřiceti body na šestém místě a na čtvrtou příčku ztrácí jen dva body. Deset kol před koncem tak zahajuje stíhací jízdu, a pokud doma porazí Boloňu, minimálně si tento bodový odstup udrží. Bergamaschi v tuto chvíli nepředstavují takový ofenzivní válec, jako tomu bylo v předchozích sezonách, nicméně je potřeba s nimi nadále počítat. Výhry nad Empoli a Cremonese mohou sezonu překlopit na jejich stranu a v tomto směru je důležitý zápas s Boloňou.

Ta se před týdnem blýskla překvapivě jednoduchou výhrou nad Udinese 3:0. Za posledních pět kol prohráli Rossoblu jen jednou a obrat o body dokázali Inter nebo Lazio. Mottův tým tak nemá špatnou formu a mohl by v Bergamu klidně překvapit.

Vzájemná bilance Atalanty a Boloni hovoří jasně ve prospěch Orobici. Boloňa naposledy porazila svého hostitele v roce 2019, jinak se jí nedaří. Prohrála i první duel na vlastním stadionu, tehdy Atalanta vyhrála 2:1.

Sobotní klání se neobejde bez absencí. Pokud jde o domácí, ti nebudou moci využít služeb Hateboera, Vorlického, Djimsitiho, Koopmeinerse a vykartovaného Tolóie. Hostující kouč Thiago Motta zase postrádá Cambiasa a Arnautoviće.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Musso - Demiral, Palomino, Scalvini - Zappacosta, De Roon, Ederson, Maehle - Pašalić - Zapata, Hojlund

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Soumaoro, Lucumi, Kyriakopoulos - Schouten, Dominguez - Orsolini, Ferguson, Soriano - Barrow

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.69 - 3.86 - 5.64

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

UC Sampdoria - US Cremonese

sobota 16:30

V sobotu odpoledne se v Janově odehraje duel, který by mohl hodně napovědět o možných sestupujících. Proti sobě se totiž postaví Sampdoria a návštěva z Cremony, přičemž obě ekipy zaujímají poslední dvě místa v tabulce.

Sampdoria si na Cremonese mírně věří a můžou za to i historické statistiky. Ve dvanácti ze třinácti prvoligových duelů totiž Sampdoria Cremonese nepodlehla. A rozhodně to neplánuje ani teď, i když porážky se na jejím kontě právě v této sezoně množí raketovou rychlostí. Doria hraje momentálně hodně pod plán a nepříjemných zážitků už připravila svým fanouškům celou řádku.

Jen v poslední době dostala Doria čtyři branky od Juventusu a tři od AS Řím. Na Vlky nestačila v minulém kole a skóre bylo jednoznačné - 3:0 pro Giallorossi, pro něž Doria nepředstavovala žádného soupeře. Janovský klub je tak pořád až na devatenáctém místě a na kontě má pouhých 15 bodů, o dva víc než poslední Cremonese. Kromě vykartovaného obránce Murilla navíc trenér Stanković nemůže počítat ani se zraněnými Auderem, Contim, De Lucou a Pussettem.

Kompletní nebude ani návštěva z Cremony, které schází čtveřice Acella, Chiriches, Ferrari a Okereke. Trenér Davide Ballardini si sice připsal skvělý výsledek, když jeho hráči porazili AS Řím hned dvakrát za sebou, ale kromě toho se mu nedaří. Cremonese remizovalo v posledních šesti duelech jen jednou a čtyřikrát padlo. Po ligové porážce o dvě branky od Atalanty Cremonese dost výrazně přiblížila vypadnutí z poháru Fiorentina, která mu taky dala dva góly.

UC Sampdoria - pravděpodobná sestava:
Turk - Zanoli, Nuytinck, Amione - Léris, Rincon, Winks, Augello - Cuisance, Djuričić - Gabbiadini

US Cremonese - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Aiwu, Bianchetti, Vásquez - Sernicola, Pickel, Meité, Benassi, Valeri - Tsadjout, Ciofani

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.47 - 3.15 - 3.28

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Hellas Verona - US Sassuolo

sobota 18:30

Hellas se opět začal propadat tabulkou a svůj pád po sérii špatných výsledků touží zastavit v nedělním utkání proti Sassuolu. Hosté dorazí na Stadio Marc'Antonio Bentegodi do Verony naopak ve velmi dobrém rozmaru.

Klub z města milenců Romea a Julie dělá maximum pro to, aby tohle kouzelné město mělo i nadále svého zástupce mezi italskou elitou. Kdysi konkurenční Chievo dál brouzdá vody čtvrté ligy a na jeho návrat to rozhodně v budoucích letech nevypadá. Jenže problémy začíná mít právě i Hellas a tahle sezona se z jeho pohledu zatím vyvíjí velmi špatně. Vedení na nepříjemný stav reagovalo odvoláním Cioffiho, místo něhož mužstvu teď udílí taktické pokyny duo Zaffaroni - Bocchetti.

Poslední dobou ale ani tihle dva pánové moc radosti nezažívají. Z minulých šesti duelů se Hellasu povedlo vytěžit jen pouhé dva body a připsal si už čtyři porážky. Navíc se mu teď vykartoval Depaoli a zranění zůstávají Henry s Hrustićem. Hosté naopak dorazí v kompletní sestavě.

A absence zranění jsou na Sassuolu znát. Neširoký kádr si zatím drží skvělou formu, která ho potkala od února. Díky tomu jsou dávno pryč spekulace o konci trenéra Dionisiho, který si je naopak jistý v kramflecích. Až v minulém kole se vítězná série Sassuola zastavila a to na čísle pět. Stopku mu vystavilo turínské FC, které se s ním rozešlo nerozhodně. Neroverdi se díky této šňůře vzdálili na osmnáct bodů od sestupových pozic a jsou dvanáctí.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipò - Hien, Dawidowicz, Magnani - Faraoni, Veloso, Taméze, Doig - Lasagna, Duda - Gaich

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Toljan, Ruan, Erlić, Rogerio - Frattesi, Maxime López, M. Henrique - Berardi, Pinamonti, Laurienté

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.48 - 3.35 - 3.08

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

Turín FC - AS Řím

sobota 18:30

AS Řím se v minulém kole vrátil na vítěznou vlnu a v sobotu navečer budou chtít Giallorossi pokračovat ve sbírání tří bodů. Čeká je ale náročný výlet do Belottiho minulosti, protože na Vlky už netrpělivě čeká Jurićův Turín.

A ten by potřeboval výrazně vylepšit svou domácí efektivitu. Býci totiž na stadionu Grande Torino uhráli ve třinácti duelech jen 19 bodů a to při negativním skóre 11:12. Jen sedm týmů z celé ligy má doma horší statistiky, což budou chtít svěřenci trenéra Ivana Juriće vylepšit právě proti AS. Je pravda, že od Neapole naposledy doma dostali potupnou čtyřku, ale v minulém kole získali aspoň bod. A to na půdě Sassuola, které předtím zvládlo vyhrát pět zápasů v řadě!

Hráči Granaty se nenechali zlomit ani brzkým inkasováním, na které museli reagovat. Povedlo se jim to díky kanonýrovi Tonnymu Sanabriovi, mimochodem bývalému hráči právě AS Řím. Do sítě svého někdejšího klubu se Sanabria prosadil naposledy v roce 2021 při vítězství 3:1 nad Giallorossi a letos se mu daří enormně. Na svém kontě má už osm ligových branek a je jasně nejlepším kanonýrem svého mužstva.

Na druhou stranu, další spoluhráči ho moc nepodporují a druhý nejlepší střelec FC má jen čtyři branky. Kromě toho trápí Turín marodka. Na ní jsou hráči jako Zima, Karamoh, Vieira, Ilić a Aina. Kompletní nebude ani AS, kterému bude chybět Karsdorp a menší zdravotní potíže svalového typu trápí i veterána Matiće.

Ten byl jedním z hlavních hvězd minulého kola v podání AS, které skončilo výhrou nad Sampdorií. Matić byl ve spolupráci s Wijnaldumem všude, opět pokrýval velký prostor a rýsoval jednu přesnou nahrávku za druhou. AS si z tohoto zápasu odneslo tři body za tři vstřelené branky, prosadili se právě Wijnaldum, Dybala a také El Shaarawy. Vlci se ale pořád nacházejí až na pátém místě a na Ligu mistrů jim chybí lepší skóre. Před sebou navíc mají těžké váhy jako oba milánské kluby nebo Lazio, takže boj o vstupenku do vysněné soutěže bude ještě mimořádně náročný.

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Gravillon, Schuurs, Buongiorno - Singo, Ricci, Linetty, Rodriguez - Vlašić, Mirančuk - Sanabria

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Rui Patrício - Mancini, Smalling, Ibañez - Zalewski, Cristante, Matić, Spinazzola - Dybala, El Shaarawy - Abraham

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.52 - 2.92 - 2.40

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

SS Lazio - Juventus FC

sobota 20:45

Na Stadio Olimpico v Římě se v sobotu večer uzavře 29. kolo italské Serie A a to očekávaným šlágrem druhého Lazia s Juventusem. Už teď je jasné, že Biancocelesti setrvají na druhé příčce i po tomto kole, ale s Juventusem si chtějí postavení pojistit a navíc eliminovat "Starou dámu" v boji o Evropu. Té by přitom bez bodového odečtu patřila ona zmiňovaná druhá příčka.

Juventus se nevzdává a bojuje. Po patnáctibodovém odečtu se sice propadl mimo pohárové příčky, ale díky skvělé bilanci (Juventus vyhrál sedm z posledních osmi zápasů) se vrátil do hry a na čtvrté místo ztrácí už "jen" šest bodů. "Stará dáma" se navíc proti bodovému odpočtu odvolala a stále věří, že pro ní případ skončí pozitivně. Serie A také není jedinou soutěží, ve které Juventus figuruje a ve hře zůstává i Evropská liga, jejíž celkové vítězství by znamenalo Ligu mistrů nebo také Coppa Italia. Juve v prvním semifinálovém zápase remizovalo s Interem 1:1, ale šance zůstávají otevřené.

"Stará dáma" může udělat další krůček za splněnými cíli ve věčném městě, kde nastoupí proti oblíbenému Laziu. Allegriho svěřenci s ním mají dlouhodobě lepší vzájemnou bilanci a třeba únorové střetnutí vyhráli v Turíně 1:0. Proti Laziu drží už sedmizápasovou neporazitelnost, takže jejich triumf na Stadio Olimpico není nereálnou záležitostí.

"Lazio prožívá skvělou sezonu. My jsme získali 59 bodů, oni 54, takže je to přímý souboj o druhé místo. Lazio má nejlepší obranu v lize, udrželo šest čistých kont a zítra nás tak čeká těžký zápas. Do konce sezony zbývá deset kol a získávat body je o to těžší," prohlásil trenér Allegri.

Lazio se dostalo do dobré formy a na druhém místě si vytvořilo náskok. Pokud jsme chválili fazónu Juve, tu Lazia musíme pochválit také, protože za dvanáct kol je dokázala přemoci pouze Atalanta. Biancocelesti v minulém kole přetlačili Monzu 2:0 a od 12. února neinkasovali. Maurizio Sarri zapracoval na defenzívě a Lazio se i díky tomu vyhřívá na druhé pozici.

Lazio se letos utkalo s Juventusem už dvakrát a pokaždé v Turíně padlo, aniž by vstřelilo gól. Na Stadio Olimpico věří v lepší výsledek, ale "Starou dámu" tam porazilo naposledy v roce 2019.

Maurizio Sarri bude mít jednu nespornou výhodu, protože jeho kádr je na sobotní večer zcela kompletní. Také jeho protějšek Massimiliano Allegri má tým v celkem dobré kondici, i když sám kvůli chřipce do Říma neodcestuje. Kvůli zranění budou Juventusu chybět Kaio Jorge, Paul Pogba a karetnímu trestu Juan Cuadrado. Kolumbijský křídelník byl potrestán za incident v semifinále Italského poháru proti Interu.

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Provedel - Marušić, Casale, Romagnoli, Hysaj - Milinković, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Pedro, Zaccagni

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Danilo, Bremer, Alex Sandro - Paredes, Fagioli, Locatelli, Rabiot, Kostić - Di María, Vlahović

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.76 - 2.83 - 3.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací

Salernitana Calcio - Inter Milán

pátek 17:00

Salernitana by hodně potřebovala chytit nový dech a zabrat, jenže v pátečním utkání ji čeká velmi náročný soupeř. V roli zásadního favorita totiž do Salerna přijede milánský Inter. Ten sice má za sebou o utkání navíc, ale proti Salernitaně se mu obvykle daří nad očekávání.

Salernitana vyhodila dalšího trenéra a na lavičku ambiciózního klubu usedl portugalský kouč Paulo Sousa. Jeho úkol je jasný. Jednak klub zachránit v první lize a jednak se s ním pokusit uhrát střed tabulky, protože kvalitní hráče na to bezesporu má. Hned na úvod ale musel spolknout porážku, kterou jeho noví hráči zaznamenali s Laziem. Nicméně od té doby už Salernitana neprohrála a v minulých pěti kolech sebrala čtyři remízy spolu s jednou výhrou.

Minulé utkání jí však nevyšlo podle očekávání. Proti Spezii rozhodně měla na víc a chtěla tři body, díky kterým by se odpíchla od pásma sestupu. A začala dobře, protože šla do vedení a především hrála mnohem aktivněji než Spezia. Jenže té se nakonec povedlo srovnat díky krásné brance Eldora Šomurodova. Na začátku akce ale Salernitana chybovala, když si její obránci nerozuměli a pustili míč za svá záda.

Výsledek znamenal, že Salernitana zůstává až na patnáctém místě. Sice její náskok na pásmo sestupu pořád tvoří solidních devět bodů, ale Salernitana by ráda působila mnohem výš. S Interem ji navíc čeká těžká práce, což dokazují i statistiky. Jen v novém tisíciletí Salernitana s Interem třikrát prohrála, ani jednou mu nedokázala dát gól a ještě jich od něj dostala už 12!

Nicméně současný Inter rozhodně nesplňuje plány vedení ani očekávání fanoušků. Ztrácí jeden bod za druhým, aktuálně okupuje až čtvrtou příčku ligové tabulky a na další boj o mistrovské Scudetto to už dávno nevypadá. Navíc má potíže s herním projevem a několikrát se spekulovalo o vyhazovu trenéra Inzaghiho. Inter pod jeho vedením vyhrál naposledy před více než měsícem a ve hvězdách je i jeho pokračování v Coppa Italia. Naposledy s Juventusem na jeho půdě jen remizoval.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Gyömbér, Daniliuć, Pirola - Sambia, Coulibaly, Bohinen, Bradarić - Candreva, Kastanos - Dia

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Onana - Darmian, Acerbi, Bastoni - Dumfries, Barella, Brozovic, Mchitarjan, Dimarco - Lukaku, Lautaro Martínez

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.59 - 4.29 - 1.55

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

US Lecce - SSC Neapol

pátek 19:00

Páteční program 29. kola Serie A nabídne zápasy tří velkých týmů italského calcia. Od sedmi hodin večer se do akce vrhne i ligový lídr z Neapole, který bude mít co napravovat. Nebo ho dokáže nováček z Lecce znovu potrápit a možná i obrat o body?

To se ostatně Lecce povedlo už v posledních dvou duelech. Neapol v minulém utkání s Lecce remizovala, což bylo ve čtvrtém kole velké překvapení. Navíc se hrálo pod Vesuvem, kde Partenopei prakticky neztrácí. Předtím v roce 2020 se Lecce dokonce povedlo vyhrát nad Neapolí a to především zásluhou Lapaduly, jenž si pro ni přichystal dvě branky. Takže ani zápasy těchto dvou týmů se poslední dobou nevyvíjejí tak úplně podle předpokladů.

Současnost nicméně není pro Lecce moc příznivá a nováček soutěže se právem obává o svoji prvoligovou příslušnost. V tuto chvíli mu patří až 16. místo, byť jeho náskok na 18. pozici činí solidních osm bodů. Může za to i série už pěti porážek v řadě, kterou Lecce aktuálně drží. V těchto pěti porážkách Giallorossi dokonce ani jednou neskórovali! Minule jim to nevyšlo v duelu s Empoli, který rozhodla penalta Ciccia Caputa.

Proti Neapoli se v domácím dresu na stadionu Via del Mare nepředstaví Dermaku s Pongračićem a také vykartovaný Blin. Neapol postrádá trojici Bereszyński, Olivera a především Osimhen. Jeho absence je velmi citelná a i když jeho náhradník Giovanni Simeone podával dřív dobré výkony, tak momentálně zůstává za očekáváním.

Když se v minulém kole proti AC Milán postavil na hrot útoku, Neapol nedokázala skórovat ani jednou. A přišla obrovská facka, protože Spallettiho tým milánští přejeli čtyřmi góly! Vzhledem k tomu, že právě AC je dalším oponentem Partenopei v cestě za finále Ligy mistrů, tak načasování nemohlo být horší.

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Baschirotto, Umtiti, Pezzella - González, Hjulmand, Maleh - Strefezza, Colombo, Di Francesco

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Kim, M. Rui - Anguissa, Lobotka, Zieliński - Lozano, Simeone, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 6.20 - 3.62 - 1.69

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací

AC Milán - Empoli FC

pátek 21:00

Už příští týden čeká Milán čtvrtfinále Ligy mistrů proti Neapoli, nicméně k žádnému šetření hvězd s velkou pravděpodobností nedojde. Rossoneri potřebují proti Empoli naplno bodovat, aby si minimálně udrželi stávající třetí příčku. Boj o Ligu mistrů v italské nejvyšší soutěži vrcholí a jakákoliv bodová ztráta, obzvlášť na domácí půdě, by mohla mít fatální následky.

Na papíře je AC Milán proti Empoli jasným favoritem, ovšem domácí zápasy mu proti týmům z druhé poloviny tabulky čas od času vůbec nejdou. Za všechny lze zmínit nedávnou remízu 1:1 se Salernitanou, což byl zápas, od kterého se čekalo samozřejmě vítězství. K tomu forma milánských nebyla vůbec dobrá a tým dokonce na nějakou chvíli opustil pozice zaručující Ligu mistrů. Vrátil se však na ně triumfální výhrou 4:0 na půdě suverénně první Neapole. Tak vysoké vítězství nikdo nečekal, obzvláště s kolísající formou.

AC ale ukázalo sílu a kouč Stefano Pioli věří, že jeho svěřenci ji doma zopakují. Pro Rossoneri by byla škoda, kdyby po velkém vítězství doma ztratilo body s provinčním Empoli. Do konce Serie A zbývá deset kol a AC má na třetí příčce náskok jen jednoho bodu. O Ligu mistrů se hlásí také AS Řím, Atalanta, Juventus a v neposlední řadě nelze odepisovat ani ve skvělé formě hrající Fiorentinu.

Také Empoli slavilo před týdnem důležité vítězství. Díky proměněné penaltě Francesca Caputa skolilo Lecce a přerušilo negativní sérii bez výhry. Zároveň si upevnilo relativně bezpečné postavení mimo sestupové příčky, což by mělo týmu dodat na klidu.

AC Milán je v prostředí San Sira pro Empoli velkým soustem a vzájemná bilance to potvrzuje. Empoli dobylo milánský svatostánek naposledy před šesti lety. Letos vzájemnou bitvu na stadionu Carla Castellaniho ovládli Rossoneri v poměru 3:1.

Stefano Pioli by rád šetřil hvězdy na očekávané čtvrtfinále Ligy mistrů proti Neapoli, ale jak už bylo řečeno, doma s Empoli potřebuje vyhrát. Na San Siru se ale určitě nepředstaví Messias, Kalulu a znovu zraněný Ibrahimović. Na druhé straně bude Azzurri scházet zraněný Vicario a potrestaný Tonelli.

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Maignan - Calabria, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Tonali - Saelemaekers, De Ketelaere, Leao - Giroud

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Perisian - Ebuhei, Ismajli, Luperto, Parisi - Akpa Akpro, Marin, Bandinelli - Baldanzi - Caputo, Satriano

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.38 - 4.89 - 10.10

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
SSC Neapol
28
23
2
3
64 : 20
71
2
SS Lazio
28
16
7
5
44 : 19
55
3
AC Milán
28
15
6
7
48 : 36
51
4
Inter Milán
28
16
2
10
47 : 32
50
5
AS Řím
28
15
5
8
38 : 26
50
6
Atalanta Bergamo
28
14
6
8
47 : 32
48
7
Juventus FC
28
18
5
5
46 : 22
44
8
ACF Fiorentina
28
11
7
10
33 : 31
40
9
Bologna FC
28
11
7
10
36 : 36
40
10
Udinese Calcio
28
9
11
8
37 : 34
38
11
Turín FC
28
10
8
10
30 : 34
38
12
US Sassuolo
28
10
7
11
36 : 41
37
13
AC Monza Brianza
28
9
7
12
32 : 39
34
14
Empoli FC
28
7
10
11
25 : 36
31
15
Salernitana Calcio
28
6
10
12
32 : 48
28
16
US Lecce
28
6
9
13
24 : 33
27
17
Spezia Calcio
28
5
10
13
24 : 44
25
18
Hellas Verona
28
4
7
17
22 : 42
19
19
UC Sampdoria
28
3
6
19
16 : 47
15
20
US Cremonese
28
1
10
17
23 : 52
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (96)

Přidat komentář
Shevchenko

Candrevaaa

Reagovat
Zark

Candreva

Reagovat
mastakillah

Capitano

Reagovat
smazaný uživatel

Lozano je ve finální fázi fakt extrémně hloupoučký a neefektivní.

Reagovat
mastakillah

A furt je to lepší varianta než Politano

Reagovat
smazaný uživatel

Jo, tak ten má letos ve všech soutěžích jeden gól ze hry, to asi mluví za všechno.

Reagovat
mastakillah

Neví někdo proč po každém gólu schovávají ten míč?

Reagovat
mastakillah

Rete

Reagovat
GEGE

Dát do tohoto zápasu Ismu na treaquartistu...ach jo Stefano, kde jsi nechal koule?....

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
El Matador

Forza Lazio! Poďme překvapit a konečně to zase jednou urvat za 3 body

Reagovat
Largo

Daje Roma!!! Pojďme si pro třetí místo.

Reagovat
Furia Ceca

Forza Juve!!! Pojďme si pro sedmé místo.

Reagovat
Melchior

Co to zase písknul za ruku teď

Reagovat
10

15 minut přišpendlený ve vápně

Reagovat
Furia Ceca

A bráníme jak totální lemry... jsem příjemně překvapen, že to už není 2:0, nebo spíš 3:0

Reagovat
Melchior

"Vlahović skutečně dostoupil zle" komentátor po tom, co 4x prěběhne opakovačka, kde mu Cataldi došlápl na nohu

Reagovat
Zark

Náš dosavadní nejlepší presink jsme předvedli bez Dušana na hřišti

Reagovat
Furia Ceca

Rabiot mi poslední dva zápasy začíná připomínat starýho "dobrýho" Rabiota

Reagovat
10

už asi někde podepsal

Reagovat
Furia Ceca

Ale je to srdcař

Reagovat
10

Ty Brazilci v obraně, to je cesta do prdele

Reagovat
10

To je totální magor ten Sandro, to je ještě větší debilita než ta ruka Bremera a to už je co říct...

Reagovat
Shevchenko

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Melchior

Sandra už bych neprodlužoval, ať jde v létě jinam. Kromě prvních cca 2 sezon je fakt parodií sebe sama.

Reagovat
10

Jednoznačně

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
stuff

Sandro

Reagovat
lajka30

Jak tam plachtil.

Reagovat
Zark

Sandro

Reagovat
Salfovic

Co tam zkoušel

Reagovat
Zark

to nechápe nikdo...náš bývalý fotbalista a nynější časovaná bomba v základu

Reagovat
Melchior

To je vůl No tak alespoň konečně začneme hrát a buď dostaneme klepec, nebo to zdramatizujem

Reagovat
stuff

Ze sa nasi nehanbia protestovat . Spoko by som gadzovi este jebol zltu za nesportove

Reagovat
M11

RABIOT !!!

Reagovat
10

Adriiiiiiiiiiiii

Reagovat
Zark

GOOOOOOOOOOOOOOOL

Reagovat
Melchior

Dobrý, tak jsem se vyargumentoval během dvou minut a zase zpátky k naší sračce

Reagovat
Zark

Neprůstřelný Provedel tvle

Reagovat
Furia Ceca

Dostal míčem do xichtu a bylo po neprůstřelnosti

Reagovat
stuff

Som si vravel, ze fasa, ze prehravame, aspon budeme hrat futbal

Tanic

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Hráli jsme asi 37 vteřin, to ti musí stačit

Reagovat
Furia Ceca

Sandro je naprosto šílenej... do léta maximálně lavička a pak směr Turecko.

Reagovat
Furia Ceca

Nebo může jít do AS... Tam předvede to co u nás a Mourinho ho o poločasový pauze demonstrativně popraví.

Reagovat
lajka30

To bylo na červenou pro Locatelliho.

Reagovat
PP

Zapnul jsem to a během 5ti vteřin málem prošláplé koleno.. Ty vole.. fuj

Reagovat
Pipo123

Nebolo toto na červenú?

Reagovat
M11

Ta noha mu vystrelila o balon se mi zdalo

Reagovat
Furia Ceca

Kdo dostal tu redku na lavičce? Na ofiko stránkách je jen Bonucci se žlutou...

Reagovat
10

Vlahović už je jen takovej roztleskávač, s míčem se nepotká, ale spoluhráčům tleská celej zápas

Reagovat
Furia Ceca

Doufám, že je v základu jenom proto, že Milika šetříme na Sporting...

Reagovat
10

On snad kromě zranění někdy nebyl v základu? 90 milionů...

Reagovat
Salfovic

Tak pořád lepší, než aby je celej zápas fakoval.

Reagovat
10

Jeho pohybem je fuckuje tak jako tak...

Reagovat
Furia Ceca

Vlahovići, jdi už doprdele... fakt, ty jseš tam jak namalovanej

Reagovat
10

Cuadrado další hráč, s kterým bych se v létě rozloučil...to je bránění

Reagovat
Melchior

a napodrhé, na dvou metrech ho předběhnou protihráči o tři

Reagovat
Melchior

Dneska ale i ADM a Kostic slabota

Reagovat
Zark

Reagovat
Furia Ceca

Ještě že tak... Kurva, přestaňte chrápat už

Reagovat
stuff

Ten pripraveny paredes bazmeg

Fakt sa ani striedanie nemozme tesit

Reagovat
M11

Paredese jsem doufal, ze uz neuvidím

Reagovat
stuff

Reagovat
Nuno čomes

A jak jste si pochvalovali jeho příchod ne?

Reagovat
Furia Ceca

Nevím jak ostatní, ale já teda rozhodně ne... nic jsem od něho nečekal a ještě míň jsem dostal.

Reagovat
Melchior

Tak jsem zvědav co teď v deseti s Paredesem

Reagovat
Furia Ceca

A ten režisér ať jde už taky doprdele Ofsajd to byl průkaznej, tak já furt nevím, proč nám to furt ten čůrák cpe do xichtu

Reagovat
Melchior

Jasná druhá žlutá pro květáka. Jednoho jsme se zbavili, už aby šel i druhej. Nesnáším to udržování přestárlejch hráčů v Juventusu.

Reagovat
10

Kdyby to bylo o pár cm blíž, tak udělá další debilní penaltu... už ho sundej

Reagovat
Furia Ceca

Gatti další zákrok á la Chilellini

Reagovat
10

Pls...

Reagovat
Melchior

Jestli se kolem Gattiho ta obrana bude stavět, tak do dvou let z těch nervů bude mít stejný účes jako Chiello v pětatřiceti

Reagovat
10

A já taky...

Reagovat
stuff

Marjo!

Reagovat
Melchior

5 na 3 a my ani nezakončíme

Reagovat
LeonardoUžoa

Juventus čeká cesta. Těžká cesta.

Reagovat
10

Těch příležitostí tam bylo dost, ale všechno totálně zajebaný

Reagovat
Salfovic

Z toho počtu šancí jsem vyloženě v šoku, nemyšleno ironicky.

Reagovat
10

Laziu tohle pasivní bránění v hlubokým bloku vůbec nejde, není jim to vlastní...oni brání nejlíp vysokým pressingem

Reagovat
Melchior

SMS dnes hraje za dva. Je úplně všude.

Reagovat
Zark

MIlinkovič a Savič

Reagovat
10

Reagovat
Zark
Reagovat
Largo

Reagovat
8lampard8

Reagovat
Furia Ceca

Miretti přišel a všechno podělal...

Reagovat
Melchior

Chiesa přišel a konec odkulhal

Reagovat
stuff

Reagovat
Zark

jeho roli bohužel stále moc nechápu, úplný talent jako Fagioli to není... jestli někoho poslat v létě hostovat, pak právě jeho a dát šanci Rovellovi

Reagovat
Furia Ceca

Přitom je z těch mlaďochů suverénně nejmladší, není mu aní 20... Nějak jsem nepochopil, proč zrovna on byl ještě na podzim u nás nejvíc protěžovanej. I když jeden důvod tu vlastně je – Allegri.

Reagovat
10

rok v Empoli by mu pomohl

Reagovat
Zark

Reagovat
10

Allegri ven. I s Landuccim. I s tímhle jejich zkurveným antifotbalem.

Reagovat
stuff

Konecne pekny zapas. Gratulacia laziu.

Skoda, ze sme nehrali aj za 0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele