Serie A - preview 29. kola: AC Milán háji druhou příčku před Juventusem

15.03., 09:26, aktualizováno 17.03., 08:47
Previews
Marcus Thuram (© AFP)

Vedoucí Inter si chce po vyřazení z Ligy mistrů zlepšit náladu v ligovém souboji s Neapolí. Juventus, který hostí FC Janov, má šanci se posunout na druhé místo před AC Milán, jenž může reagovat ve Veroně. AS Řím narazí na Sassuolo. Atalanta doufá v ukončení ztrát proti Fiorentině.

Juventus FC - Janov CFC

neděle 12:30

Juventus dál bojuje o druhou příčku, ze které ho posledně sesadilo milánské AC. V neděli po obědě se doma představí proti zdánlivě snadné kořisti, neboť z Janova dorazí Grifové. Těm se ale povedlo už dvakrát po sobě s Juventusem neprohrát. A teď si dělají zálusk na třetí zářez v řadě.

Juventusu se v posledních týdnech vůbec nedaří a je až s podivem, že se stále drží na třetím místě. I když to ukazuje spíš na nemohoucnost konkurence než na schopnosti Staré dámy. Ta přišla o druhé místo, i když má oproti svým konkurentům výhodu volnějšího programu. Juventus v této sezoně nehraje evropské poháry a je to znát. Pořád ale žije spíš z bodového náskoku, který si vytvořil na podzim, jelikož jeho aktuální forma rozhodně nemůže fanouškům dělat radost.

Z posledních šesti ligových duelů se Juventusu povedlo vyhrát jen jednou! To si svěřenci trenéra Massimiliana Allegriho poradili s Frosinone, o jednu branku. Jinak je to ale bída - Juventus za tuhle etapu prohrál už třikrát. V minulém kole se mu povedlo uzmout aspoň bod, když se smírně rozešel s Neapolí, nicméně doma si určitě přál získat lepší výsledek než remízu. Pravdou je, že minimálně domácí formu by měla Stará dáma jasně zlepšit. V Turíně totiž za 14 zápasů vyhrála jen devětkrát a hned čtyři týmy si doma vedou lépe.

Pokud pomineme dvojici Fagioli - Pogba, tak trenéru Allegrimu chybí zraněná trojice Perin, De Sciglio a Alcaraz. Hosté přijedou bez zraněného Hapse a vykartovaného Sabelliho.

Už byla řeč o tom, že Janov má poslední dobou s Bianconeri dobré zkušenosti. V minulých dvou duelech vyválčil celkem čtyři body. Celkově jich mužstvo z přístavního města má na kontě 33, což je o devět víc, než kolik jich shromáždilo osmnácté Frosinone. Ani Janov teď ale nezáří, mužstvo trenéra Alberta Gilardina prohrálo duely s Interem a naposledy i s Monzou, pokaždé jen o gól. V současnosti mu patří solidní třináctá příčka, ale ambiciózní vedení by určitě stálo o vyšší příčky.

Juventus FC - pravděpodobná sestava:
Szczesny - Gatti, Bremer, Danilo - Cambiaso, McKennie, Locatelli, Rabiot, Iling Junior - Vlahović, Chiesa

Janov CFC - pravděpodobná sestava:
Martinez - De Winter, Bani, Vasquez - Spence, Malinovskyj, Badelj, Frendrup, Messias - Gudmundsson, Retegui

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.51 - 4.08 - 7.89

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Hellas Verona - AC Milán

neděle 15:00

Fotbalisté Verony získali v uplynulých dvou kolech šest bodů a v boji o záchranu poskočili na čtrnácté místo. Rostoucí sebevědomí pak budou chtít ukázat i proti AC Milán, jenž si ve čtvrtek zajistil postup do čtvrtfinále Evropské ligy.

Favorit zápasu je jasný - AC Milán je na druhém místě tabulky a má všechny předpoklady v neděli zvítězit. V Serii A se po výhře nad Empoli posunul před Juventus a na pozicích zaručujících Ligu mistrů má už dostatečný náskok. Na druhou stranu Scudetto s velkou pravděpodobností nezíská, šestnáctibodový odstup je už příliš velký, a tak se Rossoneri budou koncentrovat na zisk Evropské ligy. Ve čtvrtek si přes pražskou Slavii zajistili postup do čtvrtfinále, kde se v ryze italském souboji střetnou s AS Řím. I v tomto duelu bude Milán papírovým favoritem.

Co očekávat od nedělního zápasu na Stadio Bentegodi? Milán tam určitě nejede jenom na výlet, na druhou stranu Stefano Pioli zřejmě pošetří některé hráče. AC sice zápas v Edenu bez problému zvládlo i proto, že hrálo většinu utkání v početní převaze, ale v náročném závěru bude chtít Pioli rozložit síly.

Verona už slavný tým několikrát zaskočila a to zejména před vlastními diváky. První zápas na San Siru rozhodla ve prospěch AC jediná branka a Verona dobře ví, že může favorita dostat do úzkých. V zádech má dvě důležitá vítězství proti Lecce a Sassuolu, ale třeba i remízu s Juventusem. Situace v tabulce se lepší, nicméně hotovo ještě není, protože náskok před sestupovými pozicemi činí jen dva body. Svěřence trenéra Baroniho čeká rozhodujících deset kol a tým v posledních týdnech ukázal, že má na to udržet prvoligovou příslušnost.

Hellas bude určitě bez služeb Cruze i potrestaného Henryho, jinak má Baroni všechny opory k dispozici. Ani Milán na tom není špatně. Zraněná je sice brankařská jednička Maignan, ale toho už v Praze nahradil Sportiello. Mimo hru je i středopolař Pobega.

Hellas Verona - pravděpodobná sestava:
Montipó - Tchatchoua, Magnani, Dawidowicz, Cabal - Duda, Serdar - Folorunsho, Suslov, Lazović - Noslin

AC Milán - pravděpodobná sestava:
Sportiello - Florenzi, Thiaw, Tomori, Theo Hernández - Bennacer, Reijnders - Pulišić, Loftus-Cheek, Leao - Giroud

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 5.57 - 4.01 - 1.66

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AS Řím - US Sassuolo

neděle 18:00

Římané prohráli poslední soutěžní duely a předtím v lize jen remizovali, na což pod vedením trenéra De Rossiho rozhodně nejsou zvyklí. Reparát se pokusí doma na Olimpicu složit proti Sassuolu, které se velmi mírně řečeno trápí.

A pro nezaujatého diváka by to mohl hodně zajímavý zápas. V posledních šesti vzájemných střetech se totiž pokaždé stalo, že se prosadily oba týmy. A jejich vzájemná čísla nejsou moc rozdílná - dvanáct branek v tomhle časovém úseku mělo na starosti AS, Sassuolo dalo jen o jednu branku méně. Ani v současné době nedělá Římanům střílení branek potíže. Byť minulé soutěžní utkání tomu moc nenapovídalo.

"Vlci" z hlavního města jeli na půdu anglického Brightonu, kde čelili domácím "Rackům". Obávat o postup se nemuseli, neboť v prvním utkání svého soupeře deklasovali o čtyři góly. Druhé utkání už jim tolik nevyšlo, ale mrzet je to nemuselo. De Rossiho družina postoupila i přes těsnou porážku 0:1, navíc jí nebyl uznán gól Serdara Azmouna. Obecně ale platí, že už ve dvou duelech AS nedokázalo vyhrát, což se mu pod vedením trenéra De Rossiho stalo jen jednou, v dvojutkání s Interem a Feyenoordem.

Jinak ale a Danieleho De Rossiho přináší až nečekaný úspěch, AS vyhrálo z dvanácti soutěžních duelů pod jeho vedením osmkrát. V Serii A patří Giallorossi už pátá příčka, která by teoreticky mohla v příštím ročníku stačit na účast v Lize mistrů.

V duelu s Brightonem si AS mohlo dovolit luxus nenasadit ani jednoho z dvojice Paulo Dybala - Romelu Lukaku, ale odpočinul si i klíčový záložník Leandro Paredes. Zraněni zůstávají Smalling s Abrahamem a Sanchesem. Zcela fit není ani Lukaku s Dybalou, které nejspíš neuvidíme. Karty nepustí do hry hostující duo Doig a Thorstvedt, zatímco marodku ještě nějaký čas neopustí Berardi, Viti a Toljan.

Pro trenéra Davideho Ballardiniho, jenž mužstvo nedávno převzal, to nejsou moc dobré zprávy. Jeho týmu se dlouhodobě nedaří a v současné chvíli mu patří až předposlední příčka, na což tenhle klub rozhodně není zvyklý. Minulé kolo ale přeci jen ukázalo něco pozitivního, když se Neroverdi dokázali popasovat s Frosinone a gólem Kristiana Thorstvedta nováčka přemohlo.

AS Řím - pravděpodobná sestava:
Svilar - Celik, Mancini, Llorente, Angeliño - Pellegrini, Paredes, Cristante - Baldanzi, Azmoun, El Shaarawy

US Sassuolo - pravděpodobná sestava:
Consigli - Missori, Erlić, Ferrari, Pedersen - Henrique, Boloca - Defrel, Bajrami, Laurienté - Pinamonti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.45 - 4.67 - 7.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Atalanta Bergamo - ACF Fiorentina

neděle 18:00

Gewiss Stadium v Bergamu se stane dějištěm nedělního šlágru mezi dvěma mužstvy bojujícími o evropské poháry. Domácí Atalanta je držitelem poslední šesté příčky a chce zatlačit na AS, Fiorentina touží zmenšit ztrátu na Atalantu, která činí jen čtyři body.

Atalanta zvládla pohárové utkání se vší ctí a poradila si se Sportingem, byť to rozhodně nebylo jednoduché utkání. Domácí prostředí jí ale sedí a na Gewiss Stadium se opět vrátila radost. Do vedení se sice dostal portugalský lídr, nicméně Atalanta zvládla odpovědět hned dvakrát. Hned zkraje druhé půle se prosadil Ademola Lookman a Gianluca Scamacca udeřil ještě ve chvíli, kdy neuplynula ani hodina.

V součtu obou utkání Atalanta slavila postup přes náročného soupeře a může se směle těšit na dalšího. Teď je pro tým trenéra Gasperiniho čas zaměřit se opět na ligové souboje a je pravda, že na tomto poli má ambiciózní celek trochu co dohánět. Patří mu až šesté místo a doráží na něj několik žraloků. Neapoli na Atalantu schází jen tři body, o čtyřbodové ztrátě Fialek už byla řeč. Může za to především negativní série táhnoucí se už čtyři ligové duely, v nichž Bergamaschi nedokázali ani jednou vyhrát.

Minule si po porážce od Bologně přeci jen trochu vylepšili reputaci remízou s Juventusem, která se nerodila snadno. Díky brance Teuna Koopmeinerse hosté sice v Turíně vedli, jenže o pár desítek minut poté už o jednu branku prohrávali. A opět se do kůže spasitele musel vtělit nizozemský záložník sledovaný mnoha top kluby, který svou druhou trefou zařídil Atalantě nakonec remízový bod.

Doma na Gewiss Stadium se Atalantě docela daří, posbírala zde za 14 utkání už 31 bodů a jen tři týmy v lize si doma vedly lépe. Navíc může trenér Gasperini pracovat po dlouhé době s úplně kompletním kádrem. Což se například o Fiorentině rozhodně říct nedá. Fialkám chybí trojice Christensen, Kouamé a Bonaventura, který pyká za karty.

Fiorentina si v pohárech nevedla tak dobře jako Atalanta. Proti Maccabi Haifa byla jasným favoritem, ale v obou duelech se dost trápila. Pro nezaujatého diváka bylo v součtu obou zápasů devět branek určitě impresivních, ale Fialky se asi přeci jen chtěly trápit trochu méně. Nakonec i s vydatnou pomocí Antonína Baráka ale postoupily a teď už se můžou opět soustředit na ligu, v níž jim patří až osmá příčka.

Atalanta Bergamo - pravděpodobná sestava:
Carnesecchi - Scalvini, Djimsiti, Kolašinac - Zappacosta, De Roon, Éderson, Ruggeri - De Ketelaere, Koopmeiners - Scamacca

ACF Fiorentina - pravděpodobná sestava:
Terracciano - Kayode, Milenković, Martinez Quarta, Biraghi - Mandragora, Arthur - Nico González, Barák, Sottil - Belotti

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.94 - 3.67 - 3.92

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Inter Milán - SSC Neapol

neděle 20:45

Stále ještě aktuální mistr z Neapole se představí na stadionu Giuseppe Meazzy dost možná proti budoucím šampionům. Nerazzurri jsou v Serii A suverénní a sebejistě kráčí pro další Scudetto. Inter už se může připravit o prvenství jen sám a právě bolestivé vyřazení z Ligy mistrů se na něm může negativně podepsat. Z milionářské soutěže vypadla i Neapol.

Šestnáctibodový náskok na čele už se zdá být nedostižitelný a Inter se s velkou pravděpodobností stane novým italským mistrem. Pokud ho ještě něco může o titul připravit, pak je to zklamání z uplynulého týdne. Inter totiž nezvládl odvetu s Atléticem Madrid a z Ligy mistrů už vypadl v osmifinále. Nezopakuje tak loňské finále a brzké vyřazení lze rozhodně považovat za neúspěch.

"Nehráli tak, jak měli. Netlačili se dopředu a hráči Atlética tak mohli hrát, co chtěli. Byly tam chvíle, kdy se probudili a velkou šanci měli s Thuramem. To byl rozhodující okamžik, ale Oblak nemusel zasahovat, protože to šlo vedle. Nebylo to příjemné," zkritizoval výkon Interu bývalý vynikající trenér Fabio Capello.

Porážka po penaltovém rozstřelu pochopitelně může a nemusí zanechat na týmu hluboké stopy. Přeci jenom vyřazení od Atlética přišlo po úctyhodné sérii třinácti ligových výher v řadě. Koneckonců zápas s Neapolí ukáže, jak na tom Nerazzurri po psychické stránce skutečně jsou. "Je to zklamání pro klub i fanoušky. Kluci ale musí být hrdí na to, co v Lize mistrů dokázali. Odehráli jsme osm zápasů a ani jednou neprohráli. Ve druhém poločase jsme si měli vést lépe. Na hřišti jsme se nevzdali a kluci by měli být hrdí na to, co dokázali," snažil se povzbudit své svěřence kouč Simone Inzaghi. Co se týče Serie A, tam je z pohledu Nerazzurri vše v pořádku. Před týdnem si milánský gigant poradil s nebezpečnou Boloňou, když jedinou branku zápasu vstřelil Bisseck.

Také Neapol musela v týdnu skousnout vyřazení z Ligy mistrů. Nad síly Partenopei se stala Barcelona a pro italského šampiona to znamená konec v další soutěži. Sezona, ve kterém několikrát změnila trenéra, zkrátka nebude úspěšná.

Neapol zatím ani pod trenérem Calzonou neoslňuje. Nedávno sice porazila Juventus a Sassuolo, ale naposledy ztratila s Turínem a o zápasu na Camp Nou už šla řeč. O co budou Partenopei ve zbytku sezony hrát? Ještě stále se mohou dostat na pohárové příčky a to by také mělo být pro Calzonu prioritou. Poměrně vzdálená je čtvrtá pozice zaručující Ligu mistrů, nicméně i desetibodové manko se dá stáhnout.

Dobrým odrazovým můstkem by bylo vítězství na San Siru. Neapol ale hrála letos s Interem už dvakrát a pokaždé narazila. Ve finále Superpoháru na neutrální půdě podlehla těsně 0:1 a v rámci ligové soutěže na vlastním stadionu dokonce jasně 0:3. Na San Siru vyhrála Neapol ligové utkání v dubnu 2017, tedy před takřka sedmi lety.

Marodka trápí jen Inter. Cuadrado, Sensi, Carlos Augusto i Arnautović zůstávají mezi zraněnými, kdežto Neapol se ve městě módy představí kompletní. Brankář Interu Yann Sommer bude ve zbytku sezony útočit na zajímavý rekord v počtu čistých kont. Aby vyrovnal například Gigiho Buffona, potřebuje ve zbylých deseti kolech pětkrát udržet čisté konto. Podaří se mu to?

Inter Milán - pravděpodobná sestava:
Sommer - Bisseck, Acerbi, Bastoni - Darmian, Barella, Asllani, Frattesi, Dimarco - Thuram, Lautaro

SSC Neapol - pravděpodobná sestava:
Meret - Di Lorenzo, Rrahmani, Juan Jesus, Olivera - Anguissa, Lobotka, Traoré - Politano, Osimhen, Kvaracchelija

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.58 - 4.30 - 5.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Udinese Calcio - Turín FC

sobota 15:00

Udinese se doma představí proti Turínu v souboji dvou týmů, které v minulém kole bodově uspěly se silnějšími soupeři. Domácí "Zebry" porazily Lazio, turínští "Býci" si pro změnu odnesli bod ze zápasu s Neapolí. Jak dopadne jejich vzájemné měření sil?

Udinese se povedlo ukončit sérii tří zápasů bez výhry v minulém kole, ačkoli to čekal málokdo. Proti Laziu šlo do utkání s jasným pocitem a nálepkou outsidera, ale nakonec se mu povedlo vzepřít se předzápasovým předpokladům. O osudu utkání rozhodly tři branky, které od sebe navzájem dělily jen čtyři minuty! V tomhle bleskurychlém až bláznivém období se Udinese postaralo o všechny tři branky, z nichž dva poslalo do té správné sítě.

Díky tomuto úspěchu se družina vedená trenérem Gabriellem Cioffim vznesla až na třinácté místo a vzdálila se díky tomu od sestupových starostí na tři body. Na nějaké oslavy a radost je tedy samozřejmě brzo, ale Udinese si v krátkém období zajistilo několik slušných výsledků. Přesto se ani tohle utkání neobešlo bez starostí, protože ho nedohrál vyloučený obránce Nehuen Pérez. K němu musíme i pro toto kolo připočítat absence zraněného dua Deuolofeu - Ebosse.

Turínské FC má těch absencí ještě víc a co je největší problém, téměř všechny se týkají obrany. Schuurs, Tameze, Lovato, Ilić ani Djidji nebudou na toto kolo připravení. Bez nich se Turínu nedaří tak, jak by si jeho fanoušci asi představovali. Momentálně jsou "Býci" až na jedenáctém místě, byť od třináctého Udinese je dělí solidních jedenáct bodů. Ale vysněná účast v pohárové Evropě se jim i tak vzdaluje - ztrácí na ni devět bodů. V posledních šesti kolech ale Granata dokázala vyhrát jen jednou, takže rozhodně má co zlepšovat.

Udinese Calcio - pravděpodobná sestava:
Okoye - Ferreira, Giannetti, Kristensen - Pereyra, Payero, Walace, Lovrić, Kamara - Thauvin - Lucca

Turín FC - pravděpodobná sestava:
Milinković-Savić - Sazonov, Buongiorno, Masina - Bellanova, Linetty, Ricci, Rodriguez - Vlašić - Sanabria, Zapata

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.04 - 2.94 - 2.80

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

AC Monza Brianza - Cagliari Calcio

sobota 15:00

V minulém kole vyhrála jak Monza, tak i Cagliari a oba celky budou chtít v tomto trendu pokračovat. Každý však sleduje jiný cíl. Domácí Monza si chce upevnit postavení ve středu tabulky, Sardiňanům jde zase o záchranu.

Listopadové utkání skončilo smírem (1:1) a vyrovnaný průběh se očekává i tentokrát. Monza jde do zápasu v dobré formě, v minulém kole vyhrála na půdě Janova 3:2 a připsala si už třetí výhru z posledních čtyř kol. Svěřenci trenéra Rafaela Palladina si díky tomu pojistili desáté místo v tabulce a ve hře jsou i evropské poháry. Na šestou příčku ztrácí sice osm bodů, ale deset kol před koncem se může stát ještě cokoliv.

Každopádně v sobotu to bude pro Monzu těžký test. Cagliari potřebuje sbírat body do bojů o záchranu a momentálně se mu daří. Sardiňané před týdnem porazili Salernitanu a teprve podruhé v sezoně slepili alespoň dvě výhry v řadě. Situace se ve spodku tabulky lepší a Cagliari se díky šesti bodům vyšplhalo na patnáctou příčku. Náskok před sestupovými pozicemi ale není valný a činí jen dva body.

Oba celky pojí nejen aktuálně slušná forma, ale také početná marodka. Monze v sobotu nepomohou zranění Caprari, Vignato, Gagliardini, Bettella a vykartovaný Gomez. Na druhé straně barikády jsou mimo hru Gaetano, Pavoletti, Mancosu, Petagna, Luvumbo a Mina.

AC Monza Brianza - pravděpodobná sestava:
Di Gregório - Birindelli, Mari, Izzo, Carboni - Pessina, Bondo - Maldini, Colpani, Carvalho - Colombo

Cagliari Calcio - pravděpodobná sestava:
Scuffet - Zappa, Wieteska, Dossena, Augello - Makoumbou, Deiola - Nandez, Oristiano, Jankto - Lapadula

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.01 - 3.62 - 3.92

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Salernitana Calcio - US Lecce

sobota 18:00

Důležitý souboj se odehraje na stadionu Arechi v Salernu. Domácí tým trenéra Fabia Liveraniho se pokusí získat další body do boje o záchranu a proti němu bude stát jihoitalské Lecce. Oba celky jsou v akutním sestupovém ohrožení.

Pochopitelně mnohem horší situace panuje v táboře domácích. Salernitana ani po změně trenéra a příchodu Fabia Liveraniho nezáří a mnozí už jí vidí jako jistého sestupujícího. Ztráta na sedmnáctou pozici už vzrostla na jedenáct bodů a stáhnout takové manko bude ve zbytku sezony hodně tvrdým oříškem.

Zaděláno na problémy má i Lecce. To sice vstoupilo do letošní sezony dobře, ale postupně mu došel dech a namočilo se do bojů o záchranu. Před týdnem prohrálo klíčový zápas s Veronou a k dobru už má pouze bod. Situace začíná být o to kritičtější, že poslední výhru si Lecce připsalo počátkem února.

Podle postavení v tabulce je mírnějším favoritem hostující Lecce, nicméně Salernitana svojí situaci ještě nevzdává a kde jindy potěšit vlastní fanoušky, než na domácím hřišti. Salernitana má v tomto směru co napravovat, protože před vlastními diváky vyhrála dosud jen jednou.

Trenér Liverani nemůže počítat se zraněným Pierozzim a potrestaným Kastanosem. Jeho protějšek a nový kouč Lecce Gotti zase postrádá Kabu, Dermakua a Bandu.

Salernitana Calcio - pravděpodobná sestava:
Ochoa - Zanoli, Manolas, Pirola, Bradarić - Coulibaly, Maggiore, Bašić - Candreva - Weissman, Tchaouna

US Lecce - pravděpodobná sestava:
Falcone - Gendrey, Pongračić, Baschirotto, Gallo - Blin, Ramadani, Rafia - Almqvist, Krstović, Sansone

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.64 - 3.34 - 2.20

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Frosinone Calcio - SS Lazio

sobota 20:45

Už bez trenéra Maurizia Sarriho nastoupí k sobotnímu utkání na hřišti Frosinone římské Lazio. Letošního osmifinalistu Ligy mistrů ještě povede Giovanni Martusciello, brzy se však očekává příchod Igora Tudora. Lazio se chce ještě pokusit vybojovat evropské poháry, ale v tuto chvíli na šestou příčku výrazně ztrácí. Frosinone zase nutně potřebuje zvítězit, aby zachránilo prvoligovou příslušnost.

Lazio má nového trenéra! Je jím Chorvat Igor Tudor, který tak nahradí Maurizia Sarriho. Zkušený lodivod podal po porážce s Udinese rezignaci a klubové vedení ji přijalo. Série špatných výsledků vyřadila Biancocelesti nejen z Ligy mistrů, ale nutně mu zkomplikovala i účast v příštím ročníku evropských pohárů. Lazio prohrálo čtyři z posledních pěti kol a v tabulce Serie A se krčí až na devátém místě s odstupem sedmi bodů na šestou Atalantu, popřípadě už jedenáct bodů na čtvrtou Boloňu.

Nový trenér Igor Tudor bude mít za úkol stabilizovat výsledky a pokusit se dostat Lazio na pohárové příčky. Úkol to nebude snadný a už ve Frosinone čeká jeho svěřence nevyzpytatelný soupeř. Igor Tudor u toho zatím nebude a sobotní duel povede asistent Giovanni Martusciello.

Domácí Frosinone bojuje o záchranu a nutně potřebuje sbírat body. V Serii A nevyhrálo od konce ledna a v tabulce je osmnácté, tedy na poslední sestupové pozici. Frosinone se dlouhodobě nedaří, naposledy těsně prohrálo se Sassuolem a pokud své výsledky nezlepší, čeká ho sestup.

Lazio je favoritem a změna trenéra by měla přinést potřebný impuls. Frosinone bodovalo s Biancocelesti jen jednou, v roce 2016 s ním uhrálo bez brankovou remízu.

Frosinone se v klíčové fázi zápasu nemůže opřít o některé své opory, kvůli zranění scházejí Kalaj, Marchizza, Oyono, Lusuardi, Bonifazi a Harroui. Poněkud prázdnější je marodka Lazia a Martusciello musí oželet Patrice, Rovellu a Provedela.

Frosinone Calcio - pravděpodobná sestava:
Turati - Zortea, Okoli, Romagnoli, Lirola - Brescianini, Barrenechea, Mazzitelli - Soulé, Cheddira, Gelli

SS Lazio - pravděpodobná sestava:
Mandas - Marušić, Gila, Romagnoli, Pellegrini - Guendouzi, Cataldi, Luis Alberto - Felipe Anderson, Immobile, Zaccagni

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.29 - 3.49 - 2.28

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Empoli FC - Bologna FC

pátek 20:45

Po sérii několika dobrých výsledků se Empoli znovu vrací do vod podprůměru a jeho forma znovu upadá. Třetí porážku v řadě bude oddalovat proti hodně těžkému soupeři, neboť v páteční předehrávce 29. kola Serie A hostí Bolognu.

Trenér Davide Nicola má pověst muže, který když začne sezonu, málokdy ji dokončí na stejné lavičce. Ale když se vtělí do role záchranáře, který má dostat tým během několika měsíců z chaosu a posledních míst, často předvede zázrak. Přesně v ten doufají i v Empoli, jelikož tamní mužstvo kleslo v polovině ligového programu až na místa vyhrazená pro sestupující týmy. I díky umění trenéra Nicoly se ale začalo škrábat nahoru.

Především únor se toskánskému mužstvu povedl skvěle a v tomto období neprohrálo Empoli sedm utkání po sobě. Nicméně i tahle pozitivní série musela jednou skončit. Trochu paradoxně ji ale ukončilo Cagliari, které je na tom dost obdobně. Na porážku se sardinským zástupcem navázalo Empoli další ztrátou všech tří bodů proti velké značce italského calcia, AC Milán.

Další na řadě je Bologna, která možná mezi ty největší značky nepatří, ale v této sezoně se s ní rozhodně musí počítat. Trenér Thiago Motta z ní udělal obávaného soupeře s jasným herním plánem, který se dokonce odhodlal zaútočit na první čtyřku. A to se Felsinei zatím daří, protože i přes porážku od Interu v minulém kole se drží o tři body před pátým AS Řím. Poradí si i bez zraněného kanonýra Zirkzeeho?

Empoli FC - pravděpodobná sestava:
Caprile - Bereszyński, Walukiewicz, Luperto - Gyasi, Zurkowski, Marin, Maleh, Pezzella - Niang, Cambiaghi

Bologna FC - pravděpodobná sestava:
Skorupski - Posch, Beukema, Calafiori, Kristiansen - Freuler, Fabbian - Orsolini, Ferguson, Saelemaekers - Odgaard

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 4.13 - 3.23 - 2.10

Tip EuroFotbal.cz: 2

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Inter Milán
28
24
3
1
70 : 13
75
2
AC Milán
28
18
5
5
52 : 32
59
3
Juventus FC
28
17
7
4
44 : 23
58
4
Bologna FC
28
14
9
5
41 : 25
51
5
AS Řím
28
14
6
8
54 : 35
48
6
Atalanta Bergamo
28
14
5
9
51 : 32
47
7
SSC Neapol
28
12
8
8
43 : 32
44
8
ACF Fiorentina
28
12
7
9
41 : 32
43
9
SS Lazio
28
12
4
12
33 : 31
40
10
AC Monza Brianza
28
10
9
9
31 : 36
39
11
Turín FC
28
9
11
8
26 : 26
38
12
Janov CFC
28
8
9
11
31 : 36
33
13
Udinese Calcio
28
4
15
9
28 : 42
27
14
Hellas Verona
28
6
8
14
25 : 36
26
15
Cagliari Calcio
28
6
8
14
29 : 49
26
16
US Lecce
28
5
10
13
25 : 45
25
17
Empoli FC
28
6
7
15
22 : 42
25
18
Frosinone Calcio
28
6
6
16
35 : 57
24
19
US Sassuolo
28
6
5
17
33 : 55
23
20
Salernitana Calcio
28
2
8
18
23 : 58
14

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (71)

Přidat komentář
Pipo123

Lotito včera povedal k Sarrimu iba jediná

"Hráči ho zradili"

Takže sa vlastne len potvrdilo to že ho kabína už nerešpektovala, bolo to vidieť u striedania Alberta a Cira kedy obaja pičovali

Reagovat
10

to se psalo i po konci v Juve

Reagovat
M11

!!! FORZA JUVE !!!

Reagovat
Salfovic

Kvalitní expreska v 10:59

Reagovat
fenixLFC

Reagovat
zurix_new

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Raffaello

Gudmundsson je dobře ubrečenej blbeček. Na druhé straně Miretti chytající Chiesovy simulantské móresy a samotný Chiesa, kterého to od začátku vůbec nebaví a je na hřišti úplně k hovnu. Vyklusává nebo postává jak kokot, do hry se nechce zapojovat, jen když může sólovat.

Reagovat
stuff

Reagovat
Raffaello

McKennie chce soupeři sundat trenky, ty voe, to bylo na regulérní žlutou

Reagovat
stuff

Reagovat
M11

To je zas koncert ty vole

Reagovat
M11

Vlahovic Chiesa.. prodat OBA

Reagovat
10

to je nejméně kompatibilní útočné duo v historii fotbalu

Reagovat
M11

A Nejdražší v lize

Reagovat
Shevchenko

Berem

Reagovat
Raffaello

Ten fracek z Florencie je fakt na odchod do Anglie, aby spadl z té hrušky, na které pořád je.

Reagovat
Nuno čomes

Už to není miláček?

Reagovat
10

ani za dob Poulsenů jsem neměl takovou averzi k tolika hráčům vlastního týmu...

Reagovat
Raffaello

Reagovat
stuff

Poulsen <3

Reagovat
Melchior

Nedávno na mě vyběhlo na Juve sockách nějaký video s Tevezem a Llorentem. Když porovnám ten zápal, co jsem v tom viděl s tím, co vidím tady, chce se mi blejt..

Reagovat
10

kdyby jen zápal, ale i ta kvalita...a nejen Carlitos, člověk zamáčkne slzu i u hráčů jako Pjanić nebo Higuain, který jsem v tý době zase tak nemusel...a teď se mi to vrací

Reagovat
Furia Ceca

Reagovat
DelPiero137

mirkisa a matri

Reagovat
10

taktika vysunout Gattiho do útoku a nakopávat míče na něj místo na Chiesu je asi největší taktická invence od Maxe tuhle sezonu...

Reagovat
DelPiero137

Uz minule kolo som pozeral co je toto za bizar

Reagovat
M11

1 ! Strela na branu

Reagovat
Raffaello

Tři nejhorší hráči na hřišti dolů

Reagovat
10

tak teď ještě těch zbylých 7

Reagovat
md92

Reagovat
Il Architetto

Solidní deka.

Reagovat
10

zajímalo by mě, jestli je to výmysl hráče, nebo taktický příkaz Maxe, aby hrál Locatelli předstopera a zatahoval se až někam do prdele...my hrajeme na 3 stopery a Locatelli se pohybuje 2 metry před nima

Reagovat
Raffaello

On má asi krýt ty Gattiho výjezdy do útoku

Reagovat
10

já se právě taky obávám, že to je taktický záměr...

Reagovat
Raffaello

Mně se chce zvracet, kdykoliv vidím jakéhokoliv stopera takto útočit, Gatti nemá takto vysoko absolutně co dělat. A taktika "pán prstenů a dvě věže", kdy chce pomoct Vlahovičovi, aby rozbil stoperské bránění jeho osoby ve vápně při centrech, je vyloženě provinční.

Reagovat
10

tohle může hrát stoper s nějakou technikou, ne tohle kopyto

jinak my jsme provinční asi 3. sezonu v řadě...

Reagovat
Raffaello

A pak ty jeho "centry" do vápna, které končí pokaždé úplně mimo pozici kohokoliv, spoluhráče i protihráče...

Reagovat
10

nebo střely z 40 metrů někam na Piazza Castello...

Reagovat
10

na druhou stranu je 88. minuta a nejvíc ofenzivních dotyků s míčem má on, ostatní se schovávají, bojí se převzít zodpovědnost a něco zkusit...že na to absolutně nemá a je to úplně kontraproduktivní je věc druhá

Reagovat
Raffaello

Otázka zodpovědnosti, kterou nikdo není schopný přebrat. Banda alibistů, kde se schovává jeden za druhého.

Reagovat
Furia Ceca

4. místo snad uhrajeme a v létě Allegri už musí skončit.

Reagovat
stuff

Reagovat
10

v druhým poločase Janov zkouší, jestli je možný uhrát bod aniž by vůbec nastoupili...s tímhle Juve očividně dost snadno

Reagovat
Juventus 14
Reagovat
10

poslední střídání Sandra za Ruganiho v 88. minutě si ještě Max šetří

Reagovat
10

Kean a jeho 156. tyč v řadě

Reagovat
10

Duško to uzavřel symbolicky

Reagovat
Juventus 14

Reagovat
10

kdyby měl Allegri aspoň jednu Sarriho kouli, tak by to dávno položil

Reagovat
Juventus 14

"Všechno je v pořádku, čtyřku pro LM držíme, mladí se musí ještě hodně učit, s výsledkem jsem spokojen..."

Reagovat
Rudy

Ocekavani splnena. Janov jsem v nedavne dobe parkrat videl. Jejich obrana je az prekvapive dobre organizovana a opravdu tezko se tam dostavalo. 0-0 neni zadny sok

Reagovat
Nuno čomes

No pro ty zdejší evidentně ano Spis Juve překvapilo s tím bodem. Čekal jsem 0

Reagovat
Nuno čomes

Ubrečenec v plné kráse

Reagovat
Interista_4ever

Neskutečná filcka ten Theo

Reagovat
maras93

Konečně Chuk

Reagovat
Alberto Aquilani

Šialený polčas. Proti Ballardinimu hráme so 4!!!CM!!! Ao tam síce pohybuje celkom OK, ale akonáhle dostane loptu je buď nepresný, alebo dá všetko dozadu. Tempo je totálne tragické, stojíme a sme pasívni. Toto je predsa zápas, kde sa malo hrať otvorenejšie, s Pellegrinim a Aouarom vedľa Paredesa a Baldaznim vpredu.

A celý polčas podrtrhuje Cristante, ktorý je dnes najtragickejšia kópia seba samého. Chlap je zrelý na tribúnu, ale hrá stále a všetko.

Reagovat
Largo

Aouar do stredu misto Cristanteho a Baldanzi do hry

Reagovat
Alberto Aquilani

Fuh, 3 body, DAJE

Reagovat
mastakillah

Juan

Reagovat
Martin9719

Jesuuuuuus!!

Reagovat
cresposuper

Napoli prva vacsia sanca. Uz to malo byt 3-0.

Reagovat
snuff24

To je v prdeli kolik mi toho zajebem ten tým je schopnej vytvořit šanci na 130 gólů za sezónu , ale ti matlaci vpředu půlku spálí

Reagovat
Interista_4ever

Dnes jsme měli zvítězit bez debat. Ale přijde mi, že v nás pořád rezonuje to vyřazení od Atlética, třeba Lautaro nebyl úplně ve své kůži a Thuram hrál zase hovno.

Repre pauza asi přišla vhod.

Reagovat
Nuno čomes

3/4

Reagovat
Rox

Co to předvedl ten Thuram? Inter stále stejný uplakánci.

Reagovat
Pozor skluz!!!

Každý jouda ví, že základním pravidlem sázení je nedávat na klub tvého města nebo ten, kterému fandíš.

Reagovat
md92

Reagovat
Bambino98

Prečo sa teraz nevypisuje #MarottaLeague?...Neapol kľudne môže dať gól po rohu, čo ani nemal byť ...A ten pomer faulov 18:6 ... Každopádne takýchto tragédov by sme mali vyriešiť do polčasu a nie takto zbytočne prichádzať o body..

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele