Rodríguez hraje v Bayernu o svou budoucnost, řekl kouč Kovać

17.01.2019, 12:02
Aktuality
Už v pátek se znovu rozběhne německá bundesliga a při zápase Hoffenheimu s Bayernem Mnichov budou oči upřeny také na Jamese Rodrígueze. Podle trenéra bavorského klubu Nika Kovaće totiž kolumbijský legionář bude hrát na jaře o svou další budoucnost v Mnichově.

Bayern získal Jamese v létě 2017 na dvouleté hostování z Realu Madrid. Do jeho konce tedy zbývá poslední půlrok. Pak se rozhodne, zda Bayern uplatní opci na trvalý přestup a zaplatí 42 milionů eur, nebo se Kolumbijec vrátí do Madridu.

"Hraje o svou budoucnost," řekl na tiskové konferenci jasně Kovać. Poté sice dodal, že by si přirozeně hráče jeho kvalit v týmu rád nechal, ovšem on sám by zároveň měl ukázat víc než na podzim, kdy často pouze paběrkoval. Ať už to bylo kvůli zranění, nemoci, nebo rozhodnutím samotného trenéra.

"Na jaře by měl ukázat opravdu špičkové výkony. Je na něm vidět, že má motivaci a je plně soustředěný. Samozřejmě, že chce hrát více, ale musí se doopravdy předvést," uvedl chorvatský kouč.

"Jsme velký klub a ten má také velké hráče. James je bezesporu výborný fotbalista, který si zaslouží dostatek času na hřišti. Úplně stejně ale chtějí hrát i ostatní, kteří se jmenují jinak. Je to na něm, aby ukázal, že si místo zaslouží a do týmu patří," dodal.

Autor: Jiří Fišara / vi.nl

Komentáře (52)

Přidat komentář
Csaplárova past

2.4.2018

"Aktivujeme opci ve výši 42 milionů eur. Děkujeme Carlovi Ancelottimu za skvělou posilu," řekl směrem k Jamesovi předseda bavorského klubu Karl-Heinz Rummenigge.

https://www.eurofotbal.cz/clanky/aktivujeme-opci-na-jamese-rodrigueze-potvrdil-bayern-394392/

Reagovat
krisa

nesleduju Bayern ale to by musel hrát úplně tragicky, aby se při dnešních cenách hráčů nevyplatilo ho za těch 42 mega koupit.

Reagovat
Bucky

Zatím suverénně jeho nejhorší angažmá. Má občas zápas, kde mu všechno vyjde a celá hra se točí kolem něj, ale většinu zápasů je tam tak nějak do počtu, nemá tu přidanou hodnotu. V Realu na něj lidé nadávali, ale pořád hrál výrazně lépe, než teď. Buď potřebuje být hlavní hvězdou nebo prostě už nemá motivaci. Podle mě nejlepší krok by byl zimní návrat do Realu, kde by měl za současné situace silnou pozici, hrál by hodně ofenzivně a spoléhalo by se jak na jeho tvůrčí schopnosti, tak na jeho góly. Bohužel se to nestane, ale je to škoda pro všechny zúčastněné.

Reagovat
Kornovec

nechapu proc na to Real vice nezatlaci, kdyz jde poznat, ze Bayern o nej uplne nestoji. Urcite by se slo domluvit, kdzy ted vidis jak se Juve dohodl s Chelsea na Higuainovi

Reagovat
Kily

já si třeba nedovedu moc dobře představit, že by ho Bayern byl vůbec ochoten v zimě uvolnit, a to z toho důvodu, že nemá zrovna nejširší kádr a v něm je spousta hráčů náchylných na zranění, na podzim se jim to opakovaně rozpadlo a na lavičku museli chodit junioři

Reagovat
Bucky

To je ten kámen úrazu. Hráčů mají dost, ale zranění jsou problém. Jamese většinou používají jen jako lepidlo do středu zálohy (místo pozice podhrota nebo křídla, které mu sedí podle mě lépe) a tam mají Thiaga (extrémně náchylný na zranění), Goretzku (taky poměrně náchylný), Martinez (podobně jako Goretzka), Tolliso (obecně není náchylný, ale aktuálně hodně vážně zraněný), Renato Sanches (za rok ve Swansea zmeškal vinou různých zranění 20 zápasů). Občas ještě zaskočí Kimmich, ale pak je zase problém na pravé obraně. Z Bayernu se stává podobný lazaret jako byl dřív Arsenal.

Reagovat
Csaplárova past

Spis me prekvapila ta rozdilna vyjadreni s odstupem 3/4 roku. Mozna ma Kovac nyni hlavni slovo v prestupech. Presto je evidentni, ze na jare bude hrat o svoji budoucnost predevsim trener Kovac. Situace se ma tak, ze Rodriguez je momentalne precenovany, ale pro Bayern potrebny. Zadny tahoun to ovsem neni. Stagnovalo tam vice hracu, ale James pro hru Bayernu zatim nemel zadny prinos. 42mio je dobra cena, on ma kvalitu, ale ne vsechny kluby a herni styly mu sedi. Takove City by mu sedlo mnohem lepe.

Reagovat
luismiksak

Je to skvělý hráč, ale ne pro velkoklub...

Reagovat
Kovalsky

Vraj je to pretupovy ciel c.1 pre Arsenal v lete...

Reagovat
C-M@ster

Tak já doufal, že ho vezmou na hostovačku už teď na jaře a pošlou pryč Özila.

Reagovat
Kovalsky

Nemaju ho kam poslat...

Reagovat
Bandita_Harry

pariz ?

Reagovat
smazaný uživatel

možná si tam otevřít kebabárnu, jinak nevím, co by tam dělal

Reagovat
mikelinos

Reagovat
smazaný uživatel

to snad ne

Reagovat
smazaný uživatel

duvod?

Reagovat
smazaný uživatel

nemame prachy a budem je davat za hrace, ktery ma vykony jak na houpacce a ani v dobe sve nejvetsi formy (krome MS) nepatril k nejakym hvezdam (jako treba alexis nebo mesut pred presunem k nam)

Reagovat
smazaný uživatel

hele a ty fakt veris, ze nemame prachy? Kroenke co sem se ted docetl postavil pro tym NFL novej stadion jen tak, meli kde hrat Sam musi videt, ze usmolenych 30 mega + vynosy z prodeju nemuzou vest zpet na vrchol.

Reagovat
smazaný uživatel

nevim jestli nemame prachy, ale evidentne je za prestupy utracet nechceme. nebo podle tebe si emery vymysli?

a nemam zrovna pocit, ze kroenkemu by slo o dovedeni arsenalu zpet na vrchol..

Reagovat
smazaný uživatel

tak snad musi videt tu krivku vykonu a vysledku a ze i konkurence nam utika milovejma krokama A ze to zlaty obdobi, ze se prodavaj prava na PL za miliardu liber, musi nekdy zakonite skoncit, ne? Nevim jestli je u byznysmena jeho typu normalni normalne koncit sestej, a spokojit se s tim, ze nekrachujem a jen prezivame nekde v EL sel by urcite poresit, bral bych ho hned, klidne za Mesuta, kterej to uz ma asi u nas za sebou. James je v Bayernu na dvourocnim hostovani, nejak by sel vyvazat z Realu..

Reagovat
Kornovec

jn, sledoval jsem to na ESPN, ten stadion je pry moc pekny

Reagovat
db18

Snad se doopravdy bude snažit... zatím byl většinou spíše otrávený z toho, že se musí nejdřív ukázat...

Reagovat
Jardman

Mě taky ještě nepřesvědčil

Reagovat
skteel

Tak to mu musi vadit neskutecnym zpusobem

Reagovat
Jardman

tak je to důležité kritérium

Reagovat
jjnovo

Myslím, že o ni hrajete oba dva.

Reagovat
smazaný uživatel

Podle mě by ho Klopp dokázal dobře využít.

Reagovat
technecium

Statickýho lenocha jo?

Reagovat
smazaný uživatel

v hodně málo zápasech SI ho viděl. A potom jak se k němu trenéři chovají se nedivím, že nemá takovou motivaci. V zápase proti City se hodil, bylo tam znát jasně, že záloha LFC se kreativne vůbec nerovna silným týmům.

Reagovat
fenixLFC

Jj pretoze nahradnik za 40 mega a viac je to co potrebujeme...

Reagovat
Kixi Syhimour

Jakože vcelku jo, potřebujeme křídlo a AMko a on zahraje i na křídle, samozřejmě to je hovadina, ale tyhle 2 pozice v jednom bych za 40 bral.

Reagovat
fenixLFC

potrebujeme ostre kridlo nie tvorcu hry. a na AM sa vracia ox

Reagovat
Bandita_Harry

Wilson bude stacit

Reagovat
Seydou Doumbia

Otázkou na jak dlouho se vrací...

Reagovat
ADM

Už si ani nepamatám, kedy naposledy nebojoval o miesto v zostave. Jeho prístup asi nebude uplne najlepší...

Reagovat
Kokesh

Hlavně Salihamidzic zmínil, že koupit ho a prodat není styl Bayernu. Rád bych ho viděl v letní přípravě v RM, což by bohužel znamenalo, že za těch pár let žádný pokrok neudělal...

Reagovat
Kornovec

jn, je to v pici. Sezonu 14/15 pod Carlem byl velmi dobry. Zidane vsadil na jine kone a on musel jit. Je to vyjimecny hrac, bylo by super kdyby se v lete vratil. Snad zustane i Isco, prijde poradny trener a zacnem zase slapat. Vcera jsme zas dostali na prdel a Isco tentokrat v zakladu!

Reagovat
luismiksak

Taky ho v Pro Evu neumím dobre využít ... manekýna!

Reagovat
smazaný uživatel

V Anglii bych si ho dokázal představit..

Reagovat
CHONG

Snad se v létě vrátí

Reagovat
David143

Reagovat
vilp

Reagovat
Ross Geller

Pokud nemá na Bayern, tak na Real taky ne.

Reagovat
vladino10

Tak možno je iba blbý, vždy keď sa niekde sťažuje, tak spomína to, že heynckes bol super, lebo s ním hovoril španielsky.. možno to je ten faktor, čo mu chýba ku šťastiu a k dobrým výkonom

Reagovat
Ed_Hazard

Reagovat
smazaný uživatel

Jak je to zhavy s tim odchodem Thorgana? Vylozene hrac pro Arsenal, bral bych ho hned jestli ma problemy v Gladbachu..

Reagovat
smazaný uživatel

Pro Arsenal bohužel není, pravděpodobně není dostupný zadarmo ani na hostování

Reagovat
krisa

a zřejmě by i nějaký plat chtěl..

Reagovat
smazaný uživatel

ee, hral by jen za pocit vdecnosti ze je v PL

Reagovat
Mikesh

Pojď knám.. Kroenke mě už fakt sere mamr... Já věřím, že u nás by se zvedl.. Nový začátek atd.. Hrál by pravidelně, určitě nebude lenivější než Ozil..

Reagovat
gunner123

Reagovat
Al Capone

Nikdy jsem nečekal, že to řeknu, ale teď bych byl rád kdyby se vrátil do Madridu,.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele