Real Madrid v nové sezoně španělské ligy zkusí sesadit z trůnu Barcelonu

10.08.2023, 19:13
Aktuality
Robert Lewandowski (© AFP)

V pátek odstartuje nová sezona španělské ligy. Znovu se očekává především souboj Realu Madrid a Barcelony, která se pokusí obhájit mistrovský titul. Oba rivalové v létě přišli o kapitána, "Bílý balet" opustil útočník Karim Benzema, Katalánce zase záložník Sergio Busquets.

Poslední vítěz Zlatého míče a spolehlivý střelec Benzema po 14 letech v Madridu přijal lukrativní nabídku saúdskoarabského Al Ittihad. V mužstvu trenéra Carla Ancelottiho skončila také ofenzivní trojice Eden Hazard, Marco Asensio, Mariano Díaz.

Nejvýraznější posilou je Jude Bellingham. Dvacetiletý anglický středopolař přestoupil za více než 100 milionů eur z Dortmundu. Z hostování v AC Milán se vrátil Brahim Díaz, útočník Joselu bude hostovat z Espaňolu. Real bude muset nečekaně řešit i brankářskou otázku, Thibaut Courtois si vážně poranil koleno a čeká ho dlouhá pauza.

Média vytrvale spekulují o možném příchodu Kyliana Mbappého. Francouzský útočník oznámil Paris St. Germain, že neprodlouží kontrakt, který mu vyprší příští rok, a klub ho chce prodat. Do Realu měl čtyřiadvacetiletý reprezentant nakročeno už loni.

S Barcelonou se vedle Busquetse rozloučila i další dlouholetá opora krajní bek Jordi Alba. Oba zamířili do Interu Miami za bývalým spoluhráčem Lionelem Messim. Argentinského mistra se po konci v Paris St. Germain nepodařilo přivést zpátky do Barcelony. Oslabením pro Katalánce může být i očekávaný odchod křídelníka Ousmanea Dembélého do PSG.

Barcelona angažovala zkušeného záložníka Ilkaye Gündogana po vypršení smlouvy v Manchesteru City nebo obránce Iňiga Martíneze z Athleticu. Trenér Xavi bude znovu spoléhat na kanonýra Roberta Lewandowského, jenž byl v minulé sezoně s 23 góly nejlepším ligovým střelcem.

V Barceloně ale nejsou tématem pouze sportovní záležitosti. Klub má stále velké finanční problémy a figuruje v kauze možného ovlivňování rozhodčích. Xaviho svěřenci budou hrát domácí zápasy netradičně na Olympijském stadionu, protože ikonický Camp Nou se začal přestavovat.

Případného zaváhání Realu a Barcelony by chtěl využít třetí celek uplynulého ročníku Atlético. Kouč Diego Simeone před 12. sezonou na lavičce madridského týmu udržel většinu opor, navíc obranu posílili César Azpilicueta a Caglar Söyüncü.

Real Sociedad ze San Sebastiánu se pokusí obhájit čtvrtou příčku bez záložníka Davida Silvy, který po vážném zranění kolena ukončil kariéru. Nováčky ročníku 2023/24 jsou Granada, Las Palmas a Alavés.

V pátek se uskuteční duely FC Sevilla - Valencie a Almería - Rayo. Real Madrid se v sobotu představí na hřišti Athleticu, o den později Barcelonu čeká venkovní zápas proti Getafe a Atlético bude v pondělí hostit Granadu.

Autor: ČTK

Komentáře (65)

Přidat komentář
patas92

Bez šance

Reagovat
vilp

Reagovat
Mateo16

Reagovat
JohnnyDynamite

s tím jak Barcelona posílila Romeu,Martinez a Gundogan a výhledově nemají ani na plat další uklízečky byh s nimi nepočítal

Reagovat
Kluivert9

Reagovat
Eichel

Reagovat
samoyed

Pichichi - Mbappe

Zamora - DDG

You heard it here first.

Reagovat
Hachim Mastour

Takže Atletico

Reagovat
Salfovic

Letos by zase mohlo vystrčit drápy, na jaře hráli dost slušně.

Reagovat
Raul=Real

So Simeonem bez šance. Už ich brzdí nejaky ten rok

Reagovat
Kejza

neudělal 2021 titul?

Reagovat
Phillipinho

To by musel prijit TOP striker. Bohuzel to vypada, ze zustane Morata, ktery sice nezklame, ale titul jako v roce 2021 Suarez, ti neudela...

Reagovat
Hachim Mastour

Príde zabijak Lukaku

Reagovat
Phillipinho

Na toho nastesti nejsou penize

Reagovat
Gazdo

Keby ostali kadre ako su tak by to bola velmi zaujimava sezona. Real de facto bez utocnika a v podstate aj brankara a Barca nejako vyrazne neposilnila. Za takejto konstalacie by som tipoval jednoznacne nas co by som proste na konci minulej sezony nebol povedal. Uvidime co este Real predvedie do konca prestupaku

Reagovat
Salfovic

Jenom Gundogan je posila jako hrom.

Reagovat
Gazdo

Tak odisiel Dembele ktory proste proti slabym superom vedel zbierat body

Reagovat
Eichel

ale v kádri zostáva Abde po dobrej hosťovačke, Fati vyzerá v príprave veľmi dobre a už minulú sezónu bol docela fajn... a ja verím, že nakoniec ešte príde RB a krídlo.. docela by som nám veril, že tú ligu urveme

Reagovat
Gazdo

Tak na ligu nam relativne verim ak Real nekupi uz utocnika

Reagovat
Eichel

tiež si myslím.. ono Joselu je fajn backup, ale ak s ním pôjdu ako s číslom jedna, plus zranený ušoplesk.. to by sme mohli urvať

Reagovat
celeb

lenze otazne je, ako zapadne. Pri klasickom barcelonskom 433 s Oriolom na DM su na zvysne 2 AM Pedri, Gavi a Frenkie + prisiel Gundo.

Je to velke meno, jeden z najlepsich hracov minulej sezony v Europe, ale ...

Snad vieme co robime a snad sa mu u nas bude darit.

BTW najvacsiou posilou by bol odchod Roberta (chce hrat v zalohe, kde pre neho absolutne nie je miesto, len by zaberal miesto vyrazne lepsim hracom) a ako backup na RW by mal byt Yamal, ktory hral proti Spurs famozne. Sice len 16 rokov, ale talent ako hrom.

Reagovat
Salfovic

Ano, v záloze máte přetlak, ale možná by se to dalo řešit hrou na dva útočníky. Ta křídla stejně nemáte nic mic.

Reagovat
celeb

Fati aj Torres hrali v priprave KONECNE dobre. Raphinha standardne efektne ale neefektivne. Ak potrebujeme peniaze na hocikoho/hocico, ja by som sa ho zbavil. Z PL by sme za neho stale vedeli dostat pekne peniaze. Ak bude pokracovat vo vykonoch, cena padne +s tym platom sa ho nezbavime. Gavi moze hrat na oboch stranach utoku + treba dat priestor aj mladikom, ktori v priprave ukazali ako sa bojuje o A-tim.

Reagovat
hornito

Ten hate na Raphinhu nechápu, vždyť v každém zápase je jedním z mála hráčů, co se snaží něco vymyslet. Pokud hrají na dva útočníky, tak Lewa nemá žádný servis a je úplně odpojen ze hry. Torres v přípravě super. Mnohem víc bych spíše čekal od zálohy: Pedri, Gavi.

Reagovat
celeb

to nie je hate. V Leeds hral dobre a pacil sa mi. U nas je svojim tienom a ako pisem: nevie svoje schopnosti pretavit vo vysledky. Efektny je, chapem, ze sa ti moze pacit, ale jeho efektivita je zalostna. Za tie peniaze to zacina byt flop. Sedem golov v lige za taku palku??

Sorry ale ja neberiem moc fotbal ako sutaz sympatie.

Hate je z mojej strany len na Roberta, tam to priznavam, aj ked aj to ma svoje oddovodnenie. Okrem jeho tragickej nekvality som presvedceny, ze ziaden iny hrac nesiri okolo seba taku negativnu auru ovplyvnujucu vykony spoluhracov (a vysledky timu).

Raphinha je zatial len krok nespravnym smerom. A ak sme v takej financnej situacii v akej sme, je totalne nezodpovedne sa ho drzat.

Co sa tyka zalohy, ze tam bude skripot po vymene DM/CM bolo vsetkym jasne + snaha zaclenit Gundogana nie moc vhodneho do toho, co sme hrali. Ale aspon Oriol mi slusne vytrel zrak, poklona (zatial).

Reagovat
drussbarb

Chvíli jsem se leknul, že myslíš Roberta L. a ne našeho starého dobrého Roberta. Roberto je hráč, kterého bych oželil i zadarmo, k němu klidně i Alonsa. A vůbec by mi nevadilo pár let zažít sucho, udržet nadějné mládí a pak se vrátit zpět na vrchol. Ale asi ze mě mluví všechny ty léta hraní kariéry ve FIFĚ

Reagovat
celeb

najvacsiu radost robia lacni mladici, ci odchovanci ako Araujo, Balde, Pedri, Gavi, Fati, Yamal, ...

Drahsi Kounde ci FdJ - a to by mala byt cesta do buducna.

Radsej sa budem divat na pekny, zivy napadity fotbal, plny prislubu do buducna, nez na tridsiatnikov, ktorym bude trvat rok-dva kym uplne zapadnu a to uz budu za zenitom.

Plus by si niekto mal vyhodnotit, ako nam zafungovali drahe prestupy. Coutinho, Dembele (celkovo, nie len posledna sezona), Griezmann, Pjanic, Gomez, ...

Reagovat
drussbarb

Amen

Reagovat
misomy6

Tak ak zostanú kádre tak ako su teraz tak podľa článku co som čítal nemáte zaregistrovaných Gundogana, Arauja, Iniga Martineza, Baldeho, Sergi Roberta, Oriola Romeu a ešte nejaké smetie…takze áno bola by to veľmi zaujímavá sezóna, súhlasím

Reagovat
celeb

vies poslat zdroj? Registracia ma este cas do konca prestupaku (?), ale liga startuje uz teraz a min. Araujo a Balde MUSIA byt zaregistrovany pred startom 1. kola + hodilo by sa aj DM.

Reagovat
celeb

tak nemusis, su toho plne portaly. Som zvedavy, ako to poriesi nase populisticko-megalomanske vedenie.

Roberto out, Raphinhu predat a mame dostatok uvolnenych financii na vyriesenie situacie.

Reagovat
los_blancos

Klasicky, ďalším odpredajom práv fiktívnej spoločnosti, tentoraz Barsa Vision...

Reagovat
Salfovic

Řekl bych, že tomu moc nevěří ani Realisti.

Reagovat
Well

Nám to vystřílí Joselu, se ještě budete divit.

Reagovat
LeonardoUžoa

Ten si to maximálně vykliká.

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
Amon

Kiežby vyhrálo Bilbao

Reagovat
Fairplay

S Navasem a Kanem/Mbappem bych nám věřil, ale jestli půjdeme do sezony s Kepou a Joseluem, tak to rip in peace, do vánoce 10 bodů ztráta a jaro klasicky vypuštěný. Nakonec nejhorší na tom čekání na debila Mbappeho je, jak kvůli němu zrazujeme vlastní koncepci.

Reagovat
Salfovic

A to ještě za rok půjde do Arábie, protože mu tam dají miliardu. Real počká.

Reagovat
teenz

Reagovat
Xavi

Do Vánoc ztráta 10 bodů, klasický vypuštěné jaro a pak vyhrajete v LM.

Reagovat
janinho

keby sme sa davno vyjebali na mbappeho tak za tie prachy co sa odkladaju na neho sme mohli mat dvojicu kane, gvardiol a poriesilo by to ovela viac problemov. je velka skoda ze perez sa ho proste nechce vzdat za ziadnu cenu a necha si od neho srat na hlavu uz peknych par rokov. nikto nie je vacsi ako klub a tento fracek dostava od realu zda sa vynimku za vynimkou.

Reagovat
Fairplay

přesně tak

Reagovat
los_blancos

Jakú koncepciu prosím ťa? Po Hazardovi kupovať Kanea v podobnom veku, za podobnú cenu a hráča, ktorý bol doteraz len doma v Anglicku, je proste určité riziko... Keď má vedenie s Mbappém a jeho právnikmi podpísanú dohodu, že najneskôr v lete 2024 bude náš a za rovnaké platobné podmienky, aké mu ponúkli pred rokom, tak kde je problém v koncepcii? Práveže kupovať teraz Kanea, keď by budúci rok prišiel KM by bolo nekoncepčné. Pravé krídlo už hrať nebude, keď vie, že by tam nebol hlavná hviezda tímu... Okrem toho príde Endrick.

Reagovat
Fairplay

Protože už nevím kolik sezon se léto řeší ve stylu "šetříme na Mbappeho", "jednu sezonu bez náhrady za Karima přežijeme, než přijde Mbappe", "na tyhle hráče kašleme, když je Mbappe na dosah" a nakonec ten debil je Jackson s popcornem v kině a čeká, kdo mu dá víc prachů jako podpisovej bonus. Už jenom to, že když ho získáš "zadara", tak mu rovnou dáš 100-150 mega podpisovej bonus je úplně pokřivený...

Za rok to bude úplně stejná pohádka "United nabídli 200 mega podpisovej bonus" a místo PSG se budeš hádat s tím dementem, co sám neví, co chce. Plus mi vadí, že máme jakous takous platovou koncepci a Mbappe bude brát třeba 5krát víc co druhej nejlíp placenej hráč... Nejdřív to měl Ronaldo nějakých 30 vs 10, pak Bale (čehož se nešlo zbavit) a nakonec i Hazard (tam už otvíráme brány pekla), teď bude mít Mbappe 150 vs Kroos 20. S jeho inteligencí za dva roky přestane trénovat pokud mu to nezdvojnásobíš.

Reagovat
los_blancos

Z nejakého dôvodu úplne ignoruješ možný a dosť pravdepodobný fakt, že s ním máme predbežnú dohodu, že k nám musí do roka tak, či tak prestúpiť. Podobne to urobil Calderón s CR. Inak teda trh sa proste vďaka Arabákom úplne zmenil a je takmer isté, že Cristiano by sa nechoval inak. Okrem toho, ten nás každý druhý rok tiež otravoval zvýšením platu, a jak sa nakoniec vyplatil. A fakt si nemyslím, že Mbappé je povahovo horší než Ronaldo. Btw. ten plat fakt neviem, kde si nabral, ale pri bonuse 150 dostane za rok max. 60-80 v hrubom. A po dokončenej rekonštrukcii (koncom tohto roka) už nebude problém postupne navyšovať platy aj ostatným + Modrić s Kroosom zrejme posledná sezóna, tiež sa tam uvoľní slušný balík.

Reagovat
Fairplay

No jestli má v PSG 100-150 (nevím jak se do toho počítá ten bonus) nyní, tak se mi nechce věřit, že by šel do Realu na půlku. Rovněž pokud mu Saudi nabídli 700 mega, tak že by najednou přijal desetinu..? Ale možné je všechno, já z něj prostě nemám dobrý pocit, přijde mi, že se z něj stal bezcharakterní penězichtivý plačko a je mi ohromně nesympatický.

Reagovat
Manik...

Reagovat
Mateo16

Real Madrid ma tak o parník horší káder ako minulý rok.

Ja pevne dúfam v sezónu ako za Solariho

Reagovat
EaP

No, Real ma papierovo skvele mužstvo ale realita je niekde uprostred. Z toho mladého štvorlístka v zálohe Cama, Fede, Tchua a Bellingham ani jeden nieje prototyp hráča ako je Modric či Kroos. Pod tlakom si s loptou skôr prekážajú . LB a RB je tiež skôr priemer a v útoku zostal v podstate len Vini a ten aj keď je určite Top hráč , nieje Benzema. A Joselu to fakt nevytrhne. Barcu hodnotiť momentálne neviem. Máme síce skvelú zálohu , ale chyba mi tam prvok kreativity. Uvidíme , čo príde do konca prestupáku, ale ak do útoku nepríde nič , titul budú brat Atléti

Reagovat
Well

Tak ta záloha je zrovna snad jediné místo, které nás tolik netrápí, sice z těch 4 ani jeden není Kroos a Modric, na druhou stranu oba jsou pořád v týmu a něco je ještě můžou naučit. Velkou naději si pořád vkládám do Nica Paze, kterého už chválil Kroos nebo Messi a je to rozhodně ten typ hráče, co umí něco vymyslet. Dále je tu Arribas, který sice odešel, ale určitě tam budou opět nechana nějaká práva nebo předkupní právo.

Co se týká útoku, tak tam mi prostě chybí jeden hráč v tom ideálním věku. Joselu je strašně super jako druhý útočník a slibuji si od něj především to, že by měl získávat body proti těm slabším soupeřům, což se Realu minulou sezónu nedařilo a naopak Barcelona v tom byla skvělá a vyhrálo ji to vlastně titul.

Obrana je takové ošemetné téma na papíře to zní skvěle, realita už je jiná. Dani se možná dokáže nahecovat na pár důležitých zápasů, ale jinak kiksuje docela dost a byla by vhodná nějaká rezerva za něj. To trio uprostřed je super, ale také můžou hrát jen v určitém složení, protože Militao a Rudi spolu strašně kiksují. Fran se mi zatím docela líbil a Mendy jak byl skála, tak teď je hrozný a hlavně je skleněný. No a Nacho je samozřejmě výborná rezerva, protože svoje si uhraje a blbě nekecá.

Reagovat
misinho7

Reagovat
MystycMac

Bez Brankára a Útočníka je to bez šance ,tato sezóna bude LaLiga pekná nuda...Vie mi niekto ozrejmiť v čom je vlastne Bellingham dobrý ? kreatívny nieje ,palebnú silu nemá ,dribling slaby, rychlosť tieš nič moc ,nepríde mi ničím výnimočný hrač typologicky a kvalitatívne by som ho prirovnal k Jermainemu Jenasovi...Aj keď je samozrejme mladý no ale na 100 milionovom hračovi by malo byt vidieť niečo rozdielové...

Reagovat
teenz

Reagovat
smazaný uživatel

No, zrovna ve všech těch atributech co jsi vyjmenoval je špičkový, asi úplně nevíš o kom mluvíš...

Reagovat
Well

Zrovna Bellingham v té přípravě byl skvělý a to jeho doplnění vápna ze zálohy a jeho dravost je něco, co nám může hodně pomoct, protože minulou sezónu jsme často hráli jen to bezmocné obehrávání vápna. Podle mě máme problémy trošku jinde viz. jak si Juve z naší obrany udělal trhací kalendář.

Reagovat
misinho7

Reagovat
drussbarb

Myslím, že Mbappé k vám přijde ještě v srpnu, bude to zajímavé

Reagovat
Mass

Reagovat
janinho

bez top 9tky (pritom sme mohli mat bez problemov kanea) a bez curtoisa je tato sezona prehrata na 90% este pred 1.zapasom. thibaut je z celeho kadra asi najtazsie nahraditelny. on je absolutna spicka a posledne 3 sezony nas zachranoval v asi kazdom druhom zapase. teraz sa ukaze ze sme mali posilnovat hlavne obranu, lebo ta kvalita sa teraz predstavi v plnej parade.

Reagovat
Moshe Dajan

Reagovat
Doomblade

Ten Kane by byl typologicky ideální náhrada za Benzemu. Navíc by nebyl IP.

Reagovat
janinho

to hovorim davno. on este 3/4 roky bude uplna topka. velka picovina od nasho vedenia. aj ked vcera som cital ze vraj sa snazili ho ziskat ale vraj mali info ze levy bude pytat 150m alebo take nieco... podla mna keby mu dame hned na zaciatku leta 100m + mozno odriozolu, alebo kludne takeho rainiera tak na to kyvne.

Reagovat
technecium

Kdyz pominu Romeua, tak ten kadr je fakt perfektni a myslim, ze jsme hlavnim favoritem na titul, protoze narozdil od Realu mame poresene nejak stabilne všechny pozice. Kdyz jeste dobre znovu zapojime Fatiho, Yamala, Abdeho, tak nam to vytrhne trn z paty na dlouho dopredu.

A taky je fajn, ze nebudem mit v LM Bayern

Reagovat
dextroza_m

V evropě 1/8 lm a doma LL, jsem spokojen s vývojem...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele