Premier League - preview 28. kola: Souboj sousedů v tabulce

09.03., 08:43, aktualizováno 11.03., 09:12
Previews
Enzo Fernández (© AFP)

Kouč Chelsea Mauricio Pochettino je stále pod tlakem, jeho tým se potácí v dolní polovině tabulky a po 26 kolech Premier League má na kontě pouhých deset výher. Ví, že vítězství zde by mohlo tento problém zmírnit, a zároveň by snížilo ztrátu na Newcastle United, který má o čtyři body více.

Chelsea FC - Newcastle United

pondělí 21:00

V pondělí večer je na programu zajímavá dohrávka 28. kola anglické nejvyšší soutěže mezi londýnskou Chelsea a Newcastlem United. Oba kluby zůstávají v této sezóně za očekáváním a v tabulce jim patří jedenáctá, respektive desátá příčka.

Domácí fotbalisté mají za sebou neúspěšné finále ligového poháru s Liverpoolem, ve kterém prohráli po brance Virgila van Dijka z prodloužení. V posledních dvou týdnech pak postoupili do čtvrtfinále FA Cupu po výhře 3:2 nad druholigovým Leedsem United a potvrdili, že se jim letos v pohárových soutěžích nadmíru daří.

To ovšem vůbec neplatí v ligové soutěži. Z posledních pěti utkání vyhráli jediné, a to v rámci londýnského derby s Crystal Palace, body ztratili minulý týden s trápícím se Brentfordem a na začátku února doma dokonce prohráli s nevyzpytatelným Wolverhamptonem Wanderers. Svěřenci Mauricia Pochettina snili v letošní sezóně o konečném umístění v top čtyřce a postupu do základní skupiny Ligy mistrů, tato představa se ale pravděpodobně nenaplní.

Přeci jen Chelsea patří jedenáct kol před koncem až jedenáctá příčka, na čtvrtou Aston Villu ztrácí propastných devatenáct bodů a zaostávají dokonce za West Hamem, Brightonem či již zmiňovaným Wolverhamptonem. Mezi fanoušky se navíc začalo mluvit o vyhození argentinského trenéra a někteří si dokonce přejí, aby jej nahradil starý známý José Mourinho, který je od únorového vyhazovu z AS Řím bez angažmá. Pochettino má ale důvěru majitele Todda Boehlyho.

V pondělním utkání nebude moct počítat hned s několika zraněnými klíčovými hráči. Dlouhodobě mimo hru je kapitán Reece James, nezahraje si ani Ben Chilwell, Wesley Fofana či Christopher Nkunku. Nejistý je navíc zdravotní stav Conora Gallaghera a Leviho Colwilla, naopak jiný stoper Benoit Badiashile by již měl být k dispozici.

O mnoha absencích se dá hovořit i v případě Newcastlu. Prakticky celou sezónu chybí potrestaný Sandro Tonali, k dispozici nebude ani Joelinton, Kieran Trippier, Callum Wilson či brankářská jednička Nick Pope. Kvůli dohodě o hostování z Chelsea do zápasu nenastoupí ani Lewis Hall, o jehož trvalém přestupu právě probíhají intenzivní jednání.

Velká marodka je pro Newcastle dlouhodobý problém. I proto patří Strakám až desátá příčka, což je po loňském postupu do skupinové fáze Ligy mistrů nečekané zklamání. V posledních měsících se ale svěřencům Eddieho Howea začalo dařit i výsledkově, postoupili do čtvrtfinále FA Cupu a z posledních deseti soutěžních utkání prohráli jen s Arsenalem a Manchesterem City, kteří bojují o titul.

Minulý týden přesvědčivě porazili Wolves 3:0 po brankách Alexandra Isaka, Anthonyho Gordona a Valentina Livramenta. Kvůli zranění ale utkání nedohrál kapitán Kieran Trippier.

Chelsea FC - pravděpodobná sestava:
Petrovic; Gusto, Disasi, Chalobah, Cucurella; Caicedo, Fernandez; Sterling, Palmer, Mudryk; Jackson

Newcastle United - pravděpodobná sestava:
Dubravka; Livramento, Schar, Botman, Burn; Willock, Guimaraes, Longstaff; Murphy, Isak, Gordon

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.89 - 4.26 - 3.79

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Aston Villa - Tottenham Hotspur

neděle 14:00

V neděli krátce po poledni se ve Villa Parku střetnou dvě těžké váhy, v rámci 28. kola anglické Premier League na sebe narazí domácí Aston Villa a londýnský Tottenham. Villans by chtěli navázat na sérii čtyř soutěžních utkání bez prohry, naopak Spurs se pokusí o udržení prvního čistého konta v letošním kalendářním roce.

Aston Villa v týdnu vstoupila do vyřazovací fáze Evropské konferenční ligy, v osmifinále ji čekal Ajax. První utkání, které se hrálo v Nizozemsku, skončilo bezbrankovou remízou, a tak o postupujícím rozhodne až odveta, která je na programu příští čtvrtek.

Týmu z Birminghamu se v této sezoně nadmíru daří. Od příchodu manažera Unaie Emeryho patří Aston Villa k absolutní anglické špičce a po dvaceti sedmi kolech jí náleží čtvrtá příčka zaručující překvapivý postup do skupinové fáze Ligy mistrů. Do konce ročníku ale stále zbývá odehrát jedenáct utkání, a tak musí být Emeryho svěřenci stále na pozoru.

Přeci jen na pátém místě číhá právě Tottenham s pětibodovou ztrátou, stále má ale ještě na Aston Villu jeden zápas k dobru. Navíc Spurs se v poslední době střelecky daří, v Premier League skórovali ve všech dosavadních kolech a naposledy se o jejich síle přesvědčil nový stratég Crystal Palace Oliver Glasner.

V londýnském derby totiž Tottenham zvítězil po dominantním průběhu jasně 3:1, poprvé se v novém působišti prosadil německý ofenzivní univerzál Timo Werner a zpátky se do své nejlepší formy dostává James Maddison. Ten patřil v podzimní části sezony k největším kometám celé Premier League, jeho raketový start do angažmá ale přibrzdilo na začátku listopadu zranění.

Manažer Ange Postecoglu je rád, že se mu konečně uzdravila osa týmu. Mimo hru je jen náhradní brankář Forster, křídelník Solomon a krajní obránce Sessegnon, který v této sezóně neodehrál v lize ještě ani minutu.

Domácím naopak bude chybět trio Buednía, Kamara, Mings.

Aston Villa - pravděpodobná sestava:
Martinez; Cash, Konsa, Carlos, Moreno; Diaby, Luiz, McGinn, Bailey; Tielemans; Watkins

Tottenham Hotspur - pravděpodobná sestava:
Vicario; Porro, Romero, Van de Ven, Udogie; Bentancur, Bissouma; Kulusevski, Maddison, Werner; Son

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.51 - 3.97 - 2.65

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

West Ham United - Burnley FC

neděle 15:00

West Ham se po čtvrteční porážce s Freiburgem (0:1) musí rychle přeorientovat na domácí soutěž, ve které vyzve předposlední Burnley. Hammers se v prvním vzájemném zápase s Clarets dlouhou dobu trápili a těsné vítězství jim zařídil až v 91. minutě Tomáš Souček. Dokáže hostující tým favorita potrápit i podruhé?

"Kladiváři" se po několika ztrátách dostali zpět na vítěznou vlnu a v duelech proti Brentfordu a Evertonu vyhráli vždy o dvě branky. Ve čtvrtek se svěřenci Davida Moyese představili v Evropské lize, kde na ně čekal německý Freiburg. Velmi opatrná hra z obou stran se nakonec vyplatila domácímu týmu. Ten poslal v 81. minutě do vedení Gregoritsch. Hostující fotbalisté se ještě ve čtyřminutovém nastavení dožadovali pokutového kopu, ale rozhodčí po delší konzultaci s videem rozhodl, že se penalta kopat nebude, a tak si West Ham odvezl těsnou porážku.

Hammers přivítají ve 28. kole Premier League předposlední Burnley. Diametrálně odlišné postavení v tabulce vypovídá jasně o tom, kdo je v zápase favoritem. Domácí fotbalisté by však neměli zapomínat na to, jaké měli v prvním vzájemném zápase s Clarets problémy. Na Turf Moor téměř celý zápas prohrávali o gól, v poslední pětiminutovce však duel se štěstím zvrátili ve svůj prospěch.

Na domácí straně nebude k dispozici Cornet, jenž stále nedoléčil poraněné stehno.

Hosté v minulém kole prohráli s Bournemouthem 0:2 a na svůj účet si připsali už dvacátou ligovou porážku, což je společně se Sheffieldem vůbec nejvíce ze všech týmů Premier League. Clarets jsou navíc na hřištích soupeřů rovněž jedním z nejhorších týmů, tím pádem je další ztráta velmi pravděpodobná. Vincent Kompany sice dělá vše, co je v jeho silách, ale Burnley jednoduše v současné chvíli nemá kvality na nejvyšší anglickou ligu.

Spoluhráčům v neděli nepomůžou Beyer, Foster, Koleosho, Ramsey a Redmond.

West Ham United - pravděpodobná sestava:
Areola - Coufal, Zouma, Mavropanos, Emerson - Souček, Álvarez - Kudus, Ward-Prowse, Paquetá - Bowen

Burnley FC - pravděpodobná sestava:
Trafford - Assignon, O'Shea, Esteve, Taylor - Vitinho, Berge, Brownhill, Odobert - Amdouni, Fofana

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.66 - 4.07 - 5.46

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Brighton & Hove Albion - Nottingham Forest

neděle 15:00

Brighton se v neděli po třech prohraných venkovních zápasech vrací na Amex Stadium, kde ve 28. kole Premier League hostí sestupem ohrožený Nottingham Forest.

Seagulls budou muset rychle přepnou zpět do domácí soutěže, jelikož v úvodním duelu osmifinále Evropské ligy schytali v Římě od AS příděl 0:4. Poprvé v éře Roberta De Zerbiho byl Brighton prodělal tři porážky ve všech soutěžích za sebou, když po vypadnutí z FA Cupu s Wolverhamptonem Wanderers a potupě 0:3 v Premier League na Fulhamu utrpěl ještě těžší porážku od rozjetého Říma.

Billy Gilmour si po červené kartě, kterou dostal na konci února v zápase s Evertonem, o víkendu odpyká třetí a poslední část z třízápasového trestu. Ošetřovnu ještě neopustí Solly March, Kaoru Mitoma a Jack Hinshelwood a čerstvě zranění jsou také James Milner a João Pedro.

Nottingham naposledy doma na City Ground nešťastně padl s Liverpoolem 0:1, když navíc vítězné brance Darwina Núñeze z 99. minuty předcházela sporná situace ohledně přidělení balonu. Nuno Espírito Santo a jeho hráči se snaží přerušit svou třízápasovou sérii porážek ve všech soutěžích, Garibaldi se navíc nachází na poslední nesestupové sedmnácté příčce jen tři body nad Lutonem.

Nottingham Forest přišel minulý víkend při prohře s Liverpoolem o Nicoláse Domíngueze, který si stěžoval na poraněnou podkolenní šlachu, ačkoli Santo věří, že záložník neutrpěl žádné vážnější zranění. Od Afrického poháru národů se ještě neobjevili Ola Aina a Willy Boly, ačkoli druhý jmenovaný je na pokraji návratu, zatímco Nuno Tavares ani Chris Wood do nedělního zápasu nezasáhnou. Giovanni Reyna a Gonzalo Montiel také nebyli minulý víkend kvůli blíže nespecifikovaným potížím k dispozici a teprve se uvidí, zda je nyní dvojice připravena nastoupit.

Brighton - pravděpodobná sestava:
Verbruggen - Veltman, Dunk, Webster, Estupinan - Baleba, Gross - Fati, Lallana, Adingra - Ferguson.

Nottingham Forest - pravděpodobná sestava:
Sels - Williams, Omobamidele, Murillo, Toffolo - Danilo, Yates - Elanga, Gibbs-White, Hudson-Odoi - Awoniyi.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.64 - 4.34 - 5.26

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Liverpool FC - Manchester City

neděle 16:45

Poslední vzájemné měření sil v Premier League čeká ve 28. kole dvě hvězdy manažerské scény. Končící liverpoolský stratég Jürgen Klopp vyzve v přímém souboji o první příčku Pepa Guardiolu a jeho Manchester City. V tabulce dělí první Reds druhé Citizens pouhý bod.

Zatímco Klopp a Guardiola by se ještě mohli utkat v letošním finále FA Cupu, tento víkend to bude naposledy, co se tito dva střetnou v souboji o body v bitvě o titul z Premier League. Díky svému nejpozdnějšímu vítěznému gólu v Premier League a desátému v této statistice v historii soutěže mohou Reds dále kralovat tabulce anglické soutěže. Za vše "může" Darwin Núñez, jenž si minulý víkend přichystal na 99. minutu mimořádnou hlavičkou, kterou sestřelil Nottingham Forest, a zajistil tak Liverpoolu první vítězství v Premier League na City Ground.

To, zda měl vítězný gól Reds platit, bylo ožehavým tématem. Rozhodčí Paul Tierney totiž přiznal velkoklubu rozehrávku, které se ale měli ujmout domácí. Ti tak zůstali po konci duelu rozčílení a Liverpool se radoval z udržení jednobodového náskoku před Citizens na čele tabulky. Kloppovi svěřenci však budou sesazeni na druhé místo, pokud Arsenal v sobotu zdolá Brentford. Reds přijedou zpět na Anfield po náročném, i když vítězném výletu do České republiky, kde v prvním duelu osmifinále Evropské ligy porazili pražskou Spartu 5:1.

V Epet Areně zaznamenal Liverpool sedmou výhru v řadě ve všech soutěžích od minulého měsíce, kdy prohrál s Arsenalem 1:3. Triumfální sérií se Reds pyšní i na domácím hřišti, kde od rozdrcení Realem Madrid v Lize mistrů před 13 měsíci neprohráli už 29 zápasů v řadě. V utkání Evropské ligy, v němž Liverpool porazil Spartu, se po druhém letošním svalovém zranění vrátil Mohamed Salah a nyní by poprvé od Nového roku měl nastoupit v základní sestavě.

Reds však stále budou zaručeně postrádat osm hráčů. Chybět budou Ben Doak, Joel Matip, Trent Alexander-Arnold, Alisson Becker, Stefan Bajcetić, Thiago Alcántara, Curtis Jones a Ryan Gravenberch. Navíc minulý víkend utrpěl otřes mozku mladý útočník Jayden Danns a jeho možný start je také nejistý.

V šesti z posledních sedmi zápasů Liverpoolu na Anfieldu padly do soupeřovy sítě alespoň tři góly, ale vzhledem k tomu, že domácí z posledních devíti domácích zápasů udrželi pouze jedno čisté konto, může rozjetý Manchester City pomýšlet na důležité vítězství. Guardiola začal březen v Premier League trháky. Minulý víkend proti Manchesteru United šokoval Etihad Stadium raketou Marcus Rashford, ale Phil Foden a Erling Haaland zařídili obrat a vítězství 3:1 pro domácí mančaft.

Zatímco Liverpool má před sebou ještě 90 minut zápasu Evropské ligy, než bude moci slavit postup, titáni z Manchesteru prošli do poslední osmičky Ligy mistrů díky celkové výhře 6:2 nad Kodaní, kterou dvakrát porazili 3:1. Šestnáct z posledních sedmnácti zápasů Citizens ve všech soutěžích skončilo vítězstvím, a to včetně každého z posledních pěti.

V remízovém duelu 1:1 na Etihadu na začátku sezony Manchester City natáhl svou neporazitelnost proti Liverpoolu na tři zápasy od porážky 0:1 přesně v tomto utkání v minulé sezoně. Reds však padli pouze v jednom z posledních dvaceti domácích zápasů Premier League proti Citizens, a to v únoru 2021, kdy prohráli 1:4 na prázdném stadionu zbaveném znervózňující atmosféry Anfieldu.

Ani City nevyšlo ze střetu s Kodaní fyzicky bez úhony, protože Matheus Nunes si ošklivě vykloubil prst. Guardiola také šetřil Jérémyho Dokua, jelikož si belgický útočník stěžoval na svalové problémy. Jack Grealish je kvůli tříslům určitě mimo. Phil Foden, Kyle Walker, Bernardo Silva, Kevin De Bruyne a Nathan Aké patřili mezi hráče, kteří si uprostřed týdne dopřáli kompletní odpočinek, a pokud Doku o víkendu nenastoupí, bude ho moci zastoupit Julián Álvarez.

Liverpool FC - pravděpodobná sestava:
Kelleher - Bradley, Gomez, Van Dijk, Robertson - Szoboszlai, Endo, Mac Allister - Salah, Nunez, Diaz.

Manchester City - pravděpodobná sestava:
Ederson - Walker, Dias, Stones, Ake - Silva, Rodri, De Bruyne - Foden, Haaland, Alvarez.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 3.44 - 4.03 - 2.04

Tip EuroFotbal.cz: 0

Více informací k zápasu

Manchester United - Everton FC

sobota 13:30

Jak už je zvykem, Man Utd neměl v derby se Citizens žádnou šanci a po slabém výkonu zaslouženě prohrál 1:3. Šanci na reparát budou mít svěřenci Erika ten Haga v sobotu proti Evertonu. Ten v minulém kole padl podvanácté v sezoně a na ligové vítězství čeká téměř tři měsíce.

Man Utd nebude vzpomínat na 192. derby s Man City v dobrém. Rudí ďáblové sice začali ostře sledovaný duel výborně, když je v 8. minutě poslal do vedení Rashford. Od té doby se ovšem prakticky jen bránili, což nezůstalo u domácího týmu bez odezvy. Citizens vyvinuli na soupeře velký tlak a v 56. minutě zaslouženě vyrovnali po brance Fodena. Anglický křídelník vstřelil v 80. minutě druhou branku a dominantní výkon City stvrdilo gólem Haalanda v první minutě nastavení.

Red Devils si připsali už jedenáctou porážku v letošním ročníku Premier League a na první čtyřku ztrácí jedenáct bodů. Mužstvu se v současné chvíli vzdaluje Liga mistrů a je pravděpodobné, že konečné umístění nebude stačit ani na Evropskou ligu. Pátý Tottenham si drží náskok šest bodů, a to ještě odehrál o zápas méně. Ve 28. kole přivítá Manchester šestnáctý Everton, který nepoznal chuť ligového vítězství skoro tři měsíce. První vzájemné utkání v sezoně ovládli United. Na konci listopadu zvítězili v Goodison Parku hladce 3:0.

Na domácí straně určitě nenastoupí Malacia, Martínez, Martial, Mount, Shaw, Wan-Bissaka a Højlund.

Trápení Evertonu pokračuje. Toffees čekají na ligové vítězství od 16. prosince a v minulém kole svou mizérii prodloužili doma s West Hamem. Domácí tým měl ve 45. minutě obrovskou šancí ke skórování v podobě pokutové kopu, ale portugalský útočník Beto příležitost zahodil. 26letý forvard odčinil své zaváhání v 56. minutě, kdy se pěkně trefil hlavou k tyči. Everton si v dalších minutách vytvořil řadu šancí, žádnou z nich však nedokázal využít. Naopak hosté vytěžili z minima maximum a třemi góly utkání otočili. Svěřenci Seana Dycheho tak tabulkou dále klesají a nyní jsou nebezpečně blízko sestupovému pásmu.

Střetnutí s Man Utd navíc nepatří mezi ty nejoblíbenější, jelikož Everton odešel z posledních pěti vzájemných zápasů hned čtyřikrát poražen. Hosté jsou na tom s marodkou daleko lépe než jejich sobotní soupeř. Jedinou potvrzenou absencí zůstává Dele Alli. Utkání bude řídit Simon Hooper.

Manchester United - pravděpodobná sestava:
Onana - Dalot, Varane, Maguire, Lindelöf - Casemiro, Mainoo - Antony, Fernandes, Garnacho - Rashford

Everton FC - pravděpodobná sestava:
Pickford - Godfrey, Tarkowski, Branthwaite, Mykolenko - Harrison, Garner, Onana, McNeil - Doucouré - Beto

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.93 - 3.83 - 4.02

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Wolverhampton Wanderers - Fulham FC

sobota 16:00

V sobotu odpoledne je na programu utkání anglické Premier League mezi domácím Wolverhamptonem Wanderers a londýnským Fulhamem. Wolves minulý týden po sérii dobrých výsledků padli v Newcastlu, naopak svěřenci Marca Silvy překvapivě doma porazili Brighton.

Tým z West Midlands zažívá na poměry posledních let úspěšnou sezonu. Kdo by to byl ale na začátku tohoto ročníku čekal? Pár dní před prvním kolem totiž klub opustil trenér Julen Lopetegui a vedení klubu narychlo sehnalo náhradu, ze které nebyla většina fanoušků Wolves příliš nadšena. Přesto si anglický stratég Gary O'Neil velmi rychle získal oblibu a dovedl tým až do první poloviny tabulky.

A drží se v ní i přes poslední prohru v St. James' Parku. Minulou sobotu se navíc zranila brankářská jednička José Sá a klíčový křídelník Pedro Neto, který v této sezóny asistoval už na devět branek. Oba dva by ale přeci jen měli být na utkání s Fulhamem k dispozici. Mimo hru naopak je útočná dvojice Matheus Cunha, Hwang Hee-Chan a nejistý je také start stopera Craiga Dawsona.

V sobotu nenastoupí ani bývalý útočník Wolves hrající v dresu Fulhamu, a to Raúl Jiménez. Mexický reprezentant chybí v sestavě Marca Silvy už od začátku února a jeho místo v sestavě měl převzít Armando Broja, který přišel v lednu na půlroční hostování z Chelsea.

Jenže albánskému útočníkovi se zatím v novém dresu vůbec nedaří, nastoupil jen do tří utkání z lavičky. Toho využil Brazilec Rodrigo Muniz, jenž se v únoru prosadil hned pětkrát a byl nominován na hráče měsíce celé Premier League.

Wolverhampton - pravděpodobná sestava:
Sá - Kilman, Toti, S. Bueno - Semedo, Lemina, Doyle, Ait-Nouri - Sarabia, Bellegarde - Neto

Fulham FC - pravděpodobná sestava:
Leno - Castagne, Adarabioyo, Bassey, Robinson - Palhinha, Reed - Wilson, Pereira, Willian - Muniz

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 2.56 - 3.49 - 2.87

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Crystal Palace - Luton Town

sobota 16:00

Fotbalisté Crystal Palace a Lutonu Town, kteří se nacházejí v dolní polovině tabulky Premier League, se v sobotním utkání v Selhurst Parku pokusí napravit prohry z minulého víkendu.

V minulém kole Eagles podlehli Tottenhamu 1:3. V tabulce tak jsou na čtrnáctém místě s osmibodovým náskokem na sestupové příčky, což příliš klidu nedodává. Ve čtyřech z posledních pěti zápasů v Premier League proti nováčkům Eagles zvítězili. Naposledy 3:0 nad Burnley v prvním zápase trenéra Glasnera. Jedinou výjimkou bylo úvodní vzájemné klání s Lutonem, kdy postoupivší z Championship vyhrál 2:1.

Luton naposledy pald 2:3 s Aston Villou, což byla hodně hořká porážka. Edwardsovým svěřencům patří před víkendem v tabulce osmnácté místo, přičemž mají jistotu, že tento týden takto i dokončí, protože na Nottingham Forest ztrácejí čtyři body. Luton, který je vážně postižen rostoucím počtem zraněných hráčů, v každém z posledních šesti zápasů inkasoval vícekrát, celkem v tomto období hned 22x. Po podzimní výhře na domácí půdě by ale mohl proti Eagles teprve počtvrté získat ligový vítězný double.

Crystal Palace - pravděpodobná sestava:
Johnstone - Ward, Andersen, Richards - Munoz, Wharton, Lerma, Mitchell - Eze, Ayew - Mateta.

Luton Town - pravděpodobná sestava:
Kaminski - Hashioka, Mengi, Burke - Kabore, Barkley, Clark, Doughty - Ogbene, Chong - Morris.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.92 - 3.78 - 4.12

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

AFC Bournemouth - Sheffield United

sobota 16:00

V sobotním utkání Premier League se na Vitality Stadium utkají ve 28. kole Bournemouth a Sheffield United. Domácí jsou momentálně se 31 body třináctí, hostům patří poslední pozice a bodů mají na kontě pouze 13.

Cherries naposledy hráli s předposledním celkem tabulky a Burnley porazili 2:0. Od chvíle, kdy Bournemouth na Boxing Day bez inkasování porazil Fulham, se sedmkrát neúspěšně pokusil o další vítězství v Premier League, což je daleko od pohodových výsledků z konce roku 2023. Dalším úkolem Iraolových svěřenců je přerušit třízápasovou sérii bez vítězství na Vitality Stadium, kde proti nováčkům neuspěli od svého postupu do elitní soutěže v roce 2022 hned sedmkrát.

Sheffield bude chtít na svém minulé klání hodně rychle zapomenout, protože na domácí půdě schytal od Arsenalu příděl 0:6. Blades za 27 odehraných zápasů inkasovali neuvěřitelných 72 gólů a na záchranu v podobě sedmnácté pozice už ztrácí jedenáct bodů. V poslední jedenácti utkáních bude muset Sheffield hodně zabrat, aby se s Premier League nerozloučil. Naději dodala výhra 3:1 na půdě Lutonu ze 24. kola.

AFC Bournemouth - pravděpodobná sestava:
Neto - Smith, Zabarnyi, Mepham, Kerkez - Christie, Cook - Semenyo, Kluivert, Tavernier - Solanke.

Sheffield United - pravděpodobná sestava:
Grbic - Ahmedhodzic, Robinson, Trusty - Baldock, Hamer, Souza, Osborn, Larouci - McAtee - Brereton Diaz.

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.34 - 5.84 - 8.55

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Arsenal FC - Brentford FC

sobota 18:30

V sobotu večer se na Emirates Stadium odehraje další utkání Premier League, domácí Arsenal v londýnském derby vyzve Brentford. Gunners zažívají velmi povedené období, minulý týden deklasovali Sheffield United na jeho hřišti poměrem 0:6, naopak Bees nevyhráli poslední čtyři soutěžní utkání.

Jen málokdo se může v současnosti rovnat se sílou Artetova Arsenalu. Od začátku kalendářního roku na ostrovech prohráli jen s Liverpoolem a od té doby drží sérii osmi výher v řadě. V posledních čtyřech zápasech vstřelili pokaždé alespoň čtyři branky a udrželi tři čistá konta, odnesl to na Emirates Stadium Newcastle, venku si pak Artetovi svěřenci bez problémů poradili s West Hamem, Burnley a Sheffieldem United.

Díky současné skvělé formě se Arsenal dotáhl na dvojici Liverpool, Manchester City a jedenáct kol před koncem jsou v boji o titul. Loni jim ligová trofej unikla až v průběhu jara, letos by si ale všichni příznivci Gunners přáli, aby konečně družinu okolo trenéra Pepa Guardioly z úplného vrcholu sesadili.

Zároveň Arsenal bojuje o postup v rámci vyřazovací fáze Ligy mistrů, příští týden je na programu odvetný duel osmifinále proti Portu, které si z domácího utkání přiveze jednogólový náskok. Je tak otázkou, zda Arteta nepošetří síly některých svých klíčových hráčů v sobotním utkání proti Brentfordu.

Přeci jen se Bees v posledních měsících vůbec nedaří. Od začátku prosince zvítězili z patnácti soutěžních utkání jen dvakrát, čisté konto udrželi z posledních dvaceti zápasů jen v utkání proti Wolverhamptonu na začátku února. Dle očekávání se tak Brentford pomalu propadá ligovou tabulkou a svěřenci Thomase Franka jsou namočeni v záchranářských bojích. Na osmnáctý Luton mají náskok jen šesti bodů.

Příliš týmu nepomohl ani dlouho očekávaný návrat hříšníka Ivana Toneyho. Ten sice dělá vše, co zmůže, v osmi zápasech se hned čtyřikrát střelecky prosadil, ale na výsledcích Brentfordu to žádnou změnu nepřineslo. Velkou roli naopak hraje početná marodka.

Arsenal FC - pravděpodobná sestava:
Ramsdale; White, Saliba, Gabriel, Kiwior; Odegaard, Jorginho, Rice; Saka, Havertz, Trossard

Brentford FC - pravděpodobná sestava:
Flekken; Zanka, Collins, Ajer; Roerslev, Janelt, Jensen, Norgaard, Reguilon; Wissa, Toney

Kurzy sázkové kanceláře Tipsport: 1.21 - 7.35 - 14.50

Tip EuroFotbal.cz: 1

Více informací k zápasu

Tabulka před začátkem kola

Tým
Z
V
R
P
S
B
1
Liverpool FC
27
19
6
2
64 : 25
63
2
Manchester City
27
19
5
3
62 : 27
62
3
Arsenal FC
27
19
4
4
68 : 23
61
4
Aston Villa
27
17
4
6
59 : 37
55
5
Tottenham Hotspur
26
15
5
6
55 : 39
50
6
Manchester United
27
14
2
11
37 : 39
44
7
West Ham United
27
12
6
9
43 : 47
42
8
Newcastle United
27
12
4
11
57 : 45
40
9
Brighton & Hove Albion
27
10
9
8
49 : 44
39
10
Wolverhampton Wanderers
27
11
5
11
40 : 43
38
11
Chelsea FC
26
10
6
10
44 : 43
36
12
Fulham FC
27
10
5
12
39 : 42
35
13
AFC Bournemouth
26
8
7
11
35 : 47
31
14
Crystal Palace
27
7
7
13
32 : 47
28
15
Brentford FC
27
7
5
15
39 : 50
26
16
Everton FC
27
8
7
12
29 : 37
25
17
Nottingham Forest
27
6
6
15
34 : 49
24
18
Luton Town
26
5
5
16
37 : 54
20
19
Burnley FC
27
3
4
20
25 : 60
13
20
Sheffield United
27
3
4
20
22 : 72
13

Autor: EuroFotbal.cz

Komentáře (935)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele