Potvrzeno. Chelsea povede Ancelotti

01.06.2009, 11:33
Aktuality
Novým trenérem Chelsea se stal Carlo Ancelotti, londýnský klub na svém webu oznámil, že s italským koučem podepsal smlouvu na tři roky. Devětačtyřicetiletý Ancelotti se včera dohodl na ukončení angažmá s AC Milán, na Stamford Bridge střídá Guuse Hiddinka, který se bude soustředit výhradně na ruskou reprezentaci.

"Chelsea FC s potěšením oznamuje, že Carlo Ancelotti kývl na nabídku stát se naším novým manažerem," stojí v prohlášení Chelsea. "Podepsal tříletou smlouvu, která začíná platit k prvnímu červenci."

"Carlo byl výjimečným kandidátem na tuto pozici. Už dlouhou dobu prokazuje schopnosti budovat tým a být úspěšný v nejlepších domácích i pohárových soutěžích. Má za sebou také skvělou hráčskou kariéru, pro funkci má proto nejlepší předpoklady. V Chelsea se mu dostane vřelého přijetí a všichni se velmi těšíme na práci s ním."


O příchodu Ancelottiho do Chelsea spekulovala média prakticky celé jaro. Včera se italský kouč dohodl na ukončení angažmá s AC Milán, kde působil sedm a půl roku a smlouvu měl ještě na příští sezónu. I poté Ancelotti zůstával tajemný a zdůrazňoval, že se ještě s nikým nedohodl.

Chelsea má už třetího trenéra během jednoho roku. Loni s velkým očekáváním přišel Brazilec Luis Felipe Scolari, jenže týmu se nedařilo podle představ náročných fanoušků a vedení, sezónu tak musel zachránit Nizozemec Guus Hiddink. Ten ale zároveň trénuje ruskou reprezentaci, k níž se po sezóně vrací. Nyní Blues vsadili na Ancelottiho.

Autor: Radim Šantrůček / teamtalk.com

Komentáře (342)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele