Odchod ze Sportingu? Soustředím se pouze na zisk titulu, vyhlásil Gyökeres

24.03., 21:46
Aktuality
Viktor Gyökeres (© AFP)

Viktor Gyökeres se po letním příchodu zařadil k oporám Sportingu Lisabon, s nímž vede portugalskou nejvyšší soutěž. Pětadvacetiletý útočník si skvělými výkony řekl o pozornost evropských velkoklubů, možným přestupem se však nezabývá a přemýšlí jenom nad úspěchem s aktuálně prvním týmem Ligy Portugal.

Sporting získal Gyökerese před sezonou za 21 milionů eur z druholigového anglického Coventry City, vynaložených financí však nemusí litovat. "Lvi" osm kol před koncem sezony vedou portugalskou ligu o bod před Benficou, oproti rivalovi navíc mají zápas k dobru.

Gyökeres se na skvělých výkonech Sportingu zásadně podílel, ostatně s 22 góly je nejlepším střelcem Ligy Portugal a řadu dalších branek přidal v pohárových soutěžích. Švédský reprezentant po příchodu nastoupil do 39 soutěžních utkání, v nichž si připsal 36 gólů a 14 asistencí.

Rodák ze Stockholmu se rázem ocitl v hledáčku největších evropských celků, opakovaně je spojován s AC Milán a anglickými velkokluby, hlavně s Chelsea a Arsenalem.

"Opravdu o odchodu nepřemýšlím. Chci se Sportingem vyhrát ligu a pohár. Do toho chci vložit veškerou svou energii," řekl před závěrem sezony Gyökeres, jenž má smlouvu do roku 2028. Přestoupit každopádně může za 100 milionů eur, neboť takovou má výstupní klauzuli.

Gyökeres na sebe upozornil ve druholigové švédské Brommapojkarně, odkud ho před více než šesti lety získal Brighton, po několika hostováních se však rozstřílel až v Coventry.

Autor: Jiří Vojík / abola.pt

Komentáře (11)

Přidat komentář
FC Porto FC

Tenhle borec bude dávat góly kdekoliv

Reagovat
Rothbard

Vůbec tohle jméno neznám. Překvapilo mě, za kolik přestoupil už do Sportingu. A neznám jej i proto, že jsem do dneška neslyšel, že by se o něj zajímaly lepší kluby.

Reagovat
ernyyyy

Minulej týden jsem viděl na YouTube jeho dosavadní příběh. Střílel góly úplně všude, ale stejnak v Brightonu šanci nedostal. Nechápu. Ale to, že ho Sporting koupil za 21M z Coventry leccos nasvědčuje.

Reagovat
Seydou Doumbia

Tak ne každý hráč může drtit PL od dvaceti let, někteří hráči potřebují víc času dozrát. Takoví hráči jako je on utečou každému týmu.

Reagovat
Freedo

Mě ta částka tak překvapivá nepřijde. Byl jeden z nejlepších hráčů v Champu a hlavně bylo vidět, že je to opravdu komplexní fotbalista a nedominuje např. jen díky extrémní rychlosti jako Daniel James.

O zájmu velkých klubů se taky píše už měsíce.

Reagovat
icefish

Mě překvapil taky už loni, skvěle se na něj dívalo. Divím se, že si ho nechali utéct kluby z PL

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
GrimeBaller98

neskutecnej zakoncovatel

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Han střelil první

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele