Michu zůstane ve Swansea déle, podepsal smlouvu na další rok

23.01.2013, 15:59
Aktuality
Skvělý obchod před sezonou udělala Swansea, když z Raya vykoupila Michua. Španělský střelec začal velšskému klubu jeho důvěru okamžitě splácet a po šesti měsících s ním prodloužil kontrakt o dalších dvanáct měsíců. Smluvně je tak v týmu nyní vázán do června 2016...

"Pro mě osobně to bylo hodně snadné rozhodnutí. Tady ve Swansea žiji svůj sen," sdělil po podpisu nového kontraktu adept na místo ve španělském národním týmu.

Michu přišel do Swansea z Vallecana za 2,2 milionu liber a je aktuálně čtvrtým nejlepším střelcem anglické Premier League, v níž dal třináct branek. Další tři zásahy si pak na své konto připsal v pohárových soutěžích, na 16 branek spotřeboval 28 zápasů.

"Fotbal si užívám více než kdykoli předtím. Je snadné hrát v takovém týmu a nyní mám šanci dosáhnout na své první finále kariéry," vyhlíží dnešní domácí odvetu semifinále Ligového poháru proti Chelsea, do níž Swansea půjde s náskokem 2:0.

"Líbí se mi město, lidé, klub a fanoušci. Od mého příchodu jsou ke mně všichni velmi milí. A spokojen se mnou je i klub, když se mnou podepsal novou smlouvu. Jsem zde velmi šťastný," zakončil.

Autor: Tomáš Pavlík / bbc.co.uk

Komentáře (598)

Komentáře k článku naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele